Co všechno je v ČR v pořádku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Nejde o někoho způsobilost něco posoudit. Ale o to, co chce ten dotyčný jedinec. Když bude někdo chlastat, a nebude se chtít nechat léčit, těžko s ním někdo hne...

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ono asi hodně věcí je o lásce..Jak u lidí, tak u zvířat.Akorát přítelkyně nějak ty koně nemůže skousnout..Přitom tu ani nejsem tak často, né?

22.1.2017 15:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ono asi hodně věcí je o lásce..Jak u lidí, tak u zvířat.Akorát přítelkyně nějak ty koně nemůže skousnout..Přitom tu ani nejsem tak často, né?

Vemte ji s sebou.

22.1.2017 15:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nejde o někoho způsobilost něco posoudit. Ale o to, co chce ten dotyčný jedinec. Když bude někdo chlastat, a nebude se chtít nechat léčit, těžko s ním někdo hne...

Ale je dobrý, když ho okolí upozorní na to, že tohle není norma a že by stálo za to s tím něco udělat. Že si to dotyčný nechce přiznat a nechce nic řešit, je věc druhá. Ovšem pohled nezaujatého může na problém upozornit a ten člověk o tom začne aspoň přemýšlet.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 16:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

To záleží, jak to vidí Vaše přítelkyně Jsou věci, které se nedaj okecat

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 16:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Dotaz napsal(a):
Ale je dobrý, když ho okolí upozorní na to, že tohle není norma a že by stálo za to s tím něco udělat. Že si to dotyčný nechce přiznat a nechce nic řešit, je věc druhá. Ovšem pohled nezaujatého může na problém upozornit a ten člověk o tom začne aspoň přemýšlet.

Ano to máte pravdu. Ale bohužel tyhle věci jsou o chtění dotyčného. Taky záleží, co kdo považuje za normu a co je pro někoho už nenormální. Nám může přijít nenormální, že Atlantida jezdí na svém koni, jejímu okolí a jí to normální přijde. Jak pak určit tu normu...

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Vemte ji s sebou.

Jasný že už tu byla..Nějak jí koníci nevoní.Slepou kobču označila za přesluhující klobásu. Samo že u mě klesla hodně..Takže mi je tak nějak jedno jsem zjistil.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 16:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jasný že už tu byla..Nějak jí koníci nevoní.Slepou kobču označila za přesluhující klobásu. Samo že u mě klesla hodně..Takže mi je tak nějak jedno jsem zjistil.

A bohužel o tom to je

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A to ještě ani neví, že si smrtelně vážně pořídim toho valáška.Pak už si jí skutečně budu muset dát do složky fotografií s názvem vzpomínáme.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 17:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak hlavně když to berete s humorem. Mně můj bejvalej půjčil mýho koně největší p... kterou znám, ještě jí u toho fotil, aby mi pak mohla poslat fotky mailem. Já ani nevzpomínám Tak je třeba někdy lepší, když ta druhá půlka o koně nemá zájem.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak to se mě stát nemůže..Nemáme sedlo ani uzdečku.Exekutor zabavil.

22.1.2017 17:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak to se mě stát nemůže..Nemáme sedlo ani uzdečku.Exekutor zabavil.

Čili platí, že všechno zlé je k něčemu dobré.

23.1.2017 09:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

K cizím mám averzi a to se nezmění hold sem si na samotu tak zvykla že mi je o samotě co nejlépe. Jediná parta lidí se kterou vydržím jsou mí kolegové z tréninku. nebavím se ani s lidmi v práci.

Ono se správně říká že dobrými skutky je dlážděná cesta do pekel. Vše co myslím dobře se proti mě otočí.
Už nemá cenu zkoušet psát sem a o kontakt s lidmi co neznám. Natož dávat někam své fotografie. Nemá to cenu a zde se mi to jen utvrdilo. Zůstanu jen s lidmi které sem si pustila k tělu a spolehnu se na lidi co znají kobču i mě.

Jsem samotář a tím zůstanu. Nechci ani rodinu nestojím o to. Když nic nečekáte a na nikoho nespoléhata nemůete být ani sklamaní.

Pěkné dny mějte se dobře ve spolek

Podívejte se, jak je tento člověk postižený, ale pere se s osudem!
http://extrastory.cz/nema-prsty-chybi-mu-obe-nohy-zivi-se-vsak-uspesne-jako-opravar-kol.html

Vy se proti němu máte báječně a pořád si stěžujete, dělejte tak, ať vás osud za to nepotrestá.

27.1.2017 10:02
canka

XXX.XXX.35.233

Konečně alespoň první úspěch...ale jak i vyplývá z reportáže(to nové chuděra hříbátko, dále kobyla, která před týdnem porodila a hříbě nikde..), bude to jedno a to samé dokola, dokud mu nezakáží chov. Pochybuji, že má ve stádě uchovněného hřebce, spíš tam synové skáčou na matky apod...a to nikdo neřeší...žádný plemenáři, žádné pokuty..jen se to stát někde jinde u normálního člověka, co se o své koně stará..kdyby mu neuchovněný hřebec obskočil kobylu, hned by po něm šli..

Neregistrovaný uživatel

27.1.2017 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já žádný úspěch nevidím. Chlap evidentně porušuje zákon, snad i po několikáté a několik let, a nic se neděje, však on se najde nějaký dobrák, co se o ty trosky postará. Nebo je na jeho chovu vyhlášená nějaká rezervace, ať se koně postaraj, jak uměj? Důchodce dluží dvě stovky a sedřou ho na exekucích z kůže. A to je v pořádku. Nějak jsem nepostřehla, proč se odvezlo jen jedno konkrétní zvíře, a ještě jej neuměj ani chytit. Dopadne to tady stejně, jako všude jinde. I kdyby mu koně nějak zabavili, za čas mu je zase vrátěj.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2017 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Potřebuje dostat na držku idiot a bude pokoj.Nic jinýho na tyhle lidi nefunguje a fungovat nebude.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2017 21:23

Lidi jako tenhle chlap jsou nemocní. Oni si myslí, že jsou jejich koně v pořádku, že se o ně starají tak jak se sluší a to ostatní jim je jenom závidí a ničemu nerozumí . Měl by u nás fungovat institut zákazu chovu zakotvený v zákoně, tak jako ve většině civilizovaných zemí. Mimo tohle máme zákon na ochranu zvířat solidní, jenom prostě není proti pachatelům plně využíván, ať už to jsou lidé co schválně utýrali zvíře, nebo různí pseudochovatelé. Těm lidem tak vlastně nic nehrozí, zvlášť pokud jsou nemajetní, pokuty neplatí a není jim co vzít (mimo zvířat, která jsou v tom stavu v jakém jsou prakticky bezcenná).

Problém není, že by zabavené koně nebylo kam dát. Skutečný problém je - kdo to zaplatí? Veterinární správa i když najde vážné problémy se zdráhá doporučit odebrání zvířat a když už je doporučí, tak se zdráhá pro změnu obec to udělat, protože pak musí zabavená zvířata živit až do konce soudního procesu, což může trvat roky (a nesmí s nimi nijak nakládat - využívat je, ani např. vykastrovat dospívající hřebce...). Není to problém jen koní, ale třeba i množíren o mnoha desítkách psů v obci s dvě stě - tři sta obyvateli. Těch zvířat jim je třeba i líto, ale pokud z rozpočtu budou platit dlouhodobě péči o dvacet koní, nebo padesát psů, nebudou mít za chvíli ani za co posypat v zimě chodníky. I když nějaká snaha pomoci na počátku je, nakonec to skončí jako nedávný případ, kdy po pár měsících obec koně vrátila zpátky tyranovi .

Chápu, že tady se asi rozčiluji zbytečně, ale alespoň jsem si ulevila .

28.1.2017 07:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

To Katyq
Co to máte za pěkného koníka na fotce ve vizitce?

28.1.2017 08:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lidi jako tenhle chlap jsou nemocní. Oni si myslí, že jsou jejich koně v pořádku, že se o ně starají tak jak se sluší a to ostatní jim je jenom závidí a ničemu nerozumí . Měl by u nás fungovat institut zákazu chovu zakotvený v zákoně, tak jako ve většině civilizovaných zemí. Mimo tohle máme zákon na ochranu zvířat solidní, jenom prostě není proti pachatelům plně využíván, ať už to jsou lidé co schválně utýrali zvíře, nebo různí pseudochovatelé. Těm lidem tak vlastně nic nehrozí, zvlášť pokud jsou nemajetní, pokuty neplatí a není jim co vzít (mimo zvířat, která jsou v tom stavu v jakém jsou prakticky bezcenná).

Problém není, že by zabavené koně nebylo kam dát. Skutečný problém je - kdo to zaplatí? Veterinární správa i když najde vážné problémy se zdráhá doporučit odebrání zvířat a když už je doporučí, tak se zdráhá pro změnu obec to udělat, protože pak musí zabavená zvířata živit až do konce soudního procesu, což může trvat roky (a nesmí s nimi nijak nakládat - využívat je, ani např. vykastrovat dospívající hřebce...). Není to problém jen koní, ale třeba i množíren o mnoha desítkách psů v obci s dvě stě - tři sta obyvateli. Těch zvířat jim je třeba i líto, ale pokud z rozpočtu budou platit dlouhodobě péči o dvacet koní, nebo padesát psů, nebudou mít za chvíli ani za co posypat v zimě chodníky. I když nějaká snaha pomoci na počátku je, nakonec to skončí jako nedávný případ, kdy po pár měsících obec koně vrátila zpátky tyranovi .

Chápu, že tady se asi rozčiluji zbytečně, ale alespoň jsem si ulevila .

Souhlas.
Podoteky: zrovna tenhle/ viděla jsem pána naživo hovořit v několika reportážích/ podle mého není nemocný, ale vychcaný a anetický. V konečném důsledku je to /zejména koním/ jendo.

Je potřeba změnit zákony.
Pokud je to opakovaně, dát reálnou možnost v čase dnů zvířata odebrat a mít předem jasno, kam pojedou, seznam těchto míst pod trvalou kontrolou, i veřejnou včetně účtů. V čase týdnů po přezkoumání právně ukončit vlastnická práva, v čase následujícího měsíce rozprodat s adopční smlouvou a neprodané na místě utratit.Ze získaných peněz pokrýt náklady záchytné stanice + její průhledný provoz.
Což pro mnoho těch koní je mnohem lepší řešení, než jejich" vykoupení" "zachraňujícími". To jsou často "holšišky" bez dostatečných znalostí, financí, času, zázemí, páchající dobro, ale v dobré víře působící utrpení-nedbalost nevědomá. Další profesionální zachraňovači se prostě roky živí tím, že na fotky trpících zvířat a pohádky o chudáškách dojí od lehkověrných skorolajek příspěvky a dary, ze kterých pak vedou svůj spokojený život /tam to má mrzák blbý, protože musí dlouho vydržet, čím ubožejší, tím lepší, ukončit to znamená konec přísunu peňauzí a je třeba hned najít jiného chudáka, kterého budeme "zachraňovat" a "dávat mu šanci"-na týdny a měsíce utrpení bez reálné šance na následné roky pohodového života bez bolesti/
http://www.rolinka.cz/nasi-kone/kone-zemreli/johanka
Dva roky bolesti, ale zakoupená dobrá výkladní skříň na žebrání. Původní majitel si za utržené peníze koupil dalšího koně.

28.1.2017 19:36

sisi58 napsal(a):
To Katyq
Co to máte za pěkného koníka na fotce ve vizitce?

Je to pětiletá kříženka Appaloosy. Akorát teď v zimě se zdařile maskuje za hucula (nebýt těch pár bílých flíčků na zadku ).

Edit: soudruzi z NDR udělali chybu při přidávání fotek, tak teda patrně ještě jednou opožděně hezký nový rok...

Neregistrovaný uživatel

28.1.2017 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Koně Vondrušky jsou na prodej. Ale cena je 20 tisíc.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2017 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Pojedu se schválně mrknout.

29.1.2017 07:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pojedu se schválně mrknout.

Chraň Vás Kristus, Pán, nějakého koupit!
Už tak krmíte celou stáj

Neregistrovaný uživatel

29.1.2017 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak spíš mrknout na p. Vondrušku.Třeba dostane i masáž zdarma.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2017 21:51
16.2.2017 22:01
canka

XXX.XXX.35.233

A deb.lní policajti se ještě zastávají Vondrušky? No to snad ne?!

Neregistrovaný uživatel

16.2.2017 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě už tak s*e*r*eeee ta neschopnost. Kam jsme to dopracovali?

16.2.2017 22:10

Https://www.youtube.com/watch?v=gsWKo5ejHUc

Tohoto pána by měli zavřít. Buď do vězení nebo do psychiatrické léčebny. A hlavně jej už do konce života nenechat chovat žádného živého tvora. BTW, škoda, že ho nenapadlo najíždět autem taky na příslušníky Policie. To by byl útok na veřejného činitele a byl by od něj na čas pokoj.

17.2.2017 07:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tohoto pána by měli zavřít. Buď do vězení nebo do psychiatrické léčebny. A hlavně jej už do konce života nenechat chovat žádného živého tvora. BTW, škoda, že ho nenapadlo najíždět autem taky na příslušníky Policie. To by byl útok na veřejného činitele a byl by od něj na čas pokoj.

Já bych mu předala k chovu šváby, rusy, vši a blechy. Ale nějaké odolné kmeny! A jako bonus pěkně macaté muňky!
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ve%C5%A1_mu%C5%88ka.

Neregistrovaný uživatel

17.2.2017 09:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Já bych mu předala k chovu šváby, rusy, vši a blechy. Ale nějaké odolné kmeny! A jako bonus pěkně macaté muňky!
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ve%C5%A1_mu%C5%88ka.

Taky bych mu dala a Vyseře taky. A ještě podávají TO jak na běžícím pásu taky jedno mám heč

Poslat do pekla jenže Satan by se ho lekl a poslal by ho zpět českou poštou. Bez adresáta a do ztracených zásilek

Neregistrovaný uživatel

23.2.2017 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

28.2.2017 19:52
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Narazila jsem na další video. Mám jen já dojem, že je to s tou smlouvou bouda od dcery právničky?
https://www.facebook.com/ftvprimazpravodajstvi/videos/10154496201103507/.

28.2.2017 20:56
canka

XXX.XXX.35.233

Meifi děkuji za odkaz na petici, nevím, jestli to něčemu pomůže, ale přeposlala jsem to co nejvíce lidem..třeba to povede i k tomu, že když už jsou koně od něj pryč, zachrání ty nebohé psi...

Dotaz: Tak ten dojem sdílím s Vámi A to nejsme jediný Pokud by opravdu novým majitelem byl ten stařeček, který je vidět v reportáži, proč by si nechal od Vondrušky najíždět do svých koní, když s ním seděl jako spolujezdec při onom incidentu, kdy do těch koní autem najížděl? je to všechno jedna velká bouda...a myslím si, že až tomu staříkovi naúčtují poplatky za péči o koně, protočí se mu panenky a asi vyjde s pravdou ven...

28.2.2017 21:11
Dotaz

XXX.XXX.110.146

canka napsal(a):
Meifi děkuji za odkaz na petici, nevím, jestli to něčemu pomůže, ale přeposlala jsem to co nejvíce lidem..třeba to povede i k tomu, že když už jsou koně od něj pryč, zachrání ty nebohé psi...

Dotaz: Tak ten dojem sdílím s Vámi A to nejsme jediný Pokud by opravdu novým majitelem byl ten stařeček, který je vidět v reportáži, proč by si nechal od Vondrušky najíždět do svých koní, když s ním seděl jako spolujezdec při onom incidentu, kdy do těch koní autem najížděl? je to všechno jedna velká bouda...a myslím si, že až tomu staříkovi naúčtují poplatky za péči o koně, protočí se mu panenky a asi vyjde s pravdou ven...

Já se obávám, co slečnu právničku v těch diskuzích pozoruju, že jim děda podepsal ani neví co a klidně i zpětně. Smlouva bude platná, jen dědu to zabije a Vondruškovi z toho vyjdou bez ztráty kytičky a s možností chovat zvířata dál.

Nejsem právník, nevím, jestli se dá nějak posuzovat účelové jednání, což si myslím, že v tomto případě je. Zajímalo by mě, jestli by při prokázaném týrání museli dotace vracet. Do "prodání" koní je přece vlastnili a zhuntovali, případně nemohli čerpat dotace na "cizí" koně, takže by je taky vraceli. Nebo jsem mimo?

Neregistrovaný uživatel

28.2.2017 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dotaz napsal(a):
Já se obávám, co slečnu právničku v těch diskuzích pozoruju, že jim děda podepsal ani neví co a klidně i zpětně. Smlouva bude platná, jen dědu to zabije a Vondruškovi z toho vyjdou bez ztráty kytičky a s možností chovat zvířata dál.

Nejsem právník, nevím, jestli se dá nějak posuzovat účelové jednání, což si myslím, že v tomto případě je. Zajímalo by mě, jestli by při prokázaném týrání museli dotace vracet. Do "prodání" koní je přece vlastnili a zhuntovali, případně nemohli čerpat dotace na "cizí" koně, takže by je taky vraceli. Nebo jsem mimo?

Víte co je ten děda zač? Taky týral koně podle výpovědí uštval i jednu kobylku Malfinku. Říkají mu i Konimor.

Zde jsou výpovědi. https://www.facebook.com/ftvprimazpravodajstvi/videos/10154488487533507/.

25.5.2017 23:41
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Víte něco nového o koních z Jankova? Nějak mi kauza uniká, nevíte něco o dalším vývoji?

29.1.2019 10:13
canka

XXX.XXX.35.234

Znovu otevírám tuto diskuzi, protože se ke mě opět doneslo, že koně z této ,,kauzy" nejsou v pořádku. Proběhlo prý určitě zlepšení, od doby, kdy jsme tento případ řešili, dokonce jsem viděla fotky koní z léta a opravdu vypadali ,,dobře", včetně postavených přístřešků...Osoba, která mi podala informace, už se do této akce také zapojila, vlastně osoby dvě, jedna už podala opět podnět na KVS + se bude podávat trestní oznámení - za což jí moc děkuji, že jí není lhostejný osud těchto koní. Já byla dnes s dalším svědkem na místě zkontrolovat skutečný stav koní...i přes zlepšení oproti původnímu stavu jsme tu našli zubožené hříbě v hrozném stavu..koně neměli co žrát, stáli jen na bahně, v rádoby přístřeškách žádná sláma k ulehnutí a postavení do suchého a čistého, jen hov.a a bahno..dva koně evidentně i přes deky hubení..velký hnědák bez přístřešku, jdou mu vidět žebra..koním jsme dali seno, strhla se tam mela, koně řehtali, hrabali..měli hlad..nejvíce se ozývalo malé hříbě..je tam aktuálně 9 koní, našli jsme jen hromádku sena + jsme viděli dva malé hranaté balíčky slámy či nějaké směsi..a já se opět ptám, je tohle v pořádku??? Jak je to možné, že chov této osobě ještě není zakázán??Ošetřujícím veterinářem tohoto chovu je manžel inspektorky z KVS pro náš daný kraj..zajímavé..

29.1.2019 12:52
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jak sami zažíváte s KVS je to vždy na delší lokty...

Já posílám stížnosti emailem a vždy do elektronické schránky (příjde potvrzení o převzetí a druhé potvrzení o tom,že má stížnost všechny náležitosti - tedy se s ní budou zabývat)
Vždy je dobré dbát na formu: datum podání, datum kdy jste tam byly a kdo, co konkrétně je na které fotce, vždy co si myslíte, že je špatně a proč... (jakože byli jsme tam celý půl den - 6 hodin a napájecí voda vůbec nebyla a nikdo se s ní neukázal). Být co možná nejkonkrétnější. Vracet se na místo (jezdíte tudy z práce, máte to u chaty...) A stále dokumentovat nedostatky - fotka z datum, nedostatek ten a ten což je týrání dle §...
Musíte do stížnosti uvést, že si přejete být o výsledku informována. Také je vhodné počítat s tím, že se potrefený dozví jméno stěžovatele.
Také je dobré požádat známé, aby stížnost také podali. Čím více lidí si stěžuje, tím je snaha o opravdové vyřešení pravděpodobnější.
Jinak KVS dává o šetření vědět i na obecní úřad.

Trestní oznámení na neznámého pachatele je jediná možnost co mě napadá u policie, aby se to neotočilo proti Vám... (jakože máte podezření na týrání zvířat, ale nevíte čí jsou)

Ona KVS má na jednu stranu omezené možnosti, na druhou se ale taky ve snaze nepřetrhne.
Bohužel bláto trápí hodně koňáků (ale mají třeba box na noc, chodí na vyjížďky a v ohradě je zpevněné místo). Výživový stav je vždy diskutabilní, protože se dá okecat (je zrovna po nemoci, čekáme na zubaře, už je starý a bla bla bla)

29.1.2019 13:00
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Že nebylo seno se dokazuje velice těžko. Protože při kontrole stačí říci, že krmí 2x denně a zrovna jste to prostě jenom neviděli... Naskladněno nemají jen proto, že seno mají předplacené a uskladněné ve vedlejší vsi, naváží v malém... Prostě bla bla bla.

Nemá tam náhodou někdo živnosťák na ustájení? Pak je šance, že by se dal dát podnět i na finanční úřad. Případně ještě hlásit na životní prostředí a hygienu špatné nakládání s hnojem (tedy pokud to tak je! - no často se bordel hromadí) Jakože nezpevněný výběh není dostatečně čištěn a hrozí znečištění spodní vody...

29.1.2019 13:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ještě mě napadla velikost přístřešku v poměru k počtu koní a KVH těch koní (na to je pamatováno normou) Havarijní stav přístřešků (už téměř prokousaný sloupek) asi KVS zajímat nebude. Za zpevnění plochy asi označí ty klouzavé gumy...

(jinak vůbec nechci ani vědět, že to malé tmavé fuj je hříbátko - běhá mi mráz po zádech) Ale jak je to staré? A je označené? - to zajímá KVS, je na to předpis.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2019 13:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To je zoufalost ty naše orgány. Papírů vyplodí tunu a to co dělat mají,nedělají.To nemůžou tam,kde bylo již dřív shledáno pochybení jen pro kontrolu zkrátka nakouknout jestli náhodou nedochází opět k dalším pochybením?Já bych i z vlastní iniciativy jel jen tak kolem a kouknul.Jde sakra přeci o živé tvory,ne?Teď jsem na FB dočetl příspěvek od jedné paní a svěřila se proč manžel pracující jako krmič v družstvu chodí domů nemluvný až naštvaný.Důvod byl překvapující.Týden tam měli jalovici se zlomenou nohou a po týdnu jí narvali do přepraváku a odvezli na jatky. Kde je vet. dozor? Jak to,že jde na jatky? Nač zákony bez kontroly jejich dodržování a tvrdých sankcí? Realita se často hodně liší od fikce na papíře.

29.1.2019 14:25
Pipilota

XXX.XXX.46.93

KVS je úřad. Úřad nic nedělá bez podnětu. Nebo opakovaného podnětu. Navíc musí návštěvu ohlásit (ano i tu opakovanou). Na co nemá předpis, to považuje za OK. Dodrží lhůty termínů. Přeměří velikost kotců (boxů), přepočítají kusy, podívají se do papírové dokumentace... Neřeší nic na co nebylo poukázáno nějakým podnětem. (pokud jste si ztěžovali loni na týrání hnědáka a nyní tam chcípe bělouš - nevědí, nebyl opakovaný podnět - na bělouše)

A hospodářská zvířata se ve velkochovech mají velmi často zle. To snad dnes ví už všichni. O to je šílenější, že KVS nic nedělá ani se špatným zacházením v zájmových chovech. Pokud nebudou bombardovaní podněty a žádaní o vysvětlení.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2019 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
KVS je úřad. Úřad nic nedělá bez podnětu. Nebo opakovaného podnětu. Navíc musí návštěvu ohlásit (ano i tu opakovanou). Na co nemá předpis, to považuje za OK. Dodrží lhůty termínů. Přeměří velikost kotců (boxů), přepočítají kusy, podívají se do papírové dokumentace... Neřeší nic na co nebylo poukázáno nějakým podnětem. (pokud jste si ztěžovali loni na týrání hnědáka a nyní tam chcípe bělouš - nevědí, nebyl opakovaný podnět - na bělouše)

A hospodářská zvířata se ve velkochovech mají velmi často zle. To snad dnes ví už všichni. O to je šílenější, že KVS nic nedělá ani se špatným zacházením v zájmových chovech. Pokud nebudou bombardovaní podněty a žádaní o vysvětlení.

Tak s tím bohužel naprosto nesouhlasím.Je málo případů úřednictva na netu,kde i podle zákona měli konat a nekonali? Pak zázrakem po příjezdu televize například,jde najednou vše okamžitě a zdárně se daří ty zákony vyžadovat a plnit? Jankov? Jak by to tam asi dopadlo bez medializace? Sorry,ale bohužel mám úřady za línou "pakáž" s výkonem, který by v soukromém sektoru byl ohodnocen okamžitým "vyhazovem".Ne všichni samozřejmě,abych nekřivdil i těm poctivým a zodpovědným.

29.1.2019 17:53
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ta problematika je hrozně hluboká. Zase mít z KVS zvířecí barnevernet by nebylo zrovna nejlepším řešením.
Ono jestli by k odebrání stačil hubenější kůň a bláto ve výběhu, tak na jaře je bez koní půlka republiky.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2019 18:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
Ta problematika je hrozně hluboká. Zase mít z KVS zvířecí barnevernet by nebylo zrovna nejlepším řešením.
Ono jestli by k odebrání stačil hubenější kůň a bláto ve výběhu, tak na jaře je bez koní půlka republiky.

Jasně,tak přísné by to být zase nemuselo,ale tam kde došlo k opakovaným pochybením by bylo záhodno udělat alespoň "náčum" z venku a hlavně nehlášený.Nám se "bezpečák" taky nemusí hlásit dopředu.A když by shledal závažná pochybení co se týče bezpečnosti,tak taky určitě parkrát svou návštěvu zopakuje.

29.1.2019 19:21
Pipilota

XXX.XXX.46.93

lenacia napsal(a):

No jasně,že je to tak.
Ona také KVS dost často dostává neoprávněné podněty, sami vědí jak často jsou jakousi pomstou na sousedy... Proto vždy doporučuji uvést co si myslíte že zvíře týrá a nebát se tvrzení opřít o nějakou fotografii že jste tak viděli.
No na druhou stranu je potřeba nevzdávat se a i takové případy hlásit a to opakovaně.
(je přeci jen rozdíl bláto ve výběhu+ box+ vycházky ven oproti hlubokému blátu na pidiplácku bez boxu, zpevněné plochy a bez vycházek do terénu)

29.1.2019 19:30
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jasně,tak přísné by to být zase nemuselo,ale tam kde došlo k opakovaným pochybením by bylo záhodno udělat alespoň "náčum" z venku a hlavně nehlášený.Nám se "bezpečák" taky nemusí hlásit dopředu.A když by shledal závažná pochybení co se týče bezpečnosti,tak taky určitě parkrát svou návštěvu zopakuje.

Jenže KVS se hlásit musí. Snaží se domluvit si termín návštěvy s majitelem zvířat - ten ale klidně nemusí otevřít a pošle dopis že byl např. doprovodit matku k lékaři. Nebo je pozve dál, když ví že zrovna napojil, nakrmil a doklady ke zvířatům jsou v pořádku.
Nehlášená návštěva je až kolikátá po opakovaném hlášení na tutéž záležitost. A je v doprovodu někoho z obce (vědí a mohou se "podřeknout, aby se vědělo", policie - pokud je ale majitel nepustí na svoje, nedá se bez soudního příkazu nic dělat (můj dům, můj hrad). Zvlášť světští v tom umí chodit. Viz také množírny psů.
Není to tak jednoduché, úředník musí dodržet předpisy. Ale opakovaným podáváním konkrétních podnětů je možné KVS vlastně pomoci. Jen je to na dlouho...

29.1.2019 19:37
lenacia

XXX.XXX.168.82

Pipilota napsal(a):
No jasně,že je to tak.
Ona také KVS dost často dostává neoprávněné podněty, sami vědí jak často jsou jakousi pomstou na sousedy... Proto vždy doporučuji uvést co si myslíte že zvíře týrá a nebát se tvrzení opřít o nějakou fotografii že jste tak viděli.
No na druhou stranu je potřeba nevzdávat se a i takové případy hlásit a to opakovaně.
(je přeci jen rozdíl bláto ve výběhu+ box+ vycházky ven oproti hlubokému blátu na pidiplácku bez boxu, zpevněné plochy a bez vycházek do terénu)

samozřejmě, také mě mrzí jak dlouho tady byli hubení koně ve Smilově a když KVS zavolá dopředu, a holka koním nalila vodu a hodila seno a řekla že koně má z útulku po nemoci tak odjedou...
ale tady jsou lidé, kteří posílají KVS za kdejakou pitomost, nebo jen pro to, že nechápou nějaké věci... Taky mají tay koně přístup na 10 HA, ale seno se tak daleko dovézt nedá, skruže mají poblíž výpustě, takže samozřejmě že se často pohybují jen tom šíleném tankodromu co je tam vytvořenej... ale jsou lidé kteří to uvidí a hned nahlásí KVS...
Teď nám tam zamrzla napáječka, takže jsou bez vody, jsou tam sic nějaké barely, ale sotva stačí pro 10 koní ve výběhu na celý den, navíc také zamrznou. A už by mohli volat KVS, že koně nemají vodu, ale současně, jak si sama zmínila, nemouhou vidět, že je ošetřovateka jednoho po druhém vzala aby se napili, a totéž udělala odpoledne a samozřejmě tam doplnila ony barely. Ale ve stádě kromě norálních koní jsou i koně, kterým je hodně přes 20 let, už se nedokáží ani pořádně přesrstit, mají problémy, samozřejmě už tolik nepřibírají...
V určitou chvíli by pro laika nebyl rozdíl mezi našimi koňmi a koňmi třeba právě pana Vondrušky

29.1.2019 21:27
kokinka

XXX.XXX.247.201

Pipilota napsal(a):
Jenže KVS se hlásit musí. Snaží se domluvit si termín návštěvy s majitelem zvířat - ten ale klidně nemusí otevřít a pošle dopis že byl např. doprovodit matku k lékaři. Nebo je pozve dál, když ví že zrovna napojil, nakrmil a doklady ke zvířatům jsou v pořádku.
Nehlášená návštěva je až kolikátá po opakovaném hlášení na tutéž záležitost. A je v doprovodu někoho z obce (vědí a mohou se "podřeknout, aby se vědělo", policie - pokud je ale majitel nepustí na svoje, nedá se bez soudního příkazu nic dělat (můj dům, můj hrad). Zvlášť světští v tom umí chodit. Viz také množírny psů.
Není to tak jednoduché, úředník musí dodržet předpisy. Ale opakovaným podáváním konkrétních podnětů je možné KVS vlastně pomoci. Jen je to na dlouho...

Tak s tou návštěvou nehlášenou nevím....u mamky byla zrovna teď KVS, nehlášená,poprvé. dozvěděla se to až za týden. Udání vzdáleného souseda - magora, kterému vadí, že ovce bečí!! Jsou tam tedy na pastevní sezonu, letos déle. Od baráků daleko. Od veterináře pochvala za přístřech, krmení, velikost výběhu i kondici ovcí. Ještě s omluvou, že na udání musí přijít na kontrolu.
Ale proč ji tedy nikdo nekontatkoval? Nebydlí přímo u zahrady, ale v katastru bydliště je, popř. každý soused ji zná a ví....

29.1.2019 23:50
canka

XXX.XXX.35.234

Pipilota napsal(a):
Ještě mě napadla velikost přístřešku v poměru k počtu koní a KVH těch koní (na to je pamatováno normou) Havarijní stav přístřešků (už téměř prokousaný sloupek) asi KVS zajímat nebude. Za zpevnění plochy asi označí ty klouzavé gumy...

(jinak vůbec nechci ani vědět, že to malé tmavé fuj je hříbátko - běhá mi mráz po zádech) Ale jak je to staré? A je označené? - to zajímá KVS, je na to předpis.

Jsem už u toho taková otrávená,že se prostě s takovým člověkem nic nedělá..matkou hříběte je bílá kobyla pony,která v době našeho příjezdu nikde nebyla,byla ve velmi špatném výživovém stavu viditelném i přes deku..obávám se,že to nedala..nevíme,kde je..připuštěná samozřejmě na na černo nelicentovaným hřebcem..hříbě je staré 4 měsíce a dle svědků na něj chovatelka nechá na hřbet lézt své malé dítě...to hříbátko podle mě buď schromne nebo to prostě nedá..majitelka je prý výborná lhářka,takže prý vždycky tvrdí,že loně jsou ze špatných podmínek a staří..pak na nich vozí děto,jezdí na nich a mlátí je..jsou na to svědci..na úmrtí dvou koní také..nutila koně,který výrazně kulhal,pomocí kopání a biče ke klusu..několikrát pod ní kůň padnul,když ho hnala..opět jsou na to svědci..nikdo s tím nic nedělá,je to prostě zoufalství..kde taková s prominutím krá.a bere peníze na koupi koní..proč ty koně má,když se o ně nedokáže adekvátně postarat?Trestní oznámení se bude podávat na konkrétního pachatele,tedy na ní..jméno i adresu známe..jen se prostě bojím toho,že to nikam nepovede..nejlepší by bylo,kdyby jí zakázali chov,ale to se nikdy nestane,protože KVS na to prostě prdí..nedokážu pochopit,proč nemá jen tolik koní,kolik uživí? Už jsem druhá,kdo podnět podal a normálně pod mým jménem,nepotřebuji to podávat anonymně,já si za tím stojím..plus bude zítra podávat další paní,co mě zkontaktovala..plus moje kamarádka,která koně také viděla a byla v šoku..

29.1.2019 23:59
canka

XXX.XXX.35.234

Zde je matka hříběte,se kterými byl ve výběhu i ryzák(nevím jestli klisna nebo valach)..v době našeho příjezdu tam prostě matka hříběte nebyla..
Na koních jezdí na dekách,které nesundavá z koní z toho důvodu,aby nebylo vidět,v jak špatném stavu jsou..je to opravdu hnus..

30.1.2019 00:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pomůže točit, jak ty koně mlátí, jak jezdí na opajdaném koni? Myslím opakovaná videa a datem a časem? I to je forma týrání.

To není rada, jen mě to zajímá.

30.1.2019 07:23
anobbona

XXX.XXX.115.36

canka napsal(a):
Jsem už u toho taková otrávená,že se prostě s takovým člověkem nic nedělá..matkou hříběte je bílá kobyla pony,která v době našeho příjezdu nikde nebyla,byla ve velmi špatném výživovém stavu viditelném i přes deku..obávám se,že to nedala..nevíme,kde je..připuštěná samozřejmě na na černo nelicentovaným hřebcem..hříbě je staré 4 měsíce a dle svědků na něj chovatelka nechá na hřbet lézt své malé dítě...to hříbátko podle mě buď schromne nebo to prostě nedá..majitelka je prý výborná lhářka,takže prý vždycky tvrdí,že loně jsou ze špatných podmínek a staří..pak na nich vozí děto,jezdí na nich a mlátí je..jsou na to svědci..na úmrtí dvou koní také..nutila koně,který výrazně kulhal,pomocí kopání a biče ke klusu..několikrát pod ní kůň padnul,když ho hnala..opět jsou na to svědci..nikdo s tím nic nedělá,je to prostě zoufalství..kde taková s prominutím krá.a bere peníze na koupi koní..proč ty koně má,když se o ně nedokáže adekvátně postarat?Trestní oznámení se bude podávat na konkrétního pachatele,tedy na ní..jméno i adresu známe..jen se prostě bojím toho,že to nikam nepovede..nejlepší by bylo,kdyby jí zakázali chov,ale to se nikdy nestane,protože KVS na to prostě prdí..nedokážu pochopit,proč nemá jen tolik koní,kolik uživí? Už jsem druhá,kdo podnět podal a normálně pod mým jménem,nepotřebuji to podávat anonymně,já si za tím stojím..plus bude zítra podávat další paní,co mě zkontaktovala..plus moje kamarádka,která koně také viděla a byla v šoku..

To male chlupaté s krivima nohama neni urcite 4 mesicni hribe.....

30.1.2019 09:11
canka

XXX.XXX.35.234

anobbona napsal(a):
To male chlupaté s krivima nohama neni urcite 4 mesicni hribe.....

To malé chlupaté s velkou hlavou a krivyma nohama bude ted 5-ti mesicni hribe..beze srandy..takhle samozrejme nevypadalo,ale podminky ve kterych zije zpusobilo to,ze vypada,jak vypada..jak říkám na vše jsou svědci,proto ta dotyčná podává trestní oznámení..jen nevím,jestli je tomu hříběti pomoci v takovémhle stavu..vkládám foto když se prcek narodil a jídlo koně ještě měli..problémy nastávají vždy v zimě..já si to opravdu nevymýšlím,to je holý fakt,jak to tam vypadá..

30.1.2019 14:11
anobbona

XXX.XXX.84.98

canka napsal(a):
To malé chlupaté s velkou hlavou a krivyma nohama bude ted 5-ti mesicni hribe..beze srandy..takhle samozrejme nevypadalo,ale podminky ve kterych zije zpusobilo to,ze vypada,jak vypada..jak říkám na vše jsou svědci,proto ta dotyčná podává trestní oznámení..jen nevím,jestli je tomu hříběti pomoci v takovémhle stavu..vkládám foto když se prcek narodil a jídlo koně ještě měli..problémy nastávají vždy v zimě..já si to opravdu nevymýšlím,to je holý fakt,jak to tam vypadá..

Ja vam verim, ale proste mi to na takoveho prcka ta hriva nesedi. Hribe v jeho veku by melo mit hrivu jinak narostlou...
Každopádně se jedna o uboheho tvorecka, ktery bojuje o život, to je z pohledu na fotku jasné

30.1.2019 14:18
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Pomůže točit, jak ty koně mlátí, jak jezdí na opajdaném koni? Myslím opakovaná videa a datem a časem? I to je forma týrání.

To není rada, jen mě to zajímá.

Ano velice pomůže stížnost doplnit videem. Problém může být, pokud Vás někdo bude chtít zastrašit tím, že jste nedodržel jeho anonimitu. ( vy hlásíte podezření na přestupek - týrání zvířat není u nás trestný čin)

Jde o to, zahltit tyto taky chovatele, majitele, jezdce takovou mírou ostudy a kontrol, aby už konečně svoje chování změnili...
KVS jako taková, to hned nevyřeší. Ona jen zkontroluje, popíše, rozhodne zda už týrání, či ne. Doporučí body k nápravě a termín do kdy to má být lepší. (tedy více stížností - co týden na něco, dá ve výsledku častější návštěvu). Protože to potom vědí i na obci, vzniká tu nějaký sociální tlak od okolí (večer v hospodě atd.)
Finannční úřad je pružnější v pokutách a opakovaném pruzení (proto zjistit, zda je to jen zájmový chov - peníze za ježdění byla jen sousedská výpomoc, nebo je tam nějaká živnost spojená s koňmi).

30.1.2019 14:28
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka vydržte, má to smysl!
KVS nic sama neudělá. Ale ví o tom šetření i obec a ta může sama nabídnout (mimořádnou půjčku, pastvu na svém pozemku - nebo ji naopak odejmout a tím že koně se nenažerou ani z pastvy, už to konečně skončí)

Já jsem se kvůli tomu hříběti bez perspektivy dívala už i do vyhledávače, kde to je. Já jsem takové pako, že bych ho prostě vhodila jak psa do auta a bylo by. Ta bílá mě bude budit ze spaní. (mám poníky a problémy ve výživě řeším ze směru aby netloustli a měli mikroprvky) Fakt GRRR! Je to od nás jedna cesta téměř 400 km, to nedám.

A pokud víte jméno majitelky koní (ověřeno z evidence, že jsou její) zjistěte určitě zda náhodou načerno nepodniká. I takto může znít podnět na Finanční úřad (ti jsou opravdu akční)

30.1.2019 14:34
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Stejně je zvláštní kolik se zrovna okolo koní pohybuje psych. nevyrovnaných lidí.
Přeci každý, kdo má všech 5 pohromadě dokáže zhodnotit neúspěch a už v tomto nepokračovat...

Přitom zrovna tento areál má potenciál vypadat dobře a prosperovat...

30.1.2019 14:41
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ještě mě napadlo, pokud bílá ponice uhynula - jak doloží likvidaci kadáveru...
Tohle by lidi z obce rozhodně zaujmout mělo (informační email na obec, s prosbou o odpověď - třeba proto že tama chodí děti a na jaře pohled na rozkládající se mršinu co ji roztahují psi a divočáci - jedno co si vymyslíte, jde o to dostat písemnou odpověď, to se pak snaží, aby byla smysluplná - nesmí si jen tak zakopat kadáver takové velikosti pokud to není uprostřed jejího vlastního velikého pozemku)

Nejde o linč osoby. Jde o to zavalit ji tak, aby už od držení koní upustila, navždy... (jinak si je zas za čas pořídí, proto nikdy nefunguje vykupování koní z takových podmínek)

Neregistrovaný uživatel

30.1.2019 15:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Taková osoba by si lynč i zasloužila.🙁 Tady je všechno strašně zdlouhavé,nepružné,nikdo ani neví,kdo vlastně nakonec bude potrestán.🙁 Se zasnažíte pomoci zvířatům a nakonec odsoudí Vás?Zákaz chovu zvířat tu snad ani nejde udělit,ne? A když,tak díky té byrokracii nebo snad i obavám někoho potrestat se nic nezmění.Vždyť už i policisti kolikrát ani nevědí co vlastně smějí a kam už zajít nesmí.Vždyť ty koně v případě zabavení,úřad ani nemá kam dát.Jak bych postupoval u nás doma? Zajedu do kanceláře šerifa a nahlásím podezření že tam koně takhle živoří.On se tam zajede podívat a trochu paní domluví.Ovšem když nedojde k nápravě,tak bude zle.Jak bych vám to vysvětlil,aby to nebylo špatně pochopeno..Je to jeho město a jeho úkolem je udržet pořádek a zákon.On i daleko víc přichází do styku s lidmi ze svého města a ví co kde koho pálí a kde se co děje.Určitě bych nebyl sám,kdo by si stěžoval na takto zubožené koně.🙁 No a když by paní nejevila známky nápravy,může požádat o součinnost státní i nestátní organizace vč.veterináře .Pak soud a ten byl u nás v místě,dokáže rozhodnout o zabavení zvířat během jednoho dne! A náklady jdou samozřejmě za majitelkou.Tady u vás nevím jestli nakonec nebudu mít problém větší já,než ten "šmejd" co se takto chová ke zvířatům.

30.1.2019 19:33
canka

XXX.XXX.249.200

Takže bílá ponice díky bohu neumřela,ale odvezla si jí bývalá majitelka,když zjistila,v jakém je stavu.O tom,že je hříbě její bývalé kobyly nevěděla,protože kobyla neměla ani mlíko(neměla z čeho brát chudák)..už jsme jí kontaktovali,o hříbě budeme bojovat nátlakem,aby nám ho dala,pohrozíme černou plemenitbou a udáním..nový domov pro něj máme,snad to ten malý přežije a dokážeme ho tam odtud dostat..držte palce..snad o víkendu..

30.1.2019 20:10
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
Takže bílá ponice díky bohu neumřela,ale odvezla si jí bývalá majitelka,když zjistila,v jakém je stavu.O tom,že je hříbě její bývalé kobyly nevěděla,protože kobyla neměla ani mlíko(neměla z čeho brát chudák)..už jsme jí kontaktovali,o hříbě budeme bojovat nátlakem,aby nám ho dala,pohrozíme černou plemenitbou a udáním..nový domov pro něj máme,snad to ten malý přežije a dokážeme ho tam odtud dostat..držte palce..snad o víkendu..

Máte můj neskonalý obdiv.

30.1.2019 22:47

Canko, jste borec. Zajímá mě jak se to vyvíjí. Něco podobného popisoval soused, když chtěl prodat kobyly. Měl jednoho zájemce a naštěstí se jel podívat, kam by šly. Prý rozbahněný plácek, uprostřed balík se senem, žádné přístřešky, ohrada k pláči. No děs. Koně naštěstí aspon byly nakrmené a fakt nebyly podvyživené. Můžete upřesnit lokalitu této hrůzy?

31.1.2019 00:02
canka

XXX.XXX.35.234

Děkuji všem za slova podpory,ve skutečnosti je to opravdu psychicky vysilující..je nám toho malého tvorečka tak líto..takovýhle start do života .Jedná se o vesnici Stekník,poblíž města Žatec..teď je prostě priorota dostat ho pryč..přepravák,veterináře,ustájení..všechno je zařízeno..jen to teď dokazát dotáhnout dokonce..tak aby to bylo oficiální cestou..darovací smlouvou třeba...
Strašně mě štve,že nejde pomoci všem koním a hlavně,že prostě ta svině bude dál kupovat koně další..

Víte prosím někdo,dá se někde veřejně zjistit,kolik koní je na ni napsáno?Pokud to hříbě není očipováno,nemá žádný průkaz a papíry a je z černé plemenitby,jak dokáže,že patří jí?Teoreticky je to majetek majitelky kobyly,která ho porodila,nebo ne?
Máme trochu strach aby to ten prcek dal..už tam vypadal hrozně,vůbec nechodil..teď ho snad čeká převoz,stres,nové prostředí,koně..zkusit aby mu vet píchnul něco na podporu imunity?Musíme ho kompletně vyšetřit,odčervit..očkování nevím jestli hned dá,jestli to ten organismus unese..řešíme,čím ho krmit(seno nonstop je samozřejmostí),nemůžeme mu hned nacpat všechno najednou,to by asi chudáček nedal..potřebuje vitamíny,zřejmě nějakou kloubní výživu + něco výživného,aby začal nabírat..ale co?Mixovat ječmen,kukuřici,slunečnici,oves,musli,vojtěšku?S hříbětem v takovémhle stavu jsem se nesetkala,proto jestli máte jakékoliv nápady,prosím napište to..a dále jakýkoliv nápad,jak jít proti této svini,co ty koně trápí..

31.1.2019 00:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
Děkuji všem za slova podpory,ve skutečnosti je to opravdu psychicky vysilující..je nám toho malého tvorečka tak líto..takovýhle start do života .Jedná se o vesnici Stekník,poblíž města Žatec..teď je prostě priorota dostat ho pryč..přepravák,veterináře,ustájení..všechno je zařízeno..jen to teď dokazát dotáhnout dokonce..tak aby to bylo oficiální cestou..darovací smlouvou třeba...
Strašně mě štve,že nejde pomoci všem koním a hlavně,že prostě ta svině bude dál kupovat koně další..

Víte prosím někdo,dá se někde veřejně zjistit,kolik koní je na ni napsáno?Pokud to hříbě není očipováno,nemá žádný průkaz a papíry a je z černé plemenitby,jak dokáže,že patří jí?Teoreticky je to majetek majitelky kobyly,která ho porodila,nebo ne?
Máme trochu strach aby to ten prcek dal..už tam vypadal hrozně,vůbec nechodil..teď ho snad čeká převoz,stres,nové prostředí,koně..zkusit aby mu vet píchnul něco na podporu imunity?Musíme ho kompletně vyšetřit,odčervit..očkování nevím jestli hned dá,jestli to ten organismus unese..řešíme,čím ho krmit(seno nonstop je samozřejmostí),nemůžeme mu hned nacpat všechno najednou,to by asi chudáček nedal..potřebuje vitamíny,zřejmě nějakou kloubní výživu + něco výživného,aby začal nabírat..ale co?Mixovat ječmen,kukuřici,slunečnici,oves,musli,vojtěšku?S hříbětem v takovémhle stavu jsem se nesetkala,proto jestli máte jakékoliv nápady,prosím napište to..a dále jakýkoliv nápad,jak jít proti této svini,co ty koně trápí..

Já bych se přemíry těch obilovin bála. Tady uvádí, že to zvyšuje vznik ortopedických vad, což u tohohle tvorečka bude asi větší problém než u jiných.

https://vyzivazvirat.cz/blog/38_Vyziva-hribat-a-mladych-koni.html

Animo má poradnu s výživářem, zkusila bych ji využít. Doložila bych obrázkem, věkem, situací zvířete a poprosila o názor na vámi navrženou směs, o její úpravu, aby to bylo pro hříbátko ok.

31.1.2019 06:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ústřední evidence koní Slatiňany tel.:469 651 135 - 7, 469 319 876 je přímá linka, 608 835 665 mobil. Rozhodně říci celé jméno "majitelky" a pokud víte adresu (alespoň obec). Sdělí kolik má na sebe napsaných koní. Umí i obrácený postup, podle čísla koně (pokud nějaké víte). Rozhodně poradí jak je to s vlastníkem hříbka. Že patří bílé se pokuste doložit fotografiemi. Kdo by platil pokutu za černou plemenitbu a včasné neoznačení hospodářského zvířete? (jo i takový poníček je HZ)

31.1.2019 07:14
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Majitelka bílé ať rozhodně kontaktuje policii. Jednak došlo k týrání zvířete (to předají k posouzení KVS) a taky došlo ke škodě na jejím majetku. Jo takhle na to policie uslyší pokud jí oznámí škodu větší než např.10.000,-. Tedy je tam to hříbě (genetikou prokazatelné, schovat si jeho žíně s cibulkou), je tam vyhublá bílá - nedá se do hromady bez veta a toho platí majitelka i když to způsobila ustajovatelka (jo klidně zjistit poškození jater - doživotní dieta)
A má jak dokázat, že tam dala koně do nájmu, ustájení? Nějaká platba převodem z účtu? Jinak samo že platí i ústní dohoda o ustájku, jen se to špadně dokazuje...

31.1.2019 07:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

S prognózou hříběte to nevidím moc růžově. To co je pod chlupama bude určitě šokující kostra (bohužel mám odhad, Litovelský případ s tažáky). Prostě jsem se bála, že těch 400km cesty k nám už by nemuselo dát. I o víkendu už může být pozdě...

Jinak Animo je v tomto případě ztráta času. Hříbě určitě bude dostávat pár kapaček od veta. K tomu postupně teplé nápoje. Vet zhodnotí co do nich. Základem bude nejspíš granulované seno, vojtěška, mletý len a je na zváženou jestli ještě hroznový cukr a sušené mléko a kolik. Jak se bude postupně zvedat dávka čeho...
Počítejte s napájením min.6x za 24 hod. Seno budete dávkovat po malých porcičkách taky tak 6x. Klidně máčenou řezanku a odrol, aby to bylo lépe přijímáno. Tedy je to piplačka. Vzít si na to minimálně 3 týdny dovolenou a být ve stáji... (nebo to hříbě dát do domu, ale vedle matky bude klidnější). Nějaká očkování, odčervení určitě nechte na později. (krve na převoz - vůbec, jde o stav nouze, když jedete na kliniku taky neřešíte...) Jak jsem říkala, hned bych ho naložila do kufru osobáku a jela - tedy jestli tam máte síť kvůli psům. Policii a papíry až souběžně, vet okamžitě po příjezdu k bílé (nebo na místo léčby)

Jo a podestýlku by mělo mít nežratelnou - piliny, hobliny. Slámou by se dožíralo a zacpalo, úhyn na koliku. Prostě na hluboké piliny do boxu s matkou - určitě se poznají, divila bych se kdyby ho odmítala, ale stát se to může...
Pokud nemáte zatím ve stáji senné granule, lze nahradit odrolem ze sena. Ale je nutné zhodnotit jeho kvalitu - pozor na plíseň, prach, případně jestli tam nemočívají kočky!

31.1.2019 08:31

canka napsal(a):

Chjo, jsem ze Severu Moravy a tohle je pro mě nereálná dálka. Jinak bych ráda pomohla. Co zkusit kontaktovat Horsanu? Už se sice zařekla, že tady přispívat nebude, ale na Eqch ještě je, nebo ji tady zkusit napsat sz. Má s odebíráním a nápravou koní v zoufalém stavu bohaté zkušenosti a je to vetka...Držím palce ať to tomu individuu neprojde :(

31.1.2019 13:28
canka

XXX.XXX.35.234

Bude to těžší,než jsme mysleli,ach jo
UEK mi žádné informace nesdělí,volala jsem tam..neřeknou mi v tomto ohledu vůbec nic..psala jsem na plemenáře,že chci nahlásit černou plemenitbu..co se týče majitelky bíle kobylky..komplikuje se to..ta Zuzana na ní podala trestní oznámení,že koně odvezla neoprávněně..že prý jí koupila od jejího manžela,když se rozváděli..kupní smlouvu ale prý ta Zuzana nemá..tak ja fakt nevím..takže tam dneska ta paní jede,má z ní vítr,nechápu proč se někdo bojí takto stupidního člověka..zkusit domluvit hříbě po dobrém..na nás prý také podala trestní oznámení,za to že jsme vstoupili na ten pozemek a krmili koně..tak ať,je mi to jedno..starosta prý drží s ní,KVS prý oznamil,že jsou koně v pořádku..tak já fakt nevím,to jsou všichni slepý??!Já nevím,co dělat..jak těm koním pomoci,aby to bylo legální..

Neregistrovaný uživatel

31.1.2019 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.12

canka napsal(a):
UEK mi žádné informace nesdělí,volala jsem tam..neřeknou mi v tomto ohledu vůbec nic..psala jsem na plemenáře,že chci nahlásit černou plemenitbu..co se týče majitelky bíle kobylky..komplikuje se to..ta Zuzana na ní podala trestní oznámení,že koně odvezla neoprávněně..že prý jí koupila od jejího manžela,když se rozváděli..kupní smlouvu ale prý ta Zuzana nemá..tak ja fakt nevím..takže tam dneska ta paní jede,má z ní vítr,nechápu proč se někdo bojí takto stupidního člověka..zkusit domluvit hříbě po dobrém..na nás prý také podala trestní oznámení,za to že jsme vstoupili na ten pozemek a krmili koně..tak ať,je mi to jedno..starosta prý drží s ní,KVS prý oznamil,že jsou koně v pořádku..tak já fakt nevím,to jsou všichni slepý??!Já nevím,co dělat..jak těm koním pomoci,aby to bylo legální..

Obavam se ze nic moc vic nez delas ted. Tocit videa, fotit. Nechat jednoho chcipnout a pozvat tv. Pak se to nejspis hne. :-(

Neregistrovaný uživatel

31.1.2019 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A kdo má v ruce kupní smlouvu na kobylu bilou? S jakým jménem?

31.1.2019 19:46
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):

No tak to mě moc mrzí, že UEK neřekla. Před 4 lety když jsem měla potíže, byla tam velmi ochotná paní. (koupila jsem ponici od paní které vůbec nepatřil)

Jinak je to vždycky tak, že "s blbcem chytneš leda blbost". Okolo koní se pravdu hromadí podivíni co se neumí řádně postarat ani sami o sebe. A poníci to odnáší úplně nejhůř.

KVS jedná sama za sebe. Obec je jen informovaná, že ten podnět dostali a potom i o výsledku. Stejně jako policie podezření na týrání neprošetřuje, ale posune na KVS. (jasně, že se v malém měřítku zná každý a každým, ale vlastně mají i oni nadřízené - jen z nich dostat písemné vyjádření)
Proto je velice důležité podávat ty podněty a žádat o informaci jak šetření dopadlo. (jedině tak se potom můžete někam odvolávat, když nejste spokojeni se závěrem KVS)

Jako hned se těm koním pomoci nedá. Je to smutné, ale v ČR to tak je. Ani když je odkoupíte. To je jen nahradí další koně (dnes jsou skoro zdarma + staří a nemocní). Já tedy vidím jako jedinou možnost aby ta dotyčná pořádně spadla a vykoupala se v tom... Proto doporučuji kontroly.

Prosím ještě o souhrn informací - jméno paní, počet koní, číslo hospodářství, číslo parcely z katastru a prostě fakta co víte (ještě mě napadlo, že oslovím příslušnou obec s rozšířenou působností)

31.1.2019 21:05
etnies86

XXX.XXX.245.26

Pipilota napsal(a):
No tak to mě moc mrzí, že UEK neřekla. Před 4 lety když jsem měla potíže, byla tam velmi ochotná paní. (koupila jsem ponici od paní které vůbec nepatřil)

Jinak je to vždycky tak, že "s blbcem chytneš leda blbost". Okolo koní se pravdu hromadí podivíni co se neumí řádně postarat ani sami o sebe. A poníci to odnáší úplně nejhůř.

KVS jedná sama za sebe. Obec je jen informovaná, že ten podnět dostali a potom i o výsledku. Stejně jako policie podezření na týrání neprošetřuje, ale posune na KVS. (jasně, že se v malém měřítku zná každý a každým, ale vlastně mají i oni nadřízené - jen z nich dostat písemné vyjádření)
Proto je velice důležité podávat ty podněty a žádat o informaci jak šetření dopadlo. (jedině tak se potom můžete někam odvolávat, když nejste spokojeni se závěrem KVS)

Jako hned se těm koním pomoci nedá. Je to smutné, ale v ČR to tak je. Ani když je odkoupíte. To je jen nahradí další koně (dnes jsou skoro zdarma + staří a nemocní). Já tedy vidím jako jedinou možnost aby ta dotyčná pořádně spadla a vykoupala se v tom... Proto doporučuji kontroly.

Prosím ještě o souhrn informací - jméno paní, počet koní, číslo hospodářství, číslo parcely z katastru a prostě fakta co víte (ještě mě napadlo, že oslovím příslušnou obec s rozšířenou působností)

to asi ještě neplatilo GPDR, teď vám asi nikdo žádný informace dát nebude moct

31.1.2019 23:26
canka

XXX.XXX.35.234

Ano to jsou stránky její stáje,ale nejsou už dávno aktuální...také se vdala,takže má jiné příjmení..
Každopádně je to celé v prd.li... .Majitelka bílé kobylky se zřekla jakékoliv další pomoci..už se v tom nechce angažovat..je po všem..dnes tam za ní byla kvůli tomu trestnímu oznámení a že si chce vzít to hříbě pod kobylu..ta kráva ji ale řekla,že ne,že hříbě je její a Mvdr.Schoř ho označil za zcela zdravé a soběstačné!!!!!!Jak ho mohl označit za zdravé?!!!!Jsem z toho fakt v šoku..copak to nevidí?Prý celý její chov označil jako v pořádku..Dá se tohle nějak napadnout??!!!Zná někdo tohohle veterináře??Prý má přezdívku doktor smrt...takže jsme v ...hříbě odvézt nemůžeme....vůbec nevím,co dělat..
A největší terno je,že si dovezla nového desátého koně!!!Prý Andalusan...co teď..fakt nevím..dát to do novin?TV jsme zkoušeli,nikdo se neozval..podat několik trestních oznámení od různých lidí?

31.1.2019 23:50

To je nehoráznost. Ale řekla bych, že TV by mohlo být další řešení. U většiny kauz se pak ledy pohnuly. Je to k pláči :( Proč se majitelka bílé tak lekla?

31.1.2019 23:51

Ještě teda nechápu - majitelka bílé ji tam měla na ustájení? Nebyla plánovaně připuštěná s jejím vědomím?

31.1.2019 23:58
canka

XXX.XXX.35.234

Ještě teda nechápu - majitelka bílé ji tam měla na ustájení? Nebyla plánovaně připuštěná s jejím vědomím?

Taky jsem nevěděla,jak to bylo,až dnes jsem se to dozvěděla..paní se rozváděla s manželem,měli několik koní,a manžel jí zřejmě ve vzteku vzal bílou poničku a prodal jí..jí prý řekl,že je mrtvá..pak se k ní po čase doneslo(to už si na ní tahle nána odchovala to hříbátko),že ponička žije a kde je..tak pro ní jela..v průkaze je prý jako majitel psaná ona..nevím..
Lekla se prý toho trestního oznámení..nechce mít prý oplétačky..a nemá na to prý už peníze,když dáva dohromady bílou kobylu..moje kamarádka,co ma vedle ve vesnici taky koně,tak jí řekla,že si hřivě vezme klidně k sobě,že už se o něj postaráme bez její pomoci,ale ani na to neslyšela..bojí se,co prý teď bude..podle mě odsoudila to hříbě k srmti..

1.2.2019 00:51
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
Ano to jsou stránky její stáje,ale nejsou už dávno aktuální...také se vdala,takže má jiné příjmení..
Každopádně je to celé v prd.li... .Majitelka bílé kobylky se zřekla jakékoliv další pomoci..už se v tom nechce angažovat..je po všem..dnes tam za ní byla kvůli tomu trestnímu oznámení a že si chce vzít to hříbě pod kobylu..ta kráva ji ale řekla,že ne,že hříbě je její a Mvdr.Schoř ho označil za zcela zdravé a soběstačné!!!!!!Jak ho mohl označit za zdravé?!!!!Jsem z toho fakt v šoku..copak to nevidí?Prý celý její chov označil jako v pořádku..Dá se tohle nějak napadnout??!!!Zná někdo tohohle veterináře??Prý má přezdívku doktor smrt...takže jsme v ...hříbě odvézt nemůžeme....vůbec nevím,co dělat..
A největší terno je,že si dovezla nového desátého koně!!!Prý Andalusan...co teď..fakt nevím..dát to do novin?TV jsme zkoušeli,nikdo se neozval..podat několik trestních oznámení od různých lidí?

U lidí jde podat stížnost na lékařskou komoru, je tahle možnost i u veterinářů?

Jinak opravdu nezbyde, než zavolat na Primu, kde se tam tomu věnují, poslat fotografie hříběte a vylíčit bezvýchodnost situace.

Je škoda, jak málo lidí má dost osobní statečnosti - viz majitelka.

1.2.2019 07:37
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ne, ne, ne.

Pokuste se odprostit od emocí a podívat se na to s nadhledem.

1. TV dojede jenom když jí to zvedne sledovanost. Co potom TV nezajímá.

2. Účastníci jsou to hodně prostí lidé - jejich řešení jsou často dechberoucí. Hlavně u toho hodně emotivně křičí (celý svět jim ubližuje) Zajímavé, že tito umí velmi přesvědčivě mluvit.(pravdu mají oni, vlastně by jste jim měli dát nějaké peníze, materiál ke koním...)

3. Týraných koní máme v ČR bohužel hodně. To je smutný fakt. Všechny zachránit nejde. Kdo by to platil a z čeho (viz Litovel - jakože se to nakonec vymáhá po Markovi, ale to je nemajetný člověk - nikdo to nevymůže; zaplatilo se to tedy z rozpočtu obce - chybí teď např. na důchoďáku, to tedy společnosti nijak neprospělo, koně z té kauzy mají zvětšiny už druhého majitele - tedy také nic v růžových pet barvách)

4. Pečovali jste někdo už o takto podvyživeného koně? Jakože umíte si to představit po ekonomické stránce? Jakože kromě běžné ceny za ustájení k tomu přihoďte alespoň 10000,- za veta... Při dnešní ceně koní...

5. Jako jediné řešení vidím, přesvědčit paní, aby už koně neměla. K tomu se dá použít nátlak od úřadů. Protože ona skutečně ta zvířata trápí...

1.2.2019 07:43
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Canka - prosím, shrňte mi ty informace co máte.

Rozhodně napíšu pár podnětů. Tady to má smysl, už proto, že je to opakované pochybení ze strany Zuzany. Jde dohledat na KVS že ji už řešila. Navíc tu obec s rozšířenou působností to bude zajímat (nikdo nechce platit péči o 10 koní zrovna ze svého rozpočtu, když se dalo zasáhnout preventivně)

Vy už jste na KVS dala podnět? Jakému datu? (abych věděla jestli to bude 2 kontrola v krátkém čase, nebo mi odepíší na základě toho že už tam byli)
Dík

1.2.2019 08:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pipilota napsal(a):
Ne, ne, ne.

Pokuste se odprostit od emocí a podívat se na to s nadhledem.

1. TV dojede jenom když jí to zvedne sledovanost. Co potom TV nezajímá.

2. Účastníci jsou to hodně prostí lidé - jejich řešení jsou často dechberoucí. Hlavně u toho hodně emotivně křičí (celý svět jim ubližuje) Zajímavé, že tito umí velmi přesvědčivě mluvit.(pravdu mají oni, vlastně by jste jim měli dát nějaké peníze, materiál ke koním...)

3. Týraných koní máme v ČR bohužel hodně. To je smutný fakt. Všechny zachránit nejde. Kdo by to platil a z čeho (viz Litovel - jakože se to nakonec vymáhá po Markovi, ale to je nemajetný člověk - nikdo to nevymůže; zaplatilo se to tedy z rozpočtu obce - chybí teď např. na důchoďáku, to tedy společnosti nijak neprospělo, koně z té kauzy mají zvětšiny už druhého majitele - tedy také nic v růžových pet barvách)

4. Pečovali jste někdo už o takto podvyživeného koně? Jakože umíte si to představit po ekonomické stránce? Jakože kromě běžné ceny za ustájení k tomu přihoďte alespoň 10000,- za veta... Při dnešní ceně koní...

5. Jako jediné řešení vidím, přesvědčit paní, aby už koně neměla. K tomu se dá použít nátlak od úřadů. Protože ona skutečně ta zvířata trápí...

Ale u člověka, kterému nejde o zvířata, hrubě se k nim chová, tak prostě nátlak z více stran vč. zveřejnění v médiích, když nepomohla opakovaně ani KVS, je podle mne na místě. Takového člověka zasáhne jen "útok" na jeho samého.

1.2.2019 08:45
canka

XXX.XXX.35.234

Dotaz napsal(a):
U lidí jde podat stížnost na lékařskou komoru, je tahle možnost i u veterinářů?

Jinak opravdu nezbyde, než zavolat na Primu, kde se tam tomu věnují, poslat fotografie hříběte a vylíčit bezvýchodnost situace.

Je škoda, jak málo lidí má dost osobní statečnosti - viz majitelka.

Primu už jsme zkoušeli,bohužel bez odezvy..chceme zkusit tedy aspoň nějaké noviny + i ty místní..třeby to někdo otiskne..

1.2.2019 08:48
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):
Primu už jsme zkoušeli,bohužel bez odezvy..chceme zkusit tedy aspoň nějaké noviny + i ty místní..třeby to někdo otiskne..

A co otiskne. Výlev emocí? Nebo poslední fotky + jaký závěr udělala KVS + jak se k tomu postavila obec. Místní noviny jsou dobrý nápad, ale pomozte jim s podklady...

1.2.2019 09:09
canka

XXX.XXX.35.234

Pipilota napsal(a):
Canka - prosím, shrňte mi ty informace co máte.

Rozhodně napíšu pár podnětů. Tady to má smysl, už proto, že je to opakované pochybení ze strany Zuzany. Jde dohledat na KVS že ji už řešila. Navíc tu obec s rozšířenou působností to bude zajímat (nikdo nechce platit péči o 10 koní zrovna ze svého rozpočtu, když se dalo zasáhnout preventivně)

Vy už jste na KVS dala podnět? Jakému datu? (abych věděla jestli to bude 2 kontrola v krátkém čase, nebo mi odepíší na základě toho že už tam byli)
Dík

Díky moc,že se k tomu chcete také přidat..shrnu to tak,že když jsme tento případ začali v roce 2017 řešit,bylo to na popud jedné kolegyně kamarádky z práce,která kolem koní jezdila do práce a nevěděla,jestli je v pořádku,aby koně takhle vypadali a žili,je to laik..co jsme tam našli,jste viděla v úvodu diskuze..hodně jsme po ní šli,dost jí pošpinili,od koňaků slyšeli,že už tam několik kontrol bylo a vždy vše shledali v pořádku..KVS tam tedy jela na mé udání.K výživnému stavu koní ani píp..žadné vyjádření..měla jen srovnat terén a postavit přístřešky..to bylo podle KVS jediný prohřešek..samozřejmě v době kontroly,která se samozřejmě ohlásila,měli koně seno i vodu Jak nečekané,když se ohlásí .Koně pak zmizeli z dohledu,hucul umřel(neměl šanci podvýživu přežít),ona to svedla na stáří..všichni byli proti ní,bránili jí jen ty její holčičky,co u ní jezdili...

Teď jsme se o tom dozvěděli náhodou,zkontaktovala mě tady jedna holčina,která u ní jezdila(byla tam i v době naší první akce),že se s ní rozhádala,koně trpí a ona na ní podává trestní oznámení..takže hned druhý den(v úterý)jsem společně s kamarádkou,co v tom jede od začátku se mnou,jeli na místo,koně nafotili,nakrmili aspoň tím,co jsme našli..hned ten den,tedy v úterý,jsem poslala podnět ne na Krajskou,ale rovnou na Státní veterinu s tím,že je to už opakovaný případ..a že v tom figuruje Mvdr.Schoř,kterému se zdá chov v pořádku a jeho žena sedí čistě náhodou na KVS.Tak proto jí to asi prochází..trestní oznámení by měla dnes holčina snad podat,já to o víkendu prostuduji a v týdnu podám také..jinak prý za ní starosta spádové obce,tedy Zálužic stojí,že koně jsou v pořádku..nechápu..budu ráda,když se do toho vloží víc lidí..nemám FB,jinak bych to zveřejnila i tam..

1.2.2019 09:51
Slon Indický

XXX.XXX.252.207

Bohužel se paní od bílé kobyly nedivím, že z toho vycouvala, kupní smlouva nemusí být písemná, bývalý manžel prodej dosvědčí a zápis majitele v průkazu není doklad vlastnictví, jak je v něm i uvedeno. Skutkově to tedy odpovídá krádeži, pokud se tím orgány činné v trestním řízení budou zabývat, pravděpodobně bude nucena ponici vrátit, a k tomu zaplatit peněžitý trest.
Podnět k SVS nikdy nepodávejte, není to příslušný orgán, ve věci vůbec nerozhodne a kontrolu neprovede, pokud vyhodnotí vaše podání jako podnět, vrátí ho KVS jako příslušnému orgánu. V podnětu uvádějte jen náležitosti dle správního řádu, věčně, stručně popisujte, bez emocí. Tvrzení o podjatosti na základě jedna paní povídala tam vůbec nepatří, pokud nemáte zprávu od MVDr. v ruce, nemůžete tam uvádět jen tvrzení od majitelky koní, že to říkal. Pokud chcete namítat podjatost, tak opět - důkazy, že na základě toho a toho chcete z řízení vyloučit paní tu a tu, na základě toho, že ne osobou blízkou toho a toho, jehož vyjádření přikládate. Opět, vše na KVS, ta určí sama, zda tam podjatost je či není.
Opravdu se oprostit od emocí a svého vidění "spravedlnosti", tímto těm koním nepomuzete, uveďte opravdu co nejvíce důkazů - tehdy a tehdy fotografie koní - bez sena, přístřešky v nepořádku, týrání dle paragrafu XY, odporuje vyhlášce XY, kde mají zajistit přístřešky, atd. Výživný stav koní - odhadnout stupeň, uvést zdroje toho, kde popis stupnice výživové kondice naleznou, plus jaké je optimum. Fotografie ideálně z více dní, po sdělení výsledku šetření v případě, že nedojde ke zlepšení opět podnět.
Hodně štěstí, snad se podaří alespoň některé koně zachránit.

1.2.2019 11:08
etnies86

XXX.XXX.245.26

jsem snad ještě neviděla nasedláno na výběhovce.

vám obdiv, pevné nervy a doufám že to dobře dopadne
přijde mi že tady jsou ty orgány fakt k hovnu, dokud to nechcípce tak je to ok :(

bez kupní smlouvy je to blbá situace :(

1.2.2019 13:27
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Slon Indický napsal(a):
Bohužel se paní od bílé kobyly nedivím, že z toho vycouvala, kupní smlouva nemusí být písemná, bývalý manžel prodej dosvědčí a zápis majitele v průkazu není doklad vlastnictví, jak je v něm i uvedeno. Skutkově to tedy odpovídá krádeži, pokud se tím orgány činné v trestním řízení budou zabývat, pravděpodobně bude nucena ponici vrátit, a k tomu zaplatit peněžitý trest.
Podnět k SVS nikdy nepodávejte, není to příslušný orgán, ve věci vůbec nerozhodne a kontrolu neprovede, pokud vyhodnotí vaše podání jako podnět, vrátí ho KVS jako příslušnému orgánu. V podnětu uvádějte jen náležitosti dle správního řádu, věčně, stručně popisujte, bez emocí. Tvrzení o podjatosti na základě jedna paní povídala tam vůbec nepatří, pokud nemáte zprávu od MVDr. v ruce, nemůžete tam uvádět jen tvrzení od majitelky koní, že to říkal. Pokud chcete namítat podjatost, tak opět - důkazy, že na základě toho a toho chcete z řízení vyloučit paní tu a tu, na základě toho, že ne osobou blízkou toho a toho, jehož vyjádření přikládate. Opět, vše na KVS, ta určí sama, zda tam podjatost je či není.
Opravdu se oprostit od emocí a svého vidění "spravedlnosti", tímto těm koním nepomuzete, uveďte opravdu co nejvíce důkazů - tehdy a tehdy fotografie koní - bez sena, přístřešky v nepořádku, týrání dle paragrafu XY, odporuje vyhlášce XY, kde mají zajistit přístřešky, atd. Výživný stav koní - odhadnout stupeň, uvést zdroje toho, kde popis stupnice výživové kondice naleznou, plus jaké je optimum. Fotografie ideálně z více dní, po sdělení výsledku šetření v případě, že nedojde ke zlepšení opět podnět.
Hodně štěstí, snad se podaří alespoň některé koně zachránit.

Smlouva nemusí být psaná, v tom máte pravdu. Ale pokud se pár teprve rozváděl a nebylo rozhodnuto, komu bílá kobylka připadne, tudíž je to smlouva NEPLATNÁ, jelikož se na rozhodnutí prodeje musí podílet OBA. Pokud bylo už rozhodnuto, komu bílá kobylka patří, pak je vše v pořádku a souhlasím s vámi. Nevím detaily tohoto prodeje, nemůžu se více vyjádřit. Dále říkáte, že nemůže paní hodnotit na základě "jedna paní povídala", jenomže svědek u majitelky trávil čas každý týden X let. KVS vidí jen to, že koně mají krmení, vodu a přístřešek po dobu kontroly a více je nezajímá. Dále když nahlásíte podjatost KVS k tomuto případu, tak to přece nemůže určit sama KVS, zda se o podjatost zkutečně jedná. To je jako by jste něco ukradla a sama se rozhodovala, zdali jste vinná nebo nevinná. SVS má mít dohled nad KVS, proto by měla zareagovat na podezření z podjatosti a měla by na místo poslat někoho jiného z KVS.
Jinak souhlasím, hodně štěstí s případem!!!

1.2.2019 13:38
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Lést na cizí pozemek mi příjde protiprávní a vy stím budete mít jen velké potíže.

1.2.2019 13:43
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Jamaj31 napsal(a):
Lést na cizí pozemek mi příjde protiprávní a vy stím budete mít jen velké potíže.

Protiprávné to je, ale musíte také vědět, co je v zákoně definováno jako cizí pozemek. Zkráceně vám to vysvětlím. Jedná se o cizí pozemek, jestliže při vstupu překonáváte překážku, pokud je tam průchodná cesta (což v tomto případě je), tak se o vstup na cizí pozemek nejedná. Dále tu bylo, že se "neoprávněně fotí cizí koně". To vám tu také objasním. Pokud na fotografii nejsou lidé, kteří tam být nechtějí, taktéž se nejedná o trestný čin. Jestliže se najde něco špatného na našem jednání, bude to akorát přestupek a pokutu jsem pro tyto koně ochotna obětovat. I kdyby byl boj neúspěšný.

1.2.2019 13:54
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Na koních jsou lidé a vy je tu vystavujete.Já bych se toho v dnešní době bála.

1.2.2019 14:10
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Jamaj31 napsal(a):
Na koních jsou lidé a vy je tu vystavujete.Já bych se toho v dnešní době bála.

Není mi známo, že by tu někdo dával obličej nějakých lidí na koni, pokud se jedná pouze o tělo, je vše v pořádku. Nejedná se o trestný čin. A je mi jasné, že by jste do toho nešla. To spousta lidí. Právě proto ti koně trpí. Kdyby se toho tolik lidí tak nebálo, tak jsou ti koně v bezpečí. Já do toho jdu, protože jim chci pomoct. I kdyby mi to mělo nějakým způsobem ublížit.

1.2.2019 14:19
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

V minulé kauze je dívčina celá s koníkem a majitelka.Nevím jak hrozně ty koně trpí, když mají termo deky a zbytky sena jde taky vidět.Určitě je krmí,ale bohužel jste tam byla, když měli sežráno.Malý poník je hodně chlupatý jak se dá poznat,že je vyhublý?Koně třeba u Váni dostávají 2denně do sítěk a taky je necpe celý den senem.Nevím jestli to nepřeháníte.No uvidíte sama jak pořídíte.

1.2.2019 14:33
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Já osobně myslím že nejsou koně v zoufalém stavu.Celkem je i uklizeno podle fotek,tak se kolem nich něco děje.V zimě stav venkovních koní není nejlepší,to je všem konákům známé.To že mají málo podestýlky,pod přístřešky ano,ale znáte koně,hned vše schroustají.To že mají naděláno pod sebou,bývá ve 24hod.ustájení venku, také běžné.Maličké hříbátko je chudák kvůli debilním lidem,bohužel i děti v dnešní době trpí.Ach jo.

1.2.2019 14:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jamaj31 doporučuji pořídit si brýle a hlavně si nastudovat jak to je s výživovou kondicí u koní. Tady u těchto koní není řeč o viditelných žebrech!
Je normální, když koník je na konci zimy štíhlý. To je pro něj dokonce zdravé, klisny lépe zabřezávají... Ale pořád ti koně musí být nakrmení (když se vezmou odběry krve, nezjistí žádný nepoměr).
Fotky mohou klamat, ale tady vážně musíte být slepá, nebo hodně neznalá... Jinak si obhajování nedokážu vysvětlit.

1.2.2019 15:01
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Vy asi máte svůj názor a kdo ho s Vámi nesdílí tak je slepý.Nemáte sama nějaké osobní problémy,že hned takto reagujete?Nemám zájem tady někoho odsuzovat.Jen se mi nezdá vše, tak jak to tady vy a několik dalších popisujete,tečka.Jsou koně,které jsou na tom opravdu zle,ale tyto koně opravdu nepůsobí týraně,jelikož je znám a vím že je o ně denně postaráno.Huberty v našem okolí jsou běžné a konáci o sobě ví.

1.2.2019 15:42

Jamaj31 napsal(a):
Já osobně myslím že nejsou koně v zoufalém stavu.Celkem je i uklizeno podle fotek,tak se kolem nich něco děje.V zimě stav venkovních koní není nejlepší,to je všem konákům známé.To že mají málo podestýlky,pod přístřešky ano,ale znáte koně,hned vše schroustají.To že mají naděláno pod sebou,bývá ve 24hod.ustájení venku, také běžné.Maličké hříbátko je chudák kvůli debilním lidem,bohužel i děti v dnešní době trpí.Ach jo.

Ano maličké hříbě je chudák, tak je třeba s tím něco dělat. To, že ty koně znáte - tím tuplem byste měla vidět, že je něco v nepořádku. Kde jsou ty zbývající koně o kterých Canka píše? Starý vychrtlý hucul? Ano, kůň nemusí být jako soudek, ale tihle jsou vyhublí a jde to vidět i přes deku. Když ty koně znáte, řekněte, proč se majitelka nestará? Proč nemají alespoň závětrnou stáj?

1.2.2019 16:07
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Hucul zemřel stářím,bylo mu 27let.Byl odvezen na kafilerku.Doklad majitelka má.Druhý koník zemřel stářím ve 32letech,opět odvezen na kafilerku.Koně mají špatné závětří,to ano,stím plně souhlasím.Z fotek můžete také vidět,že se staví nové.Některé koně nemají ani to,co tyto a nikdo je neřeší.Jen paní Marešová stále nějakým pipinám leží v žaludku.Že by závist.Fakt je hnus tady někoho stále propírat.Proč paní Canka nepošle své fota od svých koní,možná bychom se také moc divily.Většinou lidi co mají dost svých problémů,rády poukazují na druhé,aby se za ně schovali.

Neregistrovaný uživatel

1.2.2019 16:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já už taky přestal vykřikovat na netu o týraných koních.🙁 Parkrát jsem se byl podívat na skutečný stav a nestačil se divit.Čanku mám z celé ifauny velmi rád jako človíčka,ale nezlobte se na mě už nevěřím nikomu v tomto ohledu.Bůh ví co tam ta paní s tou bílou kobylkou vůbec dělala a na čem se dohodla s tou Zuzanou.Mohla klidně hříbě chtít a teď se vykrucuje.Lidem se věřit fakt nedá ani slovo dnes.Mám pár takových zkušeností a dnes například díky FB vím, co šíří bývalá majitelka koby o hřebčíně.Bože to je jedna lež vedle druhé.🙁 Kobyle tam zničili nohu a ona měla obrovské výdaje za kliniku a podobné žvásty.Bože můj do koho si to duši vrazil.😓

1.2.2019 16:34
barboraskodova

XXX.XXX.161.2

Ráda bych dostala na paní ,,Čanku’’ telefonní číslo. Po internetu děla každý frajera a proč tam nikdo nepřijede osobně v době kdy jsme všichni u koní?
Když se to řešilo před 2 lety, nikdo neměl koule se tam ukázat a do telefonu bylo řečeno, e s námi mluvit nebudou? JE TOHLE NORMÁLNÍ? Kdyby všichni byli osobně takhle chytří jako na internetu bylo by to super.
Takže vzkaz pro všechny, jestli mate potřebu něco řešit, přijeďte osobně. A né se schovávat za internet a chodit tam inkognito. 😘

1.2.2019 16:58

a vy jste tedy majitelka? muzete nam rict neco blizsiho k tomu hribeti? proc je v tak zoufalem stavu?

1.2.2019 17:47
etnies86

XXX.XXX.245.26

to spíš vypadá že se ozvaly holšišky
takže vám slečny přijde stav koní blahodárný?
hříbě je úplně v pořádku?
zázemí vyhovující?
na výběhovky se běžně sedlá......

otevřete oči, ano viděla jsem i horší případy, ale ráj pro koně to nebude a bude to na hraně, hlavně že si máte na čím svézt zadní část těla, že to není ideální už nevidíte

1.2.2019 17:54
Pipilota

XXX.XXX.46.93

barboraskodova napsal(a):
Ráda bych dostala na paní ,,Čanku’’ telefonní číslo. Po internetu děla každý frajera a proč tam nikdo nepřijede osobně v době kdy jsme všichni u koní?
Když se to řešilo před 2 lety, nikdo neměl koule se tam ukázat a do telefonu bylo řečeno, e s námi mluvit nebudou? JE TOHLE NORMÁLNÍ? Kdyby všichni byli osobně takhle chytří jako na internetu bylo by to super.
Takže vzkaz pro všechny, jestli mate potřebu něco řešit, přijeďte osobně. A né se schovávat za internet a chodit tam inkognito. 😘

Protože už jsme nějaké ty kauzy týraných koní zažili. Víme jak snadno by se něco mohlo stát i v naší ohrádce, tak řešíme emailem s příslušnými úřady...
Např. Rolinka - ta kauza dopadla úplně šíleně, nejhůř pro lidi (vzdělané v oboru s letitou praxí u koní) co se za ty koně zasazovali. Pár roků přešlo a paní Zuzana (jen shoda jmen) je některými novináři dokonce dotazována na odborné názory od koní (Respekt). Jo je to divné. I tak jsem to nevzdala a za sebe na týrání zvířat upozorňuji.

Však řádný hospodář s tím nemá žádné problémy.

Neregistrovaný uživatel

1.2.2019 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Kdyby neměl koně každej, kdo má díru víte kam, tak se takovýhle věci nemusí řešit....

1.2.2019 19:53
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Proč také nepřiznáte, že vaše rodina majitelku koní chtěla nahlásit na KVS? Nebo že jste o majitelce vykládala na veřejnosti, že "cituji - Zuzana je kráva"? Je hezké obhajovat koně, jen proto, že k ní zrovna jezdíte. Ale to, že jste tam dlouhou dobu nejezdila a za zády jí pomlouvala a teď ji budete zase obhajovat... To, že každý kůň přes zimu zhubne a jsou mu vidět žebra, to je zcela normální, ale aby mu koukala i páteř a kyčle, to už je něco jiného. Podívejte se pravdě do očí. I přes deky jde vidět, že jsou v mnohem horším stavu než by měli být. A samozřejmě nic proti vám. Každý má na věc svůj názor a pouze čas ukáže, který je správný. Ale tím, že zavřete oči, nic nevyřešíte. Nedivím se že ale nic neřeknete. V době pořízení fotek bylo postaráno pouze o jednoho koně, vašeho miláčka. Ostatní neměli co žrát a skoro ani co pít, ikdyž bylo ráno a bylo očividné, že tam někdo byl.

1.2.2019 20:54
Jamaj31

XXX.XXX.150.122

To jsou bezva keci,fakt se bavím.

1.2.2019 21:36
canka

XXX.XXX.249.200

Čekala jsem,že se Zuzany holčičky ozvou .Já se neschovávám,kdo jsem,to Zuzana moc dobře ví..a možná by jste se vy měli nejdřív jet podívat na to,jak vypadá solidní pastevní ustájení a nakrmení koně.Já mám narozdíl od vaší Zuzany vlastní velký pozemek,zateplený přístřešek pro koně,který je oproti tomu,co tam má ona,malá vilka..moji kobě nestojí v bahně,mají suchý přístřešek bohatě nastlaný slámou,aby si mohli lehnout do sucha a tepla..seno mají neustále..jsou to sice tlustý prasata,ale lepší,než aby v zimě strádali..proti Zuzaně bych nic já ani nikdo jiný nic neměl,kdyby byli koně nakrmení a měli odpovídající zázemí..vy jako malý holčičky to nechápete,ale třeba taky jednou prozřete jako holky,co od ní odešly..udělali jedině dobře..co jsem slyšela,mi stačilo..já vás taky vykopnu na mráz,bez možnosti se nikam pořádně schovat,aby jste si mohli lehnout jen na zmrzlou zem a bez žrádla a vody...proč má tolik koní,když se o ně neumí postarat?Proč je nenakrmí?Ano,seno je drahé,ale tak když na to nemám,nemůžu mít tolik koní..proč jim nehodí každému alespoň balík slámy do výběhu.Vždyť sláma u nás v kraji stojí 300,-...aspoň by si měli kam lehnout..když mám zvířata,musím se starat..ne na ně v zimě hodit deku,aby nebylo vidět,jak jsou hubený a nekrmit je..a ješte provozuje jezdecký kroužek na těch chudákách..co to hříbě?Viděli jste,jaká je to troska?Viděli jste ty nohy?Ať se Zuzana vzpamatuje a nechá si jen tolik koní,kolik uživí..jestli chce,nemám problém se s ní sejít..

2.2.2019 07:57
Arbora

XXX.XXX.120.199

canka napsal(a):

Canka, Veterinára nahlástne na komore, aj so všetkou dokumentáciou, čo máte.
A iná cesta, ako cez média zrejme nebude možná.
Hlavne si ale dávajte pozor, aby ste to ešte neľutovali ://

2.2.2019 08:22
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Canka doporučuji na osobní schůzky se vyprdnout. Je to ztráta času, tihle lidé mají svou pravdu a ještě to hrozí nějakým ublížením pro vás (jakože i pro okolí)

2.2.2019 09:16

A TV Nova by se toho nechytla?

2.2.2019 09:24

Na rajčeti jsou fotky z jejich letošního Hubertusu. Myslím, že je poznat, kteří koně jsou jejich. Je tam i to hříbátko, mělo v té době 2 měsíce, protože je to z doby před třemi měsíci, kdy ještě nebyla zima a aspoň něco rostlo.
Otřesná úroveň Hubertusu (obézní slečny na hubených či malých koních, ale hlavně barevně sladěných). Nechutné fotky na konci souboru těch podvyživených haflingů (ještě, že mají deky) na kterých se dělá ukázka nějakého rytířského souboje.
Sama úroveň této akce mluví za sebe.
https://elinka30.rajce.idnes.cz/8._Huberova_jizda_Steknik_2018/

2.2.2019 10:02
canka

XXX.XXX.35.234

Arbora napsal(a):
Canka, Veterinára nahlástne na komore, aj so všetkou dokumentáciou, čo máte.
A iná cesta, ako cez média zrejme nebude možná.
Hlavne si ale dávajte pozor, aby ste to ešte neľutovali ://

Nechci špinit někoho bez důkazů,takže dokud nebudu mít v ruce nějaký důkaz,např. od jiného veta,že stav koní není v pořádku,žádného veta nahlašovat jen tak bez důkazů nebudu..

2.2.2019 10:08
canka

XXX.XXX.35.234

Pipilota napsal(a):
Canka doporučuji na osobní schůzky se vyprdnout. Je to ztráta času, tihle lidé mají svou pravdu a ještě to hrozí nějakým ublížením pro vás (jakože i pro okolí)

Asi máte pravdu,stejně by jsme se jen dohadovali..oni by mleli svou a my svou..holt to necháme na veterině..i když to je bohužel odsouzeno k neúspěchu..uvidíme..každopádně další človíček angažovaný tady v této věci,už podal trestní oznámení.. Mě se také odněkud ozvali,ale zveřejňovat to tu teď nebudu,když si to tu čtou ty holšišky...

2.2.2019 10:52
barboraskodova

XXX.XXX.150.122

Nestačím se divit co tady čtu 😂 je to docela sranda koukat na to jak lidé kteří ty koně neznají a nikdy u nás nebyli soudí😅
Celá tato diskuze je k ničemu, jen hold lidé nemají co jiného na práci, mají nudný život, tak musí řešit nás 👌
Problém je ten, ze vy nemáte ani tušení jak to všechno je. Neznáte nás, neznáte koně, nevíte nic.
Tyto pomluvy vždy vznikají kvůli lidem, kteří nemají zameteno před vlastním prahem a hází špínu jen na ostatní. 👌
Prý že koňáci jsou rodina, už dávno ne. Každý jen druhému závidí a hází na něj špínu- ale jen to co se mu zrovna hodí. Na Žatecku je tento problém snad největší.
A ještě jedna informace- před 2 lety jsme si to nechali líbit, ale letos to tak v žádném případě nebude. Už toho máme všichni dost, nikdo jiný to neřeší jen zase stejná parta jako před 2 lety. Tudíž nečekejte že to pro vás bude příjemný. S shodou okolností uvidíte sami. 😊

2.2.2019 11:08
canka

XXX.XXX.35.234

Nestačím se divit co tady čtu 😂 je to docela sranda koukat na to jak lidé kteří ty koně neznají a nikdy u nás nebyli soudí😅
Celá tato diskuze je k ničemu, jen hold lidé nemají co jiného na práci, mají nudný život, tak musí řešit nás 👌
Problém je ten, ze vy nemáte ani tušení jak to všechno je. Neznáte nás, neznáte koně, nevíte nic.
Tyto pomluvy vždy vznikají kvůli lidem, kteří nemají zameteno před vlastním prahem a hází špínu jen na ostatní. 👌
Prý že koňáci jsou rodina, už dávno ne. Každý jen druhému závidí a hází na něj špínu- ale jen to co se mu zrovna hodí. Na Žatecku je tento problém snad největší.
A ještě jedna informace- před 2 lety jsme si to nechali líbit, ale letos to tak v žádném případě nebude. Už toho máme všichni dost, nikdo jiný to neřeší jen zase stejná parta jako před 2 lety. Tudíž nečekejte že to pro vás bude příjemný. S shodou okolností uvidíte sami. 😊

Já nikomu nezávidím, koně jsou starosti a peníze..ať má Zuzana třeba 20 koní,ale v odpovídajících podmínkách..vyhrožujete tady?Není vám divné že tolika lidem ten stav koní vadí?
Má to jednoduché řešení..nakrmte ty koně,udělejte jim odpovídající podmínky pro život a po celém Stekníku neštěkne ani pes..budete všem ukradený..proč to tak neuděláte?Bude pak klid a spokojenost na obou stranách..a už o sobě nikdy nemusíme slyšet..

Neregistrovaný uživatel

2.2.2019 11:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Vám to přijde vtipný? Mne moc ne. Dejte koním, co jim patří a nikdo Vás řešit nebude. A nedivte se, že lidi reaguji na fotky, když je sami uveřejňujete.

2.2.2019 11:33
barboraskodova

XXX.XXX.150.122

canka napsal(a):
Já nikomu nezávidím, koně jsou starosti a peníze..ať má Zuzana třeba 20 koní,ale v odpovídajících podmínkách..vyhrožujete tady?Není vám divné že tolika lidem ten stav koní vadí?
Má to jednoduché řešení..nakrmte ty koně,udělejte jim odpovídající podmínky pro život a po celém Stekníku neštěkne ani pes..budete všem ukradený..proč to tak neuděláte?Bude pak klid a spokojenost na obou stranách..a už o sobě nikdy nemusíme slyšet..

Hezký je, že tu děláte jak kdyby ti koně neměli ani stéblo sena. Viděla jste někdy týrané koně? Očividně asi ne, když tu toto píšete 🙂 Je asi zbytečné tu dokola vysvětlovat že koně mají zdravotní potíže. Myslíte že koně co máme ve Stekníku jsou z ideálních podmínek? Víte z čeho jsou odkoupený? Jasně že nevíte 👌
Nikdo tu nevyhrožuje, jen konstatuji současnost 😊

2.2.2019 11:33
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jen tak mimo téma, všimli jste si na tom Hubertu, jak mají naužděno? Růžový nánosník kobyle leze do očí, je jí úzký, ale hlavně že ladí... Děti nikdo zřejmě nezkontroloval, jinak si neumím vysvětlit tu červenou zašmodrchanou uzdečku a nánosník u toho koně se sněhulákem mi taky přijde blbě nastavený - skoro ve výšce hannoverského, i když je anglický.

2.2.2019 11:53
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Dobře. Pokud jsou tedy koně v dobrém stavu, vyfoťte každého z nich zepředu, zezadu a z boku. Každého. Vím, že jich je 10. Nemusíte fotit nového, ten má jen trochu vidět žebra a vypadá celkem dobře. Tudíž stačí 9. A všechny je sem zveřejněte. Každý se podívá na pravdu, kteří my - lidé s pomluvami - neukazujeme. Pokud sama věříte vy, i majitelka koní, že koně jsou naprosto vpořádku a "zdravě hubení", nebudete mít s tímto krokem problém. V případě, že majitelku koní pouze kryjete a sama moc dobře víte, v jakém stavu koně jsou, budete se z tohoto všemožně vykrucovat a osočovat mou osobu, ve druhém případě ani neodpovíte. Teď se ukáže najevo pravda.

2.2.2019 11:53
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):
Jen tak mimo téma, všimli jste si na tom Hubertu, jak mají naužděno? Růžový nánosník kobyle leze do očí, je jí úzký, ale hlavně že ladí... Děti nikdo zřejmě nezkontroloval, jinak si neumím vysvětlit tu červenou zašmodrchanou uzdečku a nánosník u toho koně se sněhulákem mi taky přijde blbě nastavený - skoro ve výšce hannoverského, i když je anglický.

Když ani neví,že mají krmit ?
Tak to ani s jinými znalostmi nebude "růžové"

2.2.2019 12:02
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Samozřejmě jsem zapomněla dodat, koně vyfoťte bez dek.

2.2.2019 12:04
etnies86

XXX.XXX.245.26

bože, holky od těch koní doufám že brzy procitnete
asi se tu spikli všichni ne a všichni jsou slepí? vy jste asi slepý
nebo aspon dejte náky rozumný argumenty a ne blbý kecy, těma si nepomůžete

2.2.2019 12:06
etnies86

XXX.XXX.245.26

jinak tu někdo zmínil že je normální že v zimě/po jsou vidět trochu žebra koním, to je opravdu normální? u naších koní nikdy žebra nevylezla, tak jsem z toho rozpačitá

2.2.2019 12:10
anobbona

XXX.XXX.84.98

Teda to male klubicko chlupu a krivych kosticek je opravdu hribatko???? Bozatko malé, lepsi pro nej rana mezi oci, nez takovýto zivoreni......na fotkach vidim i navzdory dekam dva chude ryzaky, coz pri mnozstvi 10 koni a z toho jsou tri fakt zebraci - no dobry obrazek to nedela.
Bordel v ohradach nebudu komentovat, nedivim se ze tam krmi malo, ono totiz by bylo moc sracek ze zbytku krmiva...

Nechápu proc se nekdo obhajuje to v jakem stavu ma zvirata, ze jsou ze spatnych podmínek....copak ty zvířata ziji pořád v tech podminkach nebo proc by se nemelo to zvíře po prestehovani dat do poradku? I stary kun jde nakrmit a paklize v zime hubne az na kosti, tak jsou pro nej dane podminky a zpusob chovu nevhodne a musi to byt opet nazýváno - drzen ve spatnych podmínkách.

Neregistrovaný uživatel

2.2.2019 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Hezký je, že tu děláte jak kdyby ti koně neměli ani stéblo sena. Viděla jste někdy týrané koně? Očividně asi ne, když tu toto píšete 🙂 Je asi zbytečné tu dokola vysvětlovat že koně mají zdravotní potíže. Myslíte že koně co máme ve Stekníku jsou z ideálních podmínek? Víte z čeho jsou odkoupený? Jasně že nevíte 👌

Ano, viděla jsem přesně stejnou situaci. Socka si dojela pro tři poníky, že se někomu odebírali pro týrání. Dala si je k sobe, ode mne si půjčovala prachy na přepravu. Kdyby nebylo sousedů, kteří se o ně starali, a tak jak kdosi křičel něco o vstupu na soukromý pozemek cx jim nedobrali vodu, šli poníci z bláta do louze, a ještěze byla tráva a měli takto ci v tom bordelu, na kterým byli puštěný, co přebírat.
Takže podle vás je v pořádku sebrat koně z nevyhovujících podmínek a dát je opět do nevyhovujících podmínek? Nebo jste v životě vyhovující podmínky neviděli? Jinak Váš příspěvek moc nechápu.

2.2.2019 12:45

Koně se zdravotními potížemi patří do nastlaného boxu (přístřešku), bez bahna, s adekvátním krmením a vet. péčí. U vás se jim očividně nedostává ani jednoho
Add hubert - hlavně že jsou sladění a milion fotek jak každý dostává štamprli před jízdou. Děcka maj blbě nasedláno i naužděno.
Jestli příjdou pořádné mrazy, plískanice, tak hříbě nepřežije, ale to neva žejo. Vy máte ty koně v cajku.
Strašně doufám, že jednou otevřete oči a bude mlátit hlavou do zdi, že jste s něčím takovým souhlasila :((

2.2.2019 13:04
canka

XXX.XXX.53.35

Milá zlatá(původně jsi tu vystupovala pod nickem Bajinka- už aspoň vím,o koho jde),tvoje maminka měla rozhovor s majitelkou bílé kobyly Bafy,a myslím,že jí vše jasně vysvětlila..sama tvoje máma Veronika jí nakonci hovoru potvrdila,že ví,že Zuzany koně nejsou v pořádku,tak laskavě pomlč..bílá kobyla byla hypoglikemická,podvyživená,sedřená..veterinární správu máme v ruce..to,že máte u Zuzany ustájeného koně,je tvoje blbost,proto jen o toho je tam postaráno..prober se a uvědom si,koho bráníš a nevyhrožuj laskavě všem,kdo se v tomto případu angažuje..je nás dost,kdo proti tomuhle stojí,tak nevím,co s tím chceš dělat.Klidně nás zažaluh,důkazů máme dost.tvůj kůň je v pořádku,buď ráda..ostatní ale ne.Veterináři,co viděli hříbě na fotkách okamžitě radí nahlásit..

2.2.2019 14:22
mikkc

XXX.XXX.7.34

Zdravím slečno. Konkrétně Bafi, k té se mohu vyjádřit, ta šla z velmi slušných podmínek a ve velmi dobrém stavu. To jak dopadla je jen a pouze vizitka stáje (až se zdráhám to označení napsat) ve Stekníku. Takhle vypadala, když se odvážela do Stekníku. Nechť někdo přiloží fotky, jak vypadá teď, po vaší péči. Takhle zachraňujete koně?

2.2.2019 15:11
canka

XXX.XXX.35.234

mikkc napsal(a):
Zdravím slečno. Konkrétně Bafi, k té se mohu vyjádřit, ta šla z velmi slušných podmínek a ve velmi dobrém stavu. To jak dopadla je jen a pouze vizitka stáje (až se zdráhám to označení napsat) ve Stekníku. Takhle vypadala, když se odvážela do Stekníku. Nechť někdo přiloží fotky, jak vypadá teď, po vaší péči. Takhle zachraňujete koně?

Neuvěřitelné, že je to ten samý kůň...nechápu..udělala z ní dokonalou trosku...veterinární zpráva mluví za vše..trestní oznámení nebude jen jedno..je v tom zapojeno čím dál tím více lidí...

PROTO ZNOVU APELUJI NA VŠECHNY STEKNÍKOVÉ HOLŠIŠKY A MAREŠOVOU!!!Nakrmte ty koně tak, aby to bylo vidět, seno v tomto případě musí mít nonstopk k dispozici, dejte každému koni celý balík slámy do výběhu, zařiďte odpovídající veterinární péči a podmínky pro žití. Dejte ty koně do pořádku!! A hlavně zachraňte to hříbě!! To do jara nepřežije!! To hříbě si od vás klidně vezmeme do péče, vy na to zřejmě nemáte..stačí darovací smlouva a my si pro něj přijedeme..

2.2.2019 15:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ze zákona je přístřešek, krmení a voda povinné.
To neokecáte.
Přeji vám,aby šlo vše podle zákona. A hlavně, aby z této kauzy vyšli koně jako vítězové.

Přidávám fotku 23 leté kobyly, která je 24/7 na pastvině v horách. Kobyla je dušná, muchařka a má problémy s koleny. A přesto vypadá pěkně.
Jde to. Jen se musí chtít.

2.2.2019 15:29
barboraskodova

XXX.XXX.163.233

mikkc napsal(a):

Kobyla k nám sice přišla pěkná, ale v jakem psychickém stavu? Však se k ní nikdo nesměl přiblížit, jenom jste na ni chtěla sáhnout a kobyla utekla. Půl roku nám trvalo se k ní dostat a začít s ní pomalu vše dělat. Nevím co se s ní dělalo předním, ale k nám přišla taková.
Zde přikládám fotografie Bafi z léta a po hned po porodu :)
Nepřipadá mi tedy jako týraný kůň po dobu v naší stáji :)

2.2.2019 15:50
mikkc

XXX.XXX.7.34

Kobyla k nám sice přišla pěkná, ale v jakem psychickém stavu? Však se k ní nikdo nesměl přiblížit, jenom jste na ni chtěla sáhnout a kobyla utekla. Půl roku nám trvalo se k ní dostat a začít s ní pomalu vše dělat. Nevím co se s ní dělalo předním, ale k nám přišla taková.

U nás byla v pořádku. Pravdou je že jsme s ní nedělali téměř nic. Byla u nás ustájena, nikoli v tréninku. Pokud jste měli nějaký problém, pak samozřejmě rozumím že je snazší hledat chybu jinde než u sebe. Mimochodem jak dlouho u vás není? Myslím že tím všem odpovíte na otázku kdo je za její současný stav odpovědný.

2.2.2019 15:52
kapička

XXX.XXX.64.44

Můžu se zeptat, kde má kobyla hýžďové svaly? Docela by mě zajímalo, jak jste při správné péči, jak tvrdíte, že koně mají, dokázali z kulatého zadku udělat takovou hrůzu. Ta kobyla je vychrtlá i jako březí. To že má těhotenské břicho neznamená,že je tlustá.
Proti tomuhle je naše invalidní, 28 léta kobyla krasavice v dokonalé kondici....

2.2.2019 16:36
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Ukazujete to, jak vypadala v létě? To, že jste z ní stihli za tak krátkou dobu udělat chudáka? Jen tak dál.

Neregistrovaný uživatel

2.2.2019 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A tím se jako chlubite a obhajujete? No, to se pak nedivím, že ke všemu ostatnímu jste slepá. Foto 29 leté ČT kobyly, slepá na jedno oko, zadní noha kopyto v dezolátním stavu, po třech měsících na pastvě, kdy přišla taky kostra , zraněná, a granule ji při krmení tekly ven nosem.

2.2.2019 17:30
Sllamer1

XXX.XXX.150.122

No musím říct, že je mi z nynějších rádoby koňáků na zvracení... Jsem asi slepá, ale ti koně mi přijdou v pořádku... To hříbě je sic v horším stavu (podle fotky je jenhodně chlupatý a má zadní nohy do X, což se dá srovnat chozením po tvrdém) A přiznejme si, že teď je bláto všude.. I tady v Praze. Jak píšou slečny či paní výše, nevíme čím si tito koníci prošli a posuzovat podle pár fotek od jedné a té samé osoby mi připadá nelogické. Koukala jsem i na fotky z Huberta a nic hrozného na tom nevidím.. Ten kůň s tou růžovou uzdou má špatně nasazený nánosním, ale to je vše... Podle fotek jsou koně v dobrém zdravotním stavu. Nevidím na nich nic týraného. Myslím že celá tato debata je o ničem. Také máme ve stáji valacha, co sežere vše na co přijde... A naopak kobyla si žere pomalu a seno jí vydrží i několik hodin... Nemyslím si že když neznáme jejich osudy, máme právo někoho odsuzovat... Toť můj názor

2.2.2019 17:38
mikkc

XXX.XXX.25.229

Sllamer1 napsal(a):
No musím říct, že je mi z nynějších rádoby koňáků na zvracení... Jsem asi slepá, ale ti koně mi přijdou v pořádku... To hříbě je sic v horším stavu (podle fotky je jenhodně chlupatý a má zadní nohy do X, což se dá srovnat chozením po tvrdém) A přiznejme si, že teď je bláto všude.. I tady v Praze. Jak píšou slečny či paní výše, nevíme čím si tito koníci prošli a posuzovat podle pár fotek od jedné a té samé osoby mi připadá nelogické. Koukala jsem i na fotky z Huberta a nic hrozného na tom nevidím.. Ten kůň s tou růžovou uzdou má špatně nasazený nánosním, ale to je vše... Podle fotek jsou koně v dobrém zdravotním stavu. Nevidím na nich nic týraného. Myslím že celá tato debata je o ničem. Také máme ve stáji valacha, co sežere vše na co přijde... A naopak kobyla si žere pomalu a seno jí vydrží i několik hodin... Nemyslím si že když neznáme jejich osudy, máme právo někoho odsuzovat... Toť můj názor

Navštivte Stekník. Nic dalšího nebude třeba.

2.2.2019 17:54

Sllamer1 napsal(a):

Profil založený dnes. A hned obhajoba. To o něčem vypovídá. Další holšiška?

2.2.2019 18:07
Sllamer1

XXX.XXX.150.122

Tak to opravdu ne... Tuto diskusi sleduji už od jejího nového začátku, ale nijak jsem se do toho neangažovala až doposud. Jen nechápu, kde se z Vás bere ta zloba.... Co já vím, tak za starých časů jsme si všichni koňáci pomáhali a v poslední době se hážou jen klacky pod nohy... Jen mě udivuje,že jste psala že Vy máte svůj názor a někdo zase jiný a za to jste odsuzovala, ale že já sem napíšu svůj a nikoho jím neosočuji, tak je to už špatně... Alespoň je vidět Váš přístup... Nashledanou

2.2.2019 18:19

Sllamer1 napsal(a):

http://www.equichannel.cz/stupnice-telesne-kondice-kone

2.2.2019 18:32
anobbona

XXX.XXX.84.98

Sllamer1 napsal(a):

No je fakt, ze pro laika mohou byt ti kone v pořádku, ale clovek co se jen trochu vyzna v konich proste musi vidět, ze vyzivovy stav tech koni neni v poradku. Uz na fotkach z huberta je videt ryzak se spatnou vyzivovou kondici, mam pocit, ze je to ten samy co je na zimnich fotkach v modre dece - ani ta deka nedokaze zakryt v jak spatnem je stavu tento kun, pater leze i pres deku a krk kdyby nebyl chlupaty, tak je to tycka od smetaku....
Proc ma bila ponice na fotkach na hubertu deku? Vzdyt zima nebyla a neni duvod dekovat takove kone, pokud nema deka zakryt v jakem stavu dane zvire je. Ostatně v jakem stavu byla po porodu tu nekdo dal - nedivim se tedy, ze ji pod tou dekou schovali.
Je pravda, ze oproti dobam drivejsim je chov dnesnich koni je na hoby úrovni, kone jsou spise obézní bez osvaleni, pohled na takoveho kone lahodi oku a majitel je chvalen jak super se o toho "veprika" stará, drive dle me ty kone vypadali lepe, ale to neznamena, ze budu plesat nad chodici kostrou.......

3.2.2019 15:15
barboraskodova

XXX.XXX.129.214

Zde přikládám foto našich týraných koní 👌 doufám ze teď už všichni víte jak moc špatně na tom jsou 😘

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 15:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.216

Zde přikládám foto našich týraných koní 👌 doufám ze teď už všichni víte jak moc špatně na tom jsou 😘

Ja teda na tech pidifotkach vidim jen jakysi barevny fleky. Navic opravdu jsou to fotky z tehle zimy? :-)

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 15:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.216

A vidim tam jedineho kone kde se da rict ze vypada relativne dobre a to to fjordo cosi. Zbytek je nic moc spis teda nic i na tech pidifotkach

3.2.2019 15:21
barboraskodova

XXX.XXX.129.214

A vidim tam jedineho kone kde se da rict ze vypada relativne dobre a to to fjordo cosi. Zbytek je nic moc spis teda nic i na tech pidifotkach

Zkuste si je přiblížit, třeba to pomůže a fotky jsou foceny dnes 👌

3.2.2019 15:33
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Zapomněla jste dva nejhůře vypadající, těmi jsou malé hříbátko a český teplokrevník. Ty jste radši nepřidávala, že? Dále jste si dali záležet, aby měli vystlaný přístřešek, zapomněli jste jim naplnit ale krmelce. Povězte, to jste šla fotit a nechala koně hladovět, nebo koně už tu malou hrst sena neb slámy sežrali? Jinak děkuji za foto, jde vidět, že se alespoň trochu začala majitelka koní starat, nejspíše se zalekla KVS.

3.2.2019 15:59
barboraskodova

XXX.XXX.129.214

Mazlicek123 napsal(a):
Zapomněla jste dva nejhůře vypadající, těmi jsou malé hříbátko a český teplokrevník. Ty jste radši nepřidávala, že? Dále jste si dali záležet, aby měli vystlaný přístřešek, zapomněli jste jim naplnit ale krmelce. Povězte, to jste šla fotit a nechala koně hladovět, nebo koně už tu malou hrst sena neb slámy sežrali? Jinak děkuji za foto, jde vidět, že se alespoň trochu začala majitelka koní starat, nejspíše se zalekla KVS.

Nemyslím si, o koně je staráno stejně jako vždy 👌 jen vy vidíte to co potřebujete 👌 až najdu fotku otce hribete pošlu, aby jste se podívali ze je to úplná kopie-tudíž je to geneticky a jen se v létě a na jaře potřebuje spravit 👌 ale to jsou věci které vy nevíte 👌

3.2.2019 16:11
etnies86

XXX.XXX.245.26

Nemyslím si, o koně je staráno stejně jako vždy 👌 jen vy vidíte to co potřebujete 👌 až najdu fotku otce hribete pošlu, aby jste se podívali ze je to úplná kopie-tudíž je to geneticky a jen se v létě a na jaře potřebuje spravit 👌 ale to jsou věci které vy nevíte 👌

NO A NEBO POŘÁDNĚ NAKRMIT

3.2.2019 16:14
barboraskodova

XXX.XXX.129.214

etnies86 napsal(a):
NO A NEBO POŘÁDNĚ NAKRMIT

Však jo, oni vůbec nemají co žrát 😂 celých 15 let stojí o hladu 😂

3.2.2019 16:17
etnies86

XXX.XXX.245.26

výborný argument :)))))
dá se krmit různě, méně i více.
chápu že ne každý má na to mít koně neomezeně na seně při dnešních cenách sena, ale radši bych omezila počet koní než jim jídlo

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 16:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A ty špatně upraveny kopyta a špatný postoj má také geneticky po otci? Pak bych asi nechápala, proč připouští hřebec s nekvalitními geny.

3.2.2019 16:33
Mazlicek123

XXX.XXX.150.65

Co vidím je, že z 9 koní jste vyfotila pouze koní 7. Dále jednoho z nich z dálky aby na něj nikdo pořádně neviděl. Pak malý hubený ryzáček. U jednoho haflinga je vidět propadnutý hřbet a mírně páteř, chtěla bych vidět lepší fotku. Druhý hafling je oblíbenec vaší rodiny a jediný, kdo byl v době pořizování našich fotek pořádně nakrmen. Pak je tu fjord a černý poník, kteří jako jediní vypadají dobře. Tudíž z 9 koní jsou 3 v dobrém stavu. Pokud najdete otce hříbátka, klidně ho pošlete.

3.2.2019 16:43
canka

XXX.XXX.35.234

Já teda kromě toho kříženého fjorda nevidím, že by byli v pořádku...kde je vyfocené to hříbě??? Kde je vyfocený oddekovaný ryzák, kterému trčí páteř a kyčle, co stojí s černým poníkem ve výběhu? Foto haflinha, kterému leze páteř a žebra vvidím..proč fotíte takhle? Vyfoťte normálně jednotlivě každého koně zblízka, ať si uděláme obrázek..ne takhle pidifotky, aby to nebylo vidět..ano, kůň, co je váš nebo ve vaší péči, tak možná vypadá v pořádku, zbytek ne..tak nafoťte všechny, bez dek a zblízka..aby byl každý zvlášť na fotce a to jsem vložte. Nikde nevidím seno..dneska dost sněžilo, a co jinýho mají koně jíst, než seno že? Koukám, že najednou alespoň někteří koně mají trošičku slámy v přístřešku... co se stalo? Ale to co jste tam dali, je málo..kůň musí mít nastláno pořádně, tak, aby to byla měkká vsrtva, do které si lehne..tak, aby nebyla cítit zem. Teď je otázka, zda máte slámu. nemyslím tím ty pidibalíčky, co jsem viděla asi 2...ty na pokrytí země přístřešků nestačí..kde je seno? V takovýmhle počasí ty koně, co jsou venku, musí mít přeci seno k dispozici? Čím se mají jako zahřát?
Vyfoťte všechny koně jednotlivě včetně hříběte a Čendy..

3.2.2019 16:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ja teda na tech pidifotkach vidim jen jakysi barevny fleky. Navic opravdu jsou to fotky z tehle zimy? :-)

Myslím,že jsou. Podle té díry na modré plachtě na té boudě za koňmi.

3.2.2019 18:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

To už ty koně Zuzana takhle mrví 15 let?
Nebo dříve se plácala u jiných a vlastní ustájko má pár let? Jakože jí pár lidí platí za práci a z toho ona nakoupí pro všechny seno (jiného materiálu tam moc nevidět)...

Po opravdu 15 letech u koní by už věděla, že do koní se peníze strkají a hodně peněz!

3.2.2019 18:38
koně

XXX.XXX.174.63

I na těchle pidiobrázečcích je vidět koně ve špatné kondici

3.2.2019 21:31
mikkc

XXX.XXX.7.34

Na Bafi to je vidět jak byla krmena, to je bez diskuse.

3.2.2019 22:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jsem zvědavá na fotky, až koně dolínají. Tak konečně uvidíme pravdu, kterou nebudou zkreslovat deky a zimní srst.

barboraskodova:
Pokud si stojíte za tím, že je vše OK, tak je ale nafoťte kvalitně, ať je ta vaše pravda vidět. Čili normálně velikou fotku každého koně aspoň z boku (tedy ne shora) a zezadu.

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 00:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jamaj31 napsal(a):
Vy asi máte svůj názor a kdo ho s Vámi nesdílí tak je slepý.Nemáte sama nějaké osobní problémy,že hned takto reagujete?Nemám zájem tady někoho odsuzovat.Jen se mi nezdá vše, tak jak to tady vy a několik dalších popisujete,tečka.Jsou koně,které jsou na tom opravdu zle,ale tyto koně opravdu nepůsobí týraně,jelikož je znám a vím že je o ně denně postaráno.Huberty v našem okolí jsou běžné a konáci o sobě ví.

Vy jste slepá a hromadaa lidí vám dosvědčí že i já mám svou hlavu taky mě tu vychovávali. To co je na fotkách je Trýznivé. Kde je seno, Přístřešky, voda? Co to hříbě? To je chromé. Má v háji nohy a to je fakt a pokud se nezačne řešit ted tak nepřežije v tomto! Chce to ortopeda, tvrdo a opatrně rozkrmit. Takovej bordel to je neuvěřitelné !

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 02:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Pro holky od paní majitelky koní. Chovatelce neřeknu protože tohle chov není to jsou normální galeje. Ostatní snad odpustí a prosím nevytahujme co se stalo.

Já sama jsem majitelkou kobyly co už za sebou má dost. Přišla ke mě ve špatném výživovém stavu. Všichni kdo mě tu znají potvrdí jak jsem kopala tehdy kolem sebe. Oháněla jsem se jako vy nikdo koně nezná atd... Přesto jsou věci které si po svém dělám dodnes ale vycházím i z toho co mě naučili tady. Řekli mi pravdu i když někteří blbím způsobem ale to ted stranou.

Hodně jsem se přiučila. Jezdila jsem na opadlé kobče nicméně vše bylo později s dozorem chyropraktika který mi kobču dělá. Zdůraznuji že kobyla je pod sedlem problémová ( Velice Temperamentní a chodila na Jelena ) Tehdy jsem jí to chtěla odnaučit protože moje váha je vyšší. Postupně se dala do hromady. Bylo jí 16 let dnes je jí 18. Přikládám vám fotky. Vše mám pod dohledem pravidelně Kovář, Fyzio a i veterinář. Ted mi kobyla od 10.8 2018 nic v podstatě nedělá protože jsem měla komplikovanější úraz po pádu z ní pod dohledem trenéra. A přesto kobyla vypadá lépe jak ti vaši koně. Ano je opadlá a taky se z jara začne lonžovat. Zdurazním že když v létě pracovala pravidelně dokázala mě nést a jít na kolmici. Naučili jsme jí ohybání já se naučila jak zarámovat. A dokonce jsem už i skákala. Cválala bez sedla.

K hříběti poníčka to co koník má není pouze kravský postoj. Má úplně v háji spěnky a tam už jste po 12 pokud chcete koníka zachránit. Jednak tam bude ten kravský postoj a možná v kombinaci se šavlovím + Zanedbaný kopýtka a prošláplé spěnky. Materiáli vám hledat nebudu. Za mě by to bylo okamžitě už při náznaku řešené.

Sama mám hříbátko kde díky špatných korektůrách od kovářů řešíme špalkové kopyto na přední noze a vámi zmíněný kravský postoj k tomu máme strmí přední nohy ( Krátké spěnky ). Ale ŘEŠÍME TO. SAMO SE TO PROSTĚ NESROVNÁ!!!!!!!!!!!!! Od srpna tedy od doby koupě mám nafocené kopyta a nohy. Srovnané podle měsíce a data takže kdykoliv mohu jít a dohledat v jakém stavu měla nohy ten a ten měsíc ten a ten den. Taky mi volali v prosinci ze stáje že mi klisnička stojí na špici má otok nohy okamžitě jsem volala jiného kováře. Klisnu mi zachránil. Okamžitě tam prostě byl kovář pomalu dojednané RTG a kdyby mi kovář řekl vč veterinářky tak to zaplatím a udělá se! Taky čekáme na tvrdo, ale tak chodím s nimi ven a chodí se i po betonu. Vy jste dávno měli řešit a tím že koně necháte v těchto srač*kách jste mu podepsali rozsudek smrti a nebo život plný bolesti. A pokud po hříběti lezli nějaký děcka tak jste všichni krá*vy negramotný.

Když se mohu učit a přiznat si chyby já proč ne vy?? Po nocích kdy přijdu i po 13h z práce ještě ležím jak de**bil v knihách na netu vypisuji a učím se. Co jde kreslím protože tak si to zapamatuji lépe. Mám vypsané i nemoci jako Anthrax, Vsteklina a jiné. Dokážu po telefonu podle popisu příznaků poznat koliku. A to jsou věci se kterými jsem se před tím nikdy nesetkala, ale vše mám nabiflované v hlavě včetně první pomoci než dorazí vet. A víte co? Ono vás pak potěší když se vám vyděšená kamarádka ozve a poděkuje za pomoc s tím že jsem měla pravdu. Koník nebyl její. Majitel byl ihned přivolán a koník je dnes v pořádku. Vím jak se zachovat když dojde k zaražení předmětu do kopyta když se kůn zraní i hůře.

Když mohu mít koně v pořádku já proč ne vy? Mám koně na ustájení ale krmení si kupuji od Hoveleru a to není nejlevnější krmivo. A přijít do stáje a vidět to co u vás okamžitě koně beru pryč a ještě máte takovou ostudu že budete chodit kanály. A bylo by mi jedno nějaké GDPR. Okamžitě by to bylo na FCB včetně vašich jmen. To by jste viděli to točo a ještě bych vám přidala pár děl na rozloučenou. Nechám vás zaplatit veterinu a věci spojené se stavem koně zaviněné vámi. Tak se zamyslete a uč te se. Kupovala jsem si koně jako hvězda že vše potřebné vím. No ono omyl. Nevěděla jsem vše ani lonžovat správně jsem neuměla.

Kdo chce cestu si najde. Kdo nechce bude se vymlouvat
Mám vše pod kontrolou vím kdy a čím se odčervovalo co se řešilo případně řeší. Kdy a co se očkuje. Kdy mám dělané krve na přepravu a jak mi to ukládá zákon pro převozy. Kdy byl a přijede kovář a na hříbě mi jezdi co měsíc. Píšu učím se a vše v podstatě sama. Chci se naučit správně a korektně jezdit ted mě bude přebírat nový trenér co učí v Kladrubech ve škole. Naučila jsem se o čem lonžování je. Snažím se o redukci váhy. Řeším zda sedlo správně sedí. Platím fyzio ted chci nechat zkontrolovat zuby. Každá kobča má na boxu minerálku + sůl Hymalájskou nebo bílou německou pak po 2 dekách nepromokavých a po 4-6 odpockách. Mám plat kolem 14 tisíc a vše sypu do koní mohlo by to jít i levněji ale na koních šetřit nebudu a proč to dělám? Protože chci mít koně v pořádku krásné spokojené. Ono celkem zahřeje když koně někdo pochválí.

A měla jsem to těžké bez podpory rodiny. Šla jsem proti mámě i babičce a ještě jsem řešila i takový průser jako překlub u mého bývalého hřebečka. Už jsem měla čest s abscesy i hnilobou. Kobyla je dušná a psychicky někde jinde. Dokázala jsem hodně lidem že na to mám. Babička pochopila co pro mě ty dvě můry znamenají a podporuje mě. Ten kdo by mému koni ublížil měl by co dělat se mnou
Mít koně není jen pro povožení. Je to starost zajistit aby koně měli vše potřebné. A pak tu vidím takové kr*vy co které mají o co já musela tvrdě bojovat a nestarají se. Nechají je v dezolátním stavu a strádat. Fakt jsem na*sraná

Pokud majitelka na koně nemá at je daruje prodá. To co ukazujete není chov ale bordel a koncentrák. škoda že koně nemohou mluvit být koněm tak vás nakopou. Ukázka co koně vydrží :-( Ještě mi dámy zodpovězte na co ty chudáky koně máte a trýzníte. Když na to nemáte peníze vykašlete se na to

Holky a chlapci sorry za vulgarity jo a za čj..
Vím že se mám ještě hodně co učit. Ale aspon mám koně spokojené a v pořádku
FOTO:
1) Den koupě Zlatka Listopad 2016
2) Květen 2017
3-5) Únor 2018 ( Kobyla v podstatě stála občas nějaká vyjíždka nebo lehká jízdárna )
6) Červen 2018
7) Konec Března 2018
8) 10.8 2018
9) 26.11 2018 ( po přechodu na novou stáj ) Kobyla od 10.8 stála bez práce.
10-11) 6.1 2019 Hříbátko narozené květen 2018
12) Prosinec 2018 Kravský postoj v řešení.

Ostatní zápisky mnou kresleno a zapsano.

4.2.2019 07:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/chovatel-jiri-vondruska-kone-odchyt-obzaloba-tyrani-obecne-ohrozeni.A190128_165143_praha-zpravy_iri

Hele on se Jankov táhne už tolik let.
Canka tohle je jen pro představu, jak velkou je potřeba trpělivost.(ještě ti lidé běhají po soudech)

(jinak už byla v inzerci kobyla Achal z Jankova - koupili a zase poslali dál)

4.2.2019 08:15
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Vy jste slepá a hromadaa lidí vám dosvědčí že i já mám svou hlavu taky mě tu vychovávali. To co je na fotkách je Trýznivé. Kde je seno, Přístřešky, voda? Co to hříbě? To je chromé. Má v háji nohy a to je fakt a pokud se nezačne řešit ted tak nepřežije v tomto! Chce to ortopeda, tvrdo a opatrně rozkrmit. Takovej bordel to je neuvěřitelné !

Seno je u koní, překvapivě 👌 přístřešky bývají ve výběhu, kde taky stojí - kdyby vás to zajímalo tak jsou ze 3 stran uzavřeny a nastlány👌 voda je u každého koně ve výběhu 👌 Ano vím že hřebčoun na tom není dobře. Takže podle vás všech aby měl tvrdo máme mu udělat výběh na betonce? Nebo už jako nevím 🤦🏼‍♀️ Asi těžko teď uděláme z bláta a sněhu tvrdý podklad 🤦🏼‍♀️
A jestli je něco trýznivého na fotografiích, tak možná to na těch vašich- mě tady ostatní budou psát jak jsou koně týraní, jak na nich jezdí obézní lidi, ale nezlobte se na mě(vím ze se snažíte zhubnout)- pro Vás by v tomto případě byl lepší chladnokrevník, píšete tady o tom jak vše víte nejlépe, ze se stále učíte, ale to že s vaší váhou si sednout na kobylu co máte vy a ještě s ní zkoušet skákat není moc dobrý.
Jak říkám- všichni plno řečí na jiné a přitom nemají zameteno před vlastním práhem.👌
Nu což- dneska k nám přijede Veterinářka a ta už poví co a jak 👌

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 08:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Seno je u koní, překvapivě 👌 přístřešky bývají ve výběhu, kde taky stojí - kdyby vás to zajímalo tak jsou ze 3 stran uzavřeny a nastlány👌 voda je u každého koně ve výběhu 👌 Ano vím že hřebčoun na tom není dobře. Takže podle vás všech aby měl tvrdo máme mu udělat výběh na betonce? Nebo už jako nevím 🤦🏼‍♀️ Asi těžko teď uděláme z bláta a sněhu tvrdý podklad 🤦🏼‍♀️
A jestli je něco trýznivého na fotografiích, tak možná to na těch vašich- mě tady ostatní budou psát jak jsou koně týraní, jak na nich jezdí obézní lidi, ale nezlobte se na mě(vím ze se snažíte zhubnout)- pro Vás by v tomto případě byl lepší chladnokrevník, píšete tady o tom jak vše víte nejlépe, ze se stále učíte, ale to že s vaší váhou si sednout na kobylu co máte vy a ještě s ní zkoušet skákat není moc dobrý.
Jak říkám- všichni plno řečí na jiné a přitom nemají zameteno před vlastním práhem.👌
Nu což- dneska k nám přijede Veterinářka a ta už poví co a jak 👌

Já mám na rozdíl od vás koně pod kontrolou fyzio i veterináře. Kobča je v pohodě funguje a asi by jste měla vědět že chladnokrevníci jsou pro tah a ne na ježdění, ale asi bych po vás chtěla moc a mám koně v daleko lepším stavu a pořádku jak vy.

Co se tvrdého týče. Máte mít podmínky proto když nějaký kun marodí čili box na zavření. Moji koně mají režim den venku noc na boxu

4.2.2019 08:27
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Já mám na rozdíl od vás koně pod kontrolou fyzio i veterináře. Kobča je v pohodě funguje a asi by jste měla vědět že chladnokrevníci jsou pro tah a ne na ježdění, ale asi bych po vás chtěla moc a mám koně v daleko lepším stavu a pořádku jak vy.

Co se tvrdého týče. Máte mít podmínky proto když nějaký kun marodí čili box na zavření. Moji koně mají režim den venku noc na boxu

Mate ještě rozdíl mezi lehkým chladnokrevníkem a těžkým chladnokrevníkem👌 Plno lidi má lehké chladnokrevníky na ježdění 🤦🏼‍♀️
No vidíte a my máme koně 24/7 👌 Ale boxy se začínají stavět 🙈 říkám zde píšou lidi kteří nás pomalu ani neznají, ale vědomostí mají nejvíce 🤣

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Mate ještě rozdíl mezi lehkým chladnokrevníkem a těžkým chladnokrevníkem👌 Plno lidi má lehké chladnokrevníky na ježdění 🤦🏼‍♀️
No vidíte a my máme koně 24/7 👌 Ale boxy se začínají stavět 🙈 říkám zde píšou lidi kteří nás pomalu ani neznají, ale vědomostí mají nejvíce 🤣

Nejste řešený poprvé a to co je na fotkách je fakt hrůza polorozpadlí přístřešky chudák chromé hříbě. To hříbě je zanedbané. Proč není řešené? Gratuluji zničili jste nevinnému koníkovi život.

Když nemám podmínky koně nemám a nebo někde stájím. Nebudu tu rozebírat vaše či moje ježdění. z toho co mi řekne veterinář nebo Fyzio. Já mám koně krom že je opadlá v pořádku. Pěkná nakrmená řádně odčervená. Taky máme bahno ale na noc chodí do sucha do boxu.

4.2.2019 08:49
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Nejste řešený poprvé a to co je na fotkách je fakt hrůza polorozpadlí přístřešky chudák chromé hříbě. To hříbě je zanedbané. Proč není řešené? Gratuluji zničili jste nevinnému koníkovi život.

Když nemám podmínky koně nemám a nebo někde stájím. Nebudu tu rozebírat vaše či moje ježdění. z toho co mi řekne veterinář nebo Fyzio. Já mám koně krom že je opadlá v pořádku. Pěkná nakrmená řádně odčervená. Taky máme bahno ale na noc chodí do sucha do boxu.

Zajímalo by mě co je podle Vás polorozpadlý přístřešek 🤦🏼‍♀️
Celou dobu tu píšu že hříbě řešené je, dneska už po několikáté přijede veterinářka🤦🏼‍♀️ Kováře už jsme taky měli 🤦🏼‍♀️ Představte si že my máme taky odčerveno i naočkováno tak jak má být 👌

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 08:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zajímalo by mě co je podle Vás polorozpadlý přístřešek 🤦🏼‍♀️
Celou dobu tu píšu že hříbě řešené je, dneska už po několikáté přijede veterinářka🤦🏼‍♀️ Kováře už jsme taky měli 🤦🏼‍♀️ Představte si že my máme taky odčerveno i naočkováno tak jak má být 👌

Doložte prosím aktuální fotku přístřešků. No to hříbě je řešeno zajímavým způsobem.

4.2.2019 08:53
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Doložte prosím aktuální fotku přístřešků. No to hříbě je řešeno zajímavým způsobem.

Až se dostanu ke koním 👌

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Až se dostanu ke koním 👌

Fajn budeme se těšit a ještě by bylo dobré fotky koní ze zadu a z boku jak tu někteří psali a bez dek. Dokežte že my se pleteme budeme jedině rádi že jsou koně v pořádku.

4.2.2019 09:13
etnies86

XXX.XXX.245.26

já mám tedy také zafixováno že chladnokrevníci nejsou vhodní pro těžké lidi

seno mají neomezeně nebo kolikrát za den? v jakém množství?

4.2.2019 09:19

Proč jste to hříbě neřešili dříve? Nebo až po urgenci Čanky?

4.2.2019 09:20
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

etnies86 napsal(a):
já mám tedy také zafixováno že chladnokrevníci nejsou vhodní pro těžké lidi

seno mají neomezeně nebo kolikrát za den? v jakém množství?

Hůře vypadající ČT má v přístřešku celý balík a jinak dostávají 3x denně plné ty velké pneu od traktoru 👌 plus kýble s jádrem

4.2.2019 09:22
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Proč jste to hříbě neřešili dříve? Nebo až po urgenci Čanky?

Měli jsme tam veta a ten nám řekl, ze s tím stejně moc nezmůžeme, že máme počkat na jaro až bude tvrdší podklad a že krmení má dost a kovář nám ho ostrouhal a nic neříkal 🙂

4.2.2019 09:33
etnies86

XXX.XXX.245.26

to čt má zuby ok? zdravotní stav?

víte kolik to dělá kg 3x za den to velké pneu? děleno kolika koní tedy? a jejich víc pneu, aby se nestalo, že nějaký se k tomu skoro nedostane?

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 09:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

V tom případě je veterinář vůl. Čim více se bude čekat tím budou následky fatálnější. Zde jsou ukázky jak s řeší problém co má i vaše hříbě.

http://files.podkovarstvi-vincalek.webnode.cz/200000430-1765b185e9/Kon%C4%8Detiny%20h%C5%99%C3%ADbat%20-%20jezdectv%C3%AD.pdf

4.2.2019 09:38
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

etnies86 napsal(a):
to čt má zuby ok? zdravotní stav?

víte kolik to dělá kg 3x za den to velké pneu? děleno kolika koní tedy? a jejich víc pneu, aby se nestalo, že nějaký se k tomu skoro nedostane?

Pneu má každý svojí ve výběhu 🙂 a Koně jsou po 2 na výběh a 2 koníci mají vlastní výběh 🙂 a nedokážu odhadnout kolik kilo sena se vejde do velké pneu od traktoru 😕

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

PŘEPIS GRAFU Z KNIHY: JAK MYSLÍ KŮŇ. ROZPIS CO KONĚ DĚLAJÍ.

VE SKUPINOVÉM VÝBĚHU S VOLNÝM PŘÍSTUPEM K SENU.
PŘÍJEM POTRAVY: 12h
STÁNÍ: 8h
SOCIALIZACE: 2h
LEŽENÍ 2h

Koně potřebují mít celý den co přežvykovat. Nevěřím že 3x denně krmíte. To by koně vypadali jinak. Pouvažujte o sítích. Koně nejsou uzpůsobeni že dostanou nárazově nažrat v přírodě se pasou 16 hodin denně

4.2.2019 09:43
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Pneu má každý svojí ve výběhu 🙂 a Koně jsou po 2 na výběh a 2 koníci mají vlastní výběh 🙂 a nedokážu odhadnout kolik kilo sena se vejde do velké pneu od traktoru 😕

A zdravotní stav ČT není právě OK. Od těl doby co nám prodělal schvácení to jde z kopce. Měli jsme tam několik veterinářů a nikdo nedokázal říct. Dneska přijede úplně jiná veterinářka, která není z okolí. Jezdí po cele ČR. Když by jsme ho pořádně krmili- jakoze v hodně velkém množství a on by přibral, tak potom nemůže na nohy a když teď vypadá tak jak vypadá, tak alespoň chodí. Takže s jeho krmením je to opravdu zrádné. Jenže nikdo to nechce pochopit. Proste buď bude vypadat jako pořádný kůň, pak jsou problémy s nohami- nechce chodit a když teď vypadá tak jak vypadá, tak jsme obviněný že ho týráme.
Takže snad dneska už nám konečně veterinářka řekne co a ním je a jak dál budeme krmit.

4.2.2019 09:48
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

PŘEPIS GRAFU Z KNIHY: JAK MYSLÍ KŮŇ. ROZPIS CO KONĚ DĚLAJÍ.

VE SKUPINOVÉM VÝBĚHU S VOLNÝM PŘÍSTUPEM K SENU.
PŘÍJEM POTRAVY: 12h
STÁNÍ: 8h
SOCIALIZACE: 2h
LEŽENÍ 2h

Koně potřebují mít celý den co přežvykovat. Nevěřím že 3x denně krmíte. To by koně vypadali jinak. Pouvažujte o sítích. Koně nejsou uzpůsobeni že dostanou nárazově nažrat v přírodě se pasou 16 hodin denně

Kdyby se nekrmilo 3x denně, můj fjord by vypadal jinak 👌

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Taky tam pro schváceného koně nemáte podmínky.
Máte udělané RTG jak dopadla kopytní kost?
Ten nemá ve vašich podmínkách co dělat když je po schvácení. Tomu bych určitě dala seno do sítě.

A chápete vy že koně nejsou prostě uzpůsobeni k příjmu potravy 3x denně v dávkách? Potřebují po celý den přístup minimálně k senu. Pak se nedivte až bude mít vředy

4.2.2019 09:55
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Taky tam pro schváceného koně nemáte podmínky.
Máte udělané RTG jak dopadla kopytní kost?
Ten nemá ve vašich podmínkách co dělat když je po schvácení. Tomu bych určitě dala seno do sítě.

A chápete vy že koně nejsou prostě uzpůsobeni k příjmu potravy 3x denně v dávkách? Potřebují po celý den přístup minimálně k senu. Pak se nedivte až bude mít vředy

Dostihová stáj krmí třeba pouze 2x do malých sítěk a ti koně taky nemají cely den přístup k senu. 👌

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dostihová stáj krmí třeba pouze 2x do malých sítěk a ti koně taky nemají cely den přístup k senu. 👌

Netahejte sem dostiháky ti mají koně v pořádku na rozdíl od vás.
Schvácení koně jsou mimořádně citliví a výkyvy jim nedělají dobře. Ptala jsem se na RTG. Předpokládám že do toho peníze nikdo nedal. Kun může hubnout z bolesti což bude váš případ. Máte nemocného koně ve velice špatných podmínkách. Tohle fakt pro toho koně sranda není

4.2.2019 10:07
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Když to tady čtu stále dokola,tak mám pocit,že stejně dokola každý mele svou.Prostě koně mají co potřebují a už jim dejte všichni pokoj.Udělejte si pořádek ve svém a přestante tady otravovat.Vyfotit koně zepředu, zezadu,z boku ,z letadla :) no děs.Jste normální?Veterinář dochází pravidelně,očkovací průkazy vpořádku,kovář také pravidelně i hříbátko už mělo kováře,krmení také je i voda,tak co pořád máte?Hříbě se prostě nepovedlo,je celé po otci,který byl fakt ošklivý.Nikdo kobču dobrovolně nepřipustil,proste stalo se.To by všichni tady znalí mohli vědět,že se to může stát.Stále se tu mele o ustájení.Kolik konáků má boxové ustájení?Né každý,ani veterináři někteří nejsou pro boxy.Přístřešek a závětří jsou samozřejmostí,ty už mají,tak co stále chcete slyšet!Seno je ,voda také,jádro,vitamíny všechno měli a mají,tak už dejte pokoj a starejte se o své!!!!

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 10:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak milá slečno šla jsem nakonec se podívat do zápisků co mám.

Schvácení jinak Laminitis.

Rizikové faktory: Špatná výživa, Tělesné dispozice, Podcenění mladé trávy z jara.

Kompletní metabolické onemocnění s důsledkem: Změny kopytní anatomie -> Pokles nebo rotace kopytní kosti. Může dojít k proražení chodila kostí před hrotem střelky. Postižené bývají většinou přední končetiny, ale může se objevit i u zadních a nebo všech.

FÁZE: Akutní - Kulhání bolestivost
Chronická

SPOUŠTĚČ A PŘÍČINY:
MECHANICKÁ: Po úrazu, přílišná zátěž zdravé nohy, práce na příliš tvrdém povrchu, příliš dlouhé stání, přerostlá stěna kopyt, špatná práce kováře.

CELKOVÉ: Systémové - Vlivem jiných zdravotních problémů ( Zánět v jiné části těla )( Zápil plic, zánět střeva, metabolické onemocnění, hormonální atd...) Vlivem zánětu se dostávají do těla toxiny a ty se dostanou až do listkové kopytní škáry kopyta.

LEHCE STRAVITELNÉ CUKRY: Velká dávka jádra,bohatá pastva na fruktany, spouštěč může být i metabolický syndrom a zvýšená hladina inzulinu. Takovým koním stačí menší dávka jádra nebo bohatší pastva.

Projev: asi psát nemusím

DIAGNOSTIKA A LÉČBA:
Významný je RTG může se provést angiografie

léčba složitá a finančně náročná. Často s trvalými následky.
Odstranit příčinu,podat analgetika, protizánětlivé léky,léky proti rozšiřování cév, udržet pod kontrolou srážlivost krve, vhodně nastlaný BOX, speciální podkování,přiměřený pohyb a léky, Dieta > chronická < SENO

PŘEDCHÁZENÍ:
Nepřekrmovat, na změnu krmiva navykat postupně, nekrmit nárazově,vyhýbat se ztučnění koně, udržovat kopyta v dobré kondici, minimalizovat stres koně, vyhnout se náročné práci na tvrdém.

Máte to tam NEKRMIT NÁRAZOVĚ! COŽ DĚLÁTE.

4.2.2019 10:29
etnies86

XXX.XXX.245.26

a holky víte kolik by měl mít každý kůň kg sena?

5 kg je málo, navíc v zimě se žraním zahřívají,
ideal 10 kg i více (v zimě klidně 20 kg) !!!!! NA KONĚ, myslíte že tohle ty várky pokryjí ?????

na přežití stačí těch 5-7 kg no (1 kg sena na 100 kg), ale to je MÁLO, nebude nakrmen

*************** píše se že KŮŇ MÁ MÍT 2% (i 2,5%) z HMOTNOSTI KONĚ**********************

MÁTE JEDEN BALÍK NA 1-2 DNY ????? (záleží na váze balíku a kolik máte koní)

http://www.centrumkrmiv.cz/post/prehled-hmotnosti-krmiv-pro-kone-20/
na netu je spousta informací

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jamaj31 napsal(a):
Když to tady čtu stále dokola,tak mám pocit,že stejně dokola každý mele svou.Prostě koně mají co potřebují a už jim dejte všichni pokoj.Udělejte si pořádek ve svém a přestante tady otravovat.Vyfotit koně zepředu, zezadu,z boku ,z letadla :) no děs.Jste normální?Veterinář dochází pravidelně,očkovací průkazy vpořádku,kovář také pravidelně i hříbátko už mělo kováře,krmení také je i voda,tak co pořád máte?Hříbě se prostě nepovedlo,je celé po otci,který byl fakt ošklivý.Nikdo kobču dobrovolně nepřipustil,proste stalo se.To by všichni tady znalí mohli vědět,že se to může stát.Stále se tu mele o ustájení.Kolik konáků má boxové ustájení?Né každý,ani veterináři někteří nejsou pro boxy.Přístřešek a závětří jsou samozřejmostí,ty už mají,tak co stále chcete slyšet!Seno je ,voda také,jádro,vitamíny všechno měli a mají,tak už dejte pokoj a starejte se o své!!!!

Chceme aby byli koně spokojení měli co mají mít a nestrádali. Vy na ně kašlete

4.2.2019 10:31
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Tak milá slečno šla jsem nakonec se podívat do zápisků co mám.

Schvácení jinak Laminitis.

Rizikové faktory: Špatná výživa, Tělesné dispozice, Podcenění mladé trávy z jara.

Kompletní metabolické onemocnění s důsledkem: Změny kopytní anatomie -> Pokles nebo rotace kopytní kosti. Může dojít k proražení chodila kostí před hrotem střelky. Postižené bývají většinou přední končetiny, ale může se objevit i u zadních a nebo všech.

FÁZE: Akutní - Kulhání bolestivost
Chronická

SPOUŠTĚČ A PŘÍČINY:
MECHANICKÁ: Po úrazu, přílišná zátěž zdravé nohy, práce na příliš tvrdém povrchu, příliš dlouhé stání, přerostlá stěna kopyt, špatná práce kováře.

CELKOVÉ: Systémové - Vlivem jiných zdravotních problémů ( Zánět v jiné části těla )( Zápil plic, zánět střeva, metabolické onemocnění, hormonální atd...) Vlivem zánětu se dostávají do těla toxiny a ty se dostanou až do listkové kopytní škáry kopyta.

LEHCE STRAVITELNÉ CUKRY: Velká dávka jádra,bohatá pastva na fruktany, spouštěč může být i metabolický syndrom a zvýšená hladina inzulinu. Takovým koním stačí menší dávka jádra nebo bohatší pastva.

Projev: asi psát nemusím

DIAGNOSTIKA A LÉČBA:
Významný je RTG může se provést angiografie

léčba složitá a finančně náročná. Často s trvalými následky.
Odstranit příčinu,podat analgetika, protizánětlivé léky,léky proti rozšiřování cév, udržet pod kontrolou srážlivost krve, vhodně nastlaný BOX, speciální podkování,přiměřený pohyb a léky, Dieta > chronická < SENO

PŘEDCHÁZENÍ:
Nepřekrmovat, na změnu krmiva navykat postupně, nekrmit nárazově,vyhýbat se ztučnění koně, udržovat kopyta v dobré kondici, minimalizovat stres koně, vyhnout se náročné práci na tvrdém.

Máte to tam NEKRMIT NÁRAZOVĚ! COŽ DĚLÁTE.

Děkuji za ponaučení, jak už jsem psala Valach má celý balík v přístřešku🤣 takže má Ad libitum 😊

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Krmení koně po schvácení přesně nevím nemám zkušenost. To řekne možná někdo jiný. Zvážila bych prodej. U vás ten kun jen trpí bolestmi. Proto je třeba hubený a stále čekám na odezvu zda mu byl dělaný RTG.

4.2.2019 10:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Pro holky ze Stekníku:
chápu, že asi znáte jen svoje ustájení. Protože máte pocit, že ti zlí mají koně v boxu a 24/7 je to nej. (asi vám ho závidí :-) )
Pokuste se udělat si představu jak má takové venkovní ustájení vypadat. Je to technologie velmi náročná (proto také volím na noc box). Podívejte se jak se řeší bláto jinde (betonové panely, dlažba, rohože - ale i s "kufrem", tedy vybagrovat a drenáže a štěrky), jak vypadá kvalitní přístřešek ( ne zteřelá plachta ze které se odpojují vlákna; po sežrání - kolika). Jak se stále řeší voda a systémy napájení, stín, krmiště, WC, zábava... Je toho tolik, že to vydá na seriál. Podívejte se jek to má vypadat. Srovnovnejte se stavem na Stekníku. Nenechte si nic nalhávat a zapojte vlastní rozum.

Doporučuji:
https://www.mall.cz/knihy-hobby-radci/schmidt-romo-pe-o-kon-bez-chyb-a-omyl-100000548195?ppcbee-adtext-variant=+_nazev_&gclid=EAIaIQobChMIhZC7t-ah4AIV0-F3Ch3bMw-SEAAYAyAAEgJBovD_BwE

www.equichannel.cz v záložce Chov a etologie, Ustájení a péče o koně tam je článků na celou zimu a hlavně si tam prohlédnětě fotky...

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.216

Kdyby se nekrmilo 3x denně, můj fjord by vypadal jinak 👌

Tohle za a neni cistej fjord. A. Za b fjordi a huculove prezijou tlusty skoro. Na vsem a vasim konem. Bych se nechlubila protoze sice nwni hubenej ale do supr kondice fjordi kondice a vzhledu ma. Taky kilometry daleko.

4.2.2019 11:03
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Krmení koně po schvácení přesně nevím nemám zkušenost. To řekne možná někdo jiný. Zvážila bych prodej. U vás ten kun jen trpí bolestmi. Proto je třeba hubený a stále čekám na odezvu zda mu byl dělaný RTG.

Když náš kůň trpí bolestmi z toho že stojí a žere, pak nechci asi vidět bolest kobyly kterou máte když na ní ještě se svojí váhou skáčete😉 Věřím že kobyle to asi není moc příjemné.
Proto zrovna vy, nemáte co soudit naše koně. 👌

4.2.2019 11:04
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Jděte do háje!Samá moudra od Zlatka557,moudrá to žena!Divím se že nestudujete dálkově veterinu!Veterináři s diplomy si nevědí rady a vy taková moudra!!!Na RTG čekejte klidně dál.Vám ho určitě ukazovat nebudeme!!Na to jsou jiní znalci a né VY!!Koně mají co potřebují,už se opakuji a nechte stáj STEKNÍK,NAPOKOJI!!!

4.2.2019 11:08
barboraskodova

XXX.XXX.236.231

Tohle za a neni cistej fjord. A. Za b fjordi a huculove prezijou tlusty skoro. Na vsem a vasim konem. Bych se nechlubila protoze sice nwni hubenej ale do supr kondice fjordi kondice a vzhledu ma. Taky kilometry daleko.

Nemyslím si, změny je kilometrově vzdálený🤣

4.2.2019 11:15
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

eithian,přestante urážet!!!Fjord je to čistý a vy jste asi slepá/ý.Jeho zdravotní stav je na jedničku,ale o Vaší mysl mám obavy!!!KOUKÁM, ŽE TADY JE TO JEDNA VĚTŠÍ PIPINA ZA DRUHOU A PÍŠOU SAMÉ BLÁBOLY.NAKRMTE KONĚ,UKAŽTE FOTKY ZEPŘEDU,ZE ZADU,Z BOKU,DEJTE SÍTKY,UDĚLEJTE USTÁJENÍ,POŠLETE RTG,DEJTE VODU,NASTELTE,HŘÍBĚ DO NEDĚLE UMŘE,JEDEME PRO NĚJ,NO HRŮZA TO TU DOKOLA ČÍST!!!Najěte si jinou stáj která třeba o Vaší přízen stojí.MY NÉÉÉÉÉÉ!!!!

4.2.2019 11:32
canka

XXX.XXX.249.200

Děkuji za ponaučení, jak už jsem psala Valach má celý balík v přístřešku🤣 takže má Ad libitum 😊

Co to tady sakra kecáte..jaký celý balík..vy jste dobrá lhářka A nastlaný přístřešky?A kde?Všechno až po naší urgenci..najednou to jde?Proč to nemáte celou dobu?O vašem koni se nebavím,ostatní jsou chudáci..fotky nedáte,protože to víte,že je to špatně,jak vypadají..

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

S vyhovujícím ustájením, byť s bahnem a krmením přídělem a dalšími doplňky v kyblíku by ti koně takto nevypadali. Kdyby takto nevypadali, nestejně po vás ani pes, tak jak je to u mnoha jiných ustájení.

A co se krmení a schvácení týká, bláboly že ani několik vetu neví a nakrmeny kůň nechodí, protože je přežranej si nechte pro lidi, kteří se v tom nevyznaji, a pokud si s tím dlouhodobě nevíte rady, dejte koně do péče někomu, kdo si s tím poradit umí.

Jste n veřejné diskuzi, na internetu, na názor má zde právo každý. Že vy či někdo jiny se neumíte chovat a nechápete to, je váš problém.

4.2.2019 11:46
etnies86

XXX.XXX.245.26

koukám že k množství sena jste se slečny ze stáje nevyjádřili, nikdo vás samozřejmě nenutí, ale pro jistotu kdyby to zapadlo :

a holky víte kolik by měl mít každý kůň kg sena?

5 kg je málo, navíc v zimě se žraním zahřívají,
ideal 10 kg i více (v zimě klidně 20 kg) !!!!! NA KONĚ, myslíte že tohle ty várky pokryjí ?????

na přežití stačí těch 5-7 kg no (1 kg sena na 100 kg), ale to je MÁLO, nebude nakrmen

*************** píše se že KŮŇ MÁ MÍT 2% (i 2,5%) z HMOTNOSTI KONĚ**********************

MÁTE JEDEN BALÍK NA 1-2 DNY ????? (záleží na váze balíku a kolik máte koní)

http://www.centrumkrmiv.cz/post/prehled-hmotnosti-krmiv-pro-kone-20/
na netu je spousta informací

4.2.2019 11:51
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Pro PIPILOTU!
kolik stájí má podle předpisů vše na jedničku?To by mě moc zajímalo.Každý podle svých možností snad né?Koně v divočině taky žádné ustájení neměli a přežili!Dneska si každý na netu něco přečte a je moudrý.Kdo má velký prachy ,tak může stavět velké boxy,výběhy.Podle Vás co tady čtu, tak když někdo neoplívá prachama,tak nemůže mít koně.Láska ke koním je snad o velkých penězích?.Je jasné,že základ je mít krmení,veterinu,kováře.To koně ve Stekníku mají!Přístřešky mají také a nové se postupně staví.Tak co pořád melete dokola.Co Vaše stáje? NIKDO SEM NIC/JAKO VZOR TŘEBA/nedáte a jste chytré až na půdu.Už to snad stačí né!!!

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jamaj31 napsal(a):
Pro PIPILOTU!
kolik stájí má podle předpisů vše na jedničku?To by mě moc zajímalo.Každý podle svých možností snad né?Koně v divočině taky žádné ustájení neměli a přežili!Dneska si každý na netu něco přečte a je moudrý.Kdo má velký prachy ,tak může stavět velké boxy,výběhy.Podle Vás co tady čtu, tak když někdo neoplívá prachama,tak nemůže mít koně.Láska ke koním je snad o velkých penězích?.Je jasné,že základ je mít krmení,veterinu,kováře.To koně ve Stekníku mají!Přístřešky mají také a nové se postupně staví.Tak co pořád melete dokola.Co Vaše stáje? NIKDO SEM NIC/JAKO VZOR TŘEBA/nedáte a jste chytré až na půdu.Už to snad stačí né!!!

Opravdu chcete vzor? Přežijete to duševně? O penězích to není, je to o přístupu. Já nedělám vše top, dělám to tak, jak se mi mou 25 letou praxí s ustájením koní venku osvědčilo, na internetu jsem nic nečetla, vše jen praxe, praxe a práce a zapojení hlavy a hlavně zhodnocení, jestli na to mám či ne.

4.2.2019 12:05
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Ukažte proč né,já to přežiju.Třeba se nám bude něco hodit,jak vylepšit venkovní ustájení.

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 12:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jamaj31 napsal(a):
Ukažte proč né,já to přežiju.Třeba se nám bude něco hodit,jak vylepšit venkovní ustájení.

Ale vy ho přece máte v pořádku, vše se staví, přístřešky mají, co byste ráda vylepšila? Výživový stav koní? To jinak, než krmením a správnou péči bohužel nejde 😋

4.2.2019 12:13
koně

XXX.XXX.174.63

Když si někdo může myslet,že hnědý mrzáček je jen ošklivé hříbě?
Plavý prakůň ,pak fjord,navíc v ideální kondici?
Vlající potrhané plachty na tyčkách,co čučí z betonových kvádrů ,ideální závětří ??
A mele pořád dokola to své ,kolik koně dostanou sena ,a jak jsou v dobrém stavu ??
Co takovému můžete poradit ?
Aby radši žádné koně neměl

4.2.2019 12:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jamaj31 napsal(a):
Pro PIPILOTU!

No to je to vzdělání a roky praxe.

Samo že, že reál není ideál. Jenže znát ideál a snažit se ho dosáhnout by se měl snažit každý. Jde o to jestli splňujete ve stáji 85% z ideálu( a snažíte se o 95%), nebo stěží 40% (koně to přežijí, ale dobře jim není).
Hodně stájí má vše v pořádku. Včetně hasících přístrojů, nezámrzných napaječek, skladu krmení a steliv, záložních zdrojů, bezpečnosti práce, pojistek atd. ... Ale tam nebývá ustájení okolo 3500,- ;-)
Držet roky koně v režimu v zimě hlad a na léto to dopást, není v naší společnosti normální (není válka, muži pryč a neměl kdo udělat seno...). Takhle zájmový chov vypadat nemá! Zdravotně to koně poškozuje.

A peníze jsou u koní potřeba. Láskou je nenakrmíte!
Koně v divočině putují krajinou. Umí využít závětří v dolíku za keři, pamatují si kde je voda, sůl, jaká kvalita pastvy ve kterém ročním období. To sem vůbec netahejte. I ti vypuštění u nás do "divočiny" jsou kontrolováni a mají se dobře - protože jsou nažraní, mají suchá a závětrná místa k odpočinku a hlavně žijí ve stádě na dostatečně velkém prostoru (ne elektrická pidi ohrádka).

Vzory i s fotografiemi najdete na EQ. Dovzdělejte se.

4.2.2019 12:25

děvčata fakt nemate pobliz nejakou poradnou stáj,kde byste zasly na kukandu? je mi smutno,pokud se nekdo učí na tom,že bordel,bahno,nezdravi kone- je cajk. hribe je v zoufalem stavu-zpocatku tvrdite ze je ok,pak ze je osklive po otci atd. zamotavate se do toho jedna pres druhou. neni to tak ze bychom nemeli co delat a ryli do vas pro zabavu. všem jde o dobro tech koni a mmj taky o to abyste nezili v tom,ze takto chovat kone je normalni. neni to normalni. najdu fotky ustajka kde jsem se starala o 2 kone. nic hogofogo,majitel naprosty amatér a laik co se tyče koni. ale kone nakrmeni,meli otevrene podestlane boxy a seno nonstop...vase podminky jsou otřesné

4.2.2019 12:47
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://www.facebook.com/pages/category/Pet/Na%C5%A1e-mal%C3%A1-farma-Lud%C3%A9%C5%99ov-581142875423085/

Jen tak pro ilustraci, co KVS Olomouc pokutuje jako nevyhovující přístřešky. Hledejte ve starších fotkách (nově obec propůjčila veliký pozemek ve snaze pomoci zvířatům)
Jinak jako vždy, žebrání a hlavně na jejich straně přece chyba není...

4.2.2019 12:59
Mazlicek123

XXX.XXX.113.102

I přes velké sliby, jak sem pošle otce hříběte, slečna Barbora slib nedodržela, tak jsem nucena to udělat sama. Už několikrát tu Zuzany holčičky obhajovali hříbátko, že je nemocné kvůli genetice, že jeho otec je také ošklivý a nemocný a kdesi cosi. Bohužel holčičky, které Zuzanu obhajují, k ní chodí pár měsíců, ale předtím k ní skoro dva roky nechodili. První dvě fotky koníka na trávě jsou ze dne, kdy se kůň na stáj přivezl, u čehož jsem osobně byla. Koník byl krásný. To že z něj majitelka udělala dalšího chudáka je druhá věc. Další foto ukazuje to, jak "nechtěné" připuštění bylo. Zuzany holčičky jsou stejně prolhané, jako ona sama. Umí jen vzteky kopat do vzduchu a osočovat tu všechny, kteří chtějí koníkům pomoc. Pořádné fotky koní sem ale nepošlou. Dva dokonce radši vynechali. To svědčí o všem. Pravda se ale najevo ukáže. Dříve nebo později.

4.2.2019 13:02
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

ACH JO,TADY JE TO FAKT STÁLE DOKOLA.Nemá cenu něco psát,když si tady melete pořád dokola své.Nechte si svá moudra!

4.2.2019 13:27
Mazlicek123

XXX.XXX.113.102

Proč přidáváte foto, které je ze zimy jiné, ale ne letošní? Přeci se tu bavíme o současném stavu koní, ne jak koně vypadali dříve.

4.2.2019 13:35
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Ty koně jsou fakt špatně krmené,jde to na nich znát! Bože můj!Snad jste všichni slepí.

4.2.2019 13:49
Mazlicek123

XXX.XXX.113.102

Jamaj31 napsal(a):
Ty koně jsou fakt špatně krmené,jde to na nich znát! Bože můj!Snad jste všichni slepí.

Nechtěla jste sem přestat psát? Barbora alespoň mluví o těch koních. Vy jenom na všechny řvete a rozčilujete se. Vaše příspěvky nemají hlavu a patu.

4.2.2019 13:50
etnies86

XXX.XXX.245.26

přesně jamaj je úplně mimo, jen kope, a slepá je leda ona
ta barbora aspoň píše normálně

4.2.2019 14:21
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Hlavně, že ty Vaše mají!Patu možná ano,ale hlavu těžko.Barbora je na Vás moc hodná a nechá si hodně líbit.Semnou tady nebudete diskutovat,protože nesdílím Vaše názory tak jsem mimo co?Barbora je dospělá,zkušeností má také dost a zřejmě si myslí své.

4.2.2019 14:23

Jamaj31 napsal(a):
Hlavně, že ty Vaše mají!Patu možná ano,ale hlavu těžko.Barbora je na Vás moc hodná a nechá si hodně líbit.Semnou tady nebudete diskutovat,protože nesdílím Vaše názory tak jsem mimo co?Barbora je dospělá,zkušeností má také dost a zřejmě si myslí své.

....zatímco ty jsi holčička, která si potřebuje svézt zadek. Za jakých podmínek, to je ti jedno, hlavně jezdit, tak proto kopeš. Místo aby ses podívala pravdě do očí.

4.2.2019 14:32
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Holčička bych ráda byla,ale bohužel už tomu bylo dávno.Jsem Barbory máma,ty modrost sama.Fjord je náš a je ustájený u Zuzky. Nevidím,že by tam bylo něco tak strašnýho co tu popisujete.Děláte z komára velblouda.Fotí se tu koně z různých uhlů,aby vypadali nejhůř jak jen to jde a hlavně at je co řešit co?

4.2.2019 14:37

Jamaj31 napsal(a):
Holčička bych ráda byla,ale bohužel už tomu bylo dávno.Jsem Barbory máma,ty modrost sama.Fjord je náš a je ustájený u Zuzky. Nevidím,že by tam bylo něco tak strašnýho co tu popisujete.Děláte z komára velblouda.Fotí se tu koně z různých uhlů,aby vypadali nejhůř jak jen to jde a hlavně at je co řešit co?

Tak jestli jsi dospělá osoba, tak o to je to smutnější :(

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jamaj31 napsal(a):

Pak nechápu, co chcete za inspiraci, když Vám ustájení nepatří?

4.2.2019 15:23
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jamaj31 napsal(a):

Tak pokud jste dospělá osoba o to hůř pro vás.

Pořídíte si zvíře, ale nezajistíte mu kvalitní životní podmínky. A ještě všechny okolo ostouzíte, když Vás upozorní, že je to špatně... (tím, že jste ho dali do nevyhovujícího ustájení jste se vlastní odpovědnosti nezbavili)

Prosím, využijte ty odkazy výše a nastudujte si to.
Podívejte se kolik se v ustájení měsíčně zkrmí (velkých, utažených, kulatých) balíků. Od oka to má být v průměru 1 balík na 1 koně za měsíc. V zimě v 24/7 rozhodně více. A dále i stelivo, jádro, vitmin. ... Nepevná stříška s nejlevnější plachtou vážně moc účel přístřešku neplní (ještě je velmi riziková)

4.2.2019 15:29
Jamaj31

XXX.XXX.137.105

Inspirací není nikdy dost.

4.2.2019 15:31
etnies86

XXX.XXX.245.26

to opravdu takhle píše zodpovědná dospělá osoba Jamaj, se mi nechce ani věřit :/

ještě nikdo se nevyjádřil k množství sena

jen si uvědomte, že asi těžko můžou být slepý všichni co tu napsali, jsme na sobě nezávislí lidé, kteří jsou na ifauně velmi dlouho, nepodporují tu nějakou kámošku či známou, to není jeden člověk s x nickama, ale x nicků různých lidí

4.2.2019 15:36
canka

XXX.XXX.53.35

Týrání pokračuje 🤣

Ale ale,co se stalo?Že přístřešek,kde je hříbě,má najednou novou plachtu?Vždyť to bylo přeci v pořádku ne?Tak co se najednou snažíte,když je to tak v pořádku?Že by strach z KVS?Proč se najednou tak snažíte a sháníte i seno?Proč byl nepapírový hřebec puštěný s klisnami,když to bylo přeci nechtěné..nejtrapnější výmluva je,že hřebec utekl..hovno.myslím,že je tu svědek,který jasně dosvědčí,že Zuzana to chtěla úmyslně...jen si lžete samy do kapsy..A kde máte hříbě na fotce?Prý se mu koupilo sušené mléko..tak ho určitě podáváte..že?A čím je krmeno?

4.2.2019 15:41
etnies86

XXX.XXX.245.26

canka napsal(a):
Ale ale,co se stalo?Že přístřešek,kde je hříbě,má najednou novou plachtu?Vždyť to bylo přeci v pořádku ne?Tak co se najednou snažíte,když je to tak v pořádku?Že by strach z KVS?Proč se najednou tak snažíte a sháníte i seno?Proč byl nepapírový hřebec puštěný s klisnami,když to bylo přeci nechtěné..nejtrapnější výmluva je,že hřebec utekl..hovno.myslím,že je tu svědek,který jasně dosvědčí,že Zuzana to chtěla úmyslně...jen si lžete samy do kapsy..A kde máte hříbě na fotce?Prý se mu koupilo sušené mléko..tak ho určitě podáváte..že?A čím je krmeno?

kéž by to dali dokupy , pokud by to vydrželo aspoň to mělo náky smysl, pokud by to pak nespadlo do stejných kolejí

4.2.2019 16:04
barboraskodova

XXX.XXX.150.122

canka napsal(a):

Myslím že strach ne, jen jim chceme udělat radost 😘 seno bylo i předtím, ale vozilo se na káře, ale to nevadí vy víte vše nejlíp 👌 A když jsme u toho, zajímalo by mě kolik z vás mělo 30 balíků sena na zimu a nepřidával ani kousek slámy- nikdo. Takže tu neřešte jen seno díky 😘 svědek může být- my si toho vědomi nejsme. Tudíž to co víte vy je lež a bude to stejně tvrzení proti tvrzení 😘
Co Vám je do toho jak si krmíme koně!? Je to jen a pouze naše věc a ano hříbě má mléko. Víc vědět nepotřebujete jelikož to není vás kůň😘
Ještě něco chcete vědět? 😂

4.2.2019 16:07
barboraskodova

XXX.XXX.150.122

etnies86 napsal(a):
kéž by to dali dokupy , pokud by to vydrželo aspoň to mělo náky smysl, pokud by to pak nespadlo do stejných kolejí

Ono tohle všechno se plánuje dýl, ale paní Čanka je nejchytřejší osoba na Žatecku-tudíž ví úplně všechno.
Mimochodem nebojte se- vše bude dobrý a opět u nás nic nenajdou :) protože se to udělá :)
Jen tak pro zajímavost se pak paní Čanka muže přijet podívat na boxíky 😂😂 už je celá tato diskuze jen směšná🤦🏼‍♀️

4.2.2019 16:10
barboraskodova

XXX.XXX.150.122

etnies86 napsal(a):
to opravdu takhle píše zodpovědná dospělá osoba Jamaj, se mi nechce ani věřit :/

ještě nikdo se nevyjádřil k množství sena

jen si uvědomte, že asi těžko můžou být slepý všichni co tu napsali, jsme na sobě nezávislí lidé, kteří jsou na ifauně velmi dlouho, nepodporují tu nějakou kámošku či známou, to není jeden člověk s x nickama, ale x nicků různých lidí

Pěkně napsaný, pak by mě jen zajímalo jak je tedy možné, že všichni se naváží do našich koní a přitom je nikdy v životě neviděl na živo. Těch X nicků muže akorát tak mlčet a jít si dopilovat vlastní chov 👌

4.2.2019 16:16
etnies86

XXX.XXX.245.26

Myslím že strach ne, jen jim chceme udělat radost 😘 seno bylo i předtím, ale vozilo se na káře, ale to nevadí vy víte vše nejlíp 👌 A když jsme u toho, zajímalo by mě kolik z vás mělo 30 balíků sena na zimu a nepřidával ani kousek slámy- nikdo. Takže tu neřešte jen seno díky 😘 svědek může být- my si toho vědomi nejsme. Tudíž to co víte vy je lež a bude to stejně tvrzení proti tvrzení 😘
Co Vám je do toho jak si krmíme koně!? Je to jen a pouze naše věc a ano hříbě má mléko. Víc vědět nepotřebujete jelikož to není vás kůň😘

my měli pro dva koně 20 balíků
sousedka brali 30 balíků a plus měli dost svých, ta má víc než dva koně
další měli taky dostatek sena pro neomezené krmení

ještě něco ?

4.2.2019 16:19
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Týrání zvířat hlady není jen vaše soukromá věc. Že krmíte nedostatečně je na koních viditelně znát.

Např. ve stáji kde mám 2 poníky a ustajovatelka 3 noriky jsme na zimu naváželi 20 balíků sena + 8 krmné slámy + stele se pilinami. Ještě se k tomu dokupuje granulovaná vojtěška hříběti a matce (poníci) a granulované seno do nápoje pro seniorku. K tomu řepné řízky, otruby, klíčený ječmen, len + vitmin.
Jen aby jste měla představu, že ano za ráz jsme koupili 20 balíků sena na zimu. Další seno se dokoupí až v dubnu (je nasmlouvané, zálohovované, jen se k nám nevejde). A ten nepoměr 20ks pro 5 koní - vašich ?

Jde o to, že KVS nejdříve upozorní na nedostatky, ale pokud řádně a dlouhodobě nemáte nakrmeno + další nedostatky, nařídí koně odebrat. To potom tu péči o koně platíme všichni ze svých daní. (jo už se to tak stalo v Litovli, v jankově) Potom to taky koňákům ostatní dávají patřičně najevo. Takže je mi i do mých peněz. Hlavně je mi hodně do toho, že někdo zbytečně týrá koně.

4.2.2019 16:20
etnies86

XXX.XXX.245.26

Pěkně napsaný, pak by mě jen zajímalo jak je tedy možné, že všichni se naváží do našich koní a přitom je nikdy v životě neviděl na živo. Těch X nicků muže akorát tak mlčet a jít si dopilovat vlastní chov 👌

ASI PROTO ŽE VŠICHNI VIDĚLI TY KONĚ sic z fotek (což stačilo), NEBO SI SEDÍTE NA VEDENÍ?????
asi proto to komentujem, protože stav koní není úplně ok

naše 28 kobča vypadá líp než ti vaši, mají neomezeně sena, obrovský výběh, nastlané přístřešky ze 3,5 stran uzavřené z pevné stěny...... koně jsou v perfektním výživovém stavu, tak nevim co bysme mohli pilovat.... jo třeba dát na zpevnění tosiplast, sedlovnu, ale to hlavní mají až až

4.2.2019 16:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jamaj31 napsal(a):
Pro PIPILOTU!

Naše ustájení 24/7. 5 koní z toho 1 plňas 21 roků, 1 kobyla 23 let (ti zadekovaní), ostatní mladší.
Přístřešek (za ním balíky sena), krmiště a siesta koní na zimní pastvině..

4.2.2019 16:33
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Životní zkušenost.
Prostě je situace taková, že už v létě bylo jasné, že spousta koní bude tuhle zimu hladovět. Neurodilo se kvůli suchu - podražilo...
Věřím tomu. Jankov znám také jen z fotek.
Ani ten bordel nechci vidět. Fotky ukazovaly podvýživu už v předchozí zimu...

Doma mám nakrmeno. A sice bláto, ale i velkou zpevněnou plochu + každý den vycházku + box.

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Holky jsem tedy moc náročná na podmínky ustájení?

Mám koně v malé rodinné stáji přes noc vysoko nastlané boxy vodu dáváme ručně ale maj furt plné kýble na noc velká hromada sena přes 10kg.
Přes den ven taky máme ted bahno ale máme dřevěný přístřešek. Velkou nádrž s vodou a ještě z palet krmiště kde je seno se slámou a koně tak celý den mohou baštit. Kruhovka jízdárny a ještě u stáje kováře i veterináře. Zrovna dnes mi na prosbu poslali nafocené nožky Soničky.

K tomu hubenému. To by jste se divila když má kůň bolavé nohy jak hubne. Měla jsem hříbě s abscesem na levé přední i zadní + špalek. Vše řešené kovář veterinář dělala jsem co šlo. Koník klidový režim takže zavřený seno pomalu nonstop dostával i trochu řízků s ječmenem a byl jak žebřinák. Když koně trpí hubnou.

K mojí žluté kobyle. Není osvalená protože půl roku nic moc nedělá ale rozhodně je v lepším stavu než vaši koně. No když myslíte jakej je to chudák přijeď te si na ní sednout ale na vlastní nebezpečí a vezměte si rakev. Ráda si testuje lidi a kdo se jí nelíbí nebo na ní nemá jde k zemi. Musí se s ní umět. Zde na fotu slečna která je velice zdatná jezdkyně ale kobylu zná a tak chtěla na lonž. Není ohnutá ale chtěla jsem jen aby nechodila s hlavou na jelena. Nějakou pořádnou práci načnu až bude terén.

4.2.2019 17:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ta první fotka je rok stará, nevypovídá nic o dnešním stavu.

4.2.2019 17:04

Holky jsem tedy moc náročná na podmínky ustájení?

Mám koně v malé rodinné stáji přes noc vysoko nastlané boxy vodu dáváme ručně ale maj furt plné kýble na noc velká hromada sena přes 10kg.
Přes den ven taky máme ted bahno ale máme dřevěný přístřešek. Velkou nádrž s vodou a ještě z palet krmiště kde je seno se slámou a koně tak celý den mohou baštit. Kruhovka jízdárny a ještě u stáje kováře i veterináře. Zrovna dnes mi na prosbu poslali nafocené nožky Soničky.

K tomu hubenému. To by jste se divila když má kůň bolavé nohy jak hubne. Měla jsem hříbě s abscesem na levé přední i zadní + špalek. Vše řešené kovář veterinář dělala jsem co šlo. Koník klidový režim takže zavřený seno pomalu nonstop dostával i trochu řízků s ječmenem a byl jak žebřinák. Když koně trpí hubnou.

K mojí žluté kobyle. Není osvalená protože půl roku nic moc nedělá ale rozhodně je v lepším stavu než vaši koně. No když myslíte jakej je to chudák přijeď te si na ní sednout ale na vlastní nebezpečí a vezměte si rakev. Ráda si testuje lidi a kdo se jí nelíbí nebo na ní nemá jde k zemi. Musí se s ní umět. Zde na fotu slečna která je velice zdatná jezdkyně ale kobylu zná a tak chtěla na lonž. Není ohnutá ale chtěla jsem jen aby nechodila s hlavou na jelena. Nějakou pořádnou práci načnu až bude terén.

Sice nejde s hlavou na jelena ale táhne se po předku až hrůza. To už lepší aby šla vyřazena dolů na volné otěži🤔

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 17:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ano, sena mám pro koně dostatek, vždy jsem měla, protože já počítám 2 kulaté velké balíky na 1 měsíc na 1 koně (velkého). Jenže já se nepočítám, já mám v hale pod střechou na zimu připraveno 500 balíku sena,, protože jsem zemědělec a krmíme 60 hladových krku. Já na fotkách vidím ne přístřešek, nýbrž střechu s kusem plachty. Koně potřebují především závětří. A jak jsem již psala, pokud by koně měli i jen 2x denně přídělem dostatek sena plus v kyblíčku denně jádro a vitamíny, nevypadají takto. A když jenom kecám a kritizuju, nemám problém nafotit a dát "inspiraci", jenže pro vás je to science fiction, ne inspirace.
Foceno před půl hodinou. Přístřešek 6x6 metrů se zpevněnou podlahou, vedle přístřešek s krmelcem, kam dostávají ráno večer seno. Příkrm hrníček bezobilnych granulí plus vitmin přídavek plus na kopyta biotin. A ano, taky jsme měli do půl lýtek bahno, byli zavřený na pár metrech, aby z pastviny nebyla kůlnička na dříví, teď mají na zmrzlém větsí plochu. Lehají kolem krmiste, kde i občas nastylam. Box nemám, jsem schopná zprovoznit přístřešek s krmelcem. Sedlovna je už ndstandart, baví mne si s tím hrát, tak jsem si ji pro sebe udělala hezkou. Koní je zde sedm, čtyři moje plus tři ustajeny. Starám se sama, manžel přikládá pomocnou ruku při koulení balíku a samozřejmě i jinak, když je potřeba. Jo na nezamrnou napáječku jsem zapomněla.
Chci ještě něco vědět? Ano, proč si porizujete koně, když jim neumíte zajistit potřebné podmínky a musí vám někdo vyhrožovat KVS? Dáte taky takto podrobné foto vašeho ustájení, o kterém tvrdí že, že je v pořádku?

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sice nejde s hlavou na jelena ale táhne se po předku až hrůza. To už lepší aby šla vyřazena dolů na volné otěži🤔

Tak nedělala fakt dlouho. Nechtěla jsem klast nároky. To zas přijde postupně. Slečna pak otěž zahodila a je tam mírný kopeček.

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ano, sena mám pro koně dostatek, vždy jsem měla, protože já počítám 2 kulaté velké balíky na 1 měsíc na 1 koně (velkého). Jenže já se nepočítám, já mám v hale pod střechou na zimu připraveno 500 balíku sena,, protože jsem zemědělec a krmíme 60 hladových krku. Já na fotkách vidím ne přístřešek, nýbrž střechu s kusem plachty. Koně potřebují především závětří. A jak jsem již psala, pokud by koně měli i jen 2x denně přídělem dostatek sena plus v kyblíčku denně jádro a vitamíny, nevypadají takto. A když jenom kecám a kritizuju, nemám problém nafotit a dát "inspiraci", jenže pro vás je to science fiction, ne inspirace.
Foceno před půl hodinou. Přístřešek 6x6 metrů se zpevněnou podlahou, vedle přístřešek s krmelcem, kam dostávají ráno večer seno. Příkrm hrníček bezobilnych granulí plus vitmin přídavek plus na kopyta biotin. A ano, taky jsme měli do půl lýtek bahno, byli zavřený na pár metrech, aby z pastviny nebyla kůlnička na dříví, teď mají na zmrzlém větsí plochu. Lehají kolem krmiste, kde i občas nastylam. Box nemám, jsem schopná zprovoznit přístřešek s krmelcem. Sedlovna je už ndstandart, baví mne si s tím hrát, tak jsem si ji pro sebe udělala hezkou. Koní je zde sedm, čtyři moje plus tři ustajeny. Starám se sama, manžel přikládá pomocnou ruku při koulení balíku a samozřejmě i jinak, když je potřeba. Jo na nezamrnou napáječku jsem zapomněla.
Chci ještě něco vědět? Ano, proč si porizujete koně, když jim neumíte zajistit potřebné podmínky a musí vám někdo vyhrožovat KVS? Dáte taky takto podrobné foto vašeho ustájení, o kterém tvrdí že, že je v pořádku?

Wau radost pohledět

4.2.2019 17:17

Tak nedělala fakt dlouho. Nechtěla jsem klast nároky. To zas přijde postupně. Slečna pak otěž zahodila a je tam mírný kopeček.

Nedělala dlouho ale hlavně že má palici "na kolmici". Lepsi jít s hlavou před ale aktivně od zadku, než takhle.

4.2.2019 17:20
barboraskodova

XXX.XXX.150.185

Tak alespoň že spí na tom tvrdém. I když u nás každý z koní má vlastní přístřešek, tak alespoň ho mají podestlaný a měkký 👌

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak alespoň že spí na tom tvrdém. I když u nás každý z koní má vlastní přístřešek, tak alespoň ho mají podestlaný a měkký 👌

Prosím? Na jakém tvrdém?

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 17:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Nedělala dlouho ale hlavně že má palici "na kolmici". Lepsi jít s hlavou před ale aktivně od zadku, než takhle.

píšu slečna pak otěž zahodila úplně asi 4 minuty měla na otěži a pak zahodila. Potřebovala si kobču testnout jestli bude hodná taky s ní zažila situace kdy se s kobylou prala aby jí zastavila. To bylo chviličku po mém úrazu. To jsem měla i já strach že to neusedí. Kobča se chtěla proběhnout. Tak nějaký respekt tam je.

4.2.2019 17:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A pokud vás zajímají čísla, tak každý kůň by měl v seně sníst denně minimálně 1% ideálně 2% své váhy (ovšem ne váhy vyhublého koně, ale váhy koně v průměrném výživovém stavu).

Spoustě teplokrevníků a ponclům tohle bohatě stačí jako záchovná dávka, tedy aby nehubli. Pokud jste dospělé a tedy asi gramotné, zkuste si spočítat, kolik má který kůň minimálně denně dostat a lehkou matematikou si dopočítáte, jestli za měsíc prokrmíte tolik, kolik máte (vztaženo na balíky).

Jinak s mrazem nároky na seno stoupají, takže ta 2% bych brala jako minimum.

Optimální váhu koně ve vašem případě budete muset odhadnout podle standardů plemene. Reálnou váhu vašich koní pro srovnání se standardem spočtete takto: http://www.centrumkrmiv.cz/post/zjisteni-vahy-dospeleho-kone-4/

4.2.2019 20:05
canka

XXX.XXX.35.234

Aha,nepsala jste mi náhodou,že bych měla vědět,že když koni nastelu slámou,tak si to do rána sežerou??Co že jste nakonec změnili názor?Přístřešky v pořádku nebyly,nastlané už vůbec ne a nějaký balík ad libitum už vůbec ne..najednou dáváte všechno dopořádku,kvůli kontrole..takže koně se budou mít chvíli líp,než proběhne kontrola,která uvidí seno,slámu a rádoby přístřešky a řekne ok,a odjede..a pak už je jen a jen na vašem svědomí,jak to bude pokračovat dál..jestli ty koně nakrmíte tak,jak si zaslouží,aby pak každou zimu nevypadali jak z kocentráku,nebo zase po utichnutí necháte koně strádat a budete si jen vozit zadky na hubených koních..co veterinařka řekla na hříbě?Určitě řekla,že je 100% zdravé že?
A jen tak mimochodem,ne,nejsem nejchytřejší na Žatecku,jak jste psala,jen mi není lhostený osud zvířat,které trpí..o vaší ,,stáji" jsem nikdy od žadného koňáka neslyšela nic hezkého,takže reklamu a pověst jstr si udělali sami..za to můžete děkovat jen a jen sobě..
A proč jste k Zuzaně přestala chodit,když je to tam tak fajn?

4.2.2019 20:47

Vážená,
Vy pořád píšete jak se vše staví. Nemělo to být postaveno už před zimou nebo i dříve. Vždyť koně chováte léta. A měli jste i staré koně, kteří jak píšete umřeli stářím.
Nedovedu si představit starého např. 27 letého koně chovaného v těch Vašich podmínkách, když hodně mrzne, fouká a prší.
Víte vůbec jak vypadá kvalitní trojstranný přístřešek. Nějaký box je nutné mít i na pastvině pokud kůň onemocní, nebo se zraní a je potřeba ho zavřít. Pořád se neohánějte tím, jak Vám všichni ubližují a jsou neznalý poměrů u Vás. Pošlete tedy fotky těch trojstranných nastlaných přístřešků v každém výběhu, kde máte koně. Vašich zásob sena a fotky těch koní. Pak se nemusíte pořád nějak obhajovat a rozčilovat. Zabere Vám to pár minut. Bahno neřešte je teď všude, ale každý chovatel ví, že by měl mít nějakou zpevněnou plochu třeba před těmi přístřešky. Než budete někoho napadat, přečtěte si nějaké články o chovu koní venku třeba na Equichannelu. Pochybuji o Vašich znalostech a vědomostech. Ten veterinář měl na hříbě přijet už dávno, ale stejně Vám neveřím.

4.2.2019 23:26

Dotaz napsal(a):

Dobrý den, chci vás upozornit, že jste stáj napadl/a nejspíše za cizího koně. Všechny koně jsem pomáhala nastrojit a obstarat. Klisna za ně jela jenom jedna a nánosník měla klasický černý a jela ve fialové sadě.

4.2.2019 23:51
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Dobrý den, chci vás upozornit, že jste stáj napadl/a nejspíše za cizího koně. Všechny koně jsem pomáhala nastrojit a obstarat. Klisna za ně jela jenom jedna a nánosník měla klasický černý a jela ve fialové sadě.

A píšu, že se jedná o vaši stáj? Vyjadřuji se k účastníkům Huberta. Na začátku píšu JEN TAK MIMO TÉMA, což znamená, že je to mimo toto probírané téma....

A nikoho jsem nenapadla, jen jsem komentovala to, co vidím.

Neregistrovaný uživatel

5.2.2019 04:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Nějak nevím zda má cenu se se slečnou bavit dál pojede tu svou. Ona má koně celkem v pořádku. Zuzana jí vtlouká do hlavy tu její pravdu a že to dělá správně. Nevím kolik slečně je let ale dokud bude mít koně v pohodě tak si myslím že to neuvidí. Ani ona ani její matka. Koně jsou chudáci a odnáší to to hříbě.

Boxy a přístřešky měli dávno stát. Na bývalé stáji sice nebyli přístřešky ale koně na noc byli v boxu. A věřte nebo ne chodili rádi. Kolikrát byli vypáskovaný u branek a domů hnaly.

Nicméně jsem názoru že u kvalitního pastevka by měli nějaké boxy být pro případ nemoci koně. Chtěla bych vidět jak by tato stáj řešila třeba koliku nebo Laminitis.

Na bývalé stáji jsem se setkala s kobylou která byla po schvácení a pak se schvátila znovu. Byla kovaná a pod sedlem kulhala. Ale jinak výživově ok dokonce skokově aktivní. Tohle jsem sice ráda neviděla ale můj kůň to nebyl. Při schvácení byla zavřená na boxu. A zdůraznuji že jsme měli velkou pastvinu travnatou. Opakovaně se začala schvacovat až když jí odkoupil ustajovatel a začala po letech pracovat pod sedlem. Na fotu je to ta hnědka

Neregistrovaný uživatel

5.2.2019 04:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Když náš kůň trpí bolestmi z toho že stojí a žere, pak nechci asi vidět bolest kobyly kterou máte když na ní ještě se svojí váhou skáčete😉 Věřím že kobyle to asi není moc příjemné.
Proto zrovna vy, nemáte co soudit naše koně. 👌

Váš koník trpí bolestmi ne z toho že stojí a žere ale z toho kde stojí a jaké následky schvácení zanechalo. Víte vy sakra vůbec jak je pokles nebo rotace kopytní kosti pro koně bolestivá? Stoupněte si na střepy. Choďte v nich a jezte. Myslím že by jste taky rychle zhubla. čím nižší hmotnost tím méně tlaku a bolesti.

zde máte RTG snímek kopytní kosti.

korektní vs pokles

zdroj: http://www.zdravakopyta.snadno.eu/neco-anatomie.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík