Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2009 13:35
etnies86

XXX.XXX.128.44

ahoj kolik tak skočíte překážek když trénujete skoky

8.10.2009 14:17
etnies86

XXX.XXX.207.158

etnies86 napsal(a):

nikdo nic?nákej tréning na huberta, závody?

8.10.2009 14:18
lesterka

XXX.XXX.87.188

etnies86 napsal(a):
nikdo nic?nákej tréning na huberta, závody?

to je strašně individuální, záleží na momentální kondici koně a na tom, co má před sebou. Teď máme po sezoně, tak budem skákat spíš řadičky...10 - 15 min. skákání úplně stačí. Hupsnout, co je třeba a nedrtíme koně hodinu na skocích. Kolik toho skočíme, to spočítané nemám :)

9.10.2009 07:54
janulka

XXX.XXX.72.143

etnies86 napsal(a):

Naprostý souhlas - to máš jak kdy.
Pokud chodím gymnastiku - řady a tak, tak většinou každou řadu jdu jednou nebo případně dvakrát, pokud se na první pokus nezadaří, pak se řada změní - zvýší, posunou se vzdálenosti. Většinou tak 15-20 minut, pak už by to koně nebavilo. No a pokud zkoušíme nájezdy na jednotlivé skoky, tak většinou jdu každý skok dvakrát, a pak celý parkur... no a o tréninku mého oka pro počítání vzdálenosti se radši nebavím, to bych mohla jít přes jeden skok 1000x a stejně se netrefím pokaždé

9.10.2009 15:45
etnies86

XXX.XXX.128.44

janulka napsal(a):
Naprostý souhlas - to máš jak kdy.
Pokud chodím gymnastiku - řady a tak, tak většinou každou řadu jdu jednou nebo případně dvakrát, pokud se na první pokus nezadaří, pak se řada změní - zvýší, posunou se vzdálenosti. Většinou tak 15-20 minut, pak už by to koně nebavilo. No a pokud zkoušíme nájezdy na jednotlivé skoky, tak většinou jdu každý skok dvakrát, a pak celý parkur... no a o tréninku mého oka pro počítání vzdálenosti se radši nebavím, to bych mohla jít přes jeden skok 1000x a stejně se netrefím pokaždé

no takže když někdo skáče až třičtvrtě hodiny to asi není moc dobrý pro koníka že?a kolikrát za týden by měl být max. optímálně skokový tréning?myslim že třeba 4 týdně je už dost že

9.10.2009 15:58
scratchie

XXX.XXX.248.234

etnies86 napsal(a):
no takže když někdo skáče až třičtvrtě hodiny to asi není moc dobrý pro koníka že?a kolikrát za týden by měl být max. optímálně skokový tréning?myslim že třeba 4 týdně je už dost že

Dle mě je ideální skok. trénink 1 x týdně. Max. 2x.

9.10.2009 16:07
etnies86

XXX.XXX.128.44

scratchie napsal(a):
Dle mě je ideální skok. trénink 1 x týdně. Max. 2x.

já si taky myslim

9.10.2009 16:19
janulka

XXX.XXX.33.177

etnies86 napsal(a):

4x týdně je opravdu hodně, já osobně provozuji skokový trénink většinou tak 1x-2x týdně, ale taky ne většinou každý týden, to by to koníka asi dlouho nebavilo. Na skákání se musí těšit a ne ho přetěžovat...

9.10.2009 16:54
etnies86

XXX.XXX.128.44

janulka napsal(a):
4x týdně je opravdu hodně, já osobně provozuji skokový trénink většinou tak 1x-2x týdně, ale taky ne většinou každý týden, to by to koníka asi dlouho nebavilo. Na skákání se musí těšit a ne ho přetěžovat...

no mě se to taky zdá, bohužel to jen vydím a nemohu do toho zasahovat,jen mi to přijde zbytečně moc, takhle moc skákat, je to příprava na huberta. jinak konik neskáče,

Přidejte reakci

Přidat smajlík