Ahoj, zajímalo by mě jestli tu někdo jezdí sého koníka na Bitless Bridle?
Myslím tím jestli ho tak jezdí pořád - na vyjížďku i na práci na jízdárně (drezura, skoky). Já Malýho jezdím takto od podzima, ale vzhledem k počasí jsme krom lesa toho moc nenajezdili a já už se nemůžu dočkat až nám roztaje a vyschne jízdárna.
Děkuji za příspěvky!
chypi
napsal(a):
Myslím tím jestli ho tak jezdí pořád - na vyjížďku i na práci na jízdárně (drezura, skoky). Já Malýho jezdím takto od podzima, ale vzhledem k počasí jsme krom lesa toho moc nenajezdili a já už se nemůžu dočkat až nám roztaje a vyschne jízdárna.
Děkuji za příspěvky!
jak si s tím spokojená? Přemýšlím, že koníkovi taky dám něco bezudidlovýho, ale zatím nejsem pro nic rozhodnutá. Venku je hodně dopřednej, ale nechce chodit s hlavou pěkně dole na dlouhé otěži, když mu dám delší otěž tak pospíchá...
chypi
napsal(a):
Děkuji za příspěvky!
BB nevím co znamená jaký druh bez udidlového uzdění,já jezdím úplně bez ničeho,Ale taky jsem si vyrobila uzdečky jako haccamore,ale jemné,má páky,ale není to ostré jako pravé mechanické,dále provazové ohlávky s zesíleným nánosníkem,obyčejná stájovka a obyčejné vodítko kolem krku.Kobylka ,ale reaguje jen na mě,nikdo jiný to zkusí a je na zemi nebo v křoví.
janavar
napsal(a):
jak si s tím spokojená? Přemýšlím, že koníkovi taky dám něco bezudidlovýho, ale zatím nejsem pro nic rozhodnutá. Venku je hodně dopřednej, ale nechce chodit s hlavou pěkně dole na dlouhé otěži, když mu dám delší otěž tak pospíchá...
Ahoj, no já jsem právě spokojená převelice.. Byla jsem rozhodnutá udidlo vypustit, ale nemohla jsem jen nandat ohlávku a jedu, takže jsem se pořád plácala na provazovce na jízdárně a venku na udidle.. Na BB jsem mohla přejít okamžitě, koník mi hned pochopil co se po něm žádá a já měla stejné pocity jako na udidle, hned při pravním ježdění (samozřejmě jsem nejdřív byla párkrát na jízdárně) se mi podařilo koníka posadit, zabalit, sestavit..nemusela jsem k tomu požívat víc síly, nebo jinak používat otěže.. Ted už přes dva měsíce jezdím jen ven a to jednou za uherák a Malej je pořádně našlapanej a vůbec mi nedělá problém ho na BB zvládnout (nebo stejně jako na udidle). Já si ji nechala šít podle vzoru na bitlessbridle.com u sedláře a vyšla mi na 1200, což je srovnatelné s uzdečkoa a nemusíš k tomu navíc kupovat udidlo
Opravdu ti doporučuji vyzkoušet, protože proč jezdit s udidlem, když to jde stejně i bez něj!
PS: dneska mi přišla prezentace mejlem s názvem Pohlazení duše, byly to fotky koní, krásné, umělecké, ale jedna...
sheril
napsal(a):
BB nevím co znamená jaký druh bez udidlového uzdění,já jezdím úplně bez ničeho,Ale taky jsem si vyrobila uzdečky jako haccamore,ale jemné,má páky,ale není to ostré jako pravé mechanické,dále provazové ohlávky s zesíleným nánosníkem,obyčejná stájovka a obyčejné vodítko kolem krku.Kobylka ,ale reaguje jen na mě,nikdo jiný to zkusí a je na zemi nebo v křoví.
Ahojky...no já sice nejezdím na BB ale na Sidepoolu ( westernový bezudidlový) a jsem sním maximálně spokojená.Jezdím s tím hlavně na vyjížďky na uzdečce normálně přiježďuji,ale pokud chci něco skákat tak na sidepoolu. A hlavně na tom mám jistotu, koník mi venku zastavuje mnohem lepší jak na udidle,takže si to teď pořádně užíváme.Jinak ho používáme už asi od května...jen může doporučit!!!
ketkat
napsal(a):
Ahojky...no já sice nejezdím na BB ale na Sidepoolu ( westernový bezudidlový) a jsem sním maximálně spokojená.Jezdím s tím hlavně na vyjížďky na uzdečce normálně přiježďuji,ale pokud chci něco skákat tak na sidepoolu. A hlavně na tom mám jistotu, koník mi venku zastavuje mnohem lepší jak na udidle,takže si to teď pořádně užíváme.Jinak ho používáme už asi od května...jen může doporučit!!!
Stáňo prosímtě mohla bys mi tvůj BB nějak nafotit? Nechala bych si ho ušít.
Díky moc
chypi
napsal(a):
Děkuji za příspěvky!
Ahoja já jsem mladýho obsedala a jezdím na BB. Je to fajn uždění, plánuji na něm pokračovat. Sice toho ještě moc nenaděláme na jízdárně, ale jezdím na tom ráda.
skippka
napsal(a):
Ahoja já jsem mladýho obsedala a jezdím na BB. Je to fajn uždění, plánuji na něm pokračovat. Sice toho ještě moc nenaděláme na jízdárně, ale jezdím na tom ráda.
Já bych měla jednu BB na prodej, kdyby měl někdo zájem, chci za ní 1200 včetně poštovného. Velikost Full, ručně šitá (Jiří Fikar)
eavy
napsal(a):
Ahoj Jani, někdy v říjnu/listopadu jsem ti psala psala mailik, došel?
Jé ahoj Veru, myslím, že nedošel, protože zrovna nedávno jsem si tak říkala, že ses dlouho neozvala a já taky ne, takže bych Ti měla napsat... Určitě to napravím, ale z jiného mailu, tak se nelekni, mám stejný problém jako jsi popisovala Ty. Zatím se měj krásně brzy se víc rozepíšu
skippy
napsal(a):
Jé ahoj Veru, myslím, že nedošel, protože zrovna nedávno jsem si tak říkala, že ses dlouho neozvala a já taky ne, takže bych Ti měla napsat... Určitě to napravím, ale z jiného mailu, tak se nelekni, mám stejný problém jako jsi popisovala Ty. Zatím se měj krásně brzy se víc rozepíšu
Paráda
eavy
napsal(a):
Paráda
Já mám taky jednu BB na prodej. Teď by se mi měla vrátit ze zkoušení. Je to na ČT - odpovídá trojce. Rozměry pošlu na požádání. Cena 1000Kč
skippka
napsal(a):
Já mám taky jednu BB na prodej. Teď by se mi měla vrátit ze zkoušení. Je to na ČT - odpovídá trojce. Rozměry pošlu na požádání. Cena 1000Kč
taky jsem o tomhle uždění přemýšlela na svého mlaďocha ale nevím jak mi na to bude reagovat.
janavar
napsal(a):
Můžeš mi poslat fotky BB na mail? janavavr@seznam.cz Díky
Ahoj! Víc fotek bohužel nemám, ale na nafocení se chystám už pěkně dlouho, tak snad mi to konečně vyjde a určitě pošlu.
chypi
napsal(a):
Ahoj! Víc fotek bohužel nemám, ale na nafocení se chystám už pěkně dlouho, tak snad mi to konečně vyjde a určitě pošlu.
Tak jsem dneska fotila..
chypi
napsal(a):
Ahoj, já jsem si ji nechala ušít podle fotek z netu.
Pro janavavr - nepodařilo se mi odeslat mejla s fotkami, tak snad na další pokus. Ale až z domova, ted jsem v práci
Ahoj ráda bych to na svého koně zkusila, ale nechtěla bych to kupovat, aby to nebylo zbytečné, nevíte, kde by se to dalo půjčit nebo někdo ochotný mi to zapůjčil? Díky