bonita
napsal(a):
Jupiii a mame tu dochodkovy vek
tak tu je ta hadica, potvorka jedna
bonita
napsal(a):
Ahojky všem, tak jak jste přežili víkend????
u nás v poho, jen ten nedělní hic byl příšerný....koníci měli teda sprchování dokonce 3x denně.....jsem včera odmítla pomáhat doma a jela jsem už ráno ke koníkům
Rozárka koukala jak telátko, když jsem jí v děvět tahala ze stáje a jeli jsme se projet
pak už byla až do večera na pastvě a vegetila...
madow
napsal(a):
Ahojky všem, tak jak jste přežili víkend????
u nás v poho, jen ten nedělní hic byl příšerný....koníci měli teda sprchování dokonce 3x denně.....jsem včera odmítla pomáhat doma a jela jsem už ráno ke koníkům
Rozárka koukala jak telátko, když jsem jí v děvět tahala ze stáje a jeli jsme se projet
pak už byla až do večera na pastvě a vegetila...
bonita: hezký hádě, já bych asi ale nefotila já bych prchala
z hadů mám docela strach...nevyznám se v nich
bonita
napsal(a):
tak ještě Rozu ve výběhu při pití...slitáš
bonita
napsal(a):
bree ranko vsetkym
no, tu rano krasne slnko, ale teraz sa uz zamracuje...no had, nuz, ja som si ho aj pohladkala, samozrejme iba na ocasek, a sranda bola, ze vzdy po mojom pokuse ho pohladkat, tak pridal do kroku
ale bol nejaky "unfriendly" a pravdepodobne ma mal plne zuby
bonita
napsal(a):
bree ranko vsetkym
no, tu rano krasne slnko, ale teraz sa uz zamracuje...no had, nuz, ja som si ho aj pohladkala, samozrejme iba na ocasek, a sranda bola, ze vzdy po mojom pokuse ho pohladkat, tak pridal do kroku
ale bol nejaky "unfriendly" a pravdepodobne ma mal plne zuby
chudáček.....radši vzal nohy na ¨ramena říkáš
u nás je ted sluníčko, ale hrozný dusno...asi bude pršet
aluska
napsal(a):
tak se taky hlásím, krásné ráno, sluníčko svítí, hadi fuj.
jéé jak ted koukám na tu fotku Rozáry, my zase začínáme mít groše.....děda vždy říkal, že je to známka toho, že se má koník dobře
bonita
napsal(a):
dnes mojho rano skoro porazilo...tak ta nasa kobyla, chudera tyrana hladom, co ma velky vybeh a plno travy v nom, tak ona musi prudit a docahovat susedovo obilie a zrat to, ked to moj videl, skoro ho slak trafil, tak utekal pre nabijacku a supol elektriku do pasky, tak uvidim, ci bude obilie obkusane alebo nie...inak aj vy mate kone plne kliestov? chudera ta nova, ma taku jemnu srsticku a evidentne je alergicka, ma po sebe bulky, snazim sa ju osetrovat kazdy vecer, ale bulky ma aj tak, a zatvorenu ju nechcem mat, co by tam v stajni sama robila
bonita
napsal(a):
dokonca som zrebcovi vytiahla kliesta rovno zpod pipika
no fuj! A tie hnusoby maju siroku skalu velkosti, od milimetra po centimeter, kto to na co vymyslel, fakt netusim...
Cipísek měl letos 3 klíšťata, jedno na vnitřní straně stehna, jedno u ucha a jedno u přední nohy v " podpaždí". Já teď řeším bradavice na vnitřních stranách stehen a šourku, asi 5. Koupila jsem kolodium, docela se oloupaly, asi tak na poloviční velikost, tak dneska koupím druhou várku a pojedu dál. V sobotu jsem strouhala zadky, tak mám za s na měsíc pokoj, auva auva zádíčka. Budu se chvíli narovnávat.
Ale moc mě to baví, strouhat si ho sama.
aluska
napsal(a):
Cipísek měl letos 3 klíšťata, jedno na vnitřní straně stehna, jedno u ucha a jedno u přední nohy v " podpaždí". Já teď řeším bradavice na vnitřních stranách stehen a šourku, asi 5. Koupila jsem kolodium, docela se oloupaly, asi tak na poloviční velikost, tak dneska koupím druhou várku a pojedu dál. V sobotu jsem strouhala zadky, tak mám za s na měsíc pokoj, auva auva zádíčka. Budu se chvíli narovnávat.
Ale moc mě to baví, strouhat si ho sama.
Markét, taky jsem to tak slyšela, i když nevím, jestli to nemá spojitost třeba s jarní trávou a s línáním,Cípa je každý jaro grošatej
bonita
napsal(a):
tak já musím zatukat, nám se zatím klíštáci vyhnuli...
bonita
napsal(a):
tak som sa vratila, mila kobca bola mimo ohrady, ja uz fakt neviem, co s nou
asi sa zblaznim
no, tak mi sme magnetom na klieste, asi ich cestou zmetame, ci co, no kvantum
taky mi Roza často prachala z ohrady...nevíme jak, snad to podlejzala nebo já nevím...tak jsme udělali ohrady dvojitý a ze silné pásky...široká je 4cm a pěkně probíjí
bonita
napsal(a):
tak to jo....mě teď tatka překvapil...prý mi koupil vozíček abych mohla jezdit s Rozínou i ve vozíku a abych ho mohla svést (na hřbet ho vzít nemůžu, má kolem 120kg a nevím zda by to Rozina zvládla...k tomu sedlo něco kolem 10kg
)
takže já se teď budu učit s opratěma v ruce
bonita
napsal(a):
je, no to potom budes musiet dat fotecku
to dám, až někam vyjedeme....to bude akce hurá
tak u nás už leje
bonita
napsal(a):
aluska sucho je a to strasne, ten dazd aprilovy sakranmentsky chyba
ale sme vdacny aj za to, co mame
Tak u nás sahara sahar a horko, chvilku to vypadalo, že zaprší, když jsem tedy zasadila ty rajčata (asi 40ks) a papriky, tu už jsem radši nepočítala. No a ono nic, jinak jsem debordlizovala zvířenu a čistila a čistila ubykace. Jinak klíšťata vzorně nosej pejskovém, ale používáme spoton takže aspoň nemaj blechy a klíšťat minimum a většina hnedka upadne.
m i s i c k a
XXX.XXX.221.39
ambra
napsal(a):
No komando zkusím nafotit zítra mobilem, protože já jsem stále bez foťáku. Ale nevím jestli je všechny nacpu na jednu fotku
Fotky z dnešního rána. U nás prší konečně
m i s i c k a
XXX.XXX.221.39
m i s i c k a
XXX.XXX.221.39
bonita
napsal(a):
ahojky chladomilky
přejí krásné úterý...u nás prší a je zima...nevím kde mají ty tropy co pořád hlásí....po včerejším lijáku mi mrkev na zahradě jaksi trochu vyskákala z řádků
třeba nebudu muset třídit jestli bude každá jinde a ne v řadě
večer byl pak zase hrozný hic....a dnes...
brrrr
Ambra..jasný hod nějaký foto....taky fotím na mobil....ten mám totiž pořád při ruce
na foto Bret a Marek při líbání
aluska
napsal(a):
Tak jsme se včera krásně projeli, šli jsme klusat kopečky, postáli jsme v rybníce. Jinak s tím deštěm jsme na tom asi nejlíp, zase pršelo celou noc a teď je zataženo. Klidně ať prší, ale odpoledne musí přestat, abych mohla za Cípou.
alenka: jak daleko máš Cipíska?? já taky za Rozárou musím docházet....ale já to mám z práce kousíček...asi 10minut chůze....mohla jsem jí mít přímo doma, ale tam by byla sama..tady má kamarády a hlavně vím, že když se Vašek(majitel Breta a Marka) vrátí z lesa o koníky se postará přihodí seno nebo pustí ven...doma by musela chudák čekat něž se vrátím z práce
madow
napsal(a):
ahojky chladomilky
přejí krásné úterý...u nás prší a je zima...nevím kde mají ty tropy co pořád hlásí....po včerejším lijáku mi mrkev na zahradě jaksi trochu vyskákala z řádků
třeba nebudu muset třídit jestli bude každá jinde a ne v řadě
večer byl pak zase hrozný hic....a dnes...
brrrr
Ambra..jasný hod nějaký foto....taky fotím na mobil....ten mám totiž pořád při ruce
na foto Bret a Marek při líbání
k Cipískovi to mám z práce 9 kilometrů, z domova 13. Jezdím stejně do práce do města autem, takže to není tak strašný. Není jednoduché sehnat pastevko 24/7 a ještě skoro na samotě s vstřícnými majiteli a krásnými terény. Doma bych ho mít nemohla, mám vilku s bazénem a okrasnou zahradou, a vesnice kde mám domek je spíš taková vilková, žádné hospodářství. Dalo by se shnat i blíž, ale tam zase komplikují vyjížďky hlavní silniční tahy a tak.
bonita
napsal(a):
jak bylo ve filmu Na samotě u lese : Chčije a chčije
už mě to ale nebaví....bude zase bláto
bonita
napsal(a):
dobre rano vospolok
tu svieti slnko prenadherne a nad ranom som sla zatvorit kobylu, lebo milostpani si otvorila a trajdala po otvorenom vybehu, reku ja ti dam ty potvora, druhi spia a ty tu strasis
bonita no vidíš jaký máš krásný budíček po ránu
Tak já jsem zase v práci a fotky nebudou, protože se mi je včera nepodařilo natáhnout z mobilu do pc a nevím proč
bonita
napsal(a):
ahojky....u nás je taková mlha, že i ptáci chodí pěšky
snad je to opravdu známka super počasí
já bych mohla mít Kobylku doma, ale tam by jí bylo smutno...byla by tam sama
bonita
napsal(a):
to ano, a takto ma fesakov ako company
tak tak...fešáci to jsou
bonita
napsal(a):
a Mareček....to je takový zlatíčko...na něm by se dalo i dříví štípat....teda pokud nestojí ve svém stání....tam je pánem on
bonita
napsal(a):
a je to tu zase....hrozný hic už v deset hodin, tak dnes bude opět koupel koníků :D
posílám foto přistěhovalců v naší stáji
bonita
napsal(a):
Ambra
jak to, ze to neovladas?dam foto, ale asi tam uz nic neuvidite, boli straaaaaasne vysokoooo
bonita
napsal(a):
tak já už jsem taky po obídku....já měla slepičí polívku a sežrala jsem celou makrelu...s rohlíkem
a taky mě honí mlsná....
ambra
napsal(a):
bonita takovejch co chcem je nás víc
Ale koukám, že je to nakažlivé tak kde je zbytek co by taky chtěl nějakou mlsku případně nějaké dobrá dušé co by něco na zub měla by byla taky vítána.![]()
jé, čokoládu, ňam. Já byla dneska v poledne běhat s Cipískem, jakože já běžela vedle něj
taky dbám i o svou kondici
, pak jsem měla sebou v kanclu rohlík se sýrem a domů jsem si koupila ananas k večeři. Jsem bez chlapa tenhle týden, tak nemusím vařit!!!!!!
aluska
napsal(a):
jé, čokoládu, ňam. Já byla dneska v poledne běhat s Cipískem, jakože já běžela vedle něj
taky dbám i o svou kondici
, pak jsem měla sebou v kanclu rohlík se sýrem a domů jsem si koupila ananas k večeři. Jsem bez chlapa tenhle týden, tak nemusím vařit!!!!!!
Ananas jenom? a kde k tomu máš kuře a rejžu? To bys mě teda neuctila, ikdyž já už asi od narození večeřím mlíko teda teďka kakao z domácího mlíčka.
ambra
napsal(a):
Ananas jenom? a kde k tomu máš kuře a rejžu? To bys mě teda neuctila, ikdyž já už asi od narození večeřím mlíko teda teďka kakao z domácího mlíčka.
jj, jenom, samotnej, ale dva
. A doma ještě najdu velkou jahodovou milku, aby ten ananas nebyl samotnej
. Když mám chlapa doma, vařím každej večer, tak tenhle týden relaxuju
aluska
napsal(a):
kakao miluju, i ve svých skoro čtyřiceti, ráno snídám kakao v misce s ovesnýma vločkama
Ráno kakao ne to by nedopadlo dobře
a ovesný vločky a nebo müsli já radši s jogurtem. Takže kakao jenom večer a je to mňamka klidně i o půlnoci, a když si horkým u vařeným mlíkem v tom kakau spařím hrozinky mňamka.
bonita
napsal(a):
aluska: to iste, akurat nie s ovsenymi ale s kukuricnymi lupienkami, to mozem zrat stale
no a kakalko, to je moje od narodenia, tiez som uz stara opica, ale zivot bez neho si neviem predstavit!
přesně bonita, ovesný vločky, kokos, rozinky a kukuřičný lupínky. O víkendu rohlík s medem a kakao
ambra
napsal(a):
A co takhle kakao s posoleným chlebem?
ty bonita, já ti dám, že jsi taky stará opice, jsme přece v nejlepších letech, děti odrostlý, dost času na sebe a zájmy, já tedy letos na podzim 40, klukovi bude 21, bydlí s přítelkyní v bytě proti mýmu domku. Mám dost času na sebe, Cipíska a psiny. Neměnila bych.
ambra
napsal(a):
A co takhle kakao s posoleným chlebem?
Tak jsem se teďka pobavila http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=51706, žwe neuhádnete čím?![]()
aluska
napsal(a):
ty bonita, já ti dám, že jsi taky stará opice, jsme přece v nejlepších letech, děti odrostlý, dost času na sebe a zájmy, já tedy letos na podzim 40, klukovi bude 21, bydlí s přítelkyní v bytě proti mýmu domku. Mám dost času na sebe, Cipíska a psiny. Neměnila bych.
aluska bonita nestrašte mě tu! Mě se ve stejným věku jako aluska má synátora dobře bydlí u rodičů i se zvěřincem, co jsem si sem natahala.
A taky bych neměnila.
bonita
napsal(a):
myslis tie roky? To je fakt dobre
mozno ste mali vekoveho rkordera a ani o tom neviete u vas v CR![]()
Jo myslím, škoda, že u těch zemskejch kobyl to není napsané kdy se narodily, ikdyž já teda tuším původ toho původu a nepůvod těch původních koní.
Ale vypadá to srandovně věkovej rozdíl mezi dědou z matčiny strany a vnučkou dobrejch 48 let.
ambra
napsal(a):
Jo myslím, škoda, že u těch zemskejch kobyl to není napsané kdy se narodily, ikdyž já teda tuším původ toho původu a nepůvod těch původních koní.
Ale vypadá to srandovně věkovej rozdíl mezi dědou z matčiny strany a vnučkou dobrejch 48 let.
ambra: kakao a posolený chleba...nečekala jsem že to tu někdo napíše....tímto nás živila prababička z Moravy...jako prtata jsme se nad tím ošklíbali, ale ted si to s chutí dám.
Bret - co mě zase fotíš???dej mi chvíli pokoj
madow
napsal(a):
ambra: kakao a posolený chleba...nečekala jsem že to tu někdo napíše....tímto nás živila prababička z Moravy...jako prtata jsme se nad tím ošklíbali, ale ted si to s chutí dám.
Bret - co mě zase fotíš???dej mi chvíli pokoj
madow, že by to byla u nás na Moravě místní jídlo? Kam jsi jezdila k babičce na Moravu? Já jsem to začala jít sama od sebe a chutná mi to, ale už jsem to dlouho neměla vždycky skončím jenom u kakaa. A upřímně jsem čekala, že mě někdo označí za těhotnou a nic.![]()
Ale nebojte nejsem jenom ty moje chutě se tak tvářej.
ambra
napsal(a):
madow, že by to byla u nás na Moravě místní jídlo? Kam jsi jezdila k babičce na Moravu? Já jsem to začala jít sama od sebe a chutná mi to, ale už jsem to dlouho neměla vždycky skončím jenom u kakaa. A upřímně jsem čekala, že mě někdo označí za těhotnou a nic.![]()
Ale nebojte nejsem jenom ty moje chutě se tak tvářej.
česká třebová a rychnov na moravě ..... to čt jezdím do ted mám tam ještě tetu a stejně starou sestřenku jako já.....do rychnova už jezdíme jen na hřbotov..nikdo nám tam už nezůstal.
madow
napsal(a):
česká třebová a rychnov na moravě ..... to čt jezdím do ted mám tam ještě tetu a stejně starou sestřenku jako já.....do rychnova už jezdíme jen na hřbotov..nikdo nám tam už nezůstal.
Tak to je teda daleko a Morava to moc není to je takové pomezí MOravy a Čech.
Já myslela, že jsi jezdila někam na jih.
ambra
napsal(a):
Tak to je teda daleko a Morava to moc není to je takové pomezí MOravy a Čech.
Já myslela, že jsi jezdila někam na jih.
Tak trošku něco od nás z Hané.
bonita
napsal(a):
Tak Vám se přihodím nějaké fotky ale jsou trošku starší a nejsem autor.
bonita
napsal(a):
jeej, co to je?
bonita koník ne?
jináč je to 4letka čt od známého před loňskejma ZV v našich cajkách Taky už moje foto při vyhlášení výsledků ZV byla první
ambra
napsal(a):
bonita koník ne?
jináč je to 4letka čt od známého před loňskejma ZV v našich cajkách Taky už moje foto při vyhlášení výsledků ZV byla první
No a já, ale fotila mamka co bych chtěla
bonita
napsal(a):
Něco chladnokrevného
ambra
napsal(a):
No a já, ale fotila mamka co bych chtěla
No bonita ono je už docela pozdě no a něco na spetření
ambra
napsal(a):
No bonita ono je už docela pozdě no a něco na spetření
A ještě očíčka
aluska
napsal(a):
krásné ráno
Přeji krásný dobrý den......to zase bude dnes hic
ale já to vyřeším koupelí v řece
aluska
napsal(a):
tady už je taky vedro k padnutí, půjdeme dneska taky do rybníka, a celý
. Vezmu foťák a budu fotit, jak se Cípa rochní
tak to se budu na fotky moc těšit
já bych taky ráda zalezla do rybníka, ale máme ho dost daleko....řeku máme blíž sice kousek po silnici, ale dá se to
sice ted do řeky pořád jezdím se sedlem, ale mám objednané madla, tak pak budeme lítat jen tak a to se pak bude klidně moc potápět
sedlo už mám jako sichr po té silnici...
bonita
napsal(a):
Ambra, pozr,i aj ja mam
pohlad na Male Karpaty
bonita
napsal(a):
este jednu z dialky
bonita to jsi vylezla za komín nebo na kostelní věž?
bonita
napsal(a):
a doprcic,odhalila si ma, je to fotene z lesenia nasho domu
ako tak pozeram, vy mate dve veze na kostole, moja rodna dedina ma tiez
Ano máme, najdu jestli tu nemám vidět někde obě dvě, ale asi ne. Mě zatím nikdo neodhalil
No boduju teda skoro
TAk nevím jeslti to bude vidět, ale nic lepšího nemám
bonita
napsal(a):
jasne![]()
a neprsalo u vas? tu sa teraz navecer trochu zamracilo, ale nic z toho...
Taky tak a spadlo pár kapek, ale nic ale aspoň mám zasazený porek a celer.
ambra
napsal(a):
Taky tak a spadlo pár kapek, ale nic ale aspoň mám zasazený porek a celer.
Amantík
bonita
napsal(a):
A ještě valášek ze zadu v maštali asi po měsíci u nás.
ambra
napsal(a):
Já na to koukám a já chci foťák béééééééééééééééééééééééééééé tak kvalita je hnusná![]()
tak jsem tady, krásné ránko, pár foteček z rybníka, samozřejmě že mi došly baterky po 16ti fotkách
aluska
napsal(a):
tak jsem tady, krásné ránko, pár foteček z rybníka, samozřejmě že mi došly baterky po 16ti fotkách
bonita
napsal(a):
Ahojky...nádherné fotečky...já včera byla s Rozou v té řece a byly jsme obě mokré jak myši....nejprve nás perfektně osprchovala rozárka svým kopáním a pak jsme cestou domů promokly...zajímavé bylo, že jsme vylezly z řeky tak se zatahovalp, za chvíli kapalo pak už jen lilo a dojeli jsme domů a po dešti ani památka
a pak někomu vysvětlujte proč jste tak mokří
madow
napsal(a):
Ahojky...nádherné fotečky...já včera byla s Rozou v té řece a byly jsme obě mokré jak myši....nejprve nás perfektně osprchovala rozárka svým kopáním a pak jsme cestou domů promokly...zajímavé bylo, že jsme vylezly z řeky tak se zatahovalp, za chvíli kapalo pak už jen lilo a dojeli jsme domů a po dešti ani památka
a pak někomu vysvětlujte proč jste tak mokří
my dvě mokré nebyly, pustily jsem kluky do rybníka samotný. SAmozřejmě po chvíli cachtání kluci vylezli o kousek dál a zdrhli.
.Takže se krásně procválali do dlouhýho kopce. Našli jsme je ještě před loukou, kus před maštalí. Tak jsme je za odměnu, za to že zdrhli, vzali chvíli na jízdárnu. Každej pár koleček na lonži a Cipísek pár nižších skůčků.