Tereza99
XXX.XXX.208.180
Ahoj, mám 12 -ročného koňa, ktorý sa plaší okolitých veci napr. ideme na jazdiareň a je neovladateľný, vysadnem a hneď nacvála, idem okolo tribúny splaší sa. Nejaké rady?
Tereza99
XXX.XXX.208.180
gitule vrtule
napsal(a):
Jak dlouho koně máš, jak dlouho ho jezdíš?Dělal to vždy, nebo se to děje až nyní?Jaké je to plemeno, co má za sebou?Když si na koně sedneš a on hned nacválá, tak to by v žádném případě neměl.Plaší se pouze při tribuně, nebo i jindy?Jaké máš ty zkušenosti?Máš trenéra?Kolik je ti?
Koňa mám 3 roky čiže ho jazdím 3 roky a je to hannover. No pravdepodobne bol týraný a vraj s ním chodili parkúr (150-160cm). Trenéra mám, ale mám pocit, že aj po treningu má ešte stále energiu. Plaší sa tam, kde sú ľudia alebo niečo nové, ale väčšinou pri tribúne. Je citlivý do papule a ja mám tvrdú ruku (viem zlá kombinácia). Mám 16 rokov.
polarnik78912
XXX.XXX.162.234
Yase si nekdo dela srandu, no jo jsou praydninz tak se decka nudi.
Tereza99
XXX.XXX.208.180
polarnik78912
napsal(a):
Yase si nekdo dela srandu, no jo jsou praydninz tak se decka nudi.
Hej no nemám, čo robiť..
Tereza99
XXX.XXX.208.180
sisi58
napsal(a):
Z čeho je složená krmná dávka?
Granule a seno... ja mu občas dávam nejaký doplnok, aby bol kludnejší.
Tereza99
napsal(a):
Granule a seno... ja mu občas dávam nejaký doplnok, aby bol kludnejší.
Granulí je asi milion druhů.
Které granule, prosím? Velmi záleží na složení.
Můžete mít granule pro záchovnou krmnou dávku bez obilí.
Nebo vysokoenergetické granule pro sporťáky nadupané kalorickými ingrediencemi, ze kterých by běžný provozák lez po stromech.
Vzrušivý kůň je vzrušivý z něčeho. Kůň, jako živočišný druh, se vzruší pouze při nebezpečí, či hřebec u říjné klisny. Jinak je to zbytečné vydávání energie, která pak bude chybět, pri útěku před predátorem. Tolik vsuvka z etologie.
Pokud začnete u krmiva, a to to nezpůsobuje, můžete pokročit dál.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tereza99
napsal(a):
Ahoj, mám 12 -ročného koňa, ktorý sa plaší okolitých veci napr. ideme na jazdiareň a je neovladateľný, vysadnem a hneď nacvála, idem okolo tribúny splaší sa. Nejaké rady?
Aký má režim, ako často chodí von, ako sa správa pod sedlom s iným jazdcom? Zdrhal vždy, alebo je to nejaká novinka?
Tereza99
napsal(a):
Koňa mám 3 roky čiže ho jazdím 3 roky a je to hannover. No pravdepodobne bol týraný a vraj s ním chodili parkúr (150-160cm). Trenéra mám, ale mám pocit, že aj po treningu má ešte stále energiu. Plaší sa tam, kde sú ľudia alebo niečo nové, ale väčšinou pri tribúne. Je citlivý do papule a ja mám tvrdú ruku (viem zlá kombinácia). Mám 16 rokov.
Byl týraný, ale chodil parkur T-TT, to si trochu protiřečí? Můžeš napsat, o jaké týrání má být řeč? A to jezdíš sama, bez dohledu trenéra, když máš koně, kterého nezvládáš?
Tereza99
XXX.XXX.162.234
Vzdyt si delam jen srandu
Tereza99
XXX.XXX.162.234
sisi58
napsal(a):
To jako fakt?
No ta o Cervene Karkulce uz je ohrana tak zkousim jinou no
Jazmeen
XXX.XXX.162.234
Ted, ale vazne - at uz je to pravda nebo ne.na lekaveho a koukaveho kone patri zkuseny jezdec, ktery takovemu koni doda jistotu a duveru.Takoveho kone mam a je to skvely pracant, pokud, ale n anej posadim mene zkuseneho zacne vymyslet a plasit se.
Takze takove kone pouze zkusenym a mene zkuseny jezdec se musi ucit na vhodnem pohodovem koni.
tereza99
XXX.XXX.162.234
No tomar todo tan en serio, personas pres verano son aburridos y piensan de basura.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Náhodou víte jak se řekne maďarsky včela? SEREMED a vosa logicky NESEREMED.