Aneta22
XXX.XXX.41.75
Dobry den mame problemevou kobylu
Kobyla ze zeme absolutne nevnima je schopna cloveka uplne prevalcovat v ohrade chodi podel zdi a kluse porad tam a zpet nenecha se chytnout a kdyz tam clovek chce jit tak nevnima klidne do vas narazi
Nejhorsi je kdyz se vecer zhasne tak zacne litat vic a vic
Nevite co by pomohlo je to koupena kobyla ČT trinact let.
Aneta22
XXX.XXX.41.75
Ma tam druhou kobylu a tu porad odhani.
Aneta22
XXX.XXX.41.75
Druhou kobylu tam ma ale jak ji rupne tak ju nic nezajim a lice z jedne strany na druhou a nic ji nezajim vubec nevnima.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
A jak dlouho jí máte?
Aneta22
XXX.XXX.39.63
Mame ji mesic pod sedlem vse v poradku hlavne vecer radi v te ohrade.
Aneta22
XXX.XXX.0.191
Pani co nam ji prodavala ji jezdila na pace mi ji jezdime na provazovce je bezproblemova pani ji prej nezvladala...ale proste ji vecer rupne a lice tam tak treba 3-4 hodiny jen malo kdy to nedela ma pravydelne vyjizdky dovezli jsme ji jako chciplinku ma 185 v kohoutku jezdime s ni opatrne aby nasvalila kdyz dostavala caj na sklidneni tak to nedelala asi ji ho budem muset davat pak je v klidu jinak normalne celi den je v klidu obcas to dela i pres den ale spise na vecer.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kůň mi podobně v noci běhal po ohradě, když byl v novém prostředí, byli jsme na dovolené, on bez boxu, na který byl zvyklý a večer začínaly obtěžovat některé druhy hmyzu. Zkuste kobylu namazat repelentem a vemínko natřít kosmetickou vazelínou. Píšete, že kobyla začíná běhat, když zhasnete. Může mít pocit nejistoty, nechce v ohradě v noci být, nemá kontrolu nad situací a vzbuzuje to v ní stres se kterým si neumí poradit jinak, než bezhlavým pobíháním kolem ohrady. Jak už bylo napsáno výš, zkuste popřemýšlet jestli nedošlo ke změně režimu, která kobyle nevyhovuje.
Přibírá u vás?
Tak jí nechte svítit. U nervních dětí se to taky tak dělá. Alespoň do doby, než si zvykne. A tu provazovku bych ještě zvážila. Je to za určitých okolností stejně ostré uždění, jako páka. Obyčejná uzdečka s lomeným jemným udidlem by byla myslím vhodnější. S experimenty s užděním bych počkala, až se kobča uklidní.
Taky bych ubrala ovsa a přidala něco sladkého, na nervy. Někteří koně změny špatně snášejí. Pokud veterinář potvrdí, že je zdravá, tak to bude chtít čas, než si zvykne.
anett22
XXX.XXX.165.142
U nas pomalu nasvaluje jde o na ni videt
dostava jecmen oves vubec u jednoho majitele byla 24/7 venku a u druheho mela box, box uz jsme zacali resit tak uvidime.
anett22
XXX.XXX.165.142
Kdyz ji dame jemne udidlo vubec nereaguje clovek se s ni musi opravdu na silu pretahovat a provazovku mame s jenmnym opletem neni vylozene ostra a reaguje opravdu na jemne "popotazen" otezema.
Nebyla treba v minule staji zavisla na jinem koni? U nas takhle lital zavislak kdyz mu nekdo odved kamarada a bylo mu fuk ze tam ma dalsich pet koni. Jinak pod sedlem byl taky v pohode i sam ale v ohrade proste musel mit toho jednoho kone a to byl ve znamem prostredi kdyby ho nekdo jeste k tomu odvez jinam tak se asi zblazni.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Taky bych se přikláněl k variantě toho chybějícího kámoše.
anett22
XXX.XXX.165.142
V minule staji byla uplne sama
s tou kobylou co ji mme tak chvili jsou z nich kamosky stojijou vedle sebe ale jink ji odhani
mimochodem odhani 20letou kobylu ktera se odehnad nikdy nenechala.
anett22
napsal(a):
V minule staji byla uplne sama
s tou kobylou co ji mme tak chvili jsou z nich kamosky stojijou vedle sebe ale jink ji odhani
mimochodem odhani 20letou kobylu ktera se odehnad nikdy nenechala.
No tak máte odpoveď, kobyla bola sama a teraz už nie je. Tak je z toho nervózna. Možno je viac fixovaná na ľudí a to vypnuté svetlo pre ňu znamená, že je vlastne sama.
Pokiaľ by to pomohlo, skúsila by som teda nechať svietiť a uvidíte, ako sa to časom utrasie. Ešte otázka, má čo žrať v noci v tom výbehu?
Aneta22
XXX.XXX.55.88
Maji tam balil sena tudiz pristup k senu porad ale nemyslim si z je fixovana na lidi protoze jak mile zacne behad lidi neresi lice tam porad a chytnout se nenecha i kdyz s ni clovek dela praci ze zeme tak cloveka nevnima kdyz jsme pro ni jeli taky kobyla nebyla vubec klidna na voditku pochodovala porad dokola
Myslim spise jestli to nema nejaky jiny puvod.
Aneta22
XXX.XXX.55.88
Ale v predchozi staji byla s konmi
Az v te dalsi byla sama a ted je zase s konem.
Aneta22
napsal(a):
Ale v predchozi staji byla s konmi
Az v te dalsi byla sama a ted je zase s konem.
Kôň je stádové zviera, keď sa na nejaký čas od svojho druhu oddelí, môže sa to prejavovať rôznymi spôsobmi, napríklad aj takto.
Nechajte je nejaky čas svietiť, skúste prípadne ten repelent a uvidíte.
Aneta22
XXX.XXX.41.202
Vyzkousime dekuji.