majda
napsal(a):
Chci se zeptat koupila jsem valacha hucula x haflinga, teť v květnu mu jsou 2 roky, předchozí majitel ho už obsedal a já nevím jestli mám v tom pokračovat, jinak samozřejmě vím, že koníka pod sedlo tak ve 3 letech, děkuji za názor:
-)
Majdo
počkej si do těch 3 let . Vyhneš se tak pozdějším zdravotním problémům, které by mohli nastat. Kdo si počká ten se dočká , on ti to pak stonásobně vrátí
dita33
napsal(a):
Majdo
počkej si do těch 3 let . Vyhneš se tak pozdějším zdravotním problémům, které by mohli nastat. Kdo si počká ten se dočká , on ti to pak stonásobně vrátí
Ahojky,
zažila jsem koníka, který byyl obsedlý v 1,3 roku. Byl úplně hotový jak se zdravím, tak i s psychikou.
Nyní mu je 3,5 roku a je absolutně dodělaný. Teď už slouží jen jako společník ke koni a stejně se trápí se zády. Nechápu, jak někdo něco takového dokáže udělat. Je to hnus!!!!!
Nikdy bych už nic takového nechtěla vidět. Takže s vlastní zkušenosti doporučuji vyčkat i do 3,5 roku. Jistota je jistota!!!!!
Ahojik
majda
napsal(a):
Chci se zeptat koupila jsem valacha hucula x haflinga, teť v květnu mu jsou 2 roky, předchozí majitel ho už obsedal a já nevím jestli mám v tom pokračovat, jinak samozřejmě vím, že koníka pod sedlo tak ve 3 letech, děkuji za názor:
-)
ale mozes, ale len s prazdnym sedlom, tym nic nepokazis, ked ho vezmes sem-tam na prechadzku na ruke a bude mat na chrbte sedielko...aspon ti v tych 3,5 rokoch nebude pozerat, co mu to tam davas, na ten chrbat...
bonita
napsal(a):
ale mozes, ale len s prazdnym sedlom, tym nic nepokazis, ked ho vezmes sem-tam na prechadzku na ruke a bude mat na chrbte sedielko...aspon ti v tych 3,5 rokoch nebude pozerat, co mu to tam davas, na ten chrbat...
Já si myslím že nic nezkazíš když si na něj třeba při plavení nebo na psatvině jen tak někdy sedneš. To není žádný ježdění a nám toto vždy ušetřilo hodně práce ,když se pak s koníkem ve třech letech začolo už něco dělat.