Jak vybíráte hřebce na připouštění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2017 16:47
aqhkone

XXX.XXX.237.181

Dobrý den,

taková malá "anketa". Podle čeho vybíráte plemenného hřebce k připouštění, jaká jsou pro Vás hlavní kritéria?

1.11.2017 20:05
Kondola

XXX.XXX.48.231

Tak v první řadě zdraví a charakter, ale to bohužel u spousty hřebců zjistit nelze nebo jsou natolik mladí, že se o potomcích nic neví.. Potom samozřejmě jezditelnost, pokud ho jezdí chlap na páce, tak to není to pravé ořechové, pak výkonnost, exteriér, původ, cena, pokud připouští přirozeně, tak dálka od nás a celkově přístup majitele, pokud inseminačně, tak jedině čerstvé sperma. Jako bonus barva, ale rozhodně na ní nikdy nestavíme.

5.11.2017 07:20
dsj

XXX.XXX.207.141

U těch pár prcků co jsem odchovala jsem se vždycky nejdřív podívala do pk na původ abych věděla k jaké linii hřebec patří a jesli se hodí na původ mojí kobyly a není příbuzný, a také jaké má míry. Mám kobči lehčí v kostře, takže mám zájem o hřebce kostnatější, s dobrým obvodem holeně (a dobrým poměrem k výšce), ale pod 22cm nejdu nikdy. Lineární popis je také fajn, dají se z něj trochu odhadnout slabiny hřebce.
Dívám se i na potomstvo - jaké má míry a výkonnost.
Pouštím si na kobyly jen prověřené hřebce - tj. T vlastní výkonnost nebo potomstva, bez výkonnosti vůbec. Raději mám starsí hřebce - když vydrží ve sportu nad 15let, je velká pravděpodobnost, že je dobře jezditelný (=vždycky se najde někdo, kdo na něm chce a může jezdit), tvrdý a zdravý.
Když je možnost jedu se podívat na předváděčku nebo na závody, a hledám záznamy ze závodů zamlada a z poslední doby. Když se na to dívám, říkám si, jestli se mi ten fešák líbí, a také jestli bych se na něj chtěla posadit a jezdit

5.11.2017 13:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

Exteriér, holeň, línia a farba ak je ľúbivá, tak je to príjemný bonus, hoci samozrejme to nezaručuje farbu u žriebäťa.
Momentálne sa rozhodujem medzi dvoma žrebcami, z toho jeden je strakatý, druhý hnedák, ale po hnedákovi viem, že bude povaha zrejme absolútne skvelá k ľuďom, strakáč neviem, musím pozisťovať, stoja obaja na tej istej stanici, tak pôjdem na návštevu a povyzvedám, zase strakatý má naozaj korektný exteriér, obaja sú tej istej línie, akurát jedna je česko-slovenská a druhá poľská.

Pre týchto žrebcov hrá aj to, že nemusím kobylu voziť ďaleko, hoci stoja v inom štáte.

No ešte som sa neprehrýzla ponukou poľských žrebcov, tak uvidím, ono ich vo finále môže byť viac, len potom bude rozhodovať dostupnosť- vzdialenosť a zákulisné info ohľadom povahy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík