Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2016 14:08
Aja34

XXX.XXX.0.66

Hezký den, mám 4 měsíce valacha francouzského polokrevnika a bojujeme s jeho dopředností na loukách a polích. V lese a na jízdárně je příjemně temperamentní, ale jak vlezemě na louku je zle. Hrozně se opírá do ruky a ve cvalu má tendence to zabalit a zakousnout se do udidla a běžet. Vždy si s ním poradím ale chtěla bych to nějak odboutat. Podotýkám že jsem ho nikdy nepouštěla a že nejsem žádný začátečník, jezdím 15 let. Nechci ho tahat za hubu, vždy jsem na svých koních jezdila jen na ohlavce a sedem ale na něj to neplatí. V tu chvíli je v transu a na nic nereaguje... poradíte někdo co s ním?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2016 14:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Milá Ajo, to se tu řeší pořád dokola. Najděte si starší diskuse ohledně nervozity a špatné ovladatelnosti (většinou plňasů). Dozvíte se stále ty samé rady - přiježďovat, upevňovat napojení, důvěru v jezdce, práce na ruce v terénu, pod sedlem venku začínat jen s krokem, až bude spolehlivě reagovat bez huby, zařazovat v nestresových úsecích na pár kroků rychlejší tempo a až když toto zvládete, tak někde na krátkou ohraničenou vzdálenost zkusit nacválat... pomaličku, polehoučku, ohraničeně, srozumitelně.

20.12.2016 14:31
sovicka

XXX.XXX.34.236

To je jednoduché, pokud zlobí na loukách a polích, tak tam s ním choďte pouze v takovém chodu, v jakém ho uhlídáte bez problémů a přetahování, chce nekotrolovaně běžet ve cvalu, tak budu jen klusat, pokud má tendence zrychlovat i v klusu, budu klusat třeba jen druhou půlku louky, případně prostě jít celé krokem. Může to znametat třeba půl roku na takových místech necválat, někdy i déle. Ale je třeba koníka naučit postupně reagovat všude, určitě je tu těch témat a typů dostsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík