Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2020 10:30
AjiskaN

XXX.XXX.152.25

Dobrý den,
zajímalo by mě, co dělat s kůží, která barví. V rámci zlepšení pohodlí koně jsem zainvestovala do koženého podbřišníku, ale hrozně černí všechny podsedlovky, jakmile se kůň zapotí. Sedlo, boty, uzdečka, nic jiného mi nebarví a ani nikdy nebarvilo.
Dá se to nějak řešit? Na koně používám hlavně béžovou, světle růžovou, světle šedou a úplně vyčistit to z toho nejde prostě. Třeba nějaký fixator barvy?
Nebyl to ten nejlevnější podbřišník za pár korun, tak jsem celkem nemile překvapená.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2020 12:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych asi pořídila na podbřišník návlek (dva návleky do oblasti kontaktu s podsedlovkou), než přestane barvit... Pokud se vám jedná o závody, kde nechcete mít návlek, potom podbřišník ze strany kontaktu s podsedlovkou podlepit něčím, co nepropustí tu vlhkost. Se stabilizátory barev kromě bezbarvého laku nemám žádné zkušenosti, a bezbarvý lak by spíš poškodil podbřišník, než poskytl ochranu (pot je hodně agresivní, navíc podbřišník je v tom místě mechanicky namáhán otěrem (dotahování, pohyb koně), takže by lak vzal asi brzy za své....).

Přidejte reakci

Přidat smajlík