Stejs

XXX.XXX.168.140
Dobrý večer, chci se zeptat. Když mám klisnu které je 18 let a bývalý majitel od ní nemá papíry a chce nám jí prodat tak jak jí máme založit papíry?
Tohle je starostí původního majitele, prodejce. S koněm cestujte jak budete mít Průkaz koně v ruce. + By měli být odebrané krve na IAE na převoz (zapisují se do průkazku, od laborky je též papírový protokol z vyšetření).
Pokud vám bulikuje, že si to máte vyřizovat vy, radši bych prchala co jest vyleze za kostlivce.
Ahoj, znáte toho koně nebo je to na inzerát? Zavolejte do Slatiňan na registraci koni, kam byste ten průkaz stejně museli poslat!
Ohlížel bych se dál. Koni je dost a handliru taky. Samozřejmě je tu možnost, že majitel zvíře 18 let nezaregistroval , můj táta . Očkování se někam musí zapsat, můžete lhát veterináři, že si to tam nalepite sami. Doma vás nikdo neuda, že máte koně? Jak po vás půjdou úřady, vopruz, děkuji, nechci.
evcusik
napsal(a):
Tohle je starostí původního majitele, prodejce. S koněm cestujte jak budete mít Průkaz koně v ruce. + By měli být odebrané krve na IAE na převoz (zapisují se do průkazku, od laborky je též papírový protokol z vyšetření).
Pokud vám bulikuje, že si to máte vyřizovat vy, radši bych prchala co jest vyleze za kostlivce.
Jj, asi před měsícem jsem kamarádkám řešila odstoupení od smlouvy, kvůli takovému kostlivci ve skříni u 13 létého koně. Teda průkaz a absence očkování byl asi nejmenší problém toho koně, ale aspoň to posloužilo jako urychlovač odstoupení od smlouvy, a člověk se nemusel dohadovat o jiných skrytých vadách toho koně, a o míře jejich "zavinění", takže vlastně díky bohu za to, že měl majitel bordel i v papírech😉
Stejs
napsal(a):
Dobrý večer, chci se zeptat. Když mám klisnu které je 18 let a bývalý majitel od ní nemá papíry a chce nám jí prodat tak jak jí máme založit papíry?
Dobrý den. Opakuji radu již zde zveřejněnou - od takového koně a majitele pryč!!! Koní je více než dost. Jestli je už pozdě a koně máte doma, pak nezbývá než:
1) Pokud je kůň označený - výžeh nebo čip (čtečku čipů má každý veterinář), dotázat se v ÚE Slatiňany, zda tam kůň je evidovaný.
a) pokud ano, tak se s nimi domluvte, za jakých podmínek Vám vystaví nový průkaz a převedou koně do Vašeho majetku. Zřejmě zaslat hlášenku o změně majitele a současně požádat o vystavení nového průkazu - hlášenku i žádost o průkaz podepsat původním i novým majitelem.
b) pokud není kůň evidovaný, zavolejte tzv. paliče (osoba, zajišťující označování koně) a požádejte o zajištění označení neevidovaného koně - po označení bude kůň zaevidován v ÚE a vystaven průkaz, kde budete vlastník Vy.
Kontakty na ÚE a paliče najdete na webu www.uek.cz - paliče vybírejte toho nejblíže ustájení koně (platí jeho cestovné - nebo část cestovného).