Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kure.na.pekaci

22.4.2017 22:10
kure.na.pekaci

XXX.XXX.180.220

Ahoj,

co koníkovi přidat k senu, aby začal postupně nabírat na váze? Ideálně něco, po čem by začal nabírat spíš svalovou hmotu, než tuk. Valach je hubenější, měl zuby v horším stavu, takže špatně žral. Zuby se daly do kupy a ráda bych, aby začal nabírat. Valach nijak nepracuje a ještě nějakou dobu nebude. Je na pastevku, takže přirozeného pohybu má dost, ale vzhledem k tomu, že zatím není ani pořádně osahaný, tak nehrozí, že bychom se vydali někam mimo prostory stáje třeba chodit kopečky, kde by nasvalil. Žebra mu zatím na pohled nelezou, na omak lehce cítit jsou, ale hlavně má hodně spadlá záda. Leze mu páteř, prdelku taky nemá nijak hezkou, ale zas extra vychrtlina to není. Mám mu vůbec něco přidávat nebo ho mám nechat nabrat na pastvě pomalu a přirozeně? Celý život byl jen pastevně bez příkrmů, ale ty zuby mu daly zabrat. Už je má udělané 2 týdny a na váze se to nijak neprojevilo, spíš šel ještě trošku dolů. Jsem akorát netrpělivá, že bych chtěla za 2 týdny vidět nějakou změnu a nebo by se už něco vážně projevit mělo?

23.4.2017 06:56
Krutak1FlE

XXX.XXX.188.75

Me pres zimu opadla kobylka o 5 direk na sedle. A to ma zuby v poradku. Je 24/7, seno nonstop a trochu musli. Mela 5 mesicu zimni pauzu od prace. Je to prirozene. Nekdo dokonce nechava koniky pres zimu cilene trochu shodit, namisto prekrmovani pro udrzeni vahy. Kvuli stavu zubu to u vas bylo asi trochu horsi. Nebojte, jarni pastva ho zakulati. Jen navykat postupne, at se neschvati nebo nedostane koliku. Jinak si lidi hodne chvali Spillers Conditioning. Je to musli na udrzeni svalove hmoty, ale bez horke energie. Kone zbytecne neblazni.

23.4.2017 08:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

S müsli od Spillers´ má dobré zkušenosti.
Kupte na přechodné období, než bude dost trávy, aby koník přibral z ní. Na opadnutí svalů ale koníkovi nepomůže žádný příkrm. To chce práci. Ale ty svaly musíte dělat z něčeho. Takže napřed nakrmit, pak nasvalit!

23.4.2017 11:22
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

kure.na.pekaci napsal(a):
Ahoj,

co koníkovi přidat k senu, aby začal postupně nabírat na váze? Ideálně něco, po čem by začal nabírat spíš svalovou hmotu, než tuk. Valach je hubenější, měl zuby v horším stavu, takže špatně žral. Zuby se daly do kupy a ráda bych, aby začal nabírat. Valach nijak nepracuje a ještě nějakou dobu nebude. Je na pastevku, takže přirozeného pohybu má dost, ale vzhledem k tomu, že zatím není ani pořádně osahaný, tak nehrozí, že bychom se vydali někam mimo prostory stáje třeba chodit kopečky, kde by nasvalil. Žebra mu zatím na pohled nelezou, na omak lehce cítit jsou, ale hlavně má hodně spadlá záda. Leze mu páteř, prdelku taky nemá nijak hezkou, ale zas extra vychrtlina to není. Mám mu vůbec něco přidávat nebo ho mám nechat nabrat na pastvě pomalu a přirozeně? Celý život byl jen pastevně bez příkrmů, ale ty zuby mu daly zabrat. Už je má udělané 2 týdny a na váze se to nijak neprojevilo, spíš šel ještě trošku dolů. Jsem akorát netrpělivá, že bych chtěla za 2 týdny vidět nějakou změnu a nebo by se už něco vážně projevit mělo?

Pokud jsou zuby už v pohodě, tak nabere na váze sám, navíc začíná tráva apod.Svalovou hmotu nabere jen prací, tím, že se bude přežírat kravinama, který nepotřebuje, když nemaká nabere jen tuk.Spadlá záda u koně spraví jen pohyb, byť mírné kopečky ve výběhu.Počkala bych ještě chvíli, ono nemusí být znát, že se mu zlepšuje kondice ihned po 14 dnech od oka, navíc určo ještě vylínává, takže to nemusí být na první pohled znát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík