Maminna

XXX.XXX.20.82
Má prosím někdo děti s alergií na koně? Jsme koňáci a aktuálně nám byla u dcerky zjištěna alergie (přímo na koně), zatím bez větších projevů, osypala se jednou kdy jí natekly oči, ale chodí tam s námi běžně a doposud se nikdy nic jiného nestalo (2roky).
Budujeme vlastní zázemí a měli jsme v plánu koně stěhovat do svého. Teď mám ale strach, jestli do toho jít. Nerada bych jí vypěstovala ze sobeckosti nějaké astma, má i jiné zdravotní problémy.
Má někdo děti, případně je sám alergický a dá se s tím fungovat?
Díky za zkušenosti.
Mám alergii na seno, slámu, prach, oves, koně. Když jsem ještě měla praxi u koní a byla v pravdu prašném prostředí, naše škola měla věčně hnusně prašné seno, musela jsem každý den brát analergin a mít u sebe inhalátor na dusivý kašel který byl součástí mé alergické reakce. Školu jsem dodělala a pak pokračovala v práci u koní jako ošetřovatel. O pár let později už nepotřebuji už ani jedno, nevím jestli se s tím tělo vypořádalo dospíváním samo nebo mi pomohlo těhotenství.
Je to individuální.
Někomu alergická reakce prakticky vymizí, někomu se nemění a někomu se naopak stupňuje.
První alergická reakce bývá často mírnější než ty následující. Jednu takovou akci s aplikací adrenalinu mám za sebou u dospělé osoby; fakt mi to stačilo. První alergická reakce byla vyrážka a otok končetin, u druhé šlo doslova o život a o minuty.
Takže jestli máte u dvouletého dítěte podezření na horší projev alerge, tak bych do toho nešla.
Oproti tomu mám více známých, kteří jako děti pomalu nemohli ven, aby se neosypali, a během dospívání se jim alergická reakce zmírnila na občasnou rýmu.
Pokiaľ budete mať doma kone čo najviac vonku, tak by som sa toho až tak nebála. Nehovorím, že kone nasťahovať hneď, ale pozorovať, či to naozaj boli práve kone, keď sa vyskytla reakcia až po niekoľkých návštevách. Pre alergikov je najhoršie uzavreté prostredie, v ktorom sa nemajú kde rozptylovať alergény. Pre mňa bolo najhoršie napríklad vrecovanie jačmeňa, to som nedýchala, nevidela a ruky som mávala osypané až po ramená. V stajni ma ešte zvyklo dráždiť rozdávanie sena, ale teraz mám už niekoľko rokov koňa vonku a ani seno mi nevadí- pokiaľ nie je extrémne prašné. A tiež som ako dieťa brala všetkymožné lieky, chodila na pobyty, atď.