ambra
napsal(a):
bonita a ještě nezapomeň na potomky Bosbara-2 a také tam byl Bagran a Borax.
bogar po bospar-2
bonita
napsal(a):
a poriadne vykrokovat
No normálně dámy začínám zjišťovat, že jsem asi ufon nebo co Jsem napsala jednomu známému, že normálně kobylu umejvám a teďka přes leto skoro pravidelně jí drhnu ocas a hřívu šamponem teda hlavně ten ocas, protože ona je čunčo. A ten se tak divil prej to nikdo nedělá. U nás je to úplně normální věc a nic převratného. TAk uvažuju kdo tu není normální? A zajímalo by mě jak jste na tom vy? A teda nepočítám do toho plavení, protože my nemáme teoreticky kde chodit plavit, ikdyž by se dalo, ale asi bych měla strach aby mi tam koně nezahučely do bahna v lepším případě aby nevylezli ještě špinavější než tam vlezli.
ambra
napsal(a):
No normálně dámy začínám zjišťovat, že jsem asi ufon nebo co Jsem napsala jednomu známému, že normálně kobylu umejvám a teďka přes leto skoro pravidelně jí drhnu ocas a hřívu šamponem teda hlavně ten ocas, protože ona je čunčo. A ten se tak divil prej to nikdo nedělá. U nás je to úplně normální věc a nic převratného. TAk uvažuju kdo tu není normální? A zajímalo by mě jak jste na tom vy? A teda nepočítám do toho plavení, protože my nemáme teoreticky kde chodit plavit, ikdyž by se dalo, ale asi bych měla strach aby mi tam koně nezahučely do bahna v lepším případě aby nevylezli ještě špinavější než tam vlezli.
I já jsem ufon. Před ježděním vyčistit, po ježdění vymýt hadicí. Při teplotách cca 18°C a víc ( prostě když už lítají mouchy). Já tyran umývala kobylu i v lednu v kterémsi teplém roce; když mě jeden " taky od koní" viděl, zdálo se, že ho z toho štrejchne .
Koně zdraví jako řípy, nikdy se nikdo nerozmočil ani nenachladil.
Přijde mi nechutné strčit do stáje upoceného ulepeného koně ve vedrech, kdy ta sůl na něm mu zabraňuje vůbec uschnout. Pak se někteří diví, kolik chlaďasů se dře, že je svědí celý kůň.
Fuj, asi jako by člověk po řádné dřině v horku nemohl do sprchy... brr, hrozná představa
Jinak hřívu šamponem asi 1-2x ročně ( vodou vymýt běžně), ocas šamponem častěji - podle toho, jak je špinavý.
sally
napsal(a):
I já jsem ufon. Před ježděním vyčistit, po ježdění vymýt hadicí. Při teplotách cca 18°C a víc ( prostě když už lítají mouchy). Já tyran umývala kobylu i v lednu v kterémsi teplém roce; když mě jeden " taky od koní" viděl, zdálo se, že ho z toho štrejchne .
Koně zdraví jako řípy, nikdy se nikdo nerozmočil ani nenachladil.
Přijde mi nechutné strčit do stáje upoceného ulepeného koně ve vedrech, kdy ta sůl na něm mu zabraňuje vůbec uschnout. Pak se někteří diví, kolik chlaďasů se dře, že je svědí celý kůň.
Fuj, asi jako by člověk po řádné dřině v horku nemohl do sprchy... brr, hrozná představa
Jinak hřívu šamponem asi 1-2x ročně ( vodou vymýt běžně), ocas šamponem častěji - podle toho, jak je špinavý.
Tak jsem se vrátila z Tlumačova, stahuju asi 420fotek, ale ještě to přeberu.
takže sally budeš mít z čeho vybírat a mladej Mišák na mě vybalil, že si nějaký fotky Majče a Samanty stáhne z rajčete
bonita
napsal(a):
jaj a nase kone ako sa v tom vyzivaju, ked sa polievaju hadicou, samponujem teda iba raz za cas, ked je potreba, ale teraz v tych tropoch hadica je prima vec
zdarec bando teka nejak nestiham mam toho nejak moc.tedka jsem byla odčervit lavinu ajanka lavina má po sobě náke boule,ale jen na jedne strně si myslim,že to jsou skřečci tak jsem objednala pastu primo na ně,ale i na jakýkoliv jiné červy člověk nnikdy nevi.no moc valne se netvarila když jsem to strčila do pusy to vam byl škleb aještě jsem ji musela dat trochu z druuhý tuby to už se smnou holka totálně nebvila,ale pak přišla.ještě jsem ušila jankovy sítovou deku ze záclony na to roztrháni do ohrady mu to stačí až až.
jmisak
napsal(a):
Jak vybalil?? Já se jen slušně zeptal
jmisak pardon, jsem zničená horší jak den v zahrádce nebo v řepě, takže můj slovník dneska bude prudce lidovej už jenom, kolem půlnoci naláduju na rajče snad
A aby jste neřekly, tak tady ochutnávka. Prostě nejhezčí pohled na svět. aspoň z mého pohledu
ambra
napsal(a):
jmisak pardon, jsem zničená horší jak den v zahrádce nebo v řepě, takže můj slovník dneska bude prudce lidovej už jenom, kolem půlnoci naláduju na rajče snad
A aby jste neřekly, tak tady ochutnávka. Prostě nejhezčí pohled na svět. aspoň z mého pohledu
Tak ještě ochutnávka No prostě jsem je fotila tak dlouho až to vyšlo
ambra
napsal(a):
Tak jsem se vrátila z Tlumačova, stahuju asi 420fotek, ale ještě to přeberu.
takže sally budeš mít z čeho vybírat a mladej Mišák na mě vybalil, že si nějaký fotky Majče a Samanty stáhne z rajčete
To je od tebe ambruško moc hezké, že jsi tak poctivě fotila.
Rajče je bezva věc, člověku ušetří spoustu času couráním po akcích, z fotek má všecko jako na dlani a občas i větší blízkosti, než by měl jako divák naživo .
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
Tak a ještě něco chuťovka pro bonita jinak první fotky jsou už na http://neugo.rajce.idnes.cz/ Tlumacov_09/#album
sally
napsal(a):
To je od tebe ambruško moc hezké, že jsi tak poctivě fotila.
Rajče je bezva věc, člověku ušetří spoustu času couráním po akcích, z fotek má všecko jako na dlani a občas i větší blízkosti, než by měl jako divák naživo .
sally ano asi tak, ale já si prostě nemohla pomoct asi jsem držiteli lezla na nervy ale povedlo se na foto jsou plemeníci Surda a Sagír, shirské kobylky jsou z Vyškova pod vedením p. Iše a Majku a Samantu jste snad poznali, ikdyž jsem tedy zvolila pohled zhora.
A určitě se bylo na co koukat, krásná čtvrylka koní kinských, TT, ovladatelnost v kládě rej kočárů, fríští koníci, tandem lipicánů, drezůra v podání klisny Touha, koňská házená, paso fino colombiano a další a další ani nemám úplně všechno nafocené.
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
TAk http://jizerra.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_T lumacov_05072009/ ale asi to ještě protřídím
ambra
napsal(a):
TAk http://jizerra.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_T lumacov_05072009/ ale asi to ještě protřídím
Pěkné fotos ; ale jak tak koukám, z chovatelského hlediska jsem o nic nepřišla.
Jestli dobře vidím, na otkách jsem ze SN (N) našla z hřebců jen běžně přítomné Biskupa a Nesana; klisny Majka, Samanta, v jiném albu asi Chvíle? s hříbětem.
To tam nebyly žádné kolekce, klisny s hříbaty apod. jako jindy?
sally
napsal(a):
Pěkné fotos ; ale jak tak koukám, z chovatelského hlediska jsem o nic nepřišla.
Jestli dobře vidím, na otkách jsem ze SN (N) našla z hřebců jen běžně přítomné Biskupa a Nesana; klisny Majka, Samanta, v jiném albu asi Chvíle? s hříbětem.
To tam nebyly žádné kolekce, klisny s hříbaty apod. jako jindy?
sally přesně tak jak píšeš, já se ještě během dneška pokusím přidat popisky k fotkám. Ani belgici nebyli o moc více zastoupeni: hřebci Surda, Sagír, Sany(vítěž skupiny ČMB hřebců), Sokol, Sasun a asi i Amír nejsem si jistá. A klisny s hříbaty Arisa a Agra(?) s hříbaty. A celkově byly kolekce plemen slabší. Mezi jednotlivá předvedení kolekci byly dána různá vystoupení. I divácky to bylo hodně slabší.
TAdy hřebec Amír v těžkém tahu(diváci dělali závaží)
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
Ambricko, mocinky dakujem za fotecky, velmi som si ich uzilapacila sa mi ta jedna fotka, ktora akoby naznacovala, ako sa sheltici snazia dobehnut shirky
samozrejme zdanie klane, ale tak mi to pripada
kone krasne, ale tiez som si vsimla, ze nejak malo obecenstva, mi nehovor, ze ludia neradi navstevuju konske akcie...a este dotaz, zda sa mi to, alebo to je vseobecne, ze chladaskovci mavaju casto spalky...
bonita
napsal(a):
Ambricko, mocinky dakujem za fotecky, velmi som si ich uzilapacila sa mi ta jedna fotka, ktora akoby naznacovala, ako sa sheltici snazia dobehnut shirky
samozrejme zdanie klane, ale tak mi to pripada
kone krasne, ale tiez som si vsimla, ze nejak malo obecenstva, mi nehovor, ze ludia neradi navstevuju konske akcie...a este dotaz, zda sa mi to, alebo to je vseobecne, ze chladaskovci mavaju casto spalky...
bonita děkuji, že se ti fotky líbí. Já v prapůvodním plánu měla na tuhle akci odtáhnout kamaráda, který ač fotografamatér velmi krásně fotí, ale nějak to nevyšlo.
A myslíš tuto fotku viz. níže?
NO nevím jestli lidé přestali chodit anebo to bylo tím, že tento víkend bylo i po okolí spoustu závodů a dalších podobných akcí, kdy pořadatelé využili prodlouženého víkendu a pořádali o stošest.
A ty myslíš těmi špalky jako kopyta? No nevím takhle dokonale jsem chlaďasi a jejich kopyta opravdu neskoumala a přijdou mi kopyta těch co jsou na fotkách docela v průměru. Žádné exrémy, ale nevím není zatím s čím porovnat bohužel tady se vystavují importovaní pouze teplokrevní hřebci.
A měla bych se ještě nezůčastněnému \"okukovači\"(jestli návštěvníky tohoto fotoalba tak můžu nazvat) omluvit za to, že někteří koníci jsou tam tisíckrat jinak. Já si prostě nemůžu pomoct a mám potřebu nějakou věc, zvíře nejlíp koně fotit do zblbnutí a když u toho ještě s někým kecám tak je to o to horší.
Promiňte, že se tedy musíte proklikat 28krát a vícekrát Surdou a Sagírem a asi 17 a vícekrát Majkou a Samantou
Za to jsem všechny ošidila o vystoupení a předvedení haflingu, arabů, welsh pony a některých kolekcí ČT, o ukázku Mini Maxi(u kterého byl i pád, ale naštěstí bez zranění).
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
budem urcite za blba, ale aky sviatok ste mali? no, kopytka vyzeraju zdravo, iba zadne casti kopyt sa mi zdaju prilis vysoke a potom to vyzera ako spalky, ale moze sa mi to zdatmozno porovnavam s nasimi konmi a ti to maju tak, ako to ma byt a od tychto koni sa to veru dost lisi, no...
bonita
napsal(a):
budem urcite za blba, ale aky sviatok ste mali? no, kopytka vyzeraju zdravo, iba zadne casti kopyt sa mi zdaju prilis vysoke a potom to vyzera ako spalky, ale moze sa mi to zdatmozno porovnavam s nasimi konmi a ti to maju tak, ako to ma byt a od tychto koni sa to veru dost lisi, no...
bonita včera byl svátek Cyrila a Metoděje a dneska je den upálení mistra Jana Husa, tedy státní svátek nebo-li volno
ambra
napsal(a):
sally přesně tak jak píšeš, já se ještě během dneška pokusím přidat popisky k fotkám. Ani belgici nebyli o moc více zastoupeni: hřebci Surda, Sagír, Sany(vítěž skupiny ČMB hřebců), Sokol, Sasun a asi i Amír nejsem si jistá. A klisny s hříbaty Arisa a Agra(?) s hříbaty. A celkově byly kolekce plemen slabší. Mezi jednotlivá předvedení kolekci byly dána různá vystoupení. I divácky to bylo hodně slabší.
TAdy hřebec Amír v těžkém tahu(diváci dělali závaží)
Ach tak, dík za zprávy z akce - těší mně, že jsem si ušetřila den pro jiné věci.
Jet tam, asi bych byla na sebe naštvaná, že jsem vůbec jela .
sally
napsal(a):
Ach tak, dík za zprávy z akce - těší mně, že jsem si ušetřila den pro jiné věci.
Jet tam, asi bych byla na sebe naštvaná, že jsem vůbec jela .
sally no nevím jestli den zbytečnej, ale zase tam člověk potká s lidma který pak zase hooooooooooooooddně dlouho neuvidí. A teda já tam byla od 9:45 do 17:00 hod. mám krásně do červena opálenej zbytek těla, kterej jsem si nestihla spálit předešlé dny. No jsem asi o 150Kč lehčí a byl to dobrej relax, ikdyž včera jsem byla fakt zničená večer tedy lépe řečeno v jednu v noci dnešního času. Ale musím říct pohoda. Otec tam byl dvě hodiny ani ne a nadával na to ještě dneska, protože přijel zrovna na kolekci teplasek, kde se prezentoval potomek našich teplokrevných klisen(otcovo mládí) a bohužel mám pocit, že porota je opravdu někdy slepá, protože tato klisna asi jako jediná byla nejvíc v kondici a nebyla vůbec nijak hodnocena narozdíl od importovaných klisen, které se umístily (v celé kolekci byly celkem jenom 3) NO člověk pak neví co si myslet.
ambra
napsal(a):
sally no nevím jestli den zbytečnej, ale zase tam člověk potká s lidma který pak zase hooooooooooooooddně dlouho neuvidí. A teda já tam byla od 9:45 do 17:00 hod. mám krásně do červena opálenej zbytek těla, kterej jsem si nestihla spálit předešlé dny. No jsem asi o 150Kč lehčí a byl to dobrej relax, ikdyž včera jsem byla fakt zničená večer tedy lépe řečeno v jednu v noci dnešního času. Ale musím říct pohoda. Otec tam byl dvě hodiny ani ne a nadával na to ještě dneska, protože přijel zrovna na kolekci teplasek, kde se prezentoval potomek našich teplokrevných klisen(otcovo mládí) a bohužel mám pocit, že porota je opravdu někdy slepá, protože tato klisna asi jako jediná byla nejvíc v kondici a nebyla vůbec nijak hodnocena narozdíl od importovaných klisen, které se umístily (v celé kolekci byly celkem jenom 3) NO člověk pak neví co si myslet.
Běžné bolesti podobných akcí .
Člověk by ty koně v kolekcích seřadil úplně jinak. Ale znáš to: dneska pochválím já tobě, zítra ty mně...
Se nedivím, že tam jezdí koně předvádět stále ty stejné osoby s nadějí na pochválení a ten zbytek " do
počtu" se na to časem vykašle. Což mrzí, protože mě zajímá právě to, co není vidět vždy a všude. Kdo dostal za co pohár je mi šumafuk.
Ani přístup: o některých koních litanie ( hlavně teplokrevníci) a pitvání původu do x-tého kolena ( zdržovačka, nuda) a u ostatních s bídou pár slov mi není sympatický. U všech koní by k původu mělo být řečeno stejně, případně úspěchy, úspěšní potomci. Jinak to smrdí protekcionismem.
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
Ambra, Sally, bezna vec vsade, nie len u vas alebo u nas....shirovia zrebci vyhravaju uz desatrocie stale ti isti majitelia (aj kobyly), keby som kazdorocne chcela ist vidiet sampiona vystavy, tak by ma to uz davno prestalo bavitale ako Ambra hovoris ty, idem tam kvoli ludom, priatelom a novinkam
sally
napsal(a):
Běžné bolesti podobných akcí .
Člověk by ty koně v kolekcích seřadil úplně jinak. Ale znáš to: dneska pochválím já tobě, zítra ty mně...
Se nedivím, že tam jezdí koně předvádět stále ty stejné osoby s nadějí na pochválení a ten zbytek " do
počtu" se na to časem vykašle. Což mrzí, protože mě zajímá právě to, co není vidět vždy a všude. Kdo dostal za co pohár je mi šumafuk.
Ani přístup: o některých koních litanie ( hlavně teplokrevníci) a pitvání původu do x-tého kolena ( zdržovačka, nuda) a u ostatních s bídou pár slov mi není sympatický. U všech koní by k původu mělo být řečeno stejně, případně úspěchy, úspěšní potomci. Jinak to smrdí protekcionismem.
No jo asi tak já na bráchu brácha na mě, že?
Jinak původy jsou vždycky děsná nuda a taky bych ráda viděla něco jiného než co znám, ale co se dá dělat. Ještě, že jsou tam ti známí
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
no pravepekne podebatime, popapkame nejaky anglicky "humus" a sme vsetci spokojni
bonita
napsal(a):
no pravepekne podebatime, popapkame nejaky anglicky "humus" a sme vsetci spokojni
No až tak zase ne, někteří pro oči nevidí totiž
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
panenka skakava, nemyslis vazne toto budem predvadzat...jedneho dna v inom zivote..
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
ahoj, chtěla jsem se ještě jednou -po nějaký době zase zeptat, co máte kdo na begana za sedlo.........
já se naprdla na to moje a jde do světa, už mě neba to tahat, má skoro 19kg, ať si to tahá třebas nějakej chlap..... ikdyž se v něm sedí vážně pěkně.
zamilovala jsem se do sedla od wintec http://www.wintec.net.au (mezera) /products/stock/stockPro.html jen nevím, jestli mu ta nejširší komora-bílá by byla..... pak tam dělaj special na chlaďasa wintec wide........ , mě se ale přímo do angl. sedla nechce, mám tady solidní terény a jak se znám, hledala bych se asi často pod koněm....
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
saborko a bezkostraca by si nechcela? my mame tiez westerny, su sice tazke, ale nie az extremne a wintec je dobra znacka, v UK ich maju hodne na sirokych cobov, tinkerov...ja zasa lepsie sedim v anglicaku, asi sila zvyku
bonita
napsal(a):
saborko a bezkostraca by si nechcela? my mame tiez westerny, su sice tazke, ale nie az extremne a wintec je dobra znacka, v UK ich maju hodne na sirokych cobov, tinkerov...ja zasa lepsie sedim v anglicaku, asi sila zvyku
nad bezkostr. jsem taky uvažovala, ale ač se snažim, nevěřim nějak tomu.......
mě jde o to, jestli máš sedlo specielně na chladnokrevníky, nebo klasické jen širokou komoru, u australských sedel se většinou uvádí, že jsou vhodné na úzké koně.
saborka
napsal(a):
nad bezkostr. jsem taky uvažovala, ale ač se snažim, nevěřim nějak tomu.......
mě jde o to, jestli máš sedlo specielně na chladnokrevníky, nebo klasické jen širokou komoru, u australských sedel se většinou uvádí, že jsou vhodné na úzké koně.
saborka právě že nemáme, protože kdo to má shánět a přepasovávat s každou novou hajtrou. Navíc já ani nejezdím a když si přes prázdniny přijdou zajezdit nějaký děcka(letos maj smůlu kobča nenosí a valach má záda v ha**lu) tak je prostě hodím na holého koně nebo hodím deku a třmeny.
Ale známej měl klasickou anglii a pasovalo to od vyhublýho čt až po naše chlaďasy a ať jsi to hodila na co jsi chtěla sedělo jak přibité.
saborka
napsal(a):
ty tvoje krásný obrázky . to je prostě nádhera
když ono u každýho sedla ti ten určitý typ 50%lidí vynese do nebe a 50% je kritika...
jo a kůň aby se v tom vyznal
když já to bezkostrový ani nikdy neviděla........ natož se s někým kdo ho má o něm bavila, bojim se že by to bylo za 2-3 roky jak kus hadru
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
ono asi zalezi na kvalite, ze...kamoska z Hamburgu ho mala na welsh coba a nikdy sa nestazovala, akurat neviem, ako dlho ho mala, teraz ma noveho shira, co momentalne obsada a vsimla som si,ze ma na nom klasicku angliu, ale neviem,ci to nema iba pozicane sedlo
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
teda ženy vy jste to rozjeli
pěkné ránko....fotečky máte moc pěkný.....já až se mi do ruky něco taky dostane, tak vám také přiložím foto z naší nedělní akce...vše jsme zvládli ok....jen Rozka včera ráno kulhala, tak doufám, že to je jen natažený sval a ne nic horšého
dostala chladáky na nožky večer pěkně spršku a chladivý gelík...ale byla moc statečná....já už na tom byla hůře
bonita
napsal(a):
kedze bol chyteny na rieke Morava, je mozne, ze doplaval tam od vas a co ja viem, ake hokusy pokusy vy tam robite???
to víš velká voda sebere všechno
škoda že jsem v neděli nic nefotila (měla jsem plné ruce kobylky) to bych vám poslala fotky co vše voda dokáže sebrat.....byly to občas děsivé pohledy....ale však nějaké ty fotky z povodní už tu taky proběhli, tak víte.....je to teda běs....
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
dneska padne za vlast iba cast kaprika, ostatne slo do mrazakutu je ta cast
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
no a kone pred 5 minutami, prisli sa napit a dat si lizu
bonita
napsal(a):
no a kone pred 5 minutami, prisli sa napit a dat si lizu
teda Bonitko, takovou děsnou modřinu!!!????? a prosím tě to už je ti zle nějak moc dlouho ne....? mě teda bylo zle pár měsíců v kuse, ale pak se to vyléčilo - porodila jsem dvojčata
a se sedlem už jsem to taky vyřešila, mám domluvené se sedlářem http://www.westman.cz/AKTUANE.htm na takovém jako je to asi 5té v pořadí (dolů) tmavě hnědé
no a kobyla má zahnisaný oči a "pod badou (mazi spodníma čelistma)" asi nateklé uzliny, zítra to vet jistí.......
saborka
napsal(a):
teda Bonitko, takovou děsnou modřinu!!!????? a prosím tě to už je ti zle nějak moc dlouho ne....? mě teda bylo zle pár měsíců v kuse, ale pak se to vyléčilo - porodila jsem dvojčata
a se sedlem už jsem to taky vyřešila, mám domluvené se sedlářem http://www.westman.cz/AKTUANE.htm na takovém jako je to asi 5té v pořadí (dolů) tmavě hnědé
no a kobyla má zahnisaný oči a "pod badou (mazi spodníma čelistma)" asi nateklé uzliny, zítra to vet jistí.......
oprava-bradou, ne badou
taky děláme jízdárnu, 20x40, jen to vypadá jak ohrada pro slony... kůly 2m vysoké 3m od sebe.....
saborka
napsal(a):
bonita vypadalo to dobře, ale osobní špatná zkušenost s grilovanejma rybama mi velí si na ně dávat bacha a radši nekomzumovat!
saborka jinak bacha ať to není zápal plic jak u nás. My vloni prodělaly u kobči touto dobou už recidívu zápalu plic a fuj fuj.Nakonec to přešlo v příšernej kašel a rýmu, ale přežily jsme bez následků díky skvělýmu panu veterinářovi a paní veterinářce a taky Kašlíku od Dromy. Tak doufám, že to nebude nic vážného.
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
to sa proste stava, prvykrat ma pichla, ze som ani nevedela, ze maihlu v ruke a tyzden nato, takto, ale hned som veru citila presne, ako mi ju vpichla a este si hovorim, toto sa bez modriny neobide, ale konecny vysledok sokoval aj mnateraz so u vsetkych za fetaka
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
tak mi odjel veterinář.........
Bety má napíchnutý ATB, a bude je dostávat dalších 5 dní, ráno jsem jí našla i zduřelé-(zatvrdlé boule) šlachy na zadní noze a poměrně dost........
prý má někde v těle zánět a projevuje se "sekundárně" -oblastně i na jiných částech těla.
tedy jsem z toho docela špatná, mám ji 9 měsíců, a měla už nataženou šlachu, přichvácená na všechny 4 a teď tohle, je to smolařka, jen aby to ještě nechyt valach, no jsme chtěla jet za pár dní na ten vandr a asi to padne.....
no zápal plyc, to musí být taky noční můra, člověk by to čekal spíš v zimě a ono se takovýhole nemoce vyloupnou v létě.
Bonita: a tvoje kobyla je už OK? a plánuješ hříbě? hoď sem zas nějakou fotku
já když se mi to povede, dám sem fotku Betynky dědy Colonel G.B.
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
jj to bolo este minuly rok, tak sme ju odviezli zrebcovi a tam si uzivala, ale nebolo z toho nic, ked ju potom na konci augusta vet vystroval, povedal, ze je prazdna, ale vnutro ma v poriadku, na zrieba uz nechcem ani mysliet, necham to na osud, ci sa zadari, alebo nie...aj ked od nej zriebatko uz nikdy ndostaneme, nepredam ju, ostane u nas, je to bobek
saborka
napsal(a):
tak mi odjel veterinář.........
Bety má napíchnutý ATB, a bude je dostávat dalších 5 dní, ráno jsem jí našla i zduřelé-(zatvrdlé boule) šlachy na zadní noze a poměrně dost........
prý má někde v těle zánět a projevuje se "sekundárně" -oblastně i na jiných částech těla.
tedy jsem z toho docela špatná, mám ji 9 měsíců, a měla už nataženou šlachu, přichvácená na všechny 4 a teď tohle, je to smolařka, jen aby to ještě nechyt valach, no jsme chtěla jet za pár dní na ten vandr a asi to padne.....
no zápal plyc, to musí být taky noční můra, člověk by to čekal spíš v zimě a ono se takovýhole nemoce vyloupnou v létě.
Bonita: a tvoje kobyla je už OK? a plánuješ hříbě? hoď sem zas nějakou fotku
já když se mi to povede, dám sem fotku Betynky dědy Colonel G.B.
saborka tak to má kobča teda docela smůlu.
Jo zápal plic je tak noční můra navíc to bylo vloni takové hororové, protože ten zápal plic dostala těsně před očkováním na chřipku a tetanus a očkovat se znovu mohla až bylo úplně fit. Takže tedy skoro půl roku bez očkování. A bezmála tři měsíce zavřená doma s minimálním pohybem, protože jí nejdřív trápily horečky jakmile se z jedněch začala lepšit tak bác bylo to tu znovu, takže nanovo a pak ještě začala nehorázně kašlat a sopel z ní lítal všude. Tak ven s ní jenom ráno než začaly pařáky a nebo navečer, kdy bylo po horku. No docela šílené a o prachách za lečení ani nemluvím. Ale teda ten zánět, kterej takhle putuje taky nic příjemného. Vůbec nezávidím.
ambra
napsal(a):
jmisak jestli nás z povzdálí sledujete, tak by mě osobně zajímalo co říkáte na fotky a jestli jste si v tom šíleném počtu nějaké vybral a stáhnul? Doufám, že jste nějakou slušnou objevil
bonita
napsal(a):
Ambra, tak teda to ste mali pekne divoke, fuj, chudiatko konicek, take nieco prezivat...Bohuzial, to nase zverstvo vzdy ochorie, ked to clovek najmenej caka
bonita mám pocit, že domácí miláčci přesně vědí, kdy se to nejmíň hodí aby onemocněli a prostě onemocní ani se nezeptaj
Jinak u nás od rána trošku zaprší a vzápětí svítí slunko a je docela chladno.
bonita
napsal(a):
Jé bonita to jsou hezké obrázky, tady bouřka není, ale nejspíš jsem ju poslala tam k Vám. N8s to přešlo jenom v podobně mírné přeháňky, ale pak jsem koukala že to směřuje někam dál za kopečky.
j8 zachvilku taky přihodím srandovní fotky se zajícema. U jednoho jsem měla strach, že se na mě vrhne a bude chtít taky podrbat za ušiskama jako naši psiska,a le dva metry ode mě si to rozmyslel a vzorově zapozoval, naštěstí.
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
ahojky ženy, moc se omlouvám za svojí včerejší absenci...příští týden jedu s mamkouu na dovču takjsme byly shánět něco na sebe
pak jsem musela rychle ke koním... roza po našem nedělním výletě pokulhává, tak jsem jí nechala zkouknout kovářem....má chuděrka otlaky...ale už to bude ok kovář jí trochu vyřezal a nacpal jí do kopýtek nějaký smradlavý sajrajt aby se jí to rychleji zahojilo.
bonita: kam ty chodíš na ty krásný obrázky????
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
fotečka spící rozárky při zpáteční cestě z pochodu (to už chuděrka trochu pajdala, tak šla za vozem) a pak mi na jedné zastávce )asi půl hodinové takto usla...ale byla statečná holka moje
madow
napsal(a):
fotečka spící rozárky při zpáteční cestě z pochodu (to už chuděrka trochu pajdala, tak šla za vozem) a pak mi na jedné zastávce )asi půl hodinové takto usla...ale byla statečná holka moje
tak a ještě jedna spící
madow
napsal(a):
tak a ještě jedna spící
madow koukám, že jsi kobču parádně přetáhla asi by to chtělo lepší kondičku a na podobné vešlapy buď okut a nebo pořídit botičky. On takovej otlak není žádná sranda, my koupily Lauru taky s otlakama na zadních nohách a když do toho kovář řízl tak jí z toho vytekl hnis, fuj.
Jo a tady pozující zajíc.
ambra
napsal(a):
madow koukám, že jsi kobču parádně přetáhla asi by to chtělo lepší kondičku a na podobné vešlapy buď okut a nebo pořídit botičky. On takovej otlak není žádná sranda, my koupily Lauru taky s otlakama na zadních nohách a když do toho kovář řízl tak jí z toho vytekl hnis, fuj.
Jo a tady pozující zajíc.
tak my to podchytili včas....díky bohu....už se jí i podkuvky lehoučké vyrábějí....dřív nosila klasické co mají těžčí koně do lesa, ale to mi příde zbytečné, trak bude mít klasické bez ozubů (prostě aby si nedělala otlaky)
bonita
napsal(a):
Ambra, a to mate takych zajov v zahradke??? To radsej na pekac, nie?
Bonita nene zahrádce ale na poli jejich tam spousty.
TAdy ještě jeden valející se, ale nevím jestli to bude vidět.
bonita
napsal(a):
oha aky hnidaljak sa tam vyvaluje potvora jedna chlupata...tu sa honia mraky, raz prsi, raz pali, clovek ani nevie, ci sa ma do niecoho pustit alebo nie...
bonita jsi to vystihla. TAdy je taky takové počasí prší svítí slunku a i bouřka tu byla a duha dokonce dvě nad sebou.
Já jsem zvědavá jak bude zítra protože odjíždím na jezdeckej den, teda pokud bude hezky jinak na to kašlu nikde moknout nebudu. Tak Vás třeba zazásobuju zase nějakými fotkama.
bonita
napsal(a):
tak tu hlasia az do utorka taketo blaznive pocasie, snad nezmoknes
No pokud bude pršet, tak na to kašlu. To je jasné, ale stejně jedeme až na odpolední program.
bonita
napsal(a):
a kamze to vlastne ides?
bonita má to být něco jako chovatelský den a dopoledne by nejspíš měly bejt parkury, takže nic zajímavého a odpoledne je předvádění kolekcí koní asi z větší části teplokrevníků, no uvidíme. Ale jestli tam tak pršelo jak u nás tak se to asi ani konat nebude jelikož je to na louce.
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
je mi nejak zima, tak ja prasim do vane, dobru noc
bonita
napsal(a):
je mi nejak zima, tak ja prasim do vane, dobru noc
bonita to máš těžký, když žádná akce není tak zase sedíš doma odpočíváš nebo se věnuješ zvířeně ale když akce je tak máš zase dilema jestli jet na tu či onu, to je pak těžký tak jako tak.
bonita
napsal(a):
tak pokracujeme
Ahojky....jsem tu jen na skok....super vyhlídky na přiští týden....dostala jsem zánět spojivek...ještě k tomu hnisavý...ráno jsem málem ani nerozlepila oči....snad se to do pátka srovná...nerada bych zánět i na dovolený
dnes je u nás krásně, tak Rozárku vezmu na procházku....ted chodila pravidelně do výběhu...dnes půjdeme zkusit procházku...ještě trochu kulháme...ale je to už lepší....v týdnu přijede ještě kouknout pan kovář na otlaky a pak naboucháme potkůvku až to bude ready....
bonita
napsal(a):
no co Ambra, aj si bola? vobec si neporeferovala...
bonita ano byla jsem a byla to nuda 4hodiny skákali parkury z toho asi 1hodinu ještě po kolbišti lítali pořadatelé a parkur přestavovali
No a pak za 45min. byla odježděna vozatajská soutěž, děsně super rychlé protože byly jenom 4soutěžící. I přes technické potíže (několikrát během celé jízdy musel opětovně zapřahat)vyhrál p. Daňěk s klisnama Arka a druhá nevím jak se jmenovala.
Druhý byl p. Vrabec a teď nevím jestli s valášky nebo s hřebci, ale tuším že to byli hřebci aspoň se tak chovali a tady pánovi uteklo vítězství jenom o chlup, když se jeden koník rozhodl, že ten kužel kolem kterého právě jedou není sympaťák a nakopl ho, takže byly trestné bodíky. Ale v cíli to pán s koníky krásně roztryskal a doslova se třásla zem (viz. fotka). Třetí byly domácí plemení hřebci Baroš a Arin. A na čtvrtém místě nějaký pán s teplokrevnými koníky.