Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2015 14:55
22verunka

XXX.XXX.115.210

Dobry den, chci se zeptat pred 14 dni k nam do staje prijela na ustajeni klisna a1/1 vyzarena zd dostihoveho sportu jako rekreacni konik. Je ji tusim 5-6 nevim presne ted musela bych se podivat do prukazu ale to neni k tematu...
Pani na klisne zacala jezdit vyjizdiky s napasovanym sedlem od sedlare, kobyla pri neumela nosit hlavu dolu a celkove se uvolnit proto poridili goug nevim jak se to presne pise takze me prosim omluvte uz jsem take starsi rocnik...
vcera vecer ji na tom cca 15 minut lonzovala a kobyla sla do sprch a pote do staje,
Dnes sem ji pozorovala a zdala se mi nejaka sklesla, kdyz jsem ji mackla na zada kobyla malem padla na zem, je to v oblasti beder.
Nikdy jsem na techto pomuckach kone nijak netrenovala ani neprijezdovala,
takze nevim co je sprave jak to ma byt zapnute a a bych se priznala ani nevim jak to funguje.

Pani tvrdila ze je to takhle OK ze jim to rekl trener v predchozi staji
majitelku jsem na to upozornila a privolala veterinare, ktery prijede zitra kolem poledne ale zajimaji me vase nazory na danou vec.
¨Pani ja do toho moc mluvit nemohu je to jeji kun a ja nejsem zadny licencovany trener. Pronajala si box a s klisnou si pracuje podle svych predstav. Jen by me zajimalo zda to muze byt tim ze se proste zvire neuvolni ani na tech jejich pomuckach
nebo jestli jen zvire klouzlo ve vybehu ale co jsem zjistila tak jako bokem od predchoziho ustajovatele, klisna obcas na zada trpela.

25.6.2015 15:34
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Ak tá kobyla mala už aj predtým problém so zádami tak by som sa určite najprv poradila s veterinárom a zavolala fyzioterapeuta než s ňou začnem niečo robiť. Gouge ako aj iné druhy vyväzovačiek môžu pomôcť, ale musia sa správne použiť na konkrétny účel. Možno to bude pre ňu vhodné, ale či áno a akým spôsobom s ňou pracovať a aj ako dlho, to by mal u chorého zvieraťa určiť niekto kto tomu rozumie, inak to môže narobiť viac škody ako osohu - zrejme ako sa to aj teraz stalo.
To, že majiteľka je ochotná to riešiť s veterinárom je hneď prvý dobrý krok.

25.6.2015 19:12
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Oni ty pomůcky nejsou na uvolnění ale aby zakryly a nějak dodělaly že na ní neumí ani sedět takře bolavý záda jsou jen důsledek.Málo kdo si dovolí říct majitely koně že neumí a ono to vlastně ani nestojí za ty hádky. její koník její zodponědnost

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2015 20:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nedávno sme mali pri koňoch fyzioterepeutku a na oblasť bedier hovorila toľko, že bolesti tam cznikajú najmä nejakým nevhodným pohybom- nie od sedla, či jazdca. mali sme koňa(nejazdeného) seknutého v oblasti bedier, tvrdila, že to bude spôsobené skôr nejakým pošmyknutím. Aj v tomto prípade by som to- pokiaľ je citlivosť vysšia fakt až tam, nepripisovala vyväzovaniu. To by som očakávala citlivé chrbtové svaly hneď od kohútika.

25.6.2015 21:35
mgtka

XXX.XXX.22.54

Taky mohlo udělat své, že třeba byla zahřátá po lonžování s užíváním svalů, které běžně neužívá a pak jste ji "poslali do sprchy", kde jste problém mohli chladem podpořit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík