jaruska
napsal(a):
![]()
Kluk jako buk,v pravý poledne narozenej
,Moruš ještě hezky počkala s tlačením,až jsme přijeli z tý trávy,
sice ležela,ale netlačila,počkala až na nás.![]()
No a pak to šlo ráz naráz,za párkrát byl venku.![]()
No super! A je zdravý předpokládám a oba jsou v pořádku, že ano
.
Tak nenapínej a dej fotečky..jsem úúplně napjatá![]()
markemic
napsal(a):
Jažiš Jaru tak konečně podruhé![]()
![]()
A že takhle dopoledne viď?
No to je paráda,tak honem honem fotečky!![]()
![]()
![]()
Noo,konečně to máme za sebou podruhý,
spadl mi obrovskej kámen ze srdce
,bála jsem se o Moruš,
páč měla to břicho fakt velký,ale dopadlo to naštěstí perfektně,mamina i prcíček jsou zdrávi,
Moruš je úžasná maminka,![]()
sice malej se nejdřív motal jak bandaska
,pořád se mu nepovedlo se napít,poprvé si loknul asi až kolem třetí,ale teď už sosá jako správnej násoska,akorát že pije jen z jedný strany a jen z jednoho struku,nevím,jestli se časem chytne i na ten druhej.
Ale popořádku....takhle ležela v přístřešku Moruš,když jsme přijeli z tý trávy...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Noo,konečně to máme za sebou podruhý,
spadl mi obrovskej kámen ze srdce
,bála jsem se o Moruš,
páč měla to břicho fakt velký,ale dopadlo to naštěstí perfektně,mamina i prcíček jsou zdrávi,
Moruš je úžasná maminka,![]()
sice malej se nejdřív motal jak bandaska
,pořád se mu nepovedlo se napít,poprvé si loknul asi až kolem třetí,ale teď už sosá jako správnej násoska,akorát že pije jen z jedný strany a jen z jednoho struku,nevím,jestli se časem chytne i na ten druhej.
Ale popořádku....takhle ležela v přístřešku Moruš,když jsme přijeli z tý trávy...![]()
![]()
Ještě netlačila,čekala na nás.![]()
Ale pro jistotu jsem okamžitě volala vetce,kde se momentálně nachází a jak to k nám má daleko,no samozřejmě byla někde dost daleko,ale slíbila,že kdyby byl problém,že mám zavolat a ona by přijela.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ještě netlačila,čekala na nás.![]()
Ale pro jistotu jsem okamžitě volala vetce,kde se momentálně nachází a jak to k nám má daleko,no samozřejmě byla někde dost daleko,ale slíbila,že kdyby byl problém,že mám zavolat a ona by přijela.![]()
![]()
![]()
Jak Moruš viděla,že jsem tady,tak to začalo
,úžasnej pocit,
je vidět,že nějákej ten vztah mezi náma funguje,protože mě k maličkému pustila úplně v pohodě,ale jak mi chtěl Olda pomoct jí podržet,aby se malej napil,tak k němu se obracela prdelí a jednoznačně mu říkala-Tebe tu nechci.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jak Moruš viděla,že jsem tady,tak to začalo
,úžasnej pocit,
je vidět,že nějákej ten vztah mezi náma funguje,protože mě k maličkému pustila úplně v pohodě,ale jak mi chtěl Olda pomoct jí podržet,aby se malej napil,tak k němu se obracela prdelí a jednoznačně mu říkala-Tebe tu nechci.![]()
![]()
Přední nožičky jsem poznala,ale čumáček tady ještě vidět nebyl....![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Přední nožičky jsem poznala,ale čumáček tady ještě vidět nebyl....![]()
![]()
A tady už se mi ooobrovsky ulevilo,![]()
![]()
viděla jsem kousíčíček čumáčku,to bylo opravdu super.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
A tady už se mi ooobrovsky ulevilo,![]()
![]()
viděla jsem kousíčíček čumáčku,to bylo opravdu super.![]()
![]()
Tady už toho čumáčku kouká trochu víc.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Tady už toho čumáčku kouká trochu víc.![]()
![]()
Jenže tady Moruš udělala přesně to,co udělala i Kačenka,přelehla si.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jenže tady Moruš udělala přesně to,co udělala i Kačenka,přelehla si.![]()
![]()
Pak chvilku tlačila,musím říct,že tomu tlačení moc nedala
,ona vyloženě čekala,až za ty nožky vezmu,tak já vzala a jemňoulince jsem popotáhla,tak to začala mi pomáhat tlačit,a šup,malej byl venku.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Pak chvilku tlačila,musím říct,že tomu tlačení moc nedala
,ona vyloženě čekala,až za ty nožky vezmu,tak já vzala a jemňoulince jsem popotáhla,tak to začala mi pomáhat tlačit,a šup,malej byl venku.![]()
![]()
![]()
![]()
Tady už je napůl suchej,ale bylo mi ho líto,jak se tam plácal takovou dobu v tom blátě.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Tady už je napůl suchej,ale bylo mi ho líto,jak se tam plácal takovou dobu v tom blátě.![]()
![]()
Chudáček těch pokusů o vstávání udělal snad 50,než se mu povedlo vstát,to jsem ho ještě maličko přidržela,no ale chvilku stál a zase sebou pak bacil.![]()
lucky
napsal(a):
Tady další část kocháčků....
tak prozraď co se narodilo!!!!
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Tady už dudlal,sice naprázdno
,ale dudlal.
![]()
![]()
Tenhle výraz je úúúžasnej.....![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Pořád dudlá.![]()
![]()
![]()
Asi mu budeme říkat Dudla.![]()
![]()
![]()
Tady je krásně špinavej.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Asi mu budeme říkat Dudla.![]()
![]()
![]()
Tady je krásně špinavej.![]()
![]()
![]()
Tady běžel za mnou...![]()
lucky
napsal(a):
![]()
![]()
Ty moje maminečko,pojď sem,já tě zulíbám.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
A zase sosal,naprázdno.![]()
![]()
Tady už je s maminkou v bou,bylo to pro oba lepší,ostatní koníci by se chtěli podívat a to Moruš znepokojovalo.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Tady už je s maminkou v bou,bylo to pro oba lepší,ostatní koníci by se chtěli podívat a to Moruš znepokojovalo.![]()
![]()
![]()
Taky je vidět,že je náááš.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Taky je vidět,že je náááš.![]()
![]()
![]()
Pořád sosal mámě ocas...![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Pořád sosal mámě ocas...![]()
![]()
![]()
![]()
V tom boxu se mu knečně podařilo se napít.![]()
Tady už jsou na zahradě.
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
V tom boxu se mu knečně podařilo se napít.![]()
Tady už jsou na zahradě.
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Ono to taky běhalo chvílema.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Přeju všem,co ještě čekáte malý kůňata,aby Vám to vše dobře dopadlo.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Přeju všem,co ještě čekáte malý kůňata,aby Vám to vše dobře dopadlo.![]()
![]()
![]()
![]()
A děkuju Moruš,že to zvládla
,byla statečná
a moc hodná
,lepší průběh porodu jsem si ani nedokázala představit,ještě jednou DÍKY,LORÍ......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Moc děkuju,Ivčí,![]()
![]()
jsem šťastná,že vše proběhlo bez problémů a komplikací.![]()
![]()
Fakt mooc gratuluji taky ještě jednou
Prcek je úžasný!!!!
Moruš je šikovná maminka
Fakt skvělá
My byli včera na super vyjížďce s Usou a Čipem. Ujeli jsme něco přes 15km, jsem se dívala na mapu, ale ta nepočítá převýšení, takže ty kopečky budou víc
.
Jednou nás seřval myslivec na posedu
..takový magor hulvát.
Já tam tudy jela potřetí v životě, vím, že tam koně normálně jezdí, takovou olšinou a na konci je malý potůček. Jedeme a tam posed a nahoře myslivec, tak jsme ho slušně pozdravily
a on na nás začal být hrubý
, valila jsem oči jak puk.
Kdyby to řekl slušně...nějaké debilnosti o zákonecch o honitbě a já nevím co ještě..jak mám vědět, kde jaký debil sedí na posedu, sakra? Mají mít cestou obří cedule, aby každý věděl, že tam kdesi sedí nějaký magor a bude prý střílet...lidi jsou různí
.
No a jeli jsme dál a byl tam pidi potůček. Usa už tam šla, ale po těch posledních peripetiích s tím blátem, jak viděla ten potůček na 10 metrů, tak konec, nikam nejde.
Začala pak vysloveně hysterčit, když jsem se snažila ji k tomu dotlačit, chtěla to totiž za každou cenu otočit a jet zpátky, jenom ne přes potůček.
Tak šla první Kristýna s Čipem, Usa jak viděla, že on tam k tomu jde, tak zklidnila a šla, došla až ke kraji, koukla, že bláto tam teda není, jen voda, tak jsem ji pobídla a byla bez problémů najednou v klídečku na druhé straně...hérečka.
Zato tam zase na druhé straně stál pár minut Čipo
, ale nakonec to taky překonal a dostal mooc velkou pochvalu.
Cestou domů jsme ještě překonali takový větší potok, kde Usa to zná, takže se ani nepozastavila a vlezla tam jak profík.
Čipo zase váhal, ale nakonec tam vlezl a chvíli se tam napili, než jsme šli.
Pak jsme potkali známého, co má tady v Bašce koně (appaloosy), chtěl vědět kolik má Usa výšku, že mu je nabízena poloarabka bílá. A nebo že nyní uvažuje ještě o koupi Ubahy! Je nyní v inzerci, plnokrevná arabka Ubaha. Je to Usy polosestra, mají stejnou maminku (Ulianka), ale Uhaba je po Sultánovi (myslím) ...no uvidíme. Že by Usa měla ségru ve vedlejší vesnici, to by bylo hezké, ne? Loni vyhrála Ubaha Šampionku a je ji 14 let. Jsou si s Usou docela podobné. To jsem zvědavá, jestli si ji fakt vezme.
No a cestou domů jsme ještě jeli zkratkou přes řeku. Tam už je to blízko domova, Usa to tam zná jako své boty, takže tam vleze bez zaváhání, Čipo zkoušel co Krista vydrží, že by třeba žral atd. ..to už vymýšlel, ale nakonec tam taky vlezl a přejeli jsme to v pohodě.
Byla to mooc hezká vyjížďka, fakt jsme si to včera užili
lucky
napsal(a):
Fakt mooc gratuluji taky ještě jednou
Prcek je úžasný!!!!
Moruš je šikovná maminka
Fakt skvělá
My byli včera na super vyjížďce s Usou a Čipem. Ujeli jsme něco přes 15km, jsem se dívala na mapu, ale ta nepočítá převýšení, takže ty kopečky budou víc
.
Jednou nás seřval myslivec na posedu
..takový magor hulvát.
Já tam tudy jela potřetí v životě, vím, že tam koně normálně jezdí, takovou olšinou a na konci je malý potůček. Jedeme a tam posed a nahoře myslivec, tak jsme ho slušně pozdravily
a on na nás začal být hrubý
, valila jsem oči jak puk.
Kdyby to řekl slušně...nějaké debilnosti o zákonecch o honitbě a já nevím co ještě..jak mám vědět, kde jaký debil sedí na posedu, sakra? Mají mít cestou obří cedule, aby každý věděl, že tam kdesi sedí nějaký magor a bude prý střílet...lidi jsou různí
.
No a jeli jsme dál a byl tam pidi potůček. Usa už tam šla, ale po těch posledních peripetiích s tím blátem, jak viděla ten potůček na 10 metrů, tak konec, nikam nejde.
Začala pak vysloveně hysterčit, když jsem se snažila ji k tomu dotlačit, chtěla to totiž za každou cenu otočit a jet zpátky, jenom ne přes potůček.
Tak šla první Kristýna s Čipem, Usa jak viděla, že on tam k tomu jde, tak zklidnila a šla, došla až ke kraji, koukla, že bláto tam teda není, jen voda, tak jsem ji pobídla a byla bez problémů najednou v klídečku na druhé straně...hérečka.
Zato tam zase na druhé straně stál pár minut Čipo
, ale nakonec to taky překonal a dostal mooc velkou pochvalu.
Cestou domů jsme ještě překonali takový větší potok, kde Usa to zná, takže se ani nepozastavila a vlezla tam jak profík.
Čipo zase váhal, ale nakonec tam vlezl a chvíli se tam napili, než jsme šli.
Pak jsme potkali známého, co má tady v Bašce koně (appaloosy), chtěl vědět kolik má Usa výšku, že mu je nabízena poloarabka bílá. A nebo že nyní uvažuje ještě o koupi Ubahy! Je nyní v inzerci, plnokrevná arabka Ubaha. Je to Usy polosestra, mají stejnou maminku (Ulianka), ale Uhaba je po Sultánovi (myslím) ...no uvidíme. Že by Usa měla ségru ve vedlejší vesnici, to by bylo hezké, ne? Loni vyhrála Ubaha Šampionku a je ji 14 let. Jsou si s Usou docela podobné. To jsem zvědavá, jestli si ji fakt vezme.
No a cestou domů jsme ještě jeli zkratkou přes řeku. Tam už je to blízko domova, Usa to tam zná jako své boty, takže tam vleze bez zaváhání, Čipo zkoušel co Krista vydrží, že by třeba žral atd. ..to už vymýšlel, ale nakonec tam taky vlezl a přejeli jsme to v pohodě.
Byla to mooc hezká vyjížďka, fakt jsme si to včera užili
![]()
Díky moc,Lucí,
mám taky strašnou radost,že jsou oba v pohodě,
nic víc si člověk fakt nemůže přát,vůbec mi nevadí,že se nepovedl strakatej,tahle barvička je taky úžasná,jsem zvědavá,až vylíná,co to bude,ale asi takovej meďouš.![]()
Jé,no myslivec opravdu slušně vychovanej,koukám
,no jo,to voni řvou,mohli byste jim přece vyplašit zvěř,
ale kdo to má vědět,že jo,že on tam sedí a číhá,to my jsme jednou taky vlezli myslivcům do číhaný,číhali na lišku,ale jelikož se s Oldou znají,tak nás nezastřelili
,ale jen dodali,že už teď můžou jít domů.![]()
![]()
Ty se máš,že můžeš jezdit,já si ještě počkám,jednak teda nechám Moruš se pořádně z toho porodu vzpamatovat,Lewis jí dal fakt zabrat,je velkej,ale za druhý ani nemám sedlo,
má ho sedlářka,přidělává mi tam ten podocasník.![]()
Tady jsem otevřela Moruš vrátka od boxu,aby mohla jít s prckem na zahradu,ale prcek nešel,teda šel,ale až za hodnou chvíli.
jaruska
napsal(a):
![]()
Díky moc,Lucí,
mám taky strašnou radost,že jsou oba v pohodě,
nic víc si člověk fakt nemůže přát,vůbec mi nevadí,že se nepovedl strakatej,tahle barvička je taky úžasná,jsem zvědavá,až vylíná,co to bude,ale asi takovej meďouš.![]()
Jé,no myslivec opravdu slušně vychovanej,koukám
,no jo,to voni řvou,mohli byste jim přece vyplašit zvěř,
ale kdo to má vědět,že jo,že on tam sedí a číhá,to my jsme jednou taky vlezli myslivcům do číhaný,číhali na lišku,ale jelikož se s Oldou znají,tak nás nezastřelili
,ale jen dodali,že už teď můžou jít domů.![]()
![]()
Ty se máš,že můžeš jezdit,já si ještě počkám,jednak teda nechám Moruš se pořádně z toho porodu vzpamatovat,Lewis jí dal fakt zabrat,je velkej,ale za druhý ani nemám sedlo,
má ho sedlářka,přidělává mi tam ten podocasník.![]()
Tady jsem otevřela Moruš vrátka od boxu,aby mohla jít s prckem na zahradu,ale prcek nešel,teda šel,ale až za hodnou chvíli.
![]()
![]()
Jo,člověče,na tu poloarabku jsem taky koukala v inzerci
,a taky mi cosi říkalo,že by mohla být s Usinou příbuzná
,no vidíš,tak to by bylo super,kdyby ségra bydlela nedaleko!!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Jo,člověče,na tu poloarabku jsem taky koukala v inzerci
,a taky mi cosi říkalo,že by mohla být s Usinou příbuzná
,no vidíš,tak to by bylo super,kdyby ségra bydlela nedaleko!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Dneska už nebráborá,už chodí hezky,ale včera se motal,teda,to bylo hrozný,ani se mu takovou dobu kvůli tomu nepovedlo se napít,vždycky,když už byl u struků,tak se zamotal a odcloumal se o 2 metry dál.
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Dneska už nebráborá,už chodí hezky,ale včera se motal,teda,to bylo hrozný,ani se mu takovou dobu kvůli tomu nepovedlo se napít,vždycky,když už byl u struků,tak se zamotal a odcloumal se o 2 metry dál.
![]()
![]()
Má hlavu jak starosta,
tomu bude ta modrá ohlávka malá!!!!![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Má hlavu jak starosta,
tomu bude ta modrá ohlávka malá!!!!![]()
![]()
![]()
A je správně kudrnate
j,jako byla Kudrlinka.![]()
![]()
lucky
napsal(a):
ne, ne..ta není. Jedna je poloarabka..otec je cosi jiného..je to mixnuté z nějakým QH myslím. A ta druhá kobyla je plnokrevná arabka..to je ta Ubaha...ta je ségra
![]()
No,tuhle jsem myslela,na tu občas koukám na bazošu,jak je tam i ten chlápek stylově oblečenej.![]()
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 3640183/Arabsky-plnokrevnik-klisna.php
lucky
napsal(a):
JJ , to je ségra Usy
..teda poloségra. Mají stejnou maminku
![]()
To by bylo skvělý,viď,kdyby jí chlapík koupil a měla bys poloségru nedaleko,mohli byste společně jezdit a kecat a kecat....![]()
![]()
moc bych Ti to přála,je hezký,když jsou sice polosourozenci,ale i tak,pohromadě.![]()
![]()
Tady se mi povedly fotnout pruhatý nožičky.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
To by bylo skvělý,viď,kdyby jí chlapík koupil a měla bys poloségru nedaleko,mohli byste společně jezdit a kecat a kecat....![]()
![]()
moc bych Ti to přála,je hezký,když jsou sice polosourozenci,ale i tak,pohromadě.![]()
![]()
Tady se mi povedly fotnout pruhatý nožičky.![]()
![]()
![]()
lucky
napsal(a):
![]()
Snad bude vidět,jak je kudrnatej.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Noo,je fakt úžasnej,přitom ty jeho chlupy tak dlouhý nejsou,to Hanička má delší,
a má kuličky spuštěný obě dvě,to je dobře.![]()
![]()
Tady to asi bude vidět líp.
lucky
napsal(a):
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Noo,je fakt úžasnej,přitom ty jeho chlupy tak dlouhý nejsou,to Hanička má delší,
a má kuličky spuštěný obě dvě,to je dobře.![]()
![]()
Tak už jsem se prokousla až sem a fakt teda je to kluk úžasnej... a jméno má silně stylový...
To vážně moooc gratuluju k takovýmu chovatelskýmu úspěchu, dvě hříbátka, obě zdravý a silný a hlavně krásný a moooc šikovný... ![]()
A Moruška je moc hodná, že na tebe počkala... a vlastně i na Jarušku, viď? Jen je zvláštní, že rodila přes den, ne?
A hlavně, takový krásný porodní boxík jsi jí udělala a ona toho prcka vyvalí přímo do prachu...
To je ale rošťanda... ![]()
Je super, už se nemůžu dočkat foteček obou hříbků společně... to bude papání pro oči...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
A kdopak nám to tady spinká????![]()
![]()
![]()
![]()
včera jsem se fakt musela smát,jak je Haní správňácká,já mám vedle v tý ohradě seno na usušení,tak jsem ještě včera kvečeru tam to otáčela,a Haní mě zpozorovala,že tam jdu a ceelou dobu tam čekala,až otud vylezu a podrbu jí
,a ty voči,jak na mě koulela
,vyčítala mi,že jsem na ní včéra neměla čas,ale věnovala jsem se nějákýmu jinýmu hříbátku....![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
včera jsem se fakt musela smát,jak je Haní správňácká,já mám vedle v tý ohradě seno na usušení,tak jsem ještě včera kvečeru tam to otáčela,a Haní mě zpozorovala,že tam jdu a ceelou dobu tam čekala,až otud vylezu a podrbu jí
,a ty voči,jak na mě koulela
,vyčítala mi,že jsem na ní včéra neměla čas,ale věnovala jsem se nějákýmu jinýmu hříbátku....![]()
![]()
![]()
![]()
Polštářek sice tlačí,ale Haní to neva.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
Pavlí,mooc děkuju,určitě se zajeď juknout,je fakt moc hezoučkej,úžasnej koníček.![]()
Bude se Ti líbit!!!![]()
No zas tak neobvyklý to není,už jsem Ti psala do mejlu,že ta plňaska mi šla porodit maličkou Queenuši taky do výběhu,ale je fakt,že ta si to moc nevybrala,![]()
byl tenkrát sníh.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Ahoj, tak gratuluju Jaruš k dalšímu přírůstku.
Krásnej. U nás bude Foal-boom až příští rok, ale asi to bude stát za to. Tři malé appaloosy, jeden snad flekáč bez původu a dva poníci, jeden z toho určitě hermelínek. Snad se to všem kobčám povede tak pěkně jako Moruši. Jinak mi na chatě spálil blesk el. vedení a umřel mi kanárek, takže nic moc. Ale včera jsme byli plavit v Orlíku.
jaruska
napsal(a):
![]()
Pavlí,mooc děkuju,určitě se zajeď juknout,je fakt moc hezoučkej,úžasnej koníček.![]()
Bude se Ti líbit!!!![]()
No zas tak neobvyklý to není,už jsem Ti psala do mejlu,že ta plňaska mi šla porodit maličkou Queenuši taky do výběhu,ale je fakt,že ta si to moc nevybrala,![]()
byl tenkrát sníh.![]()
![]()
No člověče,to já vůbec nevím,kdy tam tu moruš dám mezi ty koně,ona včéra kačenka se docela neohroženě vydala hříbka novýho prozkoumat,a kdybych tam nebyla a neodehnala jí,tak by se ty kobyly zabily,vždyť jsi viděla,když jsi tu byla,jak oni se do sebe dají,a nejhorší je,že Kačenka se nedá,teď by se do toho motaly ty 2 hříbata,
to by nedopadlo vůbec dobře,budu muset to zítra udělat tak,že musím sklidit to seno,co je vedle ve výběhu,a tam pustit Kačenku s Hančou,a Moruš normálně do velkého výběhu k Pierotovi,toho ona tak vehementně odbíjet nebude,snad,teda,ale Kačenku by přerazila jedním kopancem,ách jo...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Bude se Ti líbit!!!![]()
byl tenkrát sníh.![]()
![]()
no jéje, ta si to teda fakt nevybrala.... a moooc děkuju za pozvání... to s malou Haničkou mě opravdu dojalo, jak se na mě přišla podívat a nechala se šimrat na čumáčku, to bylo super... Vážně jsem v něco takového doufala jen v duši a ono se to stalo... krááása... ale slovy se to popsat nedá... vážně nádhera koukat takovému malému stvoření do krásných hlubokých očí a cítit teplý vzduch na ruce, který jde z nosder, sledovat řasy a pohyby rtíků... ![]()
nádhera... je tak jemná a milá... nepochybuju o tom, že Lewis bude úplně stejný...
určitě dědí tu krásnou povahu tvých koní hned od narození...
canis lupus
napsal(a):
Ahoj, tak gratuluju Jaruš k dalšímu přírůstku.
Krásnej. U nás bude Foal-boom až příští rok, ale asi to bude stát za to. Tři malé appaloosy, jeden snad flekáč bez původu a dva poníci, jeden z toho určitě hermelínek. Snad se to všem kobčám povede tak pěkně jako Moruši. Jinak mi na chatě spálil blesk el. vedení a umřel mi kanárek, takže nic moc. Ale včera jsme byli plavit v Orlíku.
Jé,Markét,kanárka je mi líto,ale sežeň si třeba andulku nebo korelu,s těma je taky docela prča.
Jéé,no tak to budeš doufám dávat zprávy,co se narodilo
,kámoš taky čeká,měli jsme stejnej termín o jeden den,ale jeho kobuška prý nemá zatím mlíko a nic nenasvědčuje tomu,že by chtěla v blízké době rodit.
Není ta voda ledováááá????
jaruska
napsal(a):
Jé,Markét,kanárka je mi líto,ale sežeň si třeba andulku nebo korelu,s těma je taky docela prča.
Jéé,no tak to budeš doufám dávat zprávy,co se narodilo
,kámoš taky čeká,měli jsme stejnej termín o jeden den,ale jeho kobuška prý nemá zatím mlíko a nic nenasvědčuje tomu,že by chtěla v blízké době rodit.
Není ta voda ledováááá????
![]()
Viď,Hanča je správná,opravdu,takovej mazílek,
ty její kukadla mě taky dostávaj,a Lewis,zvaný Dudla,
má taky pěkný.![]()
vendulka2066
napsal(a):
Snad je brzo taky uvidím, třeba až pro tebe přijedu 26..?
Tak Usa je u betty..ta teda nevypadá v poslední době vůbec, ale vůbec dobře. Chodí se ji děsně zle
Je tady hodně vedro
, ale to nám nevadí. Usama šlapala jak rychlochodec...užžž chtěla být na pastvině a nacpat si pupek do večera
.
Noa já mám tady plno kráce, takže jdu makačenko
sabina
napsal(a):
gratulujííííííííííííí Koyšuá je nádehrnej...a kudrnatéééj
parádní ukázkovej porod..super....tak ať slouží zdravíčko
No, andulky mám dvě. Mám ještě fenu, 3 kočky, 4 vodní želvy a činčilu. Takže žádný razantní úbytek zvěře, ale kanár hezky zpíval. Voda byla akorát. Jenomže Toosii se tam moc nechtělo. Zvlíšť když jel člun nebo parník a byly vlny, to se tvářila jak na Titaniku.
Ale když jsem ji tam odvedla, taxe jí to líbilo a hrabala, i hlavu si ponořila.
canis lupus
napsal(a):
No, andulky mám dvě. Mám ještě fenu, 3 kočky, 4 vodní želvy a činčilu. Takže žádný razantní úbytek zvěře, ale kanár hezky zpíval. Voda byla akorát. Jenomže Toosii se tam moc nechtělo. Zvlíšť když jel člun nebo parník a byly vlny, to se tvářila jak na Titaniku.
Ale když jsem ji tam odvedla, taxe jí to líbilo a hrabala, i hlavu si ponořila.
Ahoj Jaruško, taky vám moc gratuluju k hříbkovi, je opravdu krásnej a ta barvička. Moruše je šikulka, taková vzorná mamina.
Hele, na začátku července je v račiněvsi burza, doufám, že se přijedeš podívat
my tam pojedeme asi na koních, ale jen na čumendu.
leennyy
napsal(a):
Ahoj Jaruško, taky vám moc gratuluju k hříbkovi, je opravdu krásnej a ta barvička. Moruše je šikulka, taková vzorná mamina.
Hele, na začátku července je v račiněvsi burza, doufám, že se přijedeš podívat
my tam pojedeme asi na koních, ale jen na čumendu.
![]()
![]()
Sabi,moooc děkuju
,taky jsem to nečekala,že to půjde tak hladce,
ale zaplaťpánbůh,se to povedlo,![]()
mám hroznou radost a užívám si jich.![]()
Jéé,Lennny,díky moc taky,![]()
![]()
no Pavel pechar mi volal,gratuloval a zval nás taky,tak to víš,že se rádi přijedeme na Tvoje koníky krásný podívat,![]()
už se na ně opravdu těším,takys to neměla s Lipánkem zkraje lehký,co
,ale vydrželas
a on Ti to teď mnohonásobně vrací.![]()
holky,já musím letět sklidit aspoň do stodoly to seno z tý ohrady,Moruš už dává najevo něžně,že už by šla do velký ohrady,tak já to seno musím sklidit,vyoadá to,že bude pršet a ono už je skoro suchý,tak abych tam zítra mohla dát vedle tu kačenku a do velkýho Moruš s Dudlou.![]()
![]()
Už se chytil i na ten druhej struk,ale pacholek pije jen z pravý strany Moruše,zleva se mu to nepáčí.A viděla jsem ho čůůrat!!!![]()
![]()
Kadil včera asi 10 x
,ale čůrnout si jsem ho uviděla až dneska.![]()
Tady nejhezčí fotka a pádím....
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Sabi,moooc děkuju
,taky jsem to nečekala,že to půjde tak hladce,
ale zaplaťpánbůh,se to povedlo,![]()
mám hroznou radost a užívám si jich.![]()
Jéé,Lennny,díky moc taky,![]()
![]()
no Pavel pechar mi volal,gratuloval a zval nás taky,tak to víš,že se rádi přijedeme na Tvoje koníky krásný podívat,![]()
už se na ně opravdu těším,takys to neměla s Lipánkem zkraje lehký,co
,ale vydrželas
a on Ti to teď mnohonásobně vrací.![]()
holky,já musím letět sklidit aspoň do stodoly to seno z tý ohrady,Moruš už dává najevo něžně,že už by šla do velký ohrady,tak já to seno musím sklidit,vyoadá to,že bude pršet a ono už je skoro suchý,tak abych tam zítra mohla dát vedle tu kačenku a do velkýho Moruš s Dudlou.![]()
![]()
Už se chytil i na ten druhej struk,ale pacholek pije jen z pravý strany Moruše,zleva se mu to nepáčí.A viděla jsem ho čůůrat!!!![]()
![]()
Kadil včera asi 10 x
,ale čůrnout si jsem ho uviděla až dneska.![]()
Tady nejhezčí fotka a pádím....
Jak ty to děláš, že máš doma jednoho tlemu vedle druhého
lucky
napsal(a):
Jak ty to děláš, že máš doma jednoho tlemu vedle druhého
![]()
![]()
No,to já nevím,to oni sami.....![]()
![]()
lucky
napsal(a):
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Nebo né,radši jí jen olížu.![]()
![]()
Už to chce cválat,
tak ho za chvilku pustíme do velkýho výběhu.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Už to chce cválat,
tak ho za chvilku pustíme do velkýho výběhu.![]()
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Pavlí,nechceš přijet juknout dřííív????![]()
No to víš, že chci, ale jsem tě nechtěla hnedka zase zdržovat... však to tam minule tak vonělo, že bych se ani Oldovi nedivila, kdyby neměl radost z návštěvy, která mu oddaluje takovou super večeři ![]()
...
Tak mi napiš, který den nemáš ordinaci
a já moc ráda přijedu...![]()
vendulka2066
napsal(a):
No to víš, že chci, ale jsem tě nechtěla hnedka zase zdržovat... však to tam minule tak vonělo, že bych se ani Oldovi nedivila, kdyby neměl radost z návštěvy, která mu oddaluje takovou super večeři ![]()
...
Tak mi napiš, který den nemáš ordinaci
a já moc ráda přijedu...![]()
![]()
Ordinace je v úterý a ve čtvrtek,ale teď můžeš přijet klidně i v dobu ordinace,vysvětlím později osobně.
jaruska
napsal(a):
![]()
Ordinace je v úterý a ve čtvrtek,ale teď můžeš přijet klidně i v dobu ordinace,vysvětlím později osobně.
Haha, že jsem na to přišla.... nefunguje Vám televize...![]()
![]()
(Ne, dělám si srandu...) Přijedu moc ráda... Tak jestli ti to vážně nevadí, tak bych přijela zítra??? Já dneska s sebou totiž nemám tepláky a v tom oblečení do práce bych moooc nerada chodila mezi žvížátka...![]()
Nebo ve středu, jak chceš... Vážně tě moc ráda uvidím dřív a vidět dvě hříbátka ve stejný den... no to by bylo štěstí...![]()
![]()
vendulka2066
napsal(a):
Haha, že jsem na to přišla.... nefunguje Vám televize...![]()
![]()
(Ne, dělám si srandu...) Přijedu moc ráda... Tak jestli ti to vážně nevadí, tak bych přijela zítra??? Já dneska s sebou totiž nemám tepláky a v tom oblečení do práce bych moooc nerada chodila mezi žvížátka...![]()
Nebo ve středu, jak chceš... Vážně tě moc ráda uvidím dřív a vidět dvě hříbátka ve stejný den... no to by bylo štěstí...![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to domluvíme na středu,joo??![]()
Těším se!!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Tak to domluvíme na středu,joo??![]()
Těším se!!!!![]()
![]()
Jéžíš,ten byl bit,chudák,až mi ho bylo líto,Moruš si teda prcka brání fest,ta ho ztloukla,chudák stál a nevěděl,co se děje,dostal 3 na plece plnej zásah,než se vzpamatoval a odcválal...![]()
![]()
Já jsem nestíhala fotit,páč jsem zavírala vrata,ale fakt to nebylo nic hezkýho...![]()
![]()
lucky
napsal(a):
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
Když bude respektovat Morušin klid,a to on už určitě bude,bude mít klid on sám,ona ho zbytečně nenapadá,radši si mladýho odvedla,ale jak se jí Pierot přiblížil,tak zase málem dostal.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Když bude respektovat Morušin klid,a to on už určitě bude,bude mít klid on sám,ona ho zbytečně nenapadá,radši si mladýho odvedla,ale jak se jí Pierot přiblížil,tak zase málem dostal.![]()
![]()
Tady už si ho odvedla kousek dál.![]()
lucky
napsal(a):
Ahojky holky!
Jarů moc gratuluji ještě jednou k malému-je fakt krásný!!!
Asi to bude red dun,co??
Náš Deny se narodil taky v takové barvě-možná trochu světlejší a nakonec byl pískově žlutý a zezavou hřívu.taky měl zebrování a úhoře.Krásná barva..
Tady jak se narodil..
lucky
napsal(a):
A tady dospělec...ale tu hřívu měl přesně tak svítivě rezavou!!!
proxima
napsal(a):
Ahojky holky!
Jarů moc gratuluji ještě jednou k malému-je fakt krásný!!!
Asi to bude red dun,co??
Náš Deny se narodil taky v takové barvě-možná trochu světlejší a nakonec byl pískově žlutý a zezavou hřívu.taky měl zebrování a úhoře.Krásná barva..
Tady jak se narodil..
![]()
Noo,právě,Lucí,malí by si spolu krásně hráli,ale matička brání.
Ale třeba za týden už to nebude tak hrozný....![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Jé čááu,Eví,
no já si to myslím taky,že to bude ten red dun,
ale s jistotou to nevím
,psala jsem majitelce hřebce,ať mi to potvrdí a ta někde asi je mimo nebo co,nenapsala mi...
![]()
To jsem ale zvědavá,co mu napíše za barvu inspektor,když se to musí psát česky,je na tuhle barvu nějáký název????![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
To jsem ale zvědavá,co mu napíše za barvu inspektor,když se to musí psát česky,je na tuhle barvu nějáký název????![]()
![]()
![]()
Děkuju,Eví,no,ten váš Deny se mi strááášně moc líbil,to byl úplně koníček mých snůů,jak tam běžel po tom kopci,úúžasná fotka
a pořád ho vidím před sebou...![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No asi vylíná,ale ryzá barva to teď určitě není...![]()
No to doufám taky-. On měl kdysi dávno angloaraba...jen byl bohužel valach, nemohl mít tudíž hříbátka, že...takže k mému nepochopení šel bohužel pryš. Byl to takový koňopes. Někde mám ještě jeho fotky. No a on chtěl i shagye kdysi. Taky jsem koukala, že uvažuje o plnokrevné, ale Usa se mu vždycky líbila..jen nevím, jestli by teda snesla její ségra ten režim. Arabáš není zrovna boxový kůň....
Jinak já se domů hezky s Usou projela, protáhla ji potokem, kde šla v pohodě a pak jsme jely do řeky, kde včera přešla, ale nyní z druhé strany, kde je to strmější, divné a ona to tam nemá ráda. Ze sedla tam jde nerada. Ale nedala jsem se a prostě ji tam fakt nakonec dostala. Neměla klid, dokud nebyla ve vodě
Pak jsme si ještě po hrázi hezky zaklusaly až k mostu a přes něj zase domů
Bylo to fajn
lucky
napsal(a):
No to doufám taky-. On měl kdysi dávno angloaraba...jen byl bohužel valach, nemohl mít tudíž hříbátka, že...takže k mému nepochopení šel bohužel pryš. Byl to takový koňopes. Někde mám ještě jeho fotky. No a on chtěl i shagye kdysi. Taky jsem koukala, že uvažuje o plnokrevné, ale Usa se mu vždycky líbila..jen nevím, jestli by teda snesla její ségra ten režim. Arabáš není zrovna boxový kůň....
Jinak já se domů hezky s Usou projela, protáhla ji potokem, kde šla v pohodě a pak jsme jely do řeky, kde včera přešla, ale nyní z druhé strany, kde je to strmější, divné a ona to tam nemá ráda. Ze sedla tam jde nerada. Ale nedala jsem se a prostě ji tam fakt nakonec dostala. Neměla klid, dokud nebyla ve vodě
Pak jsme si ještě po hrázi hezky zaklusaly až k mostu a přes něj zase domů
Bylo to fajn
![]()
![]()
Vy si holky užíváte,
ale to je príma,jen si užívejte,dneska je teda zima
,ale zítra už zase má být teplíčko
,tak šup šup s Usinkou přes potůčky,ať to zvládá bez zaváhání.![]()
![]()
Pavlí,jsi tuuu??![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Vy si holky užíváte,
ale to je príma,jen si užívejte,dneska je teda zima
,ale zítra už zase má být teplíčko
,tak šup šup s Usinkou přes potůčky,ať to zvládá bez zaváhání.![]()
![]()
Pavlí,jsi tuuu??![]()
![]()
To byla sranda,jak mámě utek,prostě se sebral a táákovou dálku si odcválal..![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
To byla sranda,jak mámě utek,prostě se sebral a táákovou dálku si odcválal..![]()
![]()
![]()
Ale maminka ho dohonila a zkontrolovala ho,jestli si neublížil při tý výpravě.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ale maminka ho dohonila a zkontrolovala ho,jestli si neublížil při tý výpravě.![]()
![]()
![]()
Zase odháněla Pierota,ale ten už se nesnaží se přiblížit,ona ho jen odhání,jak malej utiká,tak se ocitne vždycky v jeho blízkosti,tak to ho odhání.![]()
lucky
napsal(a):
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Tady je dneska tak všelijak,zima,mraky se honěj,ještě že jsem včera to seno stačila sklidit
,asi za 2 hodiny se spustila taková přeháňka,ale to už mi bylo fuk
.Akorát zmoknul Dudla,chudák,
to přišlo tak rychle,že Moruš nestačila s ním dojít do přístřešku,ale byla to fakt jen přehánčička a bylo teplo.
jaruska
napsal(a):
![]()
Tady je dneska tak všelijak,zima,mraky se honěj,ještě že jsem včera to seno stačila sklidit
,asi za 2 hodiny se spustila taková přeháňka,ale to už mi bylo fuk
.Akorát zmoknul Dudla,chudák,
to přišlo tak rychle,že Moruš nestačila s ním dojít do přístřešku,ale byla to fakt jen přehánčička a bylo teplo.
![]()
Hříbátka chrápou.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
no jooo, jsem tuuu...
Jen jsem měla spoustu práce ještě než jsem si vůbec sedla na židli, takže jsem až posledních deset minut poctivě studovala, co se tu přidalo a nestíhám koukat... Moruška nervní pořád.. jsem myslela, že jí to po porodu přejde, ale ono ne...
A malej rošťák mamině ještě přidělává starosti s utíkáním...
Jo a příspěvek o středě jsem si přečetla a vřele souhlasím, zítra to bude nejlepší... dneska půjdu s dědou shrabat fujky seno po práci... zůstalo na kopci, kde budou koně, tak aby nezačalo hnít a nezničilo trávu pod ním... chjo.. ho tam zůstalo mraky a děda je k večeru už nepoužitelnej, ale aspoň psichickou pomoc budu mít... a vyvenčím přitom kožu... hehe.. ta tam řádí jak arabák..![]()
![]()
Jen je tam na můj vkus moc klíšťat... nemáte někdo dobrou radu, jak vyhnat klíšťata z pozemku? Bych nerada, aby jich byli koně plní...
vendulka2066
napsal(a):
![]()
no jooo, jsem tuuu...
Jen jsem měla spoustu práce ještě než jsem si vůbec sedla na židli, takže jsem až posledních deset minut poctivě studovala, co se tu přidalo a nestíhám koukat... Moruška nervní pořád.. jsem myslela, že jí to po porodu přejde, ale ono ne...
A malej rošťák mamině ještě přidělává starosti s utíkáním...
Jo a příspěvek o středě jsem si přečetla a vřele souhlasím, zítra to bude nejlepší... dneska půjdu s dědou shrabat fujky seno po práci... zůstalo na kopci, kde budou koně, tak aby nezačalo hnít a nezničilo trávu pod ním... chjo.. ho tam zůstalo mraky a děda je k večeru už nepoužitelnej, ale aspoň psichickou pomoc budu mít... a vyvenčím přitom kožu... hehe.. ta tam řádí jak arabák..![]()
![]()
Jen je tam na můj vkus moc klíšťat... nemáte někdo dobrou radu, jak vyhnat klíšťata z pozemku? Bych nerada, aby jich byli koně plní...
![]()
No,to vyvážení sena nezávidím,taky jsme asi 2 x vyváželi,to naštve...![]()
No právě že po porodu jsem čekala,že taková bude,ona je taková složitější povaha,ale my si rozumíme a to je hlavní.
Hele,když pak Olda přišel k boxu ten den,jak se malej narodil,tak Moruš začala malýho normálně štípat a kousat do nohou,aby utekl pryč,no jenže on neměl kam,tak jsem Oldu musela vyhnat,a to ho zná,jeho hlas musí znát,ale prostě u téhle příležitosti ho fakt nemusí,a zrovna tak včera vyboxovala toho Pierota,ten se jí teď bojí jak čert kříže.![]()
Píšu mejlíka,jedná se o toho 26.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No,to vyvážení sena nezávidím,taky jsme asi 2 x vyváželi,to naštve...![]()
No právě že po porodu jsem čekala,že taková bude,ona je taková složitější povaha,ale my si rozumíme a to je hlavní.
Hele,když pak Olda přišel k boxu ten den,jak se malej narodil,tak Moruš začala malýho normálně štípat a kousat do nohou,aby utekl pryč,no jenže on neměl kam,tak jsem Oldu musela vyhnat,a to ho zná,jeho hlas musí znát,ale prostě u téhle příležitosti ho fakt nemusí,a zrovna tak včera vyboxovala toho Pierota,ten se jí teď bojí jak čert kříže.![]()
Píšu mejlíka,jedná se o toho 26.![]()
![]()
Teda klíšťata nevím jak vyhnat..to by mě taky zajímalo
Koukám, že kobyly se pasou vedle sebe ve výběhu......teda respektive blízko. Myslíš, že by Kačenku Moruš sežrala??
Jinak tady je hnus, celou oc jsem skoro nespala, padaly tady trakaře
. Usa se pase na dvoře a zajdu ji ještě pro trávu... měli by jsme mít dnes trénink na louce, kdo ví, jak bude odpoledne