Maskari

XXX.XXX.36.255
Ahoj,
budu schánět veterináře kvůli horším zadním nohám u svého koně. Má v nich artrózu, ale ráda bych mu je nechala vyšetřit, abych věděla jak těžkou, případně jakou zátěž může a podobné. Jelikož to ale řeším poprvé, nemám představu o ceně. Dokážete ze svých zkušeností přibližně říct? Ano, vím, že se to odvíjí podle veterináře a taky cesty a budu se ptát i přímo veterináře na kolik mě to vyjde, ale raději bych přibližně věděla už teď.
Děkuji.
Taky jsem resila, ze mi kun dost zkracuje zadnima nohama... dlouhodobe reseno s nasim vetem...ten vzdy resil pouze rtg kopyt, hlezen (4tis), hybovky, bonharen ( 8500kc). Na nic kloudneho neprisel, takze opakovane fyzioterapeutka (kazda navsteva ã1600kc). Ta nas poslala na kliniku do Brna, zde dalsi vysetreni za 10 tis (rtg patere + opet i nohou) s dalsim doporucenim pro naseho veta, kde kun dostava infuze 3x rocne ã 4200kc. + je kun specialne trimovan co 4 tydny ã 1000kc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

eenika
napsal(a):
Taky jsem resila, ze mi kun dost zkracuje zadnima nohama... dlouhodobe reseno s nasim vetem...ten vzdy resil pouze rtg kopyt, hlezen (4tis), hybovky, bonharen ( 8500kc). Na nic kloudneho neprisel, takze opakovane fyzioterapeutka (kazda navsteva ã1600kc). Ta nas poslala na kliniku do Brna, zde dalsi vysetreni za 10 tis (rtg patere + opet i nohou) s dalsim doporucenim pro naseho veta, kde kun dostava infuze 3x rocne ã 4200kc. + je kun specialne trimovan co 4 tydny ã 1000kc.
Trimován nebo tapován?

eenika
napsal(a):
A jaká je tedy diagnoza?

Maskari
napsal(a):
Ahoj,
budu schánět veterináře kvůli horším zadním nohám u svého koně. Má v nich artrózu, ale ráda bych mu je nechala vyšetřit, abych věděla jak těžkou, případně jakou zátěž může a podobné. Jelikož to ale řeším poprvé, nemám představu o ceně. Dokážete ze svých zkušeností přibližně říct? Ano, vím, že se to odvíjí podle veterináře a taky cesty a budu se ptát i přímo veterináře na kolik mě to vyjde, ale raději bych přibližně věděla už teď.
Děkuji.
Nedávno jsem dělala RTG a sono kvůli diagnostice "záhadného" kulhání, i s předepsáním equipalazone to vyšlo na 3500 Kč. Pokud budete dělat RTG obou zadních s tím, že nevíte přesně, co se bude snímat, takže asi všechno, k tomu nějaká ta diagnostika pohybu ... viděla bych to tak na 5 tisíc, jako když se dělá předkupní prohlídka.
Horšie zadné nohy je veľmi všeobecná diagnóza, takže počítajte s tým, že bude treba robiť ohybovky, aby veterinár zistil, kde je problém. Jedna možnosť je spraviť komplet rtg, to by mohlo orientačne stáť tak do 5.000, obe nohy komplet. Z toho síce uvidíte zmeny na kostiach a chrupavkách, ale nezistíte, čo spôsobuje ten problém. Takže sa vám môže stať (ako mne), že sa kôň vyšetroval opakovane, pretože rtg bol v podstate takmer čistý, takže pekne zvodné skúšky, opichávať kĺb po kĺbe a vylučovať po jednom. Keďže opichať sa môžu pri jednom vyšetrení tuším max. dva kĺby (aspoň takto robí moja veterinárka), tak sa vyšetrenie robilo nadvakrát.
Sjuzi

XXX.XXX.138.136
Nechávala jsem si dělat RTG na všechny 4nohy - kopyta, spěnky, karpy, hlezna a vyšlo mě to s cestou na 3500Kč, dr Šterc, za hodinu hotovo. Záleží na doktorovi
Sjuzi

XXX.XXX.138.136
Oprava - karpy nedělal