alco
XXX.XXX.129.132
Názor V.Bořánka na krmení se zde už probíral (mám na mysli teorii ,,5 kg sena na den\")
a téměř všichni se shodli, že je to blbost - ale jak tedy vysvětlit, že jeho koně nevypadají jak chodící kostry? Já jsem tedy zastáncem sena neomezeně, ale tohle mi teda vrtá hlavou. Asi na tom musí být taky trocha pravdy, co? Krmíte tak ještě někdo?
alco
napsal(a):
Názor V.Bořánka na krmení se zde už probíral (mám na mysli teorii ,,5 kg sena na den\")
a téměř všichni se shodli, že je to blbost - ale jak tedy vysvětlit, že jeho koně nevypadají jak chodící kostry? Já jsem tedy zastáncem sena neomezeně, ale tohle mi teda vrtá hlavou. Asi na tom musí být taky trocha pravdy, co? Krmíte tak ještě někdo?
Já krmím senem jen v zimě kdy není tráva a nyní první léto,tím přikrmuji ve výběhu.Mám dva poníky,nevím kolik to váží,ale rozhodně trojnásobně víc na jednoho koně.Krmím tolik kolik potřebují,pokud podávají fyzickou práci mají více sena.
alco
napsal(a):
Dostiháci taky nevypadají jak kostry a sena moc nedostávají. Jde o celkový příjem / výdej energie. Nebo V.Bořánek nekrmí jádrem? (tu jeho teorii si nepamatuju a nechce se mi to hledat).
strelish
napsal(a):
Dostiháci taky nevypadají jak kostry a sena moc nedostávají. Jde o celkový příjem / výdej energie. Nebo V.Bořánek nekrmí jádrem? (tu jeho teorii si nepamatuju a nechce se mi to hledat).
Ne všichni dostiháci jsou bez sena, já třeba jezdila ve stáji, kde měli všichni seno nonstop.
lesterka
napsal(a):
Ne všichni dostiháci jsou bez sena, já třeba jezdila ve stáji, kde měli všichni seno nonstop.
Bořánek jádrem krmí,ale dávky jsou přesně spočítané.Zrovna teď u něho v návštěvce se to tam opět rozebíralo,stojí za to se na to kouknout.Jezdívám k němu,jeho koně jsou opravdu v cajku po celý rok.A v neuvěřitelné psychické i fyzické kondici,opravdu záviděníhodné.Zato my jsme teď dostali ceres (mám tam kobylu),že jsme přijeli zkrmení - teda právem.Ale moje kobyla tloustne snad i ze vzduchu...
- a to skoro nic nedostává,je jen na pastvině...