Co koňského užíváte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2017 22:08
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Jen tak před víkendem pro odlehčení mne napadlo se zeptat, jestli taky jako já užíváte nějaké produkty pro koně - třeba i ty nejedlé v podobě kosmetiky?

Já vyzkoušela kondicioner od Stübbenu, protože mi lidský došel, pak samozřejmě ujídám - mrkve, jablka, nějaké pamlsky a hlavně tvrdý chleba, to je vášeň největší. Z léčiv jsem zatím zkusila jen Alavis.

Jste na tom podobně? Co třeba doporučujete? Ochutnali jste, co dáváte koníkovi? :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2017 22:23

Hahááá, to je vtipné téma. Díky Dotaz.

Jako děcka v oddíle jsme myslím ochutnali opravdu vše, co se ke koním dostalo. Dřív se krmil prostě oves, takže když pak jedna "westerňačka" přitáhla granule, byly jsme v tranzu. Fakt nevím, co to tehdá bylo, ale bylo to opravdu moc chutné - takové pufované kostičky... musely jsme se krotit, jinak bychom jí sežraly celý pytel
Jinak za mě vede tvrdý, na kamnech proschlý, chleba :)

Dcerka chodí užírat oves. Prý ta zrníčka jsou moc dobrá (akorát to nahoře je tvrdý...) Jo a taky, když (si myslí, že) jí nevidím, zaklekne u ovcí ke kostce lizu a olizuje... bude mít dobrou imunitu akorát za tu sůl jí samozřejmě hubuju skrze nápor na ledviny. Naštěstí se to nestává často.

2.3.2017 22:35
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak liz jsem ještě nezkoušela, ale možná by stálo za to srovnat chutě, protože svěřený kůň prý nemusí ten obyč., ale nějaký z himalájské soli mu jede, tak by mě docela zajímalo, v čem je ten rozdíl. smajlík

2.3.2017 23:06
lukasel

XXX.XXX.30.253

Přidám taky poznatek

kamoš ma problémy s klouby zkoušel už různý preparáty pro lidi s nic moc úspěchem. Jen tak ze srandy jsme si říkali, že mu pomůže jen koňská dávka a on se toho chytl
už necelýho půl roku bere doplněk na klouby pro koně a je spokojen

2.3.2017 23:36
lenacia

XXX.XXX.205.245

Vyžírám z müssli kukuřičné vločky :D A jinak mrkve.

Martinatichackova

3.3.2017 07:01
Martinatichackova

XXX.XXX.159.8

Ja teda osobne nic, ale tatka bere na klouby toto https://www.horseandme.eu/krmivo/granule/granule-all-sports-pavo-20-kg.html, prej to pomaha :-D Ale o hodne lidech jsem slysela, ze berou konsky granule.

3.3.2017 07:05
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Tož ochutnávání je jedna věc, dlouhodobé užívání druhá: Najela jsem teď na Geloren (je moc dobrý mimochodem, tak snad i účinek bude viditelný) a pak karob z koňského musli se pomalu stává mojí vášní... Asi si pořídím pár kg karobu samotného :-D.

3.3.2017 07:28

Lenacia: joo, to je pravda... kukuřičné vločky jsem taky občas užírala

3.3.2017 08:13
kapička

XXX.XXX.77.39

Já soli srovnávala Majitel koupit nějakou šedou, tak jsem si nemohla pomoct. Jenže než jsem se k tomu dostala, už byla u koní. Ale co, koně jsou docela čistotní... Bílá sůl je jenom slaná, šedá je slaná a chutná jako popel, drhne na jazyku a oranžová je fakt hnusná.
Ochutnávám i pamlsky, Glordies dělá příchutě, které nejenom tak voní, ale i chutnají.
A suché pečivo je klasika, slané housky jsou naše, loupáky jsou moc dobré a koně je stejně nejí a toustový chleba se dobře kouše.

3.3.2017 09:21
keira

XXX.XXX.106.7

kapička napsal(a):
Já soli srovnávala Majitel koupit nějakou šedou, tak jsem si nemohla pomoct. Jenže než jsem se k tomu dostala, už byla u koní. Ale co, koně jsou docela čistotní... Bílá sůl je jenom slaná, šedá je slaná a chutná jako popel, drhne na jazyku a oranžová je fakt hnusná.
Ochutnávám i pamlsky, Glordies dělá příchutě, které nejenom tak voní, ale i chutnají.
A suché pečivo je klasika, slané housky jsou naše, loupáky jsou moc dobré a koně je stejně nejí a toustový chleba se dobře kouše.

:D srovnávání solí mě pobavilo.
Zatím jsem zkoušela srovnávat jen chuť bílé a himalájské růžové, ale přiznám se, že rozdíl jsem nezaznamena.

Kukuřičné vločky z mussli jsou také můj favorit. Lepší jak cornflakes. Škoda, že krmíme jen statková krmiva, granulovaná vojtěška mi nejede :D

V rodině máme zkušenost s konzumací všeho možného na klouby, včetně takového toho mořského hitu co tu byl před pár lety, s mušlemi a já nevím čím vším dalším. To prý bylo extra hnusné. Koně to teda taky dost často odmítali žrát.

Kůra se Silyfeed A nebyla špatná smajlík A taky se se mnou kobyla dělila o hořčík a B komlex. Jednou jsem si zkusila uvařit čaj z koňobylinek na uklidnění Stay Cool, no ale chutnalo to jak bahno.

Lněné semínko doporučuju pro lidi kupovat raději běžné určené pro lidskou spotřebu, to pro koně při bližším pohledu obsahuje dost nečistot.

3.3.2017 13:05
koně

XXX.XXX.205.252

Pravidelně pijeme bylinnou směs Kašel, ta je vynikají.Zakoupena po kilech pro koně, tak zbývá i na nás
Sirup Respadril je taky dobrý.
Ochutnala jsem Alavis, občas uzobnu, ale je to hořké.
Kerabol jsem zkusila, kobyla ho nechtěla a vůbec se jí nedivím, smradlavé zamřelé mušle
Na pamlsky mrkvové a jablkové, které se nutně musely koupit ponici, chodí nakonec dcera.A používá i kobylí rozčesávadlo od Parisolu
Syn, když byl úplně malý, mi ujížděl na melasových granulích, asi od Energysu, už nevím.Normálně si na ně chodil.
Srovnávání solí taky proběhlo.červenou nechtějí koně, ani krávy.
Pes mi chodí na ječný šrot.Nejvíc miluje ten, co sypu přímo ze šroťáku, ten voní, psice se může strhat.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2017 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak granule pro psy, vždy když jsem měnila, tak jsem je napřed ochutnala já. Sice mi vždycky přišlo, že v nich jsou kamínky, ale jinak byly dobrý. S koňským krmením to dělávám také, když přivezla kamarádka Premin pelety, tak jsem jí taky nejdříve z dlaně vzala a snědla, koukala na mně . Lizy taky ochutnávám, nejlepší byl já mu říkám pendrekový, a koně měli stejný názor, pětikilovou kostku zlikvidovali během chvilky, huby černý, v hřívách ulepený kousky, žrali to po kusech. Jinak přípravky veterinární pro zvířata užívám běžně, i doktor, když mi něco dává, tak mi řekne - s tím se mažte, to je výborný I s rukou na rentgenu a následné sádře jsem byla u veterináře - žádná čekací doba

Zaneta2

3.3.2017 22:28
Zaneta2

XXX.XXX.162.36

Tak vyzkoušela jsem od koní snad všechno kromě mazání na kopyta, i když nějaký bylinný olej by možná na rozpraskané paty sakra nebyl špatný :-DDD Ale co se mi ustálilo doma v kuchyni, lékárně nebo koupelně: Geloren (žereme všichni, velká hitovkasmajlík), Flexitrio od Fitminu (jako alavis tripleblend- je to do hořka oboje, ale funguje), Absorbine mazání vodička na bolavé klouby (na tom jede i babička) i Absorbine gel, ten je super na otoky a štípance, Showsheen na vlasy, Vitamín C kupujem tu pikslu a odsypem si všichni, Hyalgel Horse je to samé co hyalgel forte jablko, jo a ještě Candies. Jinak ty pamlsky jsou strašně tvrdý. Musli už nekrmím, ale taky jsem vyžírala, v některém byly i sušené banány smajlík Tvrdý chleba klasika a mrkev kupujeme jen tu koňskou po pytlích. Asi je toho víc, ale tohle je jen ta klasika.

4.3.2017 19:48
ryzáček

XXX.XXX.237.121

Kdysi jsme ujídali jednomu koníkovi vitamín C, chutnalo to jako citrón s cukrem. Pak jsme zkoušeli i otruby. Ale to už je X let zpátky. Aktuálně s kamarádkou na stáji zkoušíme všechny možné granule či pamlsky a ochucené lizy jsou už asi klasika. Já osobně teď v zimě ještě preventivě užívám jitrocelový sirup, litr vyjde u nás na 390, - Kč a za celou zimu jsem nebyla nemocná, což nemůžu říct o svých kolegyních v práci, ale poradit si nedají! Dědovi na Vánoce jsme naježili od Farnamu MSM, ségra baští Alavis. Další kamarádka na stáji v době nemoci užívala antibiotika, které předtím dávala své kobyle, od bolesti jí sice pomohly, ale ozval se žaludek..

4.3.2017 20:57

No tak to už mi přijde velký risk, používat zvířecí ATB

Zaneta2

5.3.2017 00:00
Zaneta2

XXX.XXX.162.36

To asi byl spíš Equipalazone, ne ATB, ne?...podle indikace (bolest) i podle zničenýho žaludku :-D Já ho nežeru, ale znám lidi, co jo, ale žaludek si fakt nechrochtá.
Koňský šampon mi vysloveně nesedl, jen při vzpomínce na něj mě svědí hlava smajlík.
Sušený česnek si ještě občas půjčím, když mi v kuchyni dojde, ale nesmí to být ten od Mikropu, ten je s otrubama :-P.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2017 01:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak to už mi přijde velký risk, používat zvířecí ATB

To bych taky neriskoval.

5.3.2017 07:24
Grandina

XXX.XXX.130.2

Za nás, coby učňů v Napajedlích frčely vitamíny Equibol 2000...a mrkev...obr hromady mrkve... :D Chuť těch vitamínů si dodnes (po více než 20 letech) dovedu vybavit. Vlastně si říkám, že je divné, že jsme neumřeli na předávkování :D A taky na praxi u selat byla výborná krmná směska...voněla po broskvích a byla fakt dobrá...i když jsem možná ráda, že nevím co v ní bylo :D.

5.3.2017 17:46
konarka13

XXX.XXX.228.22

Tak zkusila jsem rýžové otruby, kaši bych si z toho klidně udělala , a olej z osrtopestřce i lněný taky nebyly tak zlé...

6.3.2017 21:39
serafima

XXX.XXX.251.110

Ja aj celá moja rodina vo veľkom používame Effol konský chladivý balzám určený pre kone, zatiaľ nám pomohol všetkým, výsledky rýchle, naozaj perfektný, ja ho používam hlavne na vykĺbené členky keďže to mám skoro každý mesiac, ostatný skôr na natiahnuté či preťažené svaly a šľachy a ešte už asi klasika alavis

7.3.2017 12:23
azo

XXX.XXX.224.26

Hyalutidin mobility, to je kloubní výživa pro koně a Glord lněný olej.

26.10.2018 21:04
MiladaR

XXX.XXX.128.39

Sama používám alavis triple blend :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík