Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2010 12:35
westgirl

XXX.XXX.23.245

ahoj, na jaro se chystáme stavit,nemáte někdo nákresy -tipy na stránky, rozměry různých přístřešků pro koně a venkov.boxů?můžete házet i fota, děkuji.měl by to být přístřešek pro 2 koně

12.1.2010 12:45
olina30

XXX.XXX.6.16

westgirl napsal(a):
ahoj, na jaro se chystáme stavit,nemáte někdo nákresy -tipy na stránky, rozměry různých přístřešků pro koně a venkov.boxů?můžete házet i fota, děkuji.měl by to být přístřešek pro 2 koně

hrubá stavba, konstrukce je z rozebíratelných ocelových jeklů, rozměr 10x4m.

12.1.2010 12:47
olina30

XXX.XXX.6.16

olina30 napsal(a):
hrubá stavba, konstrukce je z rozebíratelných ocelových jeklů, rozměr 10x4m.

jeden z boxu uvnitř, ted na zimu bohatě nastalý slámou...

12.1.2010 12:48
olina30

XXX.XXX.6.16

olina30 napsal(a):
jeden z boxu uvnitř, ted na zimu bohatě nastalý slámou...

z venku, druhý box není ještě dodělán...nyní v něm mám slámu a seno..

12.1.2010 12:51
dannynka

XXX.XXX.210.78

olina30 napsal(a):

Ahoj, chtěla bych se zeptat co to máte na zemi za gumu a kde jste ji sehnali, předem děkuji

12.1.2010 12:55
olina30

XXX.XXX.6.16

olina30 napsal(a):

ted v zimě, jsme ještě přidělali proužky koberce na horní polovinu dveří. Jinak celkově nás dvojbox svépomocí a to že jsme pracovali od rána do večera měsíc v kuse, vyšel nás na cca necelých 40tisíc. Střecha je zateplená 15cm polystyrenem, hlavně kvůli vedru v létě. Desky na podlahu ty gumové jsme sehnali za 100kč kus druhá jakost, podklad hrubý štěrk, jemný štěrk. okolo celého boxu podezdívka cca 40cm betonová. Ještě nám chybí nějaké dodělávky ale kobylka je v něm spokojená a z jara doděláme druhý box, hlavně podlahu a přibude koňská kamarádka.

12.1.2010 12:57
sabina

XXX.XXX.60.81

dannynka napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat co to máte na zemi za gumu a kde jste ji sehnali, předem děkuji

základ.... vynglíky, a dřevo, na zem beton. na to guma..před přístřešek guma. 3,5x3metry.
střecha klasika - Krytina vlnovka

12.1.2010 12:59
sabina

XXX.XXX.60.81

sabina napsal(a):
základ.... vynglíky, a dřevo, na zem beton. na to guma..před přístřešek guma. 3,5x3metry.
střecha klasika - Krytina vlnovka

a hotovson...

12.1.2010 13:00
sabina

XXX.XXX.60.81

sabina napsal(a):
a hotovson...

na zimu se dodělala vrchní část dveří...mřížkované, a nato vlnovka - průledná

12.1.2010 13:00
sabina

XXX.XXX.60.81

sabina napsal(a):
na zimu se dodělala vrchní část dveří...mřížkované, a nato vlnovka - průledná

celé to stálo cca 8 000.

12.1.2010 13:05
olina30

XXX.XXX.6.16

dannynka napsal(a):

je to guma z firmy Replast plzeň, myslím že o ní se zde již diskutovalo, je to fajn na úklid.

12.1.2010 13:08
westgirl

XXX.XXX.23.245

olina30 napsal(a):
ted v zimě, jsme ještě přidělali proužky koberce na horní polovinu dveří. Jinak celkově nás dvojbox svépomocí a to že jsme pracovali od rána do večera měsíc v kuse, vyšel nás na cca necelých 40tisíc. Střecha je zateplená 15cm polystyrenem, hlavně kvůli vedru v létě. Desky na podlahu ty gumové jsme sehnali za 100kč kus druhá jakost, podklad hrubý štěrk, jemný štěrk. okolo celého boxu podezdívka cca 40cm betonová. Ještě nám chybí nějaké dodělávky ale kobylka je v něm spokojená a z jara doděláme druhý box, hlavně podlahu a přibude koňská kamarádka.

krásný,veliký.. a jaké máte ty rozměry? uvažujem i o chodbičce vepředu, nadstřešené,aby se tam dal rozdělat balík..

12.1.2010 13:08
westgirl

XXX.XXX.23.245

westgirl napsal(a):
krásný,veliký.. a jaké máte ty rozměry? uvažujem i o chodbičce vepředu, nadstřešené,aby se tam dal rozdělat balík..

aha, nevšimla jsem si, je 10 x 4m, že..

kachnicka

12.1.2010 13:09
kachnicka

XXX.XXX.221.254

westgirl napsal(a):

ahoj, tak mi máme stáj/přístřešek postavený ze dřeva, střecha stará krytina, podlaha staré cihly - http://marsovice. rajce.idnes.cz/Staj/ (1mezera), ještě nám schází vrata pro navalení balíků a dodělat nějak prostor před stájí. Stavěli jsme svépomocí, ale už nevím nakolik to vyšlo.

12.1.2010 13:19
bubo

XXX.XXX.20.53

kachnicka napsal(a):
ahoj, tak mi máme stáj/přístřešek postavený ze dřeva, střecha stará krytina, podlaha staré cihly - http://marsovice. rajce.idnes.cz/Staj/ (1mezera), ještě nám schází vrata pro navalení balíků a dodělat nějak prostor před stájí. Stavěli jsme svépomocí, ale už nevím nakolik to vyšlo.

Michalo jste z Maršovic u Benešova?

12.1.2010 13:25
microfon

XXX.XXX.182.201

westgirl napsal(a):

Tak my máme přístřešky 3, všechny typu viz foto. vše jen s minimálními náklady, 3000kč přístřešek. Na jedno z nich už máme i komplet plechovou střechu s okapama.
Rozměry 7x 2,5m

12.1.2010 13:31
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
Tak my máme přístřešky 3, všechny typu viz foto. vše jen s minimálními náklady, 3000kč přístřešek. Na jedno z nich už máme i komplet plechovou střechu s okapama.
Rozměry 7x 2,5m

A boxy: 3,5 x 4,5 a 3x 3,5, izolovaná střecha, zámková dlažba, plochu před boxy už máme dnes vybagrovanou, drenážovanou s pískem. Obojí stavby jsou z rozebraných palet a krajin z pily.
Zde byla cena 15tis.

12.1.2010 13:33
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
A boxy: 3,5 x 4,5 a 3x 3,5, izolovaná střecha, zámková dlažba, plochu před boxy už máme dnes vybagrovanou, drenážovanou s pískem. Obojí stavby jsou z rozebraných palet a krajin z pily.
Zde byla cena 15tis.

a ještě lepší foto:

12.1.2010 14:05
filou

XXX.XXX.56.202

microfon napsal(a):
a ještě lepší foto:

No holky to je super.Taky se chystáme něco vymyslet,hned jak se přestěhujem do naší novostavby.Určitě jste mě insporovaly!A máte krásné koníčky!

12.1.2010 14:14
zari

XXX.XXX.8.200

filou napsal(a):
No holky to je super.Taky se chystáme něco vymyslet,hned jak se přestěhujem do naší novostavby.Určitě jste mě insporovaly!A máte krásné koníčky!

Přístřešek 4x4m, na patkách, trámy, boky a střecha pobité prknama. Střecha prozatím technoleňácká plachta, latě a starší betonové tašky - to dodělám najaře.
Podlaha - makadam,guma - podlahové zátěžové desky RePlast Plzeň. Přibudou zašupovací vrata na kolejnicích, okno. Pořizovací cena sakumprásk - 30 - 40 tis.
Konstrukci jsem zadala tesařům, zbytek práce svépomocí. Navazuje pevná (zimní ohrada) prostupná do velkého výběhu (kůly s ohradníkem). Spokojenost :-)

12.1.2010 14:14
zari

XXX.XXX.8.200

zari napsal(a):
Přístřešek 4x4m, na patkách, trámy, boky a střecha pobité prknama. Střecha prozatím technoleňácká plachta, latě a starší betonové tašky - to dodělám najaře.
Podlaha - makadam,guma - podlahové zátěžové desky RePlast Plzeň. Přibudou zašupovací vrata na kolejnicích, okno. Pořizovací cena sakumprásk - 30 - 40 tis.
Konstrukci jsem zadala tesařům, zbytek práce svépomocí. Navazuje pevná (zimní ohrada) prostupná do velkého výběhu (kůly s ohradníkem). Spokojenost :-)

vnitřek

12.1.2010 14:16
zari

XXX.XXX.8.200

zari napsal(a):

s koňouchem

12.1.2010 14:17
zari

XXX.XXX.8.200

zari napsal(a):

ohrady

12.1.2010 16:20
iisaabeel

XXX.XXX.24.88

zari napsal(a):
ohrady

Tak pro dva kone jeden ma rozmery 3x4 druhy 4x4 jsou spojeny takze muzou byt neustale spolu,v pripade potreby se daji lehce rozdelit,plachty sou jen na zimu aby nezafukoval snih,a nastlano take jen na zimu ,delano vlastnorucne prisel na zhruba 7 tis bez krytina ta byla zdarma-eternity,na zemi hlina

12.1.2010 18:08
skippy

XXX.XXX.42.202

iisaabeel napsal(a):
Tak pro dva kone jeden ma rozmery 3x4 druhy 4x4 jsou spojeny takze muzou byt neustale spolu,v pripade potreby se daji lehce rozdelit,plachty sou jen na zimu aby nezafukoval snih,a nastlano take jen na zimu ,delano vlastnorucne prisel na zhruba 7 tis bez krytina ta byla zdarma-eternity,na zemi hlina

Mně můj šikovný otec udělal tento, také jsme dělali všechno svépomocí. Začalo to pokácením smrku v lese. Využíváme ho přes pastevní sezonu jako letní byt, přes zimu jen jako přístřešek, na noc box ve stáji, aby nám nezamrzla voda Na zemi máme gumu, ještě zbývá vyřešit prostor před vchodem, v mokrém počasí je to děs. Jinak jsem spokojená, je ve výrobě ještě jeden pro druhého koníka

kachnicka

12.1.2010 18:27
kachnicka

XXX.XXX.221.243

bubo napsal(a):
Michalo jste z Maršovic u Benešova?

Ne Ne Maršovice v západních čechách

12.1.2010 20:44
sheril

XXX.XXX.88.21

westgirl napsal(a):

to je střecha našeho přístřešku,krátkodobé řešení na cca 1 rok materiál dlouhé nosné fošny a prkna a navrchu silná plachta ,toto střechou je spojen seník a domeček na piliny

13.1.2010 07:33
herycek

XXX.XXX.224.5

sheril napsal(a):
to je střecha našeho přístřešku,krátkodobé řešení na cca 1 rok materiál dlouhé nosné fošny a prkna a navrchu silná plachta ,toto střechou je spojen seník a domeček na piliny

Náš přístřešek má rozměry 4krát 6metrů.

13.1.2010 07:37
herycek

XXX.XXX.224.5

herycek napsal(a):
Náš přístřešek má rozměry 4krát 6metrů.

A tady velký úklid

13.1.2010 07:41
jurasek

XXX.XXX.112.250

herycek napsal(a):
A tady velký úklid

no přístřešky hezký ,ale chce to myslet na nosnost až napadne sníh aby to nedopadlo jako tuhle ve zprávách,některé přístřechy mě děsí

13.1.2010 10:11
herycek

XXX.XXX.224.5

jurasek napsal(a):
no přístřešky hezký ,ale chce to myslet na nosnost až napadne sníh aby to nedopadlo jako tuhle ve zprávách,některé přístřechy mě děsí

Jojo to je pravda.Sice máme přístřešek bytelnej ale pro jistotu jse sníh ze střechy odklidili.Jistota je jistota

13.1.2010 11:30
westgirl

XXX.XXX.23.245

herycek napsal(a):
Jojo to je pravda.Sice máme přístřešek bytelnej ale pro jistotu jse sníh ze střechy odklidili.Jistota je jistota

děkuji za fotky, super inspirace!a teda tak šikovného taťku bych chtěla mít.Mně spadl teď s tím sněhem přístřešek na balíky, byl sice slabší konstrukce..

13.1.2010 11:48
iisaabeel

XXX.XXX.79.37

westgirl napsal(a):
děkuji za fotky, super inspirace!a teda tak šikovného taťku bych chtěla mít.Mně spadl teď s tím sněhem přístřešek na balíky, byl sice slabší konstrukce..

S tim souhlasim bohuzel mi nejde vlozit fotka jak na potvoru, ja mam vse z tramu 15x15 a to i zavetreni ,vse pripevneno na dubovych fundamentech, musim rict ze me nikdy ani nenapadlo, ze by se mohlo neco stat ani kdyby na tom byl metr snehu,nektere co tu vidim bych mela strach tam ty kone dat, kdyby se jen postuchuvali a drcli do toho tak nevim nevim,hlavne musi byt betelni na tom nesetrit

13.1.2010 12:34
microfon

XXX.XXX.182.201

jurasek napsal(a):

jurasek: tak jestli to bylo s tím přístřechem na nás a jako že určitě ano, tak mohu potvrdit,že koně se nám tam občas poperou i dost a s přístřeškem to ani nezamává.
Kopice sněhu je věc jiná, to je třeba raději shodit,ale zrovna my nejsme v kraji, kde je typické to, co je zde v dnešních dnech.
Takže je sice pěkné, že o nás máte starost,ale vzhledem k tomu že je to se mnou stavěl přítel truhlář - tesař,a otec s bratry pracujícími na střechách... tak opravdu nemám strach...

13.1.2010 12:52
jurasek

XXX.XXX.112.250

microfon napsal(a):
jurasek: tak jestli to bylo s tím přístřechem na nás a jako že určitě ano, tak mohu potvrdit,že koně se nám tam občas poperou i dost a s přístřeškem to ani nezamává.
Kopice sněhu je věc jiná, to je třeba raději shodit,ale zrovna my nejsme v kraji, kde je typické to, co je zde v dnešních dnech.
Takže je sice pěkné, že o nás máte starost,ale vzhledem k tomu že je to se mnou stavěl přítel truhlář - tesař,a otec s bratry pracujícími na střechách... tak opravdu nemám strach...

no Microfon myslela jsem i trošičku na tebe ale děsí mě Scheril,lisabel či jak sa voláš 15x15 dobrej trám ale může se prohnout ,nejlepší je trám třebas 15 na 30

13.1.2010 12:54
jurasek

XXX.XXX.112.250

jurasek napsal(a):
no Microfon myslela jsem i trošičku na tebe ale děsí mě Scheril,lisabel či jak sa voláš 15x15 dobrej trám ale může se prohnout ,nejlepší je trám třebas 15 na 30

ty jekly pokud vím jsou vevnitř duté ,vydrží tu zátěž střechy

13.1.2010 13:00
microfon

XXX.XXX.182.201

jurasek napsal(a):
ty jekly pokud vím jsou vevnitř duté ,vydrží tu zátěž střechy

omlouvám se, nevím co jsou jekly

Já těm stavbám věřím, už jen proto, že v létě zde bylo 130cm a proud jak blázen (jsme v meandru řeky) a ta stavba se nehla ano o 1cm

13.1.2010 15:09
jurasek

XXX.XXX.112.250

microfon napsal(a):
omlouvám se, nevím co jsou jekly

Já těm stavbám věřím, už jen proto, že v létě zde bylo 130cm a proud jak blázen (jsme v meandru řeky) a ta stavba se nehla ano o 1cm

jekl je čtyřhran vevnitř dutý ,záleží jak má silnou stěnu, má ho Olina na přístřechu

13.1.2010 15:12
jurasek

XXX.XXX.112.250

jurasek napsal(a):
jekl je čtyřhran vevnitř dutý ,záleží jak má silnou stěnu, má ho Olina na přístřechu

je to jako trubka ale hranatá asi tak no

13.1.2010 16:39
skippy

XXX.XXX.42.202

jurasek napsal(a):
je to jako trubka ale hranatá asi tak no

Jurášku, teď jsi mě docela pobavila. Zkus si vzít so ruky pravítko a zapřemýšlet. Víš, jak vypadá trám 30x15? To je málem nosný trám do stodoly, do podpírá celou vaznicovou soustavu a ne do přístřesku pro pár koníků, to by bylo asi trošku předimenzovaný, ale zas je fakt, že lepší je jistota, než koně pod troskama.

13.1.2010 16:53
iisaabeel

XXX.XXX.195.196

skippy napsal(a):
Jurášku, teď jsi mě docela pobavila. Zkus si vzít so ruky pravítko a zapřemýšlet. Víš, jak vypadá trám 30x15? To je málem nosný trám do stodoly, do podpírá celou vaznicovou soustavu a ne do přístřesku pro pár koníků, to by bylo asi trošku předimenzovaný, ale zas je fakt, že lepší je jistota, než koně pod troskama.

Taky se mi to zda premrsteny,je pravda ze hranol je lepsi ale tech 15x15 ,delka je 4m a uprostred opet podepreno tramem 15x15 takze se to neprohne a taky nebydlim na horach mi tu nemame kopy snehu ale i ty by to vydrzelo ,ale mas pravdu ze hranol je na nosnost lepsi

13.1.2010 18:37
jurasek

XXX.XXX.112.250

iisaabeel napsal(a):
Taky se mi to zda premrsteny,je pravda ze hranol je lepsi ale tech 15x15 ,delka je 4m a uprostred opet podepreno tramem 15x15 takze se to neprohne a taky nebydlim na horach mi tu nemame kopy snehu ale i ty by to vydrzelo ,ale mas pravdu ze hranol je na nosnost lepsi

ježiš holky to byl příklad ,to vím že tam nenarvu tento rozměr , rozhodně na rovnou střechu nedám čtvercový,jaké máte mezi nimi rozestupy?Jaká je délka

Přidejte reakci

Přidat smajlík