Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2017 03:55
lenacia

XXX.XXX.211.83

26.1.2017 06:56
kapička

XXX.XXX.5.211

S touhle přesně ne, ale ve stáji magnetické deky na koně používají běžně. Už si přesně nepamatuji jak to funguje, mám dojem, že magnetické vlny zvětší prokrvení dané oblasti a tím dojde k případnému rychlejšímu hojení nebo jen uvolnění bolesti, ztuhlosti...
Když jsem měla úraz, dostala jsem domů magnet od ortoped na pojišťovnu a několikrát denně pouštěla ( mobilní pacienti dojížděli do ordinace, taktéž na pojišťovnu), tak to taková blbost nebude...

26.1.2017 07:08
lenacia

XXX.XXX.239.67

kapička napsal(a):
S touhle přesně ne, ale ve stáji magnetické deky na koně používají běžně. Už si přesně nepamatuji jak to funguje, mám dojem, že magnetické vlny zvětší prokrvení dané oblasti a tím dojde k případnému rychlejšímu hojení nebo jen uvolnění bolesti, ztuhlosti...
Když jsem měla úraz, dostala jsem domů magnet od ortoped na pojišťovnu a několikrát denně pouštěla ( mobilní pacienti dojížděli do ordinace, taktéž na pojišťovnu), tak to taková blbost nebude...

Zvažuju její pořízení, sára ma často problemy se zády, v pátek přijede p. Plachá tak se jí zeptám. Ale problém je, že mám Saru pastevne a v boxe mi šíleně hodinaří :/.

26.1.2017 08:20
kapička

XXX.XXX.77.39

Tak on ten kůň s dekou musí umět v klidu stát přivázaný, je jedno kde, ale prostě stát. Ve stáji si koně s dekou klidně zdřímnou kdekoliv, kde je s dekou nechají přivázané. Prostě stojím, jsem přivázaný, nemá co dělat, tak si dám šlofíka a nějaká deka mě netankuje.

26.1.2017 11:20
liva

XXX.XXX.114.70

Náš APH měl stále citlivá záda.
Sedlo sedělo, pravidelně absolvoval fyzioterapii, při ježdění diskomfort neprojevoval, ale záda prostě citlivá byla...
Koupili jsme Horseback warmer od Back on Track a po ježdění ho dostává na záda.
Používám ho když pracujeme že země nebo jdem na procházku, prostě má na zádech gurtem přidělanou déčku.
Veškerá citlivost zad je pryč.

26.1.2017 15:00
lenacia

XXX.XXX.233.0

kapička napsal(a):
Tak on ten kůň s dekou musí umět v klidu stát přivázaný, je jedno kde, ale prostě stát. Ve stáji si koně s dekou klidně zdřímnou kdekoliv, kde je s dekou nechají přivázané. Prostě stojím, jsem přivázaný, nemá co dělat, tak si dám šlofíka a nějaká deka mě netankuje.

No, Sáru deka netankuje zato v boxe prostě šílí :( ale tak počkám na jaro a budu ji brát na vodítko na pastvu, tam jí to nandam to by nemuselo tak vadit ne?

26.1.2017 15:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
No, Sáru deka netankuje zato v boxe prostě šílí :( ale tak počkám na jaro a budu ji brát na vodítko na pastvu, tam jí to nandam to by nemuselo tak vadit ne?

Kůň by měl umět stát uvázaný v klidu kdekoliv.
Ne třeba půl dne, ale určitě po dobu, co jste na wc nebo než něco přinesete popř.na výletě než si koupíte občerstvení.
Pokud kůň pochoduje, je něco v nepořádku. Chce to natrénovat.

26.1.2017 19:07
lenacia

XXX.XXX.211.83

sisi58 napsal(a):
Kůň by měl umět stát uvázaný v klidu kdekoliv.
Ne třeba půl dne, ale určitě po dobu, co jste na wc nebo než něco přinesete popř.na výletě než si koupíte občerstvení.
Pokud kůň pochoduje, je něco v nepořádku. Chce to natrénovat.

Na úvaze je v pohodě klidně i delší dobu, i když v bývalém ustájku občas hodinařila.
ale jakmile vejde do boxu, má problém, a teď co s ní mám udělat? Když jí stojím před boxem, tak mi div nerozfláká obličej, a když jí zavřu tak div nezboří box. Zkusila sem jí tam přinést seno a kýbl mussli, ale seno žvejká při houpání a mussli ji zabaví na pár minut.
Na úvaze je v klidu ano, ale taky nevím, jak ji bude bavit stát tam 4 hodiny během používání dečky.

26.1.2017 19:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Na úvaze je v pohodě klidně i delší dobu, i když v bývalém ustájku občas hodinařila.
ale jakmile vejde do boxu, má problém, a teď co s ní mám udělat? Když jí stojím před boxem, tak mi div nerozfláká obličej, a když jí zavřu tak div nezboří box. Zkusila sem jí tam přinést seno a kýbl mussli, ale seno žvejká při houpání a mussli ji zabaví na pár minut.
Na úvaze je v klidu ano, ale taky nevím, jak ji bude bavit stát tam 4 hodiny během používání dečky.

Na úvaze je v pohodě i delší dobu...
Tak ji dejte na úvaz. A deku na ni. Vy si vezměte Paalmana a studujte na židličce vedle ní.

26.1.2017 19:19
lenacia

XXX.XXX.211.83

A jde Paalman sehnat? Nebo budu mít stejnej problém jako u Hempflinga?
Hlavně, já se spíše bojím aby se mi tam nezačala nudit do té míry, že by začala hodinařit i tam.

26.1.2017 19:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Https://knihy.heureka.cz/paalman-anthony-skokove-jezdeni-kniha/

Právě z toho důvodu, aby nedošlo ke komplikacím, tam budete sedět a číst si. Uvidíte, jak to dlouho vydrží.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A jestli si na to vysedávání kobča zvykne, tak vítejte v klubu.Taky jsem takhle s kobčou začínal.

26.1.2017 20:16
lenacia

XXX.XXX.211.83

No tak venku na pastvě jdu, lehnu si, a nechám ji tam se mnou se popásat.

26.1.2017 20:22
lenacia

XXX.XXX.211.83

sisi58 napsal(a):
Https://knihy.heureka.cz/paalman-anthony-skokove-jezdeni-kniha/

Právě z toho důvodu, aby nedošlo ke komplikacím, tam budete sedět a číst si. Uvidíte, jak to dlouho vydrží.

Super, tak já si k ní budu muset pořídit do boxu kozu

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 20:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ona takhle hodně nesnáší box, jo?

26.1.2017 20:46
lenacia

XXX.XXX.211.83

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ona takhle hodně nesnáší box, jo?

Mno jo. Je jak blbá. můžu u ní stát a stejnak hodinaří, jednou mi dala přmou palicí do frňáku :D.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tady taky máme jednoho "hodináře".Jak se nudí, tak jede.Nějak se ho snažim zabavit, ale moc to nepomáhá.Tak nevim co s nim.

26.1.2017 21:03
lenacia

XXX.XXX.211.83

Tady taky máme jednoho "hodináře".Jak se nudí, tak jede.Nějak se ho snažim zabavit, ale moc to nepomáhá.Tak nevim co s nim.

Tak já to řeším tím, že ji mám pastevně, to není vůbec žádný problém. Asi právě pro to hodinaření se jí všude zbavovali.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Holt každej je nějakej. Platí to i koní.

26.1.2017 21:16
lenacia

XXX.XXX.211.83

Holt každej je nějakej. Platí to i koní.

Já se nedivím, proč by koník nemohl být klaustrofobik?
Však, když si vezmu jaký haló dělá kvůli blbému beránku.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
Já se nedivím, proč by koník nemohl být klaustrofobik?
Však, když si vezmu jaký haló dělá kvůli blbému beránku.

Když se kobče opřu o dveře boxu, tak mi hodí hlavu přes rameno a něco si mumlá furt.Tak jí taky vyprávim kdo ví co a je spokojenost oboustranná.Taky nevim proč to dělá.Klidně i usnula takhle.

26.1.2017 21:33
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Asi zase položím debilní dotaz, ale to nemůže mít tu dečku na zádech třeba pod dekou venku? Nebo když se jde na ruce na procházku? Vypadá to, že je to pevně přichyceno. Nebo jsem něco nepochopila?

26.1.2017 21:48
lenacia

XXX.XXX.211.83

Dotaz napsal(a):
Asi zase položím debilní dotaz, ale to nemůže mít tu dečku na zádech třeba pod dekou venku? Nebo když se jde na ruce na procházku? Vypadá to, že je to pevně přichyceno. Nebo jsem něco nepochopila?

No to mě taky zajímalo, asi musí být koník v klidu bych tipovala, protože jinak mě právě taky napadla ta deka.

26.1.2017 21:48
lenacia

XXX.XXX.211.83

Když se kobče opřu o dveře boxu, tak mi hodí hlavu přes rameno a něco si mumlá furt.Tak jí taky vyprávim kdo ví co a je spokojenost oboustranná.Taky nevim proč to dělá.Klidně i usnula takhle.

To u nás moc nefunguje, jakože, ona je prostě ona, někdy mi přijde že sme povahově takové dost podobné netykavky :D.

26.1.2017 21:51
kapička

XXX.XXX.5.211

Teď jsem se dostala k PC a přečetla si popis na webu. Píšou to tam: lze nechat na koni až 12 hodin, dle potřeby přikryjte dekou.

26.1.2017 21:53
lenacia

XXX.XXX.211.83

kapička napsal(a):
Teď jsem se dostala k PC a přečetla si popis na webu. Píšou to tam: lze nechat na koni až 12 hodin, dle potřeby přikryjte dekou.

Ano, ale jinde píší, že je to pro použití ve stáji.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):

Ta co máte v odkazu nahoře je stájová..Pak jsou ještě i na ven pod deku.Aspoň takhle jsem tomu porozuměl.

26.1.2017 21:57
lenacia

XXX.XXX.211.83

Ta co máte v odkazu nahoře je stájová..Pak jsou ještě i na ven pod deku.Aspoň takhle jsem tomu porozuměl.

Tak vto bych je chtěla vidět, podle mě žádná jiná není.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
Tak vto bych je chtěla vidět, podle mě žádná jiná není.

Tak zkoukněte ten odkaz na youtube a je jich jak much.

26.1.2017 22:01
lenacia

XXX.XXX.211.83

Tak zkoukněte ten odkaz na youtube a je jich jak much.

Ale to jsou jiné druhy, jedno jsou bandáže, další je masážní deka...

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 22:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Podezřele jen ty masážní jsou od různých výrobců..

26.1.2017 23:40
Svatava

XXX.XXX.70.17

lenacia napsal(a):

Výrobce uvádí na jiném promo videu, že dečka může zůstat na koni i přes noc, ale že není vhodná do výběhu.
Takže předpokládám, že to bude jednak tím, že není nepromokavá, druhak nebude na koni extra stabilní a zřejmě není vhodné, aby s ní nějak zásadněji běhal - stát na místě uvázaný určitě nemusí, přes noc se v boxu také nějak pohybuje.

27.1.2017 02:58
lenacia

XXX.XXX.211.83

Takže, když se v noci zavírají do nočního přístřešku, kde víceméně nic nedělaj a jen žerou a spí, tak by to vadit nemuselo, jen jí přes to hodím deku :)
tak uvidím co mi na to řekne p. Plachá.

27.1.2017 08:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):

Taky jsem na to koukala. Pokud je to kůň, který nelehá, tak by to snad šlo.Ty destičky jsou pružné. Asi výrobce pochopil, že tvrdé kousky by mohly udělat víc škody jak užitku.
Jen jsem tam nenašla, podle čeho se určuje délka aplikace.

27.1.2017 11:45
Svatava

XXX.XXX.70.17

sisi58 napsal(a):
Taky jsem na to koukala. Pokud je to kůň, který nelehá, tak by to snad šlo.Ty destičky jsou pružné. Asi výrobce pochopil, že tvrdé kousky by mohly udělat víc škody jak užitku.
Jen jsem tam nenašla, podle čeho se určuje délka aplikace.

Předpokládám, že to bude podobné jako BoT - tj. je potřeba začít postupně s krátkými aplikacemi, aby si tělo zvyklo, a na celonoční použití se dostat postupně.
U BoT se uvádí navykací fáze tři dny, Equilibrum jsem zase tolik nestudovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík