kassina

XXX.XXX.143.58
Máte prosím někdo tip na opravdu účinný přípravek na artrózu, aby se koníkovi ulevilo od kulhání? Vím, že je artróza nevyléčitelná, ale sháním pro kobylku něco, čím bych jí to alespoň drobet usnadnila. Děkuji moc za tipy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kvalitný ortopéd. Možno kutie- vie v niektorých prípadoch uľaviť...
Bežne dostupné preparáty krívajúcemu koňovi neuľavia. Poslednou možnosťou je prerušenie nervov v postihnutej končatine, to ale tiež nemusí byť 100% účinné.
A prelistujte staršie diskusie, sú tam rady uživateľov, je to dosť často sa opakujúci sa problém.
Většinou nepomůže jedna konkrétní věc, ale víc drobností správně poskládaných... Mám valacha, který díky úrazu hlezna v mládí má artrozu. Dostal se do stavu kdy trvale kulhal ve věku 10 let :(
Takže jsem pátrala, jak pomoci. Nakonec jsme s naším veterinářem zkusili aplikaci kmenových buňěk do kloubu, během tří týdnů po aplikaci, zmizela nálevka kloubu, kůň postupně přestal kulhat. K tomu jsem přidala 3 měsíční kůru glukosaminu a omega mastných kyselin (lososový olej) a nechala valacha nakovat na plastové podkovy, které tlumí nárazy při dopadu kopyta ale zároveň zachovají aktivní funkci střelu a kopytního mechanismu. I přesto, že valach přestal kulhat a nyní je už dva roky bez problémů - byla mu zachována jak kloubní podpůrný výživa ( 2x ročně 3 měsíční kúra), tak hlavně rekreační pohyb ( nechám ho volit si tempo, nechám ho volit si terén). Plastové podkovy nyní koveme jen na přední, ale na léto nakoveme i zadní, počítám, že díky suchu bude asi pěkně tvrdo...