Dneska jsem byla odvézt sedlo na opravu k paní zabývající se výrobou kožených věcí. Párá ae mi úchyt z obou stran na podbřišník + chci rovnou vyměnit oba řemeny k podbřišáku. Mám lehké westernové sedlo Norton, 12 let staré. Když jsem ho kupovala,bylo mi řečeno,že se nesmí mazat,pouze mýt.
Jenže koženářka mě dneska děsně sprdla,že se o něj vůbec nestarám,že ho nemažu a prdím na to..mám ho prý namazat klasickým mazáním na kůži...??????Čím ošetřujete prosím vy?
neverend

XXX.XXX.213.247
Vždyť jsem to tu tehdy psal že i koženka potřebuje mazat.🙂 Jenže mě se nevěří..😀😀
Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Dneska jsem byla odvézt sedlo na opravu k paní zabývající se výrobou kožených věcí. Párá ae mi úchyt z obou stran na podbřišník + chci rovnou vyměnit oba řemeny k podbřišáku. Mám lehké westernové sedlo Norton, 12 let staré. Když jsem ho kupovala,bylo mi řečeno,že se nesmí mazat,pouze mýt.
Jenže koženářka mě dneska děsně sprdla,že se o něj vůbec nestarám,že ho nemažu a prdím na to..mám ho prý namazat klasickým mazáním na kůži...??????Čím ošetřujete prosím vy?
Wintec má přímo nějaký sprej na syntetická sedla, možná to zkusit s ním? Koženka tuk vážně nevsakne, taky vyzkoušeno 🤔
Sprej existuje, ale je to ČISTÍCÍ sprej, tzn na odstranění nečistot, nikoliv na ošetření materiálu.
https://www.aurashop.cz/krmiva-stajove-potreby-a-cisteni/cistici-sprej-pro-sedla-wintec-500ml-7254.html
Moje zkušenost s Nortonem je, že dřív odejde kostra než ta potahová látka.
Pro zajímavost se můžeš podívat na stránky výrobce, jak doporučuje o to pečovat.
Btw. Znám lidi, co Wintec sedla stříkali hadicí, a tak když jsem jednou chtěla W před prodejem udělat co nejhezčím, umyla jsem ho ve vaně mýdlem. Ale připadalo mi, že tu vodu moc nacuclo a strašně dlouho jsem ho pak sušila, takže tuhle péči nedoporučuju
neverend

XXX.XXX.213.247
Daniela Lipová
napsal(a):
Ono jde taky o to, o jaký typ kozenky se jedná. Já koženku mazu pravidelně, vždycky se to vsákne a jen ji to prospívá
Také mám koženkové křeslo a normálně mažu občas silikonovým olejem nastříkaným na hadřík.Za půl hodinky je vše "vsáklé" a křeslo pořád jako nové a koženka pružná a neztvrdlá.