Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KD

11.5.2017 19:06
KD

XXX.XXX.163.3

Řeším problém u našeho poníka, poník má na spodku hrudníku takový velký placatý mozol, který ho svědí. Připadá mi to, jako otlak od řemenu westernového sedla (byl tak ježděn). Klasický podbřišník je blíže předních končetin. Mazala jsem mu to konopnou mastí od Dromy, pomůže mu od svědění, ale jinak nic. Řešil někdo něco podobného?
Děkuji Alena.

11.5.2017 19:31
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

KD napsal(a):
Řeším problém u našeho poníka, poník má na spodku hrudníku takový velký placatý mozol, který ho svědí. Připadá mi to, jako otlak od řemenu westernového sedla (byl tak ježděn). Klasický podbřišník je blíže předních končetin. Mazala jsem mu to konopnou mastí od Dromy, pomůže mu od svědění, ale jinak nic. Řešil někdo něco podobného?
Děkuji Alena.

Pod tímto popisem je těžké si ten velký "mozol" představit.Záleží, kde přesně se nachází, zda mokvá, nebo je suchý, zda je opravdu v místě pod podbřišníkem.Nejlepší by byla fotka, ale úplně nejlepší by bylo, aby se na něj koukl vet.Od PC je těžké posoudit a pomoci, aby to opravdu spíše více neuškodilo, nežli pomohlo.

KD

11.5.2017 20:16
KD

XXX.XXX.163.3

Vet se koukl a neřešil, nic mu nemokvá, jen je to prostě mozol asi 5x5 cm. Snad se někomu něco podobného stalo, asi kdo má westernové sedlo a koník se ošoupal od řemenu.

11.5.2017 20:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Měli jsme na koníkovi něco podobného od nevhodného návleku na podbřišník.
Koníkovi jsme místo čistili a umývali a hlavně sehnali jiný podbřišník. To bylo na podzim, teď na jaře, jak vylínává, je vidět, že je vše ok. Ono to nemizí hned nebo za týden, spíš tak čtvrt roku

KD

12.5.2017 07:59
KD

XXX.XXX.163.3

Děkuji za odpověď.

Accuracy

12.5.2017 09:04
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Mně se to stalo - konkrétně mně, ne mému koni, žádného ani nemám - po nošení ne úplně dokonale padnoucích bot. Nedřely, nebolelo to, přesto se mi na patě udělal takový kožní výrůstek, něco jako mozol, ale měkký, nebyla to ztvrdlá kůže. Taky to za pár měsíců nošení jiných bot zmizelo a teď můžu nosit i ty původní boty, pokud je nenosím často. Organismus si zvykl.
Tak třeba Vám to nějak pomůže. Není nad osobní zkušenost, že jo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík