Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2008 12:13

Tohle by mě v celku zajímalo... asik každý někdy na nějakou hubertku skákal s westernovým sedlem.. chtěla bych se zeptat kolik ste s ním nejvís skočili? A na pohodní jaké je to skákat ve w.sedle a taky pro koníka jaký to asik je. Nikdy jsem o tom tak nějak nepřemýšlela ale protože už už jsem měla zabudované že se skáče v hlavně v anglii ale skáče někdo i ve westernovém? Jak je vlastně w.sedlo připravené na skákání nebo by se v něm skákat nemělo?

12.1.2008 12:34

kovbojka napsal(a):
Tohle by mě v celku zajímalo... asik každý někdy na nějakou hubertku skákal s westernovým sedlem.. chtěla bych se zeptat kolik ste s ním nejvís skočili? A na pohodní jaké je to skákat ve w.sedle a taky pro koníka jaký to asik je. Nikdy jsem o tom tak nějak nepřemýšlela ale protože už už jsem měla zabudované že se skáče v hlavně v anglii ale skáče někdo i ve westernovém? Jak je vlastně w.sedlo připravené na skákání nebo by se v něm skákat nemělo?

Ahoj, já jsem chvilku jezdila kamarádce westernového koníka a skákali jsme, ale bylo to max. 50 cm......skákat v tom docela šlo, ale musíš dát pozor na hrušku...

12.1.2008 12:38

ash napsal(a):
Ahoj, já jsem chvilku jezdila kamarádce westernového koníka a skákali jsme, ale bylo to max. 50 cm......skákat v tom docela šlo, ale musíš dát pozor na hrušku...

přesně tak,já se chapsama o hrušku při skoku zahákla a málem jsem si nabila pusutaky to bylo tak nějak,víc mám strach

12.1.2008 12:39

kovbojka napsal(a):

Mno tak teoreticky i na ranči někde v Americe, nebo v těžkém terénu občas musíš něco přeskočit, třeba i jen malý příkop mezi silnicí a loukou Takže určitě se v něm skákat může, proč by ne, ovšem nemyslím nějaké parkury že U nás lidičky když je nálada občas si taky něco skočí ve westernovém sedle, občas sice překáží hruška, ale to jak kdy... jinak skáčou malý skočky, nevím, asi jen tak do 70cm, víc moc ne... já jsem v něm sice ještě neskákala, buď dřív v anglii, nebo nedávno jen bez sedla... ale jinak můj názor je, že to určo nevadí, pokud v něm člověk nechce skákat parkury...

12.1.2008 12:43

karwen napsal(a):
Mno tak teoreticky i na ranči někde v Americe, nebo v těžkém terénu občas musíš něco přeskočit, třeba i jen malý příkop mezi silnicí a loukou Takže určitě se v něm skákat může, proč by ne, ovšem nemyslím nějaké parkury že U nás lidičky když je nálada občas si taky něco skočí ve westernovém sedle, občas sice překáží hruška, ale to jak kdy... jinak skáčou malý skočky, nevím, asi jen tak do 70cm, víc moc ne... já jsem v něm sice ještě neskákala, buď dřív v anglii, nebo nedávno jen bez sedla... ale jinak můj názor je, že to určo nevadí, pokud v něm člověk nechce skákat parkury...

taky si myslím. Proč by to mělo vadit? Skočit se v tom něco menšího určitě dá, pokud neplánuješ parkurovou kariéru...já skákala dřív ještě v anglii a také občas teď bez sedla, ale nějak zvlášť to neumím, takže styl skoku prosím neřešte, ale tady jedna skákací fotka ve westernu

12.1.2008 12:47

kovbojka napsal(a):

ježiš neplánuju parkurovou kariéru..jen mě tohle téme v celku zajímalo..můj koník rád skáče ale chci ho do westernu ale nechci mu odepřít skočit nějaký ten strom a příkop. Vím že se v tom skáče na hubertkách nebo tak. spíš mě zajímaly názory na to

12.1.2008 13:01

ettelwen napsal(a):
taky si myslím. Proč by to mělo vadit? Skočit se v tom něco menšího určitě dá, pokud neplánuješ parkurovou kariéru...já skákala dřív ještě v anglii a také občas teď bez sedla, ale nějak zvlášť to neumím, takže styl skoku prosím neřešte, ale tady jedna skákací fotka ve westernu

No tak já bych w. sedlo zrovna na skákání nedoporučovala, tak jako určitě nevadí na menších skocích a jak se již někdo zmínil: pokud neplánuješ parkurovou kariéru tak to newadí, ale zase jsem se snažila jet huberta na tomto sedle, a pak mi došlo že chci skákat, no protože skáču závodně když kobylka odskočila postavila jsem se a předklonila no měla jsem propíchnuté břicho hruškou!! No pak jsem toho raději nechala a zásadně skáču na anglickém sedle

