Pondělní pracovní nálada...už jsem zdravá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2008 07:12

Ahojda holky, tak už jsem zdravá jako řípa. Vstávání byl pro mě trošičku problém ale dalo se to. Nemáte někdo na prodej skartovačku, za ty dny co jsem tu nebyla mi tady přibylo asi milion papírů a vůbec nevím kde mám začít... klasické pondělí. Přeji vám krásný tento celý týden.

12.5.2008 07:23

haisovad napsal(a):
Ahojda holky, tak už jsem zdravá jako řípa. Vstávání byl pro mě trošičku problém ale dalo se to. Nemáte někdo na prodej skartovačku, za ty dny co jsem tu nebyla mi tady přibylo asi milion papírů a vůbec nevím kde mám začít... klasické pondělí. Přeji vám krásný tento celý týden.

Krásné ránko i Tobě Já začala poklízením,páč o víkendu jsem se věnovala Molinaté... Až stahnu fotečky ještě ze včera,tak to někam mrsknu a ukážu...
Takže dnes úklid a práce

12.5.2008 07:25

haisovad napsal(a):

Zdravím tož mám radost, že jsi tu živá a zdravá...hele včera jsem byla zas u kámošky potrénovat malý holky na poníkách a jedna holčina tam má roční kobylku na prodej mám se poptat jestli by neměl někdo zájem, mamka je něco jako Jerrík v rezatým a tatík byl plnas, samozřejmě kobylka bez PP, ale je pěkně stavěná, pastevně odchovaná ale ošetřovaná, takže je navyklá...je to hnědka s odznakama, myslím že pujde do výšky...už ted je velikácca jak máma...tak kdyby jste někdo věděl o někom kdo by měl zájem cena 15tis.

12.5.2008 07:26

molly napsal(a):
Krásné ránko i Tobě Já začala poklízením,páč o víkendu jsem se věnovala Molinaté... Až stahnu fotečky ještě ze včera,tak to někam mrsknu a ukážu...
Takže dnes úklid a práce

Zuzí byla jsi v Kunčicích vid? byli tam i ty od nás, tak to jsem zvědavá na fotoreportáž..

12.5.2008 07:28

haisovad napsal(a):

jj,Klári,fotila jsem i ty vaše Jdu vyvenčit freťulu a pak se tady na chvíli usadím..

12.5.2008 07:47

molly napsal(a):
jj,Klári,fotila jsem i ty vaše Jdu vyvenčit freťulu a pak se tady na chvíli usadím..

Babky zduř Zuziku, spěchej, spěchej, jsem celá netrpělivá. A s vyprávěním okolo. Dany, jsem ráda, že si opět snáma a hlavně zdráva. Uf, nějak se mi to rýmuje :-) Já mám taky nové fotečky, Lucinka nás navštívila na jízdárně, tož malá ochutnávka.....

12.5.2008 07:49

lanika napsal(a):
Babky zduř Zuziku, spěchej, spěchej, jsem celá netrpělivá. A s vyprávěním okolo. Dany, jsem ráda, že si opět snáma a hlavně zdráva. Uf, nějak se mi to rýmuje :-) Já mám taky nové fotečky, Lucinka nás navštívila na jízdárně, tož malá ochutnávka.....

.......Byla jsem už vyšťavená, doopoledne jsem byla na tom skokovém treningu....Ale z toho fotečky ještě nemám :-(

12.5.2008 07:50

lanika napsal(a):
.......Byla jsem už vyšťavená, doopoledne jsem byla na tom skokovém treningu....Ale z toho fotečky ještě nemám :-(

Všimněte si vzadu těch hor....Lucík umí vystihnout

12.5.2008 07:51

lanika napsal(a):

Jedna společná

12.5.2008 07:53

lanika napsal(a):

Dobré ráno..tak jsem už tady taky!
Leni mě se dneska zdálo, že jsem byla trénovat na Honzíkovi a že měl úplně stejný chody jako Rocky!!Hezky jsem se svezla..

Zuzajdo šup šup hoď sem foto , co jste vlastně šly??

Danny vítej zpět!

12.5.2008 07:56

rocky napsal(a):
Dobré ráno..tak jsem už tady taky!
Leni mě se dneska zdálo, že jsem byla trénovat na Honzíkovi a že měl úplně stejný chody jako Rocky!!Hezky jsem se svezla..

Zuzajdo šup šup hoď sem foto , co jste vlastně šly??

Danny vítej zpět!

to je dobré Peti Mě se občas zdává, jako že některou z vás potkávám někde na ulici, ale na vašich konících jsem ještě nejezdila ve snech
Kluci mají novou ohradu

12.5.2008 07:58

lanika napsal(a):
to je dobré Peti Mě se občas zdává, jako že některou z vás potkávám někde na ulici, ale na vašich konících jsem ještě nejezdila ve snech
Kluci mají novou ohradu

no tak to je bledá závist, takovou pěknou ohradu..ojoj..ty se mají a jak jsi potrenovala, jaký máš pocit?

12.5.2008 07:59

lanika napsal(a):
Kluci mají novou ohradu

A hopity, hop

12.5.2008 08:01

lanika napsal(a):
A hopity, hop

Tady jeden sběsilejší odskok

12.5.2008 08:03

lanika napsal(a):
Tady jeden sběsilejší odskok

Vás tady zahltím fotečkama Klári, trening suprový, měla jsem opět toho jkoníka, fakt mám z toho výborný pocit. Mám to celé natočené na kameře, těším se až to budu mít doma a budu na to koukat. Moc mi to dalo

12.5.2008 08:06

lanika napsal(a):
Vás tady zahltím fotečkama Klári, trening suprový, měla jsem opět toho jkoníka, fakt mám z toho výborný pocit. Mám to celé natočené na kameře, těším se až to budu mít doma a budu na to koukat. Moc mi to dalo

......a tradiční připomínka p.Bosákové na mě???? Vlastně na nás všechny??? Nekoukej dolů, tam tisícovku nenajdeš Je to hnusný zlozvyk....Ale ke konci se mi to už dařilo. Musím na tom zapracovat, je to fakt důležité...

12.5.2008 08:10

lanika napsal(a):
......a tradiční připomínka p.Bosákové na mě???? Vlastně na nás všechny??? Nekoukej dolů, tam tisícovku nenajdeš Je to hnusný zlozvyk....Ale ke konci se mi to už dařilo. Musím na tom zapracovat, je to fakt důležité...

to jo, je to oblíbený zlozvyk Leni na některých fotkách už honzík i ty skáčet jak profíci...je vidět že fakt poctivě trenujete....holky ani nevíte jakl bylo úžasného vyhoupnout se smardochovy zas na hřbbet po takové době...no a pech podkova...chjo aspon že je to na té druhé než byla ta zlobivá hniloba...Jani nevíš kolik stojí takovej ten vařzávací kopytářskéj nůž, celkem by bodl...

12.5.2008 08:12

lanika napsal(a):

Zuzí, a jak Molča? Jak jste to zvládly? Šup sem s fotkama.
Leni, tréninky jsou k nezaplacení... a ještě když je dobrej trenér, kterej neumí jen řvát ale i pochválit tak je to paráda.

12.5.2008 08:21

haisovad napsal(a):

Molča šla dvě soutěže,obě čistě,pěkně dokola..jen jsem nikam nekrosila,byla letos prvně a mašli žádnou nemáme..Ale měla jsem na ní dobrý pocit a z ní radost,takže to splnilo mé očekávání.. Víc to asik rozebírat netřeba
Dělám na těch fotkách z neděle,tak vydržte...

Blondýnky,ochutnávka Vašich

12.5.2008 08:22

molly napsal(a):
Molča šla dvě soutěže,obě čistě,pěkně dokola..jen jsem nikam nekrosila,byla letos prvně a mašli žádnou nemáme..Ale měla jsem na ní dobrý pocit a z ní radost,takže to splnilo mé očekávání.. Víc to asik rozebírat netřeba
Dělám na těch fotkách z neděle,tak vydržte...

Blondýnky,ochutnávka Vašich

12.5.2008 08:25

molly napsal(a):

ojoj syp to sem, Zuzi a nepojedeš příští víkend Brozany?

12.5.2008 08:25

molly napsal(a):

Tak a něco z toho treningu......

12.5.2008 08:26

rocky napsal(a):
ojoj syp to sem, Zuzi a nepojedeš příští víkend Brozany?

dost dobrý

12.5.2008 08:27

lanika napsal(a):
Tak a něco z toho treningu......

Peti,tam u vás jezdí i dresurky????? Hele, nejsou to ty dámy, s fotečkou na ***???

12.5.2008 08:30

lanika napsal(a):
Peti,tam u vás jezdí i dresurky????? Hele, nejsou to ty dámy, s fotečkou na ***???

Jery je starý profík.....Je to něco úplně jiného jezdit na božzky přiježděných koních

12.5.2008 08:32

lanika napsal(a):
Jery je starý profík.....Je to něco úplně jiného jezdit na božzky přiježděných koních

....Tahle je úplně boží

12.5.2008 08:33

lanika napsal(a):

No čoveče taky se někdy divím že se u nás jezděj drezurky, nemít tam to drezurní sedlo tak člověk ani neví..protože se snima na jízdárně potkám täk jednou za půl roku, ale může to býýýt velkááá náhoda a míjíme se
jj jsou to oni z ***

12.5.2008 08:33

lanika napsal(a):
....Tahle je úplně boží

S Jerrykem vám to moc jde, hezká podívaná

12.5.2008 08:35

rocky napsal(a):
No čoveče taky se někdy divím že se u nás jezděj drezurky, nemít tam to drezurní sedlo tak člověk ani neví..protože se snima na jízdárně potkám täk jednou za půl roku, ale může to býýýt velkááá náhoda a míjíme se
jj jsou to oni z ***

A jeden skůček...Zbytek fotila Natálka na analogu, takže si budu muset počkat na vyvolání ...

12.5.2008 08:38

lanika napsal(a):
A jeden skůček...Zbytek fotila Natálka na analogu, takže si budu muset počkat na vyvolání ...

Leni, moc vám to sluší. Nejlepší kombinace je stejně když se učí kůň i jezdec...viz. třeba já a Leuše...to je pak tóčo
Tomáš a Leuše...heh, tady vypadá jako ponice

12.5.2008 08:42

haisovad napsal(a):
Leni, moc vám to sluší. Nejlepší kombinace je stejně když se učí kůň i jezdec...viz. třeba já a Leuše...to je pak tóčo
Tomáš a Leuše...heh, tady vypadá jako ponice

Dany, však já se taky učím spolu s Honzíkem Jsem docela i za to ráda....Protože ten, kdo pod sebou neměl mladého koníka, který nic neumí a je třeba ho to naučit neví, co to je .... Jeryk je vozítko, tam jsem se hlídalal jen já a můj sed, zbytek dělal on za mě

12.5.2008 08:46

lanika napsal(a):
Dany, však já se taky učím spolu s Honzíkem Jsem docela i za to ráda....Protože ten, kdo pod sebou neměl mladého koníka, který nic neumí a je třeba ho to naučit neví, co to je .... Jeryk je vozítko, tam jsem se hlídalal jen já a můj sed, zbytek dělal on za mě

JJ, a hlavně pak koník nikde nepřekvapí...protože vše co umí již třeba předvedl, takže nějaké uskočení, nesouhlas se dá vytušit...dají se předvídat situace, teda alespoň z části.
Jak kdyby 14 dní nežrala...nenasyta jedna

12.5.2008 08:55

haisovad napsal(a):

Já byla jako doprovod téhle fešandy Molly to měla jako výlet a šplouchání v rybníku... Tráva totál vypasena ,tak byla chvílema protivná a pak se to projevilo na fotkách... Když do mě žďuchla,bo se začala drbat,šlo věškeré soustředění a ostření do kytek

12.5.2008 09:04

molly napsal(a):
Já byla jako doprovod téhle fešandy Molly to měla jako výlet a šplouchání v rybníku... Tráva totál vypasena ,tak byla chvílema protivná a pak se to projevilo na fotkách... Když do mě žďuchla,bo se začala drbat,šlo věškeré soustředění a ostření do kytek

Tak,tady to je .. http://molinata.rajce.idnes.cz/ drezurky,Kuncice_11.5_08/ (1mezera).
Fakt nekoukejte na kvalitu Samotnou mě některé mrzí...

12.5.2008 09:06

molly napsal(a):
Tak,tady to je .. http://molinata.rajce.idnes.cz/ drezurky,Kuncice_11.5_08/ (1mezera).
Fakt nekoukejte na kvalitu Samotnou mě některé mrzí...

A tohle byli Bědovičtí... jak má Evule Saxofona

12.5.2008 09:13

molly napsal(a):
A tohle byli Bědovičtí... jak má Evule Saxofona

krásné foto Zuzi!! a ze skákání máš taky??

12.5.2008 09:16

haisovad napsal(a):

Ze skoků nee :-( Mára neumí s mým foťákem... chjo... Já jsem pak fotila známé,ale ty nemám pozmenšovány a teď jdu makat... třebas semka ještě zaskočím...

Molinatá na parkuru

12.5.2008 09:17

molly napsal(a):
Ze skoků nee :-( Mára neumí s mým foťákem... chjo... Já jsem pak fotila známé,ale ty nemám pozmenšovány a teď jdu makat... třebas semka ještě zaskočím...

Molinatá na parkuru

nájezd...

12.5.2008 10:20

haisovad napsal(a):

Tak mám část za sebou... Kde jste kdo???

12.5.2008 10:21

molly napsal(a):
Tak mám část za sebou... Kde jste kdo???

hádejte,co následovalo... Zvědavost ji nedala a musela ochutnat,co že to v té misce mám

12.5.2008 10:22

molly napsal(a):
hádejte,co následovalo... Zvědavost ji nedala a musela ochutnat,co že to v té misce mám

Ale prý to není úplně její styl

12.5.2008 10:24

molly napsal(a):
Ale prý to není úplně její styl

Moje "sestřička" a její "rachtadlo"

12.5.2008 10:25

molly napsal(a):
Moje "sestřička" a její "rachtadlo"

A ještě při skoku a jdu zas něco dělat...

12.5.2008 11:20

molly napsal(a):
A ještě při skoku a jdu zas něco dělat...

Čau kočkyyyyyyyyyyy !!! Jsem tu na skok a tak vás zdravím já i mí černoušci :-)

12.5.2008 11:21

luciusl napsal(a):

akce

12.5.2008 11:21

luciusl napsal(a):

Ahoooj cestovatelko, to je taky dost že se vokážeš. koníci dobrý??

12.5.2008 11:25

rocky napsal(a):
Ahoooj cestovatelko, to je taky dost že se vokážeš. koníci dobrý??

Jo jo, Rozlet má boty a capká s nimi, dnes jsem ho měla na volno na jízdárně, tak už i cválal a prděl :-) Už se i spravil, tak jsem spokojenější :-) Za 10 minut zas valím pryč a v noci odlétám na týden do Mardidu a pak už tu fakt snad budu víc :-)
Hádej kdo to je ????? Velej nebo malej ???? :-)

12.5.2008 11:27

luciusl napsal(a):
Jo jo, Rozlet má boty a capká s nimi, dnes jsem ho měla na volno na jízdárně, tak už i cválal a prděl :-) Už se i spravil, tak jsem spokojenější :-) Za 10 minut zas valím pryč a v noci odlétám na týden do Mardidu a pak už tu fakt snad budu víc :-)
Hádej kdo to je ????? Velej nebo malej ???? :-)

chuligán :-)

12.5.2008 11:29

luciusl napsal(a):

že by malej, teda pokud jo tak už je to pěknej obřík

12.5.2008 11:30

rocky napsal(a):
že by malej, teda pokud jo tak už je to pěknej obřík

Závidím ti , shlédneš kus světa! jen kdyby ti koníci mohli s tebou vid,tak se nám brzo vrať!

12.5.2008 11:31

luciusl napsal(a):

roste jako z vody

12.5.2008 11:32

luciusl napsal(a):
roste jako z vody

Jo j, malej na posledních 3 fotkách :-) Mám z nich radost. Já na to cestování moc nejsem, ale co nadělám ... jednou jsem se dala na vojnu, tak musím bojovat :-)
Dnes peru, večer budu žehlit, pak zapakovat, dát poslední instrukce ohledně koníků a zas valím !!! Už abych byla zpátky doma. Jsem nejspokojenější ve stáji, když se hrabu v hnoji :-) Tak se mějte pěkně, zas se ozvu, paaaaaa

12.5.2008 11:36

luciusl napsal(a):
Jo j, malej na posledních 3 fotkách :-) Mám z nich radost. Já na to cestování moc nejsem, ale co nadělám ... jednou jsem se dala na vojnu, tak musím bojovat :-)
Dnes peru, večer budu žehlit, pak zapakovat, dát poslední instrukce ohledně koníků a zas valím !!! Už abych byla zpátky doma. Jsem nejspokojenější ve stáji, když se hrabu v hnoji :-) Tak se mějte pěkně, zas se ozvu, paaaaaa

No pane jo, to už je obřík, hlavně se nám holka vrat...Danny kdy bude srazík?

12.5.2008 11:40

klawdie napsal(a):
No pane jo, to už je obřík, hlavně se nám holka vrat...Danny kdy bude srazík?

Jak řeknete tak to bude...květen je totál namrskanej akcema. Co takhle 6.-8. června? Jak jste na tom?

12.5.2008 11:42

haisovad napsal(a):
Jak řeknete tak to bude...květen je totál namrskanej akcema. Co takhle 6.-8. června? Jak jste na tom?

taky bych to viděl až na ten červen..

12.5.2008 13:03

haisovad napsal(a):

Venku to pálí,jako blázen..Dneska jdem s Molčou až večer... teď jedu k právničce,tak už jen všem popřeju krásný den Mějte se!!!Jak nejlépe chcete!

12.5.2008 13:05

rocky napsal(a):
taky bych to viděl až na ten červen..

Jsem tu z oběda a totál mrtvoň splavená... je tam krááásně.
Mno tak můžeme to domluvit na toho 6.-8.6., že bychom to konečně domluvily? To snad není možné?
Krásnej ale maxi drahej

12.5.2008 13:07

molly napsal(a):
Venku to pálí,jako blázen..Dneska jdem s Molčou až večer... teď jedu k právničce,tak už jen všem popřeju krásný den Mějte se!!!Jak nejlépe chcete!

Hezký den Zuzíku, DAnny já s termínem zatím spouhlas, mám ho zatím volný...

12.5.2008 14:17

klawdie napsal(a):
Hezký den Zuzíku, DAnny já s termínem zatím spouhlas, mám ho zatím volný...

holky prominte,že vám sem lezu,ale chci se zeptat ROCKY,tys kdysi psala,že ti vet oznámil,že má tvůj koník artrozu,mohla bys mi prosímtě napsat jaké měl příznaky?Zda ti kulhal,popřípadě jestli v kroku i klusu?Mám totiž strach,aby ten můj dědula neměl artrozu,ale kámarádka říkala,že podle ní by kuhal i v kroku a to on nekulhá,moc děkuju

12.5.2008 14:21

causinka2 napsal(a):
holky prominte,že vám sem lezu,ale chci se zeptat ROCKY,tys kdysi psala,že ti vet oznámil,že má tvůj koník artrozu,mohla bys mi prosímtě napsat jaké měl příznaky?Zda ti kulhal,popřípadě jestli v kroku i klusu?Mám totiž strach,aby ten můj dědula neměl artrozu,ale kámarádka říkala,že podle ní by kuhal i v kroku a to on nekulhá,moc děkuju

Dáji segra se tu potuluje, snad odpoví, rocky mu se objevila na hlezně boule, kulhání jen v chladném počasí, jestli máš jakékoliv podezření raději do toho rentgenu zainvestuj at máš klid...ale ani artroza není konec světa, koník rocky doted běhá pod sedlem, samozřejmě to má nějaké to omezení a je třeba dělat lečebnou kůru...

12.5.2008 14:24

klawdie napsal(a):
Dáji segra se tu potuluje, snad odpoví, rocky mu se objevila na hlezně boule, kulhání jen v chladném počasí, jestli máš jakékoliv podezření raději do toho rentgenu zainvestuj at máš klid...ale ani artroza není konec světa, koník rocky doted běhá pod sedlem, samozřejmě to má nějaké to omezení a je třeba dělat lečebnou kůru...

děkuju Klari,no on Alešek už má 17 let,tak je to i docela možné,že by jí mohl mít,jen mi právě kulhá na přední nožku,at je jakékoliv počasí,ale lítá,vyhazuje jako by ho to nebolelo,tak nevím.vet říkal,že dojede s ultrazvukem a pokud by na nic nepřišel,tak uděláme rentgén,ale chtěla jsem vědět jestli jsou příznaky aleška podobné jako u Rockyho.Docela upřímně stresuju,protože nevím co a jak a vet co měl včera dojet se na nás jaksi vykašlal a dovolala jsem se mu až ted,tak snad přijede dneska.

buggyna

12.5.2008 15:37
buggyna

causinka2 napsal(a):
děkuju Klari,no on Alešek už má 17 let,tak je to i docela možné,že by jí mohl mít,jen mi právě kulhá na přední nožku,at je jakékoliv počasí,ale lítá,vyhazuje jako by ho to nebolelo,tak nevím.vet říkal,že dojede s ultrazvukem a pokud by na nic nepřišel,tak uděláme rentgén,ale chtěla jsem vědět jestli jsou příznaky aleška podobné jako u Rockyho.Docela upřímně stresuju,protože nevím co a jak a vet co měl včera dojet se na nás jaksi vykašlal a dovolala jsem se mu až ted,tak snad přijede dneska.

sorry holky že se přisí.ám,ale Dáji kámošky kobyla má taky artrozu a skáče S. A když tam byl na ní pan vet z HK (klára a rocky ho 100% znaj) říkal,že polovina sporťáků má artrozu. + jedna pani si kupovala koníka do drezur...taky má lehkou artrozu a letos šli první S.
Si myslim že to neni konec světa,že s tím koníkem můžeš dál sportovat, jen k tomu musíš (tedy samozdřejmě nemusíš) přihlížet a je jen na člověku zda to bere v potaz.
Ale držim palce ať je to OK

12.5.2008 15:43

buggyna napsal(a):
sorry holky že se přisí.ám,ale Dáji kámošky kobyla má taky artrozu a skáče S. A když tam byl na ní pan vet z HK (klára a rocky ho 100% znaj) říkal,že polovina sporťáků má artrozu. + jedna pani si kupovala koníka do drezur...taky má lehkou artrozu a letos šli první S.
Si myslim že to neni konec světa,že s tím koníkem můžeš dál sportovat, jen k tomu musíš (tedy samozdřejmě nemusíš) přihlížet a je jen na člověku zda to bere v potaz.
Ale držim palce ať je to OK

Ty jo Adi,fakt?Já myslela,že koníci s artrozou už skákat nesmí,že by se jim až moc přetěžovaly klouby A netušíš jaké příznaky měla ta kobyla,když jí to zjstily?

buggyna

12.5.2008 15:59
buggyna

causinka2 napsal(a):
Ty jo Adi,fakt?Já myslela,že koníci s artrozou už skákat nesmí,že by se jim až moc přetěžovaly klouby A netušíš jaké příznaky měla ta kobyla,když jí to zjstily?

ty jo tak teď si mě dostala...ale myslim si že začala kulhat od plece.Zavolal se pan vet z HK a zjistila se artroza. Měla myslím,nevím to 100%, půl roku kontrolovanej pohyb.

http://www.peta.cz/ martinice-kone-zavody-foto-196.html (mezera) a to je před měsícem ona v ZL

buggyna

12.5.2008 16:05
buggyna

buggyna napsal(a):
ty jo tak teď si mě dostala...ale myslim si že začala kulhat od plece.Zavolal se pan vet z HK a zjistila se artroza. Měla myslím,nevím to 100%, půl roku kontrolovanej pohyb.

http://www.peta.cz/ martinice-kone-zavody-foto-196.html (mezera) a to je před měsícem ona v ZL

A tady v S v roce 2006, a letos jechodí taky a líp než předtim

je to hlavně o tom přístupu člověka. Když máš pošetřenýho koníka, systematicky natrénováno, a nejezdíš každý víkend,nemysli msi že by to byla zas tak velká tragédie.Na kolbištích jsou vydět daleko horší zvěrstva

12.5.2008 18:59

buggyna napsal(a):
A tady v S v roce 2006, a letos jechodí taky a líp než předtim

je to hlavně o tom přístupu člověka. Když máš pošetřenýho koníka, systematicky natrénováno, a nejezdíš každý víkend,nemysli msi že by to byla zas tak velká tragédie.Na kolbištích jsou vydět daleko horší zvěrstva

To máš adi pravdu není artroza jako artroza, počínající artroza není duvod k odložení koně na důchod, bohužel u rocky v jeho šesti letech došlo k artroze již rozsáhle a byla vetem doporučena lehká rekreace...bohužel čechách není uplně zdravé koně...ale myslím si že kun co artrozu má ač jej nyní neobtěžuje, jistě ho dostihne dřív nebo později...zaleží jak se s koníkem zachází...u rockyho to bylo zpusobené špatným vývinem, nebyl v nejlepší podmínkách v dobách jeho vývoje, k nám přišel hubený a bohužel se rychle vytáhl...artroza se dá prý i odstranit ale cena je jak za koně zdravého mladého...

12.5.2008 19:03

klawdie napsal(a):
To máš adi pravdu není artroza jako artroza, počínající artroza není duvod k odložení koně na důchod, bohužel u rocky v jeho šesti letech došlo k artroze již rozsáhle a byla vetem doporučena lehká rekreace...bohužel čechách není uplně zdravé koně...ale myslím si že kun co artrozu má ač jej nyní neobtěžuje, jistě ho dostihne dřív nebo později...zaleží jak se s koníkem zachází...u rockyho to bylo zpusobené špatným vývinem, nebyl v nejlepší podmínkách v dobách jeho vývoje, k nám přišel hubený a bohužel se rychle vytáhl...artroza se dá prý i odstranit ale cena je jak za koně zdravého mladého...

Adi děkuju za uklidnění.Právě byl u nás vet a říkal,že to artroza neníAlešek má aserpticky zánět kolenní kloubu,vyfasovaly jsme nějaké sáčky s práškem za 700 a vet odjel.Ani nevíte jak se mi ulevilo.Říkal,že artroza se většinou vyskutuje spíše u spěnkového kloubu nebo tak nějak.Navíc mě potěšil,protože říkal,že Alešek vypadá na svůj věk hodně dobře

12.5.2008 19:04

causinka2 napsal(a):
Adi děkuju za uklidnění.Právě byl u nás vet a říkal,že to artroza neníAlešek má aserpticky zánět kolenní kloubu,vyfasovaly jsme nějaké sáčky s práškem za 700 a vet odjel.Ani nevíte jak se mi ulevilo.Říkal,že artroza se většinou vyskutuje spíše u spěnkového kloubu nebo tak nějak.Navíc mě potěšil,protože říkal,že Alešek vypadá na svůj věk hodně dobře

jinak klari děkuju i tobě za ochotu,že si mi odpověděla

12.5.2008 22:47

causinka2 napsal(a):
jinak klari děkuju i tobě za ochotu,že si mi odpověděla

Dájo ahoj, promiň dříve jsem se sem nedostala. S tou artrózou je to takový začarovaný. Ano je pravda že mnoho veterinářů ti prřikývne na to že v ČR je tak 95% koní co mají nebo se jim artóza už rýsuje. Pak už jen záleží v jakém rozsahu je. Rockymu bylo 6 a měl ji dosti rozjetou, z důvodu rychlého růstu..Ale 2x do roka dostává kůru a je to na něm vidět jen když je chladno. proto se noha musí držet v teple. Ale jinak se měl vždycky k světu i když měl artrózu uměl mě klidně každý den sklepat, uličník! I
U takto starších koní je artróza už běžná. Takže s tím spíše počítej, ale určo si s tím nelam nijak hlavu. Dnes už bych jednala taky jinak...Koník bude normál fungovat dál jen třeba při změně počasí zakulhá.. Přeju hodně štěstí a kdybys cokoliv potřebovala vědět tak se ozvy. A dej vědět jak jste dopadli

Přidejte reakci

Přidat smajlík