Nevšední jezdecký výcvik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.2.2018 01:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Https://www.youtube.com/watch?v=Wwh0NPU2QtY

Nějak takhle bych se taky svezl. Zase ale proč sedět na koni, když se stejně pase.

PS.: a všimněte si počtu odběrů a počtu shlédnutí.To by moje koby taky možná zvládla. smajlík

24.2.2018 08:24
kapička

XXX.XXX.64.44

Super máme ve stáji vychované koně. Sice sežerou na co přijdou, ale chápou, že tu hodinu a půl bez trávy vydrží. Teda ne že by to nezkusili ale i malé dítě jim vysvětlí, že prostě ne. a nemusí je u toho furt tahat za hubu... Ale ve stáji mají k dispozici x hektarů kvalitní pastvy, v životě to nespasou, tak asi i proto je to venku tak nepřekonatelně neláká... a ti hodně žraví se zas klidně cestou napasou i ve cvalu

Neregistrovaný uživatel

24.2.2018 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Je teda hrozné co se dovedou na těch vycházkách koně naučit.Mě normálně valach prostě nečůral venku.Schoval si to vždycky do boxu a tam teda utvoří menší jezírko. Oška říkala, že to tak někteří prostě mají.No když se mě náhodou chce na vycházce, tak okouknu okolí abych nebudil veřejné pohoršení a jdu do akce.No a valášek se většinou přidá za chvilku.Tak musím i když se mi tak moc nechce třeba, aby mi neexplodoval koník. Jestli se stydí nebo co?

24.2.2018 15:49
kapička

XXX.XXX.64.44

Ono málo který kůň, aspoň pokud soudím podle těch, co jsem potkala, močí pod sedlem/bez bezpečí boxu nebo stáda. Nevím jestli je to tím, že se cítí ohrožení, přeci jenom to není úplně jednoduchá pozice, zvlášť valaši občas předvádí postoje Nebo fakt nevím. Co jsem jezdila jednoho koně, tak ten pravidelně po jízdě spěchal do boxu a ještě než jsem stihla povolit podbřišník, tak se dal do akce. a bylo jedno, jestli jsme jezdili 30 minut nebo 3 hodiny...
V další stáji máme ale záchodové pauzy běžně. Nasedneme, ujedeme 50 metrů, první bobek, dalších pár metrů, další bobek, zase kousek, čurá první kobyla, za chvíli se rozcapí valach a nakonec v kopci to pustí třetí. To vše během 10-15 minut Tady zase je unikát kobyla, co pod sedlem čurala jednou jedinkrát za 6 let, co jí znám.
Ale oni jsou všichni docela v pohodě. Nedávno jsme byly s kamarádkou na pastvě mazlit, sníh, sluníčko, a koukáme, že vůbec nevíme kdo hlídá. Šéfová leží, další kůň leží taky, důchodkyně mají hlavu u země a oči přivřené, mládež to samé a ani stádový outsider to nezachránil. Klimbal taky, přední nohy hezky nakročené, zadní ležérně jednu přes druhou Já to tvrdím furt, naši koně na nějaký poučky o koňským chování z vysoka...

Neregistrovaný uživatel

24.2.2018 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo každý kůň je originál.Tomu mému budu muset asi chodit příkladem do smrti. Ještě že nepotřebuje ukázku i na tu druhou potřebu. Kolem toho spaní je to docela normální a v knihách to co člověk vidí na pastvině nikdy nevyčte.Když budím na louce valáška, který neohroženě chrápe a asi mám hlídat já, tak se převalí na záda a kopyta "hore".Bohužel teď ať chci nebo nechci mám v hlavě hrozný zmatek kvůli tomu stěhování.Pro svoji kobču bych i měl velmi pěknou nabídku, ale co tenhle raubíř a ta stařešinka? v tomhle jsem prostě tragéd.Čekám jak na smilování na příští týden co bude s naší stájí a jestli to vezme syn majitele.Nesnáším takovou nejistotu a ještě když se jedná o ně. Já se nakonec dostanu k tomu, že je budu mít doma ať se mi to chce nebo ne.Tedy ne zcela u mě doma, ale u dobrého známého z naší vesnice.Trochu si zase stěžuju, ale tak to snad nikoho tolik nepobouří, ne? smajlík

24.2.2018 17:08
kapička

XXX.XXX.64.44

Tak ono 3 koně najednou a zvlášť u Prahy vezme najednou málokdo, respektive asi málokteré dobrá stáj bude mít tři volné boxy.
Snesou se spolu všichni tři? Jestli jo a jestli máte tu možnost mít koně u známého na adekvátní ploše, tak být vámi, tak do toho jdu. Pokud chápu z diskuze, tak s koňma stejně trávíte spoustu času, takže to takový rozdíl nebude. Nejezdíte, tak nemusíte řešit zázemí pro člověka nebo nějaký závisláctvi koní jeden na druhého. Takže za mě proč je ve vašem případě nemít všechny tři pohromadě na svém

Neregistrovaný uživatel

24.2.2018 17:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No kobča valacha nesnáší bytostně bohužel.Ta má za kamaráda opravdu na život a na smrt valcha naší paní doktorky.Takže sháníme spolu s ní, aby koně náhodou nestrádali a nestýskalo se jim.Ona taky moc ježdění nedá a u nás je na ty couračky po lese místa habaděj a jde jí taky o blaho koní hodně.Notabene dcera toho kamaráda je taky kolem koní docela znalá a nadšená že by tam byli koně.Oni doma koně již měli, takže by se ani nic moc tak hrozného dělat nemuselo.Mám tedy ještě jednu možnost, ale to nevím jak bych se s tím srovnal já.Kobču vrátit původní majitelce a na ostatní se vykašlat..A pak se po týdnu zastřelit co jsem to udělal.Tak ne to je blbost budeme shánět.

24.2.2018 22:08
helas

XXX.XXX.12.12

Říká se, že spousta koní nečůrá venku, protože jim vadí, když jim to stříká na nohy.
A napadlo mne, že to třeba - kdoví? - souvisí s pachovou stopou zvířete- kořisti...

24.2.2018 23:11
Terven

XXX.XXX.110.147

helas napsal(a):
Říká se, že spousta koní nečůrá venku, protože jim vadí, když jim to stříká na nohy.
A napadlo mne, že to třeba - kdoví? - souvisí s pachovou stopou zvířete- kořisti...

To o tom stříkání na nohy se, pokud vím, občas tvrdí o tvrdým povrchu- beton apod., ale u nás se mi to nepotvrdilo, všichni v pohodě čůrají i na gumách a kdekoliv.
S tou pachovou stopou kořisti - přemejšlím, kam by asi chodili na malou chudáci divocí koně

24.2.2018 23:42
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak chúďatká moje kone, tie žijú vonku nonstop :D

Seno majú v krmelcoch, takže smola, majú záchodíky na nimi vybratých miestach, pričom žrebčeky a valachy používajú trochu iné miesta, než kobyly a kupodivu to ani nie sú miesta s nejak extra vysokou trávou.

Čurajú aj na prechádzkach, kobyla aj pod sedlom.

Skôr verím teórii, že to nerobia kone, čo sa necítia bezpečne.

Stará kobyla keď ešte žila a chodila na voľno chodila čurať a kadiť zásadne do lesa, alebo aspoň do vysokej trávy, či kríkov.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2018 01:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

My tu máme 12/12 a jsou na to zkrátka zvyklí.Když je přivedeme na večer z pastvin, tak je klidně na dvoře pustím a oni sami jdou do svých boxů.Dokonce se občas stane, že nějaké konisko přijde zcela samo domů.Protrhl pásku a hurá domů. a ostatní jako by vůbec žádná díra nebyla.Kůň jim taky nechyběl.Ovšem můj valach po příchodu z pastvin samozřejmě rozkročený v boxu a už to kropí. Pije celkem normálně, což jsme zkoušeli měřit po kýblech s vodou, tak nevím co se mu honí v hlavičce. smajlík

25.2.2018 07:03
kapička

XXX.XXX.5.211

Jasně, že trefí domů, když tam mají žrádlo
Naši 24/7 venku taky trefí každý do svého boxu, kam se jim ráno dává jejich symbolická porce granulí, aby se zkontrolovalo jestli žijou. Všichni ví, kam zahnout, občas to někdo zkusí, ale když hlasově upozorníme, jde spořádaně do svého.
Jo čuraj klidně na betonu, i když mají možnost jít do měkkého aniž by opustili stádo. Fakt popírají všechny poučky

25.2.2018 07:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
Jasně, že trefí domů, když tam mají žrádlo
Naši 24/7 venku taky trefí každý do svého boxu, kam se jim ráno dává jejich symbolická porce granulí, aby se zkontrolovalo jestli žijou. Všichni ví, kam zahnout, občas to někdo zkusí, ale když hlasově upozorníme, jde spořádaně do svého.
Jo čuraj klidně na betonu, i když mají možnost jít do měkkého aniž by opustili stádo. Fakt popírají všechny poučky

S tím čuráním je to myslím kůň od koně. Někteří musí mít měkko, aby jim necákalo, nekteří jsou "prasátka" a majitelko, koukej mi ty nohy očistit!
Stejně tak bobky. Máme koně, co hodí hromadu přímo doprostřed sena, kolegům pod nos a koně, co si poodejdou. Ale žádný vzorec v tom nevidím.
Jediní slušní, jsou hřebci, ti chodí na jednu hromadu. Bohužel žádného nemáme, tak sbíráme po celé ohradě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2018 07:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja by som povedala, že je to o zvyku. Kobyla zvyknutá na 6 rokov dostihového tréningu, takže z boxu obkrúžiť na dráhe 35-40min a šup domov, zvykla čúrať a kadiť pred robotou, alebo po. Dodnes si donesie poctivo všetko domov, za tých cca 5 rokov mimo dostihov by som zrátala na jednej, možno dvoch rukách, koľkokrát niečo vyložila vonku. a to je koľkokrát na trati na 40km kole, vyše dvoch hodín a tiež si málokedy uľaví. Ostatné kone hocikdy, hocikde, keď potrebujú. Jedna z mladých to vypustí aj na asfaltke, úplne bezproblémov. Vyočená arabka, ktorá sa podľa mňa necíti bezpečne ani v boxe: ani vo výbehu, ani nikde, čúra hocikedy tesne pred štartom, nasedlaná, s jazdcom, s divákmi.

25.2.2018 08:19
kapička

XXX.XXX.64.44

sisi58 napsal(a):
S tím čuráním je to myslím kůň od koně. Někteří musí mít měkko, aby jim necákalo, nekteří jsou "prasátka" a majitelko, koukej mi ty nohy očistit!
Stejně tak bobky. Máme koně, co hodí hromadu přímo doprostřed sena, kolegům pod nos a koně, co si poodejdou. Ale žádný vzorec v tom nevidím.
Jediní slušní, jsou hřebci, ti chodí na jednu hromadu. Bohužel žádného nemáme, tak sbíráme po celé ohradě.

Tak na pastvě jsou ti naši čistotní. Mají svoje místa a tam chodí vykonávat všechny potřeby. Jinde jenom výjimečně, většinou si dojdou. a to se přiznám, že jak mají fakt velký pastviny, tak se bobky nechávají ležet. Akorát se vždycky jednotlivé části pastviny zmulčují nebo zbránují. Za ty roky jsou ty záchodový místa pěkně viditelný, roste tam trošku jiná tráva než jinde.

Vzpomněla jsem si, že znám stáj s 50 koňma, kde je zavírají tak, že je zavolají z pastvy, celé stádo jde samo a každý kůň si sám od sebe vleze do svého boxu. Když jsem to viděla prvně, tak mi to přišlo jako sci-fi. Prý zvládnou i stěhování do jiného boxu,2x-3x se koni ukáže a pak chodí zas sám.

25.2.2018 09:22
koně

XXX.XXX.205.252

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo každý kůň je originál.Tomu mému budu muset asi chodit příkladem do smrti. Ještě že nepotřebuje ukázku i na tu druhou potřebu. Kolem toho spaní je to docela normální a v knihách to co člověk vidí na pastvině nikdy nevyčte.Když budím na louce valáška, který neohroženě chrápe a asi mám hlídat já, tak se převalí na záda a kopyta "hore".Bohužel teď ať chci nebo nechci mám v hlavě hrozný zmatek kvůli tomu stěhování.Pro svoji kobču bych i měl velmi pěknou nabídku, ale co tenhle raubíř a ta stařešinka? v tomhle jsem prostě tragéd.Čekám jak na smilování na příští týden co bude s naší stájí a jestli to vezme syn majitele.Nesnáším takovou nejistotu a ještě když se jedná o ně. Já se nakonec dostanu k tomu, že je budu mít doma ať se mi to chce nebo ne.Tedy ne zcela u mě doma, ale u dobrého známého z naší vesnice.Trochu si zase stěžuju, ale tak to snad nikoho tolik nepobouří, ne? smajlík

Mimo téma, ale váš pan majitel stáje, jak se hojí? Ten co na něj padl kůň?

