Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adinos

16.11.2015 19:55
adinos

XXX.XXX.32.119

Ahoj, jak koně asi bolí, když ho bouchnu bičem? Jako pobídka, né mlácení...

16.11.2015 21:28
mgtka

XXX.XXX.22.65

Není jednoduššího řešení, než takto pobídnout sebe sama.

Nanny

16.11.2015 21:34
Nanny

XXX.XXX.199.180

Myslím, že takhle se to úplně srovnávat nedá, koně podle mě vnímají bolest trochu jinak. Byla jsem párkrát u píchání injekce kobyle, veterinář do ní bodl tu jehlu opravdu vší silou, aby propíchl kůži a kobyla se ohnala asi jako kdyby ji obtěžovala moucha. Když jsem si představila, že takhle zapíchne jehlu do mě, tak by to byla nesnesitelná bolest.
Tím samozřejmě nechci říkat, že koně bolest necítí nebo že by se měli mlátit, ale asi mají přece jenom trochu jiné vnímání bolesti než lidi. Proto na to taky někdy doplácejí, když je něco bolí, nedají to najevo a i nadále nás vozí na zádech a my to třeba poznáme teprve po delší době.

16.11.2015 22:03
Berticek

XXX.XXX.49.11

Nanny napsal(a):
Myslím, že takhle se to úplně srovnávat nedá, koně podle mě vnímají bolest trochu jinak. Byla jsem párkrát u píchání injekce kobyle, veterinář do ní bodl tu jehlu opravdu vší silou, aby propíchl kůži a kobyla se ohnala asi jako kdyby ji obtěžovala moucha. Když jsem si představila, že takhle zapíchne jehlu do mě, tak by to byla nesnesitelná bolest.
Tím samozřejmě nechci říkat, že koně bolest necítí nebo že by se měli mlátit, ale asi mají přece jenom trochu jiné vnímání bolesti než lidi. Proto na to taky někdy doplácejí, když je něco bolí, nedají to najevo a i nadále nás vozí na zádech a my to třeba poznáme teprve po delší době.

Tomu mému to tam taky vrazil a on zral a vubec na to nereagoval. Já jsem na to koukala s otevřenou pusou :).

16.11.2015 23:08
mgtka

XXX.XXX.22.65

Když dostanete injekci do zadku, taky o ní ani nevíte, pokud nejste stuhlé.
Koně asi snesou více než člověk díky srsti a "otupení", každopádně to neznamená, že se můžou valit hlava nehlava v domnění, že je to přece tolik nebolí.

Když si třeba vezmete, hříbě, které ještě nikdy tím bičem nedostalo zareaguje úplně jinak než kůň, který už je "zvyklý"...čím to asi?

16.11.2015 23:38
kallisto

XXX.XXX.135.38

Hodně koní reaguje silně i jen na lehke tuknuti tusirky. Kun citi kazdou mouchu, která mu usedne na tělo. Kone citi velmi dobře.

17.11.2015 08:49
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Na druhou stranu, pokud se koně dořežou ve výběhu, kůň se jen otřepe a odejde, my bychom už ani nevstali... To se s člověkem srovnávat opravdu nedá.

Kůň má místa, velice citlivá a místa, kde má práh bolesti vyšší. Stejně tak jedinec jeden vnímá víc, některý vnímá méně.

Rozhodně je třeba si pamatovat, že kůň to cítí a mlátit hlava nehlava ani ve snu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík