Zdravím všechny, trochu z jiného soudku ale urcite to sem patří taky a je mi jasnéé že nejsem jediná kdo tohle řeší, bo řešil :)... chtěla bych vás poprosit, kdo má zkušenosti se zlomeným předloktím, chtěla jsem se zeptat po jak dlouhé době jste zase dělali veškerou práci u koní a jezdili? Asi je lečba hodne individualni zalezitost co ?... mám ho po operaci (titan. dlaha, plus šrouby), teď to bude sestý týden, ve ct jedu na kontrolní rtg. Díky
Uf tak to je nedobré, pokud je to takhle komplikovaný, to chce asi fakt poslouchat doktora a pak teprve sebe..já měla jen obyčejnou zlomeninu těsně před zápěstím, spadla jsem a kůň mi na ní skočil, takže sádra, jako první týden bolely i prsty a nemohla jsem s nima hýbat, tak to jsem si dala voraz, ale pak jak to šlo vše dělala i se sádrou i jezdila, akorát na závody mě s ní nechtěli pustit i když mi to doktor dovolil, tak jsem aspoň jela jako doprovod dětem na závody, ale samozřejmě na absolutně spolehlivém koni, jako hřebce a jednu problémovou jsem fakt nejezdila, No a pak si to doktor strašně chválil jak to pěkně srostlo a hlavně jak dobře dopadla rehabilitace, pořád se divil, že nemám omezenou hybnost zápěstí, že je neuvěřitelný jak jsem to rozcvičila
hned jak mi sundali sádru, jsem šla jezdit s hřebcem
ale to je trochu jiný, tak jsem asi moc nepomohla
vattunka
napsal(a):
Uf tak to je nedobré, pokud je to takhle komplikovaný, to chce asi fakt poslouchat doktora a pak teprve sebe..já měla jen obyčejnou zlomeninu těsně před zápěstím, spadla jsem a kůň mi na ní skočil, takže sádra, jako první týden bolely i prsty a nemohla jsem s nima hýbat, tak to jsem si dala voraz, ale pak jak to šlo vše dělala i se sádrou i jezdila, akorát na závody mě s ní nechtěli pustit i když mi to doktor dovolil, tak jsem aspoň jela jako doprovod dětem na závody, ale samozřejmě na absolutně spolehlivém koni, jako hřebce a jednu problémovou jsem fakt nejezdila, No a pak si to doktor strašně chválil jak to pěkně srostlo a hlavně jak dobře dopadla rehabilitace, pořád se divil, že nemám omezenou hybnost zápěstí, že je neuvěřitelný jak jsem to rozcvičila
hned jak mi sundali sádru, jsem šla jezdit s hřebcem
ale to je trochu jiný, tak jsem asi moc nepomohla
Tak to jste teda dobrá :)... no ja se chtěla dočíst jak rychle srustají zlomeniny ale nikde nic o tom není :/...doktorili mi rikali že minimalně Sest týdmu klid a pak postupné zatěžování.. tak nevím na jak dlouho to bude :( doufala sem ze tu nekdo mel podobný případ...
Jen se podělím se svojí zkušeností. Měla jsem jen zlomenou záprstní kost na ruce. Říkali mi min.3 týdny v sádře, nakonec to bylo 5. Po sundání sádry všechny šlachy zkrácené a bolavé. Chodila jsem pak měsíc na rehabilitace. Trvalo mi asi 2 týdny to rozhýbat do použitelného stavu a asi tak 5 měsíců mi ještě regenerovali nervy (pak jsem je přestala cítit). Tož tak, pokaždé to bude jiné.