Neregistrovaný uživatel

25.2.2018 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Mimo téma, ale váš pan majitel stáje, jak se hojí? Ten co na něj padl kůň?

Bohužel je to dost špatné.Je to přeci jenom starší člověka a rozdrcená pánev.Pořád se vlastně neví jestli bude chodit a nebo ne.Přesně zcela nevím co všechno mu je, protože to mám jen od jeho syna.Každopádně minimálně půl roku ho neuvidíme a on se rozhodl definitivně skončit.

25.2.2018 13:00
koně

XXX.XXX.205.252

Bohužel je to dost špatné.Je to přeci jenom starší člověka a rozdrcená pánev.Pořád se vlastně neví jestli bude chodit a nebo ne.Přesně zcela nevím co všechno mu je, protože to mám jen od jeho syna.Každopádně minimálně půl roku ho neuvidíme a on se rozhodl definitivně skončit.

Tak to je mi líto a držím palce, ať se dá dohromady.
Každopádně, to je škoda, že po něm funkční, zavedenou stáj nikdo nechce převzít

Neregistrovaný uživatel

25.2.2018 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ještě není všem dnům konec.smajlík Něco kujeme s místními majiteli koní.Nikomu se odsud nechce a proč neudělat sdružení a nepronajmout si to sami? Já ještě mám v jk dost peněz a to by stačilo na celé dva roky na krmení a podestýlku.Tak čeho se bát? Nic nechci zakřiknout, ale mě se odsud tolik nechce. Moc děkuji koně za ty palce.

25.2.2018 22:04
koně

XXX.XXX.205.252

Ještě není všem dnům konec.smajlík Něco kujeme s místními majiteli koní.Nikomu se odsud nechce a proč neudělat sdružení a nepronajmout si to sami? Já ještě mám v jk dost peněz a to by stačilo na celé dva roky na krmení a podestýlku.Tak čeho se bát? Nic nechci zakřiknout, ale mě se odsud tolik nechce. Moc děkuji koně za ty palce.

To by byl super výsledek, pokud by u vás skutečně klaplo a vydrželo společné hospodaření
A majitel by měl taky motivaci pro rychlejší uzdravení, přece jen by měl kam a do čeho se vracet.
Jinak vám pomoci nemůžu, pravděpodobně jste daleko, tak aspoň

Neregistrovaný uživatel

26.2.2018 00:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě už jste tu na ifauně pomohli někteří jen tím, že si pročítám diskuze i starší a hlavně už vím kdo má vědomosti na úrovni.Přesně takhle se naučíte i programovat třeba v pěti jazycích.Jděte mezi programátory a nejlépe pokud tam jsou esa.Než jiný začátečník pročte knihy a zjistí, že takhle nenapíše nic jiného než "Hello world"(naprosto první program kterým vše začíná), tak Vy mezi programátory si sice možná občas vyslechnete posměch, ale již budete řešit mnohem složitější úkoly a vlastně ani nebude tolik potřebovat nuance jednotlivých jazyků kterými se ten chudák stále prokousává v knihách a nakonec to zabalí celé.Proč? Protože nikdy nic pořádného nenapsal a nevytvořil.Jak říkáme na diskuzích o it "shořel při startu".S Vámi tady se nejen naučím o co jde, ale za chvíli se dozvím i tu praxi a jak to komu funguje.No to je k nezaplacení, nemyslíte? smajlík Takhle já se naučil i vše kolem hudby třeba.Nakonec tady mám ještě ukázku jak jsem se učil skládat music.
https://www.youtube.com/watch?v=X8Mzv2yXXtQ

PS.:Vypadá to jednoduše, ale tohle vytvořit může trvat i týden.Všechny nástroje jsou moje a i ta pistole.

26.2.2018 06:54
kapička

XXX.XXX.5.211

Programování je divný příklad. To buď člověku nevadí, nebo mu nejde a nebo k němu má odpor, i když mu docela jde ( já ). Jediný, co mě neprudilo, byl Matlab...
Ale ono to je u koní vlastně dost podobný. Nějaký dítě mi krouží po ohradě s otráveným výrazem, i když na koni sedí jak pánbůh a jiný je zas nadšený a všechno mu jde, i když celou hodinu trnu, kdy se mi odporoučí k zemi

26.2.2018 09:23
koně

XXX.XXX.205.252

Mě už jste tu na ifauně pomohli někteří jen tím, že si pročítám diskuze i starší a hlavně už vím kdo má vědomosti na úrovni.Přesně takhle se naučíte i programovat třeba v pěti jazycích.Jděte mezi programátory a nejlépe pokud tam jsou esa.Než jiný začátečník pročte knihy a zjistí, že takhle nenapíše nic jiného než "Hello world"(naprosto první program kterým vše začíná), tak Vy mezi programátory si sice možná občas vyslechnete posměch, ale již budete řešit mnohem složitější úkoly a vlastně ani nebude tolik potřebovat nuance jednotlivých jazyků kterými se ten chudák stále prokousává v knihách a nakonec to zabalí celé.Proč? Protože nikdy nic pořádného nenapsal a nevytvořil.Jak říkáme na diskuzích o it "shořel při startu".S Vámi tady se nejen naučím o co jde, ale za chvíli se dozvím i tu praxi a jak to komu funguje.No to je k nezaplacení, nemyslíte? smajlík Takhle já se naučil i vše kolem hudby třeba.Nakonec tady mám ještě ukázku jak jsem se učil skládat music.
https://www.youtube.com/watch?v=X8Mzv2yXXtQ

PS.:Vypadá to jednoduše, ale tohle vytvořit může trvat i týden.Všechny nástroje jsou moje a i ta pistole.

Programování, ááá
V tomto oboru jsem naprosto nevycvičitelná a nepoužitelná
U zvířat funguji podstatně lépe, naštěstí
Na střední jsme měli počítač iq, Dokonce dva na celou školu !Něco se jmenovalo Karel a jazyk Basic
Učitel informatiky byl samouk, který se vzdělával teoreticky.Tak jsme podle šablonek psali ty znaky. Pak nějakými anglickými zkratkami (utkvělo mi input) a těmi vykreslenými znaky měli tvořit programy, kolik dojnic toho kolik sežere, aby byla předpokládaná užitkovost
Kamarádka co dělala elektroprůmyslovku byla drobet dál.Tak mi požadovaný program sepsala.Vypadal pěkně, měl docela dost řádek, ale prý nechodil.Každopádně náš učitel byl uchvácen, asi řazením znaků a díky tomu jsem i já dostala dvojku z informatiky
Momentálně jsem na úrovni uživatel, opice.Muž nebo syn mi vždycky polopaticky vysvětlí, na co klikám a v jakém pořadí, abych docílila požadovaného.Teď už skoro i dcera, ta je v páté třídě.Pokud to neudržím, znova opakují
Nejhorší je, když mi oni zákeřně něco změní a já se svým naučeným postupem nedostanu, kam potřebuji.To mě velmi znervózní
Jsem stereotypní a požaduji to své, jako kůň

27.2.2018 11:20
sovicka

XXX.XXX.56.132

kapička napsal(a):
Ono málo který kůň, aspoň pokud soudím podle těch, co jsem potkala, močí pod sedlem/bez bezpečí boxu nebo stáda. Nevím jestli je to tím, že se cítí ohrožení, přeci jenom to není úplně jednoduchá pozice, zvlášť valaši občas předvádí postoje Nebo fakt nevím. Co jsem jezdila jednoho koně, tak ten pravidelně po jízdě spěchal do boxu a ještě než jsem stihla povolit podbřišník, tak se dal do akce. a bylo jedno, jestli jsme jezdili 30 minut nebo 3 hodiny...
V další stáji máme ale záchodové pauzy běžně. Nasedneme, ujedeme 50 metrů, první bobek, dalších pár metrů, další bobek, zase kousek, čurá první kobyla, za chvíli se rozcapí valach a nakonec v kopci to pustí třetí. To vše během 10-15 minut Tady zase je unikát kobyla, co pod sedlem čurala jednou jedinkrát za 6 let, co jí znám.
Ale oni jsou všichni docela v pohodě. Nedávno jsme byly s kamarádkou na pastvě mazlit, sníh, sluníčko, a koukáme, že vůbec nevíme kdo hlídá. Šéfová leží, další kůň leží taky, důchodkyně mají hlavu u země a oči přivřené, mládež to samé a ani stádový outsider to nezachránil. Klimbal taky, přední nohy hezky nakročené, zadní ležérně jednu přes druhou Já to tvrdím furt, naši koně na nějaký poučky o koňským chování z vysoka...

Já myslím, že hrozně záleží na koni na jejich osobních preferencích, mám koně co rozhodně není kliďas, ale když musí tak musí a klidně pár m od baráku, Čůrá teda bez jezdce, ale sedlo mu nevadí:-D Ale poslední dobou se naučit čůrat cestou z výběhu do boxu (na zpevněném parkovišti), tak že na nohy to nestříká, případně se vyčůrá i po ježdění na ježdění na jízdárně když ho vodím, nebo na vycházce do trávy, v boxe si rád počká na čistě vykydaný box a pak jde pokřtít čistou podestýlku:-D a má specialitu, on si stoupne na špičky kopyt a ještě u toho na závěr pruží:-D
Kobyla zas málokdy čůrá venku, vetšinou drží domů a tam udělá pořádnou "potopu":-D.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já vždycky když odjíždím večer od miláčků, tak si je ještě obejdu a když třeba udělají nějaký boban, tak to vezmu a vyhodím na hnůj.Prostě aby měli čisto na noc. smajlík Tak jdu za valáškem a boban jak od slona.Dobrá jdeme to vyhodit.Jdeme za kobčou a překvapivě nic.Pokračuju za stařešinkou a nic.Jdu se tedy ještě podívat za valáškem a boboan.Zase to odnesu.Vrátím se ke stařešince když už jdu okolo a nic.Kobča samozřejmě to svoje huhu na mě.Kouknu a boban.Opět uklidím.Stará stále drží a nic.Když už jsem měl v ruce klíče, tak mi to stejně nedalo a šel jsem se ještě mrknout a boban.Ono já je vždycky kontroluji i kvůli tomu abych viděl jestli náhodou nemám začít panikařit kvůli možné kolice.

27.2.2018 14:12
kapička

XXX.XXX.5.211

Meifi to je klasika. u nás to je taky tak. Naložíme kolečko čistých bobků, zameteme a milí koňouši si vzpomenou, že prostě musí. Někteří jsou teda tak hodní, že hází bobek, když kolem nich jdeme s prázdnou lopatou a uráčí se nám tu nálož rovnou na tu lopatu odložit, ale většinou to jsou záškodníci a s poťouchlým výrazem bobkují na čistě uklizený plac a ti nějdrzejší se ještě se zhnuseným výrazem podívají na tu hromadu a odchází na pastvu

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 14:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

kapička napsal(a):
Meifi to je klasika. u nás to je taky tak. Naložíme kolečko čistých bobků, zameteme a milí koňouši si vzpomenou, že prostě musí. Někteří jsou teda tak hodní, že hází bobek, když kolem nich jdeme s prázdnou lopatou a uráčí se nám tu nálož rovnou na tu lopatu odložit, ale většinou to jsou záškodníci a s poťouchlým výrazem bobkují na čistě uklizený plac a ti nějdrzejší se ještě se zhnuseným výrazem podívají na tu hromadu a odchází na pastvu

Jo jo přesně tak. Kobča když to na ní přijde, tak nacouvá k rohu a oči poněkud více vykulí.Pak jde zkontrolovat co se jí povedlo a jak když říká:No to se pojď schválně podívat taková hromada? To jsem přece nemohla být já? Horší je ten nový arabášek.Ten je jak automat na bagety. Nic a najednou je tam hromada.Ani se nehne. smajlík Jinak je to ale takový zlatíčko co svět neviděl.On se tak rád nechává opečovávat i ušiska čistit.Fakt neskutečně hodný a vnímavý.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2018 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Https://www.youtube.com/watch?v=a5c-Ep4IAPs

Někdo tady říkal, že koním špatné počasí nevadí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík