Jednoduchá otázka, ale složitá možná odpověď. Kdy (v kolika letech) a proč jste dali svého koně na důchod? Tedy, kdy jste na něm přestali jezdit? Mám 15ti letého koně, po úrazu a s chronickými změnami. Po úrazu (maximálně zaléčeném) je již při lehčí práci zřejmé bolavý-brání se i té lehčí práci, což nikdy tak mohutně nedělal (a to jsme spolu po nějakém tom zranění začínali již vícekrát), sem tam zakulhá na zraněnou nohu. Bilancuji, co s ním...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Mám 10 letého valacha, který je v "důchodu" od 5 let, artroza obou hlezen. Jinak co mi lidé dávali koně, aby se už na nich nejezdilo, tak v rozsahu od 11 do 25 let, s různým hendikepem, prosednutá záda, zraněná kyčel, podotrochloza, artroza, a jiny. Na svém valachovi jsem přestala jezdit v 17, Shivers syndrom. Je to různé. A když práce koně bolí, je to špatně. Nechala bych jej být, bez ohledu na věk. Pocitově.
Mám 18-ročného po dostihovej kariére, ktorá skončila kvôli zraneniu. Mal asi 8? Bez ohľadu na vek, riadila by som sa tým, čo povie kôň.
Aj zo zeme sa dá "pracovať" bez toho, aby to bola extra fyzická záťaž a orientovať sa možno na nejakú tú psychickú. Hlavne tým, čo žijú pre to, aby pracovali, to dosť pomáha.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám kobylu v důchodu od jejích 11 let. Chodíme už jen na krokovky do lesa a občas jen pro radost lehoučká jízdárna v kroku a pár klusových.
rebeks
napsal(a):
Jednoduchá otázka, ale složitá možná odpověď. Kdy (v kolika letech) a proč jste dali svého koně na důchod? Tedy, kdy jste na něm přestali jezdit? Mám 15ti letého koně, po úrazu a s chronickými změnami. Po úrazu (maximálně zaléčeném) je již při lehčí práci zřejmé bolavý-brání se i té lehčí práci, což nikdy tak mohutně nedělal (a to jsme spolu po nějakém tom zranění začínali již vícekrát), sem tam zakulhá na zraněnou nohu. Bilancuji, co s ním...
Možná potřebuje jen orazit,chvíli vysadit ,změnit systém a ožije.
Zkuste vyhodnotit co od koně ještě čekáte .Jestli celkem nic,a chcete si ho jen nechat ,možná by stálo za to mu změnit dosavadní management.
Jestli máte ambice ,pak bych ho zkusila nabídnout ,třeba jako společníka k někomu .Zas tak starý není
Mám tu kobylu ,15let fungovala ve sportu a pak v jízdárenském provozu ,pak najednou byla zlá na klienty.K tomu už dlouho na předek chromá.A že koliky ,a že kožní problémy .Vzala si ji známá ,kobyle bylo 18 let.
Na důchod.Neměla žádné plány ,nepočítala,že by se na kobyle ještě kdy jezdilo.Jen jí chtěla vytáhnout pryč.
Odhodlaná vysypat peněženku a nečekat nic.
Kobyla začala chodit do stáda,do výběhu,na pastvu.Zaplatila jí pravidelně fyzio,změnila kováře ,Bonharen a Hyalgel a podobné doplňky.Nikdo si kobyly nevšiml ,nad rámec nutné péče a dohledu.
Po roce začala už sama chtít komunikovat ,evidentně se jí ulevilo.Hýbala se téměř normálně,ale hlavně sama a ochotně.A celkově došlo k posunu, prostě ožila.
Teď je schopna dát v našem problematickém terénu vyjížďky ve všech chodech .Je to skutečně rekre zvíře.Zcela zdravá nikdy nebude ,ale má chuť ještě fungovat.