Ahoj
Koupila sem koníka, ježděného ve westernu, ale zná i anglii, které já se věnuji.. Je ovšem hodně opadlý ze svalů, tudíž je třeba nasvalovat a přiježďovat, což pro mě ve westernu opravdu nejde.. Uvažuju o koupi sedla značky DASLO už jen proto, že koník přesvalí a je mi líto vrážet peníze do koženého, které pak nebude sedět.. Sedlo by bylo používáno tak rok.. Chtěla bych lehčí sedlo už jen proto, že jsem těžší jezdec a nechci mu přidávat moc váhu sedlem..
Jaký na sedlo máte názor?
Budu ráda za jakoukoliv radu :).
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
Daslo nebrat, cenou stejně Vás vyjde wintec z druhé ruky a bude to daleko kvalitnější sedlo, jak pro vás, tak pro záda vašeho koně a hlavně je zde možnost vyměnitelných komor, což je taky plus pokud počítáte s tím, že kůň přesvalí.
titto

XXX.XXX.39.67
Souhlasím, kamarádka měla daslo, když jsem ji jezdila valacha a i když zdánlivě sedělo, bylo to utrpení nejen pro koně, ale hlavně pro mě, sedlo vůbec nevede k dobrému sedu. Já měla na svého jako dočasné sedlo winteca z prakticky stejných důvodů jako vy a nebe a dudy, měl ho rok, mezi tim jsem vyměnila komoru za větší a pak už následoval kožený kentaur.Daslo nebrat
Přikláním se k názorům nade mnou. Daslo je levný šunt, který má jedno velké ALE, a to nekvalitní kostru, která se neuvěřitelně rychle deformuje. I když jsem nasedala přes lavičku, tak se sedlo vykřivilo, pořád sjíždělo k jedné straně (mám 55 kg). Nestabilní je to tak, že při dotaženém podbřišníku šlo hejbat se spodním okrajem bočnic nezávisle na sobě (!). Na to, že lehčím sedlem ulevíte koníkovi, rovnou zapomeňte - tyhle sedla jsou tak pro lidi do 50 kg (můj osobní pocit), jinak věřím tomu že sedlo odejde v řádu měsíců :( (Tyto zkušenosti mám několika kusy sedel norton a daslo u různých kamarádek... )
Asi by to mohlo klapnout, ale vsadím se, že i kdyby jste vzala funglovku, tak ji za ten rok můžete vyhodit, protože se prostě "rozjede" na všechny strany :(.
mouchy

XXX.XXX.94.26
Jednou sem si koupila na dobu asi pů roku sedlo značky star, za tu dobu jsem byla spokojená. Dále sestra měla na obsedání sedlo Beauty od značky Pfiff, sedlo krásně drží sed, aspon jí, a jediné co je mínus tak jen že se barva opotřebí, ale myslím že na tu vaší dobu cca rok je akorát. Pokud chcete mohu najít odkazy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

TynaC
napsal(a):
Ahoj
Koupila sem koníka, ježděného ve westernu, ale zná i anglii, které já se věnuji.. Je ovšem hodně opadlý ze svalů, tudíž je třeba nasvalovat a přiježďovat, což pro mě ve westernu opravdu nejde.. Uvažuju o koupi sedla značky DASLO už jen proto, že koník přesvalí a je mi líto vrážet peníze do koženého, které pak nebude sedět.. Sedlo by bylo používáno tak rok.. Chtěla bych lehčí sedlo už jen proto, že jsem těžší jezdec a nechci mu přidávat moc váhu sedlem..
Jaký na sedlo máte názor?
Budu ráda za jakoukoliv radu :).
Za cenu nového dasla kúpite naozaj kvaltiné staršie sedlo overených znaćiek ako je napríklad kieffer, či stubben. Za rok ho predáte za rovnakú sumu, čo sa o dasle povedať nedá. Prípadne skúste wintec, tam je asi tá cena vyššia, ale zase, o jedno-dve čísla dokáže s koňom bezproblémov vyrásť a sú to celkom nezničiteľné sedlá.
Zaneta2

XXX.XXX.162.36
Taky bych se přikláněla k jinému sedlu. Daslo je super na učení na sedlo(bez jezdce), kdy nevíte, jestli se vám s ním kůň nevyválí ).
mouchy
napsal(a):
Jednou sem si koupila na dobu asi pů roku sedlo značky star, za tu dobu jsem byla spokojená. Dále sestra měla na obsedání sedlo Beauty od značky Pfiff, sedlo krásně drží sed, aspon jí, a jediné co je mínus tak jen že se barva opotřebí, ale myslím že na tu vaší dobu cca rok je akorát. Pokud chcete mohu najít odkazy.
Krásně drží sed - o tomto typu sedel toto často říká hodně lidí do té doby, než si sednou do něčeho lepšího... ;-).
Arkarian
napsal(a):
Krásně drží sed - o tomto typu sedel toto často říká hodně lidí do té doby, než si sednou do něčeho lepšího... ;-).
Bohužel uplně stejně to funguje s Kentaurem a třeba Equipe Radši tyhle luxusní sedla ani nezkoušet, dokud člověk neví, o co přichází, tak ho to netrápí
Jinak se samozřejmě přidávám ke všem ostatním s radou koupit něco jetého, ale slušnějšího. Vyjde vás to levněji a fakt jsou příjemnější koni i jezdci.
lil

XXX.XXX.161.187
Taky jsem chtěla koupit něco takového, ale rychle jsem si to rozmyslela. Jezdím koně na kentaurech a když jsem sedla do tohoto "plastového šuntu"(norton) tak to bylo utrpení. A co teprve pro koně...