Ortopedické vyšetření a za kolik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maskari

10.1.2021 09:34
Maskari

XXX.XXX.36.255

Ahoj,
budu schánět veterináře kvůli horším zadním nohám u svého koně. Má v nich artrózu, ale ráda bych mu je nechala vyšetřit, abych věděla jak těžkou, případně jakou zátěž může a podobné. Jelikož to ale řeším poprvé, nemám představu o ceně. Dokážete ze svých zkušeností přibližně říct? Ano, vím, že se to odvíjí podle veterináře a taky cesty a budu se ptát i přímo veterináře na kolik mě to vyjde, ale raději bych přibližně věděla už teď.
Děkuji.

10.1.2021 09:44
eenika

XXX.XXX.68.102

Taky jsem resila, ze mi kun dost zkracuje zadnima nohama... dlouhodobe reseno s nasim vetem...ten vzdy resil pouze rtg kopyt, hlezen (4tis), hybovky, bonharen ( 8500kc). Na nic kloudneho neprisel, takze opakovane fyzioterapeutka (kazda navsteva ã1600kc). Ta nas poslala na kliniku do Brna, zde dalsi vysetreni za 10 tis (rtg patere + opet i nohou) s dalsim doporucenim pro naseho veta, kde kun dostava infuze 3x rocne ã 4200kc. + je kun specialne trimovan co 4 tydny ã 1000kc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2021 11:36

eenika napsal(a):
Taky jsem resila, ze mi kun dost zkracuje zadnima nohama... dlouhodobe reseno s nasim vetem...ten vzdy resil pouze rtg kopyt, hlezen (4tis), hybovky, bonharen ( 8500kc). Na nic kloudneho neprisel, takze opakovane fyzioterapeutka (kazda navsteva ã1600kc). Ta nas poslala na kliniku do Brna, zde dalsi vysetreni za 10 tis (rtg patere + opet i nohou) s dalsim doporucenim pro naseho veta, kde kun dostava infuze 3x rocne ã 4200kc. + je kun specialne trimovan co 4 tydny ã 1000kc.

Trimován nebo tapován?

11.1.2021 09:15

eenika napsal(a):

A jaká je tedy diagnoza?

13.1.2021 10:02

Maskari napsal(a):
Ahoj,
budu schánět veterináře kvůli horším zadním nohám u svého koně. Má v nich artrózu, ale ráda bych mu je nechala vyšetřit, abych věděla jak těžkou, případně jakou zátěž může a podobné. Jelikož to ale řeším poprvé, nemám představu o ceně. Dokážete ze svých zkušeností přibližně říct? Ano, vím, že se to odvíjí podle veterináře a taky cesty a budu se ptát i přímo veterináře na kolik mě to vyjde, ale raději bych přibližně věděla už teď.
Děkuji.

Nedávno jsem dělala RTG a sono kvůli diagnostice "záhadného" kulhání, i s předepsáním equipalazone to vyšlo na 3500 Kč. Pokud budete dělat RTG obou zadních s tím, že nevíte přesně, co se bude snímat, takže asi všechno, k tomu nějaká ta diagnostika pohybu ... viděla bych to tak na 5 tisíc, jako když se dělá předkupní prohlídka.

13.1.2021 11:02
Arbora

XXX.XXX.232.61

Horšie zadné nohy je veľmi všeobecná diagnóza, takže počítajte s tým, že bude treba robiť ohybovky, aby veterinár zistil, kde je problém. Jedna možnosť je spraviť komplet rtg, to by mohlo orientačne stáť tak do 5.000, obe nohy komplet. Z toho síce uvidíte zmeny na kostiach a chrupavkách, ale nezistíte, čo spôsobuje ten problém. Takže sa vám môže stať (ako mne), že sa kôň vyšetroval opakovane, pretože rtg bol v podstate takmer čistý, takže pekne zvodné skúšky, opichávať kĺb po kĺbe a vylučovať po jednom. Keďže opichať sa môžu pri jednom vyšetrení tuším max. dva kĺby (aspoň takto robí moja veterinárka), tak sa vyšetrenie robilo nadvakrát.

Sjuzi

25.1.2021 00:03
Sjuzi

XXX.XXX.138.136

Nechávala jsem si dělat RTG na všechny 4nohy - kopyta, spěnky, karpy, hlezna a vyšlo mě to s cestou na 3500Kč, dr Šterc, za hodinu hotovo. Záleží na doktorovi

Sjuzi

25.1.2021 12:27
Sjuzi

XXX.XXX.138.136

Oprava - karpy nedělal

Přidejte reakci

Přidat smajlík