Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2020 20:32
Colette-MB

XXX.XXX.40.138

Dobrý den,
prosím o radu. Kobylce se pod předníma nohama udělaly stroupky. Stroupek tvrdý nebolestivý, sloupne se a je pod ním “maso” rany jsou suché né vodnaté.. Pod nohama to má 4. den a dnes nově na puse. Konzultováno s veterinářem, neví přesně o co jde. Nepoznává někdo? Nějaké rady? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2020 07:29

Fotky mi nejdou zobrazit ( nevím zda je chyba u mne v technice...) tak na první pohled za těma nohama to vypadá jako rozkousané od hmyzu.....

5.5.2020 08:18
Colette-MB

XXX.XXX.251.214

Ukážou se fotky teď? Může hmyz rozkousat až takhle moc?

5.5.2020 08:54
akscha

XXX.XXX.101.243

Ja fotky vidim porad,takze problem bude asi spis u verun.

5.5.2020 09:24
canka

XXX.XXX.35.234

U mojí kobyly se rok co rok objeví pár stroupků,zajímavé je,že jen na nohách..od hlezen dolů..ale je to třeba jeden stroupek na noze..udělá se strup, a do druhého dne se okolí zašpiní takovým mazem...po sundání strupu je ranka suchá..ale déle se hojí..takže stroupky nechávám,každý den omyji Betadinou a navečer omývám řepíkem..stroupek se zatáhne,zaschne zcela a sám se pak vyloupne..to už pod stroupkem roste nová srst..
Vet to viděl,volala jsem ho tenkrát,když se nám objevilo poprvé..hned věděl,z čeho to je,ale i přesto na moje přání dělal stěr,bakteriologického původu to nebylo..způsobuje to hmyz..tedy respektive konkrétní druh nějaké bodavé mušky..zaměřuje se prý na citlivá místa s tenkou kůží..vet už to prý viděl u spousty koní,některý kůň to má nepatrné jako třeba my,někteří jsou prý ostroupkování jakoby měli neštovice...
Dneska nafotím stroupky,ale nevím,jestli je to to samé,co máte vy...

5.5.2020 12:00
Colette-MB

XXX.XXX.251.214

Děkuji vám za odpověď, vet mi řekl taky, že je to pravděpodobně od mušek, ale přišlo mi to moc veliké, nevim.. uvidim jak se to bude léčit

5.5.2020 15:02

No je to kruhovité- v té srsti, vet to viděl, ale stěr asi neudělal, nemáte v blízkosti kravín?

5.5.2020 15:19
Colette-MB

XXX.XXX.251.214

Máme krávy hned vedle.. co to znamená?

5.5.2020 15:22

Jsem smolila EDIT a nevložilo se to.....
Když vemete ty slepené chlupy, jdou se strupem odstranit? Koukněte na dermatofyloza, přímo trichofytoza se mi psát nechce
To za tím loktem, nemůže to být odřené od podbřišníku?

5.5.2020 15:23
Colette-MB

XXX.XXX.251.214

Dnes už mi některé odloupnout šly.. kouknu, mockrát děkuji!

5.5.2020 15:24
Colette-MB

XXX.XXX.251.214

Od podbřišníku to není určitě..

5.5.2020 15:36

...pro představu koukněte tady https://fvl.vfu.cz/files/dermatozy-koni-i.pdf
, je rozdíl mezi dermatofyto a dermatofito.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík