Problem s odcervenim kobyly-rada

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2018 16:25
niky001

XXX.XXX.145.106

Dobry den, potrebuji radu. Dnes jsem se pokousela odcervit kobylu, vlastnim ji chvilku...jenze ve chvili, kdyz jsem se ji snazila strcit aplikator s pastou do huby, tak jala podezreni, ze ji chci nejspis zabit.Hlava nahoru, zbesile hrabani prednima nohama a snaha utect. Takze se ptam- je mozne dat pastu do neceho, v cem ji neuciti? Zkousela jsem vydlabanou mrkev, rohlik i do kyblicku k musli primichat, ale ve vsem to ta moje potvora citi Mate nejake typy prosim? Nasilim na ni urcite jit nechci a myslim, ze by mi to platne stejne nebylo Dekuji.

28.1.2018 19:29
anobbona

XXX.XXX.84.98

Pokud to sežere v jadru, tak do nej, jinak prostě kobylu tak dlouho otravovat, az si tu tubu do huby veme - moje jak videla pastu v ruce, tak sla okamzite do svice a uprk, takze z pocatku jsem odcervovala na udidle, ruku s pastou jsem ji hladila po hlave a hube, postupne jsem zkousela aplikator do huby, az ji to prestalo vadit a odcerveni neni problem na ohlavce. Ja si konim pri odcerveni stahuji hubu podpinkou, vyhnu se tim te situaci, kdy kone bez problemu pastu prijmou a jak vytahnu aplikator, tak mi to jazykem nehodi na boty... Trochu extrem mam ponicku, tam si aplikator musim velmi hlidat, sezrala by ho i s krabicí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2018 20:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrá finta je naučiť koňa na odčervenie “pozitívnou motiváciou”. Vziať buďto použitú pastu, alebo žanetu, alebo niečo podobné a naplniť napríklad cukrovou vodou( jablkový ďžús u nás nefungoval, kone to nejako nebrali, prípadne ešte medová voda by šla, alebo niečo podobné). Za pár dní si už kôň aplikátor bude strkať do úst sám. Potom môžete použiť ozajstnú pastu a odčerviť. Nezanechá to traumu na 9 z 10 koní, ďalšie dni môžete opäť podať cukrovú vodu, aby ste upevnili rovnicu aplikátor=mňamka.

29.1.2018 14:19
niky001

XXX.XXX.17.254

Vsem dekuji za rady

18.8.2018 22:12
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Prosim vas poradte. Jedna vet mi vzdy vravi, ze kon by nemal nic zrat aspon 12 h pred odcervenim. Moje kone zeru stale. Je nemozne im tak dlho nic nedat. Ona tvrdi, ze kazdy tak odcervuje...

18.8.2018 22:39
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Prosim vas poradte. Jedna vet mi vzdy vravi, ze kon by nemal nic zrat aspon 12 h pred odcervenim. Moje kone zeru stale. Je nemozne im tak dlho nic nedat. Ona tvrdi, ze kazdy tak odcervuje...

To je holý nezmysel a v príbalovom letáku je jasne napísané, že pred aplikáciou sa nevyžaduje žiadna hladovka.

Doporučujem čítať príbalové letáky a zmeniť veta, tieto archaizmy sú...no, neviem, proste to nie je dobrá vizitka, tieto bludy, aspoň nie pre mňa.

Ako sa má kobylka a junior ?

Neregistrovaný uživatel

18.8.2018 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ano ani mě nikdy vet nic takového neříkal.Jenom mě v celku děsí co může některý vet vymyslet.Ono nekrmit koně 12 hod. je docela hazard, ne?

19.8.2018 01:50
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
To je holý nezmysel a v príbalovom letáku je jasne napísané, že pred aplikáciou sa nevyžaduje žiadna hladovka.

Doporučujem čítať príbalové letáky a zmeniť veta, tieto archaizmy sú...no, neviem, proste to nie je dobrá vizitka, tieto bludy, aspoň nie pre mňa.

Ako sa má kobylka a junior ?

Dakujeme. Maju sa dobre. Vychadzkujeme rastieme. Kobylka pekne pribera ale stale to nie je ono. Pridala som od jednej firmy granulky vtedy a zacala pekne priberat ale stale to nie je ako ked nekojila. No uz vyzera ok.Maly teraz dost zrazu vyrastol. Na vyskovo pondo rodicov ma krasnu KV palicou na 4 a pol mesiaca 123cm. Je to rozumny zrebcek obcas az nemozem uverit aky bol ked bol malicky(moje prve zrieba a pravdepodobne aj posledne) A co vasi?

19.8.2018 01:59
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Dakujeme. Maju sa dobre. Vychadzkujeme rastieme. Kobylka pekne pribera ale stale to nie je ono. Pridala som od jednej firmy granulky vtedy a zacala pekne priberat ale stale to nie je ako ked nekojila. No uz vyzera ok.Maly teraz dost zrazu vyrastol. Na vyskovo pondo rodicov ma krasnu KV palicou na 4 a pol mesiaca 123cm. Je to rozumny zrebcek obcas az nemozem uverit aky bol ked bol malicky(moje prve zrieba a pravdepodobne aj posledne) A co vasi?

No, Apríl je celkom určite moje posledné žriebä, heh.
Už tie nervy nikdy nechcem prežívať a malý je fakt maličký, taký záprdok, zato vystrája za desiatich, ešteže ho nemám doma, ale v nájomnej stajni :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík