Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bluma

18.9.2017 21:46
bluma

XXX.XXX.250.236

Ahoj, mám 4 koně ve vlastním. Jedna z nich (kobylka 5 let) je spokojená, dokud se k ní nepřiblíží nějaký z koní - okamžitě uši dozadu, dost často pohazuje hlavou, hrabe přední nohou. Po koních i startuje. Mají dostatek prostoru i potravy, takže to víceméně v ničem nevadí, ostatní koně už jsou zvyklí a jdou jí z cesty, přesto po nich vyjíždí a neodpustí si když jde kolem sklopit uši, pohrozit atd. O rok mladší valášek si z ní nic nedělá a nechává jí se xichtit, ale jakmile po něm vyjede, vrátí jí to a kobyla jde z cesty. Stále se to ale opakuje, vždy po něm vystartuje znovu. Jsou spolu už přes dva roky. Je možné, že to mladou někdy přejde ?

18.9.2017 22:21
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neútočí kobyla ze strachu?

Loolipoop

18.9.2017 23:21
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Http://www.bachovyesence.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=104&Itemid=107
Zkuste bachovky, mě osobně pomohly :) a jinak bych volila 15cku :).

19.9.2017 07:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Loolipoop napsal(a):
Http://www.bachovyesence.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=104&Itemid=107
Zkuste bachovky, mě osobně pomohly :) a jinak bych volila 15cku :).

Pro koně? Kolik by toho musel dostat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.9.2017 10:32

Mam 5 leteho valacha welshe, cely zivot 24/7 ve stade a je to taky maly haj*l. Na ostatni se sklebi, jde po nich zubama, kopytama, obcas jen tak ze sve vlastni nudy chodi za konma s usima vzadu a bavi se tim, ze kun pred nim odchazi/utika. Bohuzel nema ve stade nikoho, kdo by ho porovnal, takze pubertalni floutek tam vladne. Nevim, jestli z toho vyroste, nwbo uz zustane pan Dulezity.
Nicmene videla jsem ho i drbat se navzajem s jednim ponikem, v pristresku stat s ostatnimi, takze asi hodne zalezi na aktualnim rozpolozeni.

bluma

19.9.2017 11:52
bluma

XXX.XXX.210.44

Jediný strach mě napadá, že by měla celkově o žrádlo, ačkoli mají pastvu a celodenní přístup k senu + příkrm. Když jsem ji ale měla ustájenou, zjistila jsem, že ji ustajovatelka vyháněla vidlemi od sena když dávala seno, řekla mi že prý proto, že byla zlá na ostatní i na lidi. U mě je ale 3 roky už a všeho má dostatek a nikdo ji nevyhání..je možné že to má tak hluboko zakořeněné? S jednou kobylou se občas taky podrbká nebo spí vedle ostatních, jinak ale využívá každé situace kdy na ně může hodit ošklivý xicht, rafnout zubama atd.. Je celkově ušklebená, i když kolem ní jdou např. cizí lidé, ale lidem samozřejmě neublíží, jen prostě sklopí uši max. odkráčí pryč když si jí chce někdo pohladit. Nechápu, proč je pořád tak nespokojená.. Je 24/7 celý život se stádem, velké pastviny, přístřešky, seno neomezeně, ježdění rekreační - jakmile je pod sedlem tak se nexichtí nikdy, chodí ráda, chodíme i jen na procházky na ruce atd. a opravdu rekreačně, cca 3x do týdne momentálně.

19.9.2017 12:00
ameed

XXX.XXX.248.64

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mam 5 leteho valacha welshe, cely zivot 24/7 ve stade a je to taky maly haj*l. Na ostatni se sklebi, jde po nich zubama, kopytama, obcas jen tak ze sve vlastni nudy chodi za konma s usima vzadu a bavi se tim, ze kun pred nim odchazi/utika. Bohuzel nema ve stade nikoho, kdo by ho porovnal, takze pubertalni floutek tam vladne. Nevim, jestli z toho vyroste, nwbo uz zustane pan Dulezity.
Nicmene videla jsem ho i drbat se navzajem s jednim ponikem, v pristresku stat s ostatnimi, takze asi hodne zalezi na aktualnim rozpolozeni.

To by potřeboval mou kobylu, ta srovná každého...vládkyně.

19.9.2017 22:00

ameed napsal(a):
To by potřeboval mou kobylu, ta srovná každého...vládkyně.

To rozhodne potreboval. V byvalem stade byl valach, ktery ho capnul a milej pubertak se musel podvolit, ale tady vsichni kone chteji klid a mir, takze mu to nikdo nezatrhne.

20.9.2017 09:29
koně

XXX.XXX.205.252

bluma napsal(a):
Jediný strach mě napadá, že by měla celkově o žrádlo, ačkoli mají pastvu a celodenní přístup k senu + příkrm. Když jsem ji ale měla ustájenou, zjistila jsem, že ji ustajovatelka vyháněla vidlemi od sena když dávala seno, řekla mi že prý proto, že byla zlá na ostatní i na lidi. U mě je ale 3 roky už a všeho má dostatek a nikdo ji nevyhání..je možné že to má tak hluboko zakořeněné? S jednou kobylou se občas taky podrbká nebo spí vedle ostatních, jinak ale využívá každé situace kdy na ně může hodit ošklivý xicht, rafnout zubama atd.. Je celkově ušklebená, i když kolem ní jdou např. cizí lidé, ale lidem samozřejmě neublíží, jen prostě sklopí uši max. odkráčí pryč když si jí chce někdo pohladit. Nechápu, proč je pořád tak nespokojená.. Je 24/7 celý život se stádem, velké pastviny, přístřešky, seno neomezeně, ježdění rekreační - jakmile je pod sedlem tak se nexichtí nikdy, chodí ráda, chodíme i jen na procházky na ruce atd. a opravdu rekreačně, cca 3x do týdne momentálně.

Já bych to asi nijak neřešila.Pokud se nažere, má dostatek prostoru, vypadá dobře.
S vámi tedy pracuje ráda, na vás jedovatá není.A jak se tváří ve svém volném čase, to bych nechala už na ní
Některé kobyly bývají takové "citlivé" Třeba se časem usadí, možná do stáda přijde někdo, s kým si padne...

Bluma

21.9.2017 20:24
Bluma

XXX.XXX.162.42

Já to právě řeším spíše z důvodu ostatních - mám tam taky dvě starší kobylky a ona na ně furt bafá a chudinky se kolem ní bojí projít. Ráda bych aby byl ve stade klid...vím ze to nemuzu moc ovlivnit...spíš jestli je sance, ze s.tim nekdy přestane. Na jaře ji chci připustit a říkám si, že to je 50:50 zda se tím zklidní nebo naopak.bude bránit hribe a bude na ostatní ještě protivnejsi.

24.9.2017 08:24
dsj

XXX.XXX.207.141

My jsme také měli ve stádě "paní ředitelku", hodně kopala zadníma, když si vlezla do přístřešku tak tam jiného koně nepustila, u balíku stála rozvalená na jedné straně jen ona ostatní koně žrali namačkaní na druhé straně.
Máme tam dvě mladé kobyly, a vloni jsem několirát pozorovala, jak na sebe koukly a vzaly si tu starou mezi sebe a začaly jí dávat sodovku - hnaly jí přes celý výběh mezi sebou. Přišlo mi to směšné - po jedné je vypráskala hned, ale jak byly dvě, tak si jí vzaly do parády, líbí se mi jak si to ve stádě dokáží mezi sebou srovnat, vytváří vzájemná spojenectví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík