Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2006 18:07

Mám ještě otázku, kdy se může poprvé kovat kůň?Chci okovat křížence Hucula x haflinga, protože chodí ve voze a nevim v jakém věku se může okovat. Jsou mu 2 roky, sám ale netahá. Díky za názory

17.3.2006 19:13

majda napsal(a):
Mám ještě otázku, kdy se může poprvé kovat kůň?Chci okovat křížence Hucula x haflinga, protože chodí ve voze a nevim v jakém věku se může okovat. Jsou mu 2 roky, sám ale netahá. Díky za názory

myslim,ze pokud ma kopytka OK,je blbost ho kovat.u nas koniky uz dva roky nekovem,i kdyz v lete dost jezdej,a je to lepsi,nez kdyz byli nakovany

17.3.2006 19:39

ferdice napsal(a):
myslim,ze pokud ma kopytka OK,je blbost ho kovat.u nas koniky uz dva roky nekovem,i kdyz v lete dost jezdej,a je to lepsi,nez kdyz byli nakovany

Já myslím, že záleží hodně na tom po čem koník chodí nebo kudy jezdí. Jestli má měkky terén pole ,louky je to v pohodě, ale na cestu a kamení bych raději kovala. Přes léto, vždyky okovem aspoň přední ,je to lepší a šetří se kopýtka.

17.3.2006 20:57

majda napsal(a):

No, nevim, kdy se muze zacit kovat, ale ve dvou letech by to asi uz slo. Predpokladam, ze ho ale jeste nijak zvlast nezatezujete, spis ho s tahanim seznamujete, takze:
zacni kovat, az to bude potreba

Petra.

18.3.2006 07:34

majda napsal(a):

Pokud kovat tak co nejpozději.Není pravda, že tvrdý terén kopytům škodí-spíš naopak, zvyknou si.Čím dřív okuješ, tím více podkovou zdeformuješ kopytní kost, která dorůstá až kolem 3 roku(také podle plemen), tzn. můžeš snadno poškodit přirozený mechanismus růstu a způsobit např. podotrochlózu, nebo těsné kopyto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík