Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2008 19:47

Je možné,aby měl kůň laminitis (zánět kopyta) ze zmrazků? zmrzlá zem.

21.2.2008 19:51

kessidis napsal(a):

je to možné, pokud se jedná o mechanickou laminitidu (mechanické odtrhávání škáry při zatížení kopyta převyšuje její schopnosti se opravovat)

21.2.2008 19:55

santosek napsal(a):
je to možné, pokud se jedná o mechanickou laminitidu (mechanické odtrhávání škáry při zatížení kopyta převyšuje její schopnosti se opravovat)

Vet nám tvrdí,že když mrzlo kobyla po tom chodila a v kopytě se to nějak pomačkalo a vznikl zánět,tak já nevím...

21.2.2008 19:57

kessidis napsal(a):
Vet nám tvrdí,že když mrzlo kobyla po tom chodila a v kopytě se to nějak pomačkalo a vznikl zánět,tak já nevím...

ale laminiotis je schvácení kopyt-to z promáčknutí nevzniká

21.2.2008 20:10

santosek napsal(a):
ale laminiotis je schvácení kopyt-to z promáčknutí nevzniká

zkrátka kobyla na tu nohu nadošlápne, má nateklý spěnkový kloub směrem nahoru.A dostala atb. a prý je to laminitis

21.2.2008 20:12

kessidis napsal(a):

laminitis je schvatenie kopyt, tvoj problem sa bude volat inak

21.2.2008 20:22

bonita napsal(a):
laminitis je schvatenie kopyt, tvoj problem sa bude volat inak

tak to bude absces... a pokud dostala i scvácení-laminitis-tak hodně štěstí..ale schvácení nevzniká promáčknutím..

21.2.2008 20:24

santosek napsal(a):
tak to bude absces... a pokud dostala i scvácení-laminitis-tak hodně štěstí..ale schvácení nevzniká promáčknutím..

absces čeho potom?

21.2.2008 20:25

kessidis napsal(a):
absces čeho potom?

no to nevím:) nejsem vet a ránu jsem neviděla..

21.2.2008 20:27

santosek napsal(a):
no to nevím:) nejsem vet a ránu jsem neviděla..

ona právě žádnou ránu nemá,jenom oteklou nohu a neumí na ní našlápnout,celou jí odlehčuje ....já vím je to tak těžko posoudit.

21.2.2008 20:29

kessidis napsal(a):
ona právě žádnou ránu nemá,jenom oteklou nohu a neumí na ní našlápnout,celou jí odlehčuje ....já vím je to tak těžko posoudit.

no to máš pravdu.těžko posoudit. neznám symtomy, ani nic. a navíc vet asi bude vědět nejlíp.

21.2.2008 20:29

kessidis napsal(a):

Pokud je to laminitida, kopyta budou hřát a potřebují chladit.

Ale mohl by to být taky už zmiňovaný absces, který až se provalí ven, tak bude klid.

21.2.2008 20:31

lesterka napsal(a):
Pokud je to laminitida, kopyta budou hřát a potřebují chladit.

Ale mohl by to být taky už zmiňovaný absces, který až se provalí ven, tak bude klid.

no uvidíme, kopyto jí lehce hřeje, snad to bude dobré a inj.zaberou

21.2.2008 20:47

kessidis napsal(a):
no uvidíme, kopyto jí lehce hřeje, snad to bude dobré a inj.zaberou

No tak pokud hřejou, tak bych fakt chladila. Uškodit to nemůže.

Pobavila bych se s vetem, jestli nenasadit i dietu a nenechat ji pár dní jenom na seně.

21.2.2008 23:02

lesterka napsal(a):
No tak pokud hřejou, tak bych fakt chladila. Uškodit to nemůže.

Pobavila bych se s vetem, jestli nenasadit i dietu a nenechat ji pár dní jenom na seně.

laminitis se projevuje úplně jinak ,prvním příznakem je že kůn se houpe přenáší těžiště s předních na zadní a žádný otok spěnky stím nemá co společnýho,pozvi si kováře at ti omrkne kopyto

22.2.2008 10:56

kessidis napsal(a):

Při chůzi po tvrdém můžou vzniknout otlaky nebo abscesy v kopytě .
Pokud vet řekl laminitidu , tak musel i říct dieta !
Taky jsem si myslela , že když kopyta hřejí tak chladit , ale bylo mi odborně vysvětleno , že chladit tak první dva dny , aby se nerozvinul zánět. Pokud kopyto hřeje delší dobu má se naopak prohřívat , aby nedocházelo k uzavření cév . Omezit pohyb a stát jen na měkkém .
Pokud máš pochybnosti o veterináři , tak se zeptej jiného nebo ho změň ! Tady na fóru jsou skoro samí amatéři . H.

22.2.2008 11:01

avalanche napsal(a):
Při chůzi po tvrdém můžou vzniknout otlaky nebo abscesy v kopytě .
Pokud vet řekl laminitidu , tak musel i říct dieta !
Taky jsem si myslela , že když kopyta hřejí tak chladit , ale bylo mi odborně vysvětleno , že chladit tak první dva dny , aby se nerozvinul zánět. Pokud kopyto hřeje delší dobu má se naopak prohřívat , aby nedocházelo k uzavření cév . Omezit pohyb a stát jen na měkkém .
Pokud máš pochybnosti o veterináři , tak se zeptej jiného nebo ho změň ! Tady na fóru jsou skoro samí amatéři . H.

zrovna o takových příznacích u jednoho konika jsme se včera bavili, byl to tenkrát absces...ale to by měl posoudit vet, i když zde to také nepoznal přišel na to až kovář při srouhání...nikdo není dokonalý...

22.2.2008 11:13

klawdie napsal(a):
zrovna o takových příznacích u jednoho konika jsme se včera bavili, byl to tenkrát absces...ale to by měl posoudit vet, i když zde to také nepoznal přišel na to až kovář při srouhání...nikdo není dokonalý...

JJ to je pravda . Bohužel nedokonalost nás potom stojí dost peněz , nervů a co je hlavní , hodně to stojí toho koně , hlavně bolesti , omezování a někdy i další zdravotní následky ! H.

22.2.2008 11:33

klawdie napsal(a):

Jo jo, u nas otekle okolo spenky, naslapovani temer jen na spici, trochu teplejsi kopyto, ale viditelne zraneni zadne. Nakonec se nad patkami provalil absces (i to tam v tech mistech mel citlivejsi) a v tu ranu zacal otok nohy mizet a za par dni konik OK.

22.2.2008 11:41

jurasek napsal(a):
laminitis se projevuje úplně jinak ,prvním příznakem je že kůn se houpe přenáší těžiště s předních na zadní a žádný otok spěnky stím nemá co společnýho,pozvi si kováře at ti omrkne kopyto

https://www.ifauna.cz/clanky/ clanek.php?id=3092&rubrika=13

Přidejte reakci

Přidat smajlík