Změna majitele, darovací smlouva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2009 09:23
ampinka

XXX.XXX.208.70

Ahojky, chtěla bych se ujistit, kam se posílají změny majitele koní u amer. klusáka, achaltekince a kam u ČT? Co všechno musím poslat? Kupní smlouvu, nějaký průvodní dopis, očkovák...? A ještě jeden dotaz - jak by přesně měla vypadat taková darovací smlouva na koně? Předem děkuji za odpovědi

11.3.2009 10:11
kessi

XXX.XXX.22.24

ampinka napsal(a):
Ahojky, chtěla bych se ujistit, kam se posílají změny majitele koní u amer. klusáka, achaltekince a kam u ČT? Co všechno musím poslat? Kupní smlouvu, nějaký průvodní dopis, očkovák...? A ještě jeden dotaz - jak by přesně měla vypadat taková darovací smlouva na koně? Předem děkuji za odpovědi

Změnu majitele hlásíš u čt na UEK v písku posílá se modrý průkaz koně a hlášenka o zmemě majitele, jestli jí nemáš, myslím že se dá stáhnout z webu nebo zavolat p.Nágrové na UEK a ona ti jí pošle,Amer.klusák posíláš to samé jen na Českou klusáckou asociaci.Radotínská 69 Praha 5 15900,Tel:257940250.S Achalem nevím .se smlouvama ti můžu poradit má tu dvě darovací a kupní taky jestli chceš tak mi písni na email a můžu ti poslat i Hlášení o změně majitele

11.3.2009 10:37
ampinka

XXX.XXX.208.70

kessi napsal(a):
Změnu majitele hlásíš u čt na UEK v písku posílá se modrý průkaz koně a hlášenka o zmemě majitele, jestli jí nemáš, myslím že se dá stáhnout z webu nebo zavolat p.Nágrové na UEK a ona ti jí pošle,Amer.klusák posíláš to samé jen na Českou klusáckou asociaci.Radotínská 69 Praha 5 15900,Tel:257940250.S Achalem nevím .se smlouvama ti můžu poradit má tu dvě darovací a kupní taky jestli chceš tak mi písni na email a můžu ti poslat i Hlášení o změně majitele

Poslala jsem ti email

11.3.2009 10:45
thesis

XXX.XXX.151.2

ampinka napsal(a):
Poslala jsem ti email

Místo darovací smlouvy bych doporučila kupní smlouvu za 1kč. Z právního hlediska je v tom dost rozdíl a pokud si dobře pamatuju tak dar lze vymáhat zpět.

11.3.2009 14:49
kessi

XXX.XXX.22.24

thesis napsal(a):
Místo darovací smlouvy bych doporučila kupní smlouvu za 1kč. Z právního hlediska je v tom dost rozdíl a pokud si dobře pamatuju tak dar lze vymáhat zpět.

To je fakt, možná by to bylo lepší

12.3.2009 19:48
ampinka

XXX.XXX.208.70

thesis napsal(a):

To je darovací smlouva z rodiče na dítě (mě), takže se nebojím, že by je vymáhala zpátky Je to tak lepší, protože při tomto darovaní (rodič-dítě) se neplatí darovací poplatek (při jiném darování jo). Jinak děkuju za rady

12.3.2009 20:13
thesis

XXX.XXX.151.2

ampinka napsal(a):
To je darovací smlouva z rodiče na dítě (mě), takže se nebojím, že by je vymáhala zpátky Je to tak lepší, protože při tomto darovaní (rodič-dítě) se neplatí darovací poplatek (při jiném darování jo). Jinak děkuju za rady

No tak to jo, jinak bych se toho bála. Jen já nevím jak je to s těmi dětmi ale třeba naši darovali bráchovi pozemek a platili darovací daň. Tak se raději ještě jednou ujisti abys pak něco neplatila. Ale třeba je to u pozemku něco jiného než u zvířete.

12.3.2009 20:20
caleta

XXX.XXX.84.230

thesis napsal(a):
No tak to jo, jinak bych se toho bála. Jen já nevím jak je to s těmi dětmi ale třeba naši darovali bráchovi pozemek a platili darovací daň. Tak se raději ještě jednou ujisti abys pak něco neplatila. Ale třeba je to u pozemku něco jiného než u zvířete.

Ahoj,nevím to jistě,ale myslím že se darovací dan platí i u rodič-dítě,nevím jistě ,ale brali sme to ted v právu

12.3.2009 21:13
stalonek

XXX.XXX.163.66

caleta napsal(a):
Ahoj,nevím to jistě,ale myslím že se darovací dan platí i u rodič-dítě,nevím jistě ,ale brali sme to ted v právu

a není lepší to nechat jen přepsat? nechtěli na uek žádnou smlouvu na přepsání koně.. a v papírech budeš ty

12.3.2009 21:34
kessi

XXX.XXX.22.24

ampinka napsal(a):
Poslala jsem ti email

čauky promin že jsem ti to ještě neposlala klekla mi tiskárna,zítra to snad bude chdit ,jak to s provozním hned to pošlu

13.3.2009 00:00
bospor

XXX.XXX.193.16

kessi napsal(a):
čauky promin že jsem ti to ještě neposlala klekla mi tiskárna,zítra to snad bude chdit ,jak to s provozním hned to pošlu

klárko formulář ke stažení na změnu u klusáka najdeš tady
http://www.czetra.cz/download.htm

13.3.2009 00:25
ampinka

XXX.XXX.208.70

thesis napsal(a):

thesis: Děkuju, radši se tedy ještě přeptáme
stalonek: A to se dá jen tak přepsat? Myslela jsem, že to musí být podložený buď kupní nebo darovací smlouvou... Musejí si nějak ověřit že je to právoplatný přepsání, nebo ne? Ale jistě to nevím, asi tam zavolám a nějak se poptám
ivča: děkuji moc moc, zlato si konečně budu mít pulinku přepsanou na sebe ještě jsem se chtěla zeptat, jak se u tebe pořádájí ty kurzy přirozený komunikace, je možnost tam taky s koníkem zajet? nebo je to jen pro "stálý členy"? A amčou ani s albínem problém není, ty udělají první poslední (minule dám dokonce amina vlezla do baráku ) ale ta nová kobuša asi nebude mít moc pěknou historii... na všechny zvířata je děsně agresivní a hlavní problém sem zjistila, když jsem si jí vzala pod sedlo a kámoška mi jen dala podržet bičík... Ani lonžovat jí nemůžu, vidí lonžovák a je s nervama v pr... myslela jsem, že třeba pomocí horsemanshipu by se toho dalo spousta odnaučit a naučit, asi s ní opravdu nebylo moc dobře zacházeno... navíc má tendence se ohánět když se jí třeba čistí břicho, dopíná podbřišník... prostě trochu psýcha no, chudinka si asi prošla svým, nemůže za to co z ní lidi udělali... se "starousedlýkama" sice do výběhu už chodí, ale člověk by řekl že si srovná hierarchii a nechá je bejt. Ale ona s nima nemá problém, oblizujou si krky, kolikrát žerou i z jedný hromady sena... a najednou jak když jí rupne v kouli, vystartuje a oba koně dokope... to dělá tak 3x denně, chudáci naši už se jí kliděj když viděj že začíná bejt nervní

13.3.2009 17:50
stalonek

XXX.XXX.163.66

bospor napsal(a):
klárko formulář ke stažení na změnu u klusáka najdeš tady
http://www.czetra.cz/download.htm

my kupní smlouvu posílali, ale kámoška na svou kobylu neposílala nic jen písemné prohlášení že chcete přepsat koně a hotovo.my sme měli smlouvu od taťky,ne od notáře..

14.3.2009 09:44
jessyn

XXX.XXX.0.7

ampinka napsal(a):

ahoj achalíci se posílají na svaz achal-teke, více info na www.achalteke.cz
máš nějakého? tady ten můj

Klaruse

19.10.2020 09:10
Klaruse

XXX.XXX.3.6

Ahojky mohla bych poprosit o zaslání vzoru darovací smlouvy prosím pěkně děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík