Co všechno je v ČR v pořádku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2016 07:59
canka

XXX.XXX.33.9

Zasílám fotografie koní, které jsme včera nafotili na místě, kde veterinář a kontrola z KVS prohlásili, že zvířata jsou naprosto v pořádku. Je toto normální?
Poslala jsem tedy fotografie přímo na ředitelství KVS pro Ústecký kraj a též na stránky televize Prima a doufám, že s tímto otřesným případem pohneme...doufám, že se opět nedozvíme, že koně jsou v pořádku...což už od jasného pohledu nejsou..jak jednat dále?

2.5.2016 08:04
polárka.15

XXX.XXX.224.232

Bože můj..

2.5.2016 09:43
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Odkud koně jsou? Majiteli jejich stav připadá normální nebo ví, že koně nejsou OK? A na vině je nedostatek peněz, duševní stav majitele, ...? Asi bych zašla i za starostou obce, případně na místní policii. Pokud nepomůže KVS, což je tedy dost hrozné / je to jejich práce sakra/, někdy pomůže vytrvalý nátlak místních. Ještě by bylo dobré kontaktovat nějaký nejbližší koňský útulek nebo podobné zařízení, budou mít více zkušeností.

Pokud by byla s majitelem domluva / vypadá to, že se jedná o větší množství koní/ můžeme pár z nich nabídnout dočasnou péči.

2.5.2016 10:05
azo

XXX.XXX.125.186

Ježišmarjá...to jsou z KVS slepí, či co?

2.5.2016 10:13
ustulina

XXX.XXX.22.113

Chuděry :( kdo tam byl? (jako za kontrolora)
S KVS Ústeckého kraje mám dobrý zkušenosti - co jsem nahlásila, to řešili, ikdyž s jedním psem se to táhlo snad půl roku - to mi bylo vysvětleno, že oni po zjištění "závad" dávají podnět na město a už s tím moc nenadělaj... nevím...?
Jinak pozor na ty fotky, něco jsem zjišťovala, a fotit na cizím pozemku je snad trestné - jakože když vás soused vyfotí na zahradě, můžete ho žalovat, zda se to vztahuje i na zvíře? Jsme v Čechách, že... :( tak aby jsi nakonec nedostala pokutu ty :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2016 10:27

Nojo, na druhou stranu nepsala o koho se jedná, tak by to snad napadnutelné být nemělo..
Rozumím, jak to mají nejspíš KVS nastavené: koně měli v době kontroly seno, přístřešek a udělaná kopyta (ta jako jediná nevypadají tristně), takže je všechno v pořádku... je fakt hrozné, že je to tady pořád tak zamrzlé a neflexibilní, co se korekcí týče. Nefungují kontrolní složky, soudy mají letité prodlevy i v případech, které je třeba řešit okamžitě...ale to tu můžeme jen brečet na netu, s tím asi moc nenaděláme
Super, Canko, že to nenecháváš být! Držím palce, ať se něco pohne!

hanulinka

2.5.2016 10:44
hanulinka

XXX.XXX.17.204

S timto pripadem to nesouvisi, protoze zde jsou viditelne v otresnem stavu vsichni konici
aale-
meli jsme ustajeneho valaska na doziti-ct-28 let, nic ho nebolelo, ale jinak zu byl v dost spatnem stavu, uz neprelinaval, byl matny, prestoze se pohyboval po ohrade se stadem-svalstvo zadne, tedy trcely mu take vsechny kosti, a to, ze mel brisko davalo jeste vic vyniknout tenkemu krcku a opadlemu-stareckemu svalstvu.
jadro-tedy masch s troskou medu dostaval 4x denne-po troskach, tak, aby to zvladl zbastit, do toho vitamix, a trosku oleje -zu mu chybelo par zubu, takze jsme masch varili-ne kupovany instantni.
k tomu i obilne klicky.
myslim, ze konik prezevsechno a prez svuj stav byl spokojeny, bez bolesti a stale mel jeste radost ze Zivota.
ale proste vypadal jako zchatraly dedecek, no.

a to k nam lide taky chodili-prestoze ostatni kone vsichni napapkani a leskli-a rikali nam...to mu nemuzete dat trosku vic nazrat?
a nemuzete se o nej lepe starat?
a poradne vycistit-vzdyt je sedivej...
a proc je porad v ohrade a netrenujete s nim, on by se nasvalil (ohrada 20 hektaru pro 10 koni)
my na vas zavolame kvs..
tak zanedbany kun...
no a co, ze ma skoro 30 roku, to neni duvod, aby vypadal tak spatne-taky jsme videli 30 leteho ponika a vypadal normalne..
atd...

v 29 letech konikovi zacaly selhavat ledviny a stav se zhorsil, tak jsme ho Doma na louce za pritomnosti majitelky uspali.

s pripadem koni zadavatelky to nesouvisi, ale jinak-nekdy lide soudi predcasne a bez vedomosti.

2.5.2016 11:33
peggi16

XXX.XXX.41.2

ustulina napsal(a):
Chuděry :( kdo tam byl? (jako za kontrolora)
S KVS Ústeckého kraje mám dobrý zkušenosti - co jsem nahlásila, to řešili, ikdyž s jedním psem se to táhlo snad půl roku - to mi bylo vysvětleno, že oni po zjištění "závad" dávají podnět na město a už s tím moc nenadělaj... nevím...?
Jinak pozor na ty fotky, něco jsem zjišťovala, a fotit na cizím pozemku je snad trestné - jakože když vás soused vyfotí na zahradě, můžete ho žalovat, zda se to vztahuje i na zvíře? Jsme v Čechách, že... :( tak aby jsi nakonec nedostala pokutu ty :(.

Focení na cizím pozemku trestné není, to by se nemohlo fotit vůbec nic jen doma u baráku. Nesmí se fotit lidi, resp. nesmí být k poznání, ze zákona jsou ale různé výjimky, např. reportážní atd. A taky je jasné, že by se nemělo špiclovat s foťákem u sousedů, mají právo na soukromí, holt je to všechno popsané v občanském zákoníku.
Tady zadavatelka nic neporušila...aspoň jsem si nějakých lidí nevšimla, jen té hrůzy.
Možná to i nahlásit na polici, ale předem si opravdu zjistit skutečný stav, poptat se, co jsou to za koně...chudáci teda vypadají hrozně, nechápu, jak to někdo může dopustit. Když nezvládám, tak nechovám...pokud je na vině majitel, řešit by se to mělo.

2.5.2016 12:33
2.5.2016 12:33
koně

XXX.XXX.205.252

Je to celé nějaké divné.To je útulek pro staříky? Nebo soukromý "chov"?
Proč si někdo evidentně dal práci s poměrně slušnými ohradami a ohrádkami.Zánovní páska i kolíky.Aby mohl koně oddělovat.Pravděpodobně mají i zdroj a elektriku, protože jinak už by tam koně nezůstávali, myslím.
Jsou tam i přístřešky.
Co se dá vidět na fotkách, tak ani nikde u koní není abnormální bordel, o který by se mohli zranit.
Tak proč jim ten majitel či provozovatel nedá nažrat a občas je neopucuje?
Měl představu, jak je prima mít doma koně, protože ho to nebude nic stát.Nemusí tedy drahému zlému ustajovateli nic zbytečně odevzdávat?Zakoupil tedy ohradníky, o jejichž cenách neměl tušení, čímž se finančně vysílil a na žrádlo nezbývá ?

Neregistrovaný uživatel

2.5.2016 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

canka napsal(a):
Další..

Prosímtě mohla bys mi do zprávy napsat odkud to je? Buď iniciály nebo místo pokud si jinak ani ve zprávě netroufáš.. protože pokud je to ta osoba co myslím... smajlík

Nanny

2.5.2016 18:40
Nanny

XXX.XXX.199.180

Připojím se s dotazem. O víkendu jsme byli na výletě a v jedné obci jsme na obrovské ohraničené louce viděli jednoho koníka. Byl tam sám, neměl tam ani vodu ani seno, byla tam teda vysoká tráva. Kůň měl místo hřívy dredy, ošklivou srst, byl strašně hubený a stál tam v té trávě úplně sám, mimo obec, jako by ho tam někdo zapomněl. Nejhorší pohled byl na koně, který stojí v trávě a vůbec se nepase, prostě tam stál, skloněnou hlavu, jako by už ani neměl chuť do života. My jsme jenom procházeli, takže vůbec netuším, komu by mohl patřit, ale od té doby na něj pořád myslím a přemýšlím, co by se v takovém případě dalo dělat. Můžu to nahlásit na tu KVS, i když neznám majitele? Nebo někde jinde?

2.5.2016 19:41
jazzinka

XXX.XXX.206.91

Nanny napsal(a):
Připojím se s dotazem. O víkendu jsme byli na výletě a v jedné obci jsme na obrovské ohraničené louce viděli jednoho koníka. Byl tam sám, neměl tam ani vodu ani seno, byla tam teda vysoká tráva. Kůň měl místo hřívy dredy, ošklivou srst, byl strašně hubený a stál tam v té trávě úplně sám, mimo obec, jako by ho tam někdo zapomněl. Nejhorší pohled byl na koně, který stojí v trávě a vůbec se nepase, prostě tam stál, skloněnou hlavu, jako by už ani neměl chuť do života. My jsme jenom procházeli, takže vůbec netuším, komu by mohl patřit, ale od té doby na něj pořád myslím a přemýšlím, co by se v takovém případě dalo dělat. Můžu to nahlásit na tu KVS, i když neznám majitele? Nebo někde jinde?

Nahlásit to samozřejmě můžete, pozemek stačí označit slovně nebo třeba šipkou na mapě stažené z netu. Majitele zjistíte na www.cuzk.cz (pokud nevíte žádné číslo, dejte nahlížení do katastru - mapa- zadejte obec, pak když kliknete dole na liště na "kn" a pak na příslušný pozemek, ukáže se vám majitel).
Akorát pozemek může být pronajatý a kůń jak už tu bylo uvedeno může být jen starý apod., takže osobně takovéhle "hurá akce" moc nepodporuji a spíš bych se tam nejdřív zajela podívat znovu a trochu se poptala v hospodě, než bych podávala podnět.
Máme taky velkou pastvinu, část s celkem vysokou trávou mají pro sebe oddělenou dva staří koně právě proto, aby se mohli napást dosyta. Zejména o víkendu není neobvyklé, že mladší koně jsou na závodech nebo zrovna na vyjížďce a ve výběhu zůstane jeden starý kůň sám (druhý ještě chodí pod sedlo). Proto bych nesoudila podle jedné cesty kolem...

2.5.2016 22:33
canka

XXX.XXX.33.9

Byla jsem v práci, dříve jsem napsat nemohla. jedná se o 6 koní nacházejících se v obci Stekník, poblíž města Žatec, okres Louny. Majitelem by měla být Zuzana Kyselicová(teď vdaná Marešová myslím). Lidi ve vesnici nechtěli vůbec mluvit, báli se, aby někde nefigurovali a neměli problémy se sousedy...moc jsem toho z místních nedostala...potřebuji se dopátrat toho, který veterinář řekl, že zdravotní stav koní je v pořádku a jaký inspektor tam byl na kontrole. U koní mají několik balíků plesnivé slámy za plotem, a jen jeden balík sena, zabalený, zjevně kvůli kontrole, kdyby přijela, protože ty koně neměli absolutně co jíst...strašný pohled...pokud KVS nezakročí, podám trestní oznámení...dá mi KVS nějak vědět, že bude na tomto místě probíhat kontrola na základě mého udání?

Neregistrovaný uživatel

2.5.2016 23:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Pokud nedáváš anonymní tak ano měli by ti to dát vědět.

3.5.2016 05:11

Ten link, který jsem dávala výše, je jasný a přesný návod, jak postupovat při podezření na týrání.
Kam hlásit, jaký bude další postup, co ohlídat, jaká to může mít rizika a vývoj, jaké paragrafy to řeší.
Článek zpracovala Katka Lipinská, redaktorka EQ, nepochybně s právníky. Opakuje se to co chvíli, EQ se v několika kausách angažoval ( Rolinka, Chvojen, Achalové, Miata...).

3.5.2016 08:12
canka

XXX.XXX.33.9

Děkuji Žofré, článek jsem pročetla. Podle těchto informací je nejrychlejší cestou podání písemného udání na KVS, pod kterou místo spadá, což jsem udělala, takže obecní úřad a policii zatím vynechám. Udání jsem podala pod svým jménem, takže doufám, že mě informují. Ráda bych věděla, co bude dál, abych podle toho pokračovala. Pokud opět někdo z veterinářů řekne, že zvířata jsou v pořádku, tak to už by přece nebylo normální...není to útulek pro koně, je to v uvozovkách normální soukromý chov. Podle informací, co mám, je na koních dokonce ježděno!Majitelka nebydlí v místě, kde koně má, údajně tam dojíždí jednou denně krmit. Ovšem podle výživného stavu koní opravdu velmi velmi nedostatečně. My jsme na místo přijeli v půl druhé, nikde ani živáčka ani stopy, že by třeba ráno seno dostali...Proto jsme(já vím, že se to samozřejmě nesmí, ale kdyby jste ty koně viděli na živo, ty jejich zlomené výrazy) vlezli na cizí pozemek, rozervali tam balík sena a po nafocení jsme koním dali do těch výběhů seno...ne moc, protože jsem se bála, jak by to ty hladový žaludky zvládli, prostě každému menší kopku..a ano, nechápu, když mají na ohradníky a plastové sloupky, které vypadají dobře, že nemají na to, aby nakoupili dostatek sena pro 6 koní. Koně jsou rozdělení na části,4 jsou v horších podmínkách(opravdu v těch výbězích stojí v hovnech a jinam, než do hoven si lehnout nemohou) u nějakého starého zničeného baráku, další 3 jsou o kousek dál ve vesnici(takže 7 koní, ne 6 jak jsem výše mylně uváděla), ty mají ve výběhu sucho, ale bez jídla...a už vůbec nechápu kováře, který tam podle stavu kopyt očividně nedávno byl kopyta strouhat, jak může s čistou hlavou jet takováto zvířata pravidelně strouhat a nic s tím do pr.ele neudělat!Ale ani nikdo z okolí, všichni se bojí, nevím proč...

3.5.2016 08:39

Takhle koně "provozují" buď lidé duševně nemocní nebo slabomyslní a neempatičntí, nebo naopak lidé inteligentní průměrně i více, ale anetičtí zcela. Duševně nemocný člověk nebo člověk inteligentní, ale zcela anetický, může zareagovat na jakýkoli "tlak" i dosti agresivně a neadekvátně, strach okolí chápu.

Zveřejňování takovýchto fotek a caus je ale podle mého dobré, protože ti volení činitelé pověřené obce, vetové píšíci posudky, KVS různě postupující a i "zájemci o ježdění" na takovýchto skeletech dostávají jasný názor "veřejnosti"- že tohle prostě ne, veřejnost zas dostává jejich jména, kotlinka je malá a pokud s něčím jasně nesouhlasím, stačí často, když se od toho jasně a důsledně distancuji zcela / nekoupím od takového člověka službu nebo cokoli, nevolím ho nikam, upozorním linkem na netu na jeho účast v podobné kause- takže se nepostavím na startovní čáru závodu s pedex, nekoupím koně ani kozu z Rolinky a nezaplatím si tam ustájení, atd. /
Takový postup je pro dotyčného citelnější než oficiální "trest", který často ani nepřijde.

" Jezdící" a " pomáhající" z takovýchto míst často nejsou z kategorií těch "provozovatelů", jen ještě nedošli k tomu, že tohle je za a tudy ne- na ranč MIata upozornila veřejnost EQ též holčina, která si tam pronajala koně. Takoví pak v čase týdnů svůj postoj přehodnotí a přístup a chování změní, což je ok- blbosti děláme všichni, v lepším případě se z nich poučíme a neopakujeme je.

3.5.2016 08:51
jiras

XXX.XXX.158.150

Ahoj, vermikompostování doporučuji všem. Vermikompostér mám v paneláku na balkoně i na chalupě na zahradě a vše funguje moc pěkně. Násadu žížal jsem pořídil na www.ZIZALOV.cz, zakoupil jsem násadu kalifornských a hnojních žížal a chovám je společně. Žížaly se krásně množí a využívám je se synem i na rybaření...hezký den. Franta.

3.5.2016 09:36
ustulina

XXX.XXX.22.113

canka napsal(a):
Děkuji Žofré, článek jsem pročetla. Podle těchto informací je nejrychlejší cestou podání písemného udání na KVS, pod kterou místo spadá, což jsem udělala, takže obecní úřad a policii zatím vynechám. Udání jsem podala pod svým jménem, takže doufám, že mě informují. Ráda bych věděla, co bude dál, abych podle toho pokračovala. Pokud opět někdo z veterinářů řekne, že zvířata jsou v pořádku, tak to už by přece nebylo normální...není to útulek pro koně, je to v uvozovkách normální soukromý chov. Podle informací, co mám, je na koních dokonce ježděno!Majitelka nebydlí v místě, kde koně má, údajně tam dojíždí jednou denně krmit. Ovšem podle výživného stavu koní opravdu velmi velmi nedostatečně. My jsme na místo přijeli v půl druhé, nikde ani živáčka ani stopy, že by třeba ráno seno dostali...Proto jsme(já vím, že se to samozřejmě nesmí, ale kdyby jste ty koně viděli na živo, ty jejich zlomené výrazy) vlezli na cizí pozemek, rozervali tam balík sena a po nafocení jsme koním dali do těch výběhů seno...ne moc, protože jsem se bála, jak by to ty hladový žaludky zvládli, prostě každému menší kopku..a ano, nechápu, když mají na ohradníky a plastové sloupky, které vypadají dobře, že nemají na to, aby nakoupili dostatek sena pro 6 koní. Koně jsou rozdělení na části,4 jsou v horších podmínkách(opravdu v těch výbězích stojí v hovnech a jinam, než do hoven si lehnout nemohou) u nějakého starého zničeného baráku, další 3 jsou o kousek dál ve vesnici(takže 7 koní, ne 6 jak jsem výše mylně uváděla), ty mají ve výběhu sucho, ale bez jídla...a už vůbec nechápu kováře, který tam podle stavu kopyt očividně nedávno byl kopyta strouhat, jak může s čistou hlavou jet takováto zvířata pravidelně strouhat a nic s tím do pr.ele neudělat!Ale ani nikdo z okolí, všichni se bojí, nevím proč...

Když jsem "řešila" koně, který byl v dost podobném stavu, ale ještě k tomu měl půlmetrová kopyta. Objevila jsem ho v neděli, pondělí ráno jsem volala příslušnému kontrolorovi a ještě v pondělí odpoledne tam jeli.
Do zprávy ti pošlu číslo na kontrolorku Žatecka, tak jí zavolej - já bych jí zavolala, ale co jí povím? že jsem viděla nějaký fotky a jedna paní povídala, to je o ničem, ty jako očitý svědek máš větší váhu.

hanulinka

3.5.2016 09:55
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Kazda kvs nepostupuje stejne
take jsem mailem jednou poslala udani, do mailu jsem uvedla moji plnou adsresu-pro pripad pisemneho kontaktu pres postu, ale i moji email adresu
popsala jsem stav koni a misto kde se nachazi
bylo tehdy minus 20, mraz az prasti, kone bez vody, bez sena, bez pristresku -6 koni v male ohradce
majitele prijizdeli jednou denne krmit-kupicku sena u ktere se kone dokopali, nazrali se 2, napojili kone-2 kyble vody na 6 koni-pry se nazerou snehu-ktery temer nebyl, jen poprasek
kone v silenem stavu.

kvs presto nereagovala ani mi nenapsali zadnou reakci.
kdosi mi rikal, ze uz tam byli loni, a ze to naznali v poradku.
jen slepy a choromyslny muze neco takoveho nazvat v poradku.
otec majitelky koni je mistni vetsi podnikatel, tak si myslim, ze spis bude Problem tam.
proste prachatym a mocnym projde vsecko-vsude maji kamarady, a nebo si kamarady koupi.

hrozne.

3.5.2016 12:06
koně

XXX.XXX.205.252

canka napsal(a):

Asi to bude nějaká osoba, co si pořídila koně a drží se moderního trendu, že seno se má pečlivě odměřovat a na deka dávkovat a jádro za žádnou cenu nedávat.
Takhle se to přece pořád a všude propírá na internetu.Třeba má pocit, že kdyby dala sena balík, své koně rovnou zabije.Nebo budou obézní, a z toho jim hrozí civilizační choroby
Osobě, která nemá peníze, ani chuť a třeba ani čas denně jezdit tahat tuny sena do ohrádek, se takovýto trend určitě zalíbil a bystře ho převzala.
Návazně nemusí vyvážet tuny hnoje, když nežerou.
A pokud u ní jezdí nějaké dívčiny, které se učí, klidně to takhle může provozovat, dokud koně neumřou.A následně si nechá darovat jiné, a jede dál.
Teď vážně, jak tam má řešenou vodu, ta osoba?Když koně málokdy žerou, třeba pijou méně.Ale aspoň jednou za den by jim napít někdo měl dát.Vidím jakousi vanu v pozadí a pár černých plastových kyblíků.To musí někdo naplnit, občas.

3.5.2016 13:56
jazzinka

XXX.XXX.41.2

canka napsal(a):

I když jste podala podnět pod svým jménem, povinně vám dají vědět jen výsledek šetření a to ještě podle toho, jestli jste o to výslovně požádala v podnětu. Ale obvykle bývají celkem vstřícní a když si zavoláte a zjistíte, kdo to řeší, můžete se domluvit, že vám dá vědět, až tam pojedou.
Docela záleží na konkrétním pracovníkovi, když jsem podávala podnět já, byla příslušná pracovnice na dovolené a "záskok" se tím evidentně nehodlal zabývat. Jakmile se vrátila ta správná, daly se věci do pohybu, druhý den následovala kontrola a na místě bylo rozhodnuto o odebrání části zvířat. Mezitím jsme se obrátili ještě na policii a ta jednala taky dost iniciativně, bohužel o trestný čin jde až když zvířeti vzniknou trvalé následky, takže samotná "hubenost" pro trestní stíhání nestačí.

3.5.2016 22:29
canka

XXX.XXX.33.9

Děkuji moc Ustuline za kontakt, ihned zítra tam zkusím zavolat a na něčem se domluvit. Zkusím též poprosit o možnost být u kontroly, či aspoň dozvědět se výsledek. je to pro mě důležitý už jen z toho důvodu, že všichni kolem o tom ví, a nikdo s tím nic nedělá. Ukázali jsme fotky veterinářce mající na starost zvířata v Chomutově v zooparku a říkala, že minimálně dva ty koně jsou již zralý na kapačky, a krmení 5x denně malinkými dávkami, že jejich žaludek už bude mít vážné problémy...
Naprosto souhlasím s Žofré, ty lidi nejsou normální a musí být duševně nemocní...copak nevidí stav těch koní? O této dívčině jsem už jednou slyšela, uhnala koně, na následky jejího jednání zemřel...bohužel nevím, zda za to měla postih...zjistila jsem, že majiteli pozemku, kde se koně nachází, je jmenovaná Zuzana Marešová(za svob. Kyselicová) a její otec p. Kyselica...na koho jsou koně přesně psaní nevím, ale lidí z vesnice, kteří aspoň něco řekli, tak tvrdili, že majitelkou je přímo ona...též jsem se dnes dozvěděla, že ta Zuzana tam koupila dům, prý teď někdy a začínají ho rekonstruovat...takže by u koní měli být každý den...pochybuji, že to situaci změní...ale říkám si, jak je možné, že na koupi domu a jeho splácení a rekonstrukci peníze mají, a na žrádlo pro koně ně...nechápu to... voda je tam řešena ve větších plastových nádobách a v kýblech, tu koně měli, té mají majitelé zřejmě dostatek...aspoň něčeho...balík sena opravdu jeden...jenže pokud se ta kontrola nahlásí předem, bojím se toho, jak rychle seno pořídí, naházejí ke koním a budou se tvářit naprosto svatě...ale přece rozumný inspektor a veterinář podle stavu koní musí posoudit, že je tam něco špatně...No prostě zítra zavolám, a dám vědět, jak to pokračuje..

4.5.2016 10:55
canka

XXX.XXX.33.9

Našla jsem fotky, jak původně vypadali někteří z těch koníků...jedná se o toho nejhůře vypadajícího šedého huculíka, černého poníka a ryzáka, asi ČT...vypadali hezky a spokojeně...když se o ně starala, proč to teď nechala dojít tak daleko, nechápu...vkládám foto...poslední foto je zmiňovaná Zuzana Marešová(Kyselicová) - HRDÁ majitelka koní.

4.5.2016 11:06
canka

XXX.XXX.33.9

A nyní jsem mluvila tedy s MVdr. Schořovou, která má na starost Žatecko, podnět už se k ní dostal. Jak jsem v neděli večer odeslala zprávu s fotografiemi na ředitelství KVS, hned v pondělí ráno jí případ byl prý přeposlán k řešení. Nabídla jsem jakoukoliv pomoc, i že zašlu klidně původní foto, jak zvířata vypadala, adresu atd...poděkovala, řekla, že nejdříve se na místo musí podívat. Když jsem poprosila o to, zda by mi pak dali vědět, jak kontrola dopadla, paní s tím neměla problém. Tak snad vše dobře dopadne...

4.5.2016 12:32

Čiky, " tarpan", koukla jsem po síti. Nezkoušela jste se spojit s majitelkou, v čem je problém?

5.5.2016 09:44
marketka

XXX.XXX.179.3

Nedávno jsem nahlásila na KVS špatný výživný stav koně a nevhodné podmínky pro psa na jednom statku.KVS mi odpovědělo, že to prošetří a dá mi vědět.Čekám už 2.týden, nereagují, nic..Nechápu.To už v nás není žádná lidskost?

5.5.2016 09:46
marketka

XXX.XXX.179.3

Vím, že když známou někdo udal na KVS, byli tam do dvou dnů a přitom její koně byli v pořádku..Tam hrála roli jen lidská závist.Mnou podaná stížnost je oprávněná k řešení a nic se neděje.

5.5.2016 10:16
canka

XXX.XXX.33.9

Žofré: Majitelku jsem nekontaktovala, protože profil stáje je 6 let starý, možná déle..na stránkách uvádí věk Kyselicové 22 let, dnes jí je 28 let...jediný kontakt je tam email a dost pochybuji, že ho někdo používá...alba fotek s koňmi jsou už také smazané..ona si je moc dobře vědoma, že je to špatně...kritika se na ní prý valí ze všech stran...
Marketka: Nesmíte se vzdát, volejte tam, nepište. Furt se ptejte. Já to tedy rozhodně nevzdám, ale snad, když KVS koně uvidí, nemůžou říct, že jsou v pořádku..pak už jedině to trestní oznámení...

5.5.2016 10:25
marketka

XXX.XXX.179.3

Děkuji.Paní veterinářce zavolám.

6.5.2016 06:56
6.5.2016 19:58
jazzinka

XXX.XXX.206.91

marketka napsal(a):
Vím, že když známou někdo udal na KVS, byli tam do dvou dnů a přitom její koně byli v pořádku..Tam hrála roli jen lidská závist.Mnou podaná stížnost je oprávněná k řešení a nic se neděje.

Ale to, že vám nedali vědět, neznamená, že už na kontrole nebyli. Jen vám pošlou až konečnou zprávu. Na to maj 30 dnů, pokud je tam potřeba místní šetření (což tady asi bude) tak 60. Musí proběhnout kontrola, oni z ní udělaj nějaký záěr, ten viník se k tomu bude vyjadřovat atd. Až když bude věc uzavřená, dají vám vědět písemně.

10.5.2016 14:03
canka

XXX.XXX.33.9

Tak případ týrání koní už se po okolí rozkřikl...KVS mi zatím vědět stále nedala, takže ještě na místě zřejmě nebyli...o víkendu se chystáme na místo opět zajet a zkontrolovat koně...ale teď k tomu hlavnímu...po tom, co se tu o případu dozvěděli místní koňáci, tak se zvedla velká vlna solidarity, co se pomoci koním týče...a tak tam má známá po domluvě s ostatními(byli ochotní pomoci se senem a krmením - každý by něco dal..), zajela a rozhodla se alespoň některým nejhůře vypadajícím koním pomoci...za 1 koně chce Kyselicová rovných 30 000, - Kč!za koně v tomto stavu!Bohužel, s tím nikdo nepočítal, tudíž zatím je to opět na mrtvém bodě..naivně jsme si mysleli, že by koně prodala za jateční cenu, když vypadají takto, že by se alespoň těm třem nejhůře vypadajícím pomohlo...já nemám slov...

10.5.2016 14:08
marketka

XXX.XXX.179.3

Bohužel.Tohle není vyjímka, že majitelé týraných koní na tom chtějí vytřískat-Stává se, že poté si koupí koně nové.Sakra, kdyby to tak šlo je zabavit.

10.5.2016 14:15

Díky za informace.
To je opakující se problém, u někoho se koně dostanou do takovéhoto stavu a nehodlá je darovat ani prodat za masovou cenu, lidem je jich líto, často koupí za cenu požadovanou, skládají se...dotyčný vydělá a koupí dalšího, který po čase končí stejne, majitel nedostane řádnou pokutu a zákaz chovu, ale celkem slušně z toho soucitu a bezmoci ostatních žije.
Pomohla by možnost zvíře v případě jeho akutního ohrožení hned odebrat a zadržet v prověřených podmínkách, do pravomocného rozhodnutí,. Pokud by bylo ve prospěch majitele, zvíře mu vrátit, ale až po uhrazení přechodné péče, pokud by byl majitel neodvolatelně vinen, ke zvířeti by ztratil vlastnické právo( + hlavně tenzákaz chovu dalších).
První takovýhle mediální případ, který jsem sledovala, byla Johanka, welš s těžkými vadami postoje zřejmě i v důsledku nevhodného držení, tak před 10? lety...asi by to šlo dohledat na EQ.Poslední byli na EQ koně z ranče Miata a tam to taky nebylo u majitelky poprvé, opět je " záchranářům"odprodala, než došlo k odebrání.

10.5.2016 17:01
canka

XXX.XXX.33.9

Je to strašné, co se dále dovídám...koní má dokonce 11!A jednu krávu, ty jsme neviděli, prý jsou zavření někde u ní na dvoře u toho koupeného baráku a nechodí ven! S koňmi prý byla 7. května v Žatci na Chmelfestu vozit děti!Jak je v tom může starosta podpořit?! Psala jsem nyní dopis starostovi s prosbou o pomoc...Žofré prosím, jak může v tomto případu pomoci starosta? Nějakou pokutou? Co mám dělat dále? Zítra zavolám na KVS pro vyjádření, zda-li už tam byli a jak případ pokračuje...asi musím směrodatně počkat na jejich vyjádření?
Jsem z toho zoufalá...kamarádka dnes kauzu a foto rozmázne na Facebooku, snad i to pomůže...

10.5.2016 17:59

Jo. A já nevím, vím jen to, co je v článku, na který jsem sem dávala odkaz, od K. Lipinské a EQ.
Víc zkušeností má redakce EQ, mezi čtenáři tam bývali lidé, kteří se různých kaus účastnili, už tam z nich není skoro nikdo a taky redakce už je v jiném rozpoložení než před deseti lety zkušeností, nicméně nakopírujte tam do sekce Koně v nouzi link na tuhle diskuzi, já už jsem ho tam s dovolením dala do diskuze pod článek koňské záchranky Týrání - co s tím, ketrý tam její člen dal někdy před týdnem a v diskuzi čte a reaguje, oni už toho taky viděli dost a mají zkušenosi z praxe
Pokud na EQ nemáte registraci, dám tan ten link já. Je tam od konce dubna případ z litovelska, koně odebraní, ale několik jich nepřežilo, předtím Valašské Meziříčí, vydáno rozhodnutí, ale majitel koně poschovával, uvázal je v lese...je toho moc.

10.5.2016 22:58
canka

XXX.XXX.33.9

To je neskutečný, kolik toho je...chudáci koně...je to tou dobou, že koně si dnes může koupit opravdu každý...ach jo...registraci na EQ mám, pokusím se tedy upozornit na to i tam
Nyní jsme se spojili s Koňskou záchytkou, zítra mi budou volat a bude se domlouvat, co se dá v této situaci dělat...kamarádka, co má už sama 4 koně, ale velké pastviny, by ráda koním též pomohla, dva by vykoupila k sobě, pokud by se s ní dalo domluvit s tou kr.vou o ceně koní...kontrola tam prý už opravdu byla, a kromě pokuty a příkazu postavit boxy, koně shledali v pořádku..to není možný...zítra tam zavolám a uvidí se...dokud to neuslyším, neuvěřím, že nějaký vet řekl, že koně jsou v pořádku.

Katemal

10.5.2016 23:16
Katemal

XXX.XXX.168.58

Znam "lepsi" kde se delaji vyjizdky ve velkym... Proste byznys za kazdou cenu... Lidi nepoznaji, ze se kone nemaji, jak by meli, kdyz nemaj zkusenosti. Proto tam vsichni jezdi stastni a podporuji je v tom byznysu... A kone dale stradaji ve velkem poctu, zerou plesnivy seno nebo slamu, nemaji vodu, obcas jim tece voda v potoku, odcerveni dvakrat do roka injekci, kone maji na to alergicky reakce, nevadi, dame je na vyjizku, at aspon vydelavaj..

11.5.2016 08:27

Ono to upozorňování ma smysl minimálně v tom, že lajky a začínající dostávají informace, co je špatně a proč, třeba že se na takovéhle skelety nesedá. Taky jsem se vozila za podmínek, kde bych to už dnes neudělala, i na poutích třeba. Ono by pak stačil leckdy ten tlak veřejnost ( třeba jen tím, že vybírám, kde si službu koupím a s kým pojedu na akci).

kerri

11.5.2016 09:41
kerri

XXX.XXX.4.49

Co takhe přímo podání trestního oznámení s podezřením na týrání zvířat na jakékoli služebně PČR, ale to už musí oznamovatel mít dost velkou osobní odvahu a možnosti... KVS mohla řešit podnět na špatné krmení, ustájení bez přístřešku, špatný stav kopyt atd. Pokud toto majitel (chovatel- za stav zvířate odpovídá ten, který ho má v držení, čili se o něj v danou dobu stará) napravil po nařízení ze strany KVS, logicky úředník naznal, že TYTO věci jsou v pořádku. Nemá, zatím, bohužel jinou možnost z pozice úředníka, než čekat na další podnět nebo jako občan sám za sebe jít třeba na tu policii... Řešili jsme případ, kdy se vezl kůň, doslova utýraný (třeba ještě někde najdete "případ Berušky"), nejdříve na nás a organizaci, která si nás najala bylo podáno tr. oznámení pro krádež, načež organizace okamžitě podala trestňák za týrání. Byl odsouzen s podmínkou a zákazem činnosti, ale za pár měsíců se všem smál do očí jako úspěšnýchovatel dobytka na výstavě. Tady měl přijít znovu úředník i s policistou a v želízkách ho přede všema odvést za maření úředního výkonu (stejně jako feťáka za volantem auta, když mu byl odebrán řidičák... Ano, sice feťák za volantem ohrožuje životy lidí, ale odsouzený "chovatel" ohrožuje životy zvířat...).

11.5.2016 09:46
marketka

XXX.XXX.179.3

KVS má na vyjádření 30 dní, jak psal někdo nade mnou.Já tam stejně volala ( i když nešlo přímo o týrání zvířat, ale nelíbily se mi podmínky a jiné věci).Kontrola byla na místě 3 dny po podání stížnosti.Volala jsem tam asi za 10 dní od podání a paní doktorka mi vše ochotně vysvětlila a vzápětí mi poslala výsledek šetření na mail.Tak doufám, že psík konečně nebude ležet uvázaný přes noc na holé zemi -neměl jinou možnost a nebude na něj v noci sněžit, koním pod zákazníky vystrouhají kopyta, vymění lepší sedlo za ruplé a nakrmí plnáska.

11.5.2016 10:09

Díky, kerri- tohle je to, o čem jsem m!uvila, každá causa jede svépomocí a s lokálním folklorem. Čanko, kerri je ze záchranky.

Držím se kuchařky pro tyhle případy od KatkyK.viz link nahoře.
Uvádí, že problém má dvě roviny1.pomoc zvířeti 2. Potrestání majitele

Nejsem vet, ale ty nejhorší skelety vypadají akutně( to by měl podepsat nějaký vet).
Nejrychlejší cesta pomoci akutně ohroženému zvířeti je podle článku žádat na obci s rozšířenou působností aby využila svou možnost nařídit předběžnou ochrannou péči, ještě před řádným rozhodnutím, u kterého nějakou dobu řízení trvá. Učinit tak může obec " z vlastní iniciativy" nebo na návrh KVS, využijr paragraf 28c dle článku. Nejprve začít realimentovat, až pak řešit papírování a co s majitelem.

Záchytka bude mít zkušenosti, čanko, o ty skelety se musí starat někdo, kdo umí realimentaci, hrozí refeeding syndrom, nelze těm zvířatům z dobrého srdce jen nakoupi krmení, ani seno není možné najednou neomezeně!

12.5.2016 13:56
jazzinka

XXX.XXX.41.2

canka napsal(a):
To je neskutečný, kolik toho je...chudáci koně...je to tou dobou, že koně si dnes může koupit opravdu každý...ach jo...registraci na EQ mám, pokusím se tedy upozornit na to i tam
Nyní jsme se spojili s Koňskou záchytkou, zítra mi budou volat a bude se domlouvat, co se dá v této situaci dělat...kamarádka, co má už sama 4 koně, ale velké pastviny, by ráda koním též pomohla, dva by vykoupila k sobě, pokud by se s ní dalo domluvit s tou kr.vou o ceně koní...kontrola tam prý už opravdu byla, a kromě pokuty a příkazu postavit boxy, koně shledali v pořádku..to není možný...zítra tam zavolám a uvidí se...dokud to neuslyším, neuvěřím, že nějaký vet řekl, že koně jsou v pořádku.

Pokud dostali pokutu tak evidentně vet neshledal, že jsou zvířata v pořádku. Ale možná vytáhli nějaký ten schovaný balík sena a odpřísáhli, že budou krmit víc. KVS (a obce) bohužel moc rádi zvířata předběžně neodebírají, protože jim pak někde musí zajistit bydlení a výživu, takže raději dají jen pokutu a nějakou lhůtu k nápravě stavu :-/
Zkuste ještě podat podnět na PČR, ti tam udělají kontrolu, prohlásí, že jde max. o přestupek a předají to k prošetření obci, ale hrozba trestního stíhání a další komplikace by dotyčnou mohly trochu popohnat k řešení situace.

13.5.2016 22:34
canka

XXX.XXX.33.9

Takže pro všechny, kdo tuto, kauzu, sledují...dnes mi přišlo konečně vyjádření od KVS:

V Ústí nad Labem dne 12.5.2016
Informace o řešení podnětu na týrání koní v obci Steklík, Louny
Vážená paní,
Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Ústecký kraj (dále jen KVSU) jako místně
a věcně příslušný orgán ochrany zvířat podle § 19 odst. (1) písm. b) zákona 246/1992 Sb., na ochranu
zvířat proti týrání, v platném znění (dále jen zákon), obdržela Váš podnět na prošetření podezření na
týrání koní v obci Stekník, Louny.
Inspektor KVSU provedl neohlášenou kontrolu v místě chovu za přítomnosti chovatelky. Při této kontrole
byl posouzen zdravotní a výživný stav chovaných koní i podmínky jejich chovu.
Provedenou kontrolou na výše uvedeném místě bylo prokázáno porušení zákona č.246/1992 Sb.,
na ochranu zvířat proti týrání, v platném znění, chovatelce byla uložena nápravná opatření a byl podán
podnět obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností k dalšímu řízení.
S pozdravem
MVDr. Petr Pilous
ředitel
podepsáno elektronicky

Takže dotyčná majitelka doufám dostala pokutu a nějakou výstrahu, budou jí počítám teď jezdit kontrolovat a dál? Co znamená pro ty koně to, že se podá podnět obecnímu úřadu k dalšímu řízení? Jak toto dál pokračuje prosím?
Kamarádka zkontaktovala manžela dotyčné a nabídla pro všechny jejich koně zdarma možnost zapůjčení velké pastviny s přístřešky a senem, než by se koníci dali dohromady..odmítli...

14.5.2016 04:19

Praktickou zkušenost nemám, podle článku Týraní koně z hlediska práva:
- máte odborný nález, že si nevymýšlíte a v pořádku to není
-příslušná obec dostala podnět, na který musí nějak reagovat, budou tam nějaké lhůty a možnosti( domluva majiteli?pokuta pár korun, často těžko vymahatelná?)
Pro koně se zatím v reálu nezměnilo nicto není vaše chyba, děláte maximum!

Pokud se chcete dál angažovat:
-podala bych na pověřenou obci písemně na podatelně žádost o neprodlené nařízení předběžné ochranné péče, zdůvodnění nález veta a stav zvířat, který je bezprostředně ohružující, hrozí úhyn.
Uvedla bych do papíru asi i možnosti 4ešení, tj nabízí se zkušený chovatel xx, že zvířata bezplatně ustájí na dobu yy, je?možnost převzetí Koňskou záchytkou za podmínek zz...prostě konšelé jsou lajky, neorientují se a určitě nechtějí herky domů a ani na odebranou zvěř nebudou chtít dávat obecní peníze.
Tímto postupem je šance dostat zvířata nejrychleji k jídlu.
- pak je otázka, co dál, jestli nechat jen na obci, a kvs a sledovat a v čase se na kvs domáhat kontroly nápravných opatřeni, nebo podat i na PČR.
Pokud byste cílila na trvalé odebrání, měla byste mít promyšleno, kam s nimi.

16.5.2016 13:03
canka

XXX.XXX.33.9

Zdravím...tak se mi ozval starosta té obce, zatím po mě chtěl jen přes email kontaktní adresu a telefon, takže snad tedy začne něco řešit. Stále jsem v kontaktu s koňskou záchytkou, abych věděla, co dál. Budou mi posílat nějaké podklady a návrhy, možná zkusí za dotyčnou zajet a domluvit odkoupení. Bývalá majitelka 2 koní, které Zuzaně prodala v těžké životní situaci se o této kauze dozvěděla a shání peníze na odkup zpět. Bohužel pochybuji, že je prodá. Prý ji tam hodí peníze a koně si odvede. Což bohužel taky nejde že..byla by to krádež...byl u mě dnes kovář, tak jsme to spolu řešili..viděl jí na nějakém vyzáblém koni na tom Chmelfestu, jak jsem již uváděla, kůň se prý sotva vlekl, ale nikdo nezakročil, protože to byla veřejná akce, a né akce pořádaná starostou. prý máme hlavně vytrvat a případ dovést do konce, protože jinak tam ty koně umřou hlady. Což samozřejmě vím a nevzdám to. jen mě mrzí, že nevím, co ta KVS jim vlastně dala za pokutu nebo za nápravu.

16.5.2016 14:19
kallisto

XXX.XXX.157.94

canka napsal(a):
Zdravím...tak se mi ozval starosta té obce, zatím po mě chtěl jen přes email kontaktní adresu a telefon, takže snad tedy začne něco řešit. Stále jsem v kontaktu s koňskou záchytkou, abych věděla, co dál. Budou mi posílat nějaké podklady a návrhy, možná zkusí za dotyčnou zajet a domluvit odkoupení. Bývalá majitelka 2 koní, které Zuzaně prodala v těžké životní situaci se o této kauze dozvěděla a shání peníze na odkup zpět. Bohužel pochybuji, že je prodá. Prý ji tam hodí peníze a koně si odvede. Což bohužel taky nejde že..byla by to krádež...byl u mě dnes kovář, tak jsme to spolu řešili..viděl jí na nějakém vyzáblém koni na tom Chmelfestu, jak jsem již uváděla, kůň se prý sotva vlekl, ale nikdo nezakročil, protože to byla veřejná akce, a né akce pořádaná starostou. prý máme hlavně vytrvat a případ dovést do konce, protože jinak tam ty koně umřou hlady. Což samozřejmě vím a nevzdám to. jen mě mrzí, že nevím, co ta KVS jim vlastně dala za pokutu nebo za nápravu.

Čanko... držím palce a smekám klobouk, že to nenecháváte být. Děkuji, že takoví lidé ještě jsou..

16.5.2016 14:46

Taky jsem s Tebou!

16.5.2016 15:44
canka

XXX.XXX.33.9

Díky děvčata!

16.5.2016 18:40
canka

XXX.XXX.33.9

Tak to vypadá na zvrat k DOBRÉMU! tak bývalá majitelka dvou koní ji dnes dala peníze a dva koně si opravdu odveze, do pátku už bude tady poblíž u kamarádky na pastvě a začnou je dávat do kupy. Jedná se koně na fotu v druhé sérii fotek, hned první fotka a o koně v druhé a třetí sérii fotek - hubený mladý hnědák. Což je skvělá správa. Po nátlaku na její osobu ze všech stran dnes Zuzana řekla, že je ochotna prodat toho nejhůře vypadajícího hucula a černého poníka, který má prý nějakou vadu srdce a je mu 20 let. O huculovi nic bližšího neřekla, tak nevím, jestli je zdravý a kolik mu je. Též by prý možná svolila k prodeji mladého poníka ryzáčka(na fotkách ten s kaštany hnoje na břiše). Rozhodující je samozřejmě cena, jakou řekne. Kamarádka by si vzala rezavého poníka, max. ale za 7000.-, protože náklady na nápravu koníka malé nebudou samozřejmě. Teď potřebujeme najít kupce pro černého ponyho tedy a toho chudáka hucula, ten je na tom nejhůř. Pokusíme se jí vysvětlit, že tito koně větší hodnotu jak 5000, - nemají, snad na to přistoupí. Kdyby jste věděli o někom, kdo by si chtěl aspoň jednoho z těchto koníků za tuto cenu koupit a měl by finanční a samozřejmě i vhodné chovatelské podmínky, dejte prosím vědět. Jdu obvolat známé, kteří mají dostatek pastvin a krmiva, zda by se tam místečko nenašlo. Samozřejmě ze začátku to nebude levná záležitost koníky dát do pořádku, o odčervení a očkování si tu můžeme nechat zdát, srst silně zanedbaná, a ten výživný stav...

16.5.2016 19:37

Canko, to je super zpráva. Snad je to jasné, ale stejně to "řeknu nahlas": nevím, do jaké míry je kamarádka znalá koňského zdraví, ale radši ať vše v počátku konzultuje s někým znalým těchto postupů (jak z chodící kostry udělat zase koně). Ať se ti koně nedodělají přemírou péče... nejlíp by to asi věděla ta koňská záchranka, jestli bude ochotná s tím pomoci svým know-how?

16.5.2016 20:20
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Jenom se bojim při rychlosti naší policie a uřadů aby to koně vůbec přežily

17.5.2016 21:04
canka

XXX.XXX.33.9

Hhippie neboj se, kamarádka již takto jednoho koníka zachránila, huculku na pokraji smrti, byla dlouho na kapačkách, než se z toho dostala...dnes je jí 26 let, sem tam povodí na 5 minut v kroku nějaké malé díťátko a jinak si užívá pastvin a klidu. Má sice propadlá záda, špatné nohy, ale na to, jak vypadala hrozně, je z ní dnes krásný starý kůň. Koně má čtyři a právě si řekla, že když jí manžel ještě nezabije, pomůže zachránit ještě tohoto jednohosmajlík A nezabije, tak je to dobrýsmajlík Jinak s koňskou záchrankou jsme stále v kontaktu, nabízejí pomoc formou umístění koní přes jejich FB stránky. Ovšem musíme se domluvit na podrobnostech. jen musíme jednat co nejrychleji, aby si to ta majitelka nerozmyslela.

18.5.2016 11:13
peggi16

XXX.XXX.41.2

Já opravdu nechápu, jak někdo nechá dojít věci až do takového extrému. Pokud nemám finance, zvíře prodám třeba pod cenou, případně dám do nájmu a budu doufat, že se situace zlepší a vezmu si ho zpátky. Tohle je fakt hnus a bohužel to není ojedinělé a jen u koní. Snad to koníci přežijí a někde budou dělat někomu radost a budou konečně spokojení. Majitelku bych zavřela až by zčernala. Ještě že se najdou dobří lidi, kterým to není lhostejné a snaží se pomoct. Canko, děkuji.

18.5.2016 13:28
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Tak super zprávy. Pokud tedy nemáte nikoho, kdo by si vzal hucula, nabízíme azyl, zaplatíme léčení.

19.5.2016 10:16
canka

XXX.XXX.33.9

Tak včera přijel osobně starosta obce k nám na poradu. Přiznal, že bohužel neví, jak mají vypadat adekvátní podmínky k chovu koní a co všechno je dobře a co ne. Takže jsme mu udělali pomalu dvouhodinovou přednášku s názornými ukázkami pastvin, přístřešků, kolik sena, odčervení, očkování, zuby, kopyta...chudák toho měl plnou hlavu . Důležité je, že byl velmi vstřícný, slíbil každotýdenní návštěvu u této rádoby chovatelky koní a dohled nad tím, aby bylo vše v pořádku. Co se týče nejhůře vypadajícího koně, šedého hucula, majitelka řekla starostovi, že ho moc prodat nechce, že chtěla, aby u ní dožil HEZKÝ důchod...no já šla do kolen...tomuhle říká hezký důchod?Hned jsme mu ukázali tu 26-ti letou kobylu, a byl z toho celý paf, že jí nekouká ani jedno žebro a kyčle...slíbila omezit počet chovaných koní na minimum, starostovi řekla, že dva koně byli jen v ustájení, že si je majitelka odváží v pátek pryč. Hned jsme mu ukázali, že opět lže, ukázali jsme mu kupní smlouvu na 45000, - za dva koně, kteří jsou totální chudáci, ale jejich bývalá majitelka je odkupuje zpět. Poprosil nás o zaslání kopie smlouvy a původní fotky těchto dvou koní, jak vypadali před rokem, když je sem majitelka prodala. V pondělí jedeme s otcem této rádoby chovatelky vyjednávat o prodeji koní. Pokud se vše vyvede a oni přistoupí na námi nabízené částky, ve finále by jí zbyli 3 nebo 4 koně. ještě jsou někde dva koně, které jsme neviděli, v pondělí se pokusíme je najít a nafotit.
Peggi16: Nikdo nechápeme, že ještě před rokem byli prý koně v pořádku a nyní to nechala dojít takto daleko. Inspektorovi řekla, že to není o penězích, že těch má dost, že neví, proč jsou hubení. Když má peněz dost, proč ty koně nemají krmení?Proč je neprodala dřív, nechápu
Oťásek: Bylo by opravdu perfektní, pokud by jste koníkovi mohla pomoci. zatím jsme o koníkovi zjistili jen to, že je mu přes 25, zuby asi dělané nikdy neměl, je začervený, ale po zdravotní stránce by snad měl být v pořádku. Vyjma samozřejmě hrozného výživového stavu. Musel by projít pořádnou veterinární kontrolou. i kdyby ten koník měl žít už jen rok, bylo by krásné, kdyby ten rok mohl dožít v krásném prostředí s dostatkem jídla...odkud prosím jste?
Horší je to s černým poníkem, který má prý vrozenou srdeční vadu. Prý za léky utratí ta majitelka 600, - Kč měsíčně. Všichni se toho zaleknou, že má srdeční vadu a tomu zatím majitele najít nemůžeme. Doufám, že se to změní. když už poník dokázal přežít s touto nemocí v těchto hrozných podmínkách bez jídla, věřím tomu, že stav se dá třeba zlepšit dobrou péčí. Dokud ale koně nebudeme mít u sebe, nemůžou se vyšetřit a nevíme nic bližšího. Na rezavou dvouletou poničku kupce máme...víc koní nám asi neprodá, pokud se tohle povede, byl by to obrovský úspěch.

19.5.2016 12:47

Dobrá práce! držíme palce dál!

19.5.2016 15:08
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Dobrý den,

jsme od Hradce Králové. Máme rodinnou farmu, velké stáje, koně celý den venku na travnatých výbězích, na noc chodí do boxů /5,5x5,5m/ někteří do noční ohrady s nastlanou stodolou. Máme vždy dvě místa volná pro podobné případy, i když většinou k nám koně převáží naši veterináři, když se dozví o nějakém koni co ho chtějí dát majitelé na jatka. Pokud je kůň "opravitelný" a né příliš starý, společně ho dáme do kupy a oni mu pak seženou vhodné nové majitele a domov na dožití, kam dojíždí a koník je pod kontrolou. Ti staří koně, případně s větším handicapem, který vyžaduje speciální péči si tu necháváme na dožití Mám svoje koně, a pak tu mám převážně "důchoďák", koně na důchod svých známých. Z patnácti koní máme 8 ve věkovém rozpětí 18-26 let.

Pokud by tedy byl větší problém umístit poníčka a pro hucula by se domov našel, můžeme si vzít toho. Máme myslím dost totožného:). Před patnácti lety ho paní zachránila z jatek, dala si ho k nám a už jsme jí nikdy neviděli:) Poník je bohužel dušný, má letní vyrážku a velkou averzi na malé děti. Byl tedy vyhodnocen jako neumístitelný a zůstal u nás. Ke koním i dospělým je přátelský.

Přikládám e-mail a pokud by to bylo aktuální a s paní se domluvíte, napište, co potřebujete a jak Vám můžeme pomoci.

farmatrebovetice@seznam.cz

Markéta.

20.5.2016 10:32
canka

XXX.XXX.33.9

Oťásek: Hrozně moc si vážím Vaší nabídky a kéž by bylo více lidí ochotno pomoci tak, jako Vy...

Dnes jsme se dozvěděli, že neprodá už žádného koně...otočila o 360° a nechce. Dnes se odváží ti dva koně, o kterých jsem psala. Dále už prý nechce prodat žádného, že by neměla na čem vozit děti...argumentovali jsme tím, že ty dva chudáci stejně jezdit nemohou...očividně jsou ale podle ní v pořádku a jezdit mohou...já už opravdu nevím, co dělat..od KVS mají čas do konce června na vyřešení jejich situace, čili nějakou nápravu...
Údajně se někomu těch koní zželelo, nabídl krmení a pomoc o starání se o koně...na jak dlouho? Tím nám ale podkopl nohy, protože jsme koně chtěli odvézt pryč, a správný domov jim pak najít...takhle budou dále hnít ve stejných podmínkách a budou odkázáni na to, jak dlouho to údajného sponzora bude bavit dodávat seno...CO TEĎ?

20.5.2016 10:59
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Hmm, tak to je mi líto. Bohužel se obávám, že pro ty staré koně to bude likvidační...Určitě dobře ponoukáte a vzděláváte starostu, nevím zda se jedná o obec s rozšířenou působností. Pokud ne, musíte se pokusit ho postrčit k tomu aby jednal o podání návrhu na odebrání zvířat do náhradní péče s obcí, která rozšířenou působnost má a tato pod ní spadá. Je opravdu obdivuhodné a úctyhodné, že se nevzdáváte a moc držím palec:)

Teď jsem zrovna narazila na dalšího vyšinutýho dědka, co moří 5 chudáků. Tam na tom dřou veterináři, ale než odbor ŽP něco ověří, vyzjistí a poradí se, obávám se rovněž, že bude pozdě a poškození zvířat v příliš velkém rozsahu, či likvidační:(

Zdroj: http://praha.idnes.cz/tyrane-kone-mezihori-05g-/praha-zpravy.aspx?c=A160505_2244030_praha-zpravy_nub

Zrovna v tomhle bychom se měli aspoň trošku opičit po USA...odebrání zvířat, rychlý soud, vysoké pokuty, zákazy chovů...

20.5.2016 11:15
canka

XXX.XXX.33.9

Tohle mě s prominutím ale vážně se.re...proč to sakra tak dlouho všechno trvá, když vidí, že ty koně jsou v šíleném stavu? Proč, když už tady je vydáno nařízení k odebrání, tak to chce obec ještě zkusit po dobrém? Všechno jen kvůli penězům...ty koně tam umřou, než se obec k něčemu rozhoupe...
KVS mi napsala, že v našem případě podávají případ k dalšímu šetření obci s rozšířenou působností, což bude v tomto případě tedy asi Žatec. já posílala podnět ke starostovi obce, kam obec Stekník spadá. Ale ten se alespoň snaží tu věc řešit. Zatím ale o odebírání není ani řeč, a to i přesto, že minimálně dva koně jsou tam v katastrofickém stavu...a dva jsme ještě stále neviděli...nevěřím, že tam dál přežijí...

20.5.2016 11:28
peggi16

XXX.XXX.41.2

§ 303 tr.zákoníku - Zanedbání péče o zvíře z nedbalosti

(1) Kdo z hrubé nedbalosti zanedbá potřebnou péči o zvíře, které vlastní nebo o něž je povinen se z jiného důvodu starat, a způsobí mu tím trvalé následky na zdraví nebo smrt, bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

(2) Odnětím svobody až na dvě léta bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 smrt nebo trvalé následky na zdraví většímu počtu zvířat.

Podle mě je to na trestní oznámení...

20.5.2016 11:51

Je mi těch koní moc líto a chápu snahy pomoco jim jakkoli, hlavně hned, a velmi si vážím každého, kdo se snaží něco v tomto dělat. Alespoň okrajově sleduji podobné kausy 10 let, scénáře jsou obdobné. Pro konkrétní pomáhající a lokální orgány je to většinou novinka, nevědí o předchozích případech, tápají, neznají svoje možnosto a pravomoce, lajky byť na vedení obcí v nrjlrpším případě prostě jen nevědí, co je špatně a jak moc...atd., lajky plné dobré vůle sahající do vlastní kapsy jsou i na straně zachraňujících, vše se vleče, výsledky nebývaji moc radostné.
Kerri, pokud čtete, tohle jsem se vám snažila říct na diskuzi na EQ. Každého to pálí v jinou dobu, koordinace a předávání informací a zkušeností vázne.

Čanko, nemám lepší radu a pomoc než se chytit článku od Katky K Týraní koně z pohledu práva, číst si ho dokola.
V tuto chvíli zjidtit, kdo je příslušná obec s rozšířenou působností, to je třeba jeden telefon na tu KV S, jestli je to fakt Žateca když už s nimi budete m!uvit, tak se zeptat, jestli hodnotí stav těch nejhoršícha konkrétně kterých jako akutní ohrožení a podávají té obci i podnět na předběžné opatření. To je ihned po rozhodnutí obce odebrání koní, jejich umístění do dočasné péče, a papíry si běží dál svým tempem, ale koním už se pomáhá.
Poté ten podnět na tu obec ihned dejte i vy, bez ohledu na to, jestli ho dává i kvs, dokladovatelně takže nejrychleji na podatelnu na ten úřad, proti potvrzení o převzetí, trochu pomaleji doporučeným dopisem. Navrhuji těm úřednickým lakám i připsat, kdo jak by dočasnou péči konkrétně zajistil, požádejte záchranku o garantování té péče.
A podívejte se, kolik času mají na rozhodnutí, sledujte to, urgujte- velmi slušně, spíš vysvětlujte, s tím jednáním by vám mohl pomoci i ten váš starosta, který byl vstřícný, pro tu vysší obec je zas on určitou zárukou.

20.5.2016 12:48

Omluva, jako garanta pro dočasnou péči poproste Koňskou záchytku, ta pro laické úředníky může mít váhu, má nějaký statut a historii a web, záchranka s ní občas spolupracuje, ta řeší jiné problémy.

20.5.2016 12:58

V Žateckém deníku bÿval redaktor nebo dopisovatel Hynek Dlouhý, angažoval se před lety v koňském sousedském sporu, stál na straně koní. Možná by stálo za úvahu ho najít a kontaktovat, možná by stál za úvahu kràtký článek třeba na téma " Radost jednoho za cenu trápení druhého" s fotografiemi a krátkým vysvětlením, že děti učíme ke vztahu ke zvířatům a okolí nejen ve škole, ale i tím, jestli je povozíme a vyfotíme do alba na trápeném vychrtlém koni, s nekonfliktním vysvětlením a fotkou, co je Čiko ve formě a co je Čiko před uhynutím na podvýživu.

20.5.2016 14:08
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Souhlas s Žofré, pokud selže moc úřední, problému neznalá, nevědomá a někdy ráda slepá, chce to zalarmovat média. Nejlépe média místní, okolními čtená... Případně internetová /seznam, iDNES.../, prostě tam kde po informacích touží a prahnou po možnosti napsat článeček a vyplnit prázdné místo:) Ještě mě napadá třeba pokusit se oslovit nějakou známou osobnost, poblíž žijící, zda by se nechtěla po seznámení s danou věcí vyjádřit, svou tváří zaštítit a rozvířit hladiny poklidných úřednických dní, nátlakem široké veřejnosti jim zrychlit krok...

20.5.2016 14:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kolik koní se podařilo zachránit a kolik jich v tom pekle zůstává?
Všem, kteří se snaží pomoci, držím palce, aby se jim podařilo zachránit i ty zbývající.
A pevně doufám, že majitelka chytne nějakou ošklivou, svědivou, kožní nemoc, se kterou nebude moci nikam jet nikoho vozit.

jamajka3

20.5.2016 15:18
jamajka3

XXX.XXX.2.219

Je to 5let, co kamaradka nahlasila tyrani a zanedbani koni..byli tam kontroly - policie, veterina, starosta a nevim kdo jeste, kostnate kone s bolaky prohlasili za zdrave...za 3mesice vsichni tri nebozatka umreli

nechapu na co mame zakony a urady a to byli mladi kone

20.5.2016 16:27

Media mohou být i kontraproduktivní, taky mají vlastníky, další, s čím je nutno počítat, je relativní dostatek takovýchto zpráv. Jen za dobu, co si tady od začátku května povídáme, jsme si tady řekli o 4? právě probíhajících kausách, v každé je několik koní...
Známé osobnosti bÿvají též lajky a než se stihnou rozkoukat ( nemají čas a zájem hrabat haldami byť existujících, ale často protichůdných informací), mohou prokázat zvířatům z mého pohledu nedobrou službu.

Zkusila bych ten Žatecký deník, článek spíš na osvětu těch, kteří na tyhle koně sedají. Články nejlépe autorizovat, jinak někdy můžete žasnout, co z vašeho sdělení redakce vytvořila, nerada samozřejmě.

21.5.2016 19:46
azo

XXX.XXX.125.186

Pane bože, držím palce. Je mi z toho úplně zle, co lidi dokáží napáchat na zvířatech. Ach jo.

22.5.2016 07:43
jazzinka

XXX.XXX.206.91

Problém, proč obce obvykle s odebráním váhají je ten, že musí sehnat koním jiné ustájení a hradit jeho náklady. Takže pokud máte někoho, kdo je ochoten se o koně postarat, chce to Žatci přímo napsat nabídku "pokud koně v rámci předběžné opatření odeberete, zajistíme jim zdarma péči do doby, kdy o nich bude rozhodnuto pravomocně". Ale pokud je paní schopná prokázat, že prostředky na péči opravdu má a jen na to kašlala, pochybuju že jí je skutečně odeberou, aniž by jí dali lhůtu na nápravu stavu.

22.5.2016 08:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jen nápad.
Zjistit, kde ta ženská bude vozit dětičky a přijet tam s baculatými, nastrojenými, vymydlenými koníky.
Ne vozit, jen ukázat, jak mají správně chovaní koníci vypadat.
Snad otázka na rodiče dětiček:
"To chcete posadit dítě na toho vyhublého koně? Vždyť se zhroutí!"
Ale je to fakt jen nápad.
Zviditelnění problému a ukázání na původce špatného stavu, je někdy lepší, než pokuty a sankce.
Kdo to nakonec odskáče, že musela ta ochechule platit? Koně, nedostanou už nic, "nebudou" peníze.

22.5.2016 10:44

Části rodičů je celkem jedno, co bude nebo je s koníčkem, podobně jako u krmičů cizích koní.Navíc provozovatel bude velmi přesvědčivý v tom, že kůň je ok, rodič je lajka a slyší dva názory, na stejné hladině. Mám za sebou podobný pokus u světskejch, tam je to s větším nebezpečím, měli jsme s sebou i půjçené děti a už to hrozilo malérem. Nicméně spolehlivěji na kažení kšeftů na lajky babičky a maminky zabíralo nahlas troušené " ten je ale vychrtlej a ježatej, to bude samÿ parazit a červ a plíseň, na to bych dítě nedala, ještě něco chytne".

22.5.2016 19:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Části rodičů je celkem jedno, co bude nebo je s koníčkem, podobně jako u krmičů cizích koní.Navíc provozovatel bude velmi přesvědčivý v tom, že kůň je ok, rodič je lajka a slyší dva názory, na stejné hladině. Mám za sebou podobný pokus u světskejch, tam je to s větším nebezpečím, měli jsme s sebou i půjçené děti a už to hrozilo malérem. Nicméně spolehlivěji na kažení kšeftů na lajky babičky a maminky zabíralo nahlas troušené " ten je ale vychrtlej a ježatej, to bude samÿ parazit a červ a plíseň, na to bych dítě nedala, ještě něco chytne".

To mě nenapadlo To by mohlo zabrat!

24.5.2016 22:34
canka

XXX.XXX.33.9

Zdravím,
tak bohužel dále postupujeme bezúspěšně. Dalších koní se prostě vzdát nechce, koně jsou dle jejích slov v pořádku. Společně se starostou proto navrhneme na konci června, až znovu přijede veterina, aby jí byli alespoň dva nejhůře vypadající koně odebráni, že se o ně postaráme a nový domov jim najdeme my.
Jinak přikládám foto dvou odvezených koníků, kteří se konečně dostali k jídlu. Jsou odčervení, byla jim podána antiparazitika do srsti, jeden je naočkovaný. Druhý(tmavý) bohužel zatím ne, vet řekl, že by jeho slabý organismus očkování nemusel ustát. Až prý trochu zesílí. Zítra koníky skoukne kovář, jeden má problémy se zarostlou střelkou v kopytě, druhý má v kopytě díru přesně veprostřed nosné stěny...koně mají k dispozici nonstop pastvu, seno, minerální liz(mohli se ho ze začátku ulízat) a po malých dávkách se začalo dávat musli..postupně se jádro bude přidávat...snad budou koníci po čase v pohodě a spraví se...kéž by se podařilo pomoci více koním..

24.5.2016 22:52

Tyhle dva vypadaj z těch všech nejlíp... tak alespoň dva kdyby se podařilo zachránit, tak je to pořád úspěch.

15.6.2016 22:06
canka

XXX.XXX.33.9

Dnes jsme se vrátili na místo obhlédnout, jak se má situace. Koně již nejsou na původním místě, starosta obce poskytl tedy pozemky k pastvě koní, ale jak uvidíte na fotkách, nedá se tomu říci ani náhodou pastvina. Místo, kde koně byli, dnes bagr rovnal do roviny a odvážel ten hnůj a hlínu tatrou...takže najednou to jde..podle sousedky se vše opravdu pohnulo, budou stavět i nové přístřešky a u koní jsou každý den(ona i manžel). Zřejmě to financují z peněz, které dostali za ty dva odvezené koníky. Cena za koně byla 45 000, - Kč, po nátlaku, že koně tu hodnotu nemají a léčba a krmení takto zubožených koní něco stojí, vrátila zpět 14 000, - Kč. Našli jsme dnes pouze 4 koně, pátého jsme zahlídli jen z dálky stále v zuboženém stavu za vraty. další 3 jsme nenašli(prý jsou zavření někde ve chlívě - jedná se o černého a zrzavého poníka a ryzáka ČT). Našli jsme i 5 nových, hezkých balíků sena pod plachtou, koně ve výběhu měli zřejmě z rána seno, ale zmoklo...koně vypadají lépe(prý jim koupila i jádro konečně), i huculík je o malinko lepší..mrzí mě, že ty dva nejhůře vypadající poníky jsme neviděli...na konci měsíce by měla být opětovná kontrola, pokud mě zavolají, jak slíbili a budu u toho, budu chtít vidět všechny koně...přikládám foto koní.

19.6.2016 13:09
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

canka napsal(a):
Tak případ týrání koní už se po okolí rozkřikl...KVS mi zatím vědět stále nedala, takže ještě na místě zřejmě nebyli...o víkendu se chystáme na místo opět zajet a zkontrolovat koně...ale teď k tomu hlavnímu...po tom, co se tu o případu dozvěděli místní koňáci, tak se zvedla velká vlna solidarity, co se pomoci koním týče...a tak tam má známá po domluvě s ostatními(byli ochotní pomoci se senem a krmením - každý by něco dal..), zajela a rozhodla se alespoň některým nejhůře vypadajícím koním pomoci...za 1 koně chce Kyselicová rovných 30 000, - Kč!za koně v tomto stavu!Bohužel, s tím nikdo nepočítal, tudíž zatím je to opět na mrtvém bodě..naivně jsme si mysleli, že by koně prodala za jateční cenu, když vypadají takto, že by se alespoň těm třem nejhůře vypadajícím pomohlo...já nemám slov...

Je zajímavé, že se tu dozvídám tolika věcí.. Nezdá se mi že by naše koně trpěli, ten podle Vás, Huculek" je za 1.tarpan a za druhé je mu 29.. Co by jste od něj očekávala? Že bude vypadat jako by mu byli 3? A že by jsme za každého koně chtěli 30 000 o tom z naší stáje taky nikdo neví.. Koukám že jste chytřejší než my všichni dohromady.. A ještě by mě zajímala druhá věc.. Můžete mi vysvětlit, proč fotíte jenom staré nebo nemocné koně? Je zvláštní že ty zdravé a slušně vypadající nevyfotite.. NEMÁM SLOV..!
Tady přidávám fotky koní jak vypadají popravdě a ne z úhlu z jakého jste je fotila Vy, aby byli ještě hubenejsi než jsou..

19.6.2016 13:15
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

canka napsal(a):
Zdravím,
tak bohužel dále postupujeme bezúspěšně. Dalších koní se prostě vzdát nechce, koně jsou dle jejích slov v pořádku. Společně se starostou proto navrhneme na konci června, až znovu přijede veterina, aby jí byli alespoň dva nejhůře vypadající koně odebráni, že se o ně postaráme a nový domov jim najdeme my.
Jinak přikládám foto dvou odvezených koníků, kteří se konečně dostali k jídlu. Jsou odčervení, byla jim podána antiparazitika do srsti, jeden je naočkovaný. Druhý(tmavý) bohužel zatím ne, vet řekl, že by jeho slabý organismus očkování nemusel ustát. Až prý trochu zesílí. Zítra koníky skoukne kovář, jeden má problémy se zarostlou střelkou v kopytě, druhý má v kopytě díru přesně veprostřed nosné stěny...koně mají k dispozici nonstop pastvu, seno, minerální liz(mohli se ho ze začátku ulízat) a po malých dávkách se začalo dávat musli..postupně se jádro bude přidávat...snad budou koníci po čase v pohodě a spraví se...kéž by se podařilo pomoci více koním..

Nevím jaký je rozdíl mezi tím jak koně vypadali před tím než se odvezli a jak vypadají teď.. Oba jsou stále stejní.. A ještě by mě zajímalo zda mají vůbec ve výběhu přístřešek, když říkáte jak se mají tak úžasně.. Nechápu vaší mentalitu..!

19.6.2016 14:35
canka

XXX.XXX.33.9

Milá zlatá Bajinko123, je mi úplně jedno, jak se tu rozčiluješ a jak si tu nadáváš ...samozřejmě, že budeš koně bránit, když k Zuzaně chodíš jezdit...asi chudáčku nevíš, jak mají zdraví koně vypadat..a že fotíme jen staré nemocné koně?Ale no tak, tam jsou všichni koně v hrozném stavu...co ten chudák, co jsme ho z té Vaší rádoby stáje odvezli, je tříletý a vypadá jako z koncentráku? Ten je ale starý . Pokud vyfotím zdravého a správně nakrmeného koně z jakéhokoliv úhlu pohledu, jak vtipně píšeš, bude vypadat stále stejně a nepolezou z něj žebra, páteř a kyčle holčičko...očividně tomu nerozumíš a braň si jí, jak chceš...už si o Vaší skvělé stáji šušká celý okres...nepřijde ti divné, že na Zuzanu chodí kontroly?No to proto, že koně nejsou v pořádku..až nyní, po poslední kontrole se konečně začalo něco dít, koně mají seno a dělá se jim zázemí...
A co se týče těch dvou koní, kteří se odvezli...zajeď se podívat, jak teď vypadají...nesrovnatelný stav s tím, jak vypadali u Zuzany...jsi chudinka A dál se tebou nehodlám zabývat. Já chci pomoci těm koním a ne se tu hádat s nějakou puberťačkou, která o chovu koní nic neví...

19.6.2016 14:54

Poslyšte, Bajinka123: to seno dávejte do "bedny" bez dna a vršku, kterou vyrobíte ze čtyř palet spojených do čtverce, míň se vyplýtvá a zašlape, nebo ho házejte na plachtu.Ušetříte. Pokud máte starý koberec, na něj.

Koním by měl vet nebo dentista kouknout do huby, v rozvěráku, jestli nemají háky na stoličkách - to pak žrádlo nepomůže a koně to bolí.

Pokud šedák nemá zuby, pomůže mu máčet vojtěškové úsušky a cukrovarské řízky, přidávat do kaše otruby a semínko klidně extrudované a pomaličku přidávat do kaše olej, od náprstku po odlivku, postupně.Kaše klidně 5-6x denně trošku-na začátek dvě hrsti, postupně přidávat, k senu. Pokud jsou zuby v horším stavu, můžete krájet trávu na řezanku, sehnat senáž, máčet granule ze sena. Přidávejte postupně.

Ať má tenhle výživový stav jakoukoli příčinu, jedno platí určitě: takhle vypadající kůň má mít v chladu deku, nepřetržitě dostupné seno / pokud ho nemůže žrát, několikrát denně kaše/, velmi vhodné jsou uklizené výběhy bez koblih, čistá voda a liz a hlavně:
na takhle vypadajícím koni se nejezdí ani se na něm nevozí děti.To je stejně etické jak okrádat popletené lidské seniory na předváděčkách, třeba.
Pokud je stav nezvládnutelný/ nejsou síly, peníze, znalosti, kůň má problém, který zlepšit nejde/- je humánní zvíře utratit, ne ho nechat chcípat pomalu.

To musí být safra nedostatek, aby plemena jako fjordoid, huculoid, haflingoid nebo konikoid a pony vypadala takhle...to jsou plemena schopna vyžít fakt s málem.

čanka: díky za informace.

19.6.2016 23:22
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

canka napsal(a):
Milá zlatá Bajinko123, je mi úplně jedno, jak se tu rozčiluješ a jak si tu nadáváš ...samozřejmě, že budeš koně bránit, když k Zuzaně chodíš jezdit...asi chudáčku nevíš, jak mají zdraví koně vypadat..a že fotíme jen staré nemocné koně?Ale no tak, tam jsou všichni koně v hrozném stavu...co ten chudák, co jsme ho z té Vaší rádoby stáje odvezli, je tříletý a vypadá jako z koncentráku? Ten je ale starý . Pokud vyfotím zdravého a správně nakrmeného koně z jakéhokoliv úhlu pohledu, jak vtipně píšeš, bude vypadat stále stejně a nepolezou z něj žebra, páteř a kyčle holčičko...očividně tomu nerozumíš a braň si jí, jak chceš...už si o Vaší skvělé stáji šušká celý okres...nepřijde ti divné, že na Zuzanu chodí kontroly?No to proto, že koně nejsou v pořádku..až nyní, po poslední kontrole se konečně začalo něco dít, koně mají seno a dělá se jim zázemí...
A co se týče těch dvou koní, kteří se odvezli...zajeď se podívat, jak teď vypadají...nesrovnatelný stav s tím, jak vypadali u Zuzany...jsi chudinka A dál se tebou nehodlám zabývat. Já chci pomoci těm koním a ne se tu hádat s nějakou puberťačkou, která o chovu koní nic neví...

Ouu.. Tak teď si přijdeš asi hodně vážná co? Píšeš tady úplný nesmysly.. Viděla jsi jak koně vypadali když se přivezli? Neviděla, super, ale keců máte všichni dost.. Co být takhle fér a přijet do stáje když tam všichni budou a ne si koně fotit když tam nikdo není.. Koně měli vždy žrádlo, viděla jsi veterinární správy všech koní? Očividně ne, když tak koukám co tu píšeš.. Šíříte tu nesmysly.. Nechápu jak vás to může pořád bavit.. Ještě kdyby to byla alespoň pravda.. Že máme 11 koní.. Bože.. vážně Vám tleskám..

19.6.2016 23:27
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

Poslyšte, Bajinka123: to seno dávejte do "bedny" bez dna a vršku, kterou vyrobíte ze čtyř palet spojených do čtverce, míň se vyplýtvá a zašlape, nebo ho házejte na plachtu.Ušetříte. Pokud máte starý koberec, na něj.

Koním by měl vet nebo dentista kouknout do huby, v rozvěráku, jestli nemají háky na stoličkách - to pak žrádlo nepomůže a koně to bolí.

Pokud šedák nemá zuby, pomůže mu máčet vojtěškové úsušky a cukrovarské řízky, přidávat do kaše otruby a semínko klidně extrudované a pomaličku přidávat do kaše olej, od náprstku po odlivku, postupně.Kaše klidně 5-6x denně trošku-na začátek dvě hrsti, postupně přidávat, k senu. Pokud jsou zuby v horším stavu, můžete krájet trávu na řezanku, sehnat senáž, máčet granule ze sena. Přidávejte postupně.

Ať má tenhle výživový stav jakoukoli příčinu, jedno platí určitě: takhle vypadající kůň má mít v chladu deku, nepřetržitě dostupné seno / pokud ho nemůže žrát, několikrát denně kaše/, velmi vhodné jsou uklizené výběhy bez koblih, čistá voda a liz a hlavně:
na takhle vypadajícím koni se nejezdí ani se na něm nevozí děti.To je stejně etické jak okrádat popletené lidské seniory na předváděčkách, třeba.
Pokud je stav nezvládnutelný/ nejsou síly, peníze, znalosti, kůň má problém, který zlepšit nejde/- je humánní zvíře utratit, ne ho nechat chcípat pomalu.

To musí být safra nedostatek, aby plemena jako fjordoid, huculoid, haflingoid nebo konikoid a pony vypadala takhle...to jsou plemena schopna vyžít fakt s málem.

čanka: díky za informace.

To není myšleno vážně že ne? To máme krmit koně tak aby nám praskli? Zajímalo by mě jak by jste krmili 29-ti leteho koně aby vypadal podle vašich představ? Víte vy jakou on měl minulost? Škoda mluvit, vždycky si hold dokonalý lidi něco najdou..

20.6.2016 04:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Přikládám fotku 23 letého koníka, dušný a s rakovinou.
Dále 20 letá kobylka, dušná muchařka.
Na věku 29 let u koně nevidím nic, proč by prakůň nemohl být vykrmený.Na minulosti nezáleží.
Koně mají vzácnou schopnost se zvetit. Při kvalitní péči.
Pokud je nemocný i nyní, napište diagnózu.

20.6.2016 05:46

Bajinka123 napsal(a):
To není myšleno vážně že ne? To máme krmit koně tak aby nám praskli? Zajímalo by mě jak by jste krmili 29-ti leteho koně aby vypadal podle vašich představ? Víte vy jakou on měl minulost? Škoda mluvit, vždycky si hold dokonalý lidi něco najdou..

Podívejte se na stupnici kondice koně. Mezi "chcípl hlady" a "praskl" je deset stupňů. Mám jednoho prkaoně 22 let, viděla jsme prakoně 37 let starého a takhle ničemně nevypadal žádný a když jo/zuby, Cushing/, tak šel spát/utratit/.
29letého koně bych krmila, jak jsem vám psala- aby byl na kondičním stupni 6-7, před zimou i 8. Tohle je dvojka,2-3, cca.1 je chcíp hlady, to byly tzy první fotky čanky a to jsou fotky z Egypta, ze záchranné stanice.

20.6.2016 09:13
kapička

XXX.XXX.139.216

Ve stáji máme 25 letou haflingu, s lehkou artrózou, po hříběti ve vyšším věku. Jediná známka jejího věku je prokvétající srst na hlavě. Ať se na věk ptají koňáci nebo nekoňáci, všichni hádají mnohem méně... A co k tomu stačí? Kvalitní pastva, příkrm senem a ráno něco málo do žlabu s vitamíny a minerály...
I velmi vážně nemocný kůň, který nás bohužel opustil, do posledního dne nevypadal jako chodící kostra, ale ani jako sud.
Dokonce si vzpomínám na 30 letou provozní kobylu ČT z jiné stáje, která za život odchovala i několik hříbat. Na pastvě se na první pohled nijak nelišila od ostatních koní ve stádě, žádná lezoucí páteř ani pánevní kost, v oku stále jiskru, srst sice matnější ale stále ještě poměrně kvalitní...
A můžu pokračovat, rozhodně se nejedná o koně, se kterýma by se někdo moc dělal, ale všichni měli zajištěn dostatek objemového krmiva.
Takže ono to jde, udržet i staré koně v kondici, a nemusí to často být nijak namáhavé, jen se musí chtít a nezavírat oči před faktem, že mám ve stáji stádo vhodné na studium koňské anatomie...

20.6.2016 09:53
avelanc

XXX.XXX.156.2

Nedá mi to a hodím fotku kamarádčiny kobylky. Jen tak pro ukázku, jak může vypadat kobylí babička. Bohužel špatná kvalita, neb nechci vykrádat cizí fotky, takže šahám do vlastního alba.
Kobylka WPB - !33 let!, stále je aktivní, chodí na vyjížďky (přiměřeně), nyní se účastnila i výstavy.
Před asi pěti lety šla se zdravotním stavem hodně dolů, neshodila po zimě chlupy, šíleně hubla.
Tak se naložila a jelo se na Kliniku do Heřmanova Městce. Kobylka už prostě neměla zuby - obroušené tak, že nerozmělní potravu. Od té doby je krmena jen a pouze tekutou stravou. A opět je ve skvělé kondici.
Neříkám, že jde takto zprovoznit každého dědečka, jasně že ne. Ale jde to. Minimálně by bylo fajn podchytit ty koně, kteří scházejí jen kvůli nějaké "banalitě". Ostatní nemá cenu nechat se trápit a žit v podvyživeném stavu, bez naděje na zlepšení..

20.6.2016 11:06
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

Naše koně mají výběhy s trávou.. Když trávu vypasou, seká se další a dováží se do výběhu.. Chodí se k nim 3krat denně a dává se seno.. Každý večer pravidelně dostávají kyblíky.. Ty obsahujou oves, otruby, muslli, granule, řízky, vitamíny a vitamíny na klouby.. Hold ne každý kůň žere jako ostatní.. Zrovna s tímto Tarpanem máme problém, serezere všechno.. Ale prostě mu roste jenom bříško.. Do zad a zadku mu to prostě nejde.. Teď jsme objednali i zubaře.. Bohužel už se na tomto konikovi moc jezdit nedá, jelikož má artrózu až po lopatky.. Tudíž už nemá jak nasvalit záda a zadek..

20.6.2016 12:19
Oťásek

XXX.XXX.241.210

MOC JEZDIT NEDÁ? To je fakt blbej ffftip. Vidět někoho jak toho chrta zkouší vylézt a stát někde poblíž, tak ho z koně sundám a dám mu přes tlamu! A to jsem řekla velmi slušně. Doma mi stojí 9 důchodců a opravdu nikdo se ani vzdáleně nepodobá ani jednou z vašich koní. Naše 26 ti letá kobyla ČT /viz foto/ má dva zuby. Jen se musí u toho krmení začít víc přemýšlet a hlavně začít KRMIT.

SnowyCZ

20.6.2016 14:30
SnowyCZ

XXX.XXX.235.225

A vy, Bajinko, máte jiné fotografie, které dokládají opak? Tak vyfoťte ty koně a hoďte to sem, ať je tedy vidět, jak reálně vypadají, pokud jsou podle vás ty fotky nepravdivé. Není nic jednoduššího, ne?

20.6.2016 14:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

A nefotit večer a v mlze. A zaostřit.

20.6.2016 15:01

Bajinka123 napsal(a):
Naše koně mají výběhy s trávou.. Když trávu vypasou, seká se další a dováží se do výběhu.. Chodí se k nim 3krat denně a dává se seno.. Každý večer pravidelně dostávají kyblíky.. Ty obsahujou oves, otruby, muslli, granule, řízky, vitamíny a vitamíny na klouby.. Hold ne každý kůň žere jako ostatní.. Zrovna s tímto Tarpanem máme problém, serezere všechno.. Ale prostě mu roste jenom bříško.. Do zad a zadku mu to prostě nejde.. Teď jsme objednali i zubaře.. Bohužel už se na tomto konikovi moc jezdit nedá, jelikož má artrózu až po lopatky.. Tudíž už nemá jak nasvalit záda a zadek..

Když kůň žere neomezeně objem /seno, trávu/, nestresuje se, netrpí bolestí a přesto nepřibírá, je třeba vždy udělat zuby /řádně, v rozvěráku, někým, kdo to umí/. A podle jejich stavu eventuelně upravit KD /aby ji zpracoval, chcípnout může hlady i po karpy v trávě, pokud ji nemůže rozkousat a strávit/..
http://www.equichannel.cz/stari-kone-a-jejich-zuby

Další problém /menší stran tohoto stavu/ může být v koprologii. Ale tu bych tomuhle šedákovi /tarpani vyhynuli, může to být maximálně konik-viz opravdu kvalitní seriálek o tarpanech : http://www.equichannel.cz/tajemni-tarpani-prvni-popisy :/ sice odebrala a poslala, ale byla bych velmi opatrná s odčervením- postupně, ne hned, poloviční dávku při masivním začervení, brát opravdu množství pasty na kg- když to vydržel dosud, chvíli to ještě s červy dá, takhle ubohé zvíře může rozpadová reakce parazitů po odčervení i zabít/.
dobrý parazitolog zde: http://www.equipa.cz/o-mne

Pokud nepřibírá, je třeba nechat udělat krevní testy- játra, ledviny, krevní obraz, cukr- starý kůň nemá funkce orgánů jako mladík, může tam být Cushing-"cukrovka", na horší játra není vhodný tuk, na ledviny zas bílkovina. Aby bylo možno hodnotit dostatky a nedostatky krmení, musí být jasno, přesně kolik čeho každý den dostane a sežere. Neplatí, že čím víc druhů a váhy v kýbli, tím líp-musí se trochu vědět, co s čím a proč.
I artroza je zmírnitelná, rozumným režimem a krmením.

Pokud mám v pořádku zuby, koprologii, krve- nebo alespoň hotové- a kůň se mi nespravuje a vypadá jak skelet, určitě se radím s krmivářem, nikoli prodejcem firemní značky s dvěma víkendovými kursy jako vzděláním- dobré zkušenosti mám zde
http://krmeni-koni.cz/

Tohle všechno by měl majitel koně vědět, nejdéle v okamžiku, kdy mu zvíře neprospívá, to je základ dávno před tím, než zvířeti lezu na záda, je to důležitější, než kam která holeň, včetně toho, co je a není v mezích a co už za. Pokud to neví, musí si platit někoho, kdo to ví / ošetřovatel s kvalifikací, krmivář, veterinář, parazitolog/.
Nejdéle pokud mu vet nebo KVS řekne poprvé, že je něco špatně, musí zajistit nápravu/ pokud předpokládám, že do té doby byl úplně slepý a opravdu si myslel, že takovéhle skelety s odřenými kohoutky mají problém v nasvalení a může se na nich jezdit./

Chápu, že vy majitel nejste, ale můžete se taky učit a dělat si názor- na takhle ubohého koně nelezu, jako neberu malým dětem svačiny, nepředbíhám postižené, nekradu... ale mohu mu sekat trávu, vybírat bobky z výběhu, čistit a dolévat kýbl na vodu, koupit a dávat na chladnější nebo deštivé dny deku /ušetří tím kalorie a je mu líp/, vodit ho na ruce pro lepší náladu na procházky atd.
Co bylo s koněm dřív je celkem fuk, pokud jsme vlastníkem koně déle než rok, stávající stav už padá na mé znalosti, schopnosti a srdce. Kdo neumí zvíře krmit, nemůže ho prostě chovat, od toho jsou zákazy chovu a sankce, taky si nemůžete koupit mravenečníka nebo pandu..

Nejprve musí mít dost zpracovatelných a stravitelných kalorií, aby se obalil, až pak je možné zvažovat nějaké "nasvalování"/ na ruce a na to zas musím vědět, jak posílit třeba břišní svaly/.Tady není z čeho, je to jako v koncetráku v Mauthausenu, tam všichni makali v lomu a ne a ne nasvalit...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Koncentra%C4%8Dn%C3%AD_t%C3%A1bor_Mauthausen-Gusen
Bříška mají děti v Africe taky, to je zas otok z nedostatku bílkoviny + průvodní jev větší náplně střev při vysokém obsahu vlákniny v něm, což u koní krom vysokého sportu vůbec nevadí, pokud je to u jinak nakrmeného zvířete-senné břicho. To ale šedák nemá, ani na nových fotkách, kéž by měl.
http://www.equichannel.cz/krmeni-koni-v-zime-iii :.

20.6.2016 19:29
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

SnowyCZ napsal(a):
A vy, Bajinko, máte jiné fotografie, které dokládají opak? Tak vyfoťte ty koně a hoďte to sem, ať je tedy vidět, jak reálně vypadají, pokud jsou podle vás ty fotky nepravdivé. Není nic jednoduššího, ne?

Fotky už jsem dávala.. Ale jestli je chcete, tak vám to sem dám znova..

20.6.2016 20:59

Bajinka123 napsal(a):

Tak koukněte, co soudí /nejen/ univerzita v Marylandu, a koukejte na svou koláž se mnou:
http://www.equichannel.cz/stupnice-telesne-kondice-kone

Odhaduji samozřejmě, jsou to jen fotky:
Čiko šedák je jednička, max 1-2 na těch novějších. Má zbytky nepřelínané srsti, je léto. Mohlo by to ukazovat na toho Cushiinga, osobně myslím, že je to jen tím, že prostě tak strašně hladověl, že nemá z čeho měnit srst. Je na tom zle.
.
Fjordoid vlevo nahoře a ryzák pod sedlem jsou stran výživy v okamžiku focení celkem ok.

Haflingoid vlevo dole a vpravo dole: maximálně trojky

Pony vpravo nahoře: pořádně ho nevidím, ale krk jak nit, záda střecha- 2-3.

Optimální stav sportujícího opečovávaného mladého koně je 5-6. Senior bez deky klidně 7, řekla bych, i s artrozami.

Myslím, že to začínáte chápat. Předpokládám, že všichni okolo včetně majitelů a "zkušených koňáků" razili, že vše je ok-ono je to pak pro jednoho nezkušeného těžké, i když se mu něco moc nezdá...
Pozor, není třeba se bát šedáka nakrmit tak, aby to mohl sežrat a využít, ale stoupat je třeba zvolna, pokud sežvýká, u přidávání sena nebo trávy často a zvětšovat porce nic moc nehrozí, pokud zuby nemá- 5x denně hrst rozmočené vojtěšky s řízky a semínkem...a pomalu přejít na hrsti dvě...a pak postupně trochu oleje, od náprstku za 14 dní po frťana, cca.jak na to viz níže-refeeding syndrom
http://www.equichannel.cz/jak-zacit-krmit-podvyziveneho-kone
http://www.klubequus.org/clanky/Re-feeding_CZ.pdf
http://www.vyzivakoni.wbs.cz/Vojteska.html.

20.6.2016 21:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Bajinka123 napsal(a):

Ty fotky nejsou aktuální, možná ta s šedákem.
Vlevo nahoře kvetou stromy, jaro kterého roku?
Fotka u vztyčeného palce a a pod ní, foceno v zimě. Která zima?
Vyfoťte ty koníky teď !
Běžte tam zítra a jednoho každého koně (mimo odvezených) nafoťte tak, aby vypadali pěkně.
Dokažte, že canka fotila špatně.

Koláž fotek je sice hezká, ale nikoli aktuální.

20.6.2016 22:29
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

Tak jinak.. První fotka je focení 4.6, další tři jsou focené 18.6 a poslední fotka je focena 4.5..

21.6.2016 05:53

Moje hodnocení zůstává stejné. Šedý je v závodě- o život. Za měsíc bude Svatá Anna chladna zrána, v srpnu už některé noční teploty klesají k nule, tak, že je teplokrevnému organizmu venku třeba "zapnout topení", což znamená vydat energii- z čeho?Začne se krátit den a koně od půli srpna alespoň tady /Vysočina/ nsazuji zimní srst-z čeho? A pak chladné podzimní plískanice...i při značně lepším krmení a péči včetně pláštěnek a dek to má šedák tak pade na pade, do příštího jara.

e

21.6.2016 10:41
e

XXX.XXX.213.70

@ žofré: odivuji velmi Vaši trpělivost, která (předpokládám) pramení ze snahy pomoci hlavně koni (koním), ale i tak... ufff

Takové množství KVALITNÍCH informací a odezva druhé strany nula

21.6.2016 19:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Bajinka123 napsal(a):
Tak jinak.. První fotka je focení 4.6, další tři jsou focené 18.6 a poslední fotka je focena 4.5..

Ok.
První fotka. Ten poník je špatný, to nezapřete. Ten ryzák vypadá v pořádku.
Tráva je před ohradou, nikoli v ohradě. Koníci dostávají něco v kyblíku.
Na druhé fotce je ten nešťastný hucul, nebudu komentovat.
Na čtvrté fotce je ten stejný kůň jako na první, ryzák s lysinou. Druhý ryzák, taktéž s lysinou
není v pořádku i když už lepší.
Na páté fotce je plavák, který je ok, ale ten byl docela dobrý po celou dobu monitorování.

Takže pět koní, z toho jeden zralý na nutku, dva hubení a dva ok.

To jsou teď všichni koně u slečny Zuzany?

21.6.2016 20:49

Bajinka123 napsal(a):

Najhoršie vyzerajúce kone sú fotené odspodu, aby nebolo vidieť chrbtice a rebrá. Spravte fotky v zootechnickom postoji, potom sa môžete dohadovať.
A keď už sme pri tom, podľa vás je normálne, že v čase, keď sú kone na vrchole pstevnej sezóny, kedy nemusia ešte riešiť vysilujúce slnko, teplo a hmyz(ok, nie v takom množstve), kedy ich netrápi zima, blato zlé, počasie... Že nie sú nažraté? Že im všetkým viete bezproblémov počítať rebrá? To pojdu v takomto stave do zimy? Ako budú vyzerať potom?

21.6.2016 22:06

Žofré, jak už psala "e": Vy jste vážně neskutečná. Ikdyž byla odezva negativní, přesto dál vysvětlujete, popisujete, vkládáte kvalitní odkazy i kontakty... kéž by Vaše trpělivost a energie těm koním byla něco platná.
Každopádně třeba bude někdo z nás v budoucnu potřebovat po těchto radách (krmivář, parazitolog) sáhnout, tak alespoň budeme vědět, kam. Díky

22.6.2016 17:11

E a hhiippe, díky, čte se to samozřejmě moc hezkysmajlík.
Jednak myslím, že bez důsledné dlouhodobé edukace a sdílení kvalitních informací se nikdy neposune nic nikam, k lepšímu, protože blbosti a věšáky na reklamy letí sítí jako blesk, tak je třeba vyvažovat, druhak jsem také dostávala a dostávám gratis kvalitní informace a linky pro osobní rozvoj kdekoli, tak vlastně vracím dluhy, třeťak mám se začínajícími, mladými, nešikovnými a různě vykořeněnými vždy větší trpělivost než s dospělými "bílými" chytrouši s pravdami, které zatuhly do definitivy hned po pohlédnutí na první schůdek problému, a čtvrťak si vážím svého žofřího jména příliš na to, abych ho spojovala s prezentací pitomostísmajlík.
Jistě hraje roli i to, jak mě štve stále se zhoršující přístup k nedigestovaným a nemanipulujícícm informacím/ a to si fandím, že rozlišovat i hledat umím/, vždy doufám, že na jednoho píšícího je alespoň pět neviditelných čtoucích, kteří budou z informací dříve či později profitovat, a pak též to, že mám moc ráda poně a prakoně-a myšaté zejména.smajlík

23.6.2016 07:32
mexin

XXX.XXX.11.207

E a hhiippe, díky, čte se to samozřejmě moc hezkysmajlík.
Jednak myslím, že bez důsledné dlouhodobé edukace a sdílení kvalitních informací se nikdy neposune nic nikam, k lepšímu, protože blbosti a věšáky na reklamy letí sítí jako blesk, tak je třeba vyvažovat, druhak jsem také dostávala a dostávám gratis kvalitní informace a linky pro osobní rozvoj kdekoli, tak vlastně vracím dluhy, třeťak mám se začínajícími, mladými, nešikovnými a různě vykořeněnými vždy větší trpělivost než s dospělými "bílými" chytrouši s pravdami, které zatuhly do definitivy hned po pohlédnutí na první schůdek problému, a čtvrťak si vážím svého žofřího jména příliš na to, abych ho spojovala s prezentací pitomostísmajlík.
Jistě hraje roli i to, jak mě štve stále se zhoršující přístup k nedigestovaným a nemanipulujícícm informacím/ a to si fandím, že rozlišovat i hledat umím/, vždy doufám, že na jednoho píšícího je alespoň pět neviditelných čtoucích, kteří budou z informací dříve či později profitovat, a pak též to, že mám moc ráda poně a prakoně-a myšaté zejména.smajlík

Jsem jedna z těch neviditelných čtoucich.. i když do tématu nepřispívám, tak jej ve volné chvilce sleduji a zároveň sbiram info pro případ "co kdyby někdy" nebo jen tak, doplnit znalosti.A nejen tady, jsem přeběhlík od koz, psu i králíků.takže já za sebe děkuji

23.6.2016 19:16

mexin napsal(a):
Jsem jedna z těch neviditelných čtoucich.. i když do tématu nepřispívám, tak jej ve volné chvilce sleduji a zároveň sbiram info pro případ "co kdyby někdy" nebo jen tak, doplnit znalosti.A nejen tady, jsem přeběhlík od koz, psu i králíků.takže já za sebe děkuji

Jsem moc ráda za zpětnou a ještě kladnou vazbu. Sbírala jsem před časem informace úplně stejně, o koních. A na kozy jsem chodila a občas zajdu též, pro tu atmosféru. Na, králících mi pomohli s diagnozou, když jsem před časem měla v chovu encefa!itozoonosu, nikdy jsem o ní ani neslyšela, dřív. Takže oplácím.

28.6.2016 16:25
canka

XXX.XXX.33.9

Zdravím, vrátila jsem se z dovolené, a nestačím se divit, jak dále Bajinka123 brání koně Zuzany...Bajinko, ty u Zuzany jezdíš, proto její koně bráníš...děvčata tady(a za to vám všem a hlavně vám Žofré moc děkuji) ti jasně vysvětlují a fotkami dokazují, jak vypadají staří koníci, pokud se krmí, jak se mají a mají správný managment...to není jen můj výmysl a výmysl okolních końáků, že vaše koně jsou v hrozném stavu...tady jasně vidíš, kolik těch lidí, kteří se v tom vyznají, dávají za pravdu, že koně jsou ve špatném stavu. Musím uznat u některých koní pokrok ve výživovém stavu, ale je to žalostně málo. Já nafotím koníky, kteří se od vás odvezli, a ty fotky jsem pro srovnání dám..jak vypadali u vás a jak vypadají teď...a povíme si ano?
Buď tedy od té lásky a pravdivě a skutečně nafoť všechny vaše koně ve stáji v nynějším stavu. Buď taková frajerka a vše jsem uveď na pravou míru. Chtěla bych vidět fotku rezavé poničky(prý jí je rok a půl a už se obsedá, co je na tom pravdy? papíry dle kontroly ani nemá v pořádku) a fotku černého poníka zblízka...tyto koně jsme vůbec neviděli...ráda bych tedy viděla, jak vypadají...

hanulinka

28.6.2016 17:33
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Holky, ja mam otazku zase trosku z jineho konce
kdo s tim mate zkusenosti, nebo jste prozili neco podobneho-tak poradte, zkkousela jsem snad vsechno
JAK PRESVEDCIT MAJITELKU HODNE NEMOCNEHO KONE, ABY HO KONECNE OSVOBODILA A NECHALA USPAT.?
nepomaha domlouvani ani vysvetlovani.
jako odpoved dostanu, ze nemocni lide, i kdyz se vi, ze se nevyleci, taky se neutraci.
ani ty s rakovinou v poslednim stadiu, tak proc by pry mela utratit kone.
ze je rad, za kazdy den, co je tady.
kun se trapi a mne boli u srdce se na nej jen podivat, ne tak si predstavit, jak se asi citi.
zda se, ze majitelka je skutecne rozhodnuta nechat ho se trapit a umirat pomalu v domeni, ze kazdy den o ktery mu prodlouzi ten jeho krasny zivot, je dar.
JA JSEM V KONCICH..
mozna jsem to mela zalozit jako tema a pak ji rict, at si precte reakce jinych lidi, pokud nejake budou.
fakt zu nevim.

28.6.2016 17:50

Něco bych Ti na to napsala, ale do soukromé korespondence. Veřejně ne.

hanulinka

28.6.2016 18:05
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Jestli mas na mysli konika utratit a rict, ze umrel..
ani bych se k nemu tak nedostala, a je treba respektovat prani majitelky, i kdyz mi to pripada desne.
konika ma Doma.

a popravde, kvuli tomuto je nase kamaradstvi v koncich, protoze ja to psychicky nedavam se na to zvire koukat.
snad uz to nebude trvat dlouho.

Problem je ten, ze je vzdycky na umreni, pak se jeden nebo dva dny malinko zlepsi-mam na mysli, trosku se nazere a napase a obejde kolecko po vybehu...a ona hned reknbe..vidis-a vy byste ho vsichni chteli utracet.a on si to tady jeste uziva
neni co dodat
ze pak dalsich nekolik dni stoji, do sebe obracenej pohled, sezvejkne par stybylek sena, akorat na to, aby neumrel, kost a kuze, jen nohy jako konve, protoze nelehne-uz by nevstal
veterinar rekl uz pred par mesici utratit..
tak ted je to o to horsi-majitelka rika..vidis, kolik jsem mu doprala mesicu navic?
(mesicu plnych bolesti a trapeni-ale je tu, no.nevzdava to, konik.).

30.6.2016 12:46
Bajinka123

XXX.XXX.151.14

canka napsal(a):
Zdravím, vrátila jsem se z dovolené, a nestačím se divit, jak dále Bajinka123 brání koně Zuzany...Bajinko, ty u Zuzany jezdíš, proto její koně bráníš...děvčata tady(a za to vám všem a hlavně vám Žofré moc děkuji) ti jasně vysvětlují a fotkami dokazují, jak vypadají staří koníci, pokud se krmí, jak se mají a mají správný managment...to není jen můj výmysl a výmysl okolních końáků, že vaše koně jsou v hrozném stavu...tady jasně vidíš, kolik těch lidí, kteří se v tom vyznají, dávají za pravdu, že koně jsou ve špatném stavu. Musím uznat u některých koní pokrok ve výživovém stavu, ale je to žalostně málo. Já nafotím koníky, kteří se od vás odvezli, a ty fotky jsem pro srovnání dám..jak vypadali u vás a jak vypadají teď...a povíme si ano?
Buď tedy od té lásky a pravdivě a skutečně nafoť všechny vaše koně ve stáji v nynějším stavu. Buď taková frajerka a vše jsem uveď na pravou míru. Chtěla bych vidět fotku rezavé poničky(prý jí je rok a půl a už se obsedá, co je na tom pravdy? papíry dle kontroly ani nemá v pořádku) a fotku černého poníka zblízka...tyto koně jsme vůbec neviděli...ráda bych tedy viděla, jak vypadají...

Tak za 1. Ponicce jsou 3 roky.. Nevím kde jste vzala rok a půl (očividně vymyšlené, jako zbytek věcí co tu píšete) a za 2. Poníka a ČT má v pronájmu Viktor, takže jestli máte nějaký problém s těmito koňmi, obraťte se na něj.. Určitě se s vámi rád sejde a můžete to vyřešit.. A za 3. Ponicku mám u sebe já.. Určitě se ještě neobseda a i kdyby už jsou jí tři roky.. Za 4. Joo podle toho když jsem viděla jak kluci vypadají, myslím si že jsou úplně stejný, doufám že už mají alespoň ten přístřešek, který jim chyběl.. A koně fotit nebudu, do týdne by měla přijet veterina a ta už rozhodne co a jak a vy už se o to nemusíte starat.. Miluju lidi jako jste vy, už nevíte co řešit.. To nemáte svých starostí dost? Věcně se starat o druhé..

30.6.2016 15:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pro Bajinka
A ještě napiš: "Jdi pryč, my se s tebou nekamarádíme, ty k nám nepatříš! Že Zuzko má jít pryč?!"
Jak ve školce.
A nebo: "věříte mě nebo svým očím?"

Jestli chceš své kamarádce prospět, raději jí pomoz s koňmi, ať jsou brzy OK, a nikdo na ni nic špatného nebude říkat.

30.6.2016 15:44

30.6.2016 17:28

..." Miluju lidi jako jste vy, už nevíte co řešit.. To nemáte svých starostí dost? Věcně se starat o druhé.. "

Mám respekt k lidem, kteří nejsou lhostejní k očividně trpícím zvířatům a chtějí jim pomoct. Je škoda, že Bajinka jim očividně pomoct nechce :(.

30.6.2016 18:12
canka

XXX.XXX.33.9

Holky děkuji, že to vidíte stejně jako já...
Bajinko, už tuším, která jsi...Lucka mi o tobě říkala, že jsi ta, co se do ní pustila na fb kvůli těm fotkám, které tam zveřejnila...nebudu se tu s tebou hádat, na poničku jsem se jen zeptala, jestli je to pravda, netvrdím to, tudíž to lež není...nevím, komu všichni koně patří, kteří Zuzaně a které si tam někdo ustájil(což nechápu, sem bych koně nikdy v životě nedala), proto všude píši ASI, ÚDAJNĚ apod...když nemám info podložené, nepíšu to s určitostí...fotky koní během zítřka nebo pozítří dodám, co se týče přístřešku, ne, ty koně nemají, jsou na pozemku, který patří hodné paní, která ho pro pastvu koní poskytla, tam jí stavět přístřešek nikdo nemůže bez jejího svolení...ale ve vrchní části výběhu mají obrovský vzrostlý kaštan, pod který se koníci v klidu schovají před deštěm a sluncem...ty koníci tam nezůstanou, ale to ti může být jedno...mě nejde ani o tebe, ani o Zuzanu, ani o kohokoliv z vás tam...jde mi jen o to, aby ti koně měli co jíst a nežili v hovnech(viz. tedy tvoje rezavá ponička celá od hoven, kterou jsme poprvé vyfotili..)...je více lidí, co chtělo podat podnět, a věř mi, že ti koně teď budou sledovaní...aby to v zimě nedopadlo zase tak, že nebude pastva a budou jim lézt kosti...
Když bude o koně postaráno a budou nakrmeni, nikdo už neřekne ani slovo...

30.6.2016 22:58
moto

XXX.XXX.11.216

Vidím že Máte mylné informace o pisatelce Bájinka 123 nejedná se o tu slečnu na kterou Vás upozornila Lucka.Rád bych aby již skončila ta bláznivá inkvizice na stáji Stekník.Dále potom je tu další věc šmírování a oblézání ohrad bez vědomí majitele.Na tyto věci obvzláštˇ ALERGICKY! Nyní Je Vám již známo kdo tento přispěvek piše.Na internetu se schováte za přezdivku tak odkryjte karty atˇ VIDIM s kým mám tu čest ne psát ta kr... jak to bylo na začátku.Tak pokud budete chtít rád si popovidám s Vámi tmavém koni kterého mám již pul roku v pronájmu. S pozdravem Viktor.

1.7.2016 04:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

moto napsal(a):
Vidím že Máte mylné informace o pisatelce Bájinka 123 nejedná se o tu slečnu na kterou Vás upozornila Lucka.Rád bych aby již skončila ta bláznivá inkvizice na stáji Stekník.Dále potom je tu další věc šmírování a oblézání ohrad bez vědomí majitele.Na tyto věci obvzláštˇ ALERGICKY! Nyní Je Vám již známo kdo tento přispěvek piše.Na internetu se schováte za přezdivku tak odkryjte karty atˇ VIDIM s kým mám tu čest ne psát ta kr... jak to bylo na začátku.Tak pokud budete chtít rád si popovidám s Vámi tmavém koni kterého mám již pul roku v pronájmu. S pozdravem Viktor.

Vaše pocity jsou každému šumák, pokud budou KONĚ v pořádku, nikoho a tím myslím opravdu nikoho, nebudete zajímat ani vy, ani nějaká Bajinka a už vůbec ne ta chovatelka? Zuzana.
Vy tři opravdu nestojíte za pozornost.

Znáte to přísloví, potrefená husa, nejvíc kejhá?!

1.7.2016 06:39
moto

XXX.XXX.211.35

Kejham mohu si to dovolit. Porad nevím s kým mam tu čest.Hezký den.

1.7.2016 07:20
mexin

XXX.XXX.11.207

Ten hlas/ bodík jsem dala omylem, abyste si nemyslel že... pro vás a vaše "kolegyně koňařky" je mnohem důležitější dat koně do pořádku a ne se tady dohadovat, něco nalhávat a zjišťovat, kdo tady o vás píše.Nicmene o vás a vaši péči ví tolik okolních koňáků, ze vám to může být i jedno, tak k čemu by vám to bylo?vasi jedinou starosti by mělo být dat koně do pořádku a ne se starat o to, kdo zde o vašich koních píše.

1.7.2016 07:54
22verunka

XXX.XXX.115.146

moto napsal(a):

Bohuzel s tim ze vam nekdo bude oblezat ohrady a smirovat kone v ohrade nikdo nic nenadela a pokud budou v tak otresnem stavu jako byli asi budou chodit dalsi a dalsi... nereste kraviny a starejte se o kone.
Ja mam koni 6 vlastnich dalsi ustajene v okoli mrak lidi a konaku a vsichni sem chodi pokochat se krasou techto zvirat nikoli z litosti a nutkani pomoci. V tom je velky rozdil. Veronika.

1.7.2016 09:29
kapička

XXX.XXX.5.211

Jedno z nejhezčích pohlazení po duši u koní pro mě je, když v létě, kdy člověk vypotil snad každý ml tekutiny z těla při úklidu přístřešku a přilehlého okolí, sprchování a další péče o koně, přijde banda "čumilů" ať už to je soused z vesnice nebo někdo cizí, postojí, prohlédne koně a začne obdivně juchat, jaké to tam mají krásné a hlavně jak koníci vypadají spokojeně. To se člověk zastaví, rozhlédne se a zjistí, že fakt si koníci žijou jak prasátka v žitě a ta naše lidská dřina za to stojí. Hlavně to musí těšit pana majitele, který od 5 ráno do pozdní noci dělá sena jen aby ta jeho zlatíčka měla k žrádlu to nejlepší luční dobře sušené seno...
A je zajímavé, že přes to, že koně jsou u turistické trasy, skoro celá vesnice majiteli skrytě a často i viditelně závidí pozemky, koně i peníze, tak se naši koně nikde veřejně nepropírají. Jestli ono to nebude tím, že sousedi nemůžou ve stáji najít nic, co by bylo v nepořádku...
Jana.

1.7.2016 10:59
canka

XXX.XXX.33.9

Moto: Jak tu psala již děvčata výše, mě je úplně jedno, kdo jste vy, Bajinka apod...mě nejde o vás, mě jde jen o to, aby ta zvířata vypadala tak, jak mají. Aby někteří koně nevypadali na umření. Je mi jedno, kdo jste a co děláte a v jakém, vztahu, jste k Zuzaně a jejím koním. Jde mi prostě jen o to, aby ti koně měli co jíst, a by se jim dostalo správné péče. Toť vše. A jestli tedy máte potřebu něco řešit, tak řešte výživový stav těch koní, co jste viděl na fotkách zcela nahoře. Okolo ohrad lidé chodí a kdyby koně ve Stekníku vypadali, jak mají, nikdo by je nefotil a jen by se kochal jejich krásou. Dál s vámi nic řešit nebudu.

1.7.2016 16:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

moto napsal(a):
Kejham mohu si to dovolit. Porad nevím s kým mam tu čest.Hezký den.

Koukněte se na EQ, mám tam vizitku i s popiskou. Stejný nick.

2.7.2016 10:05
koně

XXX.XXX.205.252

moto napsal(a):

Budou li koně ve zmíněné "stáji" vypadat, jak vypadají, pravděpodobně kampaň za jejich nakrmení hned tak neustane.
To, co nazýváte šmírováním a oblézáním je, podle mě, naprosto normální činnost.Půjdu li kolem ohrady, která se nachází při veřejné cestě a je do ní vidět, kouknu se tím směrem.
Je li ohrada pokrytá souvislým bahnem či prachem, stojí v ní pár koster s hlavami dolů, bez náznaku zbytků po seně, či jiném objemovém krmivu, nepřijde mi to normální!
Tak budu pátrat po majiteli tohoto pochybného zařízení, okamžitě.
Jenže kupodivu, majitel nějak nekomunikuje, není.Možná to bude tím, že koně jsou ve stavu, kdy už se za ně stydí sám.Má li provozovatel této hrůzy ještě zbytek zdravého rozumu, urychleně se nebožáků zbaví, nebo jejich podmínky hned radikálně zlepší.Třeba jen proto, a by unikl mediální kampani.
V tomto případě však provozovatelce a jejím horlivým zastáncům pravděpodobně žádný zdravý rozum nezbyl.
Máte v pronájmu "tmavého koně", který z těch ubožáků to je?Nějak jsem nepostřehla, že by některý vypadal o stupeň lépe.Pronájem rozumí se, že byste mu měl platit žrádlo, přinejmenším.Tak proč se tak neděje ?

7.7.2016 15:04
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Chlape Vám asi cinklo pod kulichem ? Ještě se chlubíte, že nesete odpovědnost za toho podvyživeného koně? Takže ho moříte hlady společně s paní Zuzanou a navzájem se v tom podporujete... Počítám, že když "to"platíte a takhle smýšlíte, ještě ho chodíte hoblovat pod sedlo

Je to smutné ale je super, že Vám někdo oblézá ohrady a šmíruje, vždyť jen díky tomu se mají ti koně o chlup lépe.

Vždycky když se objeví nějaký takový tyran, lump a darebák, tak si i jako ateista říkám, kdyby to tak byla pravda a karma fungovala, kéž by se Vám všechno to zlo vrátilo v tomto životě nebo v nějakém dalším. A jestli se ta zubožená týraná zvířata po smrti dostanou na nějaké krásné místo...Bylo by to fajn.

7.7.2016 16:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kdyby byla na světě spravedlnost, tak ti špatní majitelé by se stali těmi zvířátky, které za života trápili.
To bych brala jako spravedlnost.

15.7.2016 09:51
canka

XXX.XXX.33.9

Vkládám foto koníků pro porovnání, jak vypadali ve Stekníku a jak nyní. tedy měsíc a půl od odvezení ze Stekníku.

První foto vždy Stekník, druhé nyní.

15.7.2016 09:52
canka

XXX.XXX.33.9

Omlouvám se, blbne to, vkládám znovu.

15.7.2016 10:01
canka

XXX.XXX.33.9

Bohužel ryzák má poznamenaná kopyta, nikdo moc neví, z čeho to je...snad zranění, chyběli minerální látky či něco podobného? Netušíte, co to může být? Koník nekulhá, rohovina postupně odrůstá...kovář tu samozřejmě byl, kopyta viděl, poradil nechat odrůst..

15.7.2016 10:25
kapička

XXX.XXX.225.205

Krásná změna
Mně to na kopytě připomíná prasklinu po provaleném abscesu u korunky. Aspoň kůň ve stáji, který na tyhle abscesy trpí, tohle mívá.

15.7.2016 11:33
anobbona

XXX.XXX.115.36

S takovými kopyty ke mě přišla kobyla co trpěla silnou podvizivou, odrostlo to a bylo to dobré.

15.7.2016 14:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

A co ti ostatní koníci?
Něco nového?

19.7.2016 10:11
canka

XXX.XXX.33.9

Tak to bude jedině dobře, když kopyta odrostou a bude vše v pořádku.
Co se týče ostatních koníků, známá koňařka mi volala, že předevčírem jela okolo, podmínky pro koníky se zdají konečně lepší, jen že není k vidění ta rezavá ponička a černý poník...snad jsou v pořádku..každopádně je nás tu v okolí dost koňáků, kteří stáj budeme sledovat...pokud snad po tomto všem Zuzaně a jejím příznivcům konečně došlo, že by se měli starat, jen tak dál...pokud se koně budou mít dobře, nikdo už ani nepípne..pokud ne, podá se trestní oznámení...
Dnes jsem psala na KVS o vyjádření z kontroly, které měla proběhnout, tak uvidíme vyjádření...ale to bude samozřejmě něco ve stylu, že majitelka se vše snažila napravit a vše už je tím pádem v pořádku..

12.10.2016 17:36

Čanko, nevíte, jak to vypadá? Co "tarpan"?

13.10.2016 09:19
canka

XXX.XXX.33.9

Žofré bohužel se ke mě včera donesla zpráva, že, tarpan, uhynul..našli ho ležet ve výběhu.. . Pokud s tím veterina nic nehodlá dělat, jakože nehodlá, tak nevím..koně jsou, uklizeny, z dohledu, nejdou vidět..

Jana S.

13.10.2016 13:05
Jana S.

XXX.XXX.2.216

Prosim poradte co delat.V nasem okoli je valasek je mu asi 20let v hroznem stavu...kost a kuze co delat aby se mu pomohlo.

Majitele mu zajistuji seno i pristresek, ale kun uz asi zrejmne nema zuby trapi se i kulha.Co delat jak mu pomoci?

Bojim se ze neprezije zimu je to kun jak z koncentraku.

13.10.2016 13:41

Canka: díky za info. Už s enetrápí. Moc šancí jsme mu nedávala, ani prakoník nevydrží všechno, hloupý a anetický majitel dokáže umořit k pomalému chcípnutí i toho, svého miláška.

Jana S: viz moje příspěvky v horní části tohoto vlákna-link na článek na EQ, podle něj, co kam hlásit a co žádat a jaká jsou úskalí.

13.10.2016 13:42

Takových běhá po světě a pomoci jim není, pokud majitel jedná, jak jedná :(
Měla jsem výhled na takovouhle starou kobylu taky. Chodící kostra potažená kůží, záda prosedlá s břichem půl metru nad zemí, chodit skrze artrozu nemohla tak, že jí párkrát museli zvedat na kurtách na traktoru, lili do ní kapačky, aby jí zas "oživili" a člověk si říkal, že snad umře brzy sama. Bohužel v takovémto stavu vydržela živořit ještě cca 2 roky...
Jinak měla vše, co potřebovala. Až na toho logicky myslícího majitele

Dokud nebudou majitelé zodpovědní a etičtí, takovým koním pomoci nebude.

Jana S.

13.10.2016 14:29
Jana S.

XXX.XXX.2.216

Canka: díky za info. Už s enetrápí. Moc šancí jsme mu nedávala, ani prakoník nevydrží všechno, hloupý a anetický majitel dokáže umořit k pomalému chcípnutí i toho, svého miláška.

Jana S: viz moje příspěvky v horní části tohoto vlákna-link na článek na EQ, podle něj, co kam hlásit a co žádat a jaká jsou úskalí.

Bohuzel uz tam kontrola s krajske zpravy byla, ale rekli ze kun ma seno a vodu a je vse o.k ze to proste od;povida stari kone...

vim to, protoze je tam kamaradka posilala ale nic se nevyresilo

bojime se ze konik zimu neprezije je to kost a kuze..zkouseli jsme i odkup ale majitele jsou na nej hrdi ze kdysi neco vyhral a proste ho maji doma jako trofej ach jo

nevime co delat..nechci sem psat za par mesicu ze umrel

13.10.2016 15:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jano, někde tu bylo povídání o tom, jak vypadají staří koně, o které se majitel opravdu STARÁ, ne že je jen nechá dožít bez pomoci
Jestli můžete, poraďte jim, ať volají zubaře.
Někdy je veškeré trápení způsobeno třeba jen jedním hnusným zubem.

Kondorus

13.10.2016 15:25
Kondorus

XXX.XXX.102.3

Kamarádka ma kobcu 26let a je krásná, nakrmena veselá a v kondici.Nikdo ji ten věk nežádá a vypadá líp než kdejaké mladší komik.Ale chce to starat se, kamarádky ji nechává pravidelně dělat rozbory krve aby věděli co ji chybí co doplňovat a ne jen dát seno a pristresek- to prostě nestačí

Na ty kontroly od veterině nespolehejte, málo kdy pomohou.

Ilo84

12.12.2016 17:20
Ilo84

XXX.XXX.240.118

Dobrý den, podle čeho se pozná že se kůň zanedbává, a trpí?

Ilo84

12.12.2016 17:23
Ilo84

XXX.XXX.240.118

Vlastně by mě také zajímalo jak to s konikama teď vypadá..smajlík

12.12.2016 17:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ilo84 napsal(a):
Dobrý den, podle čeho se pozná že se kůň zanedbává, a trpí?

Tohle je zanedbaný, podvyživený a trpící kůň

12.12.2016 19:03
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

sisi58 napsal(a):
Tohle je zanedbaný, podvyživený a trpící kůň

za koně v takovémto stavu bych dala provaz!

hanulinka

12.12.2016 20:37
hanulinka

XXX.XXX.17.204

To neni zanedbany a podvyziveny kun
to uz je stojici mrtvolka-silenost, bezohlednost a sprostota chovatele

pokud je stary, nebo nemocny-ze v takovem stavu skoncil, mel byt davno utracen
pokud je zanedbany a tyrany, mel byt utracen majitel...

bohuzel, podobnych fotek je plny internet...a obcas se dokonce stane, ze narazite na fotku, kde na obdobne vypadajicim koni jeste nekdo rajtuje.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2016 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Takový lidi bych bez mrknutí odprásk..Ještě by mi měli přidat na náboje.

12.12.2016 22:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Otevřela jsem omylem tento odkaz
http://cyberspaceandtime.com/STOP_TYRANI_KONI!/b-aJA-cdxaM.video
nevím, zda se po otevření zobrazí.
Mělo by to být k tématu týrání koní, na které se ptala llo84.

12.12.2016 22:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nakonec to otevřít nejde, naštěstí Stačí, že budu mít špatné spaní já.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2016 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě to teda bohužel otevřít jde.

12.12.2016 23:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mě to teda bohužel otevřít jde.

Tak zrovna Vám bych to otevřít nepřála ani trochu

Neregistrovaný uživatel

12.12.2016 23:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak kdybych náhodou neměl někdy na ustájení, tak tady je inspirace.
https://www.youtube.com/watch?v=hLu962tiQRs.

13.12.2016 09:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak kdybych náhodou neměl někdy na ustájení, tak tady je inspirace.
https://www.youtube.com/watch?v=hLu962tiQRs.

Koně mám moc ráda, ale je to nejméně vhodné zvíře, jako domácí (tedy do domu) tvor. Cokoli jiného se dá ošéfovat, ale kůň ne, tento má navíc ještě podkovy. Buď zruší podlahy nebo se na podkovách zmrzačí, pokud nastane krizová situace a on se pokusí utéci. Není to dobrý nápad

Neregistrovaný uživatel

13.12.2016 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Když já bych ho prodat nedokázal..

17.12.2016 21:24
florindela

XXX.XXX.44.208

sisi58 napsal(a):
Koně mám moc ráda, ale je to nejméně vhodné zvíře, jako domácí (tedy do domu) tvor. Cokoli jiného se dá ošéfovat, ale kůň ne, tento má navíc ještě podkovy. Buď zruší podlahy nebo se na podkovách zmrzačí, pokud nastane krizová situace a on se pokusí utéci. Není to dobrý nápad

A co bobky? Vždyť kůň kadí několikrát denně. Pochybuji, že je tak snadné ho venčit. Nějaké "plínky" taky nemá. A navíc, ti mají přízemní dům se širokými dveřmi, tak snad, ale když si představím koně v garsonce ve třetím patře... Tak odtud by se nedostal a to by bylo taky týrání. V tom domě na videu vypadá koník, že se má celkem dobře, ale jak zvládají majitelé úklid a jak jsem psala, venčení? Kde spí? Slámu jsem tam nikde neviděla, to ho mají v posteli? Nejvíc mě zajímá, co na videu nebylo, takové to zákulisí výše zmíněné. Měli by to zveřejnit. Pokud se má kůň u nich dobře, a oni to nějak zvládají tak, že nemají plno nepořádku a nemusí před natáčením půl dne uklízet, nemají se za co stydět.

17.12.2016 21:41
florindela

XXX.XXX.44.208

sisi58 napsal(a):
Jano, někde tu bylo povídání o tom, jak vypadají staří koně, o které se majitel opravdu STARÁ, ne že je jen nechá dožít bez pomoci
Jestli můžete, poraďte jim, ať volají zubaře.
Někdy je veškeré trápení způsobeno třeba jen jedním hnusným zubem.

Byly zde fotky dvou prý starých koní, dle obrázku v dobré kondici, ten hnědák vypadal, že má něco z chlaďáska/ andalusana, dle vkladatelky má rakovinu - to bych se divila, doteďka mám za to, že při rakovině se hubne.
V pěkné kondici byl i tmavě hnědý kůň vpravo, kůň ok, ale na ten barák v pozadí by měli naběhnout zedníci. To, že něco není živé, neznamená, že majitel může tu věc zanedbávat.
Jinak kůň hubený se špatnou srstí jako na obrázcích výše, může být třeba nemocný, ale i to se má řešit. Zadavatelka měla na souboru fotek na jedné z nich v pozadí celkem normálně vypadajícího plaváka, ten byl v nějaké zadní ohradě, to mu jako jedinému asi pí Zuzana nadržovala. Ostaní koně potřebovali buď pořádně krmit a čistit, nebo léčit. Z dalšího průběhu diskuze vyplynulo, že to je opravdu týrání, žádná náhoda, a je samozřejmě dobře, že se daly věci do pohybu. Tak špinavou srst nemá kůň po jednom vyválení, na ty zřejmě pí Zuzana a spol. "kašlala" delší dobu. Fotky koní v novém domově ukázaly dost jasně, že ti samí koně mohou vypadat jinak a mít hezkou srst. Někde uprostřed byly fotky toho, že koně dostali do výběhu seno a výběh začal vypadat celkem normálně, předtím to byl zahnojený a jistě i páchnoucí prostor - to nevadilo sousedům? Ale jediné trvalé zlepšení bylo dostat ty koně pryč - to se alespoň u některých povedlo. Nevěřím tomu, že že ten kdo se nestará, a může, ale je prostě líný, by se za krátkou dobu dokázal poučit. Přeji koním, kteří již mají nový domov, aby v něm spokojeně prožili spoustu dalších let, a těm zbylým, aby se je podařilo odvézt ještě včas.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2016 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jsou tam další videa, kde je i stáj se slámou.Teda akorát návštěva musí být tolerantní asi.

18.12.2016 20:33
florindela

XXX.XXX.44.208

Koukla jsem na další video, a když jsem viděla, jak ten kůň (odhaduji Nasara na pětiletého araba) bere do zubů polštářky a jak skoro kouše do sedačky, tak nejen návštěva. Jestliže by ten valášek do všeho tak kousl, to by měli z domu brzo kůlničku na dříví a to nepočítám výše zmíněnou hygienu. Box jsem už viděla, chodí s ním ven a může na zahradu, akorát mě zarazilo, že s malým teplokrevným koněm přibližují dřevo, zatímco pod sedlem jsem ho (skoro?) neviděla. Ale když může chodit na dřevo hucul, tak Nasar snad taky, akorát si myslím, že tolik toho co velcí těžcí begani určitě nemůže zvládnout.

18.1.2017 21:53
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Viděli jste? Sedmá minuta. Člověku se chce brečet, když zjistí, že tohoto chovatele řeší už pátým rokem...

http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/zpravy-ftv-prima-118.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 14:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Snad se jedno dožiju toho, že takovouhle situací vyřeší utracením koní a odsouzením chovatele bez podmínky na několik let.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Souhlas akorát bych majitele taky raději utratil..Pro jistou aby v tom už nemohl pokračovat.

19.1.2017 17:18
florindela

XXX.XXX.44.8

Hnus - takový "chovatel". KOně snad nemusí utrácet, snad jsou mezi nimi i tací, kteří by v dobrých rukou vyzdravěli. Takovému koně odebrat, a to co nejdříve. Nepatří mu do ruky nic živého. Doufám, že utajované řešení bude efektivní. Chlapa zavřít, až zčerná. A ve vězení mu věnovat jen tolik péče, jako on těm koním. Jak může někdo považovat pravidelné úhyny hříbat za normální? Jak může nevidět, že ti koně jsou těžce podvyživení? Pokud by i náhodou nebyli, tak by byli hodně nemocní. Myslím si, že ti chudáci koně nikdy nepoznali žádnou veterinární péči. Proč je ten... má, když se o ně nechce starat - ať jich rozdá lepším majitelům, ušetří. A dnes jsem četla a údajném týrání koní v útulku Dream Horse ve Vejprnicích.
https://www.novinky.cz/krimi/426941-kone-byli-bez-krmeni-i-podestylky-v-mrazu-jim-slo-o-zivot-urednici-je-odebrali.html
Koně byli bez krmení i podestýlky, v mrazu jim šlo o život. Úředníci je odebrali

Zvířata uvázaná v chatrném přístřešku — bez vody, krmení a podestýlky. Takový byl čtvrteční obrázek v koňském útulku ve Vejprnicích na Plzeňsku, který provozuje občanské sdružení Dream Horse (Kůň snů). Z podnětu státní veterinární správy rozhodl přímo na místě kompetentní úředník o odebrání tří koní. Zvířata za asistence policie odvezl Karel Bobál z tachovské záchranné stanice živočichů.
Video
Video

Úředníci odebrali koně z útulku na Plzeňsku

zdroj: Patrik Biskup, Právo
Plzeň-město

Dnes 14:35 - Plzeň

„Na konci minulého týdne jsme tam provedli dvě kontroly a zjistili, že koně přežívají v nevyhovujících podmínkách, kdy jim šlo s ohledem na současné mrazivé počasí skutečně o život, “ uvedl Richard Bílý z Krajské veterinární správy v Plzni.

Proto veterináři okamžitě dali podnět příslušnému úřadu k zahájení správního řízení pro porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání.

„Současně jsme navrhli, aby úřad přijal předběžné opatření, a to okamžité umístění koní do dočasné náhradní péče, “ dodal Bílý.
Koně byli odvezeni za asistence policie.

Koně byli odvezeni za asistence policie.

FOTO: Patrik Biskup, Právo

Zvířata podle něho byla již apatická. „Potřebovali jsme, aby se s tím něco rychle udělalo. V těchto klimatických podmínkách se může stav koní výrazně zhoršit ze dne na den. Sehnali jsme i chovatele, který se o koně dočasně postará. Nyní bude probíhat správní řízení a výsledkem může být i definitivní odebrání zvířat, “ uzavřel Bílý.
Zvířata byla uvázána v přístřešku.

Zvířata byla uvázána v přístřešku.

Oficiální zástupce sdružení Dream Horse Pavel Mazan do telefonu pouze uvedl, že pokud mu úřady zvířata odeberou, bude se bránit žalobou.
Z útulku ve Vejprnicích odvedli tři koně.

Z útulku ve Vejprnicích odvedli tři koně.

„Lítám dneska po doktorech, tak tam nemohu být, “ vysvětlil, proč do útulku nepřišel a před úředníky se tak neobhájil.

Mazan tvrdil, že zvířata jsou v pořádku a dostávají krmení a vodu každý den.

Patrik Biskup, Právo

Dívala jsem se na video a obrázky, no nepřišli mi ti koně nijak zvlášť zanedbaní, to se nic neděje v kolikrát horších případech, tito vypadali ještě celkem dobře, pokud je opravdu zanedbávali, tak se na to přišlo včas.

19.1.2017 21:38
canka

XXX.XXX.35.233

To je hrozný...já prostě nechápu, proč u nás v Čr nejsme schopni těm zvířatům pomoci...proč se to řeší tolik let? Dnes byla na Primě pokračující reportáž s tím, kde očitá svědkyně sledující chov těchto koní řekla, že si troufne říci, že tam již viděla umřít asi 30 koní...není to šílený? A ve finále ukážou hříbě, který ten CHOVATEL, jak ho nazývají, zabil a krmím jím psi? no kde to jsme? A že to mrtvé hříbě, co tam leželo, tam neleží 5 dní, protože to už je jiné, které umřelo? Nechápu..jsem zvědavá, když říkali, že zítra KVS bude vědět výsledky, jaké budou dále postupy..nechtěli je zveřejnit vzhledem k tomu, aby ten rádoby chovatel nevěděl, co se bude dít...zakázala bych mu chov veškerých zvířat(ty psi tam byli taky chudáci) a nechala ho alespoň půl roku žít tak, jak on nechává žít svá zvířata.

20.1.2017 07:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

canka napsal(a):
To je hrozný...já prostě nechápu, proč u nás v Čr nejsme schopni těm zvířatům pomoci...proč se to řeší tolik let? Dnes byla na Primě pokračující reportáž s tím, kde očitá svědkyně sledující chov těchto koní řekla, že si troufne říci, že tam již viděla umřít asi 30 koní...není to šílený? A ve finále ukážou hříbě, který ten CHOVATEL, jak ho nazývají, zabil a krmím jím psi? no kde to jsme? A že to mrtvé hříbě, co tam leželo, tam neleží 5 dní, protože to už je jiné, které umřelo? Nechápu..jsem zvědavá, když říkali, že zítra KVS bude vědět výsledky, jaké budou dále postupy..nechtěli je zveřejnit vzhledem k tomu, aby ten rádoby chovatel nevěděl, co se bude dít...zakázala bych mu chov veškerých zvířat(ty psi tam byli taky chudáci) a nechala ho alespoň půl roku žít tak, jak on nechává žít svá zvířata.

V USA to mají jednodušší, soud je velmi brzy a ti hajzlíci si odnášeli nejen tresty a to i vezení, ale ve většině případů jim byla zvířata zabavena.
U nás je problém v tom, že zřejmě není instituce, která by zastřešovala umísťování koní do náhradní péče a financování tohoto. Pokud by se vyřešil tento problém, odebrání koní by bylo častější.
Takhle by si ty koníky museli brát policajti nejspíš domů.
Je to spíš o chtění a nechtění, s tím něco dělat. Jsou přece "důležitější" kauzy k řešení.
A tak to těm zrůdám prochází dál a záchrana je nakonec věcí soucitných lidí a jejich peněženek.

20.1.2017 10:13
stovi

XXX.XXX.112.229

My jsme měli v oddílu klisnu taky byla kost a kůže. Z oddílu jsem pak odešla. Trenér podlézal veterinářce, dával jí koně zadarmo a ona ho jen chválila. Jo u koní taky funguje něco jako korupce.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 12:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Proč je hned utratit? Právě proto, že pak se toho chytají "útulky" a "rádoby záchranáři" a ty koně končí stejně špatně. Je někde nějaká statistika, kolik takto týraných a následně zachráněných koní končí mrtvých, a kolik jich je dále ve vyhovujících podmínkách, zdravých, prosperujících? Nehledě na to, kolik případů pak ještě končí vrácením těchto koní původnímu tyranovi. Já stále jen zaznamenávám akorát plácání po ramenou, kolik koníčků takto zubožených jsme zachránili, podívejte, jak u nás prospívaj, ALE přispějte na dobrou věc, budeme rádi za jakékoliv dary, potřebujeme umístit vyléčené koně, jen do prověřených podmínek a stehně to kolikrát končí špatně, atd atd atd. Koně jsou díky spoustě aspektů velmi dostupným zbožím, může si je koupit kde kdo bez sebemenší znalosti, je krásné, že je zákon, ale výkonná moc značně pokulhává, a díky kamarádíčkování pak týrání jen kvete. Až se konečně opravdu houkne, pořádně do toho šlápne a půjde to ráz na ráz a bude to aspoň nějakou výstrahou pro by blbce, kterým to stále prochází, pak se teprve něco stane. Hlavně že holubářům "jen tak" vymlátí chov, a ještě za to vlastně nikdo nenese zodpovědnost. Tak ať jednají stejně s těmito lidmi, vymlátit chov a nazdar. Taky vím, že ty zvířata za to nemůžou. Ti holubi za to taky nemohli a jsou po smrti. ALe mně prostě stále přijde pro ty koně lepší, když už se dále nebudou trápit, než zas nějaká záchrana. Toť můj hnnusný názor.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tohle je silný šálek kávy. Barboro123 jak můžete na na takovou kostru vlést divím se že si nelehne. Ale co hlavně že si tu pr*del svezete. Já na svou kobylu nelezla dokud nepřibrala namísto ježdění jsem s ní chodila i 10km + kopce a práce v kruhovce. A i tak na ní lezu velice málo za leden jsem na ní seděla 10-20minut namísto ježdění řeším osvalení zad. Se kterým budeme moci začít pořádně až zmizí let a sníh kdy začnu pod vedením korektní práci na lonži. Praci pod sedlem kdy se pousíme kobylku korektně přijezdit. Teď se jí věnuji ze země kdy se chodí na procházky aspoň na ruce

Tímto se omlouvám očividně mylnému tvrzení že moje kobyla se měla špatně. Ono opadla a zhubla. Ale aspoň 2x denně dostala seno a po práci oves. Výběh malý a bez trávy ale bylo o ní postaráno co se krmení týká.

Canka: Je fajn že že jste pomohla aspon těm dvoum koníkům a dávají se dokupy. Toho Huculka je mi velice líto tohle si nezaslouží žádné zvíře. V modlidbě pro koně se píše až nebudu moci připrav mi milosrdnou smrt. Tady koník umřel pomalu hlady

Ví někdo jak koně vypadají v dnešní době? Snad jsou poníčci v pořádku a i ostatní Za tohle bych střílela. Kdo že chtěl to střelivo? Klidně mu nějaké pošlu.

20.1.2017 15:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas, za utracené koně pochvalu nedostanete. Za ZÁCHRANU vás v médiích vychválí do nebe.
Pokouším se občas dohledat ty kauzy, s týranými zvířaty. Velký humbuk a pak už nula nula prd. Prostě to zmizí z novin i televize a nic se neděje.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 15:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Trošku by mě zajímalo jak to dopadlo s tím týraným Dobyvatelem.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já ale nepotřebuju chválit za záchranu, když bych to dělala, určitě ne pro to, abych byla do nebe chválena. Právě že vše vždy vyšumí a result se obyč člověk nedozví. Já sleduju občas jen tady tu z pozakopce, protože jí má spousta lidí v přátelích na buku, a jen když vidím, že koně přiveze, kdo ví za jakých podmínek, pošetří kdo ví, co se děje a neděje a už jedou inzeráty na umístění či prodej, tak vlastně ani nechápu, proč to někteří lidi dělají. Ale každýho věc. Někdy si prostě myslím, že je lepším řešením úplně něco jinýho, než jak se to vyřeší.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A co Rolinka a Bianka? Někteří nadávaj a někteří chválí.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A co Rolinka a Bianka? Někteří nadávaj a někteří chválí.

To jsem se taky snažil zjistit..Dámy jsou takový dost podivný.Aspoň na mě tak působily.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

No hodně se presentovali v TV ale někteří dost nadávají tak mě to zaráží. Jim přeci musí projít rukama dost podobných případů.

Já už třeba nevím co kobyle dát. Má Mussli na horní linii, řízky a ječmen odčervená je nabrála je to za necelé 2 měsíce pokrok ale ale furt si myslím že by mohla přibrat ještě krapet. Přitom je to popelnice sežere fakt všechno osobně se divím že nesežrala i sůl co jsem jí koupila

Mohu se zeptat na referenci prosím na líz se selenem? Původně jsem chtěla hymalájskou sůl.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Lidi a neni to u koní náhodou stejný jako u lidí? Někdo nabere snadno a někdo kdyby se rozkrájel?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Lidi a neni to u koní náhodou stejný jako u lidí? Někdo nabere snadno a někdo kdyby se rozkrájel?

Jo máte pravdu. Lidi jsou různí my tu máme nedaleko OS. kde sbírají psy žebraj na ně mají v azylu 200psů a z toho 20 jen k adopci. Co zvířat tam umřelo a lidi jim furt posílají peníze a jiné OS a útulky s nimi nechtějí nic mít to je přeci varování, No ale tahle OS vymyslí příběh k psovy většinou srdcervoucí no a penízky se sypou

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Právě o výše jmenovaných bych radši nemluvila, můj názor je přílišně vyhrazený. Myslím si, že lepší výsledky mají vždy lidi, o kterých není slyšet, protože ti to opravdu dělají pro zvířata.

Atlantido, ve stáji máte přece spoustu specialistů, kteří Vám jistě rádi a odborně pomohou, protože kobylu vidí naživo, proč zase chcete poradit od rejpalů, kteří Vás jen uráží a jsou nejmoudřejíš na světě a věští z placatých fotek? Abyste se do všech zas jen navezla a kopala do nich? Sorry, já vím, co by kobyle pomohlo, ale nechám si to pro sebe.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Protože každý tvrdí něco jiného co se lízu týče. Vzhledek k tom že ted je momo pastvu vzala jsem se selenem.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak se neptejte.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

O co je lepší tenhle než třeba ten hymalájský někdo zas dává tu klasickou

Těm lízům fakt nerozumím. Chápu že bude rozdíl v minerálech ale jaký je nejlepší?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Nerozumíte nejen lizům. To je Váš největší problém.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

To je asi tím že pucfleka ve stáji nikdo nic nikdo neučil. No jo no pucflek nemá nárok a jako dítě jsem se učit chtěla jsem ráda že mě naučil někdo tehdy čistit aspoň kopyta.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

To je tak když jste jiní. Každý se po vás vozí jen proto že jen trochu vyčuhujete z řady. Hold dnešní doba je taková.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ale Váš problém je úplně jinde.

20.1.2017 21:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je asi tím že pucfleka ve stáji nikdo nic nikdo neučil. No jo no pucflek nemá nárok a jako dítě jsem se učit chtěla jsem ráda že mě naučil někdo tehdy čistit aspoň kopyta.

Stačí koukat kolem sebe. Podíváte se, popřemýšlíte, vyhledáte na netu a popř. se zeptáte toho, na koho jste koukala.
Řeknete Prosím Tě/Vás, já koukám jak to děláš/děláte a tady tomu nerozumím, můžeš/můžete mi to vysvětlit?
Je to úplně jednoduché.

20.1.2017 21:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

O co je lepší tenhle než třeba ten hymalájský někdo zas dává tu klasickou

Těm lízům fakt nerozumím. Chápu že bude rozdíl v minerálech ale jaký je nejlepší?

Nechte si pro kobylu od odborníka/krmiváře sestavit KD/ krmnou dávku na míru, součástí bude i to, jakou sůl si máte koupit.
Používejte odborníky! Zaplatíte, ale budete mít vše správně a možnost reklamace.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ne není to jednoduché. Ono se pro to totiž musí něco udělat, ono to samo nepřijde, tak to pak nejde...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kůň je zatim nejporuchovější zvíře co znám.Teda aspoň co tak vidim.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

No, to možná jo.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vlastně by ho amatér ani nenakrmil když se to tak veme.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ale jo, nesmíte všechno brát tak vážně.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já třeba kobyle krájel i jablka.Prý ten vnitřek se semínky jim nedělá moc dobře..Že si ze mě dělali prdel?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

No jistě, a oloupat a nastrouhat nejlépe.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Stačí koukat kolem sebe. Podíváte se, popřemýšlíte, vyhledáte na netu a popř. se zeptáte toho, na koho jste koukala.
Řeknete Prosím Tě/Vás, já koukám jak to děláš/děláte a tady tomu nerozumím, můžeš/můžete mi to vysvětlit?
Je to úplně jednoduché.

Jenže mě nikdo nic vysvětlovat nechtěl. Ono chodit a ptát se když vás každý pošle vy víte kam vás taky bavit přestane po 2 letech jsem to prostě vzdala a rezignovala. Už jako alá jsem byla bez kamarádů. To byla ta doba kdy jsem na lidi zanevřela a uzavřela se do sebe. Bez kamarádů jen sama bez otce s otčínem co vás mlátil jako koně s tím že si i každý do mě o kopl.

jo to bylo bezva dětství tohle je historie které jsem zazdila na dlouho a co ze mě je? Uzlíček nervů a byli doby kdy jsem měla záchvaty jen ze strachu při tom když na mě někdo napřáhl. Proto jsem šla do šermu hledala jsem pomoc a stejně mi zůstalo nervozita a když mám jít předvádět před ostatní klepu se jak osika upřímě nikdo si s tím neví rady ani ten váš psycholog. prostě se tak bojím. Sociální interakce nulová vše mě učili šermíři a taky se mnou měli co dělat. Ale byli upozorněni a pak přišli pochvali a já o to více zabrala.
Na silvestra u kamarádky byla rvačka a bouchlo to. Ono to opravdu není příjemné bojovat s bolestí a o každé nadechnutí. Vše co mám jsem si tvrdě vydřela. Jiné děti měli aspon otce já neměla ani to já měla jen ta zvířata. Jen díky zvířatům jsem se naučila že se mstít nesmím. Moje dětství lze popsat slovy PEKLO NA ZEMI. A upřímě lituji že jsem to před 2 nebo 3 lety nedotáhla a neukončila svou existenci. Protože být furt jen odpad je ubíjející

Povídala jsem si se zvířaty chodila jsem k nim plakat, S nikým jiným jsem nemluvila dokonce to poznamenalo i vztah s mámou. Nikdo mě nikdy nepochválil jsem jen celý život hromosvod. naposledy mě objala babička před 10 lety. to byl jediný člověk. Jo každý měl těžé období. Ale mě to dětství prostě chybí tahle doba mě minula a strávila jsem to o samotě a vše se učím až teď

Ano nerozumím mnoha věcem, ale snažím se to dohnad už jen kvůli těm koním proto se více ptám Ježdění mi bylo odsouhlaseno lidmi kolem kobyli beru to tak že tomu rozumí, ale to že jste po fotkách do mě pustili skrz váhu proto jsem tak bouchla a mrzí mě to. Ono kritiku snesu ale jen od lidí co znám. A chci se změnit ale bylo mi i řečeno že některé věcí mi zůstanou dokonce života.

Snorlax

20.1.2017 21:50
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Já třeba kobyle krájel i jablka.Prý ten vnitřek se semínky jim nedělá moc dobře..Že si ze mě dělali prdel?

Prože semínka obsahují arzen. Tak maj lidi pocit, že by umřeli, a že by umřeli i koně.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Nechci se litovat ani obhajovat ale už to ven muselo.

TÍMTO SE OMLOUVÁM VŠEM KTERÝCH JSEM SE DOTKLA NEBO NA KTERÉ Z VÁS JSEM BYLA HNUSNÁ. MRZÍ MĚ TO

Já svou chybu uznat umím.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Prosím případně zadavatelce omlouvám se za ten spam. Jestli pak písne jak případně koníčci vypadají.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jablka jim nedělají nejl=pe ve větším množství ať už s jadérky nebo bez. A v tom malým - no mý koně na to zatím neumřeli.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jablka jim nedělají nejl=pe ve větším množství ať už s jadérky nebo bez. A v tom malým - no mý koně na to zatím neumřeli.

Mě akorát varovali na kyselost a museli to být padavčata. Ale jadérka jsme neřešívali.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Joo to vim, že jenom menší množství jablek.Ono když jí to jabko podržim, tak ho normálně ožere jak člověk.Prej je to ale opravdu kůň říkal veterinář.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Joo to vim, že jenom menší množství jablek.Ono když jí to jabko podržim, tak ho normálně ožere jak člověk.Prej je to ale opravdu kůň říkal veterinář.

No to kdybych já držela, tak mně sežerou celou, neboť vrhne-li se na jedno jablko sedm koní, jediný to člověk šanci nemívá.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

No to kdybych já držela, tak mně sežerou celou, neboť vrhne-li se na jedno jablko sedm koní, jediný to člověk šanci nemívá.

No ve stáji dávali koním i zmrzku

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

No ve stáji dávali koním i zmrzku

Na tý kde jsem dělala jak dítě.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak pak nám na to ježdění nezbývá čas.Tím to je.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jezdit nepotřebuju, radši budu držet jabka.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zase je pěkný když kůň člověka vítá už od vrat, né?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jo, ale vždycky jinýho člověka, než jsem já

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo, ale vždycky jinýho člověka, než jsem já

Jak to?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Protože já jsem na ně zlá.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 22:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak tomu tak věřim..

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 23:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Https://www.youtube.com/watch?v=OD8cT_4MydI

Zhruba taková je ta kobča a valach už k tomu nemá daleko.

21.1.2017 01:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jenže mě nikdo nic vysvětlovat nechtěl. Ono chodit a ptát se když vás každý pošle vy víte kam vás taky bavit přestane po 2 letech jsem to prostě vzdala a rezignovala. Už jako alá jsem byla bez kamarádů. To byla ta doba kdy jsem na lidi zanevřela a uzavřela se do sebe. Bez kamarádů jen sama bez otce s otčínem co vás mlátil jako koně s tím že si i každý do mě o kopl.

jo to bylo bezva dětství tohle je historie které jsem zazdila na dlouho a co ze mě je? Uzlíček nervů a byli doby kdy jsem měla záchvaty jen ze strachu při tom když na mě někdo napřáhl. Proto jsem šla do šermu hledala jsem pomoc a stejně mi zůstalo nervozita a když mám jít předvádět před ostatní klepu se jak osika upřímě nikdo si s tím neví rady ani ten váš psycholog. prostě se tak bojím. Sociální interakce nulová vše mě učili šermíři a taky se mnou měli co dělat. Ale byli upozorněni a pak přišli pochvali a já o to více zabrala.
Na silvestra u kamarádky byla rvačka a bouchlo to. Ono to opravdu není příjemné bojovat s bolestí a o každé nadechnutí. Vše co mám jsem si tvrdě vydřela. Jiné děti měli aspon otce já neměla ani to já měla jen ta zvířata. Jen díky zvířatům jsem se naučila že se mstít nesmím. Moje dětství lze popsat slovy PEKLO NA ZEMI. A upřímě lituji že jsem to před 2 nebo 3 lety nedotáhla a neukončila svou existenci. Protože být furt jen odpad je ubíjející

Povídala jsem si se zvířaty chodila jsem k nim plakat, S nikým jiným jsem nemluvila dokonce to poznamenalo i vztah s mámou. Nikdo mě nikdy nepochválil jsem jen celý život hromosvod. naposledy mě objala babička před 10 lety. to byl jediný člověk. Jo každý měl těžé období. Ale mě to dětství prostě chybí tahle doba mě minula a strávila jsem to o samotě a vše se učím až teď

Ano nerozumím mnoha věcem, ale snažím se to dohnad už jen kvůli těm koním proto se více ptám Ježdění mi bylo odsouhlaseno lidmi kolem kobyli beru to tak že tomu rozumí, ale to že jste po fotkách do mě pustili skrz váhu proto jsem tak bouchla a mrzí mě to. Ono kritiku snesu ale jen od lidí co znám. A chci se změnit ale bylo mi i řečeno že některé věcí mi zůstanou dokonce života.

Myslím, že byste s tím už něco měla dělat. Nejste jediná, na koho nebyli blízcí hezcí. Taky nesedím a nebulím nad osudem, ale prostě funguju. Každý dostal do života nějaké karty a musí se s nimi naučit hrát, jen sedět a stěžovat si, že mám černého Petra, život dál neposune.

21.1.2017 07:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nechci se litovat ani obhajovat ale už to ven muselo.

TÍMTO SE OMLOUVÁM VŠEM KTERÝCH JSEM SE DOTKLA NEBO NA KTERÉ Z VÁS JSEM BYLA HNUSNÁ. MRZÍ MĚ TO

Já svou chybu uznat umím.

Je hezké, že jste napsala omluvu. Měla jste dobrou vůli.
Ale zkazila jste to tím dodatkem. Zase jste si do druhých musela štárnout? Bez toho by to byl pěkný počin, takhle jste lidi zase naštvala.

Děvče nešťastné, zkuste najít někoho, kdo vám pomůže, se vyrovnat s životem a hlavně sama se sebou. Takto přece nemůžete žít.
Jsou na tom lidé mnohem hůř, než Vy a dávají to. Bez rukou, nohou, těžce nemocní, těžce postižení a žijí a i z toho mála co mají, se snaží vytěžit co nejvíc.
Vy jste mladá, zdravá, jen tlustá a fackovaná otčímem a životem. S tím se dá něco dělat. Ale ne tak, že budete své okolí nasírat, to je cesta k samotě a do pekel.
Co nemáte na fyzickém potenciálu, můžete nabrat do hlavy.
Tohle bych vám normálně napsala do interní zprávy, bohužel u vás to nejde, tedy píšu veřejně. Nelíbí se mi to, ale jinak to nejde udělat.

21.1.2017 07:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ono totiž málokdo čistí koním uši zevnitř. Mají je stejně zabordelelé, jako lidi. Prach, šupinky kůže apod. Kůň nemá možnost si ucho sám vyčistit, proto je většina z nich ráda, pokud to udělá člověk.Ono to lechtá nebo svědí.
Ale chce to opatrně.

21.1.2017 07:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na tý kde jsem dělala jak dítě.

Pěkná blbost, dávat koním zmrzlinu.

21.1.2017 07:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dělali. Jen dávejte pozor na malá jablíčka. Velká kůň kouše, malá se koušou blbě, tak ať mu nezaskočí. To myslím vážně.

21.1.2017 07:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kůň je zatim nejporuchovější zvíře co znám.Teda aspoň co tak vidim.

Ptáci jsou poruchovější, věřte mi.

21.1.2017 07:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Protože já jsem na ně zlá.

Kecáte. A koně většinou nevítají majitele, ale obsah jeho kapes.

Neregistrovaný uživatel

21.1.2017 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Některý to mají rádi, jiný ne. to si myslím spíše záleží na koni.

Ne já nekecám, podle toho co tu čtu, všechny ty rady a postřehy ze života koňáků, jak se jejich koně mají a co vše dělají a dostávají, tak jsem nejhorší ve střední Evropě. Už třeba právě proto, že v mých kapsách stěží něco najdou

21.1.2017 15:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Některý to mají rádi, jiný ne. to si myslím spíše záleží na koni.

Ne já nekecám, podle toho co tu čtu, všechny ty rady a postřehy ze života koňáků, jak se jejich koně mají a co vše dělají a dostávají, tak jsem nejhorší ve střední Evropě. Už třeba právě proto, že v mých kapsách stěží něco najdou

No a proto vás nevítají!

Neregistrovaný uživatel

21.1.2017 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Pravda, jiný bez kusu něčeho v ruce koně ani nechytí

21.1.2017 17:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pravda, jiný bez kusu něčeho v ruce koně ani nechytí

A někteří nechytí ani s plným kyblíkem

Neregistrovaný uživatel

21.1.2017 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Je hezké, že jste napsala omluvu. Měla jste dobrou vůli.
Ale zkazila jste to tím dodatkem. Zase jste si do druhých musela štárnout? Bez toho by to byl pěkný počin, takhle jste lidi zase naštvala.

Děvče nešťastné, zkuste najít někoho, kdo vám pomůže, se vyrovnat s životem a hlavně sama se sebou. Takto přece nemůžete žít.
Jsou na tom lidé mnohem hůř, než Vy a dávají to. Bez rukou, nohou, těžce nemocní, těžce postižení a žijí a i z toho mála co mají, se snaží vytěžit co nejvíc.
Vy jste mladá, zdravá, jen tlustá a fackovaná otčímem a životem. S tím se dá něco dělat. Ale ne tak, že budete své okolí nasírat, to je cesta k samotě a do pekel.
Co nemáte na fyzickém potenciálu, můžete nabrat do hlavy.
Tohle bych vám normálně napsala do interní zprávy, bohužel u vás to nejde, tedy píšu veřejně. Nelíbí se mi to, ale jinak to nejde udělat.

K cizím mám averzi a to se nezmění hold sem si na samotu tak zvykla že mi je o samotě co nejlépe. Jediná parta lidí se kterou vydržím jsou mí kolegové z tréninku. nebavím se ani s lidmi v práci.

Ono se správně říká že dobrými skutky je dlážděná cesta do pekel. Vše co myslím dobře se proti mě otočí.
Už nemá cenu zkoušet psát sem a o kontakt s lidmi co neznám. Natož dávat někam své fotografie. Nemá to cenu a zde se mi to jen utvrdilo. Zůstanu jen s lidmi které sem si pustila k tělu a spolehnu se na lidi co znají kobču i mě.

Jsem samotář a tím zůstanu. Nechci ani rodinu nestojím o to. Když nic nečekáte a na nikoho nespoléhata nemůete být ani sklamaní.

Pěkné dny mějte se dobře ve spolek

Neregistrovaný uživatel

21.1.2017 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
No a proto vás nevítají!

Kobča jak zjistí že jsem přijel, tak ječí jak pominutá. Tak taky jsem u ní vystál za tu dobu důlek ve stáji.

Neregistrovaný uživatel

21.1.2017 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

K cizím mám averzi a to se nezmění hold sem si na samotu tak zvykla že mi je o samotě co nejlépe. Jediná parta lidí se kterou vydržím jsou mí kolegové z tréninku. nebavím se ani s lidmi v práci.

Ono se správně říká že dobrými skutky je dlážděná cesta do pekel. Vše co myslím dobře se proti mě otočí.
Už nemá cenu zkoušet psát sem a o kontakt s lidmi co neznám. Natož dávat někam své fotografie. Nemá to cenu a zde se mi to jen utvrdilo. Zůstanu jen s lidmi které sem si pustila k tělu a spolehnu se na lidi co znají kobču i mě.

Jsem samotář a tím zůstanu. Nechci ani rodinu nestojím o to. Když nic nečekáte a na nikoho nespoléhata nemůete být ani sklamaní.

Ale vždyť já moc taky lidi nemusim..Mám taky pár opravdových přátel a to mi bohatě stačí..Jsem takový amatér v koních, že vy jste proti mě atomový fyzik. Přesto tady třeba na ifauně tolik ty lidi neprudim ikdyž mám někdy fakt blbý otázky. Jenže vy stále nemůžete pochopit proč na Vás takhle reagují, že?

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 02:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ale vždyť já moc taky lidi nemusim..Mám taky pár opravdových přátel a to mi bohatě stačí..Jsem takový amatér v koních, že vy jste proti mě atomový fyzik. Přesto tady třeba na ifauně tolik ty lidi neprudim ikdyž mám někdy fakt blbý otázky. Jenže vy stále nemůžete pochopit proč na Vás takhle reagují, že?

Protože přeci týrám koně.

22.1.2017 07:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ne, to není ten důvod.
Je to proto, že místo abyste HLEDALA ZPŮSOBY, jak by to šlo, HLEDÁTE DŮVODY, proč to nejde.
Schválně, co jste s kobylkou udělala za tu dobu, co si tu necháváte radit?
Co se zlepšilo?
V čem je kobyla lepší?
Už máte sestavenou krmnou dávku?
Už se s ní domluvíte? Ošetřování probíhá v pohodě? Dává nohy v klidu? Zastavuje na vodítku když se zatavíte vy?
Co ta gumička, už se nebojí, když jí štípne do zadku?
Vidíte co jste měla všechno umět za ty 2 měsíce! A umíte to?
To je to, proč vám tu lidi nadávají. Že jen mluvíte a mluvíte a stěžujete si. SKUTEK UTEK

22.1.2017 07:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kdo se se mnou vsadí, že mi nebude Zatla odpovídat na to, na co jsem se jí ptala?!

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

To si myslíte, protože jste si z toho, co vše Vám tu lidi psali odnesla jen tohle. Ale nedivte se. Spousta lidí napsala - pracujte na osvalení ze země a zatím nejezděte. Vy jste napsala - budu pracovat na osvalení a budu lonžovat atd, až bude terén, až bude jaro. A pak sem šoupnete fotku, jak klušete v kruhovce na opadlém koni. Co jste čekala? Že Vás všichni poplácají po zádech? Víte taky tu mám koně, na kterém majitelka nejezdí, nejezdí ani za ním. A když jednou za měsíc, až dva, přijede, tak se slovy - já se jdu podívat na koníčka - si jde pro sedlo a cajky s dalším dovětkem - a tak já si ho na chvíli vezmu ven, když už jsem tady. A to ten kůň není tak "vyšťavenej" jako Vaše kobyla, a přesto mně berou mdloby a když něco poznamenám, tak jsem ta kráva já. Pakliže máte ve svém okolí lidi, kteří koně vídají, ve Vašich očích tomu rozumí, tak ano, nejlepší volba je bavit se jen s nimi a nehledat věci a útěchu na internetu.

Já kamarády a přátele nemám žádné, o to víc se spoléhám a jsem závislá na rodině. Taky mám občas potřebu všechno všem "vytmavit", nejhorší to je při práci, kdy má čas člověk přemýšlet, ale když už můžu za tu klávesnici sednout, poslední myšlenka je - a koho to vlastně zajímá. Každej má jen svou pravdu, každej si to dělá po svým, každej má svých problémů a stejně by to ani nikdo nečet. A když už, stejně by mi neodepsal, a když by odepsal, tak určitě něco jinýho, než chci slyšet. To je svět internetu, anonymity a toho, že si sice každej může říkat a dělat co chce, ale jak se říká - kde začíná svoboda jednoho, končí svoboda druhého.

To k Vašemu týrání kobyly.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Kobča jak zjistí že jsem přijel, tak ječí jak pominutá. Tak taky jsem u ní vystál za tu dobu důlek ve stáji.

Na mně pořehtne jen 20ti letej, protože už mně vídá téměř denně 20 let, tak je možná rád, že mně vidí.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 10:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

sisi58 napsal(a):
Kdo se se mnou vsadí, že mi nebude Zatla odpovídat na to, na co jsem se jí ptala?!

Odpovídat Vám třeba bude, otázka spíš je, co z toho bude pravda.

Já třeba kdyby se mně někdo zeptal, jak bych popsala svého koně, jaký je, co umí a co dělá, tak nejsem schopná, protože to nevím. Vím jen, že nekopou. To je vše.

22.1.2017 10:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Odpovídat Vám třeba bude, otázka spíš je, co z toho bude pravda.

Já třeba kdyby se mně někdo zeptal, jak bych popsala svého koně, jaký je, co umí a co dělá, tak nejsem schopná, protože to nevím. Vím jen, že nekopou. To je vše.

Kdybyste nekecala. Pokud člověk na koně nejen kouká, ale i si jich všímá, určitě je zná.
Já můžu o své kobyle mluvit furt pryč. Musím se brzdit, páč mě už nikdo nechce poslouchat Jak je úžasná a hnusná, jaké je to zlatíčko a jaká je to ludra, jak pěkně chodí v terénu a že se dohaje nenechá posbírat a co kdy udělala, a jak se tváří, když dělám tohle a támleto.
Kamarádka má takového malého pakátla, kříženec. Ta je ještě horší. A to na něm ani nejezdí, jen ji stojí peníze. Co d něj už vrazila, za to by měla bezvadného sporťáka.
A takových bláznů jsou mraky.
Tak tu nepovídejte, že neznáte svého koně

22.1.2017 11:12
kapička

XXX.XXX.77.39

sisi58 napsal(a):
Kdybyste nekecala. Pokud člověk na koně nejen kouká, ale i si jich všímá, určitě je zná.
Já můžu o své kobyle mluvit furt pryč. Musím se brzdit, páč mě už nikdo nechce poslouchat Jak je úžasná a hnusná, jaké je to zlatíčko a jaká je to ludra, jak pěkně chodí v terénu a že se dohaje nenechá posbírat a co kdy udělala, a jak se tváří, když dělám tohle a támleto.
Kamarádka má takového malého pakátla, kříženec. Ta je ještě horší. A to na něm ani nejezdí, jen ji stojí peníze. Co d něj už vrazila, za to by měla bezvadného sporťáka.
A takových bláznů jsou mraky.
Tak tu nepovídejte, že neznáte svého koně

To máte ještě dobrý, že je to váš kůň, já jsem schopná takhle básnit o koních, které se jen občas starám. Myslím si, že vím, kdo co rád, jaký je, jak funguje stádo a když náhodou narazím na nebožáka, který se mě na ně zeptá, tak pak chudák poslouchá a poslouchá

Je zajímavý, jaký má veřejnost pohled na výživový stav koní. Všichni u nás mají nadváhu ( asi bohatá pastva), hledat žebra je boj s výsledkem někde tam musí být, ale neví se kde. ( ale zase tak pohodové stádo i koně jednotlivce jsem nikde jinde neviděla) A ještě jsem od lidí nekoňáků neslyšela, že by někdo řekl něco o tloušťce, a že se nebojí kritizovat cokoliv, spíš slýcháme jak jsou pěkní, že tak by měl kůň vypadat a podobně.
To mě pak překvapuje, že v klidu v ČR fungují lidi s hubenýma koňma a ostatní okolo toho chodí jako že to není nic divného...

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 11:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Neznám, třeba kdyby se mně někdo zeptal, jestli na něm může jezdit začátečník, nevím. Já totiž nikdy nevím, co vymyslí pode mnou. Frísák - pohodář neleká se, a hle, vysypal mně ze sedla kvůli mokřině že jsem se nestačila divit.12 let jsem na tom mém koni jezdila, a udělal mi takovou krávovinu, že po tom, co jsem slezla, jsem jen nechápavě zírala, co se to stalo... Flekatej pohoda pohoda a najednou se nenechá chytit - co se stalo? Nevím, asi blbá nálada... Takže ne, neznám je. Pořád se mění, stále je potřeba něco řešit. Nejsou pořád stejní. Ale co umím, tak umím komentovat jejich hry a pohledy. To jo. To jsou někdy ksichty, že se smějem ještě půl dne. Takový - jo ty jsi přišel, jo? A to jako jdeš bez senáže, jo? No tak to zas jdi...

Že kůň stojí prachy je věc nad míru jasná. Já takových co mně jen stojí peníze a ani na nich nejezdím mám 5. Chci pro ně to nejlepší a od nich nechci nic. Dokud si to můžu dovolit, proč ne.

Mys

22.1.2017 11:18
Mys

XXX.XXX.58.76

Altantido, vy lžete. A nejhorší na tom je, že lžete sama sobě. Vy tak strašně moc toužíte po tom, mít kamarády, mít přátele. Dokonce toužíte i po tom, mít partnera a možná v skrytu duše i toužíte po tom, mít jednou děti.

Sebe-uvědomění - to je to, na čem musíte zapracovat v prvním případě. Pochybuji, že to dokážete sama. Tak vám znovu navrhuji - najděte si psychologa. Pokud vám nesedne první, zkuste druhého. Jsou psychologové hrazeni pojišťovnou, takže vás to nemusí stát vůbec nic.

Ale vážně se sebou začněte něco dělat.

Ono totiž, pokud by všechno to, co tvrdíte, byla pravda, byla byste s tím vším smířená a neměla byste potřebu to donekonečně okecávat. Vy tím okecáváním obelháváte sama sebe. Bojujete sama se sebou, kopete kolem sebe, otravujete život všem okolo a jste NEŠŤASTNÁ.

Jste TLUSTÁ. Ale ani to si nepřiznáte. Nejste s tím smířená. A přitom na tloušťce není nic špatného. Mám bezva tlusté kamarády, kteří nemají problém o sobě říct, že jsou tlustá prasata. A víte proč s tím nemají problém? Protože jsou s tím smíření. Vy nejste, vy jste NEŠŤASTNÁ!

Tak už se vzchopte, přestaňte se litovat a začněte se sebou něco dělat!

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Na mně pořehtne jen 20ti letej, protože už mně vídá téměř denně 20 let, tak je možná rád, že mně vidí.

Tak když z vás nic nekouká dobrýho, tak se nedivte. Si vemte, že by Vám váš přítel nebo manžel nikdy nic dobrého nebo hezkého nepřivezl..To byste ho taky moc ráda neměla, né?

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak když z vás nic nekouká dobrýho, tak se nedivte. Si vemte, že by Vám váš přítel nebo manžel nikdy nic dobrého nebo hezkého nepřivezl..To byste ho taky moc ráda neměla, né?

A víte, že nemáte pravdu? Nedonese mi ani kytku k narozeninám a miluju ho nadevše na světě!

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A víte, že nemáte pravdu? Nedonese mi ani kytku k narozeninám a miluju ho nadevše na světě!

Noo tak ten se má.Závidim.

22.1.2017 12:54
koně

XXX.XXX.205.252

Mys napsal(a):
Altantido, vy lžete. A nejhorší na tom je, že lžete sama sobě. Vy tak strašně moc toužíte po tom, mít kamarády, mít přátele. Dokonce toužíte i po tom, mít partnera a možná v skrytu duše i toužíte po tom, mít jednou děti.

Sebe-uvědomění - to je to, na čem musíte zapracovat v prvním případě. Pochybuji, že to dokážete sama. Tak vám znovu navrhuji - najděte si psychologa. Pokud vám nesedne první, zkuste druhého. Jsou psychologové hrazeni pojišťovnou, takže vás to nemusí stát vůbec nic.

Ale vážně se sebou začněte něco dělat.

Ono totiž, pokud by všechno to, co tvrdíte, byla pravda, byla byste s tím vším smířená a neměla byste potřebu to donekonečně okecávat. Vy tím okecáváním obelháváte sama sebe. Bojujete sama se sebou, kopete kolem sebe, otravujete život všem okolo a jste NEŠŤASTNÁ.

Jste TLUSTÁ. Ale ani to si nepřiznáte. Nejste s tím smířená. A přitom na tloušťce není nic špatného. Mám bezva tlusté kamarády, kteří nemají problém o sobě říct, že jsou tlustá prasata. A víte proč s tím nemají problém? Protože jsou s tím smíření. Vy nejste, vy jste NEŠŤASTNÁ!

Tak už se vzchopte, přestaňte se litovat a začněte se sebou něco dělat!

Na pojišťovnu jsou myslím jen psychiatři, ale tady by taky byl na místě

22.1.2017 13:15
evcusik

XXX.XXX.201.120

koně napsal(a):
Na pojišťovnu jsou myslím jen psychiatři, ale tady by taky byl na místě

Kliničtí psychologové jsou na pojišťovnu :)...na místě je ale spíš psycholog-terapeut. Obyč psycholog spíš jen analyzuje a prd vyřeší :D.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 13:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Noo tak ten se má.Závidim.

Jo jo já si ho taky závidím

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Proč se pořád oháníte psychologama a podobně. Není to první ani poslední holka, co zaplavila faunu svým soukromým životem, nevím, proč je potřeba to pořád takhle hrotit. Život není vždycky růžovej, hlavně v tom mladým věku, ale nevidím důvod proč hned vyhledávat takovouto pomoc. Jen to někdy chvíli trvá, než to člověku dojde a než dostane dostatečný počet kopanců. A třeba už na to konečně přišla.

22.1.2017 13:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Proč se pořád oháníte psychologama a podobně. Není to první ani poslední holka, co zaplavila faunu svým soukromým životem, nevím, proč je potřeba to pořád takhle hrotit. Život není vždycky růžovej, hlavně v tom mladým věku, ale nevidím důvod proč hned vyhledávat takovouto pomoc. Jen to někdy chvíli trvá, než to člověku dojde a než dostane dostatečný počet kopanců. A třeba už na to konečně přišla.

Podle toho, co psala, byla jako dítě týraná otčímem, matka se jí zřejmě nezastala.
To se nejspíš podepsalo na její psychice. Ne každý tuto situaci zvládne sám.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2017 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ano, to nemusí zvládnout. Patrně pokus o sebevraždu o tom také svědčí. Dle mně je to spíše o tom, jestli o to vůbec stojí si nechat pomoct.

22.1.2017 14:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ano, to nemusí zvládnout. Patrně pokus o sebevraždu o tom také svědčí. Dle mně je to spíše o tom, jestli o to vůbec stojí si nechat pomoct.

Nemyslím, že je schopna objektivně posoudit, zda si ne/chce nechat pomoci.
Destruktivní zásahy do psychiky mláďat jakéhokoliv druhu jsou nevratné. A nemusí si to ani uvědomovat, až vyrostou.
Je to svízel. Ze zkušenosti vím, že nesocializovaný pes, nemazlená koťata, neotlapkávané hříbě, to mají v dospělosti velmi těžké.
A to jsou zvířátka. A co teprve děti. To už je opravdu velký problém. Nakoukněte do soudniček. Velmi velké procento asociálů je z rozvrácených rodin, z dětí týraných nebo z děcáku.
Láska a výchova mláďat už se nedá dohnat. Nikdy. Jen napravujete a napravujete. Ale už nikdy to není ono. Bohužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík