Týna2233
XXX.XXX.127.99
Dobrý den, už nějakou dobu přemýšlím o pořízení bezpečnostních třmenů. Mám mladého koně a občas se chová jako by měl všude bubáky, ale není to utíkavý typ.. jenom uskakuje. Ven jezdím sama. Sed mám dobrý a také sedlo, které pěkně podrží. Ale stát se může cokoli a proč nepředcházet pádům, kdy zůstane noha ve třmenu z čehož mám úplnou hrůzu. Zámky mám otevřené, ale moc nevěřím tomu, že řemen vyklouzne. Chci se optat na vaše zkušenosti s různými třmeny. Vyloučit mohu hned kloubové, které nenesu a ze zdravotních důvodů hledám bezpečnostní třmeny se širokou nášlapnou plochou, ale jako na potvoru jsou buď drahé (např. freejumpy po kterých pošilhávám) nebo prostě nejsou bezpečnostní. Pročetla jsem mraky diskuzí, tak snad tu někdo napíše své zkušenosti. Předem všem moc děkuji.
Helios
XXX.XXX.240.44
Já jsem zainvestovala do Freejumpů a jsem maximálně spokojená. Někdy se dají koupit i použité na bazoši...
Týna2233
XXX.XXX.127.99
Děkuji moc. Kloubové třmeny mi vadí, Sprengery jsem zkoušela a nic moc pocit. Kupujete si takto drahé třmeny i na rekreaci a příležitostné hobby závody? Nevím zda to není až moc když spoustu času trávím především v lese.
O to nejde, ale pokud má člověk peněz tak akorát, tak si nějaké navíc může dovolit utratit za domácnost-či když už to vrazit do koní tak koupí něco co je potřeba více (já například toužím po zpevnění jednoho kousku výběhu). Určitě bych za třmeny nedala 4tis. a více.
Ale na otázku, zda-li je vhodné takové drahé třmeny kupovat do lesa, na to si musí odpovědět zadavatelka sama podle svých možností a priorit.
Kiki4321
XXX.XXX.111.18
Tak vždy je to otázka financí. Přijde mi trochu na hlavu postavené, že věci, které splňují nějaká bezpečnostní kritéria, jsou tak nesmyslně předražené. No budu nadále pátrat po levnější variantě :) všem děkuji za názory a reakce a přeji samé úspěchy a žádné pády :) Zadavatelka.