ja bych situaci ve svazu zas tak nenafukovala alespon co se vyberu hrebce tyce. papiry hribe dostane jen pokud se vas tykaji nejake financni ohodnoceni tam je to dost problem. a nikdo nevi co a jak bude. na podzim se nam narodilo hribatko ct a zadny problem. p. holik dojel a vse ok papiry mame vystaveny. ono to funguje jen je tam neskutecny chaos. registr koni v pohode. jak je to ostatni radsi nezjistuju uz se v tom stracim. jako clenovy mi neustale chodi nejake hlaseni atd. hrebce maji pekne. byla jsem letos na prehlidce a pripustime zas
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já si taky nemyslím že by hříbata zůstala bez papírů, otázkou je jak dlouho se na ně bude čekat a kolik to bude stát nervů. Což je asi jedno někomu kdo si hříbě stejně bude chtít nechat, ale pokud honěkdo bude chtít prodat a pořád nebude mít papíry, má asi problém.
Teď to vypadá že se situace snad už pohnula k lepšímu, ale na druhou stranu když to celé začalo, nikdy by tehdy asi nečekal že se to natáhne takhle dlouho... buhví čím se to ještě může zkomplikovat, obě strany nepřestávají překvapovat.
Já bych do toho šla pokud by mne uchvátil hřebec který pouští jen v rámci ČT... ale pokud bych si vybrala hřebce který pouští jak v rámci ČT tak CS, tak mám jasno.
Už z principu, tu jejich "službu" chovatelům nechci podporovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Sice mám a vždycky budu mít jen A1/1, ale nemohl by mi někdo v rámci rozšíření obzoru ve zkratce napsat, co je teď s chovem pod ČT za problém?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sice mám a vždycky budu mít jen A1/1, ale nemohl by mi někdo v rámci rozšíření obzoru ve zkratce napsat, co je teď s chovem pod ČT za problém?
ve zkratce?
Totální chaos.
Dvě zastupitelsva, jedno fficiální, a druhé "Jihlavské" ne, ale tvářili se jako ano.
Falešné zastupitelstvo ukradlo finančnictví, zabralo si webové stránky.
Všechny soudní rozhodnutí, která byla proti nim tak odmítli a všechny obraceli že nic neznamenají a nejsou právoplatná.
Dále se kvůli tomu udělaly strašné problémy, že lidé čekali i měsíce na průkazy svých koní, nevěděli kam mají posílat členské příspěvky.
Svolávaly se schůze na vyřešení situace, ale několik dní před schůzemi to druhé, 'falešné' zastupitelstvo zrušilo a rozeslalo to lidem...
Nakonec SCHČT zamítli dotace na rok 2017...
A pak se na svaz podala insolvence. V tu chvíli ono Jihlavské zastupitelstvo začalo couvat a pokud vím všechno předali offiko zastupitelstvu, že je to jejich problem a ať si ho vyřeší.
Ale je možné že tomu nerozumím 100%.
Pokud máte jinou možnost (například CS), tak bych SCHČT fakt nepodporovala. Kdo podvedl koho mě nezajímá, každopádně napovrch nejsou shopni fungovat. Mluvila jsem jak s Královou, tak se Staňkem kvůli naprosto primitivní záležitosti a jeden byl neochotnější než druhý.
napsal(a):
Pokud máte jinou možnost (například CS), tak bych SCHČT fakt nepodporovala. Kdo podvedl koho mě nezajímá, každopádně napovrch nejsou shopni fungovat. Mluvila jsem jak s Královou, tak se Staňkem kvůli naprosto primitivní záležitosti a jeden byl neochotnější než druhý.
tak Králová je mrcha, která zanechala svaz totálně v háji, teď to po ní převzala paní Hurtíková, a vyhcázejí na povrch pěkný svinstva. Dobírky z pošty z průkazu apod. paní Králová brala formou úhrady v hotovosti a kuradla tak nějakých 180 000 Kč.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
lenacia
napsal(a):
ve zkratce?
Totální chaos.
Dvě zastupitelsva, jedno fficiální, a druhé "Jihlavské" ne, ale tvářili se jako ano.
Falešné zastupitelstvo ukradlo finančnictví, zabralo si webové stránky.
Všechny soudní rozhodnutí, která byla proti nim tak odmítli a všechny obraceli že nic neznamenají a nejsou právoplatná.
Dále se kvůli tomu udělaly strašné problémy, že lidé čekali i měsíce na průkazy svých koní, nevěděli kam mají posílat členské příspěvky.
Svolávaly se schůze na vyřešení situace, ale několik dní před schůzemi to druhé, 'falešné' zastupitelstvo zrušilo a rozeslalo to lidem...
Nakonec SCHČT zamítli dotace na rok 2017...
A pak se na svaz podala insolvence. V tu chvíli ono Jihlavské zastupitelstvo začalo couvat a pokud vím všechno předali offiko zastupitelstvu, že je to jejich problem a ať si ho vyřeší.
Ale je možné že tomu nerozumím 100%.
Děkuji za vysvětlení, a přiznám se že jsem trochu v šoku z toho, co je možné v oficiálním chovu koní . Ještě že existuje CS, a lidi mají aspoň nějakou jinou možnost!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za vysvětlení, a přiznám se že jsem trochu v šoku z toho, co je možné v oficiálním chovu koní . Ještě že existuje CS, a lidi mají aspoň nějakou jinou možnost!
jop... a pak se začala zakládat nová "plemena" koní, jako český sportovní kůň a český jezdecký kůň... prakticky si brousili zuby na chovné klisny z schčt...
Já Sáru raději zapsala do CS.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Jako bordel je skoro všude, to mě až tak nepřekvapuje, ale že má někdo v takové instituci tolik drzosti vzít si jako rukojmí chovatele, a nechat to dojít až sem, tak to mi hlava nebere...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako bordel je skoro všude, to mě až tak nepřekvapuje, ale že má někdo v takové instituci tolik drzosti vzít si jako rukojmí chovatele, a nechat to dojít až sem, tak to mi hlava nebere...
Ono šlo hlavně o ty dotace hádám. Pak když se zjistilo že to nikam nevede, navíc kvůli neuznání dotací začal svaz dlužit, prostě ho komplet vykradli, a rozhodli se svaz pokusit potopit, aby plemennou knihu převzal zpátky uek a tím svaz zanikl. Pak by vzali příležitost s novou knihou českého jezdeckého koně a uzurpli si chovné klisny a dostávat dotace na novou knihu...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
lenacia
napsal(a):
Ono šlo hlavně o ty dotace hádám. Pak když se zjistilo že to nikam nevede, navíc kvůli neuznání dotací začal svaz dlužit, prostě ho komplet vykradli, a rozhodli se svaz pokusit potopit, aby plemennou knihu převzal zpátky uek a tím svaz zanikl. Pak by vzali příležitost s novou knihou českého jezdeckého koně a uzurpli si chovné klisny a dostávat dotace na novou knihu...
Já moc nerozumím tomu, že to mohlo dojít tak daleko - čekala bych, že už když se objevily první větší problémy, ta ÚEK sama převezme plemnnou knihu, nebo tím někoho pověří. Nevidím do toho, ale jestli je to takhle, tak selhaly i instituce které jsou nadřazené svazu čétéčkářů
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já moc nerozumím tomu, že to mohlo dojít tak daleko - čekala bych, že už když se objevily první větší problémy, ta ÚEK sama převezme plemnnou knihu, nebo tím někoho pověří. Nevidím do toho, ale jestli je to takhle, tak selhaly i instituce které jsou nadřazené svazu čétéčkářů
Tak uek drží technické věci, vystavuje průkazy apod, ale rozesílání atd má na práci schct... Oni vedou všechny informace jako svody hřebců, výstavy, závody... Plemenná kniha jako taková dále fungovala. Zápis hříbat apod. Majitelé koní se neměli čeho víceméně bát, pouze neměli nárok na dotace na své koně skrze svaz.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
lenacia
napsal(a):
Tak uek drží technické věci, vystavuje průkazy apod, ale rozesílání atd má na práci schct... Oni vedou všechny informace jako svody hřebců, výstavy, závody... Plemenná kniha jako taková dále fungovala. Zápis hříbat apod. Majitelé koní se neměli čeho víceméně bát, pouze neměli nárok na dotace na své koně skrze svaz.
Ajo, já myslela, že se to sesypalo úplně, jak někdo psal, ze nedostavali od koní papiry atd.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Mě už to vůbec nepřekvapuje v dnešní době.Do funkcí se leze výhradně kvůli osobnímu prospěchu.Jenže řezat to na náměstí rákoskou se zatím nesmí.Možná časem.
vsichni papiry od hribat meli. nikomu se nestalo ze by choval pod ct a hribe nezaregistrovali. prukaz pro ct navic vydavaji slatinany. tudiz pokud mate radne hribe oznacene a pripousteci listek neni se ceho bat prukaz byl do mesice vzdycky. u a1/1 se na prukaz ceka bezne nekolik mesicu. a nikomu to divne neprijde, na krizence (pony typ) jsme cekali stejne jako na ct. navic to taky zalezi na tom kdy to inspektor posle. jsou taci co to vozi v aute 14 dni a pak az to poslou takze za to svaz opravdu nemuze.
celkove je tam situace dost zvlastni.
ale to zda tam chovat je na rozhodnuti kazdeho. ja osobne sem z toho mela strach. ale jako radovy chovatel jsem nepocitila zadnou zmenu co se peipousteni tyce. koupila jsem v pisku insm davku( vyzvedla jsem si ji sama) na miste zaplatila odvezla a byl vystaven. prip listek. pak uz jsem jen vrazila box a se svazem vlastne nic neresila.
po narozeni hribka prijel Ing.Holik oznacil ovipoval vypalil vzal si test DNA a odjel za mesic prisel prukaz.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
22verunka
napsal(a):
vsichni papiry od hribat meli. nikomu se nestalo ze by choval pod ct a hribe nezaregistrovali. prukaz pro ct navic vydavaji slatinany. tudiz pokud mate radne hribe oznacene a pripousteci listek neni se ceho bat prukaz byl do mesice vzdycky. u a1/1 se na prukaz ceka bezne nekolik mesicu. a nikomu to divne neprijde, na krizence (pony typ) jsme cekali stejne jako na ct. navic to taky zalezi na tom kdy to inspektor posle. jsou taci co to vozi v aute 14 dni a pak az to poslou takze za to svaz opravdu nemuze.
ale to zda tam chovat je na rozhodnuti kazdeho. ja osobne sem z toho mela strach. ale jako radovy chovatel jsem nepocitila zadnou zmenu co se peipousteni tyce. koupila jsem v pisku insm davku( vyzvedla jsem si ji sama) na miste zaplatila odvezla a byl vystaven. prip listek. pak uz jsem jen vrazila box a se svazem vlastne nic neresila.
po narozeni hribka prijel Ing.Holik oznacil ovipoval vypalil vzal si test DNA a odjel za mesic prisel prukaz.
u A1/1 se na průkaz čeká dýl proto, že se jim předtím musí ještě schvalovat jména - JCČR musí u každého návrhu jména ověřit, jestli takové nebo podobné nemá žádný jiný A1/1 (ani noví importi, nebo koně z mezinárodního seznamu chráněných jmen), tak je to trochu náročnější, než naťukat údaje z hlášenky do PC a vytisknout.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
22verunka
napsal(a):
neni to to kvuli jsmenu. pisete jich 5 podle toho jake je pro vaz prioritni. netrva to tak dlouho kvuli jmenu ale proto ze zo dela jen jeden clovek a to ing. plachy. znam se snim velmi dobre osobne a rikal ze kdyz pak ma zadavat do systemu napriklad 400 prukazu je to celkem mazec.
ano, dělá to jeden člověk, a zadává se 6 jmen, ale často se stává, že některá vám neschválí, a ten jeden člověk musí navíc jména všech hříbat i starších No Name zkontrolovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
22verunka
napsal(a):
jinak jsem za svuj zivot registrovala 18 plnokrevnych koni a u zadneho se nestalo ze by jmeno neschvalili.tedy to prvni mnou vybrane.
Mně se to stalo zrovna u mého koně, a bylo to jméno které nikdo neměl, a ani nebylo chráněné. Jinak to, že jsme nedostali první jméno ze seznamu se nám stalo víckrát.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
22verunka
napsal(a):
tak to mate bud smulu nebo opravdu nestastnou volbu. mam tu vedle chovatele dostihaku. dnes uz 89 let a stale cipera. odchovano spoustu hribat a odmitli mu jmeno 2 krat.
Tak odmítli - oni nám neodmítli pojmenovat hříbě, ale schválili mu až další jméno ze seznamu. Ono stačí, aby tady bylo hříbě nebo nový import, který zní hodně podobně, a už vám to nedají, protože by se to na dráze pletlo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak odmítli - oni nám neodmítli pojmenovat hříbě, ale schválili mu až další jméno ze seznamu. Ono stačí, aby tady bylo hříbě nebo nový import, který zní hodně podobně, a už vám to nedají, protože by se to na dráze pletlo.
Nevím proč ale vzpomněla jsem si kvůli tomu asi na nejlepší dostih https://youtu.be/e3GKiRp333w.
22verunka
napsal(a):
P. Holík už zaměstnancem není, vy víte kdo je momentálně inspektorem chovu a označuje a popisuje hříbata?
Jinak jistě, průkazy vydávají Slatiňany, ale pak je předávají k odeslání Svazu, a pokud ten je zadržuje, tak ho jaksi nemáte doma do měsíce jak píšete, viz třeba https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3444606/uek-a-schct-pomoc#
Samozřejmě ať si každý dělá co chce, ale přijde mi nefér tvrdit že je všechno v pohodě a funguje.
To že vy jste neměla problém loni kdy ještě svaz nebyl v insolvenci a měl zaměstnance kteří byli schopni služby chovatelům zajišťovat (a teď už jsou pryč) neznamená, že to tak bude i teď.
napsal(a):
P. Holík už zaměstnancem není, vy víte kdo je momentálně inspektorem chovu a označuje a popisuje hříbata?
Jinak jistě, průkazy vydávají Slatiňany, ale pak je předávají k odeslání Svazu, a pokud ten je zadržuje, tak ho jaksi nemáte doma do měsíce jak píšete, viz třeba https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3444606/uek-a-schct-pomoc#
Samozřejmě ať si každý dělá co chce, ale přijde mi nefér tvrdit že je všechno v pohodě a funguje.
To že vy jste neměla problém loni kdy ještě svaz nebyl v insolvenci a měl zaměstnance kteří byli schopni služby chovatelům zajišťovat (a teď už jsou pryč) neznamená, že to tak bude i teď.
teď už se to hejbe, v kanceláři, ač na poloviční úvazek, je nová paní. A sama říká, že je tam víc jak 100 průkazů, které svaz zadržoval, protože paní Královou více zajímalo okrádání svazu, než jeho vedení. Takže už se to pomalu hejbe, ale samozřejmě to jde pomalu... Také mě zaráží říkat, že čekat měsíce na průkaz je v pořádku. Tak trošku není, když potřebuju koně naočkovat, udělat krve, udělat stěry, převézt k hřebci atd... a více jak měsíc čekám na duplikát kvůli odcizení dokladů, a duplikát nikde. Naštěstí paní tam zrovna nastoupila, napsala jsem jí, zeptala se na jméno koně a číslo, tak jsem vše vypsala, průkaz hned našla a odeslala.
lenacia
napsal(a):
teď už se to hejbe, v kanceláři, ač na poloviční úvazek, je nová paní. A sama říká, že je tam víc jak 100 průkazů, které svaz zadržoval, protože paní Královou více zajímalo okrádání svazu, než jeho vedení. Takže už se to pomalu hejbe, ale samozřejmě to jde pomalu... Také mě zaráží říkat, že čekat měsíce na průkaz je v pořádku. Tak trošku není, když potřebuju koně naočkovat, udělat krve, udělat stěry, převézt k hřebci atd... a více jak měsíc čekám na duplikát kvůli odcizení dokladů, a duplikát nikde. Naštěstí paní tam zrovna nastoupila, napsala jsem jí, zeptala se na jméno koně a číslo, tak jsem vše vypsala, průkaz hned našla a odeslala.
JJ, o nové paní v kanceláři jsem slyšela, to je fajn. Ale pořád jsem se nedopátrala kdo je na místě p. Holíka, pokud někdo, a bude tedy objíždět a zapisovat hříbata, svodovat klisny...
Snad se to vyřeší než budou letošní hříbata k zápisu, ale čas běží rychle
napsal(a):
JJ, o nové paní v kanceláři jsem slyšela, to je fajn. Ale pořád jsem se nedopátrala kdo je na místě p. Holíka, pokud někdo, a bude tedy objíždět a zapisovat hříbata, svodovat klisny...
Snad se to vyřeší než budou letošní hříbata k zápisu, ale čas běží rychle
už se tam lidé ptají, ale zatím nikdo nic neví no...
Plus update...
Před chvílí jsem telefonovala s P. Nágrem. Je pravda, že on chová jen CS, nicméně volala sjem si s níém ohledně Cornessiniho po Cornet Obolensky (překvapilo mě, že hřebeček už jako dvouletý stál milion).
Mimo jiné mi řekl, že kobyla musí být zapsána v CS (což už je), a že chtěl hřebce zapsat i pro ČT, ale nakonec se rozhodl, že to dělat nebude, právě pro to, že se mezi sebou hádali.
Což pro mě třeba je i docela zásah do chovu ČT, samzořejmě je tam plno kvalitních hřebců, navíc prověřených, ale nová krev do chovu, navíc s takovým původem, a kolik lidí si řeklo totéž a koně nezapsalo.
Pokiaľ je tá možnosť, že kobyla aj žrebec môžu pôsobiť v inej PK, nevidím dôvod, prečo tak nespraviť. ČT nie je nejaká značka, z ktorej by potenciálny kupec potenciálneho žriebäťa padol na zadok, cenu určite nezníži, ak v kolonke plemeno bude mať napr CS.
A pri ďalšom pripúšťaní napr o rok sa môže kobyla znovu zapísať do ČT.
Nejako by sa mi nechcelo stresovať tým, či je zväz v insolvencii, alebo plnohodnotne funguje, či dostanem pas(na FB viacero ľudí písalo, že vlani čakali dosť dlho na pasy, čo im komplikovalo situáciu s predajom žribät), na dotácie to beztak momentálne nevyzerá, tak nad čím špekulovať.