Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dobrý den touto cestou bych ráda zduraznila kam si dáváte své miláčky. Rozhodně se vyhněte ustájení v Podmokách u městce králové u soukromé dámy Zuzany F. Víci mohu zděli soukromě. Nevím zda jsem jediná kdo měl s touto osobou problém. V místě koně nemají ani napáječky a voda je nošena ručně. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
U nás v maštali taky koně nemají napáječky a kýbluje se. Neměla bych na ně zavolat snad veterinární inspekci?
Jo a u vás ve stáji vám mrzačí koně?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
Ne, je to fajn stáj. Ale absenci napáječek prostě jako známku nekvality fakt nevnímám.
No nechce se mi vpisovat, Ale stáj jsme neměli kobyla byla ve staré stodole. Věci jsem měla ve stodole. Rozdělení ohrad pletivem co moje babičká má pro slepice. Ohrada neohrada atd... Hříbě se mi tam zranilo a i když to nedokážu ustajovatelka se na léčbu vykašlala já musela být v práci a tak jsem jí tam dala léky a pokyn at volá případně veterináře. Že to zaplatím. Napadání po sms. Vše mám uložené. Ven jsem se dostavala po strouchnivělé lávce která se propadala i podemnou a ted tamtudy vodte půltunové zvíře. V neposlední řadě výpověd ok stejně jsem odtamtud chtěla odejít. Na rozloučenou okradení o peníze za ustájení za 11 dní. A hromada naschválů kdy jí údajně moje kobyla pokopala její a volala si veterináře. Nemusela jí pouštět k mím když si její dovolovali na hříbě a kobyla ho chránila. Nicméně nemám důkaz že moje kobyla jjí pokopala. Den před odjezedem tam měla veterináře a ani neřekla nechala bych aby se podíval na hříbě který měl nohy zhnisané.
V den odvozu Namísto že mě nechala v klidu odejít přes její ohradu to zabarikádovala a zapřela se doma nebo radši doma nebyla protože je to srab co si dovolí jen přes sms kde vám naznačuje že jí ukradnete nějaké věci vahrožování policii atd... Práci paní nemá a schovává se za smrtelně nemocného syna.
Atlantido tohle si reste jinde. Pokud cas podvedla podejte trestni oznameni. Pokud bylo ustajeni hrozne kone jate tam nemela vubec davat nebo je nechavat. To je vase vinna.
A nezakladejte tu dalsi tema kde opet budete ta nejvetsi chudera. Vazne ted tu bez vas byl celkem klid. Stejne to dopadne uzamcenim tohoto tematu. Tak se na to v.y.s.e.r.t.e rovnou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No nechce se mi vpisovat, Ale stáj jsme neměli kobyla byla ve staré stodole. Věci jsem měla ve stodole. Rozdělení ohrad pletivem co moje babičká má pro slepice. Ohrada neohrada atd... Hříbě se mi tam zranilo a i když to nedokážu ustajovatelka se na léčbu vykašlala já musela být v práci a tak jsem jí tam dala léky a pokyn at volá případně veterináře. Že to zaplatím. Napadání po sms. Vše mám uložené. Ven jsem se dostavala po strouchnivělé lávce která se propadala i podemnou a ted tamtudy vodte půltunové zvíře. V neposlední řadě výpověd ok stejně jsem odtamtud chtěla odejít. Na rozloučenou okradení o peníze za ustájení za 11 dní. A hromada naschválů kdy jí údajně moje kobyla pokopala její a volala si veterináře. Nemusela jí pouštět k mím když si její dovolovali na hříbě a kobyla ho chránila. Nicméně nemám důkaz že moje kobyla jjí pokopala. Den před odjezedem tam měla veterináře a ani neřekla nechala bych aby se podíval na hříbě který měl nohy zhnisané.
V den odvozu Namísto že mě nechala v klidu odejít přes její ohradu to zabarikádovala a zapřela se doma nebo radši doma nebyla protože je to srab co si dovolí jen přes sms kde vám naznačuje že jí ukradnete nějaké věci vahrožování policii atd... Práci paní nemá a schovává se za smrtelně nemocného syna.
Když si někde chci nechat svého koně, tak si to tam nejdříve prohlédnu
Když uvidím na první pohled hrůzy, které vy tu popisujete typu pletivo a ztrouchnivělé lávky, tak tam koně nedám.Je celkem jasné, že to určitě nebude kvalitní ustájení
Když jste do takového bordelu kobylu a navíc hříbě dala, pak jste celkem mohla čekat problém, ne?
Teď už snad vybíráte lépe.
Bohužel vaše snad ponaučení odnesla zvířata, nikoli vy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
koně
napsal(a):
Když si někde chci nechat svého koně, tak si to tam nejdříve prohlédnu
Když uvidím na první pohled hrůzy, které vy tu popisujete typu pletivo a ztrouchnivělé lávky, tak tam koně nedám.Je celkem jasné, že to určitě nebude kvalitní ustájení
Když jste do takového bordelu kobylu a navíc hříbě dala, pak jste celkem mohla čekat problém, ne?
Teď už snad vybíráte lépe.
Bohužel vaše snad ponaučení odnesla zvířata, nikoli vy
Tak ono bohužel jsme byli domluveny jinak vše se změnilo těsně před příchodem. Původně tam o tom že kobylka bude jen na druhém pozemku nebyla řeč.
Jenže pronajímatelka pozemků chtěla další peníze protože si paní půjčila ještě nějakého dostiháka po ustajovatelce a ta jí je nechtěla dát ani kdybych dávala víc za ustájení.
Ani jsme po lávce chodit neměli.
Tohle nemá být diskuze ale má to být varování. Ano já bohužel díky své důvěřivosti nalítla a odnesl to malej ale tak nemusí naletět další lidi protože paní jistě bude shánět na jaře dalšího koně až ten dostihák odjede.
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den touto cestou bych ráda zduraznila kam si dáváte své miláčky. Rozhodně se vyhněte ustájení v Podmokách u městce králové u soukromé dámy Zuzany F. Víci mohu zděli soukromě. Nevím zda jsem jediná kdo měl s touto osobou problém. V místě koně nemají ani napáječky a voda je nošena ručně. Děkuji.
U nas v 24 noxech jsou napajecky, kde se kontroluji aby nezamrzli. Ve zbylych (6 venkovnich) boxech maji jen 'zlaby' i na vodu a ta se jim tam donasi v kyblu. Nekolikrat denne, kdyz mrzne, vyplachuje se jim to horkou vodou aby tam nemeli led.
Vsichni, kone i my lide zijeme bez problemu... nevim vo je na tom divneho.
Nikdoooo
napsal(a):
U nas v 24 noxech jsou napajecky, kde se kontroluji aby nezamrzli. Ve zbylych (6 venkovnich) boxech maji jen 'zlaby' i na vodu a ta se jim tam donasi v kyblu. Nekolikrat denne, kdyz mrzne, vyplachuje se jim to horkou vodou aby tam nemeli led.
Vsichni, kone i my lide zijeme bez problemu... nevim vo je na tom divneho.
Ano..mate pravdu. Atlantido. Kdyz se to zmenilo mela jste si kone odvezt nez se stalo to co se stalo. Ja bych kone v takovych podminkach nenechala ain 5 minut. Muzete si za to sama.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Ano..mate pravdu. Atlantido. Kdyz se to zmenilo mela jste si kone odvezt nez se stalo to co se stalo. Ja bych kone v takovych podminkach nenechala ain 5 minut. Muzete si za to sama.
Ano můžu kobyla respektuje ohradu bohužel mladej jí nevzal. Ono já hledala jinou stáj. Kobylce se tam dařilo.
Já se vině nevyhýbám a mrzí mě to, ale jak jsem psala tohle je varování před tímto ustájením.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nikdy člověk neví co se děje když tam není..Jsem ve stáji řekl bych dost na úrovni a to by člověk někdy nevěřil vlastním očím...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Ono se vám to řekne tak by jste si strčila kobylu do bytu? Nebo jsem jí měla vést zpět dalších 16km?
Ono já jsem počítala s tím že do konce roku odejdu. Je jednoduché soudit někoho kdo hold nevladtní pozemky aby mohl mít koně na svém. A hlavně někoho kdo řešil ustájení prvně. Měla pastvu dostala nažrat a napít? Ano! Kolem kobyli to bylo celkem ok. Když nepočítám její spotřebu vody ( 80l denně ) problémy začali aš s malým.
Když jsem se tu ptala na hříbárnu ve své lokalitě nikdo jste se neozval!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikdy člověk neví co se děje když tam není..Jsem ve stáji řekl bych dost na úrovni a to by člověk někdy nevěřil vlastním očím...
Taky jsem jako dítě zažila a nestaila jsem se divit. Bohužel to byla nejdražší stáj v mé lokalitě trénují se tam dnes pětibojaři. Stáj celkem vybavená v té době bez výběhů. Ustájení za 7tisíc a chování ke koním katastrofa. Vědšina jízdárenských koní? Dnes po smrti nedožili se ani 20let.
Když jsem objížděla stáje s tím že chci koupit koně byla jsem se podívat i v jedné pražské nebo spíše u Prahy. Stáje luxus koně přes 180khv prostě jako dům ale chování k nim? Katastrofa. Byla jsem i u Helfra a to je taky velký ouvej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Protože se o koně starají jenom zaměstnanci..To známe ale asi všichni, né?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože se o koně starají jenom zaměstnanci..To známe ale asi všichni, né?
Bohužel ano a velice lituji toho prvního ustájení. Hold chbama se člověk učí.
Naštěstí mám ustájení kde majitele stáje znám a kobyle nikdo neubližuje. Ráno je nakrmí vyvedou do výběhu vymistují a večer je zavedou kobyla se má jak v bavlnce přestala blbnout dnes jí odčervili a za týden půjde do většího výběhu. Když něco potřebuji poradí.
Práce mi byla řečena prý velice opatrně kvůli zmrazkům. Zatím mám chodit na procházky na ruce či pod sedlem ale nedělat žádné blbosti a poté se na ní podíváme, Přijezdí se a mám dojednanu i jinou fyzioterapeutku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Hlavní je že se do Podmok už nedostane jiný koník kterého by tam mohli zanedbat.
Hlavně paní nemá ani pořádné kolečko. Koupila jsem tam to veliké 210l bylo moje a paní zkusila zda bych jí ho za údajnou péči nenechala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak ze mě by paní dostala asi vyrážku..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ze mě by paní dostala asi vyrážku..
Nenechala jsem jí ho vzali jsme ho a mám ho doma.
Atlantido. Pisete ze kobca se tam mela fajn pak ze to zacalo az z malym. Proste a jednoduse. Pokud by mi neco nevyhovovalo odvezla bych zvire treba 160 km pryc. A tech 16 jak pisete vy by dosla i po kopyte.
Nedovedu si predstavit jak vypadaji boxy kde se hrebecek doatal ke kobyle a zranil si nohy. ( to jste psala v jine diskuzi)
Vase rozhodnuti = vase chyba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Atlantido. Pisete ze kobca se tam mela fajn pak ze to zacalo az z malym. Proste a jednoduse. Pokud by mi neco nevyhovovalo odvezla bych zvire treba 160 km pryc. A tech 16 jak pisete vy by dosla i po kopyte.
Nedovedu si predstavit jak vypadaji boxy kde se hrebecek doatal ke kobyle a zranil si nohy. ( to jste psala v jine diskuzi)
Vase rozhodnuti = vase chyba.
Asi to že ten box byl jen postavený provizorně a to tam taky bylo napsané a bylo to rozdělená ta stodola. Ano já šla 16km po kopytě a to jsem jí jako měla otočit a jít dalších 16 zpět? I po těch 16 měla kopyta ošoupaná. A já byla unavená a promrzlá
Ano je to moje chyba a již jsem to přiznala asi 2x nehádam se. Tak co máte paní chytrá zas za problém? Jediný kdo tu dělá ted hádky jste vy! Jediný cíl tohoto je aby se tam už jiný koník nedostal! Je to srozumitelné pro někoho jako vy když se chcete hádat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Kobyla tam byla ani ne měsíc a malej týden než jsem sehnala ustájení. Mě jste taky jedno jen chci tímto upozornit na paní a aby si tam koně již lidi nedali.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chudák Atlantida. Ať založí téma, jaké chce, nikde nenajde politování a pochopení...
Jsme to tady ale banda bestií. Že, dámy?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Chudák Atlantida. Ať založí téma, jaké chce, nikde nenajde politování a pochopení...
Já nepotřebuji politovat. Jen jsem považovala za správné napsat aby si lidi sem dávali koně. ANo já nesu jako majitel odpovědnost za malého a nevyhýbám se tomu hold se stalo. Ale nemusí se to stát jiným já jsem za recenze třeba ráda. Nevím jak vy ale hold si někdo myslí že potřebuji politovat ale nepořebuji. Pouze upozorňuji okolí. Bestye jestli jste nebo ne je na každého uvážení já to nenepsala.
A jestli berete recenze a varování jako volání o politování tak potěš koště.
napsal(a):
Presne. Politovat a poklepat po raminku jak je uzasna ze tam odsud odesla a ze varuje svet. Ja teda na nejake kecy na diskuzich nedam. Najdu si hribarnu, ustajeni atd a jedu se podivat. Nikoli jednou.16 km to bych sfoukla i na kole s bodakem v zadku takze bych to tam poradne okoukla pri sebemensim naznaku neceho co popisuje atlantida bych ty kone odvedla. Atlantido napiste to u vas ve vsi na nastrnku a prestante tu otravovat vzduch.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Presne. Politovat a poklepat po raminku jak je uzasna ze tam odsud odesla a ze varuje svet. Ja teda na nejake kecy na diskuzich nedam. Najdu si hribarnu, ustajeni atd a jedu se podivat. Nikoli jednou.16 km to bych sfoukla i na kole s bodakem v zadku takze bych to tam poradne okoukla pri sebemensim naznaku neceho co popisuje atlantida bych ty kone odvedla. Atlantido napiste to u vas ve vsi na nastrnku a prestante tu otravovat vzduch.
Že jste mi odpověděli na tu hříbárnu DÁMY!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Potom co jste tu predvedla za posledni tydny Vam nikdo radit nechce. Divny co.
Hlavně že vy se nepředvádíte. Ono je fakt že kolem nymburka už asi žádná není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Na druhou stranu nikdy nevíte co jí taky lidi provedli..Ono to s člověkem dokáže dělat divy..Možná trochu tolerance někdy stačí..Já vim je to fórum o koních a né psycho poradna, ale tak pro jednou se svět nezboří, né.?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Když už jsme u toho taky jsem si ty vaše rady vzala a hodlám se tím i řídit. Jen se nezlobte že v tomhle nebudu lonžovat atd... Když si zlomím nohu j ok já se dám dokupy ale když si jí zlomí ona je to i rozsudek smrti. Jenže vy v tom vidíte jen výmluvu. A nikdo se mi nemůže divit že nechci riskovat nějaký úraz. Ono jen cesta do výběhu je mazec. A s kobylkou se každý den manipuluje a i s malým.
Ono se mím reakcím není ani možno co divit vše bylo ok dokud jsem nedala své fotky. Ono stačí slušnost a ohleduplnost k druhým. Ale pak když do mě hromada lidí začala šít tak jako sorry je jasné že to není příjemné a začnu se bránit. Já to přiznala že jsem silnější a co jako? To je důvod být na druhé hnusný a urážet jen protože vybočuje z řady?
Na druhou stranu mít info jaké jsem dala dnes já tehdy k dispozici koně bych tam ani nedala.