12.1.2008 13:30

kovbojka napsal(a):
ježiš neplánuju parkurovou kariéru..jen mě tohle téme v celku zajímalo..můj koník rád skáče ale chci ho do westernu ale nechci mu odepřít skočit nějaký ten strom a příkop. Vím že se v tom skáče na hubertkách nebo tak. spíš mě zajímaly názory na to

Taky v tom nevidím problém. Na poničce jsem měla kdysi taky west.sedlo a jela jsem s nim i huberta a skákali jsme. jde jen o to naučit se v něm skákat, aby to pak nebolelo

12.1.2008 14:38

rocky napsal(a):
Taky v tom nevidím problém. Na poničce jsem měla kdysi taky west.sedlo a jela jsem s nim i huberta a skákali jsme. jde jen o to naučit se v něm skákat, aby to pak nebolelo

Skákat se samozdřejmě dá a nijak to nevadí
Jednou se mi ale stalo , že jsme přeskočily příkop bylo to v létě a jela jsem v plavkách a tak jsem se chytla za plavky a všechno se mi z nich vysipalo
Ten den se mi to stalo dvakrát jednou jsem zase potřebovala na silnici rychle uhnout autu , tak jsem seskočila a tak nějak jsem zůstala zase vyset za plavky:-)))))

12.1.2008 17:58

memmory napsal(a):
Skákat se samozdřejmě dá a nijak to nevadí
Jednou se mi ale stalo , že jsme přeskočily příkop bylo to v létě a jela jsem v plavkách a tak jsem se chytla za plavky a všechno se mi z nich vysipalo
Ten den se mi to stalo dvakrát jednou jsem zase potřebovala na silnici rychle uhnout autu , tak jsem seskočila a tak nějak jsem zůstala zase vyset za plavky:-)))))

no my sme skoušely v létě skákat ve westernu ... skočili jsme asi tak 90cm

12.1.2008 23:18

red and white napsal(a):
no my sme skoušely v létě skákat ve westernu ... skočili jsme asi tak 90cm

skákat se v tom dá, jen nesmíš přelétnout hrušku, je to nezvyk :o) já v něm jela huberta ( ve westernu) a pohoda, měla jsem pučené super sedlo a to bylo svezeníčko. Kámoška má asi 8 let dva koníky a jezdí western a normálně s tím skáče i velké skoky. Ale western není od toho aby se v něm skákalo :o)

12.1.2008 23:20

nikootin napsal(a):
skákat se v tom dá, jen nesmíš přelétnout hrušku, je to nezvyk :o) já v něm jela huberta ( ve westernu) a pohoda, měla jsem pučené super sedlo a to bylo svezeníčko. Kámoška má asi 8 let dva koníky a jezdí western a normálně s tím skáče i velké skoky. Ale western není od toho aby se v něm skákalo :o)

nečekaně vysoké

13.1.2008 00:00

kovbojka napsal(a):

Těmhle holkám to taky jde moc pěkne :-)

13.1.2008 00:01

zirawka napsal(a):
Těmhle holkám to taky jde moc pěkne :-)

13.1.2008 08:03

zirawka napsal(a):

Myslím, že sem tam skočit nějakou přírodní překážku která stojí v cestě nevadí, ale všeobecně se skákání ve w. sedle nedoporučuje, ne k vůli hrušce :-), ale kvůli tomu, že kůň pod tímto sedlem nemůže dostatečně vyklenout hřbet. Ale je to asi jako ježdění bez sedla, krátkodobě nevadí a je to příjemná změna, dlouhodobě není pro koňské záda ideální...to samé platí při pasení koně ze sedla, údajně se to kvůli zádovým svalům taky nedoporučuje, ale sem tam to neuškodí a koník si sedlo nespojuje jen s prací...:-)

13.1.2008 12:22

ettelwen napsal(a):

Skvěle vyřešená překážka

17.3.2008 18:45

kovbojka napsal(a):

Taky přidám jednu fotečku z huberta nízký skoky se daj, ale vyšší už moc ne, protože tam si člověk musí vybrat, jestli bude mít radši vraženou hrušku v břiše a nebo zůstane sedět koňovi v zádech a postupně si ho odradí od chuti jít přes překážku...

18.3.2008 08:19

kovbojka napsal(a):

Na malé skoky ano, ale vyšší už jsou dost nepohodlné - porovnej si skokové sedlo a westernové, westernovému chybí kolení opěrky a přebývá hruška

Přidejte reakci

Přidat smajlík