Lilo12343

XXX.XXX.118.249
Dobrý den,
prosím o Váš názor. Dnes okolo 14. hod. jsem šla do výběhu pro svého koníka, kobylku. U výběhu, podél kterého vede úzká cesta využívaná hlavně cyklisty, jel chlap na kole, zastavil a pořád se rozhlížel a pak dlouho koukal na mojí kobylku a když jsem vyšla ven, tak se otočil a začal se mě vyptávat kolik jí je a kolik je u nás ustájených koní.. atd. Působil na mě dost divně, nebyl to takový ten klasický zvědavec.Odpovídala jsem na vše, že nevím,protože byl vážně znepokojující, potom ale pořád jezdil dokola a všechno si prohlížel. Podle přízvuku to byl na 100 % Ukrajinec. Vím, že je to asi naprostá hloupost, ale najednou jsem dostala hrozný strach, aby jí nějak neublížil nebo dokonce neukradl.. Koně jsou ustájení na noc v boxech, ve stáji v oploceném a psem hlídaném areálu, kde jsou nonstop majitelé. Výběhy přímo navazují na areál, kolem výběhů se občas pohybuje někdo z areálu, jsou přímo na dohled.. ale stejně. Kobylka je pěkná a v dobré kondici, je zvědavá a nemá strach z cizích lidí. Prosím, co si o tom myslíte?
Děkuji za každý názor.🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Divné lidi automaticky fotím nebo natáčím. Když ti lidé vidí, že mám jejich záznam, většinou se pakují, a mám za to, že by si jakýkoli zásah proti koním rozmysleli, anébrž je mám identifikované. Příště když si vzpomenete, můžete si ho taky natočit. Pokud by s tím měl potíže, řeknete, že majitelům natáčíte, že je v pořádku ohradník, nebo si točíte cestu do výběhu pro koně pro svůj YT kanál, vlastně mu ani nemusíte vysvětlovat nic :-)
K nám do vsi jezdí každý rok na ruční práce v zemědělství zahr. dělníci. Dříve to byli Ukrajinci, posledních pár roků jsou to Rumuni. Vždycky se seznámíme právě přes koně. Jsou to prostě vesničani které těší pohled na pěkné tažné koně. Sednou si na vzduchu s jídlem a místo zábavy koukají na koně. Soused tam má kozy co mu utíkají a k nim husy, slepice. Je to takový konec dědiny - děcka tam mají hřiště... Nic by si nedovolili, protože tam dosti lidi chodí.
Tím chci říct, že nemusí být každý hned zloděj. Na druhou stranu, víme jak na Slovensku pár lidem koně v ohradě prostě snědli :-( Mobil máme dnes v kapse každý, fotopasti jsou už levné.
K nám vedle do vesnice na sezónu ovoce taky jezdí nějaký takovýhle šmuciny a upřímně?Jde z nich strach...A určitě bych nechtěla,aby věděli,kde mám koně.....je to taková cházka,a k nám do vesnice chodí do krámu a hospody,protože u nich ve vesnici nic není....v životě bych si netroufla jít někde sama a potkat je..vidím,jak ty chlapy čumí na ty ženský...úchyláci.....přes tuhle vesnici jsem jela na kobyle asi měsíc zpátky..najednou za sebou slyším běh..vidím tohohle jednoho mladého šmucinu,jak mě dobíhá s taškou,byl si u nás ve vesnici nakoupit..i přesto,že jsme s kobčou šli lážo plážo krokem po silnici po kraji kvůli autům a on nás v klidu mohl předejít(správně stejně měl jít po druhé straně),tak se držel furt za náma a něco mumlal..měla jsem z toho fakt blbý pocit a to to bylo přes den a přímo v centru vesnice Zastavila jsem,on zastavil taky a tak nechutně se usmíval..stál a čuměl..rozešli jsme se tedy znovu a on se přiblížil ještě blíž,skoro za kobylu..okamžitě jsem zastavila a on ruku v kalhotech a taky zastavil..a stál prostě a čuměl..prostě úchylák a já se o sebe a kobylu normálně bála...vůbec nereagoval,že na něj mluvím,ať vypadne..prostě jsem pak s kobylou došla rychle na polní cestu a odklusali jsme pryč...ale takhle hnusný pocit jsem dlouho neměla..vůbec bych je sem netahala takovýhle..a klidně si mě odsuďte...
Canka to máš tedy hodně nepříjemný zážitek - upřímně tohle bych už hlásila na policii, ta ruka v kalhotách to je prostě moc, aby se to pak nestupňovalo.
Ale chtěla jsem říci, že dělníci jsou taky lidi a normální i když přijedou z jiného konce Evropy. Bohužel i úchyla či magor se tam najde stejně jako mezi našima.
Co je mi divný si nafotím. Co je za hranou ohlásím na policii (i když odloží, často funguje i to že se poptávali po okolí)
Opravdu to byl hnus zážitek,nepřeji nikomu Pravda je,že jsem si ho husa mohla aspoň vyfotit,třeba by dal pokoj..na jednu stranu já byla oproti němu na koni - doslova..takže kdyby něco,kobylu pobídnu a mizíme,těžko by nás doběhnul..ale upřímně mě to fakt v tu chvíli nenapadlo ...
Ano,já vím,jsou to jen lidé jako my,co si chtějí vydělat..samozřejmě uznávám...ale tuhle bandu by jste musela vidět,přijde mi to,jako by je vyhrabali vždycky na léto odněkud z nejhoršího konce světa
Vždycky přes tu sezónu si sakra dávám pozor, aby mě neviděli,kudy jdu ke zvířatům..ano,máme tam fotopast,která snímá každého,kdo vstoupí na pozemek...ale nechci,aby dala někomu záminku k tomu tam chodit..čím míň lidí to ví,kde mám zvířata,tím líp...
Když jsme u toho focení,tak se jen tak ze zvědavosti zeptám...je možné záznam z fotopasti (fotky a video) použít jako oficiální důkaz na policii???
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, záznam ze soukromé fotopasti lze použít jako důkaz, podrobnosti níže
https://www.infoto.cz/poradna/pravni-aspekty-pouziti-fotopasti/