Ztracena atlantida: Tak nelonžujte a běže spolu na procházku do kopečků. Prospěje vám to oběma :).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na druhou stranu nikdy nevíte co jí taky lidi provedli..Ono to s člověkem dokáže dělat divy..Možná trochu tolerance někdy stačí..Já vim je to fórum o koních a né psycho poradna, ale tak pro jednou se svět nezboří, né.?
Meifi ani ja nemela na ruzich ustlano a proto v normalnim zivote delem veci tak abych byla spokojena ja a moje okoli. Mam tu vedle pana stareho konaka. Kdysi dostihovy jezdec. Radil kdyz jsem prve pripoustela atd. I kdyz nekdy doslo ke stretu nazoru vzdy sem ten jeho brala s pokorou a vzdy za nim rada zajedu nebo on k nam. Je to totiz o tom chtit si nechat poradit.
O tom lonzovani. U nas je 45 cm krasneho prasanu. Kobylav tom chodi jedna basen. Lonzujeme obden. Nejak si totiz nedovedu predstavit co by to zvire po 14 dennim klidovem rezimu delalo. Zrejme by se to podobalo atomovce ☺
jinak napajecky × voda v kyblich jak pise atlantida to je k smichu. Dela to tak spousta konaku. Oni i naapajecky obcas zmrznou. Takze to jako takovej problem nevidim.
Mys

XXX.XXX.214.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když už jsme u toho taky jsem si ty vaše rady vzala a hodlám se tím i řídit. Jen se nezlobte že v tomhle nebudu lonžovat atd... Když si zlomím nohu j ok já se dám dokupy ale když si jí zlomí ona je to i rozsudek smrti. Jenže vy v tom vidíte jen výmluvu. A nikdo se mi nemůže divit že nechci riskovat nějaký úraz. Ono jen cesta do výběhu je mazec. A s kobylkou se každý den manipuluje a i s malým.
Ono se mím reakcím není ani možno co divit vše bylo ok dokud jsem nedala své fotky. Ono stačí slušnost a ohleduplnost k druhým. Ale pak když do mě hromada lidí začala šít tak jako sorry je jasné že to není příjemné a začnu se bránit. Já to přiznala že jsem silnější a co jako? To je důvod být na druhé hnusný a urážet jen protože vybočuje z řady?
Na druhou stranu mít info jaké jsem dala dnes já tehdy k dispozici koně bych tam ani nedala.
Atlantido, vy jste nemocná. Najděte si psychiatra a psychologa a jděte se léčit. Vážně... Pomůžete sobě, pomůžete vašim koním a zřejmě i vašemu okolí... Trávíte tolik času na internetových diskuzích a je to úplně k ničemu. Musíte se zdravit a věřte, že to jde, když se chce. Držím palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Proč až tak... člověk se jen občas potřebuje vykecat a dostat to ze sebe, holt jen špatně zvolená varianta. Já jsem si na to založila stránky, sice to nikdo nečte, ale mně to nevadí, hlavně když to pomůže
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Ztracena atlantida: Tak nelonžujte a běže spolu na procházku do kopečků. Prospěje vám to oběma :).
Ted si budete myslet že se zas vymlouám ale nemám v okalitě ustájení kopec.

To uz je celkem jedno kam s kobylou pujdete, klidne chodte dokola po jizdarne.
Ale nevidela bych to s tim snehem tak tragicky, chodime normalne na cvalove tereny, kone jdou s chuti, ze se muzou probehnout. Kde to klouze hodne z koni slezem at se jim jde lepe, kde to jde, nechame vyvetrat krakena. Je to cele o chteni.
Klisnaklisna

XXX.XXX.42.151
Bože holky přestaňte to řešit.. očividně se tím velmi baví.
Vykašlete se na to, už sem nic nepřidávejte.
Vzhledem k tomu antantido, že jsem našla spoustu faktů - veřejně dostupných na netu, usvědčujících Vás z toho, že zde na diskuzi jste očividně v předešlých tématech ohledně Vaší klisny a sebe neříkala tak úplně pravdivé informace, tak pro mě toto téma například nemá absolutně žádnou váhu a důvod, proč to řešit.
Tak například:
Dle fotek veřejně dostupných na netu, jsem našla Vaši klisnu před tím, než jste jí koupila, která byla v dobrém stavu, nasvalená a chodila pod dětmi jako školní koník a na táborech, takže pochybuji, že jde o nějakou "bestii", na kterou si může sednout jet člověk s tvrdou rukou a sílou bych řekla, že jste nám v tomhle předtím neříkala pravdu, když jste tvrdila, že kůň nejde ujezdit a je zapotřebí síla.
Posadit dítě na takového neujezditelného koně, by si nedovolil žádný majitel stáje, trenér, pořadatel táboru.
Nehledě na to, že na fotkách z doby koupi Vaší klisny vypadáte o 30kg lehčí. Takže bych řekla i že v tomhle jste nám lhala. Možná jste někdy zhubla, ale rozhodně to nebude aktuální, naopak podle Vašich aktuálních fotek, které jste uveřejnila na diskuzi, která byla smazána, to vypadá na přírůstek váhy o 20-30kg od doby koupě klisny.
Né že by mě zajímala Vaše váha, ale je pro mě jen další důkaz toho, že informace nám poskytnuté na diskuzi jste očividně slušně zkreslila.
Dále klisna byla očividně ve stáji Jasná březí a porodila hříbě, tudíž spadla ze svalů - což je přirozené pro starší klisnu po porodu, že opadne. Proto byla v takovém stavu, takže informace o tom, jak byla týraná a Vaše matka jako laik plakala, když ji viděla, to asi taky nebude úplně pravda - případně jste měla maminku upozornit na to, že vzhledem k porodu a stáří klisny je tohle normální stav, jak vypadá klisna po hříběti, neboť to ji zkrátka hříbě "vycucá", čas a postupná práce to spraví.
Fotky z jízdárny Jasná jsou celkově příjemné a rozhodně nevypadá, že by tam někdo koním něco dělal, koně jsou nakrmení, spokojení, v dobrém stavu.
Řekla jste, že jste ze začátku s klisnou dělala jen na ruce a že nyní ji jezdíte jednou týdně na 20 min.
Vzhledem k fotce na opadnuté klisně Daice a na ní jste Vy jdoucí na vyjížďku, o této informaci také značně pochybuji.
Už jen to, že je někdo schopný sednout na takto opadnutého koně je pro mě nehoráznost a sekala bych za to ruce.
Klisna po porodu a odstavu snad potřebuje nějaký čas na rekonvalescenci, nabrat kg a svalovou hmotu, procházkami, lonžováním, kvalitním krmivem a ne jezdce na hřbet.
Pořád nedáte pokoj a zakládáte témata, kterým nelze ani důvěřovat. Sama jste si o to, abych tohle zveřejnila řekla.
Pomlouváte tady ustajovatele, ale sama byste si měla nejdříve zamést před svým prahem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Klisnu jsem koupila ve stavu jako jsem dala na fotkách což dohledáte podle data na fotkách ve vlastnostech a data kupní smlouvy, Ale já se tu o stavu klisny opravdu s váma nadále bavit nebudu. Ustajovatel ty vlákna chtěl a poslal by vás někam. Jenže já jsem řekla at to nechá zapadlé.
Jde tady o podmínky ustajovatelky v podmokách a sms mohu doložit co mi chodili.
A další plevitel Otevřu faunu a už téměř všude na mne vyskakují když né přímo založená vlákna od ztracené, tak aspon její příspěvky "ke všemu" Bohužel musím souhlasit s příspěvkem, že by se měla nechat prohlédnout odborníkem, jelikož na "pár facek" je už velká. Děsivě mi připomíná malé děti, které stále dokola opakují "já nic, to ostatní". Což je bohužel vzhledem k jejímu věku smutné a- to bylo ze začátku. Ted už je to jen trapné a obtěžující
A pokud se mám vyjádřit k tomuto jejímu "upozornění" - pokud jste chtěla pouze a jenom upozornit, tak ty Vaše další a další a další a pořád další připomínky jsou už delší dobu mimo mísu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Když to tak vemu, tak mě majitel stáje taky musí milovat občas.. Díky tomu, že jsem tu každý den a skoro u všeho, tak taky všechno vidim.Jinak ty rozumy co tahám tady z Vás, tak uplatňuji v praxi tady.No nemá ze mě někdy radost. Takže jsem pro něj taky možná takovej Ztracenej atlantýďák.
Lamer

XXX.XXX.211.83
Prosim vás vy už se do toho motáte...
Tak nejdřív varujete před stájí a jediné co napíšete je, že nemaj automatické napáječky. A když vás lidé vyvedou z omylu začnete vytahovat pletiva a bůhvíco... a jen se vymlouváte, že tohle vám neřekla, a tohle vám neřekla... ale vy ste tam ten měsíc stejnak byla.
Co čekat, cucáte věci z internetu a pak se hádáte, že vy ste to nevěděla. No ostatně, vy ste ani nevěděla, že Rogue One není osmé pokračování SW. ale díl zabývající se příběhem PŘED prvním dílem
Ostatně, z jistého zdroje lze zjistit že chováte dravé ptáky, ale vůbec je nikde nemáte evidované... celkově jste prostě jednodušší
To ste nám tu předvedla už před lety v naší diskuzi u králíčků že? To už tenkrát jste neměla peníze na jejich léčbu a raději je dávala utratit.
farfar

XXX.XXX.48.22
No tak se tu odkrývá další a další dějství... smála bych se, kdyby to celé nebylo spíš k pláči.
Začíná mi to tu připadat nějaké ultrakorektní, připomíná mi to politickou situaci v Evropě - pokud někdo třeba krade, nesmí se zmínit že je černý protože by to bylo rasistické, pokud je někdo terorista, nesmí se zmínit že že uprchlík, protože by to bylo xenofobní, a pokud je někdo náhodou tlustý, nesmí se kritizovat za to, že neumí jezdit, vybrat si vhodného koně ani ustájení, protože by byl "zlý a hnusný".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Jak jsem psala měla jiné ustájení jsem hledala. Odešla bych tak jako tak. Na fotce vrátka mezi výběhy. Kobyla respektuje ale malej to nějak v potaz nevzal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
farfar
napsal(a):
No tak se tu odkrývá další a další dějství... smála bych se, kdyby to celé nebylo spíš k pláči.
Začíná mi to tu připadat nějaké ultrakorektní, připomíná mi to politickou situaci v Evropě - pokud někdo třeba krade, nesmí se zmínit že je černý protože by to bylo rasistické, pokud je někdo terorista, nesmí se zmínit že že uprchlík, protože by to bylo xenofobní, a pokud je někdo náhodou tlustý, nesmí se kritizovat za to, že neumí jezdit, vybrat si vhodného koně ani ustájení, protože by byl "zlý a hnusný".
Ono nejde o to zda to napíšete ale jak! O to tu běží jenže očividně jste zrovna vy natvrdlá. Si pište co chcete.
Kobyla už dál nepůjde. Smiřte se s tím jo a nezapomente poslat třeba KVS že týrám koně.
Snad neporuším nějaké pravidlo, ale na tomto webu jde hlavně o koně, vaše osobní trampoty, Atlantido, tu nikdo řešit nechce, sama cítíte, že na to začínají být uživatelé alergičtí.
Vaše problémy, pokud si potřebujete popovídat někde anonymně, bych svěřila na www.zpovednice.cz. Je tam velký "provoz", jistě někdo odpoví. Je tam i hodně sov, co v noci nespí a koukají do webu. Samozřejmě existuje i spousta jiných podobných stránek. Tady si myslím, že najdete více spřízněných duší, které vám mohou pomoci se vypovídat a třeba poradí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Ano jde tu o koně. A proto toto vlákno. Ono tohle není pomsta ustajovatelce at si nechá ty blbé peníze a věci co se mi stratili z věcí. Ale bylo by fajn aby lidé věděli kde se i koně postarat nedokáží.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano jde tu o koně. A proto toto vlákno. Ono tohle není pomsta ustajovatelce at si nechá ty blbé peníze a věci co se mi stratili z věcí. Ale bylo by fajn aby lidé věděli kde se i koně postarat nedokáží.
No a na ten inzerát na pronájem vaší kobyly se někdo ozval?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tam, kde máte teď ustájeno, v minulosti nabízeli i přijíždění koní, trénink - aspoň dle inzerce. Na mapě máte vedle i nějaký western, koňáků tam asi bude dost, třeba najdete někoho zkušeného pro kobylku i tam. Jinak ustájení vypadá hezky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
anobbona
napsal(a):
No a na ten inzerát na pronájem vaší kobyly se někdo ozval?
Ozvali se dvě holky děti. A půjčit jím mojí kobylu celý by nezůstali. Haranty si na triko nevezmu. A nakonec mi ustajovatel řekl že je to zbytečné. S kobylou až poleví začneme dělat.
Ale jiní z jiné části čr mi řekli at se na přiježdění u takovéhle báby vykašlu prý se to asi ani nepovede a když náhodou jo bude jí 20.let nemá cenu jí stvát jízdárenskou prací stejně jí nesnáší. Mám se zaměřit na to osvalení a pod sedlem to nemám hrotit. Tak uvidím jak se k tomu postaví kobylka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Já myslím, že po tom všem zde řečeném není řešením nic...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ozvali se dvě holky děti. A půjčit jím mojí kobylu celý by nezůstali. Haranty si na triko nevezmu. A nakonec mi ustajovatel řekl že je to zbytečné. S kobylou až poleví začneme dělat.
Ale jiní z jiné části čr mi řekli at se na přiježdění u takovéhle báby vykašlu prý se to asi ani nepovede a když náhodou jo bude jí 20.let nemá cenu jí stvát jízdárenskou prací stejně jí nesnáší. Mám se zaměřit na to osvalení a pod sedlem to nemám hrotit. Tak uvidím jak se k tomu postaví kobylka.
Vaši kobylku přece děti jezdily - i bez vyvázání. Podle mne kobyla taková sekernice nebude, jak ji líčíte.
Samozřejmě chápu, že stát se může cokoliv a že ideál je pro samostatnou jízdu plnoletý jezdec - to je bez debat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Prostě děti ne trenér mi řekl že si jí přijezdím sama a že mi pomůže.
Pro info včera jsem ráno měla u kobči i fyzio a přijede mi ještě v únoru. Uvolnila kobče zablokovaný krk který měla už při koupi. Posoudila kobylu i mě. Jezdit mohu ale ne nic divokého a pod sedlem pracovat když už kousek cválat tak pouze v lehkém. To že na ní občas sednu s rozumem tak jí to neublíží. Takže dál o ježdění diskutovat s vámi nehodlám. Budu věřit lidem co jí viděli na živo a ne těm co viděli hromadu fotek. A jsem v kontaktu s bývalou majitelkou
Další lidi tvrdí že nemá cenu řešit s takovou bábou přiježdění než jí přijezdíme bude to důchodkyně. Prostě zapracujeme na těch zádech aby se nasvalila a nazdar nehodlám jí s/rát pod sedlem že jí budu něco nutit.
A jak jsem psala výše tahle debata tu ani neměla být týká se to varování s ustájením. Mimo to ustajovatelka rozhlašuje že jsem jí nezaplatila ustájení Takže tohle je silný šálek kávy.

Na jednu stranu pisete ze ji prijezdite a na druhou ze ji nebudete "s*at praci".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Slečno, sama píšete, že papír snese vše. Že Vám fyzio něco řekla, to jste si klidně mohla vymyslet, lidech z jiné části ČR může být taky výmysl. Jednou budete pracovat, podruhé nebudete pracovat, v jedné sidkuzi píšete, jak s ní budete dělat to to a to, pak zas nebudete, protože je kobyla stará... tak jak už jste psala, nechoďte sem, jsme všichni strašně hnusní, kobyla je vaše, dělejte co chcete, nevidím však důvod nám to neustále tady vypisovat, zvláště pak když se v 90% svých výroků naprosto rozcházíte. Pro mně jste jen člověk, kterému do rukou zvíře nepatří. Nevím, co stále čekáte, že se zde dozvíte.
Snorlax

XXX.XXX.205.245
Lidi, to nemá cenu, už se raději jen modleme, že jí fakt za ty 4 roky posle do důchodu a kobyla to její drncání přežije... protože to je jak hučet do dubu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Tak sama psala, že se baví a "něco" nám vrací, sice nevím co... jo, třeba to za ty 4 roky už bude dobrý.
Snorlax

XXX.XXX.205.245
Ale je pravda, že za 4 roky jí doroste ten malej... no doufejme, že ten jí to při obsedáně pěkně vytmaví, všechnoi co té Zlatce provedla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Snorlax
napsal(a):
Ale je pravda, že za 4 roky jí doroste ten malej... no doufejme, že ten jí to při obsedáně pěkně vytmaví, všechnoi co té Zlatce provedla.
Na mladého min do 5 nesednu obsedat bude zkušený a lehčí člověk. Ale co já vím třeba budu ít těch 80kg.
Fyzio draze platím takže pochybuji že mi bude lhát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Pokud to půjde a kobyla bude spolupracovat přijezdí se pokud ne hrotit to podle infa prostě nebudu.
Snorlax

XXX.XXX.205.245
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na mladého min do 5 nesednu obsedat bude zkušený a lehčí člověk. Ale co já vím třeba budu ít těch 80kg.
Fyzio draze platím takže pochybuji že mi bude lhát.
Jojo, ta imaginární fyzio, za kterou se tak stydíte, že nejmenujete...
Kdopak to je? Plachá? Žežulková?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Plachá sem teprv pojede až bude v lokalitě.
Snorlax

XXX.XXX.205.245
No doufám, že tam bude hodně brzo... aby vám řekla, že váms edlo fakt nesedí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A proč ta či ten fyzio kobylu nenapravil, když už jste jej měla při koupi a potvrdil vám tak vehementně, že na kobyle můžete bez problémů sednout?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Aby jste se nedivila. Byli jsme domluveni s fyzio na leden protože poslední volné peníze jsem dala na doplacení kobyli a do rezerv jsem neměl v ten měsíc ještě přístup.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No já už se nestačím divit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
A čemu? Jako stejně v prosinci by to nešlo bylo to hektické a to mám peníze od prosince dostupné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ten fyzio jako masíruje koně? To fakt?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Dokonce nahazovala zpět koni 2 žebra byste se divil, co s nima dělaj...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jednou to je počasí, pak to jsou peníze... dyť je to fu(c)k, když se nechce, je horší než když to nejde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dokonce nahazovala zpět koni 2 žebra byste se divil, co s nima dělaj...
? To jste vzali kde? Záda měla a má v pořádku jen má u bederky bouly od dřívě nepadnoucích sedel. Tam se to neřešilo že sedlo je v lopatkách. Jediné co jí sedělo byla jedině komora.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
A do zad počítám i žebra.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To jsou věci dneska.. To snad potřebovat nebudem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nevzala jsem to nikde, ono ne vše se motá jen kolem Vaší kobyly víte...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo taky jsou tu jiný troubové.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsou věci dneska.. To snad potřebovat nebudem.
Jo jo, dneska ke koni musíte mít sedláře, kováře, krmiváře, veterináře, fyzioterapeuta, zubaře... to je horší jak s člověkem

Majitelke je chuderka, vsichni jsou jen zavádějící bestie...
...a ja jsem asi indianska babicka...
Kdyby to nebylo k placi, tak je to k smichu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Možná si ty koně ještě rozmyslím pořádně..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevzala jsem to nikde, ono ne vše se motá jen kolem Vaší kobyly víte...
To kecáte žebra jí za mě nikdo nenahazoval. Jmenujte kdo z vás se motá kolem mojí kobyli? A vůbec co se to řeší na tomto vlákně ja to tu bezpředmětné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To kecáte žebra jí za mě nikdo nenahazoval. Jmenujte kdo z vás se motá kolem mojí kobyli? A vůbec co se to řeší na tomto vlákně ja to tu bezpředmětné.
Atlantýdo to bylo na mě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Atlantýdo to bylo na mě.
Omlouvám se špatně jsem si přečetla text ale to že jí nahazovali někdo žebra je kec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No tak teď jste to fakt rozsekla!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak teď jste to fakt rozsekla!
Tak co vy jste se nikdy nespletl nebo něco špatně nepřečetl? Stává se.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Co se třeba věnovat vláknům s dotazy? Na pony školku taky zadavateli nikdo neodpověděl. No chápu asi je lepší zábava někomu dokazovat že jste nejlepší. A ted je to na všechny a je tu více vláken na které dlabete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No a? Kolik vláken jsem zadala a nedostala odpověď, to neznamená, že na to lidi dlabou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Tak když chcete radit? Na mě jste se vykašlali jen s tou hříbárnou, ale to je fuk necháme malého tam kde je.
Snorlax

XXX.XXX.205.245
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak když chcete radit? Na mě jste se vykašlali jen s tou hříbárnou, ale to je fuk necháme malého tam kde je.
Vy čekáte že všichni budou znát hříbárny ve vašem okolí? Když očividně jedinou hříbárnu, co tam máte, nechcete... to je jak házet perly sviním.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Já se jen ptám zda tam není ještě něco jiného. Komárno se hříbatům nevěnuje a já bych ráda aby je vzali občas na vodítko a pozvedali mu nohy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Jenže mě nikdo nic vysvětlovat nechtěl. Ono chodit a ptát se když vás každý pošle vy víte kam vás taky bavit přestane po 2 letech jsem to prostě vzdala a rezignovala. Už jako alá jsem byla bez kamarádů. To byla ta doba kdy jsem na lidi zanevřela a uzavřela se do sebe. Bez kamarádů jen sama bez otce s otčínem co vás mlátil jako koně s tím že si i každý do mě o kopl.
jo to bylo bezva dětství tohle je historie které jsem zazdila na dlouho a co ze mě je? Uzlíček nervů a byli doby kdy jsem měla záchvaty jen ze strachu při tom když na mě někdo napřáhl. Proto jsem šla do šermu hledala jsem pomoc a stejně mi zůstalo nervozita a když mám jít předvádět před ostatní klepu se jak osika upřímě nikdo si s tím neví rady ani ten váš psycholog. prostě se tak bojím. Sociální interakce nulová vše mě učili šermíři a taky se mnou měli co dělat. Ale byli upozorněni a pak přišli pochvali a já o to více zabrala.
Na silvestra u kamarádky byla rvačka a bouchlo to. Ono to opravdu není příjemné bojovat s bolestí a o každé nadechnutí. Vše co mám jsem si tvrdě vydřela. Jiné děti měli aspon otce já neměla ani to já měla jen ta zvířata. Jen díky zvířatům jsem se naučila že se mstít nesmím. Moje dětství lze popsat slovy PEKLO NA ZEMI. A upřímě lituji že jsem to před 2 nebo 3 lety nedotáhla a neukončila svou existenci. Protože být furt jen odpad je ubíjející
Povídala jsem si se zvířaty chodila jsem k nim plakat, S nikým jiným jsem nemluvila dokonce to poznamenalo i vztah s mámou. Nikdo mě nikdy nepochválil jsem jen celý život hromosvod. naposledy mě objala babička před 10 lety. to byl jediný člověk. Jo každý měl těžé období. Ale mě to dětství prostě chybí tahle doba mě minula a strávila jsem to o samotě a vše se učím až teď
Ano nerozumím mnoha věcem, ale snažím se to dohnad už jen kvůli těm koním proto se více ptám Ježdění mi bylo odsouhlaseno lidmi kolem kobyli beru to tak že tomu rozumí, ale to že jste po fotkách do mě pustili skrz váhu proto jsem tak bouchla a mrzí mě to. Ono kritiku snesu ale jen od lidí co znám. A chci se změnit ale bylo mi i řečeno že některé věcí mi zůstanou dokonce života.
Tohle dětství bch nepřála ani nepříteli
Nechci se litovat ani obhajovat ale už to ven muselo.
TÍMTO SE OMLOUVÁM VŠEM KTERÝCH JSEM SE DOTKLA NEBO NA KTERÉ Z VÁS JSEM BYLA HNUSNÁ. MRZÍ MĚ TO

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zaujímavé, špičkové kone vo vysokom športe bývajú aktívne pokojne aj do 18, ale vám radia 16 ročnú ani základne neprijazdiť, aby sa lepšie vyrovnala s vašou váhou... máte neskutočné šťastie na skveĺych radcov. Prosím, aspoň ten gumový chambon jej nedávajte, nie je to pomôcka na nič, koňovi nič neukáže, iba ho naučí ľahnúť si do zubadla. Keď tak lonžujte(po opracovaní bez vyviazania) na pár minút na chambone pevnom, je oveľa vhodnejší.
(A ja si dávam zase facku, lebo som si povedala, že už sa fakt nenechám strhnúť do tejto zbytočnej diskusie, kde každá rada je úplne zbytočné).

Atlantido, najdi si psychologa. Tvoje problemy tady nikdo nevyresi a dokud budes myslet jen na sebe tak kobyle moc nepomuzes.
Lamer

XXX.XXX.211.83
To už nemá cenu. Slečna Atlantida má totiž srdce na "pravém" místě, ve chvíli kdy se tu ohání, že nemá peníze na tohle či na tamto u své kobyly, píše na FTV Prima pod klipy o týraných koních, že od něj chce koupit dalšího koně... Co na to říct, snad jen, že by to koník měl jak rychlíkem z bláta do louže.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Lamer
napsal(a):
To už nemá cenu. Slečna Atlantida má totiž srdce na "pravém" místě, ve chvíli kdy se tu ohání, že nemá peníze na tohle či na tamto u své kobyly, píše na FTV Prima pod klipy o týraných koních, že od něj chce koupit dalšího koně... Co na to říct, snad jen, že by to koník měl jak rychlíkem z bláta do louže.
A kdo říkal že bych si ho nechala! Ale furt lepší vykoupit koně a najít domov když KVS nemá pravomoce a nebo ten ha*jzl koně co se mají odebrat schovat. Já mám svojí kobylu v pořátku co se týče hubenosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Narozdíl od Vondrušky já sem se o své koně postarala. Mají co žrát 2x denně dostávají jádro + Kvalitní Mussli, sena mají habaděj a líz mají taky k dispozici. Vodu taktéž, Jsou řádně očkovaný i odčervemý, mám zaplacené ustájení a koně nemám hubeného ani jednoho. Hlavně mají teplí box na noc!
Takže pozor na pusu!. To že jsem na tom byla finančne špatně v prosinci je moje věc dnes jsem na tom dobře. Být vámi starám se o své koně! A to zda na své kobče jezdím či ne je taky moje věc!
Dál to s vámi tady řešit nebudu! Taky se vám nepletu do vašich koní! Jsou mi jedno dokud nebudou vypadat jako chudáci u Vondrušky a na pastvě vám nebudou ležet jejich mrtvoli!
Má Úcta
Kobliha5

XXX.XXX.235.225
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A kdo říkal že bych si ho nechala! Ale furt lepší vykoupit koně a najít domov když KVS nemá pravomoce a nebo ten ha*jzl koně co se mají odebrat schovat. Já mám svojí kobylu v pořátku co se týče hubenosti.
Myslíte, že by někdo takto problematického koně od vás v dohledné době koupil? Zvládnete takovou finanční zátěž (veterinář, výkrm)? Vždyť vyprodáváte kde co (včetně té vaší modré deky), jak utáhnete dalšího nákladného koně?
Lamer

XXX.XXX.211.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Narozdíl od Vondrušky já sem se o své koně postarala. Mají co žrát 2x denně dostávají jádro + Kvalitní Mussli, sena mají habaděj a líz mají taky k dispozici. Vodu taktéž, Jsou řádně očkovaný i odčervemý, mám zaplacené ustájení a koně nemám hubeného ani jednoho. Hlavně mají teplí box na noc!
Takže pozor na pusu!. To že jsem na tom byla finančne špatně v prosinci je moje věc dnes jsem na tom dobře. Být vámi starám se o své koně! A to zda na své kobče jezdím či ne je taky moje věc!
Dál to s vámi tady řešit nebudu! Taky se vám nepletu do vašich koní! Jsou mi jedno dokud nebudou vypadat jako chudáci u Vondrušky a na pastvě vám nebudou ležet jejich mrtvoli!
Má Úcta
Jedna věc je spravit kobylu, kterou vycucalo hříbě, a byla zřejmě dlouhodobě neježděná. To by kvalitní a chopný chovatel spravil během pár měsíců, ale rozhodně by na ni nelezl, a už vůbec ne pod záminkou že na ní už někdo těžkej jezdil.
Ale vy si buďto vyberete víceméně koně v dobré kondici, nebo koupíte koně, kterému s vaším přístupem k věci tak maximálně totálně odrovnáte játra.
Jestliže máte odborníky, kteří vám poradí kobylu této konstituce, nechci vědět, co vám poraděj v případě, že byste si jednu z těch koňských kostřiček přivezla domů...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A právě pro tyto případy jsem psala, že bych nechala koně radši utratit...
Lamer
napsal(a):
Jedna věc je spravit kobylu, kterou vycucalo hříbě, a byla zřejmě dlouhodobě neježděná. To by kvalitní a chopný chovatel spravil během pár měsíců, ale rozhodně by na ni nelezl, a už vůbec ne pod záminkou že na ní už někdo těžkej jezdil.
Ale vy si buďto vyberete víceméně koně v dobré kondici, nebo koupíte koně, kterému s vaším přístupem k věci tak maximálně totálně odrovnáte játra.
Jestliže máte odborníky, kteří vám poradí kobylu této konstituce, nechci vědět, co vám poraděj v případě, že byste si jednu z těch koňských kostřiček přivezla domů...
Souhlasim neni to v zadnem pripade legrace takoveho kone davat dohromady. Lecky uz si nasledky nesou do konce zivota.
Nehlede na to ze krmeni a veterina u takovych koni stoji desetkqt vic nez provoz normalniho zdraveho kone. Kdysi jsem taky mela ideu ze zachranim vsechny kone na svete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Já bych spíš nechala utratit toho, kdo to všechno zavinil.
bohužel to není možné. Máme v Česku mafii? Že bych si u nich zaplatila službičku
Na co mafii. Stačilo by kdyby úředník dělal to, za co ho platíme. A kdyby si koně nemohl koupit každej, kdo má do zadku díru. Tady se propírá jedna holka, a kolik jich takových je...Kdyby se začalo tam, nebylo by potřeba množit geometrickou řadou, a ubylo by i toho týrání. Ale pak by nekvetl byznys, a označili by to za cenzuru a omezování. Ostatně jako vždy, když se v ČR hrábne do majetku, že.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
A když ho jakž takž dáte dohromady, tak si ho stejně nikdo nekoupí. Protože je hodně koní a zdravých a jen o trochu dražších.
V tom má pravdu coudas, pokud veterinář usoudí, že koník bude mít následky, lépe je ho v klidu utratit. Na náklady toho hajzla, co to zavinil.
Potřebujete dvě pistole..Jednu legální a druhou černou.Dotyčného picnete a do ruky mu dáte tu černou bouchačku..A nutná obrana je na světě.
sisi58
napsal(a):
A když ho jakž takž dáte dohromady, tak si ho stejně nikdo nekoupí. Protože je hodně koní a zdravých a jen o trochu dražších.
V tom má pravdu coudas, pokud veterinář usoudí, že koník bude mít následky, lépe je ho v klidu utratit. Na náklady toho hajzla, co to zavinil.
Tak urcite by se nasli lide kteri by tem chudakum pomohli. Jenze to neni reseni. Stat by mel kone odebrat a umistit. Pokud mu je nekdo zaplati vude v tom pokracovat. Je to kseft.
ja osobne uz bych do toho nesla. Zazila jsem to jednou a kun mel problemy do smrti. Jeste nakonec jsem ja byla tyran kdyz ho nekdo u me ve staji videl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Spíš dobytčí jednotky, odhaduju podle xichtu.

Tak na dotace bych radši měla masný krávy - vyjdou myslím stejně na dobytčí jednotky a je z nich alespoň užitek v mase Koní jen tolik, kolik jich člověk využije - ať už jakkoli - a na zbytek pozemků buď na spásání krávy, nebo to radši sekat na seno...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jenže u koní nemáte tak "přísné" veterinární podmínky k chovu.
22verunka
napsal(a):
Tak urcite by se nasli lide kteri by tem chudakum pomohli. Jenze to neni reseni. Stat by mel kone odebrat a umistit. Pokud mu je nekdo zaplati vude v tom pokracovat. Je to kseft.
ja osobne uz bych do toho nesla. Zazila jsem to jednou a kun mel problemy do smrti. Jeste nakonec jsem ja byla tyran kdyz ho nekdo u me ve staji videl.
Asi jsem to blbě napsala. Mám stejný názor, jako vy. Zabavit, zakázat chov všeho živého, včetně rybiček a nařídit úhradu nákladů na znovuzprovoznění koní.
Jinak nemá význam, dělat bubáka, jen hrozit a nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Kobliha5
napsal(a):
Myslíte, že by někdo takto problematického koně od vás v dohledné době koupil? Zvládnete takovou finanční zátěž (veterinář, výkrm)? Vždyť vyprodáváte kde co (včetně té vaší modré deky), jak utáhnete dalšího nákladného koně?
A co že prodávám věci? Prodávám co nepotřebuji naco to skladovat aby to chytalo prach, kyž už to nebudu používat. Mám podsedlovky kvalitnější a lepší. Thiedellmany taky nepotřebuji protože mám měděný thiedelman a lomené stihlo + D a Olivu tak naco mít udidla která nepotřebuji? Tady nejde o peníze ale o tom že je zbytečné aby se to válelo v sedlovně. Chtěla jsem prodat i Gloocnner deku ale nechám si jí.
Co se týče Jankova. Myslela jsem to dobe třeba by nějaké koně prodal. Když KVS je na něj krátká.
Ano měla jsem kobylu jen po hříběti ale i tak jsem poplatila vše co bylo nutné včetně kvalitního krmení veterináře kováře atd... Ovsem třeba vůbec nekrmím.
Ano asi by pro vás bylo jednoduší je nechat utratit než se pokusit dát je do pořádku. Ty koně nemohou za to jakého mají majitele. Já mám svědomí čisté aspoň mám kobylu pěkně nažranou.
Můj ustajovatel dal 5let navíc koni který měl skončit na jatkách. Dostal kvalitních 5 let. Jednou stranou mi tu nutíte svou vůli a druhou stranou by jste rozhodovali o smrti. A nedej bože aby někdo řekl něco jiného než vy! Nemám taky svojí kobylu utratit jen proto že měla život těžký a podepsalo se to na ní? I přesto je to velice příjemná kobylka a tak co tak má pár much. Lámat jí nebudu a už vůbec na ní nepustím nějakého trenéra aby jí lámal. Zaslouží si už svůj klid který má.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co že prodávám věci? Prodávám co nepotřebuji naco to skladovat aby to chytalo prach, kyž už to nebudu používat. Mám podsedlovky kvalitnější a lepší. Thiedellmany taky nepotřebuji protože mám měděný thiedelman a lomené stihlo + D a Olivu tak naco mít udidla která nepotřebuji? Tady nejde o peníze ale o tom že je zbytečné aby se to válelo v sedlovně. Chtěla jsem prodat i Gloocnner deku ale nechám si jí.
Co se týče Jankova. Myslela jsem to dobe třeba by nějaké koně prodal. Když KVS je na něj krátká.
Ano měla jsem kobylu jen po hříběti ale i tak jsem poplatila vše co bylo nutné včetně kvalitního krmení veterináře kováře atd... Ovsem třeba vůbec nekrmím.
Ano asi by pro vás bylo jednoduší je nechat utratit než se pokusit dát je do pořádku. Ty koně nemohou za to jakého mají majitele. Já mám svědomí čisté aspoň mám kobylu pěkně nažranou.
Můj ustajovatel dal 5let navíc koni který měl skončit na jatkách. Dostal kvalitních 5 let. Jednou stranou mi tu nutíte svou vůli a druhou stranou by jste rozhodovali o smrti. A nedej bože aby někdo řekl něco jiného než vy! Nemám taky svojí kobylu utratit jen proto že měla život těžký a podepsalo se to na ní? I přesto je to velice příjemná kobylka a tak co tak má pár much. Lámat jí nebudu a už vůbec na ní nepustím nějakého trenéra aby jí lámal. Zaslouží si už svůj klid který má.
Ale to, že od něj koně koupíte, není přece řešení dané situace. Proč by měnil standard "chovu", když se najde někdo, kdo od něj takového koně vezme a ještě zaplatí?
Stejně tak nemá smysl zachraňovat psy z množíren - oni je namnoží znovu - vždyť byznys jede, tak co by se zaobírali nějakým welfare. Prodají, je jedno s jakým úmyslem vy koupíte, ale hlavně koupíte a dáte jim vydělat. Principiálně to prostě nic neřeší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo kolem koní se dějí věci, že by člověk zvracel.V jedné nájemní stáji při mém cestování po krásách českého komerčního ustájení jsem se třeba nestačil divit, když jeden kůň vůbec nedostal večer nažrat.Prý až se začne chovat jako normální kůň tak dostane řekl ošetřovatel..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo kolem koní se dějí věci, že by člověk zvracel.V jedné nájemní stáji při mém cestování po krásách českého komerčního ustájení jsem se třeba nestačil divit, když jeden kůň vůbec nedostal večer nažrat.Prý až se začne chovat jako normální kůň tak dostane řekl ošetřovatel..
Jj, známe. Taky jsem viděla koně fláknutého několikrát ve čtvrtek železnou tyčí, protože v úterý někoho shodil... Člověk občas žasne nad debilitou těch dvounožců.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ano, radši bych je nechala utratit, než je dávat do pořádku, ne proto, že to je jednodušší, ale poroto, že to je mnohem lepší pro ty koně. A je mi úplně jedno, co si o mně myslíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě spíš pořád zaráží, že nemáme jako stát ještě oficiální útulek pro koně třeba? Když už jsme tak vyspělá společnost..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ale oni jsou, myslím, že 2. Jen co sleduju ty kauzy, tak nevím, jestli to je k něčemu dobré. Ale klidně se nechám přesvědčit.
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Se mi stalo v minule staji... zlatocko co jsem mela v pronajmi nekolik dni nedostaval krom sena nazrat. "Zlobil" rikala osetrovatelka... ja jsem myslela ze ji uskrtim.
Ten konik je neuveritelne hodny. Jen hrozne rad behal, pri skakani vsechno prelitl a nezastavil by ani kdyby mu jezdec hubu vydojil.
Tak nevim, koho to napadlo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Oficiálně žádný není.Já bych bohužel útulek mít nemohl se svou povahou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nikdoooo
napsal(a):
Se mi stalo v minule staji... zlatocko co jsem mela v pronajmi nekolik dni nedostaval krom sena nazrat. "Zlobil" rikala osetrovatelka... ja jsem myslela ze ji uskrtim.
Ten konik je neuveritelne hodny. Jen hrozne rad behal, pri skakani vsechno prelitl a nezastavil by ani kdyby mu jezdec hubu vydojil.
Tak nevim, koho to napadlo...
Jenom kvůli tomu, že trochu zlobil při vodění z a do výběhu..Jsou to fakt hovada některý lidi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Oficiálně žádný není.Já bych bohužel útulek mít nemohl se svou povahou.
Já myslela, že ta slavná Rolinka je oficiální. Já bych mohla, ale nechci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenom kvůli tomu, že trochu zlobil při vodění z a do výběhu..Jsou to fakt hovada některý lidi.
Neumím si vůbec představit, že bych měla vlastního koně u někoho cizího. Nabila jsem si hubu při půjčení na tábor, to mi stačí. Proto řikám, že je radši sežeru, než je dát jinam. A to i co se prodeje týká.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já myslela, že ta slavná Rolinka je oficiální. Já bych mohla, ale nechci.
Taky jsem si myslel, leč vše je to jen občanské sdružení..

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neumím si vůbec představit, že bych měla vlastního koně u někoho cizího. Nabila jsem si hubu při půjčení na tábor, to mi stačí. Proto řikám, že je radši sežeru, než je dát jinam. A to i co se prodeje týká.
Když to máte těžký.
Já si pronajímala od kamarádky na minulý rok na první náš příměstský tábor kobylku a vše proběhlo k všestranné spokojenosti. Sama jsem měla koně "jen" tři (už nikdy víc tolik koní ) a potřebovala jsem, aby to zvládly v klidu a bez přetahování jejich sil, ještě jednoho. Nejednalo se o výcvikový tábor, ale o tábor s koňmi, kdy s nimi byly děti každý den, i si každý den sedly (děti), ale netrápili jsme koně každý den na jízdárně nebo hodiny v terénu...
Kobča je starší, vitální a poměrně bezproblémová, já jsem spolehlivá s dlouholetými zkušenostmi a raději preventivní, než řešit průsery. Vždyť za ta děcka stejně zodpovídáme vlastním krkem, tak nevím, proč bych měla dělat jakékoli nestandardní postupy, ikdyž se jedná o koně cizího...
Takže věřím, že je to jako vždy jen o lidech. V základu o tom, jak jsou koně vychovaní, jak se odhadne situace, aby se použili na danou aktivitu vhodní koně pro konkrétní skupinu lidí a pak by neměl být problém.
To, že se někde kůň zrakví, se může stát i vašim koním ve známém prostředí s vaší přítomností (nebo nepřítomností) - co si budem povídat...to už je otázka náhody a špatné konstelace
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Když to máte těžký.
Já si pronajímala od kamarádky na minulý rok na první náš příměstský tábor kobylku a vše proběhlo k všestranné spokojenosti. Sama jsem měla koně "jen" tři (už nikdy víc tolik koní ) a potřebovala jsem, aby to zvládly v klidu a bez přetahování jejich sil, ještě jednoho. Nejednalo se o výcvikový tábor, ale o tábor s koňmi, kdy s nimi byly děti každý den, i si každý den sedly (děti), ale netrápili jsme koně každý den na jízdárně nebo hodiny v terénu...
Kobča je starší, vitální a poměrně bezproblémová, já jsem spolehlivá s dlouholetými zkušenostmi a raději preventivní, než řešit průsery. Vždyť za ta děcka stejně zodpovídáme vlastním krkem, tak nevím, proč bych měla dělat jakékoli nestandardní postupy, ikdyž se jedná o koně cizího...
Takže věřím, že je to jako vždy jen o lidech. V základu o tom, jak jsou koně vychovaní, jak se odhadne situace, aby se použili na danou aktivitu vhodní koně pro konkrétní skupinu lidí a pak by neměl být problém.
To, že se někde kůň zrakví, se může stát i vašim koním ve známém prostředí s vaší přítomností (nebo nepřítomností) - co si budem povídat...to už je otázka náhody a špatné konstelace
Taky jse zažila dost šok párkrát kdy za bouřky majitel koně přivázal čistil box a koník byl mladý tak chtěl vědět co to je za rány a chtěl vykouknout ven. Majitel ho bodl vydlemi do zadku. Hold někteří majitelé jsou na přes hubu.
Ono by to mohlo vyřešit takovému člověku chov. Jenže to se tu děje velice málo. Hold by pomohlo prověřit si majitele ale kdo zaručí kam koník poputuje dál? Je to stejné jako se psy. Tohle vidím i u koníků. Aby lidi kupovali koně čistokrevné pomohlo by trošku cenu stlačit. Né každý si může dovolit koupit za 70 tisíc více. To samé u psů. Ne každý dá 10tisíc za psa na dvoreček k hlídání. To že nedáme určitou částku za zvíře tak to přeci neukazuje že na další péči nemáme. Mám AUO bez PP dali jsme za něj 3 tisíce, ale má kvalitní drahé krmení i veterinární péči. Předešlá fenka se dožila jen 7 let byla asi též z množky a měla za sebou 2 operace dali jsme za veterinu peníze za které by jsme měli psa s PP 2x.
Za svou kobču jsem dala 36tisíc a za hříbě které splácím 25tisíc. Prostě mám finanční relaci kterou jsem ochotná dát. A i přes horší prosinec mám na účtě 40 tisíc v rezervě kdyby se jó něco stalo a dotoho nesahám.
Mě jen udivuje že támhle v tom azyláku 3 koně odebrali hned a tady se to táhne 5 let. Jenže nikomu se do odebírání nechce protože koní je tam obrovské množství. A potěš pánbůh jestli tam má opravdu tu hříběcí nemoc. Osobně by mě zajímalo jak odčervuje a zda má řádně očkovaný chov
Taktéž by se mohli případně spřísnit nějak pravidla. Když už křížit tak případně aby měli rodiče plný původ. Nechápu potřebu množit na kobyle jako je moje když nemá původ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Já tiše doufám, že majitelka kobču už nebude nikam stěhovat.Ta si tak zvykla, že to neni možná až tak správný jak jsem si myslel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Zákaz chovu by u Vondrušky postačil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Když to máte těžký.
Ano, je to o lidech. Nebudu rozepisovat co a jak se stalo, koně chtěli půjčit, půjčila jsem jim 2, za paušální cenu na měsíc, když jsem chtěla koně zpět, protože to nezvládali (6 hodin denně), tak je strašně potřebovali, o "vrácení" koní bych pomlčela, neboť jsem si je, dle slov majitele CK "bez jeho vědomí vzala z jeho pozemku i s mými věcmi, opět bez jeho vědomí z jeho sedlovny" po předchozím upozornění sms, kdy a v kolik si je vyzvednu. Že byli zrasený, dobrý. Stane se. Díra v kohoutku kobyly o průměru 50ti koruny až do masa fajn. Kulhající valach s nateklou noho fajn. Že byli vyhublí, fajn. Že jsem jim musela koupit na druhý měsíc vlastní musli s vitamínama, aby je přikrmovali, fajn. Že neměli vodu na pastvině, v létě, fajn, když mají zkušenost, že koně po ježdění nepijou... Že mi nakonec nechtěl zaplatit dohodnuté peníze, protože "mí koně nepracovali na můj příkaz" fajn, ať si je strčí do kam chce. Ale že mi NIKDO nebyl ochoten sdělit, že mou kobylu QH připustil tažný hřebec, když nocovali na jedné farmě, a dozvěděla jsem se to asi náhodou, to už je trochu moc. Že nebyl ochoten uhradit veterinární náklady, fajn. A že ze mně udělal totální krávu, taky fajn. Že jsou jejich koně zrasovaný, ale "jim nic není a zvládají to s přehledem", tábory vesele provozují dále a o tom, jak se chovají vůči svému okolí ani nemluvím (na majitele pozemku nalitý řvou, že si tam můžou jezdit jak chtějí, lítají po zasetých polích a pod). Na mně trochu moc. Tak se omlouvám všem, kteří se umí chovat slušně a jsou féroví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zákaz chovu by u Vondrušky postačil.
Jste příliš naivní na to, abyste tu situaci pochopila. Nehledě na to, že cenu zvířat by měli spíše navýšit, právě proto, aby nebylo tak lehké si jej pořídit. Ale to Vy těžko pochopíte. A radím Vám, přestaňte se rozepisovat o svých financích. Jendak to nikoho nezajímá, druhak dáváte na internet dost citlivé informace, nemuselo by se Vám to vyplatit.

Coudas - jak jste řekla Vy i já - je to o lidech. Je smutné, že máte takovéhle zkušenosti.
Já jsem jako malé dítě byla jako totální začátečník, co uměl leda tak vyčistit koně a odjezdit v klusu na hodném provozákovi, na dětském koňském táboru, a bez kecání jsem tam byla s hlavním vedoucím jediný člověk, co o koních něco věděl (asi ve svých 13 letech). Měli jsme prostě každodenní docházku ke koním s vedoucími, kteří vůbec nikdy koně neviděli, se kterými jsme ty koně měli vykydat, vyčistit, nasedlat a jít někam jezdit... koně nenáviděli děti, jak nikdo nevěděl, jak se o ně starat, byli kopaví a kousaví, se zraněními...ale jezdilo se -nikdo tomu nerozuměl, tak když majitel nechal koně s rozšklebenou neošetřovanou sečnou ránou na předním karpu jako normálně běžně jezdecky využitelného, co by se nad tím laici pozastavovali...
Pro mě jsou ty koňské tábory hodně špatně uchopitelné. Chtěla bych letos dát na tábor svou starší dceru, která od mala jezdí, ale vůbec nevím, po čem sáhnout. Protože i dnes jsou v nabídce již podle fotek právě takové tábory, jaký jsem popsala... a to mě děsí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nepůjčuji zbraně, prachy a zvířata.Tim se řídim a zatim fajn.

Já bych do seznamu zařadila ještě "partnera"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Já bych do seznamu zařadila ještě "partnera"
Kdo ví kde se partnerka teď "půjčuje".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
I faced a "EXC_I386_GPFLT" in a situation that looks like a compiler bug.
I will try to carve out a simple way to reproduce, but would like to know if some one ever met this situation.
Context : printing.
I create a NSPrintOperation, with its NSView (PrintView subclass) and to which I addAccessoryController
In the PrintView:
- I get the printInfo :
let pi = NSPrintOperation.currentOperation()!.printInfo
- 2 computed var
printAnnotations = pi.dictionary()[kPrintAnnotations]! as! Bool
var offsetTop : CGFloat {
return pi.topMargin + CGFloat(20)
}
Everything works OK
If I change the computed var with a test on printAnnotations
if printAnnotations {
return pi.topMargin + CGFloat(30)
} else {
return pi.topMargin
}
}
then program crashes in the drawRect with the following error : exception code "EXC_I386_GPFLT"?
If I introduce a new var and change the test in offsetTop:
var printAnnotationsForCompiler = printAnnotations
if printAnnotationsForCompiler {
} else {
return pi.topMargin
}
}
It works OK again.
So, the crash comes from the test on a computed var. Are there any limits in using a computed var in such a context ?
napsal(a):
Coudas - jak jste řekla Vy i já - je to o lidech. Je smutné, že máte takovéhle zkušenosti.
Já jsem jako malé dítě byla jako totální začátečník, co uměl leda tak vyčistit koně a odjezdit v klusu na hodném provozákovi, na dětském koňském táboru, a bez kecání jsem tam byla s hlavním vedoucím jediný člověk, co o koních něco věděl (asi ve svých 13 letech). Měli jsme prostě každodenní docházku ke koním s vedoucími, kteří vůbec nikdy koně neviděli, se kterými jsme ty koně měli vykydat, vyčistit, nasedlat a jít někam jezdit... koně nenáviděli děti, jak nikdo nevěděl, jak se o ně starat, byli kopaví a kousaví, se zraněními...ale jezdilo se -nikdo tomu nerozuměl, tak když majitel nechal koně s rozšklebenou neošetřovanou sečnou ránou na předním karpu jako normálně běžně jezdecky využitelného, co by se nad tím laici pozastavovali...
Pro mě jsou ty koňské tábory hodně špatně uchopitelné. Chtěla bych letos dát na tábor svou starší dceru, která od mala jezdí, ale vůbec nevím, po čem sáhnout. Protože i dnes jsou v nabídce již podle fotek právě takové tábory, jaký jsem popsala... a to mě děsí
Myslím, že tábory jsou prostě debata sama o sobě těžká.
Když si vezmu, že já byla na třech, a z toho prvního na téma Harry Potter, bylo pozitivní jenom to, že sem tam viděla onen první díl co tenkrát vyšel, a zbytek byl o tom, že sem tam chytla salmonelu, záchody byly společné, sprchy tam nebyly (mylo se v betonových lavorech, které jinak sloužily jako umyvadla), bylo to v roce, dky byly ony stoleté povodně, a pořád pršelo a čtyři dny v kuse a všechno bylo podmáčené, a řeka, která tekla pět metrů od tábora pak tekla jen jeden metr od tábora, a podél ní se muselo chodit na ty záchody. Po malých 7 letých dětech tam požadovali, aby šlapali tůry o 30 kilometrech po Beskydách (já si tam při jedné túře podvrtla kotník, a oni mě donutili dojít těch zbylých 20 km, a pak jsem msuela tyhle tůry s tou nohou vytrpět ještě dvě, plus sem nemohla nosit holínky kvůli oteklé noze, takže sem měla totálně promáčené tenisky, než jsme za pět dní odjeli domů, kde sem teprve dostala první lékařské ošetření). Z jídla 6x denně jsme si po snídani, obědu a večeři vydupali alespoň jednu svačinu. Pití bylo v těch velkých barelech, které se až po čtyřech dnech, na stížnosti mé sestry, (ty vado, díky ti Perune, že si ji tam poslal se mnou jako vedoucí, jinak by tam snad ty děcka i zabili) začaly umejvat, jinak byla běžná praxe že ráno tam nalili kakao, pak ho jen vylili a do toho neumytého barelu nalili vodu se šťávou, a jejich jídlo v podobě květáku na tisíc variací, a pomazánce s křenem, která po prvním dni, jako jeidná zbyla, protože to nikdo nejedl (a pak už musel z hladu), raději pomlčím...
No a když si vezmu že tábory můžou být peklem na zemi i pro děti, a ty umí aspoň říct, co je trápí, tak je mi opravdu líto všech koníků, kteří skončí v dětských táborech tohoto typu, protože ti už ty nezkušené vedoucí tuplem nebudou zajímat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Pro hhippie. Myslim ze sednout by vam mohly tabory co porada hrebcin thokala. Az na urcitou benevolenci ve vyzadovanych ochrannych pomuckach pro deti to vypada velmi lakave. Hodni mensi kone (nejaci velsici) v perfekt stavu rodinnejsi prostredi. Vyborny pristup.ke konim. Tedy to co.jsem odpozorovala z videi, stranek a referenci. Osobne neznam.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro hhippie. Myslim ze sednout by vam mohly tabory co porada hrebcin thokala. Az na urcitou benevolenci ve vyzadovanych ochrannych pomuckach pro deti to vypada velmi lakave. Hodni mensi kone (nejaci velsici) v perfekt stavu rodinnejsi prostredi. Vyborny pristup.ke konim. Tedy to co.jsem odpozorovala z videi, stranek a referenci. Osobne neznam.
Děkuji, zkusím se mrknout.
Ono je to těžké - každý máme nějakou představu, jak bychom chtěli svoje dítě vést ke zvířatům, jak by měla vypadat bezpečnost, atp. atp.
Jezdila jsem jako vedoucí na dětské koňské tábory, ale protože jsem tam pracovala i jako průvodce pro agroturisty, nemohla jsem být s dětmi pořád. Tedy byla děcka volně vypuštěna celý den ve stáji a čistila ty koně pro agroturisty, jednou denně měli lekci - buď jízdárnu nebo vyjížďku. Víc se jim tehdá skoro nikdo nevěnoval. Přesto tam jezdili rádi. Teď už je to jiné - mají i doprovodný program a protože je prostředí krásné, myslím, že si to užívají. Ale myslím, že pro tak malé dítě, jako dcerka je, to pořád není to správné. Víme, jak dopadají mladší, když se sleze parta 10letých dámiček...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
U mně je problém v tom, že mám o "táboru" zcela jiné představy, než se dnes nabízí, ale to je tím, že jsem vyrostla v něčem jiném. Asi musí být štěstí na dobrý tábor trefit. Nejen koňský. A taky to je tím, že to asi může dělat kde kdo, když pak za mnou chodili "hlavní vedoucí" a vykládali mi, jak nic neumí, koním nerozumí, a dělají jen to, co jim přikáže majitel (kterej koním nerozumí možná ještě více než oni) tak jsem měla chuť tam něco poslat. Jenže oni si nic nedělali ani z hygieny, a normálně je poslali do háje. Tak jsem po 3dnech radši odjela domů, na tohle fakt nervy nemám.
Takže až se začne dělat pro děcka, a ne pro prachy, pak to možná začne fungovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepůjčuji zbraně, prachy a zvířata.Tim se řídim a zatim fajn.
Však jasně, mně taky veterinář řek, že koně a kytara se nepůjčuje. Některý zahrnují i ženskou, ale každej jsme tvor samostatně myslící, takže na to se aplikuje těžko
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
I faced a "EXC_I386_GPFLT" in a situation that looks like a compiler bug.
I will try to carve out a simple way to reproduce, but would like to know if some one ever met this situation.
Context : printing.
I create a NSPrintOperation, with its NSView (PrintView subclass) and to which I addAccessoryController
In the PrintView:
- I get the printInfo :
let pi = NSPrintOperation.currentOperation()!.printInfo
- 2 computed var
printAnnotations = pi.dictionary()[kPrintAnnotations]! as! Bool
return pi.topMargin + CGFloat(20)
}
Everything works OK
If I change the computed var with a test on printAnnotations
if printAnnotations {
} else {
return pi.topMargin
}
}
then program crashes in the drawRect with the following error : exception code "EXC_I386_GPFLT"?
If I introduce a new var and change the test in offsetTop:
var printAnnotationsForCompiler = printAnnotations
if printAnnotationsForCompiler {
} else {
return pi.topMargin
}
}
It works OK again.
So, the crash comes from the test on a computed var. Are there any limits in using a computed var in such a context ?
Pardon to patřilo na jinou diskuzi.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U mně je problém v tom, že mám o "táboru" zcela jiné představy, než se dnes nabízí, ale to je tím, že jsem vyrostla v něčem jiném. Asi musí být štěstí na dobrý tábor trefit. Nejen koňský. A taky to je tím, že to asi může dělat kde kdo, když pak za mnou chodili "hlavní vedoucí" a vykládali mi, jak nic neumí, koním nerozumí, a dělají jen to, co jim přikáže majitel (kterej koním nerozumí možná ještě více než oni) tak jsem měla chuť tam něco poslat. Jenže oni si nic nedělali ani z hygieny, a normálně je poslali do háje. Tak jsem po 3dnech radši odjela domů, na tohle fakt nervy nemám.
Takže až se začne dělat pro děcka, a ne pro prachy, pak to možná začne fungovat.
Asi se urazíte, ale nějak nerozumím, proč pronajímat koně na tábor, kde nemám dopředu přesně domluvené, co budou koně dělat a nepoznám lidi, kteří s nim budou pracovat, abychom si mohli říct, co který potřebuje a já si mohla očíhnout, zda budou v dobrých rukách...
Ale samozřejmě rozumím, že věci se někdy dějí jinak, než si myslíme, že by se dít měly a člověk už do nich těžko zasáhne. Každopádně bych asi zasáhla daleko dřív, než by se stihlo něco přihodit, kdybych viděla, v jakém je to průšvihu.
Takhle jsem si kobylu převezla po kopytě a byť jsem na ní nikdy neseděla, majitelku i kobču jsem znala alespoň ze závodů, na kterých jsme se potkávaly. Ukázala jsem jí prostředí, kde bude. Vyptala jsem se, jaký režim potřebuje, jak jí vyhovuje s ní zacházet... byla to příjemná spolupráce.
Na letošek je velká poptávka po dalším ročníku Tábora s koňmi, bohužel jsem koníky prodala a zbyl mi jen jeden poník a jedna velká kobyla, která na děti až tak zvyklá není, tedy nemám na kom provozovat. A kdybych si měla pronajímat tolik cizích koní, tak kdoví, zda bych vůbec sehnala a hlavně - je to pro mě velký stres, snažit se obsáhnout bezpečnost 3-4 koní + 16 dětí, byť k sobě mám pomocnice...
Asi to moc baštím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Mohla bych doporuččit tábor jestli se ještě dělá v českém ráji. O koních tam instruktoři věí. Je tam 2x denně ježdění ráno se každé skupinka dětí vystřídá ve stájích kde se naučí vykydat vymejou se žlaby a prostě vše okolo. Služby tam byli i na údržbu koupelen a na kuchyň. Chodí se do přírody a tak... Tohle byl super tábor. Sice yl dost drahý ale byl fajn
http://vsen.cesky-raj-ubytovani.net/cs/jizdarna-dvur-borcice.html.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jste příliš naivní na to, abyste tu situaci pochopila. Nehledě na to, že cenu zvířat by měli spíše navýšit, právě proto, aby nebylo tak lehké si jej pořídit. Ale to Vy těžko pochopíte. A radím Vám, přestaňte se rozepisovat o svých financích. Jendak to nikoho nezajímá, druhak dáváte na internet dost citlivé informace, nemuselo by se Vám to vyplatit.
To se snižováním cen se týká křížením křižovatek. Asi se to chovatelům vyplatí křížit hold někdo radši koupí křižovatku jen protože je o polovinu levnější.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mohla bych doporuččit tábor jestli se ještě dělá v českém ráji. O koních tam instruktoři věí. Je tam 2x denně ježdění ráno se každé skupinka dětí vystřídá ve stájích kde se naučí vykydat vymejou se žlaby a prostě vše okolo. Služby tam byli i na údržbu koupelen a na kuchyň. Chodí se do přírody a tak... Tohle byl super tábor. Sice yl dost drahý ale byl fajn
http://vsen.cesky-raj-ubytovani.net/cs/jizdarna-dvur-borcice.html.
S tím souhlasím, ale já jsem zaujatá, na Borčice nedám dopustit
Akorát je to pro větší děti,9-10 let aspoň, mají velké koně, ČT. Na druhou stranu opravdu hodné.
Dětí je na turnus sice hodně, i přes 30, ale k tomu mají adekvátní počet koní, něco kolem 30.
Mně nějaké 4500 na týden, s 2 dobrými teplými jídly, snídaní, mezi tím k dispozici pečivo, pití, koupelna, záchody, bydlení v chatkách a ježdění 2X denně cca 45 minut nepřijde nijak moc...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Copak tábory dětské to je kapitola sama pro sebe..Já když viděl výcvik ve střelbě ze vzduchové pušky tak jsem nevydržel a musel zasáhnout i proti vůli vedoucího.Chození k terčům za probíhající střelby jsem už jako držitel ZP ani nesměl tolerovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
kapička
napsal(a):
S tím souhlasím, ale já jsem zaujatá, na Borčice nedám dopustit
Akorát je to pro větší děti,9-10 let aspoň, mají velké koně, ČT. Na druhou stranu opravdu hodné.
Dětí je na turnus sice hodně, i přes 30, ale k tomu mají adekvátní počet koní, něco kolem 30.
Mně nějaké 4500 na týden, s 2 dobrými teplými jídly, snídaní, mezi tím k dispozici pečivo, pití, koupelna, záchody, bydlení v chatkách a ježdění 2X denně cca 45 minut nepřijde nijak moc...
Za mě to bylo přes 5 tisíc ale je to už asi 10 let. Pamatují kobylu Fantazku která už nežije a Faraóna. Fantazka mě vytrestala na vyjížďce ale tábor byl hrozně fajn.

Upřímně pro mě jsou hodnotné jen tipy od lidí, kteří o koních něco vědí a jejich úvahy jdou správným směrem (tedy ku prospěchu všech zúčastněných). Tedy děkuji Coudas, Leithian, Kapičko za informace. Lenacii a Meifimu za odlehčení tématu. Zbytek už ani nečtu.
Ono tu už nějaké vlákno s táborovým tématem, se starším datem, bylo, tak do něj kdyžtak nahlédnu.
Je to mimo původní zadané téma
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Asi se urazíte, ale nějak nerozumím, proč pronajímat koně na tábor, kde nemám dopředu přesně domluvené, co budou koně dělat a nepoznám lidi, kteří s nim budou pracovat, abychom si mohli říct, co který potřebuje a já si mohla očíhnout, zda budou v dobrých rukách...
Ale samozřejmě rozumím, že věci se někdy dějí jinak, než si myslíme, že by se dít měly a člověk už do nich těžko zasáhne. Každopádně bych asi zasáhla daleko dřív, než by se stihlo něco přihodit, kdybych viděla, v jakém je to průšvihu.
Takhle jsem si kobylu převezla po kopytě a byť jsem na ní nikdy neseděla, majitelku i kobču jsem znala alespoň ze závodů, na kterých jsme se potkávaly. Ukázala jsem jí prostředí, kde bude. Vyptala jsem se, jaký režim potřebuje, jak jí vyhovuje s ní zacházet... byla to příjemná spolupráce.
Na letošek je velká poptávka po dalším ročníku Tábora s koňmi, bohužel jsem koníky prodala a zbyl mi jen jeden poník a jedna velká kobyla, která na děti až tak zvyklá není, tedy nemám na kom provozovat. A kdybych si měla pronajímat tolik cizích koní, tak kdoví, zda bych vůbec sehnala a hlavně - je to pro mě velký stres, snažit se obsáhnout bezpečnost 3-4 koní + 16 dětí, byť k sobě mám pomocnice...
Asi to moc baštím
Nemám proč se urážet. Právě že jsem prostředí znala, dohodli jsme se i na podmínkách. Jobovky začaly přicházet v průběhu, a dodnes mně mrzí, že jsem férový člověk a když něco slíbím, tak to dodržím, což se bohužel o ostatních koňácích v mém okolí říct nedá. Holt se navždy budu bít do hlavy za to, co mně to napadlo. Bude to tím, že neumím odhadovat lidi a vždycky se snažím pomoct a vyjít vstříc. Snad už jsem se ponaučila dostatečně.
My jsme taky 2 roky dělali pobyt u koní, ale to bylo u holek, co jsme se znaly, chodily jezdit, a další rok jsme přibrali další dva, a bylo to v pohodě. Ale taky už bych to neudělala. Zvláště ne s cizíma. Asi to baštím stejně jako Vy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se snižováním cen se týká křížením křižovatek. Asi se to chovatelům vyplatí křížit hold někdo radši koupí křižovatku jen protože je o polovinu levnější.
Nemáte pravdu, ale nebudu se dohadovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Upřímně pro mě jsou hodnotné jen tipy od lidí, kteří o koních něco vědí a jejich úvahy jdou správným směrem (tedy ku prospěchu všech zúčastněných). Tedy děkuji Coudas, Leithian, Kapičko za informace. Lenacii a Meifimu za odlehčení tématu. Zbytek už ani nečtu.
Ono tu už nějaké vlákno s táborovým tématem, se starším datem, bylo, tak do něj kdyžtak nahlédnu.
Je to mimo původní zadané téma
A to jsem se sakra chtěl zeptat co s tim, když se kůň bojí biče na lonžování.On se nebojí, ale přímo hysterčí.Já vim to je zase OT jak Brno.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to jsem se sakra chtěl zeptat co s tim, když se kůň bojí biče na lonžování.On se nebojí, ale přímo hysterčí.Já vim to je zase OT jak Brno.
Mepoužívejte bič, ale stočené lano, jak mají kovbojové.
Martine, nelonžujte. Než špatné lonžování,100 x lepší procházka na ruce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemáte pravdu, ale nebudu se dohadovat.
A jak jinak zamezit aby se chovali případně kříženci? Jsou levnější než čistokrevní Mám sama křížence.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jednoduché řešení, nepoužívejte bič na lonžování Složitější řešení, opatrně koni ukažte, že to není prostředek ubližující, ale i laskavý, že hladí jako Vaše ruka a ne jen dělá rámus a trestá. Zkuste to nejprve třeba s tušírkou nebo bičíkem (lepčí manipulace) a pak s bičem. Není to nic extra těžkého, chce to trpělivost a vlastní přesvědčení, že to není problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Mepoužívejte bič, ale stočené lano, jak mají kovbojové.
Martine, nelonžujte. Než špatné lonžování,100 x lepší procházka na ruce.
Néé to já ani nemám v plánu, ale že se ho tak bojí hrozně.

Zvykat postupně. Nechat bič ležet na zemi v blízkosti koně, aby si ho očuchal, třeba mu kolem něj dát nějaké pamlsky a postupně s bičem manipulovat (dávkovat velmi zlehka, každý den trošku podle toho, kdy už kůň vypadává ze svého klidu), až se dostanete k tomu, že bude ochoten bič tolerovat při jakékoli situaci. Je dobré naopak naučit koně, aby se biče nebál - a to ani jeho dotyku - vždyť to má být pomůcka, ne strašák.
Pokud z něj má paniku při lonžování, berte ho s sebou jen tak pod křídlo, aby si zvykl, že ho prostě máte jako svou součástku. Vždycky s věcma pracovat tak, aby je kůň přijal v klidu. Jakmile začne panikařit, vrátit se o krok zpět a dopřát čas...
Může to být běh na měsíce... ale pokud Vám důvěřuje, budete vidět pokroky (pokrůčky) klidně po jednotlivých lekcích.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak jinak zamezit aby se chovali případně kříženci? Jsou levnější než čistokrevní Mám sama křížence.
Ale to není o tom chovat křížence. Křížence mám a zrovna levný nebyly. Ta problematika je daleko širší, jenže to lidi jako jste právě Vy moc nedokážou pochopit. Ne, že bych Vám to nechtěla vysvětlit, ale Váš náhled na koně a jejich chov mi neumožnuje Vám to vysvětlit tak, abyste byla schopná to pochopit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě to říkala ošetřovatelka, že už s tím přijel a měla pravdu.Takhle vyděšenýho jsem ho ještě neviděl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Kdo ví, kde a jak s ním dostal. Já jsem jednou nabídla, že budu lonžovat tady jednoho klusáka. "Však on na lonži chodí perfektně... bla bla bla" TAk si přinesu lonž, bič, hodím na zem, dojdu pro koně. Zapnu lonž na ohlávku, ohnu se pro bič, zvednu ze země, a nemám koně i s lonží. Kůň naštěstí chytrej, tak to pochopil vcelku hned. A jestli bič nepotřebujete, tak ho prostě nepoužívejte. Pokud chcete problém vyřešit, opatrně, ať si neublížíte oba.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě to říkala ošetřovatelka, že už s tím přijel a měla pravdu.Takhle vyděšenýho jsem ho ještě neviděl.
Lonžovací bič někde doma mám, ale už si nepamatuji, kdy jsem ho měla v ruce.
Za běžného provozu nepotřebuje kůň bič.
Bičík ano, ale i s tím se musí umět. Holt koně, jako koníček, jsou složití
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
kapička
napsal(a):
Resp. nekupovat je od různých rádoby chovatelů apod. jen proto, že já chci strakatého/žlutého/nevímjakého koně a na čistokrevného nemám, tak vezmu levnější náhražku.
Tak já se přiznám že na barvu jsem koukala a hlavně na povahu. Proto jsem prodala prvního hřebečka moc jsme si neseděli byt trošku jiný daleko více jsem si utvořila vztah se Stormem.
Při koupi Zlatky jsem měla možnost mohutnější krátké ryzce ale nevěřila jsem jí párkrát udělala něco nevhodného. Zlatce jsem věřila od první chvíle a ona mě. Byla jsem se podívat i na jiných koních ale žádmí mi tak nesedl proto jsem dala takovouhle cenu za postarší kobču.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Paní mě tady požádala, že až půjdu ven s koněm, tak jestli bych jí nemohl vzít lonžovací bič sebou.Jasně proč né.Vemu koně a jak uviděl co mam v ruce, tak panika největší.Já ani chvilku nevěděl čeho se bojí.Kobču si klidně vemu na kruh.Ona reaguje krásně na slovo.Valášek nevim jak na tom je zatim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Paní mě tady požádala, že až půjdu ven s koněm, tak jestli bych jí nemohl vzít lonžovací bič sebou.Jasně proč né.Vemu koně a jak uviděl co mam v ruce, tak panika největší.Já ani chvilku nevěděl čeho se bojí.Kobču si klidně vemu na kruh.Ona reaguje krásně na slovo.Valášek nevim jak na tom je zatim.
Taky dnes lonžovák nepoužívám. Naučila jsem jí na slovo. Upřímě nejse zastánce ani jízdy s bičem tušírkou atd... Tušírku mám drezůrní ale používám jí na práci ze země teba u komplimentu a takovíhle kravinek. Nelíbí se mi jízdárny který malému dítěti co se sotva drží na koni a už má bičík v pazourách.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky dnes lonžovák nepoužívám. Naučila jsem jí na slovo. Upřímě nejse zastánce ani jízdy s bičem tušírkou atd... Tušírku mám drezůrní ale používám jí na práci ze země teba u komplimentu a takovíhle kravinek. Nelíbí se mi jízdárny který malému dítěti co se sotva drží na koni a už má bičík v pazourách.
Bičík je potřeba se naučit nosit správně a to na obě ruky.
Proto se bičík dává dětem co nejdřív, i když ho zatím nepoužívají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Při mém demokratickopamlskovém přístupu ke koni jaksi bič nemá místo.Ale postupně ho budu zvykat aby se ho nebál.Ovšem v boxu teď trochu dělá herečku.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Při mém demokratickopamlskovém přístupu ke koni jaksi bič nemá místo.Ale postupně ho budu zvykat aby se ho nebál.Ovšem v boxu teď trochu dělá herečku.
Nepředstavujte si sadomaso Bič nemá sloužit k trestání. Je to pomůcka, prodloužená ruka. Může pohladit, může upozornit, pomoci vysvětlení cviku. Navíc je bezva pro odhánění hmyzu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já vím prodloužená ruka.. Teda mě s kobčou někdo z koňáků vidět jak překováváme potok, tak infarkt to jistí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Mně dámy řekly, že bez bičíku na mladého koně ani náhodou. Já jej nepoužívám už několik set let a taky žiju. Asi dělám něco špatně.
Nicméně si myslím, že seznámit s bičem, v jakékoliv formě, by se kůň měl. Já na ně vytáhla i honácký bič, práskla, a oni na mně čučeli, jestli jsem nespadla z jahody, co jako chcu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Zajímavý je, že antény z auta se nebojí..To mu nic neřiká.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já mu jí jenom ukazoval a tahle je docela dlouhá..Bič jenom vidí a touží být Pegasem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Někdy to tak sice vypadá, ale koně nejsou úplně blbí.
Opravdu si troufám tvrdit, že středně inteligentní kůň pozná rozdíl mezi bičem a anténou.
Tak se nedá nic dělat v nejhorším budeme používat anténu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na tohle by možná pomohly Parelliho hry. Tam se zvyká koník na dotek biče všude po těle. Tuším, že je to první PH.
Ad debata o biči:
Kdysi nám říkali, že bič na koni mít prostě musíme. Já s tím souhlasím. Nemusím koně tlouct, ani jím pobízet.
Použila jsem ho například na zahnání psa, kterého si pán nebyl schopen přivolat - souhlasil, že se budeme bránit od kousání do nohou tím, že psa prostě tou drezurní tušírkou přetáhnu. Byla to extrémní situace, stála jsem na úzké cestičce ve stráni, nad sebou strom s 20 cm tlustou větví nad hlavou, kdyby se kobyla zvedla, tak mi srazí vaz. Pes jí chňapal po nohou a ač jsem obdivovala, že nedělá zbytečnou rotyku, musela jsem ji i sebe chránit, protože pes svoje dovádění stupňoval. Po jedné trefě už aspoň držel radius a nedovolil si se přiblížit.
Jinak bičík také ráda používám v létě na odhánění hmyzu z koňského břicha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Na tohle by možná pomohly Parelliho hry. Tam se zvyká koník na dotek biče všude po těle. Tuším, že je to první PH.
Jojo vím o co jde.Někdo mu holt bůh ví kde v předchozim ustájení hladil asi záda trochu jinak..Tak má právo se asi bát.