mireckkka
napsal(a):
lidicky tak nevim jak jste na tom vi ale mam kone ve venkovnim ustajeni a ted je vsude same bahno a kone nedelaj nic jineho nez se vali ... nestacime je cistit, ono to dost dobre ani nejde. maj na sobe a v hrive koule bahna... jak na to ?? prosimmmm
tvrde plastove hrbilko na to nejhorsi (vyslovene aby se ta vrstva bahna narusila), ryzak na odstraneni nejhrubsiho nanosu bahna a jemny ryzak na docisteni.
Ale dokonce to samo i casem opada, kdyz to nechas tak. Taky mam simlu jen venku a v zime je z ni pravidelne medovy hnedak . Uz to neresim, pred jezdenim ojedu poradne misto, kam jde sedlo a podbrisnik, zbytek beru plast.hrbilkem a ryzakem a konec. Kdyz chce mit bahenni izolaci, ma ji mit
mireckkka
napsal(a):
lidicky tak nevim jak jste na tom vi ale mam kone ve venkovnim ustajeni a ted je vsude same bahno a kone nedelaj nic jineho nez se vali ... nestacime je cistit, ono to dost dobre ani nejde. maj na sobe a v hrive koule bahna... jak na to ?? prosimmmm
Me se osvedcilo kovove hribilko. Vrstvu blata spolehlive narusi...
charliebob
napsal(a):
Používáme přesně to samé kovové. Jde to s ním skvěle.
Jéé taky máte místo koníků čuňata ? Já mám plňase, který se nikdy neválel a teď co je půl roku na pastevním ustájku je každý den zválený..Kéž by se válel jen v blátě On se nejraději váli v kobylácich asi nějaká nová móda nebo co
A to už fakt vzdávám...Jak se snažím, tak mi to fakt nejde vydrhnout
Ještě ke všemu je lechtivý na břichu a když jen jemně přitlačím hned se ohání nebo se snaží kopnout..Takže už na to kašlu,občas udělám nějakou menší očistu, kdy chcu jít jezdit jinak na to kašlu, nemá to cenu
Vypadá jak prase, ale tak co už asi mu to nevadí
sally
napsal(a):
Ano, kovové je nejlepší, bláto se jím po srsti krásně shrne. A do zablácené hřívy bez kondicionéru radši nesahat, nebo z ní nic nezbude pokud je dlouhá a hustá.
Taky mám léta to kovové hřbílko a super.
Prosímtě ten kondicionér jaký a jak ho používáš? Snažím se vypěstovat mým haflošům hřívu a každoročně to nakonec vzdám.
lilka
napsal(a):
Taky mám léta to kovové hřbílko a super.
Prosímtě ten kondicionér jaký a jak ho používáš? Snažím se vypěstovat mým haflošům hřívu a každoročně to nakonec vzdám.
Nedám dopustit na Equistar . Je z těch levnějších a kvalita. Taky mám hříváče - chlaďasy a dokud jsem ho neznala, některé aspoň občas rozčesat byla dřina a vždycky šlo plno žíní do pryč.
Equistar je nejlépe nastříkat dle doporučení samozřejmě na umyté žíně, chvíli počkat a pak rozčesat - jde to lehce, kůň má po něm žíně hladké ( rozčesat to jde dobře asi ještě 2 týdny, nelepí se na to tolik svinčík a prach a méně se špiní).
Mám ale vyzkoušeno i na zabláceného hřebce v zimě - s dost krepovatou hřívou ( takový chemlonek, blbě rozčesatelný). Nastříkala jsem, pořádně promnula rukama - a po 10 min. šlo rozčesat parádně, všecek binec vypadal ven:
sally
napsal(a):
Nedám dopustit na Equistar . Je z těch levnějších a kvalita. Taky mám hříváče - chlaďasy a dokud jsem ho neznala, některé aspoň občas rozčesat byla dřina a vždycky šlo plno žíní do pryč.
Equistar je nejlépe nastříkat dle doporučení samozřejmě na umyté žíně, chvíli počkat a pak rozčesat - jde to lehce, kůň má po něm žíně hladké ( rozčesat to jde dobře asi ještě 2 týdny, nelepí se na to tolik svinčík a prach a méně se špiní).
Mám ale vyzkoušeno i na zabláceného hřebce v zimě - s dost krepovatou hřívou ( takový chemlonek, blbě rozčesatelný). Nastříkala jsem, pořádně promnula rukama - a po 10 min. šlo rozčesat parádně, všecek binec vypadal ven:
A detail hřívy:
mireckkka
napsal(a):
ha a ja mam este jeden neuveritelny vylepsovak, nastriekat Pronto proti prachu, nechat posobit a rozcesat
bonita
napsal(a):
ha a ja mam este jeden neuveritelny vylepsovak, nastriekat Pronto proti prachu, nechat posobit a rozcesat
Taky kovove, ale to co je na kartac jde to pekne,ale cistim jen pod vystroji,pokud nejdu jezdit tak s tim nic nedelam staci aby trosku mrzlo a opada to samo,mam taky kone jen venku takze cistit je zbytecnost
iisaabeel
napsal(a):
Taky kovove, ale to co je na kartac jde to pekne,ale cistim jen pod vystroji,pokud nejdu jezdit tak s tim nic nedelam staci aby trosku mrzlo a opada to samo,mam taky kone jen venku takze cistit je zbytecnost
já používám obyčejný rejžák (rýžový kartáč na podlahu) a koníka normoš přečísnu po směru srsti a je to...
agnes
napsal(a):
já používám obyčejný rejžák (rýžový kartáč na podlahu) a koníka normoš přečísnu po směru srsti a je to...
Mě místo pod sedlem naštěstí chrání deka,ale nohy,krk a břicho to je děs. Nejhoší je že to bahno vytvoři pevné zmrzlé kuličky,které nejdou ani rozlomit.když ji čistím na podbřišníku,zřejmě ji to tahá,lechtá,bolí,no ošívá se a vzteká hezky! Už ať je léto a můžou jít oba pod hadici!!!!