Lenuuska
XXX.XXX.53.162
Nevite jakou znacku prilby ma Pénélope Leprevost moc se mi libi
Lenuuska
XXX.XXX.53.162
Juuu moc dekuju, chci si ji koupit a nevedela jsem znacku...
Tak to se máte, že uvažujete o koupi této přilby.
Ani jsem nevěděla, že tak drahé mohou přilby být .
Já jsem si za stejné peníze koupila koně
sisi58
napsal(a):
Ať si klidně koupí helmu za 30 tis. Kč, když na to má...
Zdraví a hlava je jenom jedna, druhou si člověk nekoupí, a šetřit na takových bezpečnostních věcech nemá cenu...
Nanny
XXX.XXX.199.180
Mě by spíš zajímalo, jaký je rozdíl v bezpečnosti mezi mojí přilbou za necelé dva tisíce a touto? Je opravdu tak výrazný? Na svojí hlavě šetřit nechci, ale když vidím tu cenu, tak by mě prostě jenom zajímalo, jestli to za ty peníze opravdu stojí.
Bude z lepšího materiálu, řekla bych, že mnohem lehčí a přitom minimálně stejně odolná. Komfort bude asi úplně někde jinde, bude lépe větrat...
Aspoň co z doslechu vím o motorkářských helmách, tak tam ten rozdíl je.
A samozřejmě se připlácí za design a top model výrobce.
Já mám na svoje na 99% neskákací ježdění 2x týdně helmu za 2000 a kdybych jezdila víc, tak jdu do dražší. Ta moje už se začíná po necelých 4 letech tvářit, že se rozpadne ( drží ale vypadá opotřebovaně) a to jsem nikde vyloženě na hlavu nespadla a chovám se k ní slušně.
polárka.15
napsal(a):
Ať si klidně koupí helmu za 30 tis. Kč, když na to má...
Zdraví a hlava je jenom jedna, druhou si člověk nekoupí, a šetřit na takových bezpečnostních věcech nemá cenu...
V tom případě jezdí 95% jezdců se špatnou helmou?
Mám přilbu asi za 3500, - a jezdím ve vestě. Tak snad bezpečnost je.
Pokud vyšetřím nějaké peníze, koupím raději něco pro koně. Kvalitní dečku, dobré udidlo, voňavé mysli.
sisi58
napsal(a):
V tom případě jezdí 95% jezdců se špatnou helmou?
Mám přilbu asi za 3500, - a jezdím ve vestě. Tak snad bezpečnost je.
Pokud vyšetřím nějaké peníze, koupím raději něco pro koně. Kvalitní dečku, dobré udidlo, voňavé mysli.
Panebože, že Vy to dát nechcete a raději investujete do koní, tak prosím, je to jen a jen Vaše volba, Vaše věc, stejně jako věc jiných je ta, co si koupí a nekoupí a za kolik. Myslím, že tato diskuze vůbec není o tomto, tak se držbe tématu...
A kde jsem řekla, že 95% jezdců má špatnou helmu? Nikde, tak si nevymýšlejte.
polárka.15
napsal(a):
Dobře, přeložím slova "tony-jcbů do "srozumitelnější" fráze
A zkoušela jsi si ho (koně) nasadit na hlavu ?
Dávám +
Vůbec jsem si nevšimla, co píše
Co se týká té přilby, nejspíš je úžasná a pokud bych měla tolik peněz, že bych nevěděla co s nimi snad bych nad její koupí i zauvažovala.
Jen mě trochu mate, že zde na fauně přispívá i tak movitý člověk.
sisi58
napsal(a):
Dávám +
Co se týká té přilby, nejspíš je úžasná a pokud bych měla tolik peněz, že bych nevěděla co s nimi snad bych nad její koupí i zauvažovala.
Ale notak, nebuďte urýpaná
Na vyjížďky do lesa bych si ji nekoupila, do sportu jo
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nanny
napsal(a):
Mě by spíš zajímalo, jaký je rozdíl v bezpečnosti mezi mojí přilbou za necelé dva tisíce a touto? Je opravdu tak výrazný? Na svojí hlavě šetřit nechci, ale když vidím tu cenu, tak by mě prostě jenom zajímalo, jestli to za ty peníze opravdu stojí.
U cyklistických helem je velký rozdíl v pohodlí u přileb kolem tisícovky, pak dvou tisíc, tří. Dražší přilbu jsem neměla, ale podle kamarádů je to už plus minus stejné. Ty dražší jsou zčásti i z karbonu (což není žádná výhra, jak by se mohlo na první pohled zdát), postupně se tahle technologie přesouvá do nižších pater.
Možná na tom jsou jezdecké plus minus stejně. U těch dražších bude asi nižší váha a větší pohodlí, pokud teda přilba tvarově sedne. Ale rozdíl v hmotnosti nebude velký, to by už bylo na úkor bezpečnosti, muselo by být méně materiálu. Když se dívám na přilbu v odkazu, tak by mě zajímalo, kolik by stála, kdyby se za a) neplatila značka, za b) nebyla částečně potažena kůží, za c) nebylo na ní pravé zlato. Nepochybně je to velmi kvalitní přilba, ale splňuje stejné evropské bezpečnostní normy co musí splnit přilby levnější (ale ne levné). A je sakra hezká.
polárka.15
napsal(a):
Ale notak, nebuďte urýpaná
Na vyjížďky do lesa bych si ji nekoupila, do sportu jo
Tentokrát jsem opravdu urýpaná být nechtěla.
Bohužel mám zkušenost, že si dost jezdců raději koupí něco na sebe, i když to není potřeba, než něco nutného pro koně.
S tím využitím souhlasím, do lesa je to fakt přehnané.
Když se někdo zeptá, co nosí Pénélope L., o nic nejde, ale jásavý výkřik Lenušky mi nepřišel jako od závodního jezdce, který přilbu fakt potřebuje.
sisi58
napsal(a):
Dávám +
Z vašich příspěvků mi teda celkem přijde, že vás ta přilba pěkně trápí. Vy si za dvacet tisíc nekoupíte přilbu, někdo jiný by si zase za ty peníze nekoupil koně. A už vůbec nechápu, jak souvisí diskuze na ifauně s tím, jestli je někdo movitý nebo není.
Nanny
XXX.XXX.199.180
Je ten materiál aspoň tak dobrý, že by se nemusela měnit po každém pádu jako ty levnější?
sisi58
napsal(a):
Tentokrát jsem opravdu urýpaná být nechtěla.
Bohužel mám zkušenost, že si dost jezdců raději koupí něco na sebe, i když to není potřeba, než něco nutného pro koně.
S tím využitím souhlasím, do lesa je to fakt přehnané.
Když se někdo zeptá, co nosí Pénélope L., o nic nejde, ale jásavý výkřik Lenušky mi nepřišel jako od závodního jezdce, který přilbu fakt potřebuje.
To máte recht. Ale nejde hodnotit někoho anonymně a zvláště v takové věci. Když je diskuze o koni, který kulhá a má masivní otok a zadavatel veterináře nezavolá, protože je to škoda peněz, tak to už je věc jiná.
Já osobně mám také ráda kvalitu, nedělá mi problém za sebe utratit několik tisíců a za koně desetitisíců. Vždy jedu dle svých možností, kvalitě a funkčnosti.
To je něco podobného jako řešit sedlo Beauty a Prestige.
Lenuuska
XXX.XXX.53.162
Vubec jsem netusila, co se rozjede za diskusi kvuli memu dotazu
ve svych 33letech jsem jeste asi nezazila vsechno
taiza222
napsal(a):
Z vašich příspěvků mi teda celkem přijde, že vás ta přilba pěkně trápí. Vy si za dvacet tisíc nekoupíte přilbu, někdo jiný by si zase za ty peníze nekoupil koně. A už vůbec nechápu, jak souvisí diskuze na ifauně s tím, jestli je někdo movitý nebo není.
Netrápí. Jen mě to překvapilo.
Nemám nouzi, ale taky ne na rozhazování.
Tak volím koupit to, co je potřebnější.
Zřejmě jsem to prve špatně napsala.
Většina bohatých lidí, alespoň ti, co znám, se s běžným občanem moc nebaví. Tak proto jsem se divila, že někdo, kdo má na přilbu za osumnáct tisíc, což není běžná cena, se účastní diskuze na fauně.
Ale paní se přilba líbí, moc ji chce, má na ni peníze, tak si ji koupí.
Co Vám přijde na koni za 18000, - divného?
polárka.15
napsal(a):
To máte recht. Ale nejde hodnotit někoho anonymně a zvláště v takové věci. Když je diskuze o koni, který kulhá a má masivní otok a zadavatel veterináře nezavolá, protože je to škoda peněz, tak to už je věc jiná.
Já osobně mám také ráda kvalitu, nedělá mi problém za sebe utratit několik tisíců a za koně desetitisíců. Vždy jedu dle svých možností, kvalitě a funkčnosti.
To je něco podobného jako řešit sedlo Beauty a Prestige.
Jasně zdraví má přednost před vším.
Kvalita je fajn. Jen se mi někdy zdá, že vyšší částka se ne vždy rovná vyšší kvalitě.
Tím nemyslím tu helmu. Ta je podle všeho kvalitní.
Už podle toho, že tu někdo psal, že se nemusí po pádu měnit. Tedy pokud není na kusy.
Mám štěstí, že sedla na své koně nemusím řešit, pasují.
Ostatní cajky taky. Což je fajn. Sem tam vyměním dečku a to je asi vše.
Bohužel mám kobču se zdravotními problémy, takže peníze jdou tímto směrem.
Sophii
XXX.XXX.113.44
sisi58
napsal(a):
Za tuhle cenu je to orpavdu přenádherné zvíře, také bych chtěla Fjorda.. takového toho Gra zbarvení stříbřáka to jsou úžasá zvířata, jednou jsem na jednom jela v Norsku.
keira
napsal(a):
Připomíná mi to slečnu, co má dražší telefon než koně... aktuálně znám dokonce 2 takové. Zábavné, ale nikterak špatné
To je to, co jsem myslela, když jsem reagovala na dotaz zadavatelky.
Jen údiv, že si někdo koupí přilbu ve stejné ceně, co já koně.
Určitě jí to nezávidím, i kdybych ty peníze měla, nekoupím si ji.
Chtěla jsem přilboklobouk na western, ale už není k sehnání