Letos po dlouhé době bez favorita, i když podle kurzů je upřednostňován Rabbit Well a na závodišti díky tomu, že je v tréninku u pana Váni, poletí kurz ještě dolů. Já osobně bych to Wellovi moc přála, toho koníka si pamatuji od 3 let. Jak u pana Zobala začal běhat v Pardubicích s chutí steeply a vypadalo to na super kariéru, jak mu občas hráblo a táhlo ho to místo po dráze k hangárům, nechuť startovat... Ale letos to může vyjít klidně několika koním, namátkou Ribelino, Universe, Klaus, loni skvělý Al Jaz... Možná se zase po letech od dob Peruána, jestli se nepletu, dočkáme vítězství koně z českého chovu. I to by bylo fajn.
Já to nijak nesleduji, ačkoliv na VP vždy koukam, ale jen taková zajímavost...Nedávno jsem se probudila a od samého rána jsem měla v hlavě slovo "termil"..nevím kde jsem k tomu přišla, ale bylo to to samé, jako když se vám vnukne třeba nějaká melodie a tu pak máte v hlavě celý den.znáte to ne?Tak jsem jen ze zajímavosti dala do vyhledávače to slovo " termil" a mimo jiného mi to vyplivlo i slovo Ter mill..účastníka který bude stát též na startu VP.Tak nevím co to mělo znamenat.Buď vítěz, nebo se neco stane, nebo prostě náhoda.Sázet si na něj kvůli tomu nebudu, ale o to víc jsem na letošní VP zvědavá.Jak to vidíte vy?myslíte že by tenhle polokrevnik měl šanci?Tedy samozřejmě šanci mají všichni, ale nevím jestli patří mezi tu lepší špičku, nebo je to spíš outsider...?říkám že ty koně nijak neznám, nemám až takový přehled, spíš opravdu jen zajímavost..
Http://www.vpcp.cz/cs/home/361-kdo-usedne-na-uvolneny-trun-.html
http://www.dostihyjc.cz/startky.php
http://www.betino.cz/index.php?menu=21
termill má momenátlně kurz 100:1, ale v Pardubické je možné vše, Orphe měla taky porpvé kurz 55:1 a byla nakonec úplně jiná liga než zbytek pole..
tak budu Termillovi držet palce, vzpomenu si na vás :)
držím palce i Nikasovi, aby konečně dojel.
Moc se mi líbil Universe of Gracie, tak to je můj sokromý typ na vítěze.
Já to letos přeji tak nějak všem, a myslím, že to může vyhrát skoro každý, že sice vítězové kvalifikací jsou tak nějak bráni jako potenciální vítězové i VP, ale favorit jako třeba Orphe nebo Tiumen tam nejsou a to se mi fakt líbí. Přišlo mi to loni a předloni trochu nuda, protože Orphe fakt byla jinde. Přeji aby všichni koně přešli ve zdraví a na konci třeba zabojovalo víc koní a byl z toho pěkný souboj. Jinak bych to přála Rabbit Welovi, dost se mi líbí, ale i kdyby vyhrál někdo z menší stáje, to by ch majitelům přála - třeba Sherardo.
lodenka333
napsal(a):
Já jsemto hodně přála Váňovým koním, ale myslím, že takový Váňa mladší bude mít hodně příležitostí Velkou vyhrát, ale Stromský, který měl takovou smůlu a ještě s dostihy už málem seknul...vidět jeho nadšení po doběhu bylo super
Přesně tak, mám to stejně. Vždycky fandím Váňovcům, takže první pocit trošku zklamání, ale je fakt, že Marek Stromský už chtěl několikrát končit a za tu všechnu smůlu si to fakt zasloužil. Takže nakonec Velká dopadla dobře a jsem za to ráda. U Váni mladšího ale nevím nevím kolik těch pokusů se svojí výškou bude ještě mít, po třicítce bude asi hodně těžké udržet váhu...
Prosím vás. Na Pardubické jsem byla, ale co se dělo za lesem jsem neviděla a komentáře u nás nebyly slyšet. Jací koně to nedali? Vsadila jsem si na Ter Milla, ale zpoza lesa už nevyjel.. :( Vím, že tam došlo ke kolizi s koněm, ale více nevím...
Jinak hlavní dostih pěkný, ale byla jsem šokovaná ze třetího závodu. Fakt jsem tam regulérně bulela :(.
jablik

XXX.XXX.129.106
avelanc
napsal(a):
Prosím vás. Na Pardubické jsem byla, ale co se dělo za lesem jsem neviděla a komentáře u nás nebyly slyšet. Jací koně to nedali? Vsadila jsem si na Ter Milla, ale zpoza lesa už nevyjel.. :( Vím, že tam došlo ke kolizi s koněm, ale více nevím...
Jinak hlavní dostih pěkný, ale byla jsem šokovaná ze třetího závodu. Fakt jsem tam regulérně bulela :(.
Tady jsem našla tohle
javascript:void(q='eyJ0cGwiOiJhcnRpY2xlIiwidmlkZW9JRCI6IkNUMjQtNjcxODAzIiwibXVsdGltZWRpYUlEIjoiNjcxODAzIn0=').
V hlavní ceně žijí všichni. Jeden ma úraz, ale nic fatálního, je v péči veterinářů. Za lesíkem vběhl zboku volný kůň, proto ten karambol. A opravdu s nožičkou neměl - měl ji zamotanou v noze. Je to ten kůň, který doběhl do cíle jako druhý (navolno)-Peintre Abstrait.
Jinak museli být bohužel dva utracení v 1. a 3. dostihu - malá a velká voda. V prvním Jovell, utrhl si lopatku. A pak Dunaghiry.
polárka.15
napsal(a):
V hlavní ceně žijí všichni. Jeden ma úraz, ale nic fatálního, je v péči veterinářů. Za lesíkem vběhl zboku volný kůň, proto ten karambol. A opravdu s nožičkou neměl - měl ji zamotanou v noze. Je to ten kůň, který doběhl do cíle jako druhý (navolno)-Peintre Abstrait.
Jinak museli být bohužel dva utracení v 1. a 3. dostihu - malá a velká voda. V prvním Jovell, utrhl si lopatku. A pak Dunaghiry.
Ten s nohou v otěži byl Pareto! ten sundal jezdce z Paintre Abstrait když do nich z boku naběhl. paintre okamžitě po pádu jezdce pokračoval s ostatními koňmi a "dokončil" druhý. Zraněný je snad pouze Al Jazz, ale němělo by to být nijak strašné.
Tak špatně to vypadá, nález pozitivní bude, ale myslím ( a pro balho českého turfu doufám), že to nebude doping, ale jen zbytkové množství něčeho z dřívější medikace nebo kontaminace krmiva, jako se kdysi vyskytla u France Extreme, kde se ukázalo, že ten "doping" způsobil mák, který majitel zpracovábá a vítr ho zavál ke stájím...
Média to ovšem podávají jako bůhvíjaký prohřešek a ovlivnění výsledků jako se dějě u lidských závodníků
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viem o prípade, kedy z miliónového(€) dostihu diskvalifikovali koňa a za týždeň sa prihlásil výrobca, že to berie na seba, že ku kontaminácii došlo u neho vo výrobe a tréner diskvalifikovaného koňa z toho vyšiel bez trestu.
Dva kone s rovnakým dopingovým výsledkom nasvedčujú, že by to mohlo byť niečo podobné.
A je rozdiel dopovať a dopovať. Niekedy sa látka do tela dostane neúmyselne, inokedy sa len nevyplaví v období, aké deklaruje výrobca, možností je neúrekom.
A nehovorím to k tomuto prípadu, ale sú látky, ktoré sa využívajú na maskovanie iných.
Netuším, jak se to řeší...Našla jsem si rozhodnutí pořádkové komise JC v případu dopingu. Rozhoduje jaká látka se nalezla, operují s termínem bezpodmínečně zakázaná látka, v případě nálezu i stopového množství této látky je kůň bezpodmínečně diskvalifikován. U trenéra se pak řeší jestli to bylo úmyslné nebo ne, dostane pokutu a zákaz činnosti, v případě nezaviněného dopingu to dostane podmíněně...

Sladový kvet? Čo konkrétne? To je pre mňa celkom novinka, o ryžových otrubách som už počula(ale aj to nikto z výživárov, ktorých som sa pýtala nepotrvdil), ale sladový kvet ma dosť prekvapuje.
napsal(a):
Sladový kvet? Čo konkrétne? To je pre mňa celkom novinka, o ryžových otrubách som už počula(ale aj to nikto z výživárov, ktorých som sa pýtala nepotrvdil), ale sladový kvet ma dosť prekvapuje.
OT: Známé kůň byl už jednou testován na doping v rámci vytrvalostní soutěže. Měla docela strach, protože denně krmí rýžový olej v nezanedbatelném množství. Výsledek byl negativní.
napsal(a):
Když se podíváte na internet, tak Vám to odpověď dá :)
Sladový květ obsahuje peptid hordeninu, který je na seznamu zakázaných látek (může se nacházet v moči).
Viz zde například http://www.centrumkrmiv.cz/product/sladovy-kvet-sypky-30-kg-655/

No, to bude asi podobný zdroj ako ten doping z gama oryzanolu, zahraničné štúdie sa tým nejako nezaoberajú...
Ale aby som sa vrátila spãť k VP, podľa oficiálneho vyjadrenia JC boli za víkend pozitívne až tri vzorky. Meno toho tretieho zatiaľ ale neprezradili.

Centrumkrmiv je pro mě dobrý koňoobchod, ale pro mě není dobrý zdroj informací, ani k nutriční problematice koní, takže ani k čemukoli jinému. Nakoupím tam klidně, slovní omáčky ignoruji.
Stran dopingu a "dopingu": souhlasím s názory, že problém kotlinky je v tom, že tady není zákon postavený na množství nalezené látky, ale jen na "je přítomna =doping", "není přítomna-čistý".
Pamatuji z nedaleké enduranční stáje, jak majitelka hlídala, aby něko někde neutrousil makovaný rohlík.
Všichni z koňského sportu tady zákon znají a vědí, jak praví. Problém je v tom, jestli je v lidských možnostech provozu stájí ty stopové příměsi uhlídat. Druhý problém je v tom, jak ten zákon udělat lépe /ono to předělání od nulové tolerance by mělo taky své nevýhody/.
Ale většinou nulová tolerance stačí... Aspoň u dostiháků. Podle čísel od prezidenta JC pana Charváta, bylo za poslední 3 roky testováno cca 140 koní a až letos se objevili 4 pozitivní vzorky, z toho je jeden blbost trenéra, že si na listinu nechal napsat koně, kterého neviděl... A nejsou k tomu započítáni čeští koně testovaní v zahraničí, tam pokud vím, byl jeden případ nějakého malého množství. Takže většině se to daří hlídat.
Otázka je spíš kdy diskvalifikovat a kdy dát jen sankce...