jaruska
napsal(a):
![]()
Joo,Ivčí,to je kráásný,jak se ládujou,![]()
takhle já nemůžu dát Moruši balík,
ta by jen žrala a žrala a žrala a žrala a žrala a žrala....![]()
Já se strouháním ještě počkám tak asi 14 dní až 3 týdny,uvidíme.
![]()
Aida je úžasná s těma kočičkama,jakoby je hlídala.![]()
![]()
Dneska tu tak krásně není,je zamračíno
,ale aspoň není ta vichřice,co předpovídali(zatím).
jaruska
napsal(a):
![]()
Aida je úžasná s těma kočičkama,jakoby je hlídala.![]()
![]()
Dneska tu tak krásně není,je zamračíno
,ale aspoň není ta vichřice,co předpovídali(zatím).
Jo, o kopýtkách radši nemluvit...jsem udělala přední a týden se dokonpávám do těch zadních
...by člověk řekl, že je bude mít měkčí v tom tání, vodě, sněhu..noooo...ono přesně naopak. Jako beton, děs.
lucky
napsal(a):
Jo, o kopýtkách radši nemluvit...jsem udělala přední a týden se dokonpávám do těch zadních
...by člověk řekl, že je bude mít měkčí v tom tání, vodě, sněhu..noooo...ono přesně naopak. Jako beton, děs.
![]()
No,naši to maj taky tvrdý,se mi líbil Petr,když jsme tenkrát sundali Pierotovi podkovy,tak mu to šlo uštípnout krásně,jako máslo,ale na další strouhání už mušel Petr hooodně přitlačit,vůůbec to nešlo
,jak kopýtka krásně ztvrdly.
jaruska
napsal(a):
![]()
No,naši to maj taky tvrdý,se mi líbil Petr,když jsme tenkrát sundali Pierotovi podkovy,tak mu to šlo uštípnout krásně,jako máslo,ale na další strouhání už mušel Petr hooodně přitlačit,vůůbec to nešlo
,jak kopýtka krásně ztvrdly.
kuk....ja sem strouhala před vanocema a strouhal řikal at dojdu zase za dva tři měsíce
..
jaruska
napsal(a):
![]()
Jůů,ty šou pěěěhnýýý,![]()
ale to by Olda fakt nenosil,on má radši všechno tmavý.Však je čas,ještě počkáme.![]()
Pché...takových máme za desítky tisíc doma..táta byl blázen do "koní", ale co si zkaličil koleno, chodí v teniskách a je rád, že pajdá![]()
![]()
....kdysi zkoušel našemu druhému králíkovi míru na pekáč
, když mu Michálek uděl cvak cvak do špičky bot za 6 000,-![]()
![]()
lucky
napsal(a):
Pché...takových máme za desítky tisíc doma..táta byl blázen do "koní", ale co si zkaličil koleno, chodí v teniskách a je rád, že pajdá![]()
![]()
....kdysi zkoušel našemu druhému králíkovi míru na pekáč
, když mu Michálek uděl cvak cvak do špičky bot za 6 000,-![]()
![]()
pěkný botky
mě by se líbili. i by mi nejspíš byli ale nebudu mít peníze na ně
my strouháme často. některý koně dělám sama tak po 10 dnech a po měsíci nebo dvou mi to jirka opravuje
taky dělám na etapy![]()
každej den dvě nohy
nebo taky obden
balík už úspěšně rozcupovali a taky je žerou a žerou a žerou
klidně můžou
bospor
napsal(a):
pěkný botky
mě by se líbili. i by mi nejspíš byli ale nebudu mít peníze na ně
my strouháme často. některý koně dělám sama tak po 10 dnech a po měsíci nebo dvou mi to jirka opravuje
taky dělám na etapy![]()
každej den dvě nohy
nebo taky obden
balík už úspěšně rozcupovali a taky je žerou a žerou a žerou
klidně můžou
JJ, taky to člověk upraví tak co tři týdny, někdy 14 dní...než mít za dva měsíce sešmajdaná kopyta všelijak
. takhle má stále pěkný tvar, překlop, chodí v pohodičce.
lucky
napsal(a):
JJ, taky to člověk upraví tak co tři týdny, někdy 14 dní...než mít za dva měsíce sešmajdaná kopyta všelijak
. takhle má stále pěkný tvar, překlop, chodí v pohodičce.
Ivčí,Jani psala,že ty botky jsou něco kolem pětistovky,to zas fakt není tak moc na takhle pěkný boty.Já jich mám hafo,
další už fakt kupovat pro sebe nebudu,jen počebuju sehnat nějáký Oldovi.
Jééžííš,teda králík ničitel
,no jo,oni hold nemaj ruce,aby si to ošahali,tak hold mušej žubama,no...![]()
Jéé,to by mě asi trefilo!!!![]()
Hepšííííííííík.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ještě jedna včerejší.
Kooonečně se mi povedlo dostat z tý kádinky ten led,bylo to hrozně těžký a já se bála,když do toho budu něčím mydlit,že to rozbiju.
Buff má hnedle lízátko.![]()
jaruska
napsal(a):
Kooonečně se mi povedlo dostat z tý kádinky ten led,bylo to hrozně těžký a já se bála,když do toho budu něčím mydlit,že to rozbiju.
Buff má hnedle lízátko.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Už to tady fučí.
![]()
Oči se ti zavírají,hlava ti padá,chce se ti spááááát.......![]()
![]()
bospor
napsal(a):
jj taky mám u vaniček hromadu vyklepanýho ledu
nejvíc chutná ajdě
![]()
Noo,to jsem koukala tůdle,jak jsi sem dala fotičku,jak s tím valila,aby jí to náááhodou někdo nesnědl.![]()
Tady je Pierot mimi
,byl hrozně krásnej,my ho viděli hned druhý den,když se narodil
,to měla známá takovou soukromou jízdárničku,super kobylky vychovaný,pěkně nakrmený,pětihektarová ohrada,a ty vyjížďky tam,to byla nádhera
,my k ní chodili s Oldou rok jezdit vždycky v sobotu,páč jsme ještě neměli svoje koníky.
jaruska
napsal(a):
![]()
Noo,to jsem koukala tůdle,jak jsi sem dala fotičku,jak s tím valila,aby jí to náááhodou někdo nesnědl.![]()
Tady je Pierot mimi
,byl hrozně krásnej,my ho viděli hned druhý den,když se narodil
,to měla známá takovou soukromou jízdárničku,super kobylky vychovaný,pěkně nakrmený,pětihektarová ohrada,a ty vyjížďky tam,to byla nádhera
,my k ní chodili s Oldou rok jezdit vždycky v sobotu,páč jsme ještě neměli svoje koníky.
![]()
A tady je fotička z Jivna,
to bylo focený po návratu z hub,my to ani nemohli unýst.![]()
Pavel a Olda.
jaruska
napsal(a):
![]()
A tady je fotička z Jivna,
to bylo focený po návratu z hub,my to ani nemohli unýst.![]()
Pavel a Olda.
![]()
Tady Olda na Cindě šel úúplně dočista plavat,to já né,já se bála.![]()
Jsem to něják blbě přefotila,safra.
bospor
napsal(a):
No jo, králík byl občas ničitel..on doma sem tam každý kvávík něco vyvede. Zato já večer zmrzačila tu naši prdlou králici
. Měla už děsně dlouhé drápy, tak jsem ji čapla, dala na stůl a stříhám ji drápy....mám ty speciální kleštičky pro kvávíky.
No a Michalka slušně ležela a nechala si jako při manikůře ucvakat hezky přední drápky, ani se nehla!
Jenomže zadní ouha. Cvakla jsem ji jeden dráp a to bylo nadělení. Tak jsem volala mámu, že mi ji musí přidržet, jinak ji ucvaknu a nebo zdrhne. Tak cvak cvak a ta malá koza se mrskala jako by ji vraždili
..no a hádejte! No jasně že jsem ji jeden dráp cvakla moc! Jak se mi mrskla, tak jen o pidi, jen tu špičičku žilky v drápku...no a krve jak z vola! Stůl od krve, já od krve jako při zabíjačce, Michalu jsem čapla a hodila do předsíně do domečku a zavřela ji tam, jinak by zakrvila koberce. Hned si to myla, za moment už to neteklo. Určitě ji to nebolelo, to by řvala jak na lesy, ale krvácelo to dost..ale zase se to rychle zastavilo..bylo to fakt jen malinko. Tohle mi kdysi udělal i první králík a to taky bylo krve jak z vola..no děsné!
.
Máma ji pak pustila někde v jednu v noci, už chtěla jít ven a nožka ok. Tak dneska ji čeká ještě zástřih druhé zadní, doufám, že se zas nebude mrskat. Ona na ty přední je skvělá, ale ty zadní nechce dát.
Jinak já dneska udělala Use všechna 4 kopýtka řádně
, má je pořádně zrašplované, trochu jsem na to nyní dlaba v tom mrazu a všude jsou haldy štěrku posypového po cestách, tak jsem měla obavy, jestli nebude třeba chtít skákat o třech
po té cestě, než 2km dojdeme na pastvu a nic. Jestli nebude přece jen dost citlivá, i když jsem to nejela až na bílou čáru, ale stěny jsem vzala samozřejmě, ovšem musela jsem vyrovnat patky a sešmajdaná místa, aby byla kopyta vyvážená. Šla jakoby nic, má už slušné mozoly, celkově kopyta mají velmi hezkou klenutost a i při té úpravě to na ni vůbec nejde znát.
Na pastvině to všichni rozjeli, já jim teda trochu pomohla sem tam petkou s kamínky, ale Usa ta chtěla nejvíc vybít energii, až se řádně zapotila, protože dělala dostihy s koňmi a to ona přece musí vyhrát, takže to bylo jak na pardubické dokolečka, ocas nahoru a Athosek se teda děsně snažit, až byl z toho na prášky, ale v rychlosti ji prostě netrumfne
Na Use bylo vidět jak je děsně spokojená, že se vytryská, a nyní se pase...koelm 4 pro ni půjdu, to majitel bude koně schovávat.
lucky
napsal(a):
No jo, králík byl občas ničitel..on doma sem tam každý kvávík něco vyvede. Zato já večer zmrzačila tu naši prdlou králici
. Měla už děsně dlouhé drápy, tak jsem ji čapla, dala na stůl a stříhám ji drápy....mám ty speciální kleštičky pro kvávíky.
No a Michalka slušně ležela a nechala si jako při manikůře ucvakat hezky přední drápky, ani se nehla!
Jenomže zadní ouha. Cvakla jsem ji jeden dráp a to bylo nadělení. Tak jsem volala mámu, že mi ji musí přidržet, jinak ji ucvaknu a nebo zdrhne. Tak cvak cvak a ta malá koza se mrskala jako by ji vraždili
..no a hádejte! No jasně že jsem ji jeden dráp cvakla moc! Jak se mi mrskla, tak jen o pidi, jen tu špičičku žilky v drápku...no a krve jak z vola! Stůl od krve, já od krve jako při zabíjačce, Michalu jsem čapla a hodila do předsíně do domečku a zavřela ji tam, jinak by zakrvila koberce. Hned si to myla, za moment už to neteklo. Určitě ji to nebolelo, to by řvala jak na lesy, ale krvácelo to dost..ale zase se to rychle zastavilo..bylo to fakt jen malinko. Tohle mi kdysi udělal i první králík a to taky bylo krve jak z vola..no děsné!
.
Máma ji pak pustila někde v jednu v noci, už chtěla jít ven a nožka ok. Tak dneska ji čeká ještě zástřih druhé zadní, doufám, že se zas nebude mrskat. Ona na ty přední je skvělá, ale ty zadní nechce dát.
Jinak já dneska udělala Use všechna 4 kopýtka řádně
, má je pořádně zrašplované, trochu jsem na to nyní dlaba v tom mrazu a všude jsou haldy štěrku posypového po cestách, tak jsem měla obavy, jestli nebude třeba chtít skákat o třech
po té cestě, než 2km dojdeme na pastvu a nic. Jestli nebude přece jen dost citlivá, i když jsem to nejela až na bílou čáru, ale stěny jsem vzala samozřejmě, ovšem musela jsem vyrovnat patky a sešmajdaná místa, aby byla kopyta vyvážená. Šla jakoby nic, má už slušné mozoly, celkově kopyta mají velmi hezkou klenutost a i při té úpravě to na ni vůbec nejde znát.
Na pastvině to všichni rozjeli, já jim teda trochu pomohla sem tam petkou s kamínky, ale Usa ta chtěla nejvíc vybít energii, až se řádně zapotila, protože dělala dostihy s koňmi a to ona přece musí vyhrát, takže to bylo jak na pardubické dokolečka, ocas nahoru a Athosek se teda děsně snažit, až byl z toho na prášky, ale v rychlosti ji prostě netrumfne
Na Use bylo vidět jak je děsně spokojená, že se vytryská, a nyní se pase...koelm 4 pro ni půjdu, to majitel bude koně schovávat.
bývá pak Athosek děsně nasraný
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Jééé ahoj Pavlííííííííííí,Tebe už jsem neviděla ani nepamatuju,tak co,jak se Ti vyvíjí Jackulíno?![]()
Jo,moc díky za radu
,já su na tohle strašný poleno,
jojo,trochu jsem se tu ve starejch fotkách pohrabala,
Pierotovi bude už letos 7.dubna 11,to je hrozný,jak ten čas letí.![]()
![]()
Hihi,no jo,z Oldy coby westerňáka mám radost,to skákání v jeho věku už se mi moc nezdálo,je to fakt nebezpečný,no a takhle bude jezdit hezky se mnou vzádu,uvidíme na Jarušku,prostě si to budeme užívat ty Huberty a né abych celou dobu tuhla,kdo kde na něj šlápne,až spadne.
Ale samozřejmě né jen Huberty,hlavně vyjížďky,
to si člověk pojezdí daleko líp v tom westernu.![]()
Jéé,Lucí,chuděrka kválík,
no jo,ale mě se to jednou stalo taky,tuším u některého psa kdysi dávno,taky to hodně krvácelo,no jo,když voni se škubou.
Teda koník je solidně naštvanej na Usu,že ho předbíhá,ten by asi Huberty chodit nemohl
,tam se najde takových,co předbíhají...![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Hihi,no jo,z Oldy coby westerňáka mám radost,to skákání v jeho věku už se mi moc nezdálo,je to fakt nebezpečný,no a takhle bude jezdit hezky se mnou vzádu,uvidíme na Jarušku,prostě si to budeme užívat ty Huberty a né abych celou dobu tuhla,kdo kde na něj šlápne,až spadne.
Ale samozřejmě né jen Huberty,hlavně vyjížďky,
to si člověk pojezdí daleko líp v tom westernu.![]()
Jéé,Lucí,chuděrka kválík,
no jo,ale mě se to jednou stalo taky,tuším u některého psa kdysi dávno,taky to hodně krvácelo,no jo,když voni se škubou.
Teda koník je solidně naštvanej na Usu,že ho předbíhá,ten by asi Huberty chodit nemohl
,tam se najde takových,co předbíhají...![]()
![]()
No, proto Huberty já nejezdím, protože Usa je na prášky z každého kdo předbíhá..ona ještě snese kdyxž je kůň před ní, ale vedle ní..nee..a hlavně nepředbíhat. Na vyjížďce s jedním či dvěma si ji srovnám, ale představa řítícího se davu..nee... málem jsem se zabila jednou na koni a nemusím to opakovat. Kdo nezažil, nepochopí, dokud se mu to samé nestane taky..
Takže já si užívám toho, že můžu zase jezdit, chodit a nejezdím na kolečkách a v klídečku a pohodičce...na magora koně už nesednu a magory taky nepojedu..
lucky
napsal(a):
No, proto Huberty já nejezdím, protože Usa je na prášky z každého kdo předbíhá..ona ještě snese kdyxž je kůň před ní, ale vedle ní..nee..a hlavně nepředbíhat. Na vyjížďce s jedním či dvěma si ji srovnám, ale představa řítícího se davu..nee... málem jsem se zabila jednou na koni a nemusím to opakovat. Kdo nezažil, nepochopí, dokud se mu to samé nestane taky..
Takže já si užívám toho, že můžu zase jezdit, chodit a nejezdím na kolečkách a v klídečku a pohodičce...na magora koně už nesednu a magory taky nepojedu..
Tak mi to moje bílé zvíře zase udělalo ostudu!!!
Mě z ní fakt jednou trefí. Nemůžu ji nikde uvázat, aniž by netropila hysterikou scénu !
Jsem se cestou domů s ní stavila u naší kadeřnice....v 8 rno mě vezme.
No jdu se domluvit, tak Usu ji uvážu u plotu, kousek stálo auto a jdu vrátky k ní. No Už vyvalené oči, a pořehtávání kde jako že jdu, přece ji tam nenechám, co tam chudinka malá bude dělat??? Vejdu dovnitř a kecáme mezi dveřmi..vycházel zrovna pán a šel k tomu autu a Usa oči na vrch hlavy, kravál, scény. Tak jsme se uvnitř domlouvaly kdy by to šlo, vylezu ven a Usa ječí, pomooooc! už domůůů, pomoooc! No samozřemě se ji tam u plotu posrala, Aja byla ráda, že to hodí ppod kvitka, ale ta ostuda s ní!
Posledně mi takovou scénu udělala u obchodu. Řve jako hysterka, jak bobky nosí domů, tak tam se zesere, a ječí na celou dědinu jakoby umírala!
Mě napadlo..ji by nešlo jak někteří hovada lidi uvážou psa v lese a jdou pryč. Ji by našli i v pralese, jak by joo o sobě dávala vědět!
takže mám koně, co mi neustále dělá ostudu
lucky
napsal(a):
Tak mi to moje bílé zvíře zase udělalo ostudu!!!
Mě z ní fakt jednou trefí. Nemůžu ji nikde uvázat, aniž by netropila hysterikou scénu !
Jsem se cestou domů s ní stavila u naší kadeřnice....v 8 rno mě vezme.
No jdu se domluvit, tak Usu ji uvážu u plotu, kousek stálo auto a jdu vrátky k ní. No Už vyvalené oči, a pořehtávání kde jako že jdu, přece ji tam nenechám, co tam chudinka malá bude dělat??? Vejdu dovnitř a kecáme mezi dveřmi..vycházel zrovna pán a šel k tomu autu a Usa oči na vrch hlavy, kravál, scény. Tak jsme se uvnitř domlouvaly kdy by to šlo, vylezu ven a Usa ječí, pomooooc! už domůůů, pomoooc! No samozřemě se ji tam u plotu posrala, Aja byla ráda, že to hodí ppod kvitka, ale ta ostuda s ní!
Posledně mi takovou scénu udělala u obchodu. Řve jako hysterka, jak bobky nosí domů, tak tam se zesere, a ječí na celou dědinu jakoby umírala!
Mě napadlo..ji by nešlo jak někteří hovada lidi uvážou psa v lese a jdou pryč. Ji by našli i v pralese, jak by joo o sobě dávala vědět!
takže mám koně, co mi neustále dělá ostudu
![]()
Hihi,to sis vlastně nemušela pořizovat ty psy,Usina Tě hlídá jak oko v hlavě,
tý byses teda neztratila ani náhodou.![]()
![]()
A aspoň máte po dědině veselo!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Hihi,to sis vlastně nemušela pořizovat ty psy,Usina Tě hlídá jak oko v hlavě,
tý byses teda neztratila ani náhodou.![]()
![]()
A aspoň máte po dědině veselo!![]()
![]()
![]()
Jééé,nám zítra přijde borec udělat očistu PC,celý to smaže všecko a pak to tam zase musíme něják nainštalovat, ty důležitý fotky a programy mám na flešce,tak doufám,že to dobře dopadne a podaří se mi pak připojit.![]()
lucky
napsal(a):
no to doufej!
No jo, ona je jak hlídací pes
pro jarušku-ahoj, co jsem se tak dívala na fotky ty máš středoasiata?? jestli jo hod ještě nějakou fotečku
, vypadá na krasavce!!....Vilda
sajma
napsal(a):
pro jarušku-ahoj, co jsem se tak dívala na fotky ty máš středoasiata?? jestli jo hod ještě nějakou fotečku
, vypadá na krasavce!!....Vilda
![]()
![]()
Ahooooj,tak už jsem zase tadýýý,
PC vymydlenej
,vypadá jak novej,hurrááá!!!!![]()
![]()
Jéééje,
Sajmo,mám fenečku a vypadá na tý hlavě úúplně přesně,jako ten Tvůj fešák!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ale ten očistec mi způsobil strááášnej chaos ve fotkách
,tý brďo,to bude hledáníčko,naštěstí mám všechny
,ale toootálně jsou pomíchaný,kdepáák,lepší je přehlednej bordel než nepřehlednej pořádek,člověk pak nemůže nic najít...
![]()
Zapoměla jsem dát fotičku.
jaruska
napsal(a):
![]()
Zapoměla jsem dát fotičku.
![]()
Lucí,to má ten hafan botu???![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Lucí,to má ten hafan botu???![]()
![]()
A takhle si podkládá Čakina hlavu,má jí moc těžkou.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
A takhle si podkládá Čakina hlavu,má jí moc těžkou.![]()
krásní hafani
. Na kuk se mi líbí skoro každý pes... zase by mi nešla povaha, ale to je jiná. Tady kousek od nás měli asiata, ale naštěstí se ho brzy zbavili...lepší když jim nyní zdrhá věčně mladá čuvačka, než potkávat na vyjížďce, nedejbože na procházce se psy asiata v olšině
Jo, to má Fabín botu. On ode mě vždycky dostane jednou za čas botičku..nějakou moji vyřazenou tenisku atd. Jiných bot si nevšímá, kdyby bylo 50 bot na dvoře, tak ví přesně která je ta jeho. Pak s ní pořád chodí, každému okazuje, s Darésem se o ni přetahují..Fabby je náš chlubílek, neustále něco nosí v tlamě. Boty už jsem mu všechny vyhodila, tak zase chodí s kusem červeného lana a provokuje... jak si s ní nikdo nechce hrát, tak to cpe Use do tlamy, atd.
a pak když si s ní Usa hrát nechce, tak se nechá alespoň žužlat..to miluje. Ožužlávají se klidně půl hodiny
lucky
napsal(a):
krásní hafani
. Na kuk se mi líbí skoro každý pes... zase by mi nešla povaha, ale to je jiná. Tady kousek od nás měli asiata, ale naštěstí se ho brzy zbavili...lepší když jim nyní zdrhá věčně mladá čuvačka, než potkávat na vyjížďce, nedejbože na procházce se psy asiata v olšině
Jo, to má Fabín botu. On ode mě vždycky dostane jednou za čas botičku..nějakou moji vyřazenou tenisku atd. Jiných bot si nevšímá, kdyby bylo 50 bot na dvoře, tak ví přesně která je ta jeho. Pak s ní pořád chodí, každému okazuje, s Darésem se o ni přetahují..Fabby je náš chlubílek, neustále něco nosí v tlamě. Boty už jsem mu všechny vyhodila, tak zase chodí s kusem červeného lana a provokuje... jak si s ní nikdo nechce hrát, tak to cpe Use do tlamy, atd.
a pak když si s ní Usa hrát nechce, tak se nechá alespoň žužlat..to miluje. Ožužlávají se klidně půl hodiny
![]()
Jééžííš,to je tak kráásný,jak se přátelej ti psi s Usinou!!!!![]()
![]()
No,naše Čakina je náhodou skvělá,přijde někdo a když ho my vítáme,tak je absolutně v pohodě,sice občas na někom vycítí,že se bojí,tak ho ňafne za nohavici,
ale jinak neútočí.Ale zodpovědně říkám,že v noci bych sem nevlezla bejt cizinec,to je opravdu docela ostrá a tůdle přijel Olda z hokeje pozdě a nechtěla ho pustit domůů!!![]()
Nekousla ho,to né,ale nadávala mu teda fest!!!
A hrozně se mi líbí,že ona si hlídá jenom to svoje území,tůdle nám Olda otevřel vrata,když jsme se vraceli na koních a psi nám přiběhli naproti a Čakina zahlídla na ulici čokly,který aabsolutně nesnáší,to víš,já měla nahnáno,jsem si říkala,že jsme si ty psy měli aspoň vyfotit,páč pak už je nikdo nepozná,kdepáák,hele,na jediný zavolání přiběhla a čokly vůbec neřešila,přestože na ně koukala.![]()
To se mi na ní líbí,že neprudí jinde,hlídá si jen to,co má.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jééžííš,to je tak kráásný,jak se přátelej ti psi s Usinou!!!!![]()
![]()
No,naše Čakina je náhodou skvělá,přijde někdo a když ho my vítáme,tak je absolutně v pohodě,sice občas na někom vycítí,že se bojí,tak ho ňafne za nohavici,
ale jinak neútočí.Ale zodpovědně říkám,že v noci bych sem nevlezla bejt cizinec,to je opravdu docela ostrá a tůdle přijel Olda z hokeje pozdě a nechtěla ho pustit domůů!!![]()
Nekousla ho,to né,ale nadávala mu teda fest!!!
A hrozně se mi líbí,že ona si hlídá jenom to svoje území,tůdle nám Olda otevřel vrata,když jsme se vraceli na koních a psi nám přiběhli naproti a Čakina zahlídla na ulici čokly,který aabsolutně nesnáší,to víš,já měla nahnáno,jsem si říkala,že jsme si ty psy měli aspoň vyfotit,páč pak už je nikdo nepozná,kdepáák,hele,na jediný zavolání přiběhla a čokly vůbec neřešila,přestože na ně koukala.![]()
To se mi na ní líbí,že neprudí jinde,hlídá si jen to,co má.![]()
![]()
Tak to je dobré. Víš, já vždycky říkám, že hodně je i o výchově. Já vím, že on prý se ten asiat moc vychovat nedá, ale přece jen trochu jo...nebo spíše vychovat, ne vycvičit. Ale třeba tady si vzali dvouletého psa, utíkal jim prakticky denně, dělal si teritorium větší a větší a jako měla jsem doost blbý pocit, když jsem ho potkala na koni a plížil se za mnou jako smrad. A to jsem měla vlastně pokaždé štěstí, že jsem ho nepotkala se psy. Pár metrů přers pole koleje, vlak, nádraží, lidi tamtudy běžně chodí od nádraží i večer a toulal se tam takhle ten pes..jsem pořád majitelce říkala, že je otázkou času, kdy se zabydlí a začne si to chránit...stačilo že ji zakousl málem dědečka...brzy se to mohlo stát někomu jinému... nezvládali ho, utíkal jim stále, neposlechl ani na pár metrů na poli, klidně běžel dál...takže ho naštěstí dali pryč...nevím, jestli ho vrátili, prý to byl pes s pp, ale fakt to nemělo smysl.
JJ, Usa se s kluky má strašně ráda, s Darésem od mala moc, ale Fabby k ní má větší vztah. Fabínek ji zbožňuje. Když přijedeme z vyjížďky a já projdu vraty s Usou, ona stojí a já zavírám vrata, tak Fabínek přijde a pusinkuje se s ní, olizuje jí nozdry plece a strašně moc ji vítá. Mají se děsně rádi.
Tenhle článek ...
http://www.novofundlandskypes.estranky.cz/ clanky/novofundlandsky-pes/uzasne-souziti
táta napsal před nějakou dobou a už to obletělo svět...překlad si vyžádali i Holanďané, v anglištině to bylo i ve Světové ročence novofundlanďanů s hromadou fotek, taky to vyšlo na Slovensku a nakonec i v Česku v časopisech
lucky
napsal(a):
Tak to je dobré. Víš, já vždycky říkám, že hodně je i o výchově. Já vím, že on prý se ten asiat moc vychovat nedá, ale přece jen trochu jo...nebo spíše vychovat, ne vycvičit. Ale třeba tady si vzali dvouletého psa, utíkal jim prakticky denně, dělal si teritorium větší a větší a jako měla jsem doost blbý pocit, když jsem ho potkala na koni a plížil se za mnou jako smrad. A to jsem měla vlastně pokaždé štěstí, že jsem ho nepotkala se psy. Pár metrů přers pole koleje, vlak, nádraží, lidi tamtudy běžně chodí od nádraží i večer a toulal se tam takhle ten pes..jsem pořád majitelce říkala, že je otázkou času, kdy se zabydlí a začne si to chránit...stačilo že ji zakousl málem dědečka...brzy se to mohlo stát někomu jinému... nezvládali ho, utíkal jim stále, neposlechl ani na pár metrů na poli, klidně běžel dál...takže ho naštěstí dali pryč...nevím, jestli ho vrátili, prý to byl pes s pp, ale fakt to nemělo smysl.
JJ, Usa se s kluky má strašně ráda, s Darésem od mala moc, ale Fabby k ní má větší vztah. Fabínek ji zbožňuje. Když přijedeme z vyjížďky a já projdu vraty s Usou, ona stojí a já zavírám vrata, tak Fabínek přijde a pusinkuje se s ní, olizuje jí nozdry plece a strašně moc ji vítá. Mají se děsně rádi.
Tenhle článek ...
http://www.novofundlandskypes.estranky.cz/ clanky/novofundlandsky-pes/uzasne-souziti
táta napsal před nějakou dobou a už to obletělo svět...překlad si vyžádali i Holanďané, v anglištině to bylo i ve Světové ročence novofundlanďanů s hromadou fotek, taky to vyšlo na Slovensku a nakonec i v Česku v časopisech
lucky
napsal(a):
![]()
Já vím,znám psa,kterej právě je hodně zlej a jednou se kámošovi dostal ven,prokousal vrata a zkousal chlapíka,sešívali ho chudáka půl dne,
to musel bejt opravdu děs a hrůza,![]()
takže si to taky uvědomuju,jak je to strašný,když je takovejhle pes někde volně,
ten by nám natrh triko,i na koních asi...![]()
Ale Olda si pro takovýhle případy chce koupit nějákýho koltíka,zbroják má,akorát mušíme koně naučit na střelbu,Moruši se to moooc nelíbí a Pierota muší Olda naučit,aby zůstal v klidu,když mu střelí mezi ušima.
Ten se naštěstí střelby nebojí,ale nikdy se nestřílelo z něj,že...
jaruska
napsal(a):
![]()
Já vím,znám psa,kterej právě je hodně zlej a jednou se kámošovi dostal ven,prokousal vrata a zkousal chlapíka,sešívali ho chudáka půl dne,
to musel bejt opravdu děs a hrůza,![]()
takže si to taky uvědomuju,jak je to strašný,když je takovejhle pes někde volně,
ten by nám natrh triko,i na koních asi...![]()
Ale Olda si pro takovýhle případy chce koupit nějákýho koltíka,zbroják má,akorát mušíme koně naučit na střelbu,Moruši se to moooc nelíbí a Pierota muší Olda naučit,aby zůstal v klidu,když mu střelí mezi ušima.
Ten se naštěstí střelby nebojí,ale nikdy se nestřílelo z něj,že...
![]()
Lucíí,mě to nejde přečíst,jsou to strašlivě malý písmenka...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Lucíí,mě to nejde přečíst,jsou to strašlivě malý písmenka...![]()
jde to přece zvětšit!!!! Docela dost!!! Vykoumej! Klikej!
Hele, víš, jako já mám ráda všechny psy..líbí se mi i ten asiat i ten kavkazák, ale právě že jsem zvyklá na povahu fundláka, který je prostě v pohodě, kliďas, nekonfliktní pes. A přitom už se mi párkrát stalo, že mě opravdu bránil v určité situaci, kdy vycítí, že to není ok a stejně výborně mi jde na figuranta, ale od přírody je to pes záchranářský a tak se k lidem i chová.
Když nám zdrhli psi, tak jsem bez obav, že mi někoho sežerou. Tihle dva co máme nám teda zdrhli někde před rokem a půl...vyrazili blbečci vrata asi jak řádili a šli na procházku k lesíku. Zvonila známý, že manželka je u lesíka hlídá, že jsou tam. Tak já běžím, po cestě jsem potkala paní co má tady obízní kokřici starou, která má panickou hrůzu ze psů...chudák. Kluci prý přiběhli, celou ji oslintali, očmuchali a běželi dál. Ale paní v pohodě, ví, že jsou hodní a fenu si rozhodně nechtějí dát k snídani
. U lesíka jsem je oba seřvala co tam dělají a šli civilizovaně vedle nohy domů.... i s paní, která je tam střežila a hlídala pozici...
Tihle když náhodou zdrhnou (což bylo zatím jednou)...a i psi před nimi co jsme měli sem tam něco vyvedli s plotem..on náš první Britt rád chodil na procházky..kdysi si zajel vlakem na cvičák, jednou šel až do frenštátu a zpátky, jak mu odjela fena..se zabouchl
... tak rpostě u nich nehrozí nějaký incident.
Pejsky mají rádi...s hodnými si pohrají, se zlými se nebaví, nestojí jim to za to..neradi se pouštějí do konfliktů, pokud nejsou opravdu bezdůvodně tvrdě napadeni...i tak se snaží to ukončit v klidu. A lidi je nezajímají..maximálně kdyby je chtěli podrbat
.
Takže v tom je výhoda i když s nimi jdu na procházku...zaprvé poslouchají a zadruhé prostě v klidu si čmuchají svoje kolem plotů a že prochází lidi je nezajímá a nemusím mít strach, že se mi do někoho zakousnou
.
A navíc hlídají teda super..a když ti řvou za vraty...vezmi tu odvahu tam vlézt
, když na tebe štěkají dva 70 kilo grizzly
lucky
napsal(a):
šikovná!
![]()
![]()
Kráásně napsanýý,a je to moc hezký,jak se mají rádi!!!![]()
![]()
Naše občas taky chytne záchvat lásky,ale to nesměj bejt ve výběhu..
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Kráásně napsanýý,a je to moc hezký,jak se mají rádi!!!![]()
![]()
Naše občas taky chytne záchvat lásky,ale to nesměj bejt ve výběhu..
![]()
Čakina radši jen kouká na koně.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Viď,díky
,tu si dám na příští rok do kalendária.![]()
![]()
Tak jsem se zase hrabala trošíčku ve fotičkách....
Takhle loni řádili Buffíno s Kačenkou.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Tak jsem se zase hrabala trošíčku ve fotičkách....
Takhle loni řádili Buffíno s Kačenkou.![]()
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Na kolena,na kolena....![]()
![]()
Tuhle milou osůbku jsem potkala jednou v Praze,byl moc hodný a hezky se usmál a dostala jsem hubana!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Tuhle milou osůbku jsem potkala jednou v Praze,byl moc hodný a hezky se usmál a dostala jsem hubana!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Tahla záře opravdu nad naší vsí byla,bylo to fakt něco nepopsatelně kráásnýho.....![]()
![]()
bospor
napsal(a):
Ahojky jarů,
Teda z Čakinky je kus,já bych k vám do dvora teda nelezla..![]()
![]()
Jak tam dnes máte???Tedy je fuj...trochu asi mrzne,je šedivo,a zima a nad vsí halda smogu...
proxima
napsal(a):
Ahojky jarů,
Teda z Čakinky je kus,já bych k vám do dvora teda nelezla..![]()
![]()
Jak tam dnes máte???Tedy je fuj...trochu asi mrzne,je šedivo,a zima a nad vsí halda smogu...
![]()
Ahojky Eví,no rodina odjela s kámošem na ryby,
už se nemohli dočkat,jeli kamsi k Mělníku,a já zase čekám na borca,páč mi pošta sice přijde,ale odcházet se jí nechce.A nemožu zapojit fotyho přístroj,nende to!!!![]()
Ale on to vychytá a odpoledne bych chtěla vzít Moruš jen na procházku do zahrad.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ahojky Eví,no rodina odjela s kámošem na ryby,
už se nemohli dočkat,jeli kamsi k Mělníku,a já zase čekám na borca,páč mi pošta sice přijde,ale odcházet se jí nechce.A nemožu zapojit fotyho přístroj,nende to!!!![]()
Ale on to vychytá a odpoledne bych chtěla vzít Moruš jen na procházku do zahrad.![]()
Tak to jo,tak to máš odpočinkový den pro sebe.Nemusíš vařit-budou chňapky,co??![]()
Teda na ryby v téhle zimě...brrrrrr...
My jsme zatím doma-a pak by jsme chtěli jít někam asi s pesanama na prochajdu..Teď jsme pá-so makali u koní-úklid ve výběhu,takže dnes si dáme pauze..
Teda pauze-Jura zase vybere nějakou "krátkou"trasu...cca 20km..![]()
proxima
napsal(a):
Tak to jo,tak to máš odpočinkový den pro sebe.Nemusíš vařit-budou chňapky,co??![]()
Teda na ryby v téhle zimě...brrrrrr...
My jsme zatím doma-a pak by jsme chtěli jít někam asi s pesanama na prochajdu..Teď jsme pá-so makali u koní-úklid ve výběhu,takže dnes si dáme pauze..
Teda pauze-Jura zase vybere nějakou "krátkou"trasu...cca 20km..![]()
![]()
Hihi,Eví,vy mušíte mít fyzičku,teda,nevím,asi se budu stydět
,až tam k Vám pojedu,já neujdu téměř nic,
a nebo budu funět jako mašina.![]()
Jojo,budou chňapky
,přesně tak,oni si vzali sebou zavařený klobásy,tak hlady nebudou,a večer něco vymyslím.
Ale tady taková zima není,sice to netaje,ale jak nefouká vichr,tak mě přijde,že je teplo.
Ale svítíčko dneska nesluní...
jaruska
napsal(a):
![]()
Hihi,Eví,vy mušíte mít fyzičku,teda,nevím,asi se budu stydět
,až tam k Vám pojedu,já neujdu téměř nic,
a nebo budu funět jako mašina.![]()
Jojo,budou chňapky
,přesně tak,oni si vzali sebou zavařený klobásy,tak hlady nebudou,a večer něco vymyslím.
Ale tady taková zima není,sice to netaje,ale jak nefouká vichr,tak mě přijde,že je teplo.
Ale svítíčko dneska nesluní...
Neboj jarů,my si tě vycvičíme...ono když někam jdeš a už nemůžeš,tak se prostě musíš překonat a jít dál..Jako můžeš tam zůstat sedět,ale když se nad tím zamyslíš,tak je lepší mazat domů na gauč![]()
Nikdo tam pro tebe totiž nepřijde..Takže se vždycky divím,co člověk vydrží,když musí..![]()
![]()
Mám to vyzkoušené na sobě..![]()
![]()
Tady je spíš vlezlo a sníh už tu néní..
Jarů na kdy čekáte hříbátky-asi???
proxima
napsal(a):
Neboj jarů,my si tě vycvičíme...ono když někam jdeš a už nemůžeš,tak se prostě musíš překonat a jít dál..Jako můžeš tam zůstat sedět,ale když se nad tím zamyslíš,tak je lepší mazat domů na gauč![]()
Nikdo tam pro tebe totiž nepřijde..Takže se vždycky divím,co člověk vydrží,když musí..![]()
![]()
Mám to vyzkoušené na sobě..![]()
![]()
Tady je spíš vlezlo a sníh už tu néní..
Jarů na kdy čekáte hříbátky-asi???
![]()
Hihi,nooo,to je ten problém,to já bych se sebou bojovala,
hele,já si vezmu sebou Pierota,joo???![]()
Píšu mejlík.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Safra,nepíšu,páč to zatím nejde ta Pošta,sakryš.
Ale neboj,Eví,
dojde to snad ještě dneska.
Jéé,ta je náádherná
,jak už vyrostla,![]()
stejně si jí necháte.![]()
![]()
ahoj jaruško, je fakt krásná, mi máme zase vilíka, je teda ostřejší nikoho za plot nepustí a pokud se jen přiblíí tak šteká a vrčí...prostě hlídač nikdy ho k tomu nikdo nevedl, jinak mě právě udivuje že ji ma š u koní tak v prhpdě, vilin je spíš takový že je pozoruje a čučí ale jak se mu něco nelíbí tak doletí poštěká po nich zavrčí....
sajma
napsal(a):
ahoj jaruško, je fakt krásná, mi máme zase vilíka, je teda ostřejší nikoho za plot nepustí a pokud se jen přiblíí tak šteká a vrčí...prostě hlídač nikdy ho k tomu nikdo nevedl, jinak mě právě udivuje že ji ma š u koní tak v prhpdě, vilin je spíš takový že je pozoruje a čučí ale jak se mu něco nelíbí tak doletí poštěká po nich zavrčí....
![]()
Je kráásnej,Janí,odkud ho máš,jestli to nejsou náhodou sourozenci????![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Neva jarů,přečtu si to kdyžtak až večer.
Kudrnu si asi nenecháme-nemůžem si nechat všechno.Takže na jaře půjde asi na prodej.
Bude to fakt Barbínka-roste jí dlouhá bílá hříva...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Tady je Čakina ještě u chovatele,maličkatá.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Viď,podle tý fotky jsem si jí vybrala,mooc se mi líbí!![]()
![]()
Eví,a co když bude mít Vaneska hřebečka???![]()
Tak půjdou všici...![]()
![]()
Né opravdu máme moc koní a trochu jiné plány,takže hříbátka Zrzik,Kudrna i pokud bude od Vanesky hřebeček-budou hledat nové majitele..
jaruska
napsal(a):
![]()
Áronek byl kráásný,když byl maličký,takový neviňátko
,já si pořád pamatuju tu fotku s těma spoďárama
a můžu se utlouct smíchy,když si na to vzpomenu.![]()
![]()
No ta byla dobrá...byl to dobrej raubíř..jak jsme doma zavřeli dveře,už dělal úpravy obýváku podle svého![]()
Teď je už rozumější.Ale mučí a kouše koně..
proxima
napsal(a):
5 let!!!???![]()
![]()
![]()
No jestli ho do té doby nějaký kůň nezadupe...už jsou na něj alergický..![]()
![]()
Ale kdbych chtěla pějsana tak zase australáka..ale fenku.![]()
![]()
![]()
Noo,ty fenečky jsou asi takový poslušnější bych řekla,víc se držej u člověka,kdežto ten pes to je samostatná jednotka.Ale taky by mě to štvalo,kdyby takhle prudil koně,Ája neprudí koníky?
jaruska
napsal(a):
![]()
Noo,ty fenečky jsou asi takový poslušnější bych řekla,víc se držej u člověka,kdežto ten pes to je samostatná jednotka.Ale taky by mě to štvalo,kdyby takhle prudil koně,Ája neprudí koníky?
Aja ne,ta jim olízne nos a motá se jim děsně pod nohama![]()
Ona je taková děsná motala-vůbec jí zase nedojde že by jí kůň kopnul,nebo zašlápnul..Ale je to lepčí než Aron,i na vyjíždce,vycházce se nás drží..Aron běhá pořád někde sám..
Aja zase pravidelně šmrncne ocasem o ohradník a chudák pak vříská![]()
To honění koní mě ale štve-a ani ho za to nemůžeš nějak hrozně trestat-je to pud a je na to dělaný..Ale jen chceš popohnat koně,tak už ho mají za nohama,nebo jím skáče na čumák..okřikneš ho,přiběhne k tobě a když uděláš-kšššíc,tak už je zase u nich..![]()
proxima
napsal(a):
Aja ne,ta jim olízne nos a motá se jim děsně pod nohama![]()
Ona je taková děsná motala-vůbec jí zase nedojde že by jí kůň kopnul,nebo zašlápnul..Ale je to lepčí než Aron,i na vyjíždce,vycházce se nás drží..Aron běhá pořád někde sám..
Aja zase pravidelně šmrncne ocasem o ohradník a chudák pak vříská![]()
To honění koní mě ale štve-a ani ho za to nemůžeš nějak hrozně trestat-je to pud a je na to dělaný..Ale jen chceš popohnat koně,tak už ho mají za nohama,nebo jím skáče na čumák..okřikneš ho,přiběhne k tobě a když uděláš-kšššíc,tak už je zase u nich..![]()
Našeho Fouse to odnaučil Pierot,2x se mu povedlo se trefit a je klid,naštěstí mu nic nezlámal,on mu ten moula pořád visel na ocase,on tam má Pierot pět chlupů a ten bambula mu je ještě vytrhával.
jaruska
napsal(a):
Našeho Fouse to odnaučil Pierot,2x se mu povedlo se trefit a je klid,naštěstí mu nic nezlámal,on mu ten moula pořád visel na ocase,on tam má Pierot pět chlupů a ten bambula mu je ještě vytrhával.
![]()
![]()
Tak fotyho přístroj jsem dokázala přihlásit sama,hurrááá
,já mám takovou radost
,jsem myslela,že to nedokážu,ale borec asi přijede až zítra.
bospor
napsal(a):
![]()
A nemožu nikam jet
,v průjezdu je auto a já s tím neumím.
mě to hned nenapadlo,oni jeli s kámošovo autem.![]()
Tak pojedu zítra,třeba bude i hezčí počasí.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
A nemožu nikam jet
,v průjezdu je auto a já s tím neumím.
mě to hned nenapadlo,oni jeli s kámošovo autem.![]()
Tak pojedu zítra,třeba bude i hezčí počasí.![]()
![]()
![]()
Ta je včerejší.
jaruska
napsal(a):
![]()
Ta je včerejší.
pro jarus-vilda je mého přítele, má ho od ostravy z orlové...
jaruska
napsal(a):
![]()
Janí,já mám Čakinku z Třince,ale nejela jsem pro ní já,přivezla mi jí kamarádka Máťa.![]()
![]()
![]()
Milošíí,Toricone,
vše nejlepší k Tvému svátku!!!!![]()
![]()
Hodně zdraví,štěstí a tisíce dalších spokojených zákazníků koňských i lidských.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Milošíí,Toricone,
vše nejlepší k Tvému svátku!!!!![]()
![]()
Hodně zdraví,štěstí a tisíce dalších spokojených zákazníků koňských i lidských.![]()
![]()
![]()
Já bych Ti bývala popřála po Skype,ale to chuděrka nebylo zazálohovaný a ICQ taky ne,no jsem fakt trdlo.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Já bych Ti bývala popřála po Skype,ale to chuděrka nebylo zazálohovaný a ICQ taky ne,no jsem fakt trdlo.![]()
![]()
Vloni si konečně mladá začala sedlat sama,![]()
sice pořád nenápadně kontroluju,jestli je to dobře
,ale už je fakt docela dobře samostatná a je to fajn.
jaruska
napsal(a):
![]()
Vloni si konečně mladá začala sedlat sama,![]()
sice pořád nenápadně kontroluju,jestli je to dobře
,ale už je fakt docela dobře samostatná a je to fajn.
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jsem myslela,že budu qečeři dělat ryby,hahaha,
ani šupinu nepřinesli!!!![]()
![]()
Jsem zase drobet očistila Kačenku...
bospor
napsal(a):
![]()
Moruš vyhání Kačenku od stromečku,vždycky jí muším ulomit pár větviček na stranu.
jaruska
napsal(a):
![]()
Moruš vyhání Kačenku od stromečku,vždycky jí muším ulomit pár větviček na stranu.
![]()
Moudřejší ustoupí.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Kuk na bábu.![]()
![]()
Olda vždycky říká,když vidí takhle zaprasenýho Pierota-pozvi někoho na ježděnííí!!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Olda vždycky říká,když vidí takhle zaprasenýho Pierota-pozvi někoho na ježděnííí!!!!![]()
![]()
Chutná jim to.
jaruska
napsal(a):
Chutná jim to.
Pak jsem naštelovala fiotyho přístroj na něco jinýho...
jaruska
napsal(a):
Pak jsem naštelovala fiotyho přístroj na něco jinýho...
Zívá,přestože mu bráním v přístupu ke stromečku,páč on by Moruš vyhnal.
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Aby jí náááhodou něco neuteklo...![]()
![]()
to víš že jo
co kdybys jí někam utekla
tak jakej ste měli víkend? my úžasnej
vynadáno snad nedostanu
tady stejně není nic vidět
bospor
napsal(a):
to víš že jo
vynadáno snad nedostanu
na vysočině je hromada sněhu
bospor
napsal(a):
to víš že jo
vynadáno snad nedostanu
Ve středu se těším
bospor
napsal(a):
jj já taky ale budu muset ještě odpoledne do práce
ještě to zkusím nějak vyměnit
to ukecáte,
saddlery
napsal(a):
to ukecáte,
Ahojte všichni!!já jsem byla zas trénovat a spokojenost veliká,sice jsem byla nevěrná mojí tlusťošce kobyle.a na country bále,tak super.tady asi kobča co se mi nejvíc líbí z ranče
Ima.takového motáka po spinech jsem teda ještě nikdy neměla
westgirl
napsal(a):
Ahojte všichni!!já jsem byla zas trénovat a spokojenost veliká,sice jsem byla nevěrná mojí tlusťošce kobyle.a na country bále,tak super.tady asi kobča co se mi nejvíc líbí z ranče
Ima.takového motáka po spinech jsem teda ještě nikdy neměla
krasavice Ima,v květnu čeká hříbě. foto Romča Rýcová ![]()
westgirl
napsal(a):
krasavice Ima,v květnu čeká hříbě. foto Romča Rýcová ![]()
![]()
Jéé,Ivčí,já stejně nic nevidím,
ale asi tam sedíš na nějákým koni,že jooo???![]()
Však co,hlavně že jsi v pohodě!!!![]()
![]()
Holky,nepůjdete některá na nějákej bomba karneval?Mám tady suuuper šaty na masku třeba Marfuši nebo Nástěnky,
kdybyste někdo chtěl,pošlu.Teda nejdřív fotnu a pak pošlu,jsou tak na postavu kolem 170 cm.
Janí,já tohle viděla jednou dělat Petra Soukupa na jeho Appě,a mám to i natočený,hele,mě se z toho normálně motala hlava!!!![]()
To byl fofr,a bez uzdečky,jen na ohlávce.
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Holky,nepůjdete některá na nějákej bomba karneval?Mám tady suuuper šaty na masku třeba Marfuši nebo Nástěnky,
kdybyste někdo chtěl,pošlu.Teda nejdřív fotnu a pak pošlu,jsou tak na postavu kolem 170 cm.
Janí,já tohle viděla jednou dělat Petra Soukupa na jeho Appě,a mám to i natočený,hele,mě se z toho normálně motala hlava!!!![]()
Jarusko (Jarko)
Mám otázku...vy máte SAO? Jak se snese s dalšími psy? A jak je stará fenka? Dost nad tímto psem uvažujeme, známej je chová ...přímo z ukrajiny a rumunska krev.
Proto bych se zeptala i jinde...jestli chodí fena do města, mezi lidi a jak se chová díky..kdyby se chtělo odepsat...tak jsem na emailu...
SABINKA.CAT@seznam.cz
díky za info
máme tohohle 3 letýho blázínka
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Haníí... jo k Petrovi jsme se kdysi s Evikem byly juknout!!ještě na jakémsi statku, měli tam víc koní.jak byla appa ještě hříbě.no nekecej, oni tak válí??škoda, že ztratil chuť to někde předvést.možná je Ejmi lekavá.mám i fotky,ale na papíře.fotila jsem i jeho nové sedlo,od Hakena.Ti Tvoji koníci jsou ale herci a komedianti, Jaruu!ti moji když zívnou nestihnu vytáhnout foťák.
westgirl
napsal(a):
Haníí... jo k Petrovi jsme se kdysi s Evikem byly juknout!!ještě na jakémsi statku, měli tam víc koní.jak byla appa ještě hříbě.no nekecej, oni tak válí??škoda, že ztratil chuť to někde předvést.možná je Ejmi lekavá.mám i fotky,ale na papíře.fotila jsem i jeho nové sedlo,od Hakena.Ti Tvoji koníci jsou ale herci a komedianti, Jaruu!ti moji když zívnou nestihnu vytáhnout foťák.
![]()
Jééžííšmarjá,no jo,Hanííí,promííň!!!![]()
No jo,Petr válí s Appou,je krááásná
,nááádherná
,strašně silná a prdel má jak štýrskej valach.
jaruska
napsal(a):
![]()
Jééžííšmarjá,no jo,Hanííí,promííň!!!![]()
No jo,Petr válí s Appou,je krááásná
,nááádherná
,strašně silná a prdel má jak štýrskej valach.
![]()
Ahoj Sabi,ten Tvůj krásnej pesan se mi líbí od první chvíle,kdy jsem ho spatřila,
fakt krásnej pes!!!
Co se týče Čakiny,teď 26.6.jí budou 2 roky,mezi lidi na ulici klidně jít může,nenapadá nikoho,a hlavně se mi na těch obou našich psech líbí,že neutíkají- a můžou,mají neustále otevřený ten přístup do ohrady a žádného ze psů nenapadne,aby šel mimo svůj areál,to si na nich opravdu cením.Projdou si výběh,ale dál nejdou,a to si jich nemusím všímat,hlídají se sami.Co se týče Čakiny a ostatních psů,nedoporučovala bych do společnosti těchto psů psy menší,ona když se začíná hárat,tak vždycky toho našeho Fouse seprala,ale pak je zase jakou dobu klid a škorpěji se jen tak z lásky.Ovladatelná je velice dobře,já jsem z toho taky měla trochu strach,aby neubližovala třeba holce,ale kdepáák,absolutně bez problémů,neubližuje ničemu,co je naše,kočku sice prožene,ale nich jí neudělá,kdežto cizí kočky jsme objevili akorát hlavu.
Ani králíky,když je tahá jarča po dvoře,nenapadá,jen si je se zájmem prohlíží,ale jaruška si jí v pohodě ukočíruje.Tož tak,já už bych asi jinýho psa nechtěla,vyhovoujou chlupama,právě proto jsem si psa,kterej se mi líbí,nepořídila,protože se mi líběj boxeři,dogy,prostě hladkosrtatý psi,ale na hlídání ven do těch mrazů to pes prostě není.![]()
Čakina klidně chrápe na betoně,a zima jí není,má pod sebou pár gadrů,madraci teda roztrhala,
ale co má za zlozvyk,tak hrobaří,furt je někde vyhrabaná nějáká díra.![]()
Ona pro nás hledá poklad!!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ahoj Sabi,ten Tvůj krásnej pesan se mi líbí od první chvíle,kdy jsem ho spatřila,
fakt krásnej pes!!!
Co se týče Čakiny,teď 26.6.jí budou 2 roky,mezi lidi na ulici klidně jít může,nenapadá nikoho,a hlavně se mi na těch obou našich psech líbí,že neutíkají- a můžou,mají neustále otevřený ten přístup do ohrady a žádného ze psů nenapadne,aby šel mimo svůj areál,to si na nich opravdu cením.Projdou si výběh,ale dál nejdou,a to si jich nemusím všímat,hlídají se sami.Co se týče Čakiny a ostatních psů,nedoporučovala bych do společnosti těchto psů psy menší,ona když se začíná hárat,tak vždycky toho našeho Fouse seprala,ale pak je zase jakou dobu klid a škorpěji se jen tak z lásky.Ovladatelná je velice dobře,já jsem z toho taky měla trochu strach,aby neubližovala třeba holce,ale kdepáák,absolutně bez problémů,neubližuje ničemu,co je naše,kočku sice prožene,ale nich jí neudělá,kdežto cizí kočky jsme objevili akorát hlavu.
Ani králíky,když je tahá jarča po dvoře,nenapadá,jen si je se zájmem prohlíží,ale jaruška si jí v pohodě ukočíruje.Tož tak,já už bych asi jinýho psa nechtěla,vyhovoujou chlupama,právě proto jsem si psa,kterej se mi líbí,nepořídila,protože se mi líběj boxeři,dogy,prostě hladkosrtatý psi,ale na hlídání ven do těch mrazů to pes prostě není.![]()
Čakina klidně chrápe na betoně,a zima jí není,má pod sebou pár gadrů,madraci teda roztrhala,
![]()
![]()
Tady Petr pustil mladou na Denyho.
jaruska
napsal(a):
![]()
fakt krásnej pes!!!
![]()
Jéééé hrobaří
No mě se SAO líbolo vždy..jen mám z toho dost obavy...já bych radši psa...ale vím, že kdybych se rohodla..musela bych volit fenu. Náš pes je totální bezdominant..a myslím že by mu pes jako ,,chlap,, dal pěkně časem na frak. I tak se děsím toho, že by si SAO chtělo hrát...a nás pes bohužel nemá tolik chlupů a váhu a rychlost nato...aby mu stačilo...
Rádi bychom ho jednou měly, jsou skvělý ven...to je jasné. Mají boudy..ale budou spát venku pod stromem..to znám. Mého psa taktéž vypustím u koní a jdu si dělat svoje...a vím, že nikam neodejde...:-) On si hlídám mě..kdyžto SAO bych řekla, že hlídá svůj pozemek... Jak moc je fixovaná?
Já sem bohužel se psem fixovaná děsně...i tak, že ho nemůžou vzít naši ven..protože mám z toho trauma a on taky
Jinak díky za pochvalu..je to ten nej pes na světě...dost lidí nám závaidí povahu :-)
sabina
napsal(a):
Jéééé hrobaří
No mě se SAO líbolo vždy..jen mám z toho dost obavy...já bych radši psa...ale vím, že kdybych se rohodla..musela bych volit fenu. Náš pes je totální bezdominant..a myslím že by mu pes jako ,,chlap,, dal pěkně časem na frak. I tak se děsím toho, že by si SAO chtělo hrát...a nás pes bohužel nemá tolik chlupů a váhu a rychlost nato...aby mu stačilo...
Rádi bychom ho jednou měly, jsou skvělý ven...to je jasné. Mají boudy..ale budou spát venku pod stromem..to znám. Mého psa taktéž vypustím u koní a jdu si dělat svoje...a vím, že nikam neodejde...:-) On si hlídám mě..kdyžto SAO bych řekla, že hlídá svůj pozemek... Jak moc je fixovaná?
Já sem bohužel se psem fixovaná děsně...i tak, že ho nemůžou vzít naši ven..protože mám z toho trauma a on taky
Jinak díky za pochvalu..je to ten nej pes na světě...dost lidí nám závaidí povahu :-)
![]()
Jojo,přesně tak,máš pravdu,ona si hlídá svoje území,a když jí vezmeme ven na procházku,tak si opravdu nikoho nevšímá a je v pohodě.No fixovaná zase až tak není,klidně půjde na procházku i se švárou,hlavně že půjde.
No,myslím,že 2 takhle velcí psi by to se SAO nedělalo dobrotu,byla by k němu asi lepší fenka,ale poraď se s Máťou,ta je na tyhle věci šikovnější.![]()
![]()
Ona má třeba 2 velký psi spolu a nervou se jí,
tak třeba by to šlo,já fakt nevím...![]()
A netroufám si odhadnout,jak se bude který dospělý pes chovat.![]()
Tady u nás mají lidi taky tuhle bordo dogu,už jsem si kolikrát říkala,že ho fotnu,ale ten je asi zlej,páč chodí s košíkem.
jaruska
napsal(a):
![]()
Jojo,přesně tak,máš pravdu,ona si hlídá svoje území,a když jí vezmeme ven na procházku,tak si opravdu nikoho nevšímá a je v pohodě.No fixovaná zase až tak není,klidně půjde na procházku i se švárou,hlavně že půjde.
No,myslím,že 2 takhle velcí psi by to se SAO nedělalo dobrotu,byla by k němu asi lepší fenka,ale poraď se s Máťou,ta je na tyhle věci šikovnější.![]()
![]()
Ona má třeba 2 velký psi spolu a nervou se jí,
tak třeba by to šlo,já fakt nevím...![]()
A netroufám si odhadnout,jak se bude který dospělý pes chovat.![]()
Tady u nás mají lidi taky tuhle bordo dogu,už jsem si kolikrát říkala,že ho fotnu,ale ten je asi zlej,páč chodí s košíkem.
Hele zjistila jsem, pokud tohohle psa člověk ,,odloží,, na zahradu, nebo tak...tak pes psych. zakrní a přijde mi jak kdyby strádal.... u nich se říká, že trest je samota.
Znám pár psů bx. dogy co jsou zlouni a rváči a nemůžou cítit jiného psa...bohužel.
Já si myslím, že to je výchova především...ale když člověk potká blbou povahu...je to problematičtější...no
jaruska
napsal(a):
![]()
Tady Petr pustil mladou na Denyho.
juu, ta už je veliká!!! to je rambo.a zkrásněla jí barva,my tam byli v roce 02!!ještě jsme zažily,jak na Denym jel jedny z posledních závodů, na Americe.tady byla ještě prcek
vyfotila jsem teda foto z papír.fota tak horší kvalita
sabina
napsal(a):
Hele zjistila jsem, pokud tohohle psa člověk ,,odloží,, na zahradu, nebo tak...tak pes psych. zakrní a přijde mi jak kdyby strádal.... u nich se říká, že trest je samota.
Znám pár psů bx. dogy co jsou zlouni a rváči a nemůžou cítit jiného psa...bohužel.
Já si myslím, že to je výchova především...ale když člověk potká blbou povahu...je to problematičtější...no
to je to sedlo - rozmaz...od Hakena.
westgirl
napsal(a):
to je to sedlo - rozmaz...od Hakena.
a tady jak u nás byla Evíík se svým bratránkem a naše bývalá parta jsme je svezli jak lordy ![]()
rok 02...