Ukradená cisterna na vodu pro koně. Prosím sdílejte a pomozte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2021 17:41
jbb

XXX.XXX.107.140

Ahoj všichni, asi si někdo na náš úkor vybavuje koňské zázemí.
V minulosti námi zmizel ohradník, v posledním týdnu tato mnou vyráběná cisterna, odstavená s vodou na pastvinách. Místo zmizení - asi 10 km severně od Benátek nad Jizerou. Jak říkám, dělal jsem jí sám, takže si jí poznám (v tuto chvíli má trochu pomačkané blatníky, jinak vypadá stejně).
Za tipy k nalezení jsem ochoten vyplatit odměnu - pište prosím na jbru[zavináč]seznam.cz. Pokud neskončila ve šrotě, musí jí nějaký **** využívat k tomu samému účelu, tedy vození vody či přímo u koní.
Díky moc i za sdílení!

13.4.2021 21:09
canka

XXX.XXX.215.5

A víte,že se ani nedivím? Cisterna je totiž moc pěkná a toho ty hajzlové zlodějský hned využijí..protože si nemyslím,že to bude používat ten,co to ukradl..určitě prodají na kšeft..a někam daleko od vás...

Každopádně vám držím pěsti,aby se vám povedlo ji najít...

13.4.2021 21:38
jbb

XXX.XXX.107.140

No už byla trošku omšelá a se zohýbanými blatníky. Ale sloužila dobře :-/ Dokonce byla uzpůsobená tak, že čuba je sundavací (to je vidět i na fotce), takže jí nebylo možné spřáhnout bez té čuby (kterou mám samozřejmě doma). Tedy ten někdo buď na prase přikurtoval vlek za auto, nebo měl dodávku či tak něco. A nemyslím si, že je jel daleko.

Tedy, pokud máte povědomí o nějakém (spíše novém či takovém hodně spartánském a asi spíše pastevním) ustájení v prostoru zhruba severně od Benátek nad Jizerou, dejte prosím vědět. Objel bych si je - tohle neukradl člověk, který si může koupit svoje.

14.4.2021 06:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nevím jsem z Hané. Ale cca 5 let zpátky u nás řádil zlodějský spolek z Polska. Kradli zemědělskou techniku. A mimo jiné ukradli i cisternu používanou v ovocné školce. Ta Vaše by se k podobnému zalévání taky hodila... Takže to nemusel být zloděj od koní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2021 08:09

Viděla jsem na fb, to je od vás? To jste šikovný! Už po ní koukám, ale moc nikam nejezdím (nejsem u trasy na PL), tak toho moc nevykoukám. Hodně štěstí s nalezením a vyprášením kožichu tomu lumpovi. Snad se zadaří.

14.4.2021 10:31
jbb

XXX.XXX.70.103

Díky, já se na ní učil svářet - teda nejdříve youtube a potom cisterna. Samozřejmě možná má s ní někdo jiný záměr, ale ta krádež vykazuje stejné rysy jako předchozí, když se jednalo (jen) o ohradník. Takže spíš si někdo vybavuje ohradu.

Budu rád, když tu fotku ukážete třeba i svému kopytáři, kováři či fyzioterapeutce. Pokud to někdo bude chtít používat, tak to dříve či později někdo uvidí. A pak mi stačí dát vědět, anonymitu zaručím a třeba u dotyčného najdeme i další kradené věci.

14.4.2021 10:42

fb skupina Liberečtí koňáci - jsme tam většinou samé zvědavé ženské s ostřížím zrakem :-) Pokud už to tam někdo nenasdílel, šoupněte to tam. Já se na fb dostanu zase až kdo ví kdy.

14.4.2021 14:05

Nikdy nepochopím, že těm lidem není hanba. To musí být sociopati nebo co. To jim není blbý ohrozit zvířata na zdraví? O krádeži jako takové radši už nepíšu, to někteří berou asi jako sport :-( Nedávno na mě na fejsu vyskočil případ, kdy dvěma koním ukradli deku přímo ve výběhu. A nechali je oholené na mrazu :-(

Přeju Vám štěstí při hledání.

14.4.2021 15:34
Dotaz

XXX.XXX.68.94

To aby člověk byl s koňmi ve výběhu celý den, aby vše uhlídal, nebo investoval do sledovacích zařízení. :(
Taky jsem včera na FB zaznamenala nějakou koňáckou pohotovost proti krádeži, tady tedy šlo o koně. Kolem výběhů se má pohybovat bílá dodávka s ukrajinskou značkou, mají si koně fotit, někde snad i vstupovat do výběhů. Pozorovali ji na více místech. Lidi jsou prostě nenechaví. :(

14.4.2021 16:04
Arbora

XXX.XXX.233.1

biela dodávka s ukrajinskou/polskou značkou je taký evergreen internetov, raz chodí pozerať kone do výbehu, raz očumuje deti, raz psov...

14.4.2021 18:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nikdy nepochopím, že těm lidem není hanba. To musí být sociopati nebo co. To jim není blbý ohrozit zvířata na zdraví? O krádeži jako takové radši už nepíšu, to někteří berou asi jako sport :-( Nedávno na mě na fejsu vyskočil případ, kdy dvěma koním ukradli deku přímo ve výběhu. A nechali je oholené na mrazu :-(

Přeju Vám štěstí při hledání.

Nevím, jestli to bylo tady nebo na equichannelu - skutečný příběh, úhyn koně na vyjížďce. Aby kolemjdoucí neutrpěli šok, hodili přes něj deku. Než přijela kafilérie, tu deku někdo ukrad Prostě některým jedincům ruce useknout.

14.4.2021 20:01
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Arbora napsal(a):
biela dodávka s ukrajinskou/polskou značkou je taký evergreen internetov, raz chodí pozerať kone do výbehu, raz očumuje deti, raz psov...

Jen zdroj.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1366187450415947&id=100010741148354

15.4.2021 23:28
anobbona

XXX.XXX.84.98

S těmi zloději to bylo na Kroměřížsku na vánoce - skutečnost byla taková, že nikdo nic neviděl, nikdo nikoho nechytil, nic se neztratilo... Vzniklo to z toho, že v jedné stáji se jeden den fotili dva chlapi s konma, druhý den už si přivedli i děti...., v jiné stáji zas nad dvorem preletel dron (klučina dostal na narozeniny), na jedné prázdné ohradě se vymerovala pozemkovka - soused viděl, no jasni zloději... Zloději byli vidění u koní ke kterým není přístup, majitelé vůbec netušili, že taková fáma o jejich koních běží.....bezdomovci vlezli do dlouho prázdných stáji - opět fáma, že šli natuty krást koně. Policie o ničem nevěděla, sice střípky měli, ale nikdo nic nehlásil, nikdo nebyl chycen ani podezrivan, SPZ vyfocenych aut byly normálních turistů, kteří na tyto ranče prostě jezdí, stajnice která tohle spustila byla již vyhozena....

Přidejte reakci

Přidat smajlík