valach ČT 4 roky měl v březnu, šiml, KVH okolo 170 cm, otec: Quoniam II-257 trakén, skoky T, spřežení TT, matka: Lenka A1/1 skoky ST po legendárním hřebci Anilinovi, obsednutý, nepřiježděný, bez zdravotích problémů a bez zlozvyků, pastevní odchov, zvyklý na el.ohradník, pouze do společnosti jiných koní a dobrých rukou, vhodný do sportu-baví ho skákat.Pravidelné očkování,odčervení a korektura kopyt. Teď poprvé dostane podkovy na předek. Cena dohodou.
malbina
napsal(a):
valach ČT 4 roky měl v březnu, šiml, KVH okolo 170 cm, otec: Quoniam II-257 trakén, skoky T, spřežení TT, matka: Lenka A1/1 skoky ST po legendárním hřebci Anilinovi, obsednutý, nepřiježděný, bez zdravotích problémů a bez zlozvyků, pastevní odchov, zvyklý na el.ohradník, pouze do společnosti jiných koní a dobrých rukou, vhodný do sportu-baví ho skákat.Pravidelné očkování,odčervení a korektura kopyt. Teď poprvé dostane podkovy na předek. Cena dohodou.
a zas
malbina
napsal(a):
A chtělo by to fotečku ve výstavním postoji. Tahle moc o koni neřekne.
jinak přikláním se k názoru, že původ u valacha je též vcelku důležitý, pokud ho člověk nemá na couračku. Což by byla zrovna tohoto koníka škoda....
impact
napsal(a):
jinak přikláním se k názoru, že původ u valacha je též vcelku důležitý, pokud ho člověk nemá na couračku. Což by byla zrovna tohoto koníka škoda....
tak holky promiňte,ale mám valáška bez původu,nevím co je zač,protože bývalá majitelka se mnou pro jistotu nemluví. Nevím proč. To je jedno. Má asi 160, je takový trochu tlusťoučkatý,ale má pěkné chody, pěkně skáče (občas i s umístěním, ale jen na veřejňácích,je mladý,nebudu ho honit mezi nadupané koně), nádherně běhá barely i tyče, učí se ze země, a nikdo by to do něj neřekl,že nemá původ. Ve 4 letech snad už člověk co je nějakou dobu u koní pozná co v něm je, jak pod sedlem při vyzkoušení,tak třeba na lonžce nebo na volno ve skoku. A pokud je hodný a trochu nadějný,tak proč pp? I s PP se třeba bude ve skocích nebo drezuře vztekat a neskočí nebo neodejde nic. Je to i na tréninku, teda hlavně na tréninku, co se z toho koňa stane. A pak i bez PP kůň může být lepší.
impact
napsal(a):
Pridavam se k Takgo. Valach s dobrym původem je na prd. Clovek muze narazit na kone, ktery ma původ super, ale ze by mel vysledky to nene. A naopak, je to v koni a ne v původu. Jenom lide si mysli, ze kdyz skrizi ty nejlepsi s nejlepsima tak by se spise meli modlit aby jim nevylezl nejakej hybrit.
A jak pise Tango clovek, kterej pozna co je v koni nepotrebuje puvod, je fakt ze u klisny se u toho hledi, ale valach??? Tam to treba muze byti je on ma super puvod koupime ho aniz by ho videli no a pak prijedou konik krive nohy atd. Na bileho valaska neberte to jako urazko konik je to takhle pekny. Ale fotky ze strany na tvrdem dela svoje.
Tot muj nazor.
denny trikolka
napsal(a):
Pridavam se k Takgo. Valach s dobrym původem je na prd. Clovek muze narazit na kone, ktery ma původ super, ale ze by mel vysledky to nene. A naopak, je to v koni a ne v původu. Jenom lide si mysli, ze kdyz skrizi ty nejlepsi s nejlepsima tak by se spise meli modlit aby jim nevylezl nejakej hybrit.
A jak pise Tango clovek, kterej pozna co je v koni nepotrebuje puvod, je fakt ze u klisny se u toho hledi, ale valach??? Tam to treba muze byti je on ma super puvod koupime ho aniz by ho videli no a pak prijedou konik krive nohy atd. Na bileho valaska neberte to jako urazko konik je to takhle pekny. Ale fotky ze strany na tvrdem dela svoje.
Tot muj nazor.
Ja bych to teda nehnala do extremu a netvrdila bych ze valach s PP je na prd.Pro cloveka ktery chce kone do sportu je PP dulezite.Je pravda,ze takovy kun muze a nemusi byt dobry.Ale kdyz jdu koupit kone a chci s nim jezdit drezuru napriklad,tak hledam kone s dobrym puvodem(pokud na to financne mam)
Takze muj nazor je,ze PP je podstatna vec,kdyz chci kone do sportu...
ukulemba
napsal(a):
Ja bych to teda nehnala do extremu a netvrdila bych ze valach s PP je na prd.Pro cloveka ktery chce kone do sportu je PP dulezite.Je pravda,ze takovy kun muze a nemusi byt dobry.Ale kdyz jdu koupit kone a chci s nim jezdit drezuru napriklad,tak hledam kone s dobrym puvodem(pokud na to financne mam)
Takze muj nazor je,ze PP je podstatna vec,kdyz chci kone do sportu...
Jo, já si taky myslím, že ty PP do sebe něco mají, pokud ten koník má být do sportu, kor do vyššího,...ale jak sama říkám, na papírech nejezdím, takže pro ěm to podstatné nijak není...odjedu si nějaký veřejňák, nějaké juju westerny a huberty a jsem maximálně spokojená....:)
a u toho valacha mě až tak ty papíry netlačí,...kdyby to byla kobylka, tak tam je furt ta možnost toho chovu, tam už bych to zvažovala..ale pokud to má být rodinný koník na rekreačku..:)))
Btw pro slečnu, co sem dávala inzerát...já osobně bych koníka poněkud lépe nafotila, třeba aspoň trochu v postoji a ne fotky, kde je obří hlava a tělo a nohy nejdou vůbec vidět...ty fotky jsou pro mě jakožto třeba možného zájemce o koníka naprosto nezajímavé...
kukinatost
napsal(a):
Jo, já si taky myslím, že ty PP do sebe něco mají, pokud ten koník má být do sportu, kor do vyššího,...ale jak sama říkám, na papírech nejezdím, takže pro ěm to podstatné nijak není...odjedu si nějaký veřejňák, nějaké juju westerny a huberty a jsem maximálně spokojená....:)
a u toho valacha mě až tak ty papíry netlačí,...kdyby to byla kobylka, tak tam je furt ta možnost toho chovu, tam už bych to zvažovala..ale pokud to má být rodinný koník na rekreačku..:)))
Btw pro slečnu, co sem dávala inzerát...já osobně bych koníka poněkud lépe nafotila, třeba aspoň trochu v postoji a ne fotky, kde je obří hlava a tělo a nohy nejdou vůbec vidět...ty fotky jsou pro mě jakožto třeba možného zájemce o koníka naprosto nezajímavé...
Pookud je konik jen na rekreacku tak neni co resit..ten puvod tam pak neni dulezity..ale pokud chce negdo konika do sportu tak tezko si koupi kone bez puvodu..ne kvuli tomu zhe ten kun nema puvod ale proste nema ani predpoklady..jo nektery konik bez puvodu(coz je i muj) muze skakat nebo muze mit pekne chody to jo..ale nemas tam ten predpoklad..ted mimo ale gdyz se konik kupuje od hribete tak tezko si na nej muzes sednout a newim jestli hribe umi chodit na lonzi a poznat co v nem je..proto je puvod..
..jinak mam huculka..teda no spis matka hucul otec pravdepodobne wels/ČSP jinak se to newi jiste..proste puvod nemame..mam ho jen na rekreacku a VT..mare 141 cm v KVH a skace bez problemu 130cm..letosni sezona zacala dobre ZM 1., 4.misto, Z 2x1.misto,ZL 1.misto vsechno rozeskakovani..podle vykonu by se dalo rict zhe by po nem byly dobry potomci ale proste nema puvod tak proc s nim pripoustet??gdyz sem ho koupila mel 6let a byl krasnym hrebcem..ale vykastrovala jsem ho..jo mohl pripoustet ale proc rozmnozovat kone kteri nemaj puvod tim nejsou 100% plemeno..nigdy newis gde ma neco prikrizeneho..