Tak tady dávám nějaké fotky toho hřebečka a mámu. Ještě musím dodat že jak máma tak její syn mají velmi kvalitní kopyta.
lakintha
napsal(a):
Tak tady dávám nějaké fotky toho hřebečka a mámu. Ještě musím dodat že jak máma tak její syn mají velmi kvalitní kopyta.
Další foto
lakintha
napsal(a):
A další
lakintha
napsal(a):
Detail hřívy
lakintha
napsal(a):
Máma
lakintha
napsal(a):
Ještě máma
soňa7
napsal(a):
Radko, žádám Tě o odstranění fotek mých koní z internetu.
Opravdu mě mrzí, že jsem Ti otevřela dveře do své stáje a dovolila fotit. Tvé jednání považuji ze neseriózní.
Katka
Ještě k ceně. Napadlo vás někoho, že bezpapírové hříbě a jeho matka mají naprosto stejné nároky na výživu, vet. ošetření a péči jako hříbě s původem? A odchovat hříbě narozené v lednu dá docela zabrat. A to, že nevím po kom hřebeček je, není moje zavinění, ale je to „chovatelský úspěch“ Farmy Hucul Janova Hora. Já na to jenom doplácím. A ne málo.
soňa7
napsal(a):
Ještě k ceně. Napadlo vás někoho, že bezpapírové hříbě a jeho matka mají naprosto stejné nároky na výživu, vet. ošetření a péči jako hříbě s původem? A odchovat hříbě narozené v lednu dá docela zabrat. A to, že nevím po kom hřebeček je, není moje zavinění, ale je to „chovatelský úspěch“ Farmy Hucul Janova Hora. Já na to jenom doplácím. A ne málo.
Nevím sice nic o vašich dohadech, ale já myslím, že je jasné, že náklady na takové "nechtěné" hříbě jsou co se týče krmiva stejné jako na papíráka. Na druhou stranu neplatíš připouštění a nemůžeš říct, jaké případné vady měl otec toho hříběte, nebo jaký vůbec byl. Jinak hříbek vypadá moc hezky, to zase jo
. Vem si, že kdyby ceny "papíráků" byly stejné jako bez - tak se skoro každý vykašle na nějaký původ a nebudeme mít za chvíli jedno čisté plemeno - tudíž požadované vlastnosti. To nemá být ve zlém, opravdu ne, věřím, že koně odchováváš s láskou a dáváš jim, co je potřeba. Tak ať se jim daří
amazonka
napsal(a):
Nevím sice nic o vašich dohadech, ale já myslím, že je jasné, že náklady na takové "nechtěné" hříbě jsou co se týče krmiva stejné jako na papíráka. Na druhou stranu neplatíš připouštění a nemůžeš říct, jaké případné vady měl otec toho hříběte, nebo jaký vůbec byl. Jinak hříbek vypadá moc hezky, to zase jo
. Vem si, že kdyby ceny "papíráků" byly stejné jako bez - tak se skoro každý vykašle na nějaký původ a nebudeme mít za chvíli jedno čisté plemeno - tudíž požadované vlastnosti. To nemá být ve zlém, opravdu ne, věřím, že koně odchováváš s láskou a dáváš jim, co je potřeba. Tak ať se jim daří
Nejsem zastánce chovu koní bez původu. Měla jsem pro ni vyhlédnutého ženicha (licentovaný hřebec). Bohužel mi neřekli, že klisna je březí…….A to jsem na ni měla složenou zálohu. Dle smlouvy měla být jalová :-(((. A tohle je výsledek. Hřebeček je opravdu pěkný a charakterní, ale stokrát radši bych platila připouštění v pravý čas a těšila se na hříbě (s původem).
soňa7
napsal(a):
Nejsem zastánce chovu koní bez původu. Měla jsem pro ni vyhlédnutého ženicha (licentovaný hřebec). Bohužel mi neřekli, že klisna je březí…….A to jsem na ni měla složenou zálohu. Dle smlouvy měla být jalová :-(((. A tohle je výsledek. Hřebeček je opravdu pěkný a charakterní, ale stokrát radši bych platila připouštění v pravý čas a těšila se na hříbě (s původem).
věřím, i to se stává, bohužel
. No stalo se stalo. Tak ať máš ze svých dalších papírových hříbátek jenom samou radost
amazonka
napsal(a):
věřím, i to se stává, bohužel
. No stalo se stalo. Tak ať máš ze svých dalších papírových hříbátek jenom samou radost
Hříbata už nebudou žádná. Je to bohužel o penězích a já bez dotací nemůžu cenou hříbat konkurovat někomu, kdo má na hříbě 8-10.000,-- Kč dotace. Je to smutný. Ale je logické, že nikdo nebude kupovat „stejné“ huculátko dráž jen proto, že majitel měl hodl smůlu a nemá dotace…….
soňa7
napsal(a):
Hříbata už nebudou žádná. Je to bohužel o penězích a já bez dotací nemůžu cenou hříbat konkurovat někomu, kdo má na hříbě 8-10.000,-- Kč dotace. Je to smutný. Ale je logické, že nikdo nebude kupovat „stejné“ huculátko dráž jen proto, že majitel měl hodl smůlu a nemá dotace…….
Pro majitelku kobči: Ahoj! Už jsem ti odpovídala na nemoderku ohledně farmy hucul a neznámého tatínka.... Mohu se zeptat na jméno kobyly, takhle na foce si ho netroufám odhadnout, ale koně z Vítkovic znám docela dobře. Zkoušela jsi kontaktovat majitele farmy hucul?
soňa7
napsal(a):
Soni, promiň mou neznalost, ale proč nemůžeš mít dotace? To kobča nesplňuje původ či co?
soňa7
napsal(a):
Radko, žádám Tě o odstranění fotek mých koní z internetu.
Opravdu mě mrzí, že jsem Ti otevřela dveře do své stáje a dovolila fotit. Tvé jednání považuji ze neseriózní.
Katka
Tak promiň, já to opravdu nemyslela nijak zle.
Zkoušela jsem napsat admninům aby tento příspěvek odstranili, ale nikdo mi zatím nenapsal. Ještě to zkusím.
lakintha
napsal(a):
Tak promiň, já to opravdu nemyslela nijak zle.
Zkoušela jsem napsat admninům aby tento příspěvek odstranili, ale nikdo mi zatím nenapsal. Ještě to zkusím.
zrebec je velmu pekny skoda toho pp, ale mam taky dojem ze sa to da neako poriesit cez tu farmu co si kupovala kobylu, dna a tak, ved tam nemaju 100 zrebcou, a mohla b si vysvetlit preco nemas na dotacie?
on marek
napsal(a):
zrebec je velmu pekny skoda toho pp, ale mam taky dojem ze sa to da neako poriesit cez tu farmu co si kupovala kobylu, dna a tak, ved tam nemaju 100 zrebcou, a mohla b si vysvetlit preco nemas na dotacie?
Pro Laki – když řekneš, že koně chceš a do neděle dáš vědět, kdy si ho vezmeš a místo toho dáš fotky na net a ptáš se na cenu a mně se neozveš – divíš se, že se mi to nelíbí?
A k dotacím. Normální postup je, že huculka udělá ve 3-4 letech výkonostní zkoušky, za které jsou dotace (kolem 7.000,-- Kč) a ty by v mém případě tak tak pokryly náklady na cestu, veterinu a popl. A potom je zařazena do GZ, pokud tak rozhodne Rada pro GZ ACHHK. Dotace v roce zařazení do GZ jsou 8-10.000,-- Kč a stejná částka na každé narozené hříbě.
Moje huculka na zkoušky ve 4 letech nemohla, protože čekala omylem mimčo (4 měsíce před porodem) a starší klisna na dotace nemá nárok. Bez zkoušek nemůže být klisna zařazena do GZ. Moje klisna sice splňuje podmínky pro zařazení do GZ dané zákonem, ale bylo mi řečeno, že do GZ nemůže být zařazena, že má jenom 93,8% P.G.. V roce, kdy měla dělat zkoušky byly do GZ zařazeny klisny s P.G. 87,5% a horším nebo stejným bodovým ohodnocením typu. Když jsem ACHHK požádala o písemné vyjádření tak odpověď zněla, že Rada pro GZ má právo klisnu zařadit, ale konkrétní podmínky mi nesdělili. Takže ke zkouškám můžu (bez dotací) a pak … Můžete hádat, kdo má podstatný vliv chovu huculů …
Ještě k původu - otcem je nelicentovaný hřebeček, odhaduji, že jich tam v té době mohli mít tak 20.... Kdo by zaplatil testy? A stejně by hříbě zůstalo s jednostranným původem.