Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2015 21:10
serafima

XXX.XXX.251.110

Už viac ako rok zháňam na svoju atypickú kobylku dobré sedlo, vyskúšali sme ich nespočetne veľa ale naozaj veľa. Na vonku mám austrálske, ktoré jej zo začiatku sedelo perfektne ale čím častejšie s tým sedlom jazdím tým väčší most robí. Anglické sedlá mi to robili všetky, austrálske sedlá ostatné mi to robili tiež všetky. Na prácu v ohrade používam anglické lepšie sa mi v ňom pracuje na prijazdenosti a s kobylkou je ešte dosť práce pred nami ale taktiež všetky proste robia most. Teraz mám jedno úžasné od Hauzra, sedí jej perfektne v predu aj vzadu. Aj kanál sedlo sa nepretáča ale ten most proste robí a dosť dlhý :( Chcela som sa opýtať či by sa to nedalo nejakou korekčnou dekou tomu nejak pomôcť, či nemá niekto skúsenosti. Na mieru šiť sedlo nedám aspoň v dohľadnej dobe nie, kobyla ešte stále nieje nasvalená tak ako by mala byť a potom zas mať sedlo čo nesedí tak ma porazí.

13.12.2015 21:29
keira

XXX.XXX.106.7

Http://www.danceandjump.cz/gelova-podlozka-zesilena-uprostred-acavallo-prirodni

Mám zkušenost s touto dečkou (variant bez zesílení) a mám ji moc ráda. Je otázkou, jestli je zesílení přesně takové, jaké vy potřebujete, ale nic jiného mě nenapadá.

14.12.2015 08:02
makki

XXX.XXX.107.171

Ta gelovka by mohla být řešením, ale i cestou do pekla. Zejména když čtu, že australské sedlo nejdříve pasovalo, ale čím déle se na něm jezdilo, tím dělalo větší most. Tam může být problém v zádech koně, ale i ve způsobu ježdění. Jinak se může stát, že koni nebude sedět žádné sedlo a nepomůže tomu žádná korekční dečka.

14.12.2015 08:48
polárka.15

XXX.XXX.41.2

serafima napsal(a):
Už viac ako rok zháňam na svoju atypickú kobylku dobré sedlo, vyskúšali sme ich nespočetne veľa ale naozaj veľa. Na vonku mám austrálske, ktoré jej zo začiatku sedelo perfektne ale čím častejšie s tým sedlom jazdím tým väčší most robí. Anglické sedlá mi to robili všetky, austrálske sedlá ostatné mi to robili tiež všetky. Na prácu v ohrade používam anglické lepšie sa mi v ňom pracuje na prijazdenosti a s kobylkou je ešte dosť práce pred nami ale taktiež všetky proste robia most. Teraz mám jedno úžasné od Hauzra, sedí jej perfektne v predu aj vzadu. Aj kanál sedlo sa nepretáča ale ten most proste robí a dosť dlhý :( Chcela som sa opýtať či by sa to nedalo nejakou korekčnou dekou tomu nejak pomôcť, či nemá niekto skúsenosti. Na mieru šiť sedlo nedám aspoň v dohľadnej dobe nie, kobyla ešte stále nieje nasvalená tak ako by mala byť a potom zas mať sedlo čo nesedí tak ma porazí.

To je bohužel úděl mladých koní a ještě s atypem. Já sama jsem to zažila. Mladá kobyla 3letá, neustále rostla a přesvalovala se (ještě nyní v 6 letech). Sedlo chvíli sedělo, za půl roku už ne, bohužel jsem vystřídala plno sedel, některých jsem byla ráda, že jsem se zbavila, jiné jsem pomalu obrečela, protože mi neskutečně sedly, ale záda koně jsou přednější.

Jen nechápu, jak o nepadnoucím sedle můžete napsat "sedí jej perfektne", když jí to sedlo nesedne vůbec.

Korekční dečky apod. problém nevyřeší, jen ho oddálí, ztratíte lepší kontakt s koněm a stejně budete nucena ten problém řešit znovu. Být Vámi, tak si pozvu odborníka, který tomu opravdu rozumí, poradí Vám. Pořád lepší než "pokus - omyl" a mít znechuceného bolavého koně.

14.12.2015 10:18
serafima

XXX.XXX.251.110

Kobyla bude mať v apríli 11 rokov ale viac ako 3 roky predtým než som ju kúpila nič nerobila a ešte predtým bola jazdená veľmi rekreačne. Sedlo jej reálne sedí, odborníka som tu už mala a proste sedlo sedí v každom smere až na to robenie mosta. Ešte je k tomu aj okrúhla bez kohútika 90% sediel jej na chrbte nesadne vôbec a točia sa, a toto ani netlačí na lopatkách ani na kohútiku ani vzadu na chrbte, páterný kanál je dokonalý proste ja už som zúfalá... čo sa týka korekčnej deky tá čo je vyššie to určite nie pretože to len pridá tam kde to tlačí, ale skôr ma napadlo či existuje taká, ktorá to dvyhne v predu aj v vzadu a v strede ostane priestor, to je moja posledná nádej :(
A ešte jedna vec mi toľko až nejazdíme práve kvôli tomu že tie sedlá nikdy nesedia, v teréne sme tento rok boli toľko že to spočítam na jednej ruke a doma jazdíme tak raz do týždňa pretože ona potrebuje robiť pod sedlom, inak len lonž a prechádzky na ruke :(.

14.12.2015 10:42
keira

XXX.XXX.106.7

Tak to jsme si možná neporozuměli, jak že to sedlo tvoří most. Domnívám se, že most se říká tomu, když sedlo uprostřed nedoléhá a sedí vepředu a vzadu. Podle toho, co teď píšeš to vypadá naopak, na kolíbku.

http://www.equichannel.cz/sedla-1-jak-vypada-a-funguje-klasicke-anglicke-sedlo.

14.12.2015 11:00
polárka.15

XXX.XXX.41.2

serafima napsal(a):
Kobyla bude mať v apríli 11 rokov ale viac ako 3 roky predtým než som ju kúpila nič nerobila a ešte predtým bola jazdená veľmi rekreačne. Sedlo jej reálne sedí, odborníka som tu už mala a proste sedlo sedí v každom smere až na to robenie mosta. Ešte je k tomu aj okrúhla bez kohútika 90% sediel jej na chrbte nesadne vôbec a točia sa, a toto ani netlačí na lopatkách ani na kohútiku ani vzadu na chrbte, páterný kanál je dokonalý proste ja už som zúfalá... čo sa týka korekčnej deky tá čo je vyššie to určite nie pretože to len pridá tam kde to tlačí, ale skôr ma napadlo či existuje taká, ktorá to dvyhne v predu aj v vzadu a v strede ostane priestor, to je moja posledná nádej :(
A ešte jedna vec mi toľko až nejazdíme práve kvôli tomu že tie sedlá nikdy nesedia, v teréne sme tento rok boli toľko že to spočítam na jednej ruke a doma jazdíme tak raz do týždňa pretože ona potrebuje robiť pod sedlom, inak len lonž a prechádzky na ruke :(.

Odborníka jste měla a on Vám toto schválil?

Ještě jednou si odpovězte - sedlo opravdu sedí, když nesedí? To asi opravdu nee, že?

Moc Vám v tomto nepomůžeme. Zkuste kdyžtak dát fotky, takto je to hodně o představě a o ničem.

14.12.2015 12:32
serafima

XXX.XXX.251.110

Tak áno robí potom "kolíbku", lenže ani vpredu ani vzadu sa nedvýha len ju to do toho chrbta určite tlačí, keď odborník skontroloval ako sedlo sedelo, sedlo sedelo :D Ale keď sa v ňom jazdí deka je v strede úplne neopotená, sedlo sa nikam nehýbe ani dopredu ani dozadu, ani sa nedvýha a ani sa nepretáča. Lenže to nie len toto sedlo, takýchto sediel som tu už mala nespočetne čo už proste sedeli ale nesedeli. Popri tom austrálske sedlá sú robené tak že vankúše sa koňovi prispôsobujú jazdením, a aj napriek tomu že sedlo z počiatku sedelo po pár jazdách už tiež robilo kolísku.
Takže mi nezostáva nič len ďalej hľadať? Korekciou to už nevyriešim?

14.12.2015 14:24
polárka.15

XXX.XXX.51.210

A v jakem casovem intervalu od odbornika vam sedlo nesedi? A kdo u vas byl?

15.12.2015 06:45
makki

XXX.XXX.107.171

Pořád nějak nemůžu pochopit tu vazbu - sedlo sedí a zároveň tlačí uprostřed. Logicky vzato tedy sedlo nesedí. Chtělo by to pak sedlo s polštáři pro rovnějšího a kulatého koně